kaupan lasipurkkien hajunpoisto -ei onnistu

purkittaja-hesasta-vm59

Täällä oli aiemmin (v2015) juttu sillipurkista mutta ajattelin että tehdään uusi keskustelu.
Kyseessä on siis tää probleema:
PItäs tehdä omaa hilloa ja säilöä se lasipurkkeihin.
Kaiken aikaa kaupasta ostamme perheenä lasipurkkeja. On Villen Suolakurkkuja, Jalapenopurkkeja, salsapurkkeja, oliivipurkkeja, tacosoosipurkkeja, pilttipurkkeja. Vain nuo viimeisen tyyppiset saa uusiokäyttöön mutta ne ovat ainakin tällaisen perheen käyttöön liian pieniä =epäkäytännöllisiä.
Kaikkien muiden purkinkansia EI SAA HAJUSTA VAPAAKSI. Olen kokeillut aiemman sillipurkkikeskustelun vinnkkejä. Ruokasooda ei auta, tiskiaine ei auta, tiskokonepesu ei auta, ja viimeksi teatattu väkiviinaetikka-suola-tiskiainekikkakkaan ei auta. Se vain on niin että nuo ruoka-aineet kaupan hyllyllä ololeessa kerää sen purkitetun aineen hajun/tuoksun siihen kannen tiivisteeseen ja kun se on hieman huokoinen niin se vain pitää hajun. Enkä aio mustaherukkaa nauttia pienellä Salsa-vivahteella. Tai suolakurkkuvivahteella.
Eli lopputulos: Purkkeja ja niiden kansiakin voi käyttää moneen muuhun (kerätä paistorasvaa, tupakantupmppeja (en polta mutta...), kesken maalausta maalisujea tinnerissä, ruuveja ja muttereita ja muita kodin pientarvikkeita (vaikkkapa klemmareita jos niihin tavitsee purkkia). Tai sitten käyttää pelkkää lasipurkkia miljoonaan muuhun juttuun (mun favorite olis juomapurkki, kynttilän turvallinen alusta). Mutta marjojen ja sellaisten säilytykseen niistä purkeista ei ole koska kantta ei saa hajuttomaksi ilman suurempia kustannuksia.
Mietin vielä onko nuo kaupan lasipurkit "standardkokoa" sillä jos ovat niin tokmanneistahan saa ostettua purkin kansia. Mutta sitten pitäs tietää varmuudella että ostettu kansi käy.
:-)

5

393

  Vastaukset

  • Sinuna kokeilisin kansien liotusta pyykkipulverivedessä. EI KUUMANA, koska pulverin entsyymit tuhoutuvat yli 40 asteessa.
   Tee liotussatsi ja anna kansien lillua siinä (yön yli, päivän, pari?) ja pese sitten normaalilla Fairyllä tms. Jos epäilet kansien muoviosien olevan huokoisia, niin sen takia pitempi liuotus, että entsyymit pääsee joka paikkaan hajottamaan hajuaineet.
   Tällä tavalla olen pelastanut monet metallinkeräykseen uusavuttomien viemät kattilat pohjaanpalaneesta töhkästä. Yön yli liotus on riittänyt.
   Kerro sitten miten kävi!

   • """Sinuna kokeilisin kansien liotusta pyykkipulverivedessä. EI KUUMANA, koska pulverin entsyymit tuhoutuvat yli 40 asteessa."""

    On siis hyödytöntä laittaa pesupulveria 60-95 asteiseen pesuun. Oliskohan sinulla jotain tutkimustulosta sanomisesi tueksi?


  • Auttaisko jos kansiin hieroisi vähäksi aikaa kahvinpuruja?

   • Pehmeä muovi kerää hajut itseensä - jotenkin tuntuu hullulta pestä muoviastioita koneessa hajustetulla pesuaineella.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   228
   6569
  2. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   56
   4628
  3. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   58
   2481
  4. Sanna Marinin hallitus Suomen historian suosituin

   Jopa persuistakin 1/3 pitää Marinin hallitusta hyvänä. Edellinen ennätys on Paavo Lipposen hallituksen ajoilta. Voidaan tehdä johtopäätös: suomalaine
   Maailman menoa
   131
   1156
  5. Martina yritti herätellä vain Stefania.

   Yritti herätellä pari vuotta sitten, kun kävi katsomassa asunto ja otti kuvia sieltä, että tänne me tyttöjen kanssa muutamme. mutta Stefan pyysi tak
   103
   944