R.I.P. Boreal Bioref

Realisti

227

9300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • osakeantia.ootelessa

      Riihikuivaa son 2.500€. Jostain son lähettävä ...Siihen päälle sitten yhteismettien,sähköyhtiön ja kaupunkin rahat. Eiköhän se miljardin tehas Patovaaraan ala nousta ?

    • Ennustuskäytoteen

      Ei vielä tälle kesälle ehi valmistua.
      Heikiltä loppu selitykset sana arkusta.
      Kuka nyt tilalle. Onko kylässä vapaana terhakkaa eläkeläistä jatkamaan?
      Ootellaan mutta ei hättäillä. Ei hätiä mitiä.

      • kankan.konnarit

        Oisko valtuustossa joku pätevä vanhempi eläkeläinen jolla puualasta ois kokemusta ? Hän vois saaha tehtaan aikaan ?


      • scien

        Jarruttelehan...tietosi eivät ole ajantasalla.


      • Anonyymi
        scien kirjoitti:

        Jarruttelehan...tietosi eivät ole ajantasalla.

        Heikki siirtyi politrukin tehtäviin, toivossa taas iltalypsyä keskustalaiseen tapaan tehtyjen kuprujen rahoittamiseksi. Heikki todella kuvittelee että veronmaksajat on jatkossa yhtä hölmöjä kuten entiset Kemijärven päättäjät, keskustalaiset, Kyläpäälliköstä on tehty täydellinen keskustan juoksupoika, selittelyä, selittelyä, ei mitään millä Kemijärven konkurssi saataisiin oikaistua.


    • pataattikoisoperunakurpi

      Sellaiset on suhtanteet ja konjunktuurit että Kemi rikkaampana vie ja muut vikisee.
      Hyvä näin nyt ja tulevaisuudessa.
      Kemppa voi vaan keskittyä biohalkoihin ja biohirsiin. Näin se poijat menee.

      • Realisti

        Ei kai tässä minkään kaupungin rikkaudesta tai köyhyydestä ole kysymys. Kemille on jaettu sijaintinsa puolesta paremmat pelimerkit ja nallekarkit. Lisäksi alueella on valmis teollinen infra, loistavat liikenneyhteydet joka suunnasta ja vieressä iso vesi, jossa sellutehtaan jätteet laimenevat olemattomiin. Kyllä Kempan projektin toivottomuuden näki jo vuosia sitten.


      • ankara.aulikki

        Ketkä näki ketkä ei ? Valtuutuuston höppäniä vietiin ko pässejä naruissa ? Miten sit loppuselvitys mm.rahoista ? No tarkastuslautakunta pitää huolen et maksajat löytyy ?


    • kalastaja.jorma

      Tais Kemi ja Metsägroup imaista ilmat pihalle Boirehvista ? Tältä se alakaa näyttämään ..Pillit pussiin täällä. Järvi pysyy puhtaana ja silleen...

    • pyyyteetön

      Voi hyvänen aika millaista epäuskoa kokeneiden, rehellisten ja pyyteettömien lapinmiesten toimintaa kohtaan. Miksi omia aina haukutaan?
      Mestägroupilla ei ole sellaisia kansainvälisiä suhteita kun Heikillä ja Biorehvillä.
      Metsägroup ei ole sillä tavalla arvostettu kuin Heikki ja Bioref.
      Heikki on poliittista huippuryhmää, jolla on suhteet paikallaan niin suomessa kun ulkomailla.

      • hyvänäin

        Kemijärvellähän on tehtaan vastustus syvällä. Suurinmalla osalla asenne on negatiivinen. Kemissä ei vastustella siellä on totuttu tykkäämään tehtaista. Eipä siellä taida olla liioin Kepujakaan.


      • Realisti

        Voisivatko sellu-uskovaisetkin yrittää ymmärtää, että realismi ei ole vastustusta. Kemin hanke vain on kannattavampi ja ympäristön kannalta vähemmän haitallinen. Siksi markkinatalous ohjaa tehtaan Kemiin, ei Kemijärvelle. Ei siihen ole ”vastustajilla” eikä ”kannattajilla” mitään vaikutusta.


      • Työ_mies

        Typerä ihminen ajattelee, jos valmiiksi paikalla on saastuttavaa tuotantoa, lisää saastuttavampi tehdas ei tekisi sen enempää vahinkoa koska vahinko on jo tapahtunut?

        Yhtälailla saastunut on kemijokikin Kemijärven kohdilta Stora Enson jäljiltä nykyaikana, mitä Kemin kohdilta on perämerikin. Eihän se peräkylän ympäristönsuojelijoita haittaa jos saasteet sattuu muualle kuin omaan kylään. Samassa menee ne työtkin sinne meren juurelle :)


    • InssiKemistä

      HuuhaaHeikki on ylivoimaisesti eniten ollut alalla ja tietää mm puutavaran riittävyyden.
      Palkittu ammattiliiton asiamiehenä. Ymmärtää työläisen asiat parhaiten.
      Tuskinpa ilman Heikin lupaa saavat aloittaa Kemissä tehtaan tekoa, onhan Heikin porukalla Kiinalainen rahoittaja ja kysymyksessä on sentään miljardiluokan hanke.
      MetsäGroup luulee tietävänsä paremmin sellutuotannon kuin nykyaikainen Bioref, jolla on palkattuna suuren arvostuksen saaneet alan toimijat. K.ranta, Korva, Ja HuuhaaHeikki. Tulette vielä näkemään kun Kemijärvi pyyhkäisee Kemiläisten kotkotukset kartalta.

      • EiInssi

        Kyllähän sinä olet kotoperäinen vouhottaja joka ei ole innsiä nähnyt kuin kuvissa. Insseillä on aina asiallisemmat kirjoitukset, opippa se ennenkuin alat tuollaista nimimerkkiä käyttämään.


      • Anonyymi

        Kemissä on jo 30 kaivinkone pyyhkimässä pois, lähtee muualtakin kuin kartalta kun dumpperi kuljettaa


    • isokylän.iivari

      Niin mutta ko Metsäliiton Metsä Gropu on yksityisten Suomalaisten metsänomistajien firma niin saattaapi käydä niin et Kemiin tulee uusi tehas ? Toisaalta Metsä Gropuilla on kassat täynä valmista rahaa jolla voi rakentaa. Vaikeaa siinäon Boreal Biorehvin velkarahoilla sinnitellä ? Vai miten son ?

      • rahaa_siellä_on

        Kiinan pojat eivät tarvi velkarahaa. Tromppin valtakuntakin on korviaan myöten veloissa Kiinalle.


    • hugeman

      rip sotekepu

      • Anonyymi

        Ei Kiina kylve rahassa. Tänään radiosta kuultuna (Kiina täyttää 70 v.), että Kiinalla on on paljon velkaa, velkarahallako se toimisi. Ei toki. Taisi pettää Kemijärven lupauksillaan. Ovatko kirjoittaneet sopimuksen Kemijärven hankkeen kanssa? Uskotteko yhä Kiinaan?


    • KeminDiplomiInsinööri

      Nyt kun KemijärvenKiinanBIOsellutehtaan tulo näyttää yhäkin epätodennäkoisemmältä, niin sitä enemmän ja avoimemmin kommentoivat ne jotka ovat alunpitäenkin (vuosikymmenen) syvästi epäilleet MYÖNTEISTÄ INVESTOINTIPÄÄTÖSTÄ KEMIJÄRVELLE. Aito tyytyväisyys huokuu kaikkialla ja kuuluupa jopa hillittyjä riemunkiljahduksia. Lupauksia täälläkin on ollut iät ja ajat. Ei se ole hullu se joka lupaa, vaan se joka niitä lupauksia uskoo ja kiltisti MAKSAA.

    • HUUhaaHeikki

      Mutta Boreaalipas on biohomman alunpitäen keksinyt, eikä se myy patenttia kuin Kiinalaisille. Tai se on ilmeisesti jo myynytkin, kun tiedottaminen ja investointipäätöksen varmistuminen ovat jääneet uutisena taka.alalle nyt jopa paikallislehdessä. KAUPPALEHTIKIN on ollut viime aikoina vaitonainen.
      Siis tyyntä myrskyn edellä.

      • pravilo

        sama paska ei toiminu valkovenäjälläkään,kiini on ja pysyyyy


    • kekskintö

      Professori Dahl ja Heikki ovat maailman parhaat asiantuntijat ja BIO-keksinön isät. On iso sääli jos muut kopipovat keksinnön äänekoskelle ja vielä kemiin ilman että saadaan asiaan kuuluva hyöty Kemijärvelle

    • dahlpatentti

      Ei löydy mitään patenttia patentti- ja rekisteri hallituksessa. Mutta voihan se toki olla Kiinalainen patentti.

    • Pantattu

      Pantattu.
      Siellä ne patentit on.
      Näillä miehillä ei ole ilman kaupungin avustustukea maksaa patenttimaksuja.

    • putaan.pojat

      Patovaarassa on hiljaasta ...ollu sen jälkheen ko kaupunki parturoi metsän sileäksi. Millon alkaa maansiirtohommat ? Niihin ei tarvi patentteja.

      • Suomun-lähetti

        Kohta tulee uusi tehdas, mutta se on biotehdas eikä saastuta. Samoin tarvitsemme nyt heti sen Suomun keskuksen. Kehittäkää Kemijärveä, ei valituksia kiitos! Toimikaa!


      • mielenterveystärkeää
        Suomun-lähetti kirjoitti:

        Kohta tulee uusi tehdas, mutta se on biotehdas eikä saastuta. Samoin tarvitsemme nyt heti sen Suomun keskuksen. Kehittäkää Kemijärveä, ei valituksia kiitos! Toimikaa!

        Otappa taas aamulääkkeet, niin kyllä se siitä taas tämäkin päivä menee.


    • höpölehti

      Juntit uskoo lapin-kansaa ku piru raamattua!
      Minne lapparin lempilapsi Kaidi katosi?
      Kahden viimevuoden aikana lähes joka viikko oli lapin-kansassa Kaidin ylistysjuttu!
      Kemijärveltä uutisoidaan ainoastaan negatiivisia uutisia.

    • metsäekonomi

      Metsägroupilla on kova hätä!
      Alunperin ovat tiedottaneet ettei uusia tehtaita kannata perustaa/laajentaa eikä ole kannattavaa mukamas puun vähyydestä johtuen.
      Kilpailu tulee nostamaan isäntien kantohintoja sekä nollarajan siirtymistä kauas valtakunnan rajojen ulkopuolelle, tätä metsägroup ei halua.
      Samalla metsägroupin kiinan markkinat kapenevat kiinan omien toimijoiden tultua markkinoille.

    • Kemininssi

      Puuvarantomme ovat rajalliset. Kemissä ja Oulussa jo toimivat tehtaat saavat täältä puutavaranlähetysterminaalista paljolti raaka.aineensa. Nyt kun Kemin tehtaiden tarve lähivuosina nousee, lisääntyy myös terminaalin volyymi. Junan vaunuja menee nykyistä tiheämmin kohti Perämerta. Hakkuut ja puutavaran rekkakuljetukset lisääntyvät Koillis.kairassa.Korjuutyöpaikkoja tulee lisää. Tiestöäkin pitää kunnoltaan päivittää. MetsäGroup on yksi puun tarvitsijoista, eikä sillä ole hätää. Onhan sa toiminut jo sata vuotta omillaan.

      • älyhoi

        No minnepäs luulet groupin vievän tuotteensa?


      • BIOMerkonomi

        Heidän tuotteensa menee pääosin ulkomaan vientiin, niin kuin muillakin alan toimijoilla, joilla on biojalostetehdas toiminnassa. Jalostetun materiaalin kysyntään, vastaavat tuotantolinjallaan. Aina pyrkien mahdollisimman hyvään tulokseen. Perustuote Sellun määrä on vuositasolla melko vakio. Jalosteiden määrä voi muuttuua suhteellisesti kauppatekniikan ja maailmantilanteiden mukaan ja tähän pitää olla muuntautumisherkkyyttä lopputuotteella.


      • älyhoi

        No minnepäs luulet groupin tuotteet "ulkomaan viennissä" päätyvän?


    • luusuan.mettämies

      Eiks Metsä Group ookkin kotimainen yritys ? Eiks soo hyvä et suositaan kotimaista eikä kiinalaisia ???

    • javaruksen.janne

      Kemijärvellä sellujauhantaa ollu jo 10 vuotta. Tehasta ei vieläkään näy. Metsä Group piti yhen tietotustilaisuuten ja taitaapi tehas tulla ?Onks tekijöissä eroa ?

      • totuuttasekaan

        höpöhöpö...metsä-group vasta "esisuunnittelee" eli ei ollenkaan mitään pitävää eikä konkreettista edes tiedossa.
        Kumma vain että nyt kun kemijärven biotehdas on toteutumassa, on metsä-groupin hätäpäissään syötävä sanansa, väittäen selluteollisuuden laajentamisen olevankin yht´äkkiä, aiemmin väittämäänsä vastoin kannattavaa..heh.... kuten kemijärvikin on nyt äkkiä "ammattikalastajia" niin pullollaan ettei sekaan sovi soutuveneelläkään.

        PS. nyt myös Storaenso on yhtynyt samaan laulukuoroon tosi pahasti jälkijunassa.
        ......Niin se lapsen mieli muuttuu.......


    • Kemiaan

      Joo mutta Aaltoyliopistolla ja BioHuuhaaHeikillä on omia erikoislantrinkeja biotuotantoon, jotka suunnataan Kiinan markkinoille Kemijärven tehtaalta rautateitse toimitettuna Kaakkois.Suomen kautta läpi Venäjän. Tähän eivät Groupit pysty. Eikä niillä ole hyviä idänsuhteita kuten alussa mainituilla. Muutenkin Heikin kokemus biojalostealalta on aivan omaa luokkaansa, samoin ymmärrys kommunismiin Kiinassa. Stora.Enso ja MetsäGouppi ovat nyt matkimassa Heikkiä biotuote ja sellutekniikassa, vaikka ovat sitä sata vuotta harjoitelleet. Oli hyvä, ettei Heikki tullut valituksi eduskuntaan, niin jäi aikaa tuotekehittelyyn.

      • kaikenlaisia

        voi kiesus!


    • EikäKalkonniemeen

      Jätteitä ei ajeta järveen, ei etes Tossanlahteen. Se asia kun hoidetaan kaikki hyvin.

    • taidettaollapitää

      Hessulla ei ole erikoislantrinkejä aivan normaalisti kusee kemijärveen ja hemputtaa viime tipat myös herrasmiehenä veteen. Tai no saattaapi siinä raappahousuihin muutama biojae lirahtaa jos ei muista heilutella. Vai on Hessu keksinyt koko biosellun. Oon aina pitänyt Kemijärveläisiä ruudinkeksijöinä ja nyt on pirulaiset vielä biosellun keksineet. On ne eri poikia. Puhuivat kylillä että on eläkepapat menossa Rumpille heinäkuussa esittelemään bioselluhommia kun tämä eläkepappa tulee suomeen. Kuuluu Putinkin olevan kovin kiinnostunut siitä Hessun biosellutehtaasta. Ettei vain investointia pukkaisi. Putin Hessu ja Rumppi kun hemputtavat kättä siinä on historian siipien havinaa. Kyllä lähtee. Kemijärvellä valmistaudutaan selluporukan vastaanottojuhliin. Kuulemma on kaupunginhallitukselle tullut jo esitys että tervetuliaisjuhla suurten poikien kunniaksi järjestetään. Kärriltä on jo veistos vähää vaille tilattu. Sen nimi on eläkeukkelit biosellussa.

    • ÄläUnohda

      Taidettaollapitää otahan lääkkeet!

    • ÄkkiäLuvatPöytään

      Ympäristölupaa odotellaan edelleenkin. Kysymys kuuluu missä lupa viipyy? Normaalisti lupaprosessi on paljon nopeampi. Jotain outoa ja kummallista tässä nyt on!

    • Oulux

      Jotenkin kalskahtaa kunnon vasurilta tuo lääkkeiden ottamiseen yllytys. Henkinen menetys on täytynyt olla suuri kun punalippu laskeutui virallisesti 91. Ja se laskeutui keväällä 2008 myös K. Järveltä kun tehdas RÄJÄYTETTIIN. Ja nyt pitää yrittää todistella, ettei tehdas ollut kannattamaton. OLI SE JA UUTTA EI TULE.

      • lääkärisi

        taas on iltalääkitys ottamatta!!
        ÄKKIÄ DOSETILLE!


      • puunalippu

        taitaa olla myös niin, että kemijärven niin sanottu selluosaaminen on sittemmin monella paikakunnalla havaittu varsin änkyräksi ja työtä vieroksuvaksi. Aika harva on ollut oikeasti seulluntekemisen eturiviä asenteeltaan ja osaamiseltaan.
        Entinen tehdas oli varsinainen punalipun linnake. Tässä mielessä oikein sopiva kiinalaisille uuden tehtaan paikaksi.


      • nyt_vuosi-2018

        Ihmeelliset ovat ihmiset Kemijärvellä. Mitä päässä liikkuu kun niinkuin nautittaisi kun tehdas räjäytettiin, eikä uutta tule. Annetaan ymmärtää mitenkä pitää olla vasuri joka haluaa tehtaita, ja työtä.
        Kyllä sinne saisi niitä lääkkeitä ihan kottikärryllä jakaa niin sumentunutta alkaa olla joidenkin ajatusmailma.
        On näköjään kauhistus jos ihmiset ovat eläneet suljetussa yhteiskunnassa. Kyllä Kemijärviä voi kohta verrata Pohjois-Koreaan. Muuttakaa pois joilla siihen on mahdollisuutta.


      • KymmeniäVuosiaTöissä
        puunalippu kirjoitti:

        taitaa olla myös niin, että kemijärven niin sanottu selluosaaminen on sittemmin monella paikakunnalla havaittu varsin änkyräksi ja työtä vieroksuvaksi. Aika harva on ollut oikeasti seulluntekemisen eturiviä asenteeltaan ja osaamiseltaan.
        Entinen tehdas oli varsinainen punalipun linnake. Tässä mielessä oikein sopiva kiinalaisille uuden tehtaan paikaksi.

        Kyllä siellä muistaakseni kepulaiset johtivat toverijoukkoa. Pääluottamusmiehen olivat pääasiassa kepulaisia, lyhyen pätkän oli vasemmistoliittolaisten pääluottamusmies.


      • NäinSeMeni

        Joo, totta puhut. Kepu johti työläisiä. Sen takia varmaankin tuo tilanne oli niin hankala. Mistään ei päästy työnantajan kanssa yksimielisyyteen vaan kaikki ratkaisut haettiin liitosta.
        Mutta eihän ne lakot kepulaisia haitannut koska silloin pystyi keskittymään peltohommiin tai metsänhoidon ja milloin mihinkin sillä ainahan sitä maatilalla töitä riittää.


      • lopun-edessä

        Kovin on pienet ympyrät!
        Kirjoitusten perusteella näkee että sivistystaso on todella olematon, kuin jäänne jostakin viime vuosisadalta.
        Muualla ymmärretään paikkakuntien elinkelpoisuuden ehdot ja tarjottu työ otetaan ilomielin vastaan paitsi kemijärvellä.
        Ikärakenne on kemijärvellä hirvittävä ja yhä pahenee jos muutosta ei saada aikaiseksi.


    • mikämies

      Kyllä noille entisajan lahtareille patsaita pystytetään mutta missä viipyy troikan patsas?

    • TunnustakaaTosiasiat

      Täällä ei mitään patsaita kaivata vaan työtä. Uusi sellutehdas tarjoaa kaikkiaan liki 2000 työpaikkaa joten tehdas tulee rakentaa välittömästi.

      Nyt kun tuolla meidän keskustassa kulkee, näkee vain tyhjillään olevia liiketiloja. Ikkunoissa lukee myydään tai sitten vuokrataan. Mistä tämä kertoo?
      Asiakkaitten puute on johtanut liikkeiden lopetukseen. Enää vain ruokakaupat ja hautaustoimisto pärjäävät täällä meidän Kempassa. Kyllä tämä on todella surkeaa katsottavaa kun kaupunki kuolee alta pois.

      En todellakaan ymmärrä näitä tehtaan vastustajia. Onko tämä kuuluisa Kemijärviläinen kateus syynä tähän vai mikä? Töitä täällä tarvitaan sillä ilman töitä meillä ei ole kohta minkäänlaisia palveluja.

      • kerromikäonsitä

        Mikä se on mielestäsi tehtaan vastustamista ?
        Sekö jos ei usko sen tänne tuloon ? Sellaisia kirjotuksia täällä näkyy paljon, eikä mikään ihme, iso osa ihmisistä on realisteja. Se ei minusta ole vastustamista, koska kysehän on vain uskon asiasta, ei muusta.
        Ei monellakaan olisi mitään tehtaan tuloa vastaan, mutta siihen uskominen on kyllä nykyisillä parametreillä lievästi sanottuna vaikeaa.


      • valitetaanvalitetaan

        Kyllähän se on suoraa vastustamista! Kun on pikkukylän pikkupolitikoinnissa kerran saanut nenilleen ollaan siitä katkeria hautaan asti!
        Muusta viis vaikka oma talo menisi alta kunhan saa laittaa kapuloita rattaisiin!!!
        Sitä yleensä sanotaan tyhmyydeksi!


      • eifiksujenhommaa
        valitetaanvalitetaan kirjoitti:

        Kyllähän se on suoraa vastustamista! Kun on pikkukylän pikkupolitikoinnissa kerran saanut nenilleen ollaan siitä katkeria hautaan asti!
        Muusta viis vaikka oma talo menisi alta kunhan saa laittaa kapuloita rattaisiin!!!
        Sitä yleensä sanotaan tyhmyydeksi!

        Ahaa, että kaikkien pitäisi uskoa joulupukkiin, vaikka tiedetään että se on vain satua.


      • Onneatulvilla

        Onnen lähettiläs on Bioref toimija.

        Kemijärvi = Onnen tunne = Tehdas, politiikka


      • otaäkkiäne
        Onneatulvilla kirjoitti:

        Onnen lähettiläs on Bioref toimija.

        Kemijärvi = Onnen tunne = Tehdas, politiikka

        Lääkkeet unohtui aamulla taas ?


      • Kohtalosi
        Onneatulvilla kirjoitti:

        Onnen lähettiläs on Bioref toimija.

        Kemijärvi = Onnen tunne = Tehdas, politiikka

        Mene Onneatulvilla hoitoon, kun et muista ottaa lääkkeitä!


      • Onnellinen.asukas

        ONNEN LÄHETTIKIN PUOLUSTAA BIO_TEHDASTA

        massaliike on toiminut ja toimii, yhä me odotamme uutta tehdasta ja kun se tulee, niin työtä tulee kaupunkiin, ja yritystoiminta vilkastuu. nyt on jo paljon hyviä yrityksiä, mutta lisää tarvitaan, Kemijärvi on mukava kaupunki, onnellisten ihmisten kaupunki???


    • TehasJaÄkkiä

      Massaliikkeen toiminta loppui 2008. Sen ainoa tarkoitus oli vastustaa tehtaan lopettaminen. Toiminta loppui kun tavoite jäi saavuttamatta.

      Nyt olisi syytä perustaa uusi yhdistys, vaikkapa Biotuotetehdas liike jonka tarkoituksena olisi edesauttaa tehtaan pikaista rakentamista.

      • totuutta

        Massaliikehän on täällä saanut kitkerää arvostusta kun asettui Karvista vastaan. On katehdittu mitenkä paperimiesten palkat oli syynä tehtaan lakkauttamiseen.
        Kukaan ei arvostellut sitä mitenkä Karvinen yksin sai enemmän palkkaa kuin koko Kemijärven tehtaan henkilöstö.
        Joka asioita on seuraillut kyllä tämä massaliikkeen arvostelu on lähtenyt kepulaisten joukoista.


      • Kalevi67vuotta

        Niin, kepulaiset ovat hyvin ristiriitaista sakkia sillä kepulaiset pääluottamusmiehet johtivat tehtaan työläisiä. Uskon kuitenkin että he eivät arvostelleet massaliikettä.


      • kissavaaneifelix
        totuutta kirjoitti:

        Massaliikehän on täällä saanut kitkerää arvostusta kun asettui Karvista vastaan. On katehdittu mitenkä paperimiesten palkat oli syynä tehtaan lakkauttamiseen.
        Kukaan ei arvostellut sitä mitenkä Karvinen yksin sai enemmän palkkaa kuin koko Kemijärven tehtaan henkilöstö.
        Joka asioita on seuraillut kyllä tämä massaliikkeen arvostelu on lähtenyt kepulaisten joukoista.

        Karvinen on myös sarjakuvan kissa. Joka on oranssi ja sellainen persoonallinen kissa.

        Hyvä sarjis!


    • MoitaPahkura

      Tehtaan vastustajat eivät ole suinkaan syynä siihen, ettei biotehdasta kuulu, vaikka kesä on jo pikällä. Biopoikien konsortio, tehdashanke on ollut monien silmissä säälittävän lapsenoloinen jo alusta SAAKKA. TEHDAS JÄÄ SIIS TEKEMÄTTÄ ILMAN ETTÄ SITÄ VASTUSTETAAN. REALISTINEN EPÄUSKO EI OLE SUINKAAN ASIOIDEN VASTUSTAMISTA.

      • takametsien-pölhöt

        Taitaa ne silmät olla jossain minne ei aurinko paista.
        Ammattilaiset kautta maan ovat aivan toista mieltä.
        Hanke etenee kuten kuulukin, koirat räksyttää ja karavaani kulkee!


    • Losoheikki

      Ammattilaiset juuri epäilevät eniten. Asuntokauppa on jäissä. Kaikki viittaa siihen ettei rahoitusta heru, kun kannattavuuslaskelmat räpsyvät miinuksella.

      • jämpti-on-niin

        Eivät epäile vaan tietävät Kiinan mahdollisuudet, ja sehän niitä pelottaa.
        Menee markkinat!
        Kiina on sellun maailmanmarkkinoilla suurin ja kasvavin ostaja, kun kiina saa omia tehtaita se merkitsee muiden osuuden kaventumista. Siitä on kyse!
        Tähän on herännyt Metsä-group sekä Stora-enso.


      • buaaahhahahaa

        Minkä sinä tiedät "kannattavuuslaskelmista"?
        Tiedätkö mikä se edes on? ei sitä tupakkiaskin kanteen piirrellä........


    • levärannalta.käsin

      Nyt näyttää Kaidi toellakin kippaavan nurin. Se tietää hyvää Kemijärven tehashankkeelle ko yksi puusta kilpaileva on pois pelistä ?

      • näinseonnähtävä

        Ei se mitään hyvää tiedä, ei puusta ole ollut pulaa, vaan rahoittajista. Ei kinuskeihin ole oikein luottamista, sen näyttää tuo Kaidi hyvin, eli huonoa sen nurin meno tietää myös Kemijärvelle.


      • Realisti

        Jaa-a. Vai että ei ole puusta pulaa. Kestävän metsien käytön ja järkevän raaka-aineen hinnan näkökulmasta on selvää, että kaikki kaavaillut hankkeet eivät voi toteutua. Kemin MG:n kilpailukykyinen, kokoonsa nähden halpa investointi toteutuu, Kemijärvi ei varmasti toteudu. Siinä olet oikeassa, että Kempan tehtaalle ei rahoittajia löydy em. syistä.


    • Mehemetti

      Kemin biodieseltehtaan on haudattu syvälle ja unohdettu jo vuosia sitten. Siinä kannattavuuslaskelmat osoittivat ettei tehdasta kannata rakentaa.

      Sellubisnes on aivan toisella tasolla. Rahaa tulee ovista ja ikkunoista eivätkä omistajat oikein keksi mitä niillä tekisi. Esimerkkinä tästä on tuo MettäRoupin homma. Äänekoski vasta valmistui ja nyt jo puuhataaan uutta tehdasta Kemiin. Sellubisnes siis kannattaa!

      • vähäntaloustietoa

        Mehemetillä on hieman vajaat tiedot taloudesta yleensä. Jos rahaa tulee tällä hetkellä, niin tulee aika jolloin kannattavuus putoaa, menee jopa miinukselle. Maailman talous on jatkuvaa nousu- ja laskukautta, ne vuorottelevat, mikään tilanne ei ole ikuista, Sen mukaisesti tehdään investointipäätöksiä.
        Kiinalaiset on korviaan myöten veloissa, ei siellä löysä raha pankissa makaa. Heillä on BKT:hen nähden velkaa jo yli 200%, taitaa olla liki 250% nykyisin, ja valtio pannut stoppinappulaa.


      • Mehemetti

        Kyllä Mehemetti tietää suhdannevaihtelut ja sen mitä heikkoina aikoina tapahtuu. Nyt vain on niin, että kehittyvät maat ovat oppineet käyttämään tissuetuotteita joten kysyntä vain kasvaa. Jotta saadaan laadukasta tissuetuotetta, on siinä käytettävä pitkäkuituista sellua jota saadaan vain havupuusta.
        Myös pakkauskartonkien kysyntä kasvaa koko ajan koska kivijalkakauppojen asiakkaat siirtyvät yhä suuremmissa määrin nettikauppojen asiakkaiksi.
        Sellun kysyntä siis kasvaa nopeammin kuin uutta kapasiteettia on rakennettu. Tästä voi päätellä ettei seuraavaa laskukautta ole lähitulevaisuudessa näkyvissä.


    • Penkko

      Tehtaan tulo jäänee kempan historiaan yhtenä ankarimpana tosiasiana, jota
      tuskin enään kukaan epäilee.

    • Vauhkossa

      UPM ja Metsä olleet kiinnostuneita tekemään tehtaan Kemijärvelle mutta massaliikkeen toiminta ja BBR on betonoinut hankeen itselleen.
      Tästä syystä homma mennyt persiilleen, että sillälailla.

      • 763459

        Hyvä on sinulla mielikuvitus, on massaliike jäänyt sinulla painajaiseksi. Tämä nyt oli uutta mitenkä massaliike olisi ollut tehtaan tulon esteenä. Taidat olla melkoinen höperö.


      • luusuan.lasse

        Tää on mielenkiintoinen kommentti jos pitää paikkaansa ? Sit on kymmenen vuotta männy hukhaan ? Rahoo palanu paljon. Titenkin kaupunkin rahaa pääasiassa .


    • 10.vuotta.menny

      Homma on massapatsasta vaille..

      • massa.dear

        kannattaako tehä patsasta massasta


      • ameeba
        massa.dear kirjoitti:

        kannattaako tehä patsasta massasta

        Mahollisimman löysästä massasta nimenomaan.


    • MätäkuunJutska

      UPM ja Metsä Group eivät tiettävästi ole olleet missään vaiheessa tekemässä sellutehdasta Kemijärvelle.
      Myöskään Massaliikkeellä ei ole voinut olla mitään vaikutusta asiaan koska liikkeen toiminta loppui kun tehdas lopetettiin.

      Tämä tarina on niin kaukaa haettu ettei siihen usko Erkkikään.

    • koviapoikia

      Kyllä nämä kolme patrioottia ovat pelanneet omaa peliään jo ennen vanhan tehtaan sulkemista ja koko ajan sen jälkeen. On käytetty Massaliiketta ja liikkeen massaa, Ruukki Grouppia ja Metsäkeskustaa ja keskustaa ilman metsää. Kovia poikia . Että ei vain massaliikettä kuopattu ole - se on lepäämässä ja pojat ottaa sen käyttöön jos siitä on hyötyä henkilökohtaisesti

      • teollisuusduunari

        Ja höpö höpö. Eipä tuohohon viitti muuta kommentoida.


    • mistä_puut

      Tekniikka ja talous -lehti:

      Pohjoisen puuta ei riitä kaikille halukkaille.

      Kyse ei ole pelkästään puun riittävyydestä. Mikäli investoinnit toteutuvat, hakkuut kasvavat ilmastonäkökulmasta liian suuriksi. Ilmastonmuutosta ehkäisevien hiilinielun sijaan metsistä uhkaa liian suurten hakkuitten seurauksena tulla uusi päästöjen lähde, Ilmasto­paneelin tutkijat varoittivat taannoin Ylen haastattelussa.

      Jopa metsäteollisuuden etujärjestö myöntää hakkuiden kasvavan merkittävästi, mikäli kaikki investoinnit toteutuvat. Järjestö kuitenkin olettaa, ­etteivät kaikki valmisteilla ­olevat suunnitelmat toteudu.

      Kaidin lisäksi sekä Kemijärvelle että Kuopioon suunnitelluissa selluhankkeissa on mukana kiinalaisia sijoittajia. Kiinasta on tullut riittävästi rahaa suunnitelmien tekoon, mutta löytyykö rahaa niin paljon, että laitokset myös rakennetaan?

      Kansallisen ilmastopolitiikan kannalta parempi olisi, että ei löytyisi.

      --

      Kepulaisen ympäristörikostaipumuksen huomioon ottaen puut raavittaisiin nimenomaan pohjoisen omista metsistä. Luvassa on mordorin näkymiä. Pojilla kun ei ole pätäkkää tuoda puuta kauempaa!

      • HankkeitaOn

        Puun kuljetusmatka pitää olla mahdollisimman lyhyt sillä se vaikuttaa suoraan kannattavuuteen. Toki myös valmiin tuotteen, sellun kuljettaminen, vaikuttaa kannattavuuteen mutta sen vaikutus on jo huomattavasti pienempi.

        Raaka-ainepulan vuoksi suljettiin 2000-luvulla useita tehtaita. Myös Venäjän puutullit vaikuttivat asiaan. On siis selvä ettei kaikille sunnitelluille tehdashankkeille riitä puuta. Yksi näistä toteutumatta jäävistä hankkeista on hyvinkin todennäiköisesti Kuopio. Myös Paltamon hanke jäänee toteutumatta.
        Biodieseltehdashanke Kemiin on jo kaatunut. Nähtäväksi jää toteutuuko Kemijärven hanke ja minkälaiseen ratkaisuun Metsä Group päätyy Kemin suhteen.


      • Realisti

        Kempan hanke on liian kallis. Voi voi.


    • Onanisti

      Kempan hanke on juuri sopivan hintainen. Sitä pitää meidän kaikkien Kemppalaisten tukea!

    • patovaaran.asukki

      Metsä Gropin Kemin hanke toteutuu muut ei. Näin se vaan on. Metsä Gropilla pullistelee rahaa kassa turvollaan. Muilla rahat hakuisessa..MG tekee muut sunnittelee ja informoi...

      • Titityy2

        Se on selvää että Metsä Groupin hanke toteutuu. Se on sellainen puulaaki että se tekee eikä värkkäilyt.
        Jos Kempan hanke todella alkaa, se vaikuttaa MG:n hankkeen laajuuteensa.


    • polttopuutako

      Vieläkö joku uskoo noihin höpinöihin jostakin biosellusta. Ottakaa se pää pois sieltä pensaasta ja kattelkaa muita kuin eläkeukkojen höperehtimistä. Äijät tarjoavat kahvia ja leivonnaisia ja kättä hemputtelevat kiinalaisen matkailijoiden kanssa niin puoli Kemijärveläisistä kusee hunajaa. Kansaneläkeläiset on asialla hei haloo eikö kellojen pitäisi jossakin soida. Eläkkeellä pitää tietysti olla harrastuksia ja on se yksi harrastus tuo puuhastelu puullakin. Kannattaisi eläkeukkojen mennä pilkkomaan polttopuita niin tulisi jotain näkyvää aikaan.

    • HyväHessu

      Äläpä harrasta ikärasismia. Hyvin moni eläkeläinen on paljon vireämpi niin mieltään kuin ruumiiltaankin kuin monet työssäkäyvät.

      Mielestäni on todella hieno asia että joku yrittää saada paikkakunnalle kunnon työtä ja toimeentuloa. Ja kun tämä tehdään vielä vapaaehtoisesti on se todellakin kunnioitettavaa sillä nykyisin hyvin harva tekee mitään vapaaehtoisesti toisten hyväksi ilman korvausta.

      Kemppa todellakin tarvitsee tämän tehtaan. Tehtaan tuomat työpaikat olisivat todella hyvä piristysruiske muuten niin hiljaiseen Kempan arkeen. Toivottavasti hanke toteutuu ja mahdollisimman pian.

      • ihmettelijä.oinaalta

        Niin vapaaehtoisesti ja ilman korvaustako ? Oletettavasti toimitusjohtajalle on maksettu palkkaa jopa ihan hyvääkin ? Palkan toimitusjohtajalle on määrännyt biorehviyhtiön hallitus. Ketähän siihen hallitukseen kuluu ?


      • ynnä
        ihmettelijä.oinaalta kirjoitti:

        Niin vapaaehtoisesti ja ilman korvaustako ? Oletettavasti toimitusjohtajalle on maksettu palkkaa jopa ihan hyvääkin ? Palkan toimitusjohtajalle on määrännyt biorehviyhtiön hallitus. Ketähän siihen hallitukseen kuluu ?

        Mites ne kaupungin tukiaisrahat kenen palkkaan menee?


      • isokylän.isännät
        ynnä kirjoitti:

        Mites ne kaupungin tukiaisrahat kenen palkkaan menee?

        No kylllä se A.Imporanta selvittää tarkastuslautakunnan kautta et miten rahaa on jaeltu biorehville. Onks vakuudet ym. tehty oikein ? Luotamme Imporantaan. Taitaa olla kohta ainoa rehellinen politikko valtuustossa ?


      • luonnonoikkuko

        Ainutlaatuinen maailmassa, kaikki muut ovat väärässä, itse aina oikeassa!


    • villeveet

      Ympäristölupa annetaan ihan lähiaikoina. Taas riittää uskottavaa hehkutusta. Sitten moititaan valittajia. Eikä tunnusteta rahattomuutta vieläkään.

    • Odottava

      Toivottavasti se ympäristölupa tulee pian että hanke saadaan etenemään.

      • Biorosessi

        Ei ympäristölupa ole ratkaiseva, vrt. Nyt vaikka Kuopion pulppi tai muutama kaakkois.Suomen tapaus. Luvat on kunnossa, mutta Kiinalais .rahoittajat ovat vetäytyneet, häipyneet, kun tosipaikka on koittanut. RAHAA EI OLEKAAN KUULUNUT. KAIKEN TUOLLAISEN JÄLKEEN ON SYYTÄ SYVÄSTI EPÄILLÄ KIINALAISIA MYÖS KEMIJÄRVELLÄ. Toki on mahdollista että Heikki on järjestänyt rahoitukset jäihin edellisiltä, jotta rahaa sijoitukseen riittä Kemijärven biotehtaalla. Taisi se Heikki siitä mainitakin. Siksi Kuopiolaiset ja muutama muu tehtailuyrittäjäksi aikonut on hieman katkera, kun Heikki määrää ja keksii kaiken.


    • hauki.fileitä.nam.nam

      Juujärven rantapöheikössä on nähty outoja höyryn- ja savunpölläyksiä eppäilevät
      että sielä on tehas käynnissä, toivottavasti maistiaisia saahaan hauki. viikoille.

    • puhdas.kemppajärvi

      Hanke on patsasta vaille valmis. Massapatsas keskelle kylää muistoksi kymmenen vuoden sellupeherryksestä. Siin on jälkipolville kahtelemista.

    • SelluvaPukkoopi

      Ympäristölupa on viivästynyt mutta se on luvattu elo.....syyskuulle. Rahoitus on kunnossa ja kuokka isketään maahan heti kun tuo ympäristölupa saadaan.

      Siinä on biotehdashankkeen tilannekatsaus tähän hetkeen päivitettynä. Kaikki on siis hyvin ja hanke toteutuu.

      • 83456

        Näin hälyttävällä uutisella ei pitäisi pilata hyvää kesäpäivää. Onko nyt kaikki voimat valjastettu vastustajien puolelta? Mitä kuuluu tutkintäpyynnölle vieläkö nämä perustajat ovat vapaalla jalalla?


      • voisienhöpätystävain

        Ja mikähän on sitten seuraava vale, kun ympäristölupa on saatu ?
        Keväällä sanoi höpö-Hessu syvällä rintaäänellä rakentamisen alkavan heti kesällä. Nyt on vetäydytty tuon ympäristöluvan taakse, eikä puhuta mitään puuttuvasta rahoituksesta, jota ei näytä kiinalaisilta lopultakaan löytyvän.


    • Anonyymi

      Rahatilanne taitaa olla vieläkin sama, kuin reilu vuosi sitten.
      Biopojat säästävät rahat pahan päivän varalle, eivätkä lyö niitä suin päin biosellutehtaaseen.
      Säästöä kertyy näin miljardin euron verran, joka on nyt valuuttatilanteen vuoksi juaneina enemmän kuin vuosi sitten.
      On se Heikki ovela liikemies.

      • Anonyymi

        Ja höpönhöpö. Eihän ole tulojakaan, miten voisi olla säästöjä. Palkkaa vain maksetaan henkilökunnalle, vaikkei koko pulju ole toiminnassa.


    • Anonyymi

      Kiinan hallitus on ollut yhteydessä Kemijärven biomiehiin, ennen kuin päättivät pudottaa Juanin ulkoisen arvon.
      Kiinalaiset arvostavat Kemijärveläisten liikemiestaitoja. Tähän perustuu tuo juuri miljardisäästö, joka syntyi siitä kun Heikille valkeni, että kevät on parasta aikaa rakentamisen aloittamiselle.

    • Anonyymi

      Ensi keväänä alkaa perustusten teko sanoi Heikki Lapin Kansassa.

      Se on entisten työtävieroksuvien selluköpöjen alettava viilaamaan lapiota teräväksi. Aktiivimallia vain kemijärven hampuuseillekin.

      • Anonyymi

        Harvinaisen tervejärkistä analyysia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harvinaisen tervejärkistä analyysia.

        Empä tuosta paljon ymmärrä kuitenkin hyvä kun vastustetaan, tämä on tyypillistä kemijärviläisyyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Empä tuosta paljon ymmärrä kuitenkin hyvä kun vastustetaan, tämä on tyypillistä kemijärviläisyyttä.

        Jo ensimmäisessä kommenttisi sanassa oleva kirjoitusvirhe (pitäisi olla ”enpä”) paljastaa, ettet ole Ojaniemen kirjoitukselle sopivaa kohdeyleisöä. Fiksummat tajuavat, että Boreal Bioref vie kemijärveläisiä, Kemijärven luontoa ja viranomaisia kuin litran mittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jo ensimmäisessä kommenttisi sanassa oleva kirjoitusvirhe (pitäisi olla ”enpä”) paljastaa, ettet ole Ojaniemen kirjoitukselle sopivaa kohdeyleisöä. Fiksummat tajuavat, että Boreal Bioref vie kemijärveläisiä, Kemijärven luontoa ja viranomaisia kuin litran mittaa.

        Kuuleppas pilikunnussia. Tämä ei ole kirjoituskilpailu täällä voi myös käyttää murresanoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuuleppas pilikunnussia. Tämä ei ole kirjoituskilpailu täällä voi myös käyttää murresanoja.

        Sinun teksteissäsi ei ole pilkkuja nussittavaksi edes niille kuuluvilla paikoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun teksteissäsi ei ole pilkkuja nussittavaksi edes niille kuuluvilla paikoilla.

        Eipä ole, vedä sitten käteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä ole, vedä sitten käteen.

        Kirjallisen tuotoksesi kahden ensimmäisen sanan jälkeen tulee piste ja välilyönti. Kolmas sana taas aloitetaan isolla kirjaimella. Kas näin: ”Eipä ole. Vedä sitten käteen.”

        Lisäksi saat moitteet ja viiden pisteen rangaistuksen alatyylisyydestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjallisen tuotoksesi kahden ensimmäisen sanan jälkeen tulee piste ja välilyönti. Kolmas sana taas aloitetaan isolla kirjaimella. Kas näin: ”Eipä ole. Vedä sitten käteen.”

        Lisäksi saat moitteet ja viiden pisteen rangaistuksen alatyylisyydestä.

        Eihän ne RISUPARRAT osaa kirjoittaa.


    • Anonyymi

      Ojaniemi ottaa esille raakoja faktoja Kemijärven saasteensietokyvystä vähän veden aikaan kevättalvella, jolloin vettä on metreittäin vain isoimmisssa montuissa.
      Ja niissä vähissä vesissä joutuvat kalat saasteen seassa olemaan kuukausia. Toki vesi keväämmällä huuhtoutuu, kun vesi nousee taas sen 7 metriä, mutta kalat eivät hetkessä raikastu. Kaikki ne rantaniityillä kesäisin olevat kalatkin ovat viettäneet talvensa myrkkymontuissa. On erittäin ala-arvoista käsitellä sekoittuvuutta ja saastekuormaa järven vuotuisella keskikorkeudella ja virtaamalla. Avilta varsinainen pohjanoteeraus, jossa ei ole pohjaa noteerattu.
      Tosiasioiden esille otto ei ole yhtä, kuin tehtaan vastustaminen.

      • Anonyymi

        Onkos teillä luonnonsuojelijoilla tullut mieleen miksi pitää laskea vettä 7 metriä jos laskettaisiin 5 tai 6 kaloillakin riittäisi uintitilaa.

        Järvihän on pilattu 60 luvulla säännöstelyllä ja suo ojituksilla mistä johtuu suuri humuspitoisuus. Kemijärven kalaa ei suositella syötäväksi kuin kerran viikossa etenkin hauki on epäterveellistä. Lyhytikäinen muikku on saasteetonta.


      • Anonyymi

        Kemijärvi on pilattu 60.luvulla. säännöstelyllä, metsäojituksella, metsälannoituksella, maanviljelyllä ja karjataloudella sekä sellutehtaalla.
        Nämä kaikki 60.luvun puolenvälin ja 70 luvun alun aikana.
        Kun tuo kaikki em. On sittemmin enimmäkseen taakse jäänyttä, paitsi säännöstely, on järvi elpynyt kiitettävästi. Vesistäömme ei kaipaa uutta sellutehdasta myrkkyä pukkaamaan.


    • Anonyymi

      Ei kai hyvät veljet verkosto ulotu jo AVIINKIN ? Jotennii haiskahtaa ?

      • Anonyymi

        Avi ympäristöluvan myöntäjänä kuuluu oleellisena osana tähän aiheeseen.
        Erikoista olisi jos ei kuuluisi.
        Avin päätöksestä on tehty valitukset.


    • Anonyymi

      No tietenki ylettyy lonkerot jokapuolelle niin se muaailma pyöriipi....

    • Anonyymi

      Kemijärven kohtalo on yhentekevä. Harasoo.

    • Anonyymi

      Ei helakatissa tehasta kemppaan. Sitähän voi huonolla tuurilla joutua töihin!

    • Anonyymi

      Työehtosopimuksen mukainen lähtöpalkkakin on reilun 2000 euroa ilman yhtään mitään lisiä. Siinähän työntekijät pian rikastuu

    • Anonyymi

      Kemijärven biosellutehtaan rakennustöiden alkaminen on varmistumassa. Investointipäätöstä odotellessa, ovat kiinteistösijoittajat suunnanneet katseensa myynnissä oleviin asuntoihin Kemijärvellä ja sen liepeillä. Asuntojen hintatasossa on nyt sitä kauan odotettua kähinää.

    • Anonyymi

      Puunhinta nousee, hienoa!!!

    • Anonyymi

      Asuntojen hinnat on kyllä nousseet. Nyt kannattaa ostaa. Ei taida enää olla montaa alle 20 000 euron omakotitaloa Kemijärvellä niin kuin oli vielä kaksi vuotta sitten.

    • Anonyymi

      Mihin katos kiinalaiset ? Ei kait vuoteen oo kätelty ainakaan lehtikuvissa ?

    • Anonyymi

      Kemijärven tuotanto tähtää nyt kuulemma eniten vessapaperiin Kiinassa.

      Paikallinen vessapaperitehtaanjohtaja Heikki laittaa tiedotteen, jossa Kiinalaisia kätellään taas, ihan tuota pikaa.

      • Anonyymi

        Ei liukosellulla voi pyhkiä.


      • Anonyymi

        Vanha kuvakin kelpaisi. Ei sitä kukaan muista...?


    • Anonyymi

      Tehdas toiminee täydellä teholla jo noin vuonna 2027.
      Itä-Lapille mahtava piristysruiske Soklin ohella.

      • Anonyymi

        KEMIJÄRVEN BIOSELLUN TÄYSTEHO ON JO NYT KÄYTÖSSÄ. Ei se parane enää vuoteen 2017 tuotantoteholtaan nykyisestään.
        Ja voi olla että nykyinen Kemijärveläisjohto vielä vankemmin nauttii työ- ja vanhuuseläkkeestään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KEMIJÄRVEN BIOSELLUN TÄYSTEHO ON JO NYT KÄYTÖSSÄ. Ei se parane enää vuoteen 2017 tuotantoteholtaan nykyisestään.
        Ja voi olla että nykyinen Kemijärveläisjohto vielä vankemmin nauttii työ- ja vanhuuseläkkeestään.

        Varmaankin tarkoitit vuonna 2027???


    • Anonyymi

      Toisaalla jo huhutaan, että Borealin nykyinen taloudellinen tilanne on kovasti konkurssihenkinen.

      • Anonyymi

        Työtä pelkäävät lusmuilijat ja kaikkea vastustavat änkyrät pistävät huhuja liikkeelle. Niihin ei kannata uskoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työtä pelkäävät lusmuilijat ja kaikkea vastustavat änkyrät pistävät huhuja liikkeelle. Niihin ei kannata uskoa.

        Ainoa usko lepää Sellu-uskossa. Se on horjumaton. Tehasta pukkaa...Patovaara sykkii jo.


    • Anonyymi

      Konkurssia ei hevillä tule, kun lainanantajat ovat selvittäneet Biorefin miljoonavelkoja vastaan realisoitavan omaisuuden olevan nolla.

      • Anonyymi

        Höpsistä...Biorehvin takuumiehenä on suurvalta Kiina. Sieltä ei pätäkkä heti lopu.Ne kustantaa kolomen patruunan patsaanki Taivaantulien torille. Tuloo iso patsas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpsistä...Biorehvin takuumiehenä on suurvalta Kiina. Sieltä ei pätäkkä heti lopu.Ne kustantaa kolomen patruunan patsaanki Taivaantulien torille. Tuloo iso patsas.

        Ei ole Kiina takuumiehenä, totta ne sen Biorefin ukot niin haluaisivat, mutta kinuskit ei ole pukahtaneetkaan enää siihen suuntaan, että homma kiinnostaisi. Eivätkä niin tyhmiä ole, että alkaisivat takuumiehiksi hönöille.


    • Anonyymi

      Me osataan kemijärvellä pissiä hiileen selkään puukottamisen ohella.

      • Anonyymi

        Nyt kun tehtaan tulo Kemijärvelle on muuttumassa yhä epätodennäköisemmäksi kaikkien käsityksessä, niin puhutaan puukottamisesta, kapuloiden työntämisestä rattaisiin, pissimisestä. Ikäänkuin olisi sabotoitu, tai vastustettu niin tehokkaasti, että tehdas ei nyt sitten sen vuoksi rakennu.
        Tuollainen paikallisbioliikeidea jää toteutumatta vastustamattakin. Useimmat asiaa seuranneet ovat enempikin BB.n konkurssiuutiseen kuulolla.


    • Anonyymi

      Bioref ei ymmärtääkseni kilpaile suoraan Kemin kanssa, laatu tulisi olemaan hieman erillaista. Kuidun pituus, keittomenetelmä, vaaleustaso, sellun kosteus jne ties mitkä kaikki muut asiat vaikuttavat laatuun ja sitäkautta hintaan joka sellusta saadaan. Näiden lisäksi sähköomavaraisen sellutehtaan valtakunnanverkkoon tuottama biosähkö, mäntyöljy, tärpätti ja jopa ligniini pystytyään myymään ulos, ja normaalissa sellutehtaassa pelkästään mäntyöljyn myynnillä katetaan tehtaan työntekijöiden palkat(jos pelkkä havukeitto). Tehtaan piipusta tulee 99% vuodesta pelkkää vesihöyryä jota ei edes kesän lämpimillä keleillä näe, toki mahdollisia häiriöitä on, mutta nykytekniikka mahdollistaa näidenkin minimoimisen. Biologinen jätevedenpuhdistus toimii myös niin normaalikäynnissä kuin häiriötilanteissakin jos on varustettu ns. varoaltaalla johon epäkurantti jätevesi häiriötilanteessa ohjataan ja pienissä määrissä palautetaan jätevesipuhdistus kiertoon, eli vesistöjen tilastakaan en olisi huolissani.
      Toivotaan tämä moderni tehdas tulisi lappiin ja vaurastuttaisi pieniä kuntia, tuottaisi verotuloja valtiolle sekä kunnille ja toisi työpaikkoja. Aamen.

      • Anonyymi

        Biosellu Kemijärvellä ei kilpaile suoraan Kemin kanssa. Kemi ei kilpaile muiden kanssa pohjoisessa, eikä yleensäkään Suomessa, vaan toimii Metsä Groupin yhtenä osana maailmanlaajuista strategiaa. Kemiläiset ovat siis ammattilaisia.
        Kemijärven biosellutehdashanke kisaa omassa virtuaalisarjassaan,johon muutamat Kiinalaishankkeet Suomessa ovat päätyneet viime vuosina. Siihen kisaan ei juuri kylläkään ammattilaisia osallistu. Ei siis ole edes puulaakisarjaa. Ottelu päättyy kun ulosottomies viheltää pelin poikki.


    • Anonyymi

      Tunteeko kukaan osaavaa urologia?

    • Anonyymi

      Vängätään tehdasta vastaan vaikka juuri se pelastaisi Kemijärven ja seutukunnan. Täytyy kyllä ihmetellä näitä vastaanhangoittelijoita mikä ajaa vastustamaan hyvinvointia.
      Kemijärven tuleva biosellutehdas on huippunykyaikainen ja tuottaa juuri niitä tuotteita mitä ilmastopolitiikka vaatii juuri nyt.
      Bioreff on todellinen ympäristöteko tässä maailman tilanteessa joka kantaa pitkälle tulevaisuteen.

      • Anonyymi

        vängätään tehdasta vastaan" Kyse nyt on kyllä siitä kuka uskoo joulupukkiin ja kuka ei.
        Aikuiset harvemmin uskoo, tässä tehdasjutussa on periaatteessa samasta asiasta kyse.
        Varmasti kaikki hyväksyisivät tehtaan, mutta tässä hankkeessa kyse on lähinnä itsepetoksesta, jos siihen enää uskoo.
        kovin on ollut epätoivoista tuo investoinnin etsiminen tehdasta varten, on se kaikkien lopulta uskottava, että persaukiset ei tehtaita rakentele.


      • Anonyymi

        Ei kai kukaan vastusta tehdasta (jos se tehdään ympäristömääräysten mukaisesti).
        Kritiikko kohdistuu siihen, että kolme ahnetta ja isossa mittakaavassa rahatonta "patrioottia" yrittää valtion ja kunnan rahoilla saada kiinalaiset mukaan maksajiksi ja toteuttajiksi omaan hankkeeseensa.
        Realismin puute ja ahneuden suuruus vaivaa kriittisiä ajattelijoita,
        Myös "vapputehtaalla" oman kylän väen kusettaminen on asia, johon tullaan palaamaan . Moni on uskonut hyvään asiaan ja patriooteilta on jäänyt kertomatta asian syvempi sisältö.
        Nahkurin orsilla tavataan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kai kukaan vastusta tehdasta (jos se tehdään ympäristömääräysten mukaisesti).
        Kritiikko kohdistuu siihen, että kolme ahnetta ja isossa mittakaavassa rahatonta "patrioottia" yrittää valtion ja kunnan rahoilla saada kiinalaiset mukaan maksajiksi ja toteuttajiksi omaan hankkeeseensa.
        Realismin puute ja ahneuden suuruus vaivaa kriittisiä ajattelijoita,
        Myös "vapputehtaalla" oman kylän väen kusettaminen on asia, johon tullaan palaamaan . Moni on uskonut hyvään asiaan ja patriooteilta on jäänyt kertomatta asian syvempi sisältö.
        Nahkurin orsilla tavataan.

        Patriootit maksavat kunnalle ja muille joilta ovat lainanneet rahaa tehashankkeeseen ? Oottakaa rauhassa kun tehaspäätös tulee ja patriootit myyvät osakkeensa miljoonilla sijoittajille. ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Patriootit maksavat kunnalle ja muille joilta ovat lainanneet rahaa tehashankkeeseen ? Oottakaa rauhassa kun tehaspäätös tulee ja patriootit myyvät osakkeensa miljoonilla sijoittajille. ?

        Tehtaan tuloon näytetään suhtautuvan hyvin kielteisesti, yhtenä painavana syynä näyttää olevan lappilainen kateus.
        Kadehtitaan jo valmiiksi kun tavallisista kansalaisista tulee miljonäärejä. Ei anna sisu katsella kun teidän pilkkaama Höpö-_Heikki ajelee sylinteri hattu päässä sikari suussa miljoona Mersulla kylän halki, sehän tässä närästää.

        Kuitenkin elämän pitää jatkua vaikka tehdas tulisikin pahemmastakin on selvitty. Myönteinen päätös voi olla henkisesti raskas kuitenkin ammattiapuakin on saatavilla.


    • Anonyymi

      Kylläpä taas kalikka kalahti tehtaan vastustajien joukossa tyhmässä.
      Kyllä Bioreff on pelastus Kemijärvelle, turhaa potkitte vastaan.

      • Anonyymi

        Sellu-usko sen kun vahvistuu kun lukee näitä sepustuksia. Yhteismettäkin laskeskelee tulevia saldoja. Kaupunikin saa rahansa takasin bioehviltä. Nytkähtää sillä taas jonku aikaa etteenpäin. Uutta koulua aletaan rakentamaan. Hirsihotelli nousee Hietaniemeen jne. Ainoa joka huolettaa on ammattikalastajien kohtalo. Niin ja Kalkonniemen mökkiläiset saavat ravat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellu-usko sen kun vahvistuu kun lukee näitä sepustuksia. Yhteismettäkin laskeskelee tulevia saldoja. Kaupunikin saa rahansa takasin bioehviltä. Nytkähtää sillä taas jonku aikaa etteenpäin. Uutta koulua aletaan rakentamaan. Hirsihotelli nousee Hietaniemeen jne. Ainoa joka huolettaa on ammattikalastajien kohtalo. Niin ja Kalkonniemen mökkiläiset saavat ravat.

        Ammatti mitkä?
        Heh!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ammatti mitkä?
        Heh!!!!

        Järvi täynnä kalaa. Niitähän pitäs pyytää pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellu-usko sen kun vahvistuu kun lukee näitä sepustuksia. Yhteismettäkin laskeskelee tulevia saldoja. Kaupunikin saa rahansa takasin bioehviltä. Nytkähtää sillä taas jonku aikaa etteenpäin. Uutta koulua aletaan rakentamaan. Hirsihotelli nousee Hietaniemeen jne. Ainoa joka huolettaa on ammattikalastajien kohtalo. Niin ja Kalkonniemen mökkiläiset saavat ravat.

        Minä kans olen huolestunut ammattikalastajien toimeentulosta jo nyt vaikka tehdasta ei olekkaan.
        Suolijärven kalaa olen vain saanut paikallisista kaupoista empä ole aikoihin tavannut Kemijärven kalaa.
        Voihan olla näin EU:n aikana olla että kalastajat elävät tukien ansiosta kuten poromiehetkin. Jospa se ansio tulee sieltä, ei se ainakaan kalastamalla tule.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ammatti mitkä?
        Heh!!!!

        Kuule ammattikalastajat ovat tosi osaajia. Heillä on taito kalastukseen, elinikäiseen oppimiseen kala-asioissa ja elämänviisaus, sydämen hyvyys. Opi elämästä heiltä. Totuuden hyvyyden ihmisiä myös valtuustoon tarvitaan. Isoltakylältä kalastajia on myös ja he kun lähtevät vesiä kyntämään, vaaroja pelkäämättä, että saamme kalaa pöytään! Taistelua myrskyjä vastaan aavalla ulapalla. He ovat meidän kunniaihmisiä ja kiitos kalaruoan pöytään saamisesta on kalastajien!


    • Anonyymi

      Parinkymmenen vuoden kuluttua Kemijärvi saa moninkertaisena takaisin Sellutehtaattomuutensa, kun Kemijokea ei ole sellulla sotkettu., Lohi nousee luontevasti 500 km Kemistä puhtaassa joessa, kun voimaloita on purettu tai saatettu lohenousukuntoon. Siitä maksaa ulkomainen kulkija tuntuvasti tulevaisuudessa. Sillä paikallinen elää tulevaisuudessa ja jälkipolvet syvästi kiittävät.-

      • Anonyymi

        Joo kalateitä aletaan kuulemma rakentamaan. Päästään lohenpyyntiin puhtaassa vedessä.


      • Anonyymi

        Paska huilaa joessa entiseen malliin, oli tehdasta eli ei.
        Turha väittää vesistöä puhtaaksi, jos ei savukosken, sodankylän, pelkosenniemen ja kaivoksien päästöt haihdu ilmaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paska huilaa joessa entiseen malliin, oli tehdasta eli ei.
        Turha väittää vesistöä puhtaaksi, jos ei savukosken, sodankylän, pelkosenniemen ja kaivoksien päästöt haihdu ilmaan!

        No miksi kuha palasi järveen muutama vuosi tehtaan lopettamisen jälkheen ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No miksi kuha palasi järveen muutama vuosi tehtaan lopettamisen jälkheen ?

        Samoin mm. Muikku muuttui syömäkelpoiseksi / hajuttomaksi Kauhaselällä ja Luuksin alapuolisella osalla.
        Niin kuin kaikki muukin syötävä kala. Moni sitä huonoa söi tehtaan lopettamiseen saakka, kun ei ollut paremmastakaan tietoa. Nyt on!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paska huilaa joessa entiseen malliin, oli tehdasta eli ei.
        Turha väittää vesistöä puhtaaksi, jos ei savukosken, sodankylän, pelkosenniemen ja kaivoksien päästöt haihdu ilmaan!

        Hah hah Itä-Lappi täynnä kaivoksia joopati joo! Ja kylläpä kyllä! Paska huilaa jonkun korvien välissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hah hah Itä-Lappi täynnä kaivoksia joopati joo! Ja kylläpä kyllä! Paska huilaa jonkun korvien välissä.

        Kemijärven vesi on kirkastumaan päin. Johtuu siitä kun aikoinaan tehdyt suo-ojat alkavat rehevöitymään, ja osa tukkeentumaan.

        Säännöstely ja metsäojitukset ovat pilanneet Kemijärven veden. Humus ei sinänsä ole vaarallista siihen kuitenkin sitoutuu haitalliset yhdisteet joita tulee esim sateiden mukana.
        Näiden humuspitoisten vesien kalojen syöntiä pitäisi välttää etenkin hauen joka on pitkäikäinen kala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärven vesi on kirkastumaan päin. Johtuu siitä kun aikoinaan tehdyt suo-ojat alkavat rehevöitymään, ja osa tukkeentumaan.

        Säännöstely ja metsäojitukset ovat pilanneet Kemijärven veden. Humus ei sinänsä ole vaarallista siihen kuitenkin sitoutuu haitalliset yhdisteet joita tulee esim sateiden mukana.
        Näiden humuspitoisten vesien kalojen syöntiä pitäisi välttää etenkin hauen joka on pitkäikäinen kala.

        On ollut useita veden kuormittajia 60...80 luvuilla.. Uitto esim. Loppui 1991..
        Sellutehdas oli kuitenkin selvästi eniten järven vesistoä myrkyttävä. Enää tuollaista ei haluta. Jopa virallinen taho...ELY on valittanut Avin ympäristöluvasta Kemijärven biosellulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ollut useita veden kuormittajia 60...80 luvuilla.. Uitto esim. Loppui 1991..
        Sellutehdas oli kuitenkin selvästi eniten järven vesistoä myrkyttävä. Enää tuollaista ei haluta. Jopa virallinen taho...ELY on valittanut Avin ympäristöluvasta Kemijärven biosellulle.

        Kepulainen politiikka on pahin järvien ja luonnon sotkija. Vielä nytkin hallitusneuvotteluissa piti yhtenä ehtona turpeen noston jatkamisen. Metsäojituksilla ja turpeen nostolla on pilattu monet vesistöt.

        Turpeen poltto pilaa myös ilmanlaadun joka näkyy ja tuntuu ihmisillä jokapäiväisessä elämässä.
        Nykyinen vedenpuhdistus tekniikka on tehokasta joten sitä on turha käyttää keppihevosena tehtaan vastustamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kepulainen politiikka on pahin järvien ja luonnon sotkija. Vielä nytkin hallitusneuvotteluissa piti yhtenä ehtona turpeen noston jatkamisen. Metsäojituksilla ja turpeen nostolla on pilattu monet vesistöt.

        Turpeen poltto pilaa myös ilmanlaadun joka näkyy ja tuntuu ihmisillä jokapäiväisessä elämässä.
        Nykyinen vedenpuhdistus tekniikka on tehokasta joten sitä on turha käyttää keppihevosena tehtaan vastustamiseen.

        Kepulaiset järvien ja luonnon sotkijoitako ....Demarit eivät. Demarit elävät toisten taskuilla joten ne eivät pilaa luontoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hah hah Itä-Lappi täynnä kaivoksia joopati joo! Ja kylläpä kyllä! Paska huilaa jonkun korvien välissä.

        Eikö urpo tajua?
        No minnekäs sodankylän kaivoksien ja kitisen valuma-alue menee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kepulaiset järvien ja luonnon sotkijoitako ....Demarit eivät. Demarit elävät toisten taskuilla joten ne eivät pilaa luontoa.

        Eiköhän toisten taskuilla ole juuri kepulaiset. Kaikki elinkeinot joita Kepu suosii ovat voimakkaasti yhteiskunnan tukemia. Esim porotaloutta tuetaan EU:n ja valtion toimesta moninkertaisesati mitä siitä saadaan tuottoa. Turvetuotanto on haitallista ja sitä tuetaan verovaroilla, samoin maataloutta.

        Kemijärvenkin rahavirta tulee pääosin yhteiskunnan kukkarosta niin mietippä vielä kenellä ne kädet ovat toisten veronmaksajien taskussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kepulainen politiikka on pahin järvien ja luonnon sotkija. Vielä nytkin hallitusneuvotteluissa piti yhtenä ehtona turpeen noston jatkamisen. Metsäojituksilla ja turpeen nostolla on pilattu monet vesistöt.

        Turpeen poltto pilaa myös ilmanlaadun joka näkyy ja tuntuu ihmisillä jokapäiväisessä elämässä.
        Nykyinen vedenpuhdistus tekniikka on tehokasta joten sitä on turha käyttää keppihevosena tehtaan vastustamiseen.

        Voi nenä mikä mielipide. Turve on uusiutuva luonnonvara ja luonnon oma luonnollinen, biologinen anti, jota on terveellisempää käyttää kuin esimerkiksi kivihiiltä tai öljyn polttoa. Turve on myös työpaikkojen antaja maaseudulle. IHANA turve-ala on Kemijärvelläkin vielä pitkään ja Kepu on tietysti senkin meille tuonut. Täällä ei kaivata kielteisyyttä energia asioissakaan. Kemijärven luonnonmukainen kaupunki on turismin ja energian keskus!

        Tulkaa IHANAAN kaupunkin, Onnen ranta on Kemijärven ranta <3 <3 <3


    • Anonyymi

      Kemijoen vesistön kannalta on erityisen hyvä, ettei kalasto tule kärsimään tulevina vuosikymmeninä enää sellutehtaan saasteista. Kemijärvellä tämä on tajuttu vankasti viimeiset kymmenen vuotta ja painopiste on nyt mekaanisessa puunjalostuksessa.

    • Anonyymi

      Bioreffin vesistöön aiheuttamat päästöt ovat mitättömät joten sen puolesta ei huolta kotitarvekalastajille. Ammattikalastajia ei juuri Kemijärvellä olekaan. Ja kukas niitä tekoaltaan mudalle maistuvia haukia söiskään, vesivoima se on pilannut vesistöt.
      Bioreffin biosellutehdas on maailman nykyaikaisin valmistuessaan niinpä toivotamme sen tervetulleeksi.

      • Anonyymi

        Niin mkä Biorehvin tehas ? 10 vuotta haalattu. Koskahan mahtaa sellua pukata ? Oikskohan pikkusen pontikkatehtaan rakentaminen sopivan kokonen rojekti patruunoillekkin ?


      • Anonyymi

        Vai ei ole ammattikalastajia!? Nytkö kielletään ihmisten elinkeino, olemassaolo? Kemijärven ammattikalastajat on kaupunkimme sydän ja ylpeys. Esimerkiksi Isollakylällä! Mene ja katso, tutustu heidän elämäntapaansa, työhön, sydämen totuuteen! Kemijärvellä on kalastus osa kaupungin imagoa esimerkiksi täällä oli Haukiviikot monta vuotta, jotka on välttämättä saatava takaisin. Katso tätä Kemijärven Suomi 24 palstaa. Melkein joka viikko joku muistuttaa yhä niistä Haukiviikoista, joilla itse Isä Mitro (ex-meppi, demari) oli kunniavieras ja juhlapuhuja. Nyt on esitetty, että uusille Haukiviikoilla tulisi kuuluisa taiteilija ja Lapin ystävä Vesku Loiri puhumaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai ei ole ammattikalastajia!? Nytkö kielletään ihmisten elinkeino, olemassaolo? Kemijärven ammattikalastajat on kaupunkimme sydän ja ylpeys. Esimerkiksi Isollakylällä! Mene ja katso, tutustu heidän elämäntapaansa, työhön, sydämen totuuteen! Kemijärvellä on kalastus osa kaupungin imagoa esimerkiksi täällä oli Haukiviikot monta vuotta, jotka on välttämättä saatava takaisin. Katso tätä Kemijärven Suomi 24 palstaa. Melkein joka viikko joku muistuttaa yhä niistä Haukiviikoista, joilla itse Isä Mitro (ex-meppi, demari) oli kunniavieras ja juhlapuhuja. Nyt on esitetty, että uusille Haukiviikoilla tulisi kuuluisa taiteilija ja Lapin ystävä Vesku Loiri puhumaan.

        Kemijärven talous pyörisi kalastajien verotuloilla pari millisekunttia että se siitä ilosta.
        Bioreffin biolaitoksen muutaman jäljellä olevan rakennusvuoden aikana metsien biomassa ehtii kasvaa melkoisesti, pelkkää plussaa sekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai ei ole ammattikalastajia!? Nytkö kielletään ihmisten elinkeino, olemassaolo? Kemijärven ammattikalastajat on kaupunkimme sydän ja ylpeys. Esimerkiksi Isollakylällä! Mene ja katso, tutustu heidän elämäntapaansa, työhön, sydämen totuuteen! Kemijärvellä on kalastus osa kaupungin imagoa esimerkiksi täällä oli Haukiviikot monta vuotta, jotka on välttämättä saatava takaisin. Katso tätä Kemijärven Suomi 24 palstaa. Melkein joka viikko joku muistuttaa yhä niistä Haukiviikoista, joilla itse Isä Mitro (ex-meppi, demari) oli kunniavieras ja juhlapuhuja. Nyt on esitetty, että uusille Haukiviikoilla tulisi kuuluisa taiteilija ja Lapin ystävä Vesku Loiri puhumaan.

        Urpot ei ymmärrä!
        Ymmärrys riittää juuri ja juuri siihen että lidlistä saa piimää ja kossua, sekä sähkö tulee töpselistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Urpot ei ymmärrä!
        Ymmärrys riittää juuri ja juuri siihen että lidlistä saa piimää ja kossua, sekä sähkö tulee töpselistä.

        Miksi persut kirjoittelevat sairaita kommentteja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Urpot ei ymmärrä!
        Ymmärrys riittää juuri ja juuri siihen että lidlistä saa piimää ja kossua, sekä sähkö tulee töpselistä.

        Kemijärvessä ei ole yhtään ammattikalastajaa!
        Muutama eläkeläisukko pehertää parin rysän ja kahden verkonrisan kanssa, siinä se!!


    • Anonyymi

      Biorefin kukoistuksen päivät ovat kohta selkeästi takana päin....sen saa lukea lehdestä ja katsoa uutisista, kunhan vasara pauhkahtaa. Ne eivät lyö kuin kerran.

      • Anonyymi

        No joko ne kaupunkin ja yhteismettän rahat on syöty ?


    • Anonyymi

      Kemijärven änkyrät ovat taas heränneet päiväunilta vastustamaan tehdasta, ihme porukkaa. Kapulaa vaan rattaisiin.

      • Anonyymi

        Eihän sillä oo mitään merkitystä mitä täällä kirjoitellaan. Tuskin nää rahoittajat näitä lukee. Isot pojat ovat eri areenoilla. Kun on miljarjardi luokan hankkeesta kysymys niin ei kait ne täällä pyöri ?


    • Anonyymi

      JHoo vaan massasta ei saa patsasta jos ei pakasta ensin.

    • Anonyymi

      Äänekosken sellutehtaasta on tullut nähtävyys, sama tapahtunee Bioreffin modernille laitokselle. Jatkuva vierailukohde, nykyaikainen biosellutehdas, kaikkine huipputuotteineen.

      • Anonyymi

        Kemin sellutehdas tulee olemaan historiansa suurin metsäalan investointi kautta Suomen historian. Työt on jo käynnissä.
        Kemijärven biosellu tulee olemaan Suomen pitkäkestoisin ja matalaprofiilisin metsäalan investointi, josta ei koskaan synny valmista, puusto kasvaa kunnan tontilla ja ympäristö säästyy saasteilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemin sellutehdas tulee olemaan historiansa suurin metsäalan investointi kautta Suomen historian. Työt on jo käynnissä.
        Kemijärven biosellu tulee olemaan Suomen pitkäkestoisin ja matalaprofiilisin metsäalan investointi, josta ei koskaan synny valmista, puusto kasvaa kunnan tontilla ja ympäristö säästyy saasteilta.

        Pantaisiin nyt vain piste sille selluhöpötykselle niin tulisi työrauha yritystoiminnan kehittäjille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pantaisiin nyt vain piste sille selluhöpötykselle niin tulisi työrauha yritystoiminnan kehittäjille.

        Yritystoiminnan kehittäjän rooli on " poimia marjatkin maasta." Kun Kemijärven biosellun kohdalla on kysymys selkeästi pilottihankkeesta.
        Vatanen koittaa saada aikaan sen mitä Biorefin porukka yritteli useita vuosia, kuitenkaan onnistumatta. Tehdas on jäänyt tekemättä. Kiinalaiset ovat kotosalla. Rahoitus hukassa.

        Vatasen biosellutehtaan tekniset ratkaisut ovatkin erilaisia, kuin aikaisemmin on esitetty.
        Tehtaan purkuputki jäisi pois. Samoin Kallaanallas. Tehdasalueelle tulisikin kala-allas virkistyskäyttöön. Varmaankin eniten yövuorolaisille. Jne...
        Asiantuntijoiden mielestä Vatasen konsepti näyttääkin tosi hyvältä ja erittäin kannattavalta!!!


    • Anonyymi

      Keskustelun aloittaja on laittanut lehtijutun vuodelta 2018; Kemin Metsä Groupin aikeista rakentaa mahdollisesti uusi sellutehdas.
      Nyt se on konkreettisesti täyttä totta. Työt ovat käynnissä ja rahaa riittää tehtailijalla urakoitsijoiden ja tavarantoimittajien laskuihin. Lapinläänin kaikki kynnelle kykenevät rakennusammattilaiset työllistyvät vuosiksi.
      Kuitupuun kauppa vilkastuu ja se työllistää monia pohjoisen ihmisiä pitkäkestoisesti useissa eri metsänkorjuu tehtävissä, jotta kuitupuumateriaali kohtaa Kemin kuorimon.
      Ja sieltä jalostettuna omaan Kemin satamaterminaaliin maailmalle vietäväksi.
      Hienoa.

      • Anonyymi

        Kommunistien Kemi, sitäkö juhlit?
        Oikein tosi kommareiden kaupunki.

        Kemijärven biotehdashanke on täysin realistinen ja jopa kannatettava.
        Se tulee, jos vain oikeus toteutuu.
        Valtio ja kaupunki myös toimimaan eikä vain peukalon pyöritystä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommunistien Kemi, sitäkö juhlit?
        Oikein tosi kommareiden kaupunki.

        Kemijärven biotehdashanke on täysin realistinen ja jopa kannatettava.
        Se tulee, jos vain oikeus toteutuu.
        Valtio ja kaupunki myös toimimaan eikä vain peukalon pyöritystä!

        Sosiaalidemokraatit kuuluuttivat tänään tukevansa Kemiä sataman ja muunkin infran rakentamisessa. Vanhasen Matti kehui näin jo nykyisen hallituksen muodostamisen aikoihin.
        Nyt on tukemiskisa käynnissä.
        Investointipäätöstä venytettiin tietoisesti tänne kunnallisvaalien alle. Kemin tehtaan rakentaminen on ollut selvää jo viime lokakuusta saakka. Siihen malliin rakennusurakoita solmittiin mm. piipun perustus, joka on jo paalutettu ja betonoitu.
        Kuusamon tiestöä kohennetaan myös Kemin sellutehtaan vuoksi, kuten Koillis-kairankin.
        Näillä alueella työllistyy ihmisiä tuntuvasti puunkorjuuseen ja kuljetukseen. Se on hieno asia.
        Kemijärvelläkin olot paranee!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sosiaalidemokraatit kuuluuttivat tänään tukevansa Kemiä sataman ja muunkin infran rakentamisessa. Vanhasen Matti kehui näin jo nykyisen hallituksen muodostamisen aikoihin.
        Nyt on tukemiskisa käynnissä.
        Investointipäätöstä venytettiin tietoisesti tänne kunnallisvaalien alle. Kemin tehtaan rakentaminen on ollut selvää jo viime lokakuusta saakka. Siihen malliin rakennusurakoita solmittiin mm. piipun perustus, joka on jo paalutettu ja betonoitu.
        Kuusamon tiestöä kohennetaan myös Kemin sellutehtaan vuoksi, kuten Koillis-kairankin.
        Näillä alueella työllistyy ihmisiä tuntuvasti puunkorjuuseen ja kuljetukseen. Se on hieno asia.
        Kemijärvelläkin olot paranee!!!

        Kemijärveläiset rupattelivat liian kauan mandariininkiinaa, jolloin meni tehokasta peliaikaa.
        Mutta vielä tulee 2030-luku. Palataan asiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommunistien Kemi, sitäkö juhlit?
        Oikein tosi kommareiden kaupunki.

        Kemijärven biotehdashanke on täysin realistinen ja jopa kannatettava.
        Se tulee, jos vain oikeus toteutuu.
        Valtio ja kaupunki myös toimimaan eikä vain peukalon pyöritystä!

        No eiks nää paikalliset patruunat haukkuneet juuri Matti Vanhasen 2008 ? No ny se Vahanen istuu valtion kirstun päällä. Jakaa kelle jakaa valtion tukia. Liekkö hänellä kovin kova kiima on kempan selluan infroja ajaa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No eiks nää paikalliset patruunat haukkuneet juuri Matti Vanhasen 2008 ? No ny se Vahanen istuu valtion kirstun päällä. Jakaa kelle jakaa valtion tukia. Liekkö hänellä kovin kova kiima on kempan selluan infroja ajaa ?

        Kemijärven selluveteraanit huusivat keväällä 2008 Vanhasen Matille Hallituskadulta; "Saatanan vellihousu"!!! Näytettiin TV,sääkin.
        Tuskinpa Matti kantaa tuosta edellisestä sentään kaunaa kemijärveläisille, mutta riemuitsee luontevammin Kemin tulevasta tehtaasta juuri nyt, kuten kaikki Kemijärven rantarealistitkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No eiks nää paikalliset patruunat haukkuneet juuri Matti Vanhasen 2008 ? No ny se Vahanen istuu valtion kirstun päällä. Jakaa kelle jakaa valtion tukia. Liekkö hänellä kovin kova kiima on kempan selluan infroja ajaa ?

        MASSALIIKE TAISTELI JA TAISTELEE EIKÄ ANTAUDU KOSKAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Kemijärven ihmiset, koittakaa nyt ymmärtää vähän. Tämä on suuren maailman erikois hanke, jossa on mukana bioalan ihmisiä ja luonnon tuntijoita. Aivan eri asia kuin joku "normi" sellutehdas. Uutinen, että tehdas tulee, on mukava, toivon uutinen. Lopettakaa se epäily ja ilkeä asenne, kun puhutte tehtaasta, KEMIJÄRVEN BIOTEHTAASTA, joka antaa työpaikkoja, rahaa ja hyvinvointia.

        Miksi joku vastustaisi hyvää BIO-tehdasta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärven selluveteraanit huusivat keväällä 2008 Vanhasen Matille Hallituskadulta; "Saatanan vellihousu"!!! Näytettiin TV,sääkin.
        Tuskinpa Matti kantaa tuosta edellisestä sentään kaunaa kemijärveläisille, mutta riemuitsee luontevammin Kemin tulevasta tehtaasta juuri nyt, kuten kaikki Kemijärven rantarealistitkin.

        Eräs vanhimmista paikallispolitiikoista tais näyttää puuta kaupunkin talon portailla? Kysyen tietääkö pääministeri Vanhanen mikä tää on.Johon Vanhanen vastas et kuusen karahka näyttää olevan. Että sen tason politiikkaa se...


    • Anonyymi

      Olen samaa mieltä kuin eräs kirjoittaja tuolla aiemmin.
      Kemijärven biosellutehdashanke saattaa tulla olemaan Suomen metsäteollisuushistorian pitkäkestoisin ja matalaprofiilisin tehdashanke, joka todennäköisesti ei toteudu koskaan.

      Tsemppiä kuitenkin hankkeelle, vaikka Kemiin tuleva uusi uljas biosellutehdas voi jättää Kempan hankkeen pahasti varjoon päivänvalolta.

    • Anonyymi

      Boreal Bioref ei järjestä enää tiedotustilaisuuksia hyväuskoisille kuulijoille, jotka taputtavat tilaisuuden päätteksi itselleen, taimikoille ja itse HuuHaalle.

      Kaikki muu jää sivuun, mutta taimikot menevät tulevaisuudessa pikkurahalla Kemiin, kun muut ei osta.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kemin sellutahtaiden seudulla on perinteisesti asuttu myös Simossa, Keminmaalla, Torniossa jopa Tervolassa. Näihin kaikkiin se uusi biosellutehdas vaikuttaa.
      Ja hyvä näin, että Sote ja koulutus levittäytyy tasaisemmin järkyttämättä pelkästään Kemin kunnan kukkaroita tehtaan tuotannon alkuvaiheessa lähivuosina.

      • Anonyymi

        Miksi Lapin kansanedustajat eivät hehkuta Kemijärven ponnistuksia ja vie hsnketta ripeästi etiäpäinz?

        Kovin on hiljukaista, mutta vielä me tämän vuosikymmenen kestämme. Sitten voi usko hiipua.

        Annetaan toki kemiläisille rauha toimia. Tännekin lastut lentelevät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi Lapin kansanedustajat eivät hehkuta Kemijärven ponnistuksia ja vie hsnketta ripeästi etiäpäinz?

        Kovin on hiljukaista, mutta vielä me tämän vuosikymmenen kestämme. Sitten voi usko hiipua.

        Annetaan toki kemiläisille rauha toimia. Tännekin lastut lentelevät.

        Puunkorjuu ja kuljetus työllistää samalla lailla Itä-Lapissa mm. Kemijärveläisiä, viedään puu sitten Kemiin tai Kemijärvelle.
        Taatusti kaikki Koilliskairan rakentajat, jotka kykenevät teollisuusrakentamiseen saavat olla reilun 2 vuotta Kemissä hyvällä palkalla ja vielä verottomalla päivärahalla. Hyvältä näyttää..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puunkorjuu ja kuljetus työllistää samalla lailla Itä-Lapissa mm. Kemijärveläisiä, viedään puu sitten Kemiin tai Kemijärvelle.
        Taatusti kaikki Koilliskairan rakentajat, jotka kykenevät teollisuusrakentamiseen saavat olla reilun 2 vuotta Kemissä hyvällä palkalla ja vielä verottomalla päivärahalla. Hyvältä näyttää..

        Kemijärven selluveteraaneista alkaa suurin osa olemaan eläkkeellä tai vieläkin vankemmassa levossa.
        Osa on kuitenkin vielä jopa selluhommissa Kemissä tai Oulussa. He ovat varmaan vieläkin siinä uskossa, että pääsevät vielä Kemijärven biosellutehtaalle töihin. Kun Heikki lupas.
        Jokohan sellu-usko on ollut kuinka koetuksella??, kun Kemiin tehdään uutta ja suurta sellua.
        Sen myötä Kemijärven tehtaan rakentaminen on yhä epätodennäköisempää. Tai nyt on sitten varmaa, että Kemijärvelle ei tehdasta tule.
        Vai????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärven selluveteraaneista alkaa suurin osa olemaan eläkkeellä tai vieläkin vankemmassa levossa.
        Osa on kuitenkin vielä jopa selluhommissa Kemissä tai Oulussa. He ovat varmaan vieläkin siinä uskossa, että pääsevät vielä Kemijärven biosellutehtaalle töihin. Kun Heikki lupas.
        Jokohan sellu-usko on ollut kuinka koetuksella??, kun Kemiin tehdään uutta ja suurta sellua.
        Sen myötä Kemijärven tehtaan rakentaminen on yhä epätodennäköisempää. Tai nyt on sitten varmaa, että Kemijärvelle ei tehdasta tule.
        Vai????

        Vaalit tulee!


    • Anonyymi

      Kemijärven biosellun, Boreal Biorefin pääkonttorin kulmilla on ollut liikkeellä kuulemma sellaisia vasaramiehiä, jotka eivät lyö kuin kerran. Toisin kuin aseman kello, joka löi kolme kertaa ja silloin se juna lähti.
      Biorefin juna meni jo vuosia sitten ja kohta siis lyödään vasara pöytään!!!
      R.I.P. kaikki Huuhaa hommat Kemijärveltä.

      • Anonyymi

        hmm...taitaa olla toiveajattelua......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        hmm...taitaa olla toiveajattelua......

        Kaupunki pelastaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupunki pelastaa.

        Paljonkohan silläkin rahalla mitä kemijärven kunta syöttänyt rahaa toteutamattomaan tehtaaseen, jota ei koskaan todellakaan tule, olisi parannettu monia muita asioita?
        Kyllä ne rahat pitäisi voida periä huuhaalta ja muilta siitä nauttineilta takaisin.
        Sehän on petos kansalaisia kohtaan mutta eihän näillä lelutehtailijoilla minkäänlaista omaatuntoa koska valtion/kunnan rahat eivät ole kenenkään rahoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljonkohan silläkin rahalla mitä kemijärven kunta syöttänyt rahaa toteutamattomaan tehtaaseen, jota ei koskaan todellakaan tule, olisi parannettu monia muita asioita?
        Kyllä ne rahat pitäisi voida periä huuhaalta ja muilta siitä nauttineilta takaisin.
        Sehän on petos kansalaisia kohtaan mutta eihän näillä lelutehtailijoilla minkäänlaista omaatuntoa koska valtion/kunnan rahat eivät ole kenenkään rahoja.

        Huomenta taas!
        Taasen päivä aloitetaan varhain, reippaasti samalla jauhannalla...heh...
        Suosittelen kyllä jo oikeasti lääkärissä käyntiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta taas!
        Taasen päivä aloitetaan varhain, reippaasti samalla jauhannalla...heh...
        Suosittelen kyllä jo oikeasti lääkärissä käyntiä?

        Voidaanko me jo tämä tehdasbiotehdas asia lopettaa nyt ja aletaan hoitaa Kemijärven yhteistä olohuonetta, joka on SUOMMU!


    • Anonyymi

      Nyt on tekniikka kehitelty niin pitkälle, ettei Kemijärven biotuotehdas tarvitse lainkaan Piilopadolle jäteveden viejäksi suunniteltua purkuputkea.
      Ja näytää siltä, että yksi iso piippu riittää sijoitettavaksi keskelle tonttia.
      Kyllä Vatanen hallitsee hommat.

    • Anonyymi

      Tehas tulee..

      • Anonyymi

        Eipäs tuukkaan


    • Anonyymi

      Tuleepas!

      • Anonyymi

        Kemijärven Kuorimo Oy tulee puutavaranlähetysterminaalille Patokankaan kupeeseen.
        Kaikki Kemiin ja Ouluun lähetettävä puutavara kuoritaan tulevaisuudessa jo Kemijärvellä. Lähetettävä parkiton puu kuivataan ja lähetetään vasta sitten rautatievaunuilla em. tehtaisiin.
        Näin ei enää ajeta turhaan vettä meren rantaan.
        Kemijärvelle jäävä puunkuori jalostetaan Kemijärven kuorimolla erittäin korkeaan jalostuasteeseen. Prosessissa hyödynnetään paljolti vanhaa Kemijärven Storan kuorimolinjaa,,joten investoinnit jäänevät pariinkymmeneen miljoonaan. Ja kuitenkin tuleva laitos työllistää puolensataa kemijärveläistä. Kunnan rahaa ei tarvita tähän investointiin.
        Hyvä kun HuuHaaHeikki meni valtuustoon, niin heti alkoi tapahtumaan. Ja kunnan kassaan kilisee investointien myötä kohta runsaasti rahaa.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Onko rikoksesta epäilty Borealin myyjä vaiko ostaja. ????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko rikoksesta epäilty Borealin myyjä vaiko ostaja. ????

        Saattaa olla sekä ja että.


    • Anonyymi

      Sehän on selvä homma että jos rikos tapahtuu niin kemijärven on turha odottaa mitään uusia tehdas juttuja vuosikymmeniin.
      Lopullinen niitti kemijärven tulevaisuudelle. Ei kukaan luotettava taho lähde rahoittaan enää kemijärvellä tapahtuvia asioita.

      • Anonyymi

        Jos rikos??? Ensimmäinen rikos on tapahtunut jo kunnan rahoituskuviossa 2016. Syyllisten liuta on pitkä... ja riittää näihin päiviin asti....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos rikos??? Ensimmäinen rikos on tapahtunut jo kunnan rahoituskuviossa 2016. Syyllisten liuta on pitkä... ja riittää näihin päiviin asti....

        Antakaa vataselle työrauha!!! Huusi eräskin valtuutettu
        valtuuston kokouksessa, joka on onneksi nettiin streamattu...heh


    • Anonyymi

      Lopullinen niitti koko kemijärven teollistumiselle. Keitele taitaa jäädä ainoaksi toimivaksi mutta työntekijöitä polkevaksi firmaksi.

    • Anonyymi

      Suomen pitää alkaa ajatella omaa etua eikä kuulostella koko ajan, mitä usa lupaa suomen tehdä ja mitä ei. Kiinalainen raha olisi ollut hyvä Kemijärvellekin, varsinkin, kun valmiit markkinat olisivat olleet Kiinassa.

    • Anonyymi

      Nyt ei auta luovuttaa. Rakennuskausi edessä, joten eiköhän yritetä kerran vielä poijjaat.

      • Anonyymi

        Rakennuskautta vielä jäljellä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe