Kuten monet ovat huomanneet kehittelen koko ajan uusia pizzoja, kuuluisin ohjeeni on pizza ranska. Minulla käy paljon vieraita joille tarjoan usein pizzojani ja voi sitä hymistelyn määrää, niin hyvää se on. Kaikki tuntuvat olevan koko ajan dietiillä joten he vain hädin tuskin vain maistelevat. Onko teidänkin ystävät koko ajan dieetillä?
Muistakaa, täytteet tekevät pizzan. Älkää ottako ihan tosissaan niiden taikinapoikien 48h kokotusaikoja!
Pizza ja dieetti
2
443
Vastaukset
- Pitsamiäs
Pohja tekee pizzan, ei täytteet yksinään.
- niinkaunispitsa
Aivan oikkein - pohja on se tärkein eli minkä päälle se pitsa rakennetaan siis ensin hyvä pohja ja tässä useimmat törmää mieltymyksiin - toiset haluavat rapean, ohuen ja toiset taas paksumman (senkin saa rapeakuorisena - - itse olen nykyään kylmässä kohotetun pitsa-taikinan kannalla vaikka tapoja on monenlaisia enkä mitään sulje pois ja olen kokeillut kaikkea löysästä pullamaiseen.
Nykyään siis teen taikinan kylmään veteen 2dl, kuivat aineet sekoitan keskenään eli vähän jauhoa, (nykyään käytän S-ryhmän kotimaista luomu-vehnäjauhoa, se vain toimii) suolaa puolisen teelusikallista, sokeria saman verran, kuivahiivaa pari tee-lusikallista ja sekoittaen, veteen noin reilu kaks-kolme-lusikallista oliivi-öljyä (itse käytän Knossosta, mikä on mieto maultaan), sekoitetut kuivat aineet haarukalla sekoittaen sekaan ja jauhoja tarpeen mukaan pikkuhiljaa käsin sekoittaen ja vaivaten kunnes taikina on riittävän sitkoinen eli jämät kulhon reunalta on saatu mukaan ja taikina ei enää tartu hanskaan.
Kun taikina on kaunis pallo niin kelmu päälle ja jääkaappiin kohoamaan muutamaksi tunniksi. Moni ihmettelee miten kuivahiiva muka nostaa mitään, mutta sitä ei todellakaan tarvitse "herättää" liki 40 asteessa vaan se taikina kohoaa ihan hyvin alemmissakin asteissa.
Kun taikina on kohonnut useamman tunnin kylmässä niin levitän sen pellille - unohtakaa pitsakivet tai muut härpäkkeet, sillä rapean kuoren salaisuus on taikinan öljyisyydessä (jos reseptissä lukee 1 rkl niin tuplaa tai triplaa se ja hyvää tulee).
Levitä taikina haluaamisi muotoon pellille (itselläni erityinen pitsa-pelti) johon levität (voit käyttää myös öljyä sormissa) taikinan haluaamisen muotoon ja paksuuteen ihan sormin ja älä pelkää kosketella taikinaa kuten Välipala aikoinaan vaan anna tuntemuksen toimia ohjeena, vähän jauhoja ja liina päälle, anna kohota noin puoli tuntia ennenkuin alat täyttää pitsaa millä sitten täyttätkin eli kasviksilla (huomioi kosteus eli esim. paprikat sisältävät runsaasti vettä jne...) tai lihalla/makkaralla. Toki uuni on 225 asteessa vähintään ja pellin taso alapuissa, kypsyminen vie pohjasta ja täytteistä riippujen 15-20 minsaan toki käyt aina välillä vilkasemassa tilanteen ja reaagoit tilanteseen alentamalla lämpöä.
Kaikki tekeminen vaatii tutustimista keittiön välineisiin eikä mitään valmistustapaa voi sanoa varmaksi vaan kokeilemalla oppii.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
20v on otettu kiinni
Tulipalo oli sytytetty joten murhasiko ex omat lapsensa ja heidän Äidin. Tuskin sitä kukaan ohikulkijakaan sytytti.17410471- 552843
IL - Auerin lapsia oli houkuteltu rahalla Annelin puolelle?
16:12 Outoja väitteitä Sijaisäidin mukaan Auerin lapsia koetettiin houkutella nettipalstoilla muuttamaan kertomuksiaan822588- 862422
Savonlinan perhesurma, epäilty mies romani, äiti kantaväestöä
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000011676508.html Savonlinnan seudun romaniyhdistyksestä kerrottiin lauantaina IS:lle, e1492162Savonlinnan murhapolttaja romani
Ainakin IS kertoo. Arvasin heti ettei ole normi valkolainen suomalainen.2441998- 451431
Kun aika on oikea niin
Tupsahdat uudelleen tai löydän edes melkein yhtä ihanan ja joudun tyytymään... Suukko poskelles. 😘 Viattomasti vain.. �131415Muutama vuosi sitten oli pulaa hoitohenkilökunnasta
Nyt heitä sanotaan irti. Tarve ei ole hävinnyt mihinkään, ei myöskään raha jolla ihmisten työnteosta maksettiin; raha va1211235Ilouutinen: Osmo Peltola jo teini-iässä, silti yhdessä Peltsi-isän kanssa taas tv:ssä!
Ihan paras parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Tämä on kyllä sellaista hyvänmielen telkkariohjelmaa, josta kukaan ei34893