Kuten monet ovat huomanneet kehittelen koko ajan uusia pizzoja, kuuluisin ohjeeni on pizza ranska. Minulla käy paljon vieraita joille tarjoan usein pizzojani ja voi sitä hymistelyn määrää, niin hyvää se on. Kaikki tuntuvat olevan koko ajan dietiillä joten he vain hädin tuskin vain maistelevat. Onko teidänkin ystävät koko ajan dieetillä?
Muistakaa, täytteet tekevät pizzan. Älkää ottako ihan tosissaan niiden taikinapoikien 48h kokotusaikoja!
Pizza ja dieetti
2
363
Vastaukset
- Pitsamiäs
Pohja tekee pizzan, ei täytteet yksinään.
- niinkaunispitsa
Aivan oikkein - pohja on se tärkein eli minkä päälle se pitsa rakennetaan siis ensin hyvä pohja ja tässä useimmat törmää mieltymyksiin - toiset haluavat rapean, ohuen ja toiset taas paksumman (senkin saa rapeakuorisena - - itse olen nykyään kylmässä kohotetun pitsa-taikinan kannalla vaikka tapoja on monenlaisia enkä mitään sulje pois ja olen kokeillut kaikkea löysästä pullamaiseen.
Nykyään siis teen taikinan kylmään veteen 2dl, kuivat aineet sekoitan keskenään eli vähän jauhoa, (nykyään käytän S-ryhmän kotimaista luomu-vehnäjauhoa, se vain toimii) suolaa puolisen teelusikallista, sokeria saman verran, kuivahiivaa pari tee-lusikallista ja sekoittaen, veteen noin reilu kaks-kolme-lusikallista oliivi-öljyä (itse käytän Knossosta, mikä on mieto maultaan), sekoitetut kuivat aineet haarukalla sekoittaen sekaan ja jauhoja tarpeen mukaan pikkuhiljaa käsin sekoittaen ja vaivaten kunnes taikina on riittävän sitkoinen eli jämät kulhon reunalta on saatu mukaan ja taikina ei enää tartu hanskaan.
Kun taikina on kaunis pallo niin kelmu päälle ja jääkaappiin kohoamaan muutamaksi tunniksi. Moni ihmettelee miten kuivahiiva muka nostaa mitään, mutta sitä ei todellakaan tarvitse "herättää" liki 40 asteessa vaan se taikina kohoaa ihan hyvin alemmissakin asteissa.
Kun taikina on kohonnut useamman tunnin kylmässä niin levitän sen pellille - unohtakaa pitsakivet tai muut härpäkkeet, sillä rapean kuoren salaisuus on taikinan öljyisyydessä (jos reseptissä lukee 1 rkl niin tuplaa tai triplaa se ja hyvää tulee).
Levitä taikina haluaamisi muotoon pellille (itselläni erityinen pitsa-pelti) johon levität (voit käyttää myös öljyä sormissa) taikinan haluaamisen muotoon ja paksuuteen ihan sormin ja älä pelkää kosketella taikinaa kuten Välipala aikoinaan vaan anna tuntemuksen toimia ohjeena, vähän jauhoja ja liina päälle, anna kohota noin puoli tuntia ennenkuin alat täyttää pitsaa millä sitten täyttätkin eli kasviksilla (huomioi kosteus eli esim. paprikat sisältävät runsaasti vettä jne...) tai lihalla/makkaralla. Toki uuni on 225 asteessa vähintään ja pellin taso alapuissa, kypsyminen vie pohjasta ja täytteistä riippujen 15-20 minsaan toki käyt aina välillä vilkasemassa tilanteen ja reaagoit tilanteseen alentamalla lämpöä.
Kaikki tekeminen vaatii tutustimista keittiön välineisiin eikä mitään valmistustapaa voi sanoa varmaksi vaan kokeilemalla oppii.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit32718Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581351Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä181016Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071010Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk299908- 42899
- 72875