Koulussa aikoinaan oli aina kalaruoan kanssa tarjolla jotain kermaviilikastiketta. Mitenkähän sitä tehdään, se oli hyvää? Ideoita....kiitos.
Kermaviilikastike kalalle?
25
147257
Vastaukset
- yksi
-kermaviiliä
-sitruunapippuria
-suolaa
-tilliä
-(sitruunan mehua) - sans
eikös koulussa aina ole tartar kastiketta? eli pikkelssivihanneksia lisäät kermaviiliin. Ja tuliskohan siihen myös majoneesia...
- tehdään
kylläkin kokonaan majoneesiin!
- lainaten erästä..
tehdään kirjoitti:
kylläkin kokonaan majoneesiin!
"tartar kastike tehdään kylläkin kokonaan majoneesiin!"
Lainaten ylempää lausetta jonka joku "viisas" sanoi.. tartar kastiketta EI TODELLAKAAN tehdä pelkkään majoneesiin!!!
T:Kokkikoulun käynyt - waqqe
lainaten erästä.. kirjoitti:
"tartar kastike tehdään kylläkin kokonaan majoneesiin!"
Lainaten ylempää lausetta jonka joku "viisas" sanoi.. tartar kastiketta EI TODELLAKAAN tehdä pelkkään majoneesiin!!!
T:Kokkikoulun käynytEi tiedä uskoakko edes ammattikokkeihin enään =(
- man man
tehdään kirjoitti:
kylläkin kokonaan majoneesiin!
Tartar tehdään kuten majooneesi; KERMAA EI KUITENKAAN LAITETA.
Siis kermaviiliä,pikkelsiä,tuorekurkkua,ehkä sipulia vähän jos makuhermot sallii,ja tuoretta tilliä ja mustapippuria ,sitruuna pippuria ja siinähän se olikin.Nykyäänkin vielä koulussa suosittu.Pikkelsillä tarkoitan nyt ihan seka pikkelsiä,mutta siihen käytetään myös kurpita suikaletta ja sitten voit piimällä ohentaa,niin me koulussa teemme.
- kels
Tehdäänkö se kustannussyistä?
Minä voin ohentaa majoneesia kermaviilillä vähentääkseni rasvaa, mutta että kermaviiliä blandataan...?
Onneksi olkoon kuitenkin kouluruoalle! Oli se hyvää minunkin aikana, mutta on se pysynyt ajanhermolla vieläkin.
- jouka
ostat kermaviilipurkin ja blåbandin valmiin kastikepussin kermaviiliä varten.( myydään kai vain 3 pussin paketeissa) ja hyvää on.
Löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista, esim s-market ja prisma.- Lue tuoteseloste
Knorrin, Blåbandin ja muiden vastaavien tuotteet ovat kemikaalituotteita. Suuret yhtiöt ovat vaikuttaneet elintarvike lakien ja asetusten laadintaan. Nykyisin kaikki ruokajalosteet (varsinkin kuivatut keitot ja esim makkarat) ovat oikeastaan kemikaaliotuotteita (lue tuoteseloste) maustakiun sen huomaa. Suurin osa kansalaisista ei tajua makuja, eikä Knorrin ja Blåbandin kemikaaleja. Syökää rauhassa, minä kosken harvoin niihin kemikaalituotteisiin joita einestuotteiksi kutsutaan. Pahinmpia kemikaalipuotteita ovat nämä keittojen kemikaalipussit.
- Kermaviiliä
Kermaviilikastikkeita löytyy varmasti monenlaisia. Itse laitan usein kalalle seuraavanlaista kastiketta: mausteiksi tilliä, suolaa & sokeria, sitruunapippuria (tai sitruunamehua mustapippuria), muita mausteita maun mukaan.
Toinen, mistä myös pidän, on laittaa sekaan pieneksi pilkottuja maustekurkun paloja, ja tietysti pippuria muita mausteita.- ällikkä
Vielä helpommalla pääsee kun laittaa kermaviilin joukkoon kurkkusalaattia. Joskun muussaan joukkoon vielä keitetyn kananmunan. Mausteeksi tilliä, ja sitruunaa
- isäntäkokki
Kumoan kippoon purkillisen kermaviiliä ja hienonnan sekaan maustekurkkua; erityisen hyvää on makeat kurkut. Sinappia ei saa unohtaa. Hommaan kuuluu vielä hapan-imelä-suolainen makuyhdistelmä, joka syntyy ripauksesta merisuolaa, teelusikallisesta hunajaa sekä lorauksesta balsamiviinietikkaa. Sekaan vielä tuoretta tai kuivattua tilliä ja pippuria ( rose tai viherpippuri antaa hyvän säväyksen). Erinomaista savustetun tai uunissa valmistetun lohen tai siian kanssa. Jos soossia jää yli, on se mainiota salaatin kastiketta.
- Jeroi
- kermaviilipurkki hyla (laktoosin takia)
- sinappikurkkusalaattia
- kuivattua tilliä
- mietoa sinappia
- sitruunapippuria
- suolaa
- rouhittua pippuria
Tämä on ei niin tulinen vaihtoehto. Tulisemman saa lisäämällä joukkoon chiliäjauhoa. Tein ihan oman makuni mukaan jokaisen lisäys kerran jälkeen maistoin miten maku muuttui.
- Morleyx
Tänään iski kalapuikkokastike-himo.
Kävin kaupasta sinappikurkkusalaattia ja laitoin sitä reilun lusikallisen kermaviilin sekaan. Mukaan myös reilusti tilliä, vähän suolaa ja mustapippuria, hieman sitruunamehua. Lopuksi lantrasin kastiketta vinkkien mukaan piimällä.
Sen verran lähelle koulun versiota pääsin, että meni koko pellillinen kalapuikkoja ihan vaan kastikkeen ansiosta. Tosin tarkkaa muistijälkeä ei ollut kun koulun loppumisesta on jo kymmenen vuotta. - vaikka uunilohelle
1 prk kermaviiliä
nippu ruohosipulia
mausteeksi limemehua, tilkka hunaja-omenaviinietikkaa, suolaa, sokeria, kotisinappia, sitruunapippuria.
Sinappia tulee ainakin 2 tl, sokeriakin melkein 1 ti, itse maistelen maustamisen aikana, milloin pohja on hyvää, lisään ruohosipulisilpun viimeisenä.
Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia (= tee ensin kastike, vasta sitten kala uuniin).- Kotikokki minäkin
Kermaviiliä
Valkosipulijauhetta
Tuoretta tilliä
Sekoitetaan ja nautitaan tuoreen paistetun kalan kanssa.
- Emppis-77
must paras ja yksinkertainen soossi kalalle toimii näin:
1 prk kermaviiliä
2-3 rkl sitruunamehua
1-2 rkl sinappia
1-2 rkl sokeria
ripaus suolaa
ripaus pippuria
tilliä/persiljaa hienonnettuna
sekoita kaikki aineet ja anna tasaantua hetki.
sitruunamehun voi korvata viinietikalla tai väkiviinaetikalla, makua kannattaa kuitenkin tarkistella. Lime käy myös. Sinappilaadut vaihtelee paljon, mietoa Auran sinappia saa laittaa ihan reilusti. Sokerin määrä modifioidaan oman perheen maun mukaiseksi. Pippurilajilla ei ole niin väliä, mutta suosittelen läytettäväksi jauhettuja laatuja tai vähintäänkin suht hienoa rouhetta. Itse preferoin tässä tilliä, mutta kaikkihan ei siitä tykkää joten saa varioida, tuoreista yrteistä tulee paremman makuinen, mutta kyllä ainakin itse käytän ihan arkiruuassa kuivattuja.
Ohjeeseen voi lisätä hienonnettua keitettyä kanamunaa, juustoraastetta, hienonnettua katkarapua, pikkelsiä, maustekurkkua tai säilöttyä paprikaa, majoneesia, ranskankermaa, omenaa, valkosipulia, sipulia, tai mitä nyt vaan. Perussoosi kuitenkin pysyy suunilleen samana. - awawes
meidän kouluun ruoan toimittaa palmia ja se tartar kastike on tosi hyvää kyllä. palmian sivuilta löysin http://www.hel.fi/static/palmia/tuotetiedot/K3201 Tartarkastike.pdf
- namnam!
tai mikä lie. En muista keksinkö itse vai kopioinko jostain...
Eli purkki kermaviiliä ja purkki silliä. Hienonna sillit haarukalla ja sekoita kermaviiliin, kaada sillilientä mukaan, ei kaikkea, kokeile niin tiedät. Mukaan kevätsipulia tai tavallista sipulia, pippuria, limeä ja tilliä. Sekoita ja anna vetäytyä. Uusien perunoiden ja kalan kanssa parasta nannaherkkua. Et varmasti pety! - purnukka ja
namnam! kirjoitti:
tai mikä lie. En muista keksinkö itse vai kopioinko jostain...
Eli purkki kermaviiliä ja purkki silliä. Hienonna sillit haarukalla ja sekoita kermaviiliin, kaada sillilientä mukaan, ei kaikkea, kokeile niin tiedät. Mukaan kevätsipulia tai tavallista sipulia, pippuria, limeä ja tilliä. Sekoita ja anna vetäytyä. Uusien perunoiden ja kalan kanssa parasta nannaherkkua. Et varmasti pety!Kermaviiliä, jonka maustaa tillillä, rakuunalla tai persiljalla. Ripaus suolaa, valkopippuria ,rakuunaetikkaa tai valkoviiniä tms vie kermaviilin maun pois.
tartar jotain muuta http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Tartarkastike/1135244639929 - Vanha kokki
purnukka ja kirjoitti:
Kermaviiliä, jonka maustaa tillillä, rakuunalla tai persiljalla. Ripaus suolaa, valkopippuria ,rakuunaetikkaa tai valkoviiniä tms vie kermaviilin maun pois.
tartar jotain muuta http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Tartarkastike/1135244639929Koostuu itse tehdystä majoneesista, sekä itse tekemästäni vihannesrelissistä.
Relississäni on porkkanaa leikkopapuja hillosipulia kesäkurpitsaa ja kukkakaalia. Vihannekset keitetään puolikypsiksi ja säilötään makeahkoon keitettyyn etikkaliemeen.
Tartar kastikkeeseen relissin vihannekset pilkotaan pieneksi ja sekoitetaan majoneesiin, lisäten hieman pippuria.
Hyvä kastike paistetulle tai grillatulle kalalle.
- mitu-komo
https://www.youtube.com/watch?v=JhmYY5VamGY&feature=channel&list=UL sopis myös tonne väliin
- lime
VOI, hyvänen aika!!! Muista vain hapan-imelä!!! Eli 1 prk kermaviiliä, lime-mehu, sokeri, sitruunapippuri, tilli!!
- Anonyymi
Tartar-kastike kalapuikoille:
1 prk kermaviiliä
reilu 1 rkl sinappikurkkusalaattia
reilusti hienonnettua tilliä
*Sekoita ainekset keskenään, anna makujen tasaantua viileässä.
*Voit käyttää kurkkusalaatin sijaan muitakin pikkelsimäisiä tuotteita. Mikäli aiot ruokkia annoksella esimerkiksi koulun, jatka kastiketta piimällä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Anteeksi mies
En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin578447Mietin aina vain
Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh123299Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa
Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r262460Palstan henkisesti sairaat ja lihavat
Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals1142000Kysely lieksan miehille
Olemme tässä pohtineet tällaista asiaa, että miten on. Tästä nyt on paljon ollut juttua julkisuudessakin aina sanomaleht801950Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta
kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.3501648Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä
Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa2421402FinFamin ryhmät
Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir01181Olen vähän
Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I101075Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!
JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu661010