Pyöräilijät pyörätielle

Ajan autolla uutta porvoontietä ja ohittelen päivittäin kymmeniä pyöräilijöitä. Sama tilanne toistuu muillakin pääteillä. Mielestäni pyöräilijöitä pitäisi sakottaa silloin kun ajetaan maantietä vaikka rinnalla kulkee pyörätie. Oletko samaa mieltä?

15

894

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BaileyScott

      Ei viittä vuotta, kun pyöräilemme romujen entisillä teillä. Valmistaudu henkisesti rahasi menetykseen.

    • Mopotpyörätielle

      Itse toivoisin opot takaisin pyörätielle.

    • oman_navan_tuijottajalle

      Maantiepyöräilijä saattaa ajaa vaikka 100km:n matkan. Sitä voi pohtia missä sellainen onnistuu pyöräteitä pitkin ajamalla. Pyörätiet ovat useimmiten muutaman kilometrin pätkiä lähellä keskustaa, jotka loppuvat yhtäkkiä tai vaihtuvat puolelta toiselle. Itse käytän pyöräteitä kyllä aina jos sellainen on mutta ymmärrän jos kaikki eivät viitsi puikkelehtia puolelta toiselle, se lisää omat riskinsäkin.

    • Maantiepyöräilijä

      Maantiepyöräilijät eivät kuulu pyöräteille vaan ajoväylälle. Sinänsä terää rakentaa pyöräteitä tuollaiseen paikkaan. Tien levennys parilla metrillä ja kunnolliset pientareet on kaikille tienkäyttäjille turvallisempi vaihtoehto.

    • kaikki_voittaa

      Ehdottomasti kannatan että pyöräilijöille rakennetaan kunnolliset omat väylät, mielellään katetut niin ei sadekaan haittaa.

    • ollutjoskusrekisteröityn

      Tämä on niin vanha ja moneen kertaan puidu aihe, ettei taida enää herättää raivokasta väittelyä, mikä selvästi on aloittajan tarkoitus.

    • maantiebörjeilijä

      Jos pyörätie on toisella puolen tietä vain lyhkäisen matkan, esim. alle 2kilometriä, niin silloin ei tarvitse vaivautua kääntämään sinne tieliikennelain mukaan. Käytännössä siirtymisen todennäköisyys riippuu sen hetkisestä fiiliksestä, ajotavasta ja liikennetilanteesta. Samalla puolen olevalle pyörätiellekään ei viitsi aina kääntää, jos liittymisjärjestelyt ovat ala-arvoiset, eli pitää tyyliin pysähtyä ylittäämään ojia tai kanttikivä, tai jos pyörätielle on pysäköity autoja.

    • PitäkääPyörätienne

      Aloituksessa mainitusta uudesta porvoontiestä en tiedä, mutta monessa paikassa autoilijan silmin on pyörätie, mutta varsinkin maantiepyöräilijän silmin siinä on monesti joku näistä kolmesta "pyörätiestä":
      1. kuoppainen, repeillyt tai paikka paikoin päällysteetön, eli maantiepyörälle kelvoton. Monesti maantie on päällystetty viimeksi 0-5 vuotta aiemmin, kun vieressä olevan pyörätien päällyste viettää jo 20-vuotis synttäreitään. Ainoana korjauksena mahdollisesti pikikannusta auki ammottavan halkeaman ohi kaadettu piki.
      2. kuurojen koirankusettajien muodostama esterata, näitä esteratoja välttävät muutkin kuin maantiepyörällä ajavat.
      3. pyörätie vaihtaa maantien puolta vähän väliä vauhdin pudottavin 90 asteen käännöksin, jyrkän laskun (alkavan nousun) pohjalla olevalla tunnelilla tai peräti liikennevalo-ohjatusti siten, että pyyntönappia täytyy aina painaa ja sitten odottamaan valon vaihtumista.

      Monesti nämä autoilijan näkemät pyörätiet ovat vieläpä näiden kolmen yhdistelmiä...ei kiitos.

    • Hämeenkylmärinki

      Minulla on kilpa-auto. Ajan sillä kovaa vauhtia.

      Käytän pyörätietä tai jalkakäytävää, jos edessä on ruuhkaa koska en halua pysäyttää vauhtia.

      Joskus tiellä on kaikenmaailman mopoautoja, rekkoja ja traktoreita, jotka ohitan bussipysäkin, parkkipaikan tai pyörätien kautta.

      En pysähdy suojatien vierteen pysähtyneen auton viereen enkä väistä kaikenmaailman koirankusettajia tai pyöräilijöitä.

      Jos vastaantulijoiden puoli moottoritiellä johtaa lyhyemmin kohteeseen, ajan sitä.

      En välitä liikenevaloista.

      Näin minä olen tykönäni päättänyt. Olen saman henkinen kaveri PitäkääPyörätienne kanssa. Moikataan, kun tavataan :D

      • Niinpäniinjoo

        Sillä erolla, että pyöräilijälle ei ole säädetty rangaistusta maantien käytöstä pyöräilyyn, moottoritiet erikseen.
        Tämä koko pyöräilijöiden syyllistämine ajoradan käytöstä on aivan idoottimaista, samaan moitittavuuskategoriaan kun kuuluvat muun muassa nämä autoilijoiden liikennetörkeydet:
        ylinopeus 1-4 km/h, rikkinäinen ajovalopoltin autossa, keltaista valoa päin ajo, mikäli ajoneuvon pystyisi turvallisesti pysäyttämään ennen risteystä, nastarenkaiden käyttö leutona syksynä lokakuun viimeisellä viikolla, pysähtyminen stop merkin kohdalla, eikä vasta tiehen maalatun pysäytysviivan kohdalla, vilkun näyttäminen vasta kun kaistan vaihto on jo aloitettu. Tätä kauheuksien listaa voisi jatakaa aika pitkään, tosiasia on, että kaikista noista poliisi voisi halutessaan antaa huomautuksen, mutta ei koskaan anna.


      • punaistapäin

        Aika herkästi autoilijat pysäköivät ajoneuvonsa pyörätielle ajoradan sijaan. Jopa silloin kun ajoradalle pysäköinti olisi sallittua. Vähintään toiset rengat nostetaan pyörätielle, vaikka osittainenkin pyörätielle ajaminen on aina ja kaikkialla kiellettyä. Sama kuin ajaisi punaista päin. Ehdottomasti kielletty!


    • allacyklarenärbögpojkar

      Maantiepyörää ajetaan maantiellä ei pyörätiellä. Maantiepyöräilijä on spandexihme joka polkee maantiepyörää maantiellä, ei pyörätiellä. Maantiepyöräilijä on oikea urheilija koska läskit on ahdettu seksikkääseen ajoasuun ja päässä on komia kypärä ja silmien suojana nopeat aurinkolasit ja pyöräkin hiiikuitua ihan kuin Tour de Francessa. Se olisi itsetunnolle kova paikka kun pyörätiellä joku työtön tuurijuoppo vetäisi ylämäessä ohi vanhalla Jopolla. Siksi pitää ajaa autotiellä.

      • Jouko_

        Ahaa. Tulihan tänne yksi kateellinenkin :)


      • Kaksi_ainakin
        Jouko_ kirjoitti:

        Ahaa. Tulihan tänne yksi kateellinenkin :)

        Miten niin yksi?


      • perapukama
        Kaksi_ainakin kirjoitti:

        Miten niin yksi?

        Siten niin ettei pyöräilijä osaa laskea kuin yhteen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4599
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1610
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      214
      1403
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1371
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe