Nyt riittää bbq touhu

Kotikokkaaja

Menimme suurin odotuksin viettämään juhannusta ystävien luokse. Nälkään oltaisin kuoltu ilman tuliaismakkaraa. Isäntä tarjoilee tuntikausia savustettua lihaa ja verisiä pihviä. Lapset eivät yhtään enkä minä pitäneet savukitkerästä lihasta saati siitä verilammikossa vellovasta pihvistä. Onneksi saatiin ihanan rapsakkaa grilleriä. Miksi grillikastikkeen pitää olla munkkihillon makuista? Sitten vielä kuvia laitettiin faceen. Tajusi sentään rajata pois kuvista kiukkusten lasten kasvot. Olipa herkkua.

12

922

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tästäbq:sta nyt on vain tehty ehdoton pakko.
      Se on kertakaikkiaan must, kaikkien suomalaisten on ehdottomasti grillattava koko kesän ajan, olkoon sitten kalenterikesä tai muuten vain lumeton kausi.
      Yök, jos tätä aihetta ei ole tuputettu tuputtamasta päästyäkin joka tuutista, niin sitten ei mitään, mutta onhan kansa pakko saada johonkin yhteiseen ruotuun.

    • Kotikokki3

      Suomalaiset ovat maailman parasta grillikansaa. Suomi on täynnä kokkeja jotka tekevät hitaasti taitaten ribsejä. Ensin maustellaan, sitten keitellään mausteliemessä hitaasti ja tämä herkku viimeistellään grillissä - aitoa bbq ruokaa mitä voi ylpeästi esitellä.

    • Kotikokki66

      Ajatelkaa hyvät ihmiset lapsia! Herkkiin suihin sopii höyrytetty nakki ja ketsuppi. Nämä maistuvat aikuisillekin, joten yhteiset herkkujuhlat ovat taattu. Jos on pakko nakkeja voi käyttää kaasugrillissä höyryttämisen jälkeen.

    • friholm

      Kaikki lapset pitäisi hakata, nirsot paskat jotka eivät ymmärrä hyvän päälle. Jos joku harvahampainen hörökorvainen kakara irvistelisi minun kokkauksilleni niin työntäisin sen huoranpenikan naama edellä grilliin.

      • Kotikokki27

        Herra friholm, lupaathan valita vain kaikista rumimmat kakarat ja varmistele itse myös että äidissä on huorahtavaa aineista. Tässä onkin jo perusteet kasassa. Muistathan palkita ne lapset jotka söivät ruokaasi hymyssä suin höyrytetyillä nakeilla niin tulevat uudestaan.


    • Maijakokki

      Hyvät ihmiset! Ajatelkaa lapsia grillijuhlissa. Nykyään jokapaikassa on savuista ja kitkerää lihaa tai sitten raakaa! Monesti jo kehuttu höyrytetty nakki onkin turvallisin vaihtoehto, mikä maistuu kaikille. Aikuisille alkoholitonta viiniä niin siitä juhlat alkaa.

      Jos itselleni laitan keittelen vaikka kyljyksiä mausteiden kera pehmeäksi ja sitten kastikkeen kanssa grilliin. Aijai että on hyvää!

    • Gustafssoni

      Naudan paistista kun leikkaa kahden tuuman pihvejä. Nopeasti kaasukrillillä väriä pintaan ja eikun. ..
      Palanpainikkeeksi ehdottomasti alkoholiton punaviini.
      Jos haluaa oikein fine dininkiä niin kokkihan kaataa reippaasti balsamikoetikkaa ja ripottelee mahdollisimman karkeaa suolaa pintaan. Viinin bukee pääsee esille.

    • OmaApu

      Tekee itse sapuskansa, niin saa mitä haluaa, vaikka sitä bbqta.

      • ApuOma

        Tai sopii isännän kanssa etukäteen mikä sapuska on ok...
        Emäntä osaisi varmaan kysyä itse neuvomatta.


    • ws23v8

      Koko grillaus on perseestä, sitkeitä lihoja, raakoja pihvejä. Kanna kaikki tarvikkeet jonnekin pihalle tuulen riepoteltavaksi. Kokeiltu ja saatu paskasta tarpeeks.

      • remppagrillaaja

        Keittiörempan aikaan ruuanlaittovehkeet oli mikro ja 2 pallogrilliä, joten grillattiin satoi tai paistoi. Kun pihvit esikypsentää mikrossa miedolla teholla kuvun alla ja grillaa sitten ja antaa vielä vetäytyä foliossa niin tulee ihan hyviä, samoin kana.
        Kanaan kannattaa tehdä pekonikääreet ettei tule liika kuivaa.
        Makkaraan kyllästyy nopeasti sellaisenaan.
        Mutta kun tuunaa ne laittamalla sisälle viillon, pohjalle sinappia, päälle suikalekasviksia ja aurajuustoa, kypsentää foliokääreissä- a vot on hyvää.
        Kasvikset on haaste ja yksi tyttö päätti just sinä kesänä syödä pelkästään niitä
        Vartaita tai nyyttejä. Moni kasvis kannattaa esikypsentää. Pakastekukkakaali mikroon, paprika samoin. Kypsyy yhtä aikaa herkkusienien , kesäkurpitsan kanssa sitten grillissä.
        Hedelmiä voi myös grillata vartaissa ja väliin vaikka halloumia.
        Vaihtoehtoja on.

        Mutta totuuden nimissä pakko myöntää että kun sai hellan käyttöön, se ensimmäinen makaroonilaatikko oli taivaallista. Ja uunituore pulla !


      • MasterTseeeef

        Hahahahah! Ei saatana, mikrossa esikypsentää pihvit ja kanat. Oikein ammattikokki asialla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      42
      2442
    2. Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia

      Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-20172942
      Maailman menoa
      301
      2014
    3. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      22
      1816
    4. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      24
      1595
    5. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      24
      1445
    6. Sokea "ystävälle"

      Oletko oikeasti noin sokea?
      Ikävä
      100
      1329
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      43
      1328
    8. En ymmärrä käytöstäsi

      Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek
      Ikävä
      139
      1275
    9. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      37
      1171
    10. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      36
      1046
    Aihe