Taas pidetään kuntalaisilta salaisia kokouksia

Että...silleen

Teknisenlautakunnan kokous on kokoontunut keskiviikkona 18.7 käsittelemään mm. yhdyskuntainsinöörin valintaa. Kokouksesta ei ole kunnan netti sivuille laitettu esityslistaa eikä ole pöytäkirjaakaan. Kokous ei ole tainnut mennä taaskaan lakia noudattaen. P.K:n hakemuksesta olivat poistaneet osan työkokemuksista, kuulemma epäolennaiset poistettu. Valituksi on tullut Kemijärveläinen. Päätös astuu kuulemma heti voimaan. Tuskinpa näin käy, kun ei ole suostunut toinen pöytäkirjan tarkastajakaan allekirjoittamaan papereita. Kivisaari oli kieltäytynyt ottamaan eriäviä mielipiteitä vastaan. Toivottavasti ovat vieneet ne kirjaamoon suoraan.
On se vaan kumma ettei tämän kunnan luottamushenkilöt millään opi vaan pitää värkätä koko ajan ja tehä laittomuuksia

73

5523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voikoollamahd

      Klaanin ohjeilla ilmeisesti toimitaan. Mitään muuta eivät enää voi.

    • EtelänTuristi

      Eihän tässä mitään ongelmaa ole. Kunnanhallitus valvoo, että laittomuuksia ei tapahdu ja jos jotain "pieniä muotovirheitä" onkin sattunut niin maankuulu perustuslaintuntija käyttänee kunnanhallituksen otto-oikeutta ja korjaa päätöksen lainmukaiseksi.
      Sitä paitsi on se helle sekoittanut ihmisten päät muuallakin kuin Kittilässä. Helteestä kaikki johtuu. Ei poromies ole tottunut lakia lukemaan ja hellettä kestämään.

    • EsaM

      Kittilässä on Suomen sairaimmat valtuutet. Mistähän se johtuu?

    • enhämmästy

      Lainvoimaisten päätösten tekeminen on ylivoimaisen vaikeaa Kittilän sutkipäättäjille. Mikään ei yllätä. Tulis jo ne käräjät.

      • kurmu_

        Olisivatko ne syöneet liikaa niitä poropääkeitoksia ?


    • KuntapoliitikkoMMK

      Teknisen lautakunnan kokouksen 28.6. osanottajat:

      Kivisaari Yrjötapio puheenjohtaja
      Kallio Jukka 2. varapuheenjohtaja
      Linnala Maija jäsen
      Hettula Juha jäsen
      Marttila Outi jäsen
      Pekkala Antti jäsen
      Toivanen Marita varajäsen
      Kivelä Mauri esittelijä / pöytäkirjanpitäjä

      - - -

      Ja sitten pidetty 18.7. salainen kokous? Eikö lautakunnan puheenjohtaja osaa asiaansa?

      • Että...silleen

        Toden näköisesti ei osaa tai sitten ei välitä. Käskyt tulevat ilmeisesti kunnanhallituksen puheenjohtajalta P.R:ltä, vt.kunanainsinööri ei uskalla sanoa tai ei tiiä miten tulisi toimia, koe ajalla reppana.


      • leevileviltä
        Että...silleen kirjoitti:

        Toden näköisesti ei osaa tai sitten ei välitä. Käskyt tulevat ilmeisesti kunnanhallituksen puheenjohtajalta P.R:ltä, vt.kunanainsinööri ei uskalla sanoa tai ei tiiä miten tulisi toimia, koe ajalla reppana.

        "Käskyt tulevat ilmeisesti kunnanhallituksen puheenjohtajalta P.R:ltä"

        joka saa käskyt PP ltä ?


    • UudetSyytteet

      Poliisi sai lisää tutkittavaa. Mitähän saadaan lukea pöytäkirjoista?

      • Junamenijo

        Voi Kittiläparkaa. Jää itsenäisen Suomen historiaan idioottimaisuuden huippuna.
        En panisi lainkaan pahakseni vaikka koko alue annettaisiin Venäjälle. Missään tapauksessa en puolustaisi sentin vertaa enkä varsinkaan omaa verta alueen hyväksi. Vaikka reservin upseeri olenkin. Ei ole sen väärtti. Myydään halvalla muille, ei kuulu Suomeen.


    • verotkittilään

      Jahas. Vieraspaikkakunnille veronsa maksavat ovat näköjään muotia Kittilässä. Esimerkkejä on johtoryhmästä alkaen. Nyt on näemmä keskijohto ja yhtiöt vuorossa. Sitten muka pidetään 'strategiapäiviä' veronmaksajjien haalimiseksi ja ollaan niin aikaansaavia. Täyttä roskaa!!

    • Narikalta

      Että sunkhan tet onnettomat menhet pitähmän salaista kokousta. Eikö olis pitäny ottaa vähän oppia tuosta menhestä. Ennää ei eletä Kekkosen aikaa. Vasitenko tet yritättä hankkia kaikille valtuutetuille ja lautakunnan jäsenille käräjät. Alakaa hyvät ihimiset viimein toimimhan oikein.

      • Tietoaeiluuloa

        Älkää höpöttäkö, ei se kokous ollut salainen! Toiminta kyllä luultavasti laiton
        kokouksessa. Sehän on ihan normaali menettelytapa Kittilässä! Eivät vain osaa toimia laillisesti! Oli varmaan kiire lomalle?!


    • IsoA1955

      Vaikutaa siltä että hätä on suuri. Muuten on vaikea uskoa että tätä hölmöilyä jatketaan. Nyt on turha höpötöö ettö "tehtiin vain poliitisia päätöksiä, ehkä pieni muotovirhe tuli tehtyä". Kyllä tämä on todellista demokratian irvikuvaa.

      Taitaa asia olla niin että, jotain peiteltävää, isomman puoleistakin, syksy nostaa esiin. Ei noin tyhmiä päätäjiä löydy edes Kittilästä, että tässä tilanteessa noin toimisivat.

    • ExKittilä

      Ei ole vieläkään tullut nettiin 18.7. pidetyn kokouksen esityslistaa. Nyt on nettiin ilmestynyt 3.8. pidettävän teknisen lautakunnan esityslista, Kokouksessa käsitellään edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen. Koska pöytäkirjantarkastaja ei ole hyväksynyt pöytäkirjaa se pitää tarkastaa lautakunnan kokouksessa eikä sitä ole siksi voinut nettiin laittaa mutta miksi esityslistaa ei ole netissä?
      Lautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja eivät osallistu tämän viikon kokoukseen, joko on uusia syytteitä tulossa vai mikä lie...

    • VirkamiesVA

      Arvasin, että tämä hässäkkä jatkuu. Ottakaa nyt järki käteen siellä. Tehkää asiallisia, oikeita päätöksiä oikeassa järjestyksessä. Ei pidä mennä omin päin pitämään kokouksia muiden ollessa lomalla, jos ei sitä osaa. Kysykää joltakin kokeneelta toimistotyöntekijältä, miten kokoukset laillisesti pidetään ja miten kokousasiakirjat tehdään. Johtajatasoltahan siellä ei kannata kysyä mitään.

    • kukakertoototuuden

      Taitaa olla laiton koko toinen yhdyskuntainsinöörin hakukierros. Ja tosissaan on vain tärkeä kunnallinen tehtävä kyseessä kun jo toista vuotta on prosessi käynnissä. Vissiin ihan soveltuvuuskokeet pidetty kunnassa ensimmäiset laatuaan. Sellaisiahan ei tarvita kun otetaan esim. vt kunnanjohtajaksi kuka milloinkin ohjattavaksi parhaiten istuu ja valintaprosessitkin nopeudessa ihan eri luokkaa.. Kyllä insinööritehtävään valitusta täytyy vähintään keskiaukeaman juttu saada Kittilä-lehteen. On sen verran varteenotettavasta tehtävästä kyse.
      Kokousten laittomuudet onkin sitten asia erikseen.

    • KuntaLakiAvuksi

      Ei ole mikään yllätys että puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat poissa seuraavassa kokouksessa.
      Yrittävät välttyä syytteiltä ja loput jäsenet joutuvat äänestämään ryhmäkurin mukaan.
      Kannattaisi nyt jäsenten miettiä haluavatko päästä oikeuteen.

    • Valituksetjatkuvat

      Onko totta, että Kittilän kuntalaisten vaaleilla valitsema edustaja lautakunnan puheenjohtajana sanelee kokouspäivämäärät, antaa tiedon kokouksesta pari päivää ennen, valintakriteerejä sorvataan jotain tiettyä valintaa varten, ei anna jättää eriävää mielipidettä? Mikä tyyppi tällainen on? Kuka hänelle tällaisen vallan on antanut? Eihän tällainen "itsevaltius" mene hallinto-oikeudessa läpi.

      • Että...silleen

        Noinhan se on mennyt. 3.8 kokous voipi kaatua siihen ettei paikalla ole tarpeeksi 18.7 kokoukseen osallistuneita.


    • EtelänTuristi

      Ei Kittilässä kysytä hallinto-oikeuksien mielipidettä. Itsenäisessä kunnassa tehdään itsenäisesti päätökset niin kauan kunnes liitetään toiseen ku taan, mikä taitaa tapahtua tällä menolla aika pian.
      Tämä YT taitaa olla kaatopaikan kuningattaren nimeämä ja valtuusto kiltisti vahvisti Päivikin tahdon.

    • Valituksetjatkuvat

      Nythän se on sitten hyvä katsoa tuokin päätös hallinto-oikeudessa. Saapi sitten puheenjohtaja sinne kirjoitella, miksi on, miltä näyttää.

    • Julkishallinnosta

      Tässä valinnassa haluttiin saada nykyinen viranhaltija syrjäytettyä. Poliittista valtaa käytetään koston välineenä.

      • enväitämuttakysyn

        Niinpä! Aiheuttaako teknisen lautakunnan taannoinen toiminta Könkään kaatopaikkajutussa pitkävihaisia kostotoimenpiteitä ??? L Kurulaa tässä ensisijaisesti halutaan tukistaa.


      • Halvallalähtee
        enväitämuttakysyn kirjoitti:

        Niinpä! Aiheuttaako teknisen lautakunnan taannoinen toiminta Könkään kaatopaikkajutussa pitkävihaisia kostotoimenpiteitä ??? L Kurulaa tässä ensisijaisesti halutaan tukistaa.

        Itsestään selvää että Lauri Kurula on nyt mafian kostotoimenpiteiden kohteena.

        Täytyy sanoa että V...u mitä pellejä on kylä täynnä. Pelkkää roskasakkia sementoimassa omaa etuaan, demokratian irvikuvaa, pieniä ihmisiä jotka ei muualla pärjäisi kuin apupoikina raksalla, ja sielläkin vain fiksumpien johdettavana.

        Myykää Venäjälle koko junttikylä ja viekää ne henkisen kehityksen halpahallit mennessänne.


    • Ihmettelenjominäkin

      Siis oikeasti: kostetaan jollekin ja masinoidaan tällainen kierros, ettei yhdyskuntainsinööriksi tule valittua jotain tiettyä henkilöä, vaan ajetaan kuin käärmettä pyssyyn jotain outoa, tuntematonta henkilöä ja valintakriteerit muutetaan sen mukaan, että näyttäisi parhaalta valinnalta? OIkeasti? Nykypäivänä? Lautakunnan puheenjohtajan ei pitäisi tällaiseen suostua eikä viedä asiaa eteenpäin. Onneksi siellä on selkärankaisia lautakunnan jäseniä. Älkää ruvetko tuollaiseen. Kuntaliitosta saa valtuutetut kysyä neuvoja laillisuudesta. Nyt kannattaa tehdä kaikki laillisesti ja oikein. Muuten tämä Kittilän alamäki ei lopu koskaan.

      • niin.mitä.jää.jäljelle

        Eikös se ollut Tarmo, joka vaati että uuden hallintojohtajan ei enään tarvitsekaan olla
        "hyvä maineinen" ? Silloinhan linnanvenkulakin voi päästä virkaan, jos" nauttii kh:n
        luottamusta", heh :)))
        Kun itsensä pettää…………..


    • Malla__

      Voivoi, toivottavasti salaisissa kokouksissa EI harrasteta samanlaisia menoja,niin kuin
      siinä Timo K. Mukan kirjassa, ( vai onko siitäkään takeita ) ?

    • Julkishallinnosta

      Yhdyskuntainsinöörin valinnassa on varmaankin valittu sopivin...siis puoluekirjaltaan sopivin. Pöyliö on keskustan valtuutettu, joten OMKlainen Kangas jätettiin jo siksikin valitsematta.
      Näin se hyväveli -verkosto toimii, vaikka Sipilän mukaan poliittisten virkanimitysten ajan piti olla takana.

    • ExKittilä

      Teknisen lautakunnan kokouksessa 3.8 oli läsnä perustuslain erityidasiantuntijat Marita ja Sanna. Ei kai siellä mitään laittomuuksia tehty?

      • ExKittilä

        Nyt pitää myöntää, että kyllä kokouksessa sittenkin laittomuuksia tehtiin ja vieläpä Marita Toivasen toimiessa puheenjohtajana. Paikalla oli neljä edelliseen kokoukseen osallistunutta; Marttila, Vuoti, Toivanen ja Pekkala (joka poistui ed. kokouksesta yhdyskuntainsinöörin valinnan ajaksi esteellisenä).
        Lautakunta on päätösvaltainen kun läsnä on yli puolet jäsenistä. Pöytäkirjan tarkastukseen eivät voi osallistua henkilöt, jotka eivät olleet kokouksessa paikalla. Pöytäkirjan tarkastuspäätös on siis laiton, koska tuon asian käsittelyn ajan kokous ei ollut päätösvaltainen. On puheenjohtajan tehtävä valvoa onko kokous päätösvaltainen ja jos ei ole, niin hänen pitää keskeyttää kokous.
        Oikeustieteellisen koulutuksen saaneen vt kunnanjohtajankin olisi pitänyt asia huomata. Hän voi toki korjata virheensä käyttämällä otto-oikeuttaan ja viemällä asian kunnanhallitukseen, joka voi kumota pöytäkirjantarkastuspäätöksen. Se voisi olla hyvä meriitti hallintojohtajan pestiä hakeneelle henkilölle ja osoittaa, että hän tietää miten päätöksenteon pitäisi tapahtua. 🤔


    • Määoonsyntinentaulu

      Moisesta yhdyskuntainsinöörin valinnasta kehkeytyi ehkä Kittilän kunnan suurin farssi varmaankin "Maa on syntinen laulu" -jälkeen; sekä ajallisesti että sisällöltään. Näyttelijjöitä haettiin pitkin Suomea ja salaisuuksien esirippua pyrittiin pitämään tiiviisti suljettuna. Vuorosanat opeteltiin suorastaan kuiskaamalla jossain matalan torpan rannalla, jotta kukaan ei näe tai kuule. Mentiin meiningillä "kustannuksia säästämättä, laadusta tinkien". Jos tätä yli vuoden kestänyttä hommaa jaksaa tarkastella pöytäkirjojen valossa ja siihen lisää vielä suuren keskustan, asiantuntijajuristien ja kunnan hallinnon esiripun takaisen pähkäilyn, niin koossa on vähintään novelli Suomen nuorille kertomaan esimerkkejä siitä, miten "hyvälllä" hallinnolla ja "fiksuilla" toimintatavoilla kunnallishallintoa voidaan pyörittää. Soudetaan ja huovataan samaan aikaan niin voimakkaasti, että lopulta koko laiva uppoaa. Sitten joku paikallinen taiteilija maalaa teoksen "Mää oon syntinen taulu"... P.S. Se asiaa käsittelevä pöytäkirja. Järjestyksessään XXXIV on ilmestynyt nettisivuille kaikkine virheine ja puutteineen. Ehkä siis vain vahingossa lipsautettu luonnos.

      • LiikaaPyydetty

        3.8. Kokoonnuttiin, valittiin puheenjohtaja, merkittiin tiedoksi, todettiin ettei halukkaita urakoitsijoita ole ja hyväksyttiin heinäkuun kokouksen pöytäkirja.

        Tämä elokuun pöytäkirja on julkinen mutta heinäkuun pöytäkirja ei ole julkaistu vaikka se on hyväksytty. Miksiköhän?


      • LiikaaAivanLiikaa
        LiikaaPyydetty kirjoitti:

        3.8. Kokoonnuttiin, valittiin puheenjohtaja, merkittiin tiedoksi, todettiin ettei halukkaita urakoitsijoita ole ja hyväksyttiin heinäkuun kokouksen pöytäkirja.

        Tämä elokuun pöytäkirja on julkinen mutta heinäkuun pöytäkirja ei ole julkaistu vaikka se on hyväksytty. Miksiköhän?

        Totta kai kaikki lukijat täällä odottavat vesi kielellä sitä herrrkullista heinäkuun pöytäkirjaa. Hirveesti esteellisiä ja tyhjää äänestäneitä tyhjäntoimittajia? Onkohan monta samaa kuin 3.8...jännittää niin vietävästi...


    • Että...silleen

      18.7 pöytäkirja menee seuraavaksi hallinto-oikeuteen käsiteltäväksi.

      • EtelänTuristi

        Mielenkiintoinen asiakokonaisuus, mites tää nyt menee. Lautakunnan päätöksistä tehdään ensin oikaisuvaatimus ja sen käsittelyn jälkeen on oikaisuvaatimuksen tekijällä mahdollisuus tehdä kunnallisvalitus hallinto-oikeuteen. Näin siis yksittäisistä (muutoksenhakukelpoisista) päätöksistä. Voiko pöytäkirjasta itsestään tehdä oikaisuvaatimusta vai pitääkö tehdä jokaisesta pykälästä erikseen toki samassa kirjelmässä voinee hakea muutosta useampaankin pykälään. Ei voi valittaa suoraan hallinto-oikeuteen.

        Toinen asia on, että muutoksenhakuaika ei ala kulua, jos pöytäkirjaa ei julkaista kunnan verkkosivuilla eikä päätökset saa lainvoimaa.

        Kolmas asia on että tämä esittelijä/pöytäkirjanpitäjä kaivaa verta nenästään kun ei laita pöytäkirjaa nettiin. Kuntalain 140 pykälä ja Kittilän hallintosääntö edellyttävät pöytäkirjan julkaisemista verkossa. Kukaan ei usko, että oli vahingossa unohtunut varsinkin kun esityslistaakaan ei ole julkaistu netissä.


    • Suosiellävetelätäällä

      Ihan stna sontaa. Tehdään muka täysin julkisista asioista jotain salaisia, vääristellään totuutta eikä osata toimia julkisen toimijan tavoin. Näyttää tämä Kiveläkin kulkevan päätepysäkin ohi kohti äkkipysähdystä. Hyvä näin!

    • Julkishallinnosta

      18.7 kokouksen pöytäkirja on nyt luettavissa kunnan verkkosivulla. Pentti Kangas haluttiin näköjään sivuuttaa myös varasijalta. Tuntematta miestä lainkaan en voi sanoa, että tapahtuiko tämä hänestä johtuvasta syystä vai vain poliittisten syiden takia ja tietenkin kostona jostain.

      • Että...silleen

        Ajojahti Pentti Kangasta kohtaan liittyy vahvasti Tonttulan kunnallistekniikan rakentamiseen. PP:n mielestä hänelle pitäisi rakentaa ilmaiseksi kun hän on kuulemma tehnyt niin paljon Levin matkailun eteen siis omien yritystensä ;) Levin vesihuollon hallitus on ollut samalla kannalla PP:n kanssa. Pentti päätti mokomasta paikasta nostaa kytkintä. Hallitushan hommas poliisitutkinnan levin vesihuollosta. Sieltä tuli vastaus etteivät he löydä mitään eikä ketään jota voisi mistään syyttää. Ajo jahti kuiteskin jatkuu.


      • Tämänpenttikertoi
        Että...silleen kirjoitti:

        Ajojahti Pentti Kangasta kohtaan liittyy vahvasti Tonttulan kunnallistekniikan rakentamiseen. PP:n mielestä hänelle pitäisi rakentaa ilmaiseksi kun hän on kuulemma tehnyt niin paljon Levin matkailun eteen siis omien yritystensä ;) Levin vesihuollon hallitus on ollut samalla kannalla PP:n kanssa. Pentti päätti mokomasta paikasta nostaa kytkintä. Hallitushan hommas poliisitutkinnan levin vesihuollosta. Sieltä tuli vastaus etteivät he löydä mitään eikä ketään jota voisi mistään syyttää. Ajo jahti kuiteskin jatkuu.

        Milloin tutkinta päätetty? Onko esitutkintamateriaali nyt siis julkista liitttyen vesihuoltoon?


      • Että...silleen

        Tutkinta päätetty jo viime vuoden syksyllä.


    • Varanvuoksi

      Puheenjohtaja äänesti tyhjää 18.7. joka kohdassa. Miksiköhän?

      • Että...silleen

        Kivisaari on jo ollut työpaikkakiusauksesta kuultavana. Ei voinut jäävätä suoraan itteänsä.


      • Julkishallinnosta

        YT ei uskalla riskeerata lupaavaa tulevaisuuttaan Kittilän poliittisena patruunana. Kieli keskellä suuta hän tekee päätöksiä tai piilottaa päänsä puskaan kun tulee arveluttavan päätöksenteon hetki.


      • Torvi4
        Julkishallinnosta kirjoitti:

        YT ei uskalla riskeerata lupaavaa tulevaisuuttaan Kittilän poliittisena patruunana. Kieli keskellä suuta hän tekee päätöksiä tai piilottaa päänsä puskaan kun tulee arveluttavan päätöksenteon hetki.

        On se vaikeaa olla PP n juoksupoikana.


    • VirkamiesVA

      Tuo 18.7. kokouksen pöytäkirja on tullut julkiseksi tänään. Päätökseen tyytymätön kunnan jäsen voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Nyt pikaisesti, kittiläläiset, oikaisuvaatimuksia tekemään. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon 7 päivän kuluttua, kun pk on nähtävillä netissä. Ja oikaisuvaaimus on tehtävä 14 pv kuluessa tiedoksisaannista, eli menee loppukuuhun, mutta kun sorsastuspäivään mennessä teette, ehtii varmasti.

      Päätös on yhden jäsenen esittämä ja toisen, varajäsenen, kannattama, ja siitä on äänestetty. Puheenjohtaja äänesti tyhjää. Tällainen kuntalaisille "edullinen" kohta on esityksessä: "... päätös pannaan täytäntöön välittömästi lainvoimaa vaille olevana ja perusteluna on valintaprosessin kestäminen yli vuoden." Jossain viestissä luki, että valittu yhdyskuntainsinööri istuu jo kunnantalolla.

      Kun kokous on tuolla lailla hoidettu ja valinta tehty ilman lautakunnan kunnollista perehtymistä kokousasiaan (Marttilan eriävässä mielipiteessä mm. tästä) ja mahdollisesti on yritetty sorvata valintakriteerejä jotain hakijaa syrjiväksi, ei taida valinta kestää hallinto-oikeudessa, jonne sen kaikki kuntalaiset vievät hylätyn oikaisuvaatimuksen jälkeen. Ja hallinto-oikeuden päätöksen jälkeen tämän yhdyskuntainsinöörin valinnan tehneet poliitikot maksavat sitten kunnalle tämän 18.7. valinnan aiheuttamat kulut ja mm. turhaan kunnantalolla istuneen yhdyskuntainsinöörin palkan. Eikähän sitä tiedä, vaikka hänkin sorvaa kuntaan sitten korvausvaatimuksen, kun virka meneekin alta. Sehän ei ollut hänen syynsä, että päätöksen lainvoimaisuutta ei odoteltu, vaan se oli ihan tämän lautakunnan oma päätös.

    • IsoA1955

      Onko se 18.7 kokouksen esityslista löytynyt ja onko se ennakkoon toimitettu. Jos ei ole niin kokousta ei ole ollutkaan ja mistään ei ole voitu päättäkään. Tällöin myöskään 3.8 ei ole voitu mitään hyväksyä eikä päättää mitään jotka pohjautuu 18.7 kokouksen päätöksiin.

      Näin tämä menee, mitään ette sille voi.

      • Valituksestaapuako

        Kyllä täällä IsoA ja muut antavat ihan järkeviä ohjeita valittaa siitä sun tästä,mutta kun tulos näkyy vuosien päästä,niin se turhauttaa!Tämän kuntalaisten kyllästymisen valitusten tekoon on huomannut myös tuo pölhökustaiden joukkio ja meno senkun pahenee!


      • IsoAgo
        Valituksestaapuako kirjoitti:

        Kyllä täällä IsoA ja muut antavat ihan järkeviä ohjeita valittaa siitä sun tästä,mutta kun tulos näkyy vuosien päästä,niin se turhauttaa!Tämän kuntalaisten kyllästymisen valitusten tekoon on huomannut myös tuo pölhökustaiden joukkio ja meno senkun pahenee!

        Muita demokratian suomia keinoja ei ole ja peukutan IsoAn juttuja. Oikasuvaatimuksia vaan ajoissa liikkeelle, jos moraali ja omatunto niin sanoo! Ehkä ei kannata verhoutua "kuntalaisten" taakse, koska jo 2 kuntalaista muodostaa tuon monikon.


      • IsoA1955

        Miksi paha voittaa hyvän. Hyvä fiksumpana antaa periksi ja väistyy. Paha ääliönä ei väisty kun pakolla.

        Tilanne on Kittilässä surullisen surkea, mutta demokratian antamilla keinoilla hanttiin pitää laitaa. Muu ei auta.

        Se on todella ikävää että päätökset kestävät todella kauvan. Kuten näkyy, Kittilä on ollut hukassa jo vuosikausia. Jonkinlainen mafiosopiiri siellä hommaa pyörittää. Ja ääliö luottamushenkilöitä näkyy riittävän pyöritettäväksi. Sääli, koska jotkut heistä maksaa tämän ruljansin kalliisti.


      • Itsesinnesuohonjoutuu

        Siellä täytyy olla vallalla jokin hurmahenkisyys ja hyvä agitaattori, joka valmistelee kunnallispoliitikot ennen kokouksia. Annetaan ymmärtää, että kaikki menee lain mukaan, vaikka tekisitte tietyt päätökset. Varmaankin vedotaan siihen, että "oikeasti" Mäkelän irtisanomisessa tapahtui vain muotovirhe ja ne syytteet hylätään, joten seuraaviakaan ei voi tulla. Ehkäpä luullaan vielä, että kun hissijohtajan syytteet hylättiin käräjäoikeudessa, se "ennakkopäätöksenä" pesee seuraavatkin. Sitähän ei tietenkään muisteta, että hissijohtajan juttu menee hovioikeuden käsittelyyn. Agitaatiotilaisuudessa ollaan samassa veneessä, ja kaikki kuvittelevat, että myös agiteeraaja ja hänen porukkansa osallistuvat vastuunkantoon ja päätöksistä seuraaviin mahdollisiin kustannuksiin, mikäli ne kuitenkin ovat laittomia (niinkuin ne nyt tuppaavat olemaan aina). Hurmahengen nostatuskokouksessa saadaan uskoteltua, että toimitaan kunnan edun mukaisesti. Hurmos kestää sopivasti seuraavan kokouksen loppuun, ja taas tuli tehtyä järjettömiä päätöksiä ja mahdollisuus saada niistä seurauksia kasvaa kokous kokoukselta. - Jos juuri nyt on hurmos kaikonnut, on hyvä muistaa, että Mäkelän jutussa ei ollut pelkkä muotovirhe, hissijohtajan tarjouskilpailukäytös vahingoittaa firman imagoa, omia kaatopaikkoja ei saa olla eikä ympäristösertifikaatin myöntäjää saa harhauttaa, asioita ei ole kokouksessa pakko hyväksyä varsinkin, jos aikaa niihin perehtymiseen ei anneta, ei ole pakko tehdä päätöstä, jos niitä asioita ei ymmärrä, tyhjää voi äänestää, eriävän mielipiteen voi jättää, neuvoja voi kysyä Kuntaliitosta, tai vanhoilta luotettavilta kuntapoliitikoilta.


    • nähty-on

      Nuoleminenkaan ei pelasta, vaan suklaakieletkin joutuvat ennemmin tai myöhemmin leivättömän pöydän ääreen.

    • Ainaroiskuu

      18.7. teknisen lautakunnan kokouksessa olleista henkilöistä neljä oli läsnä 3.8. kokouksessa, yksi heistä itsensä edellisessä kokouksessa yhdyskuntainsinöörin ja hänen varahenkilönsä valinnassa jäävännyt jäsen, joka oli poistunut kokouksesta. Tässä jälkimmäisessä kokouksessa on siis ollut vain 3 jäsentä, jotka ovat olleet tuossa 18.7. kokouksessa koko ajan. Miten silloin tuo pöytäkirjan tarkastus voisi olla laillinen? Miksi tämä itsensä edellisessä kokouksessa jäävännyt, ei jäävännyt itseään nyt tämän tarkastuksen kanssa, kun 18.7. kokouksen 3 asiasta 2 koski tätä yhdyskuntainsinöörivalintaa. Merkillepantavaa on, että vs. kunnanjohtaja on ollut mukana 3.8. kokouksessa. Tämä osoittaa kunta- ja hallintolain osaamista?

    • Kaukosenjapokanväliltä

      Kyllä vejethän kuntalaisia kölin alta. Mikä kiire oli valita yhdyskunta insinööriä keskellä kesä lomia. Kokkouksesta ei mithän tietoa kunnan asukkailla ei ennen eikä jälkhen kokkouksen. Kuulema valittu oli jo tullukki istumhan kunnan virastolle. Eikö tämä ole jo kittilän kansalaisten aliarviointia. Salaa tehhään ja yritethän salata mahollisimman kauan. Nyt edesvastuushen nämä tekijät. Lautakunta ja puhhenjohtaja, kunnan johtajan sijainen. Piethän kunnan asukkahaja ihan pilikanhan. Mikä se on selitys tälle toiminta tavalle, lautakunnan puhhenjohtaja yrjö Tapio Kivisaari. Annappa vastaus. Mistä sie tiesit mennä kokuamhan tuommosen kokkouksen ja ajahman kuin kärmettä pyshyn sitä valintaa. Ei sinua Kivisaari valittu tekehmän vahinkoa ja vääriä päätöksiä. Et taia olla kartalla. Linnalan Maija tiesi että kaikki ei menny oikein. Ja se Marttilan Outi. Kuka tämän kokkouksen käsi kiriotti.

      • Pieti

        On kuulemma ollu niin salakokkous että ikkunakki ollu peitettynä ?


    • Eipäyllätys

      Että...silleen -nimimerkki kirjoittaa 8.8., että Kivisaari on jo ollut työpaikkakiusauksesta kuultavana. Kuntapuolen asiassa vai jossain muussa? Mistä tiedetään?

      • Että...silleen

        Kunta puolen asioista Kivisaarta on virkavalta kuulustellut. Aivan kuten nykyistä valtuuston puheenjohtajaakin. Kivisaarta tutkitaan ainakin useammasta työpaikka kiusaamisesta sekä Eilavaara 2.laskusta, jota ollaan taas maksattamassa kunnalla. Eiköhän me saada tässä kuussa lisää syytettyjä ja joukko harvenee , mutta tuskin sielä tilalle tulee kovin monta lakia tuntevaa ja noudattavaa.


      • Sattu-TapahtuKäenpesässä

        Saapii nähä onko syyte nopiampi ko Kivisaari, ja tavottaa tämän lopussa.
        Onko kiusaaminen sadismia ?


      • Että...silleen

        Kivisaari sai Kakslauttasen rakennus jätteiden poltosta loppu tilin toimitusjohtajan paikalta.
        Saapui sitten Leville PP:n konsultiksi ja PP hommas valtuustoon asioitansa konsultoimaan.
        Tuskin sutki omasta pussista tulee asianajajansa maksamaan.


      • häpeällistä

        Miksi juuri tekninen osa-alue kunnassa on rajun käsittelyn kohteena? Tajusin vasta nyt että tottakai siksi että toisin luin vaikka sosiaali- tai koulutussektori ei suoraan liity PP:n bisneksiin. Eli tekninen lautakunnan, valtuuston ja hallituksen päätökset sikäli kuin ne liittyvät alan päätöksiin, on täytynyt ottaa hallintaan. Ja siksi ajojahti kohdistuu eritoten tämän alan ”ei hallittavissa” oleviin virkamiehiin. Ja siksi juuri YTK on teknisen lautakunnan puheenjohtaja. Hyi hel... kuinka läpinäkyvää!


      • Juurisiksi
        häpeällistä kirjoitti:

        Miksi juuri tekninen osa-alue kunnassa on rajun käsittelyn kohteena? Tajusin vasta nyt että tottakai siksi että toisin luin vaikka sosiaali- tai koulutussektori ei suoraan liity PP:n bisneksiin. Eli tekninen lautakunnan, valtuuston ja hallituksen päätökset sikäli kuin ne liittyvät alan päätöksiin, on täytynyt ottaa hallintaan. Ja siksi ajojahti kohdistuu eritoten tämän alan ”ei hallittavissa” oleviin virkamiehiin. Ja siksi juuri YTK on teknisen lautakunnan puheenjohtaja. Hyi hel... kuinka läpinäkyvää!

        Juuri siksi. Koska kaavoitus määrää. Sillä jaetaan reviirit ja sillä blokataan pois turhat kilpailijat.
        Sillä voi myös kanavoida kunnan rahoja omiin bisneksiin tai oman lähipiirin edunvalvontaan.
        Siltarumpuja, pyöräteitä, tienparannusta saa siinä minne tarvitsee kun pyytää ja oma luottamushenkilö ne päättää.


    • Levinletku

      "Häpeällistä" kirjoitti aivan oikein. Kunnan tekninen sektori on ollut ISO kivi kengässä aivan samoin kuin Esa Mäkinen jota ei myöskään saatu pokkuroimaan sinnikkäästä yrityksestä huolimatta.
      Taustalla on tietenkin hissi-case ja TJ:n siirto toisiin tehtäviin. Näpit ovat vain palaneet ja syytteet kasvaneet, ei vain ole löytynyt syytä jolla edes näennäisesti olisi voinut antaa monoa! Siihen yritykseen on palanut kunnan rahaa huomattavia määriä, on tehty useita tutkintapyyntöjä joiden valmistelu on ulkoistettu juristeille.
      Jokos ollaan tien päässä, kun ei syytä löydy tekemälläkään niin voi tehdä "Mäkelät", maksoi mitä maksoi ja ulos!

      • Peesaaja

        Parinkymmenen miljoonan liikevaihto ja tulosta ei saa tulla! Haloo!
        Muutamassa vuodessa budjetin ylitystä 6miljoonaa! 😬 Eikö kenelläkään
        kello kilise!💣


      • häpeällistä

        Painostamis-kiristys-juonimispelin iso kuva on siis yllättävän yksinkertainen.. Ihme on, jos poliisi ja oikeuslaitos ei kykene samaan päättelyyn. Surullista niiden päättäjien puolesta, jotka on painostettuina tai hämättynä toimineet laittomasti tai väärin.


    • Seonsitävastuuta

      Tämä pelleily on tosiaan tullut maksamaan Kittilän kunnalle ja sen veronmaksajille. Muistakaa periä kaikki näiltä kunnallisilta päättäjiltä, jotka ovat näiden hallinnon väärinkäytösten takana, sitten kun heidät niistä tuomitaan. Lasku tulee olemaan melkoinen.

    • Keittiönkautta
    • PäkmannitJoronJäljillä

      Teknisessä lautakunnassa olisi hyvä olla tietotaitoa vähän muustakin kuin tukan
      kampaamisesta ja kenkien kiillottamisesta (niin tärkeitä kun ne muuten ovatkin) !

    • Oppiojaankaataanämä

      Eihän Kittilän kunnassa niin toimita. Mihinkään lautakuntiin, yhtymiin tai yhtiöiden hallituksiin ei valita ihmisiä sopivuuden tai tietämyksen mukaan. Lähinnä tiedustellaan sitoutumisaste suuren keskustan noudattamaan rosvopolitiikkaan. Toinen pääsyvaatimus näyttää olevan härskiys eli kyky toimia ilkeästi, äänekkäästi, lainvastaisesti ja keinoja kaihtamatta niitä henkilöitä kohtaan, jotka eivät missään nimessä kannata heidän omiaan tai heidän lähipiirinsa/taustavaikuttajien noudattamaa linjaa, joka näyttää olevan "keinoja kaihtamatta kuntalaisia hämäten kuljetaan yhdessä rintamassa suoraa ja kapeaa polkua kohti kukkulan väen sanelemaa määränpäätä". Matkalla uhrataan muutama sinisilmäinen luottamusmies, mutta niinhän aina taistossa käy...

    • Jasetulee

      Mistä näitä sinisilmäisiä riittää? Eivätkö he tiedä, että itse vastaavat päätöksistään. Ja itse maksavat, kun tulee maksun aika.

    • Että...silleen

      Tämän porukan mottona on , että kuntalaiset on heidät valinnut joten kuntalaisten tulee maksaa vahinkot mitä he aiheuttaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe