Lapin puolustaja nauttii

Mettemaarit

Mies joka mielellään tituleeraa itseään Lapin puolustajaksi jää kotiin kirjoittelemaan ja somettamaan. Kun Väyrynen nyt palaa eduskuntaan, Kärnä väistyy. Mies, parhaassa työiässä ja yhteiskunnan varoin koulutettu ei ole aikeissakaan hakea itselleen työtä vaan jää "eläkkeelle". Eihän tuota sopeuttamisrahaa voi sanoa muuksi kuin eläkkeeksi.

Tämä Lapin puolustaja on ollut itsekin päättämässä ns. työttömien aktiivointimallia. Eikös hänkin ole työtön, kun kansanedustajan pesti päättyy??? Ei muuta kuin työtä etsimään, aktiivimallia tällekin ja työn perässä muuttaminen. Politiikot soimaa työttömiä muuttohaluttomuudesta, muttakoon itsekin aivan esimerkin vuoksi.

Lainsäädäntö sallii Kärnälle tuon vähän yli 2000€: n sopeutusrahan, mutta minun mielestäni on härskiä, että kolmen vuoden kepeästä, 4-päiväisestä työviikosta ja pitkistä lomista nauttineen edustajan työstä saa noinkin hyvän "eläkkeen", kun täällä Lapin läänissä on todella paljon pitkän työuran tehneitä eläkeläisiä joiden eläke on puolet tuosta.

Me suuret ikäluokat olemme pienipalkkaisissa perusduuneissa nostaneet tämän maan talouden kuntoon, luoneet hyvinvointivaltion pitkillä työurilla ja kasvattaneet valtavat määrät uusia veronmaksajia Suomelle. 40 jopa lähes 50 v olemme painaneet töitä ja eläke huono ja sitten nämä politiikan broilerit, joilla työuraa murto-osa noukkivat rusinat pullasta. Ei heru minulta ymmärrystä!

Ei Lapin puolustajan kansanedustajan ura niin hohdokas ole ollut, sosiaalista mediaa ja hömppäohjelmissa sekä "kissanristiäisissä" vouhkaamista enimmäkseen. Onkohan ehtinyt edes kunnolla pestiään hoitaa somettamiseltaan? Aikoo ehdolle maakuntavaalissa, emme kyllä tarvitse koko maakuntaneuvostoa - yksi uusi byrokratian kehto lisää. Sitten tulee heti perään eduskuntavaalit joihin aikoo osallistua. Kova on hinku vallan kahvoihin, mutta jokaikinen ääni pitää ansaita. Jos ei tosissaan hakeudu töihin vaan jää minun elätettäväksi, sympatiaa eikä ääntäni saa. Minun elätettäväksi = pienestä eläkkeestäni maksan veroa, jolla tuokin lusmu sitten elätettään.

7

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viisuri

      Sitä minäkin ihmettelen, että miten yhteiskunnalla on varaa jättää 37 v mies eläkkeelle, kun muiden työuria on jatkettu ja työvelvoite 68 vuoteen nostettu. Onko se sairas vai mitä rajotteita? Sanoihan Susanna Koski, että kaikilla on niitä rajotteita.

    • Mettemaarit

      Rajoita se on työhaluttomuuskin.

    • evpkentsu

      ei koske upseerismiehiä

      • Kottariope

        Ei ne upseerismiehet kuitenkaan jää alle nelikymppisinä eläkepäiville niin kuin Kärnä aikoo.
        Sillä on varmaan vanhemmatkin vielä työelämässä. Meillä Suomessa nostettiin eläkeikää, nykyisin pitää olla reilusti yli 60 ja jopa 68 v. ikäiseksi työelämässä. Ei koske kansanedustajia, heille on ihan ikiomat edut.


    • Härnää

      Epänormaaleilla ihmisillä on tapana kehua itseään ja luulla itsestään enemmän kuin mitä on. Sellaisia on jopa sairaseläkkeellä.

    • äääliööö12

      On niitä miehiä ennenkin pantu maitojunaan.

    • Pylli-täti

      Kohta vaihtuu kuukausi ja Kärnältä menee edustajan paikka. Nyt kyllä seurataan intensiivisesti jääkö se kotiin muka kirjoittamaan ja somehöpötyksiään suoltamaan vai meneekö oikeasti töihin.

      Jepellä näkyy melkoinen ansioluettelo facebook seinällään, luulisi noilla jotain duunia löytyvän. Yhteiskunta kallisti kouluttanut ja paljon vähäisemmän koulutuksen saaneita "kepitetään" ns. aktiivimallilla työllistymään, niin onhan se nyt hiton väärin, jos tuo ei mene töihin.

      Kärnä päättää meidän asioista ja mahtaako edes tietää kuinka paljon Lapin läänissä on hyvin pitkän työhistorian omaavia ihmisiä joiden eläke on todella pieni. Se kuitenkin alkaa saamaan yli 2000 €/kk kolmen vuoden somettelusta ja matkustelusta edustajana. Ottaa kyllä raskaasti pattiin, kun oma eläke pieni vaikka ikäni olen tehnyt raskasta työtä ilman kulukorvauksia ym etuuksia. No, sehän on yhteiskunnalla voitto, kun köyhä kuolee vaikkapa siihen, että suututtaa noiden politiikan broilereiden palkitseminen sopeutusrahalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe