Vesitankki vuotaa pilssiin, pikakorjaus vinkkejä?

Vettäpilssissä

Pitäisi lähteä lomapurjehdukselle ja nyt huomasin että toinen vesitankeista vuotaa pilssiin. Onko mitään pikakorjaus vinkkiä? Tankin vaihto ilmeisesti edellyttää ainakin Bavarian takahytin sängyn pohjan irroitusta ja pikaisesti silmäiltynä ei olisi niitä helpoimpia juttuja. Ihan näyttäisi että rikkomatta ei onnistuisi.

13

626

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seppomartti

      Oletetaan, että tosiaan vuotaa tankki, eikä liitin (todennäköisempi) tai letku. Aisi316 tankkiin ei ole pikakorjausta. PVC -tankkiin et läydä muovilla hitsaajaa. Ensiapuna kuumailmapuhaltimella lämmitys sulamisen rajalle ja rautakaupan muovista sulateliimaa halkeaman paikaksi. 3M 5200 fast cure päälle laajemmin. Kestää loman. Vaihtoehtona sulkea toinen tankeista pois käytöstä ja ottaa varakanisteri tai useampia. Nämä voidaan kiinnittää myös kannelle keskiveneeseen laudan avulla malttiin.

    • seppomartti

      Arvauskone keksi oudon sanan loppuun. Esim Atlantin ylittäjät käyttävät usein veden ja polttoaineen kanisterien kiimnitystä mantågiin jopa 100 L per puoli

    • Tyrnäväntorpedo

      Jos on reikä näkyvissä, sahaa se isommaksi ja laita pieni luukku, Yhde tai vaikka mittarianturin laippa.

    • seppomartti

      Minun kokemukseni muovisista 150-200 litran vesisäiliöistä ovat huonot. Kolme neljästä on mennyt rikki ja vamma on ollut murtuma kulmassa tankin kiinnityspisteessä. Tämä om loogista kun iso vesimassa isossa aallokossa hölskyy. Vaikea asentaa mitään luukkua, laattaa tms 90 asteen kulmaan. Mahdoton psikata pysyvästi DIY.

      • yksplusyksonkaks

        Silloinhan vika ei ole tankissa vaan virheellisessä tuennassa. Niiden ei tietenkään pitäisi olla kulmassa eikä särmässä, eikä edes sellaisten välittömässä läheisyydessä, vaan keskemmällä tasaisia ja siten joustavia muovisen säiliön pintoja. Luonnollisesti on syytä korostaa tuennan tarkoittavan ainoastaan pintapaineella tukemista, ei siis kiinnitystä johon kohdistuu taivutusta, vääntöä tai vetoa missään tilanteessa. Tankin pitäisi silti pysyä paikoillaan vaikka vene menisi katon kautta ympäri, ainakin avomeriveneissä, joten tuentaa on oltava joka puolella tankkia ja sen on oltava tarpeeksi lujaa.


      • Oc_46

        Bavarian keulan muovinen 150 l vesisäiliö on kiinnitetty myös keskeltä ja lisäksi tuettu uretaanivaahdolla tankin molemmin puolin. Perän säiliön ympärillä vaahtoa ei ole, siellä heiluinen on kai katsottu olevan vähäisempää.


    • Oc_46

      Miten vuoto esiintyy? Vuotaako aina vai esim. vain tankin ollessa melko täysi? Onko tankin pinnalla tai kyljissä märkää kohtaa? Jos selkeä vuotokohta löytyy, se on paikattavissa muovia "hitsaamalla".
      Sopivan muovisen hitsauspuikon saa mm. Bavarialta. Jos vuotokohta on näkyvissä, homma ei ole kovin haastava, mutta kannattaa teettää osaavalla. Löytyy ehkä rakennusten ulkopuolisia LVI-asennuksia tekevistä firmoista. Niitä on paljon, googlaa.

      Jos selvää vuotokohtaa ei löydy, vuoto voi olla muualla. Onkohan sen tankin edessä lämminvesiboileri ja aika paljon letkuja ja liittimiä, lisäksi ylipaineventtiili? Kaikki nuo ovat itse tankkia herkempiä vaurioitumaan.

      Jos vuoto kuitenkin on tankissa, yksi pikakorjaus on vesisäkki tankin sisään, esim täältä:
      https://www.marnela.com/pgroup/tma/802201

    • 12-1

      Ensin kannattaa varmentaa, ettei vuoto ole peräisin letkuista. Piiloon jäävien osien rikkomista on turha vältellä. Pieni tuumaustauko ensin ettei riko liikaa. Ronskisti tekemällä säästyy aikaa, elin sahataan tarvittavat aukot. Takaisin voi kiinnittää väliaikaisratkaisuilla, mutta kuitenkin vahvasti. Hienostelun voi jättää myöhempään. Tankki irrotettuna on väliaikaispaikkauskin helpompaa.

    • tarttuu_myös_märkään

      kokeile stay-afloat tahnaa

      • seppomartti

        Joisitko itse tankista, missä on tahnapaikkaus stayafloatilla?. Se on mukana estämässä veneen uppoamista


    • Vettäpilssissä

      Täytyypä ryömiä perähytin luukun kautta tutkimaan täyttöputkea ja jos vaikka näkisi liitoskohdan? En tiedä missä vuoto on, koska ilmeni vasta äskettäin kun täytin vesitankin viikko sitten. Nyt se on tyhjentynyt ja pilssi täyttynyt. Talveksi olen aina avannut tuloyhteen ja valuttanut tankin tyhjäksi. Siitä kohtaa se ei ole nyt vuotanut. Tankki on käsittääkseni alkuperäinen Bavarian muovinen tankki.

      • Oc_46

        Ei vika täyttöputkessa ole, jos tankki kerran tyhjenee.

        Jos tankki tyhjenee vuodosta lähes kokonaan, vian täytyy olla tankin pohjalla tai etuseinän alareunassa. Huoltoluukku on tuon alueen yläpuolella, kannattaisi tarkistaa näkyykö halkeamaa. Kamera on hyvä apu, muutama kuva.

        Todennäköisimpänä vikakohteena veikkaan tankin pohjanurkalta lähtevää imuputkea, sen pikaliitintä.


    • Tyhjennä tankki. Laita iso kanisteri johonkin kohtaan tiukasti kiinni, vedä tankin imuletku tänne kanisteriin jollain sikaflex-tiivistyksellä. Nyt pumppu pystyy imemään vettä sen verran kuin sitä kanisterissa riittää. Suihku jää kyllä haaveeksi. Boileri kannattaa ehkä irrottaa sähkösysteemistä, sinne ei riitä vettä. Sen sähkövastus ei kestä tyhjänä lämmittämistä. Minulla on keittiössä tällainen varajärjestelmä ja sitä varten jalkapumppu.

      Toisaalta, kyllä sen rikkinäisenkin tankin varmaan tunnissa tai parissa saa irti, kun lähtee tekemään ja hyväksyy pienet kosmeettiset hajoamiset, jotka ehkä saa myöhemmin korjattua. Hitsari korjaa sen äkkiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe