Ilmastotieteen kritiikki

heikkiseponheimo

Mitä tälläkin palstalla harjoitetaan, on aika säälittävällä pohjalla. Unohdetaan tiede ja tutkimus ja vedotaan johonkin "käytännön kokemukseen" jostakin. Mikä ei välttämättä asiaan liity. Oma lukunsa on nämä d:llä alkavat, jotka väittää että tieteen havainnot on ennenkin muuttuneet. Seuraavaksi puhutaan jostain flat earthista tai helisentrisyyden opista. On muistettava, että puhutaan 1600-luvusta, jolloin tieteellinen tieto oli hyttysen p.... Atlantissa nykytietämykseen verraten.

36

543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin.on

      Näin on. Ilmastonmuutosteologia on samalla korkealla tasolla kuin kristillinen teologia oli 1500-luvulla.

    • näin.on

      Näin on.Palstalla mellastavat tieteen kieltäjät eli denialistit joiden ymmärrys on 1500-luvun tasolla.

    • antidenialisti

      Ei näillä palstoilla niimkään ilmastotiedettä kritisoida. Täällä kritisoidaan huuhaatietäjiä, jotka ei tiedä edes ilmastotieteestä mitään, mutta luulee olevansa kaikkitietäviä. Käytännön kokemukselle ne ei todellakaan anna mitään arvoa, vaikka juuri se on pätevin todiste.

      Tätä mieltä' on myöskin suomalainen tekniikan tohtori, joka on kehittänyt maailman suosituinta tietokonemallinnusta 38 vuotta. Mallinnus antaa ainoastaaan suuntaa-antavia tuloksia. Sitten testataan laboratoriossa, ja lopullinen tulos selviää vasta kun suunniteltu prosessi käynnistyy.

      Kukaan kriitikko ei kiellä tieteen tuloksia. He kieltää vain tietämättömien levittamät kauhujutut. Tohtorilla on myöskin 38 vuoden kokemus lämpöopista ja ilmastossahan on kysymys nimenomaan lämpöopista.

      Käytännön kokemus varmistaa onko tieteellinen tutkimustulos oikea vai väärä. Se mikä laboratorioissa saadaan on käytännön kokemusta. Sitä samaa voi saada myöskin käytännön työelämässä kun perustietämys on olemassa.

      Sitä taas annetaan monen alan koulutuksessa mm. työturvallisuussyistä. On vaarallista käsitellä kaasuja väärin. Siinä voi tulla vamma tai jopa mennä henki. Muilla aloilla on siis tietoa, jota ei ole edes ilmastotieteessä puhumattakaan huuhaatietäjistä.

      • Torakanpieru

        Keskiajalla syytettiin noitia kaikesta mahdollisesta.
        Taustalla oli auktoriteetit kuten papisto ja hallitseva eliitti.
        Nyt tämän papiston korvaa ympäristöjärjestöt ja edelleen hallitseva eliitti syyttää yksilön sijasta kansanryhmiä.

        Ilmastonlämpeäminen, nyt -muutos, kun lämpeneminen loppui, on tämän päivän noitavainoa.


    • onvaikeetaniinvaikeeta

      Hitsarien ja metallimiesten kaasutietämys on oma juttunsa eikä liity mitenkään maapallon ilmastotutkimukseen.Mittakaavat ovat aivan erilaisia.

      Maailmanjohtavat ilmastotutkijat käyttävät ihan omia tietokonemallejaan johon arvon tohtori ei liittyne mitenkään.Ja maailman johtavilla ilmastotutkijoilla tarkoitan nasan ja noaan kaltaisia jättimäisiä organisaatioita.Kyllä heillä on ihan omat koodarinsa.Ja ajantasaiset satelliitti yms tiedot.

      Tieteenkieltäjät eli denialistit ovat ihan oma porukkansa,he kieltävät ja vääristelevät ja manipuloivat tämän hetkisen tilanteen maapallon ilmakehässä joka on:
      hiilidioksidin määrä kasvaa räjähdysmäisesti ihmisen toiminnan seurauksena ja kasvihuonekaasuna se lämmittää voimakkaasti ilmakehää .Kummallista miten joillekin on niin vaikea ymmärtää näin yksinkertaista asiaa.

    • ilmastonmuutoskriitikko

      Näillä palstoilla häärää sellaisia tietäjiä, jotka uskoo, että ilmastotiede väittää tietävänsä totuuden ilmastoin tulevaisuudesta. Ei ilmastotiede väitä sellaista. Ei ne ole tyhmiä

      Kun etelämantereesta irtosi se suuri jäävuori yksi "tietäjä" sanoi telkkarissa, että se nostaa merenpintaa jopa 10 cm. Muutama trunti myöhemmin ilmatieteen laitoksen johtaja oikaisi telkkarissa, että ei sillä ole mitään vaikutusta merenpinnan korkeuteen.

      Minä olin jo aiemmin tehnyt oman laskelmani ja todennut saman. Hyvä että todellinen asiantruntija vahvisti. Kyllä ilmastotieteessä on itsekriittisyyttä. Huuhaatietäjiltä se puuttuu täysin.

    • dunning-kruger

      Miten ilmastotieteestä voitaisiin antaa uskottavaa kritiikkiä palstalla, jossa englanninkieliset sanat ja linkkaus tieteellisiin julkaisuihin johtaa viestien poistamiseen mielipiteen ollessa häiriköiden mielestä väärä? Jos uskottavana kritiikkinä pidät sitä, että joku kirjoittaa vastauksenaa mussutimussun tai lässynlässyn tai höpölöpö niin sitten ehkä. Minusta sellainen ei ole kritiikkiä vaan hätävastaus asia-argumenttien puuttuessa.

      Tällä palstalla vallitsee voimakas ylivertaisuusharha tiedevastaisten ylivertaisuushörhöjen mellastaessa.

    • ihmettelenpä.vain

      Mitenkä ilmastotieteestä voisi antaa jotain järkevää kritiikkiä,kun ilmastotiede on silkkaa jaskaa.

      • IlmastoTiedonAntaja

        Parasta mitä keksit? Oisit vielä lisännyt mussutimussun, lässynlässyn tai höpölöpö.... Lue vielä (jos osaat) ylläoleva dunning-krugerin kommentti.


    • algoreritmi

      #Ja maailman johtavilla ilmastotutkijoilla tarkoitan nasan ja noaan kaltaisia jättimäisiä organisaatioita.Kyllä heillä on ihan omat koodarinsa.Ja ajantasaiset satelliitti yms tiedot.#

      Tästä huolimatta tai siitä johtuen nämä maitsemasi organisaatiot,vaikka heillä oli jo 1940 luvun lämpötilastot,nämä alkoivat adjustoimaan kyseisen vuosikymmen lämpötilastoja siten että se näytti alhaisemmalta kuin 2000 luvun lämpötilasto ja näin saatiin 1940 luvun lämpökausi häivytettyä.
      Ymmärrän tietokonemallinuksen kun halutaan esittää eri skenaarioita tulevasta, käyttäen eri muuttujia mutta en ole saanut vielä vastausta mistään miksi jo olemassa olevaa dataa piti adjustoida mallintamalla se uudestaan?

      • Niinpä_niin

        Tätä kai avaaja tarkoitti palstalla esiintyvillä "asiantuntijoilla", jotka eivät edes ymmärrä mistä puhuvat.
        Sekä NASA rttä NOAA ovat jenkkien virallisia lasitoksia, jotka keskittyvät ilmastodataan ja sen lyhytaikaiseen arviointiin liikenteen (ilma,meri) tarpeisiin.
        Samat tapahtuneet mittaukset on saatavissa lukuisten muiden vastaavien laitosten tiedoista.
        Kumpikaan em. laitoksista ei ole keskittynyt ilmastonmuutoksen tai siihen liittyvien skenaarioiden tutkimiseen, joten niiden keräämien tietojen perusteella ei mitään varsinaisia pitkän ajan ennusteita voi tehdä kuin arvailuun ja omiin visioihin perustuen.

        Henkilöt tällä palstallakin, jotka perustavat tietonsa vain lähiajan tapahtumiin, eivät selvästikään ole ymmärtäneet mitä ilmastonmuutoksella tarkoitetaan.


      • Komppaan

        Jotkut eivät tosiaan ymmärrä, mikä ero on säällä ja ilmastolla


      • näin.on

        Täsmälleen. Kaisaniemen ja Kuusamon globaali ilmasto muuttuu Maapallon globaaliksi ilmastoksi kolmenkymmenen vuoden kuluttua.


      • vertailukaudenkeskiarvo
        näin.on kirjoitti:

        Täsmälleen. Kaisaniemen ja Kuusamon globaali ilmasto muuttuu Maapallon globaaliksi ilmastoksi kolmenkymmenen vuoden kuluttua.

        Kaisaniemen säätilastoista 30 vuoden vertailukauden ajalta laskettu keskiarvo kertoo Kaisaniemen paikallisen ilmaston tilan tuon ajanjakson kuluessa. Tuonkin tiedon löytäisit Ilmatieteen laitoksen sivuilta.

        Paikallinen ja globaali ilmasto voivat erota toisistaan voimakkaasti, kuten aiemmissa keskusteluissa on kerrottu. Linkki löytyy esimerkiksi keskustelusta, johon löytää osoitteella urly piste fi kautta ZVL

        Nostan tuon keskustelun esille, kun näköjään asiasta on epäselvyyttä.


      • näin.on

        Täsmälleen noin. Kaisaniemen ja Kuusamon globaalit ilmastot ratkaisevat oman osuutensa globaalista ilmastonkehityksestä 30 v kuluttua. Tietysti kaikkein ratkaisevinta on se, onko Päijänteenrannan paskahuusissa shortsikelit.


    • eirankulmilta

      Mitä ihmettä täällä horistaan jostain Päijänteenrannan huusista. Mikä se oikein on? Eikö osa lukijoista kykene asialliseen debattiin?

      • kulmantakaa

        Se on denialistien sisäpiirin huumoria,Ei siitä kannata välittää,niinkuin ei muutenkaan denialisteista.He ovat vain julkisuudenkipeitä maallikkoja jotka ovat luomassa uutta uskonnollista hurmosliikettä ..nimeltään Ei ilmakehässä ole hiilidioksidia..


      • näin.on

        Päijänteenrannalla on tälläkin palstalla asiantuntemistaan julistaneen Eeliksen observatorio, josta havaittujen luonnonilmiöiden ja jäätilanteen perusteella ratkeaa globaalin ilmastonlämpenemismuutoksen suunta ja suuruus. Kaikkein ratkaisevinta on tietysti Eeliksen punarusleiden shortsien senhetkinen väri.


      • onko.varmasti.näin
        näin.on kirjoitti:

        Päijänteenrannalla on tälläkin palstalla asiantuntemistaan julistaneen Eeliksen observatorio, josta havaittujen luonnonilmiöiden ja jäätilanteen perusteella ratkeaa globaalin ilmastonlämpenemismuutoksen suunta ja suuruus. Kaikkein ratkaisevinta on tietysti Eeliksen punarusleiden shortsien senhetkinen väri.

        Denialistien alushousujen väristä on paha mennä sanomaan mitään kun jäävät jatkuvasti housut nilkoissa kiinni valehtelusta.Tässä muutama helmi suoraan denialistien suusta:
        -ilmakehässä ei ole mitattavaa määrää hiilidioksidia
        -hiilidioksidilla ei ole mitään mitattavaa vaikutusta lämpötiloihin
        -ilmatieteen laitos on poliitinen laitos
        -hiilidioksidin määrän kasvu ilmakehässä johtuu luonnollisista syistä jne jne
        Vaikka lista on loputon niin siitä huolimatta ei ole vielä saatu havaintoa denialistien alushousujen väristä..


      • näin.on

        Kun kerran globaali ilmastonlämpenemismuutoksen suunta todistettavasti ratkeaa ja todistetaan kurkistelemalla Päijänteenrannan observatoriosta, niin ei tuossa mitään sen kummempia selittelyjä tarvita.


      • trollauksesta-kyse-taas

        "Mitä ihmettä täällä horistaan jostain Päijänteenrannan huusista. Mikä se oikein on?"

        Tuolla yritetään saada yksi nimenomainen palstalla pitkään ilmastonmuutoksesta kirjoittanut "ee*** p****nen" vastaamaan trolliin. Kun näet tuollaisen trollin niin tiedät että kyseisen viestin kirjoittajalla ei ole itse asiasta mitään sanottavaa mutta kokee kuitenkin tarpeelliseksi vastata. Sama toistuu aika säännöllisesti silloin, kun heillä olisi tarvetta siirtää keskustelua syrjäpoluille.

        "Eikö osa lukijoista kykene asialliseen debattiin?"
        Ei. Varsin iso osa ihmisistä ei koskaan kykene edes omalla naamallaan ja nimellään esiintyessään asialliseen debattiin keskusteltaessa aiheesta, josta heillä on voimakas mielipide. Tämä on anonyymipalsta, joten täällä suurin osa kirjoittajista ei muutenkaan halua keskustella asiallisesti. Kun moderointia ei näy muuten kuin kiusantekotarkoituksessa niin sietäkään suunnasta ei tule paineita kirjoittaa asiallisesti.


    • Niinistö1234567890x

      Miksi aloituksessa puhutaan ilmastotieteen kritiikistä?

      Oikein olisi puhua kvanttifysiikan kritiikistä.

      • arvelenpa.vain

        No kritisoippa nyt näytteeksi hiukan kvanttifysiikkaa. Sitten varmaan muutkin osaavat.


    • Niinistö123456789Jöns

      En minä sitä kritisoi. Uskon kyllä, että hiilidioksidi absorboi lämpösäteilyä.

      Tarkoitin sitä, että denialistit väittävät kritisoivansa "ilmastotiedettä", koska heillä ei sentään ole kanttia väittää kvanttifysiikan ilmiöitä kuvitelluiksi.

      • näin.on

        Ilmastoteologia liittyy kvanttifysiikkaan ihan yhtä paljon kuin astrologia tai kristinusko.


      • nottaoikein

        Valtaisa ero on myös hitsauskaasuilla ja ilmastotieteellä.


    • Niinisti

      Niinhän se on. Mene sinäkin uskontopalstalle keskustelemaan, kun olet teologian asiantuntija.

    • onko.liian.vaikeaa

      "Miksi aloituksessa puhutaan ilmastotieteen kritiikistä?"

      No katsos Jöns kun aloitus on tehty ilmastotieteen kritiikistä.Kun aloitus tehdään jostain aiheesta,silloin oletuksena on että kommentoijat pysyttlevät aloituksen aiheessa eli otsikossa.

      • ihmeellinenoletus

        Missä vaiheessa Suomi24 keskusteluissa on ollut oletuksena että kommentoijat pysyvät aloituksen aiheessa? Tällä palstalla sellaista ilmiötä en ole huomannut ensinkään.


      • jos.sitä.ei.ole
        ihmeellinenoletus kirjoitti:

        Missä vaiheessa Suomi24 keskusteluissa on ollut oletuksena että kommentoijat pysyvät aloituksen aiheessa? Tällä palstalla sellaista ilmiötä en ole huomannut ensinkään.

        Otsikossa pysyminen onkin enemmän yleissivistykseen kuuluva asia.Se ei ole alustasta riippuvainen.


      • ihmettelenpä.vain

        Mahtaako jollain ilmastoteologiaan hurahtaneella olla paljonkin yleissivistystä?


    • sopiiihmetellä

      Ainakin denialisteilta näyttää yleissivistys puuttuvan mutta sehän ei ole mikään ihme.He kun edustavat jotain kiihkouskonnollista maailmankuvaa tai sitten jotain ihmeellistä poliittista aatetta tai sitten ovat jonkun öljy-yhtiön palkkalistoilla.

      Vai ei hiilidioksidi ole kasvihuonekaasu...hah!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe