Nyt riittää bbq touhu

Kotikokkaaja

Menimme suurin odotuksin viettämään juhannusta ystävien luokse. Nälkään oltaisin kuoltu ilman tuliaismakkaraa. Isäntä tarjoilee tuntikausia savustettua lihaa ja verisiä pihviä. Lapset eivät yhtään enkä minä pitäneet savukitkerästä lihasta saati siitä verilammikossa vellovasta pihvistä. Onneksi saatiin ihanan rapsakkaa grilleriä. Miksi grillikastikkeen pitää olla munkkihillon makuista? Sitten vielä kuvia laitettiin faceen. Tajusi sentään rajata pois kuvista kiukkusten lasten kasvot. Olipa herkkua.

12

875

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tästäbq:sta nyt on vain tehty ehdoton pakko.
      Se on kertakaikkiaan must, kaikkien suomalaisten on ehdottomasti grillattava koko kesän ajan, olkoon sitten kalenterikesä tai muuten vain lumeton kausi.
      Yök, jos tätä aihetta ei ole tuputettu tuputtamasta päästyäkin joka tuutista, niin sitten ei mitään, mutta onhan kansa pakko saada johonkin yhteiseen ruotuun.

    • Kotikokki3

      Suomalaiset ovat maailman parasta grillikansaa. Suomi on täynnä kokkeja jotka tekevät hitaasti taitaten ribsejä. Ensin maustellaan, sitten keitellään mausteliemessä hitaasti ja tämä herkku viimeistellään grillissä - aitoa bbq ruokaa mitä voi ylpeästi esitellä.

    • Kotikokki66

      Ajatelkaa hyvät ihmiset lapsia! Herkkiin suihin sopii höyrytetty nakki ja ketsuppi. Nämä maistuvat aikuisillekin, joten yhteiset herkkujuhlat ovat taattu. Jos on pakko nakkeja voi käyttää kaasugrillissä höyryttämisen jälkeen.

    • friholm

      Kaikki lapset pitäisi hakata, nirsot paskat jotka eivät ymmärrä hyvän päälle. Jos joku harvahampainen hörökorvainen kakara irvistelisi minun kokkauksilleni niin työntäisin sen huoranpenikan naama edellä grilliin.

      • Kotikokki27

        Herra friholm, lupaathan valita vain kaikista rumimmat kakarat ja varmistele itse myös että äidissä on huorahtavaa aineista. Tässä onkin jo perusteet kasassa. Muistathan palkita ne lapset jotka söivät ruokaasi hymyssä suin höyrytetyillä nakeilla niin tulevat uudestaan.


    • Maijakokki

      Hyvät ihmiset! Ajatelkaa lapsia grillijuhlissa. Nykyään jokapaikassa on savuista ja kitkerää lihaa tai sitten raakaa! Monesti jo kehuttu höyrytetty nakki onkin turvallisin vaihtoehto, mikä maistuu kaikille. Aikuisille alkoholitonta viiniä niin siitä juhlat alkaa.

      Jos itselleni laitan keittelen vaikka kyljyksiä mausteiden kera pehmeäksi ja sitten kastikkeen kanssa grilliin. Aijai että on hyvää!

    • Gustafssoni

      Naudan paistista kun leikkaa kahden tuuman pihvejä. Nopeasti kaasukrillillä väriä pintaan ja eikun. ..
      Palanpainikkeeksi ehdottomasti alkoholiton punaviini.
      Jos haluaa oikein fine dininkiä niin kokkihan kaataa reippaasti balsamikoetikkaa ja ripottelee mahdollisimman karkeaa suolaa pintaan. Viinin bukee pääsee esille.

    • OmaApu

      Tekee itse sapuskansa, niin saa mitä haluaa, vaikka sitä bbqta.

      • ApuOma

        Tai sopii isännän kanssa etukäteen mikä sapuska on ok...
        Emäntä osaisi varmaan kysyä itse neuvomatta.


    • ws23v8

      Koko grillaus on perseestä, sitkeitä lihoja, raakoja pihvejä. Kanna kaikki tarvikkeet jonnekin pihalle tuulen riepoteltavaksi. Kokeiltu ja saatu paskasta tarpeeks.

      • remppagrillaaja

        Keittiörempan aikaan ruuanlaittovehkeet oli mikro ja 2 pallogrilliä, joten grillattiin satoi tai paistoi. Kun pihvit esikypsentää mikrossa miedolla teholla kuvun alla ja grillaa sitten ja antaa vielä vetäytyä foliossa niin tulee ihan hyviä, samoin kana.
        Kanaan kannattaa tehdä pekonikääreet ettei tule liika kuivaa.
        Makkaraan kyllästyy nopeasti sellaisenaan.
        Mutta kun tuunaa ne laittamalla sisälle viillon, pohjalle sinappia, päälle suikalekasviksia ja aurajuustoa, kypsentää foliokääreissä- a vot on hyvää.
        Kasvikset on haaste ja yksi tyttö päätti just sinä kesänä syödä pelkästään niitä
        Vartaita tai nyyttejä. Moni kasvis kannattaa esikypsentää. Pakastekukkakaali mikroon, paprika samoin. Kypsyy yhtä aikaa herkkusienien , kesäkurpitsan kanssa sitten grillissä.
        Hedelmiä voi myös grillata vartaissa ja väliin vaikka halloumia.
        Vaihtoehtoja on.

        Mutta totuuden nimissä pakko myöntää että kun sai hellan käyttöön, se ensimmäinen makaroonilaatikko oli taivaallista. Ja uunituore pulla !


      • MasterTseeeef

        Hahahahah! Ei saatana, mikrossa esikypsentää pihvit ja kanat. Oikein ammattikokki asialla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe