kaupan lasipurkkien hajunpoisto -ei onnistu

purkittaja-hesasta-vm59

Täällä oli aiemmin (v2015) juttu sillipurkista mutta ajattelin että tehdään uusi keskustelu.
Kyseessä on siis tää probleema:
PItäs tehdä omaa hilloa ja säilöä se lasipurkkeihin.
Kaiken aikaa kaupasta ostamme perheenä lasipurkkeja. On Villen Suolakurkkuja, Jalapenopurkkeja, salsapurkkeja, oliivipurkkeja, tacosoosipurkkeja, pilttipurkkeja. Vain nuo viimeisen tyyppiset saa uusiokäyttöön mutta ne ovat ainakin tällaisen perheen käyttöön liian pieniä =epäkäytännöllisiä.
Kaikkien muiden purkinkansia EI SAA HAJUSTA VAPAAKSI. Olen kokeillut aiemman sillipurkkikeskustelun vinnkkejä. Ruokasooda ei auta, tiskiaine ei auta, tiskokonepesu ei auta, ja viimeksi teatattu väkiviinaetikka-suola-tiskiainekikkakkaan ei auta. Se vain on niin että nuo ruoka-aineet kaupan hyllyllä ololeessa kerää sen purkitetun aineen hajun/tuoksun siihen kannen tiivisteeseen ja kun se on hieman huokoinen niin se vain pitää hajun. Enkä aio mustaherukkaa nauttia pienellä Salsa-vivahteella. Tai suolakurkkuvivahteella.
Eli lopputulos: Purkkeja ja niiden kansiakin voi käyttää moneen muuhun (kerätä paistorasvaa, tupakantupmppeja (en polta mutta...), kesken maalausta maalisujea tinnerissä, ruuveja ja muttereita ja muita kodin pientarvikkeita (vaikkkapa klemmareita jos niihin tavitsee purkkia). Tai sitten käyttää pelkkää lasipurkkia miljoonaan muuhun juttuun (mun favorite olis juomapurkki, kynttilän turvallinen alusta). Mutta marjojen ja sellaisten säilytykseen niistä purkeista ei ole koska kantta ei saa hajuttomaksi ilman suurempia kustannuksia.
Mietin vielä onko nuo kaupan lasipurkit "standardkokoa" sillä jos ovat niin tokmanneistahan saa ostettua purkin kansia. Mutta sitten pitäs tietää varmuudella että ostettu kansi käy.
:-)

5

391

Vastaukset

 • Sinuna kokeilisin kansien liotusta pyykkipulverivedessä. EI KUUMANA, koska pulverin entsyymit tuhoutuvat yli 40 asteessa.
  Tee liotussatsi ja anna kansien lillua siinä (yön yli, päivän, pari?) ja pese sitten normaalilla Fairyllä tms. Jos epäilet kansien muoviosien olevan huokoisia, niin sen takia pitempi liuotus, että entsyymit pääsee joka paikkaan hajottamaan hajuaineet.
  Tällä tavalla olen pelastanut monet metallinkeräykseen uusavuttomien viemät kattilat pohjaanpalaneesta töhkästä. Yön yli liotus on riittänyt.
  Kerro sitten miten kävi!

  • """Sinuna kokeilisin kansien liotusta pyykkipulverivedessä. EI KUUMANA, koska pulverin entsyymit tuhoutuvat yli 40 asteessa."""

   On siis hyödytöntä laittaa pesupulveria 60-95 asteiseen pesuun. Oliskohan sinulla jotain tutkimustulosta sanomisesi tueksi?


 • Auttaisko jos kansiin hieroisi vähäksi aikaa kahvinpuruja?

  • Pehmeä muovi kerää hajut itseensä - jotenkin tuntuu hullulta pestä muoviastioita koneessa hajustetulla pesuaineella.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.