Lihan vetäytyminen

PihviPäivässä

Liha vetäytyminen on ihan höpöhöpö juttua. On ihan sama leikkaako lihan heti paistamisen jälkeen tai ns. vetäytymisen jälkeen. Pihvit ja paistit ovat parhaimmillaan heti paistamisen jälkeen. Ja tämän olen ihan empiirisesti todennut. On se kummaa kun "ammattikokit" vaan jatkavat tämän paskan kertomista vuodesta toiseen, ottamatta asiasta selvää!

31 kommenttia

Vastaukset

  • Jos ei asiasta mitään ymmärrä, niin kannatta ainakin pysyä hiljaa.
    Tee bartonin koe, paista pihvi ja leikkaa se siivuiksi heti paiston jälkeen ja paista toinen pihvi ja anna sen vetäytyä 10min ja leikkaa siivuiksi - jos et huomaa mitään eroa, käy paikkallisella optikolla hakemassa uudet okulaarit.

    • Olen grillannut ja paistanut enemmän kuin sinä vajakkikokki olet nähnyt lihaa myytävänä.
      Parhaimmillaan liha on heti paistettuna. Se olen todennut tuhansia kertoja. Onko neurosyfilis viennyt sinulta järjen?


    • PihviPäivässä kirjoitti:

      Olen grillannut ja paistanut enemmän kuin sinä vajakkikokki olet nähnyt lihaa myytävänä.
      Parhaimmillaan liha on heti paistettuna. Se olen todennut tuhansia kertoja. Onko neurosyfilis viennyt sinulta järjen?

      "Parhaimmillaan liha on heti paistettuna. Se olen todennut tuhansia kertoja. "

      Tällä kirjoittajalla ainakin pöljyys on parhaimmillaan, sen toteaminen ei vaadi tuhansia kertoja. :)


    • Tällä kirjoittajalla ainakin pöljyys on parhaimmillaan, sen toteaminen ei vaadi tuhansia kertoja. :)

      Hoi denso! Et ole Oikea.Kokki vaan gonokokki.


    • PihviPäivässä kirjoitti:

      Olen grillannut ja paistanut enemmän kuin sinä vajakkikokki olet nähnyt lihaa myytävänä.
      Parhaimmillaan liha on heti paistettuna. Se olen todennut tuhansia kertoja. Onko neurosyfilis viennyt sinulta järjen?

      Eli paistat lihan läpikypsäksi, muuta selitystä tähän ei löydy - eli olet tuplavajakki. Hukkaat hyvän lihan aromin ja levität pahaa ilmaa ja huono kokkausta - hyi sinua.


    • Hoi, sinä haiseva Kotikokki62 vai oletko kotikokki7v. Ensinnäkin sinun pitäisi huolehtia henkilökohtaisesta hygieniasta. Sinun paskanlemu tulee piuhoja pitkin näyttöruutuun. Mulkut ja muut densot eivät osaa myöntää kehittymätöntä makuaistia! Tule sedän oppiin, kyllä setä auttaa.


    • Mitä tuntuu olla vajaa ja vielä homo? En harrasta setiä vaan tätejä. Keittele sinä liemiäsi aivan rauhassa, niin tee minäkin - eikä mene herne nenään noin surkeasta ketuilusta.

      Suosittelen puhdistamaan jakkaran jolla jökötät, sieltä se haju puskee ylös.


    • Tukehdu paskaasi hinttari!


    • Joudut etsimään hinttisi jostain muualta, vajakki. Opettele kokkaamaan ja palaa sitten , jos opit jotain. Mister kuivaliha.


    • Hehhee mikä pelle. Huora äitisikin ihmetteli miten imettää, kun perse ja epämuodostunut pääsi näyttivät samoilta. Sulla neurodenso on varmaan vaikeaa kun et tiedä kummasta päästä banaani pitää aukaista, vai syötkö kuorineen? Ei jatkoon.


    • Aivan mahtavaa, kotikokki ja pihvipäivässä ovat toinen toisiaan järeämpiä kommentaattoreita ja somevaikuttajia. Liikuttavaa on myös se, että homofobia yhdistää molempia ja toinen toistaan ylivertaisempi älykkyys - sitä vasten muut tuntuvat vaajaälyisiltä. Oi kuinka miehekästä puhetta ja herättää minussakin värinöitä ja halun seurata kuinka vahvat kourasi grillaavat. Taidanpa tunnistaa toisen teistä ja seuraavan kerran kun grillaat lihaksikkaalasi vartalollasi rasvaista lihaa - vain oliko se toiste päin - katso naapurin taloon päin, niin näet minut siellä ikkunassa. Sinulla grilli kuumana ja minulla..


    • Kotikokki62 kirjoitti:

      Eli paistat lihan läpikypsäksi, muuta selitystä tähän ei löydy - eli olet tuplavajakki. Hukkaat hyvän lihan aromin ja levität pahaa ilmaa ja huono kokkausta - hyi sinua.

      Jamiekin paistoi lihan eräissä ohjelmissaan läpikypsäksi mainiten olevansa kyllästynyt hihistelyyn. Joten siitä vain medium rare tai welldone - kunhan ei ole kuivaa.

      Oikeastaan pahinta on verinen riista-liha, jota ei ole testattu missään ja kukaan ei voi sanoa sen lihan taudinaiheuttajista yhtään mitään - onneksi trikiini on Suomessa harvinaisuus, mutta e-koli, erinäisetkokit, salmonella jne... ja ei ku puoli-raakaa lihaa nassuun.

      Sisälämpötila 50 astetta ei vielä tapa yhtään bakteeria vaan luo oivan kasvualustan niiden lisääntymiselle varsinkin kun liha makaa pöydällä pitkäänkin ja käsi-hygienia on rähmäkäpälillä mitä sattuu, jos karvakourat edes vettä näkevät saati puhtaita välineitä.


  • Toinen "ammattikokkien" esittämä väite on, että lihat pitäisi nostaa "huoneenlämpöön" tunti ennen paistamista. Asiahan on juuri päinvastoin. Mitä kylmempänä lihaa alkaa paistamaan, niin sitä mehevämpänä se pysyy. Paras tulee kun käyttää pihviä hetken aikaa pakastimessa ennen paistamista.

    • Sulla on pää ollut pakastimessa idiootti.


    • Niskalaukaus- kirjoitti:

      Sulla on pää ollut pakastimessa idiootti.

      Ottaa näköjään koville huomata paistaneensa lihat koko ikänsä väärin, kun joku auktoriteetti on niin määrännyt. Niillä "ammattikokkien" vinkeillä saatte vain kuivan ja sitkeän lopputuloksen. Samoja huuhaa-ohjeita ovat nämä lihan keittämiset ennen paistamista ja muut vastaavat sekopäiset "ohjeet".


    • valheita.riittää kirjoitti:

      Ottaa näköjään koville huomata paistaneensa lihat koko ikänsä väärin, kun joku auktoriteetti on niin määrännyt. Niillä "ammattikokkien" vinkeillä saatte vain kuivan ja sitkeän lopputuloksen. Samoja huuhaa-ohjeita ovat nämä lihan keittämiset ennen paistamista ja muut vastaavat sekopäiset "ohjeet".

      Homma oma elämä niin ei täällä tarvi pätee ja kitistä samasta asiasta moneen kertaan.


    • KuultuMoneenkertaan kirjoitti:

      Homma oma elämä niin ei täällä tarvi pätee ja kitistä samasta asiasta moneen kertaan.

      Sinä voit puolestani vaikka päättää oman elämäsi, kun se on niin helvetin vaikeaa.


    • valheita.riittää kirjoitti:

      Ottaa näköjään koville huomata paistaneensa lihat koko ikänsä väärin, kun joku auktoriteetti on niin määrännyt. Niillä "ammattikokkien" vinkeillä saatte vain kuivan ja sitkeän lopputuloksen. Samoja huuhaa-ohjeita ovat nämä lihan keittämiset ennen paistamista ja muut vastaavat sekopäiset "ohjeet".

      Itseasiassa kirjoittaja on eräällä tavalla oikeassa - eräässä aamu-tv ohjelmassa Pekka Terävä (Olon tseffi) näytti miten pihvi tulee paistaa eli kuumalle pannulle, ei saa tökkiä vaan antaa olla pari minsaa hyvän paistopinnan saamiseksi ja mitä mies teki - tökki lihaa jatkuvasti ja heitti mausteeksi timjamin oksan, joka maustoikin lihan täydellisesti.

      Ilmeisesti parin minuutin stondailu lihanpalan vieressä tekemättä mitään tuntui turhauttavalta ja niin sitten toimittiin vastoin omia puheita ja tämä huipputseffiltä.

      Ja esimerkkejä tseffien toilailuista julkisesti kameran edessä riittäisi varmaan kirjan verran - mitä sitten tapahtuukaan keittiön puolella katseilta piilossa.


  • Minä taas pakastan kalan ja lihan ennen paistamista ja olen nähnyt pyytänyt ampunut teurastanut yhteensä niin paljon kun te olette nähneet edes unissanne runkkarit.

  • Aloittajalla ei vetäydy kun pikkuinen kikuli piiloon.

  • Jaa tää onkin sit se seksipalsta vai?

  • Nämä itsensä auktorisoinneet "ammattikokit" elävät valitettavasti keskiaikaisien harhaoppien vallassa. Tämän on todennut eräs hyvin pätevöitynyt elintarvikekemian professori (jätän nimen mainitsematta). Itse paistan lihan heti kylmiltään ja hyvää tulee.

  • Olette kaikki ihan väärässä. Mehukkain liha tulee kun keittää pihvin ensin raikkaassa vedessä mausteiden kera. Sitten rapea pinta pannulla. Aijai että on hyvää.

    • Kannattaa aateloida pihvi lisäämällä keitinveteen paloiteltu porkkana, pari laakerinlehteä, muutama maustepippuri ja sitten salainen ainesosa – tästä älkää huudelko – loraus kolajuomaa.


  • Kokkimamma hakeudu hoitoon! Vai pilaat lihan keittämällä, no tapansa kullillakin. Tuossa äsken ynnäsin; niin tulin tulokseen, että tänä vuonna ole RILLANNUT apout noin 245 kiloa rotukarjan lihaa. Vedä siitä johtopäätös!

  • Kyllä minäkin ole kokkaillut 30 vuotta ja suu opettaa kokkia mistä makia tulee! Savuttakaa te vain lihanne kitkerän makuiseksi. Niistä vääristyy lapsen ja aukuisen suun. Kolasta ja ketsupista tulee herkkukastike kaikille lihoille. Kokeilin myös Saku Kuosmasen kuuluisaa grillikastiketta mutta sukuni tuomitsi sen liian mausteiseksi. Herkullisin lopputulos tulee keittämisen jälkeen kun nopeasti käyttää kaasu tai sähkögrillissä. Hiiligrilli saa suvun lapset itkemään kun kirvelee silmiä.

    Hyvää grillikesää!

    • Meidän makuraatimme on todennut ettei sokeri sovi suolaiseen ruokaan. Siksi olemme hylänneet ketsupit ja sokerijuomat eturuuissamme. Sokerilla mässäillään sitten takaruoan, konjakin ja kahvin kera. Lapsetkin tykkäävät.

      Hapan puolestaan käy oikein hyvin suolaiseen ruokaan. Hapan mureuttaa myös lihan. Kun pitää pihviä pari vuorokautta hapankaaliin upotettuna, niin lopputulos on parempi kuin bueno. Paistelee hapankaalin lopuksi voissa yhdessä kevätsipulin kanssa. Perään tuoretta timjamia. ja hyppysellinen suolaa. Lopuksi loraus kermaa ja kiehautus. On muuten bueno kastike.


    • Näihän se on. Ketsupit ja kokis eivät sovi grillaamiseen. Mustapippuri + suola, se riittää. Hapankaali on myös ihan ok sekä jotkut yrtit.


  • Mihin se liha muka vetäytyisi? Takavasemmalle?

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.