Aihe

uskonnon ja rahan filosofiaa.

heisielu

1.Jos Jumala tekisi maapallosta paratiisin, palautuisiko hetken päästä pahuus takaisin, varsinkin kun ihmisten mielenlaatu ei olisi muuttunut?

2. Jos maapallolla jaettaisiin rahat tasaisesti kaikkien kesken, palautuisiko omaisuus erot hetken kuluttua taas ennalleen?

8

153

  Vastaukset

  • 1. Kyllä
   2. Kyllä

  • Ainoa pahuus olisi ajattelemattomuus. Eräänlainen aivojen huumaustila, jossa ne eivät toimi täydellä teholla. Jokin vieras valta aina huumaa ihmisaivot. Ihminen on täydellinen ja ei tee omin avuin erehdyksiä. Mutta aivot ja tietoisuuden taso ovat heikkoja lenkkejä, joihin on helppo vaikuttaa pahan tietoisesti ja karman lain sokeasti. Entropian takia LIIKA JÄRJESTYS ON MAHDOTON AJATUS. Vaan epäjärjestyksen on määrä lisääntyä.

   Rahaa ei tulla milloinkaan jakamaan täysin tasan, vaan kykyjen mukaan on 1,2,5 talentin miehiä.
   Jos raha jaettaisiin tasan niin sen käyttö loppuisi tyystin ja siirryttäisiin luontaistalouteen. Jos kaikki saa saman verran niin seisahtuu talous.

  • Luulenpa ,että korkealle kehittyneessä yhteiskunnassa ei tarvita rahaa ollenkaan. Jokainen tekee missä on hyvä ja mistä nauttii ja hänen tarpeet tyydytetään ilmaiseksi. Tällaiseen yhteiskuntaan tarvitaan varmaan myös paljon robotteja. Maapallo ei ole valmis tällaiseen järjestelyyn vielä pariin sataan vuoteen, ottaen huomioon miten epäreilusti raha on jaettu nykyisin ihmisten kesken.

   Mitä olet mieltä?

   --
   heisielu

   • Aivan. Mitä järkeä on pidättäytyä kahdenkeskisessä vaihdossa, kun yhteiskunnassa on lukemattomia ihmsiä. Voidaan toimia niin että kauppias antaa sinulle ruokaa, sinä annat vaikka matikan tukiopetusta kolmannelle osapuolelle, ja kolmas osapuoli antaa vaikka kesämökin maalaamista ruokakauppiaalle. "Lahjatalous" toimii kuin rasvattu.

    Teknologisestihan tuo taso missä rahasta voidaan luopua on ollut saavutettuna jo vuosia, mutta ideologisesti ei tule olemaan pitkään aikaan.


   • Yleistunnelma: se mikä sopii yhdelle ei taatusti sovi toiselle, joko realiteetit tai periaate pelkästään. Jako vähintään kahteen siis. Kauhiastpal tulee vain kysymyksiä mieleen. Jos yrittäisin pysyä yhdessä, se on:
    1. Miksi tuollaista tylsyyttä täytyisi tavoitella?
    --planeetta


  • Kyllä maailma toimisi paljon jouhevammin jos rahan käytöstä luovuttaisiin. Miettikää miten paljon ihmistyötunteja menee hukkaan siinä kun pelkästään siirrellään rahaa toisiin paikkoihin, tai valvotaan että ovatko muut suorittaneet omat siirtonsa. Rahattomassa maailmassa ei tarvitsisi myöskään stressata että onhan nyt kaikenmaailman bussi-, opiskelija- ja kanta-asiakaskortit mukana. Vastoin yleistä väittämää hintamekanismi sitä paitsi hävittää näkyvistä informaatiota eikä suinkaan lisää sitä, mikä tekee eri asioiden optimoinnista vaikeampaa.

  • Minua ihmetyttää miksi ostajalla ei ole mitään sananvaltaa kaupoissa. Pitäisi voida neuvotella hinnoista. Se että laitan kassiini tuotteen n ei tarkoita että olen sitoutunut maksamaan siitä mitä vaaditaan. Kaupoista löytyy todella paljon ylihinnoiteltuja tuotteita, jotka pysyvät ylihinnoiteltuina kartellitoiminnan ansiosta, mutta tähän ei kukaan puutu. Näpistelijää kyllä rangaistaan kuin kovan luokan rikollista, ruotsissa jopa ehdoton vankeus on mahdollinen rangaistus näpistelystä.

   Itämaiden asukkaat ovat meitä sivistyneempiä, koska siellä basaareissa aina neuvotellaan ja tingitään.

   • Ala siinä nyt sitten perjantain iltaruuhkassa K-marketin kassalla tinkaamaan ruokakassin hinnasta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   6628
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   70
   6184
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   259
   3799
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   69
   2930