Ei löydy rahaa

Realisti

50

1163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sallan.ykä

      Miksi MG kiusaa biorehvin poikia ? Pojat ovat ahkeroineet jo vuosia. Oiskohan niin et MG;lla on rahat kasassa ja poijilla hakusessa ? Mg on kokenut suurio metsäjätti joka ei turhia huutele etukäteen. Nyt kun MG on tullut esiin Kemin investointinsa kanssa niin se tuppaa myös toteutua. Tais kemijärven vesi säästyä myrkyiltä ?

    • Kemininssi

      MG.n tyyppiset firmat ei julkaise kättelykuvia vuositolkulla. Eikä tehtailija muutu matkalla, kuten Kemijärvellä kävi viime keväänä. Bioreffillä aiesopimus muuttui jämeräksi tavoitesopimukseksi. Saa sitä kyläpoliitikon haaveilla ja lupailla.

      • Biotehdashyvä

        Tehdas tulee, kun on positiivinen asenne.


      • VaihtoPäälle

        Hämälälle lähtölaskenta alkanut kun antoi Bioreffille etulyöntiaseman aikataulullisesti saamattomuuttaan.
        Tilaa jo viikoittain mediaa paikalle jauhaen samaa agendaa jotta rakennamme vielä suuremman tehtaan Kemiin kuin Äänekoskelle rakensimme, lopettaisi tuon itkemisen ja rakentaisi sen tehtaan.
        Onneton johtaja MGllä, ei jatkoon.


    • Muistakaaäänestää
    • happoraimo

      MG Kemissä on tehnyt jo myönteisen investointipäätöksen. Enää kysymys kuuluu; tehdäänkö laajennus ja remontti vai kokonaan isompi uusi. Kemiläiset ovat jo lisänneet puun tuontia Itä.Lapista, kun hankinta.alue nousi Äänekosken vuoksi pohjoisemmaksi. Sen vuoksi osittain puutavaranlähtysterminaali Kemijärvellä saikin rahoituksen. Hyvinhän tuo on toiminut siinä tarkoituksessa ja jatkossa volyymi nousee tuntuvasti, kun Stora..Ensolla on myös samat aikeet. Näin Itä...ja Ylä.Lapin harvennuspuulle saadaan kaivattua käyttöä. Siitähän Heikkikin alan miehenä on ollut huolissaan.

      • BIOTEHDASnyt

        Suljettu kierto kun saadaan, niin tehdas toiminta etenee vielä paremmin. On tärkeää, että teknologia kehittyy. Kemijärven kehity sei kehitys vain Suomu-laskettelukeskuksen toiminta, vaan myös sellu ja biomassa-tehdas. Luonnollisesti on toiminta valittava.


    • Turvapaikka

      Irakilaisnainen lypsi 50 000 euroa tukia Ruotsilta – oli jo muuttanut takaisin Syyriaan!
      On tällä hetkellä epäselvää, kuinka nainen tulee korvaamaan saadut etuisuudet takaisin Ruotsin valtiolle.

      40-vuotias irakilaisnainen on nyt saatu vihdoin kiinni, kun hän vilpillisesti oli lypsänyt Ruotsin valtiolta suuren summan tukirahoja, vaikka asui jo omassa kotimaassaan. Asiasta raportoi sanomalehti Kristianstadsbladet.

      Nainen ei informoinut Ruotsin viranomaisia siitä, että hän oli muuttanut takaisin omaan kotimaahansa.

    • Kehityskaari

      Bioreffin trio on harkinnut kevytrahoitteisempaa toimintaa Patokankaalle, kun vain Kemissä kuuluu biosellutuotanto lisääntyvän. Kiinasssa on valtavat puukenkä markkinat, kuten muuallakin kaukoidässä. Kiinalais rahoittaja on tuonut tämän tarpeen esille ja luvannut rahoituksen näille kemijärveläisille bisnesmiehille. Tähtäin heillä olisikin nyt puukenkä tuotannossa.
      Tuotanto voisi alkaa reilun vuoden kuluttua, tuotenimellä, HÖPÖ ja HESSU. Kenkiin puutavara riittää ja ympäristölupa lohkeaa herkästi. Kustannusarvio tehtaalle on 600 000 e. Työllistää runsaasti paikallisia.

      • biobeduiini

        Karavaani kulkee ja koirat räksyttää!


      • isokylän.puumies

        Kinuskithan syö puutikuilla. Niitä menis tonnin paaliin paljon. Niitä kannataisi sellumännyistä tehä. Ei saastuisi tuo kaunis kemijärvi myrkkyihin. Kiinassa on nääs paljon syöviä suita. Ei muuta ko tikkutehas Patovaaraan !


    • Mukavalukeanäitähihihiii

      Mitä jos vain ravintolan tai bordellin rakentaisivat patokankaan mahtavin maisemiin kaikki ois tyytyväisiä ja Kala miehet alkais lenkkeileen.

    • peliäPelataan

      Eikö täällä ymmärretä, eihän rakentamista voi aloittaa ennenkuin siihen on lupa Lupa ei ole kiinalaisista kiinni vaan Suomen viranomaisista.

      Kukaan ei tiedä mitä kauppoja kulisseissa käydään ostetaanko Kemijärven puuhamiehet paitsioon, suuri rahan kun raivaa esteet pois.

      Hallitus ei tule tukemaa Kemijärven hanketta eikä painostamaan ympäristöministeriötä myönteiseen lupapäätökseen. Sipilän on tottunut pelaamaan lehmänkaupoilla siksi Kemin tehdas tulee etusijalle, siellä kun haisee raha.

      • tyhjääpuhettavain

        Se täällä ymmärretään, että mitään rakentamista ei voi aloittaa, kun ei ole rahoittajia. Aiesopimus ei ole mitään muuta kuin tyhjää puhetta siitä, että pyritään saamaan sopimus asiasta.


      • luvat
        tyhjääpuhettavain kirjoitti:

        Se täällä ymmärretään, että mitään rakentamista ei voi aloittaa, kun ei ole rahoittajia. Aiesopimus ei ole mitään muuta kuin tyhjää puhetta siitä, että pyritään saamaan sopimus asiasta.

        Rahoittaja kyllä löytyy jos lupa heltiää. Ei rakentamaan voi alkaa ennenkuin asianmukaiset luvat on kunnossa. Luvattomat rakennelmat määrätään purettaviksi, niin ainakin muualla enkä usko Kemijärvellä olevan eri sääntöjä.


    • BioPekka

      Mutta eikö ole edetty jo niin pitkälle, että on allekijoitettu ja kätelty keväällä 2018 INVESTOINTITAVOITESOPIMUS Kiinalaisten kanssa. Ei edes MG ole vielä koskaan tällaista tehnyt.
      Muista metsäyhtiöista puhumattakaan. Sen vuoksi Heikki kehuikin, että Kemijärven hanke on pidemmällä kuin muut vastaavat Suomessa. Ja kesällä alkaa työt. Vielä on kesää jaljellä. Varsinkin niillä joille tällainen touhu vaikuttaa uskottavalta.

      • erikaliberiasemg

        Lue huolella investointiaiesopimus. Mieti mitä se tarkoittaa. Se aie mitätöi sikäli sopimuksen arvon kokonaan, koska se on vain aikomus, ei muuta. Tarkoittaa että sopimuspuolet pyrkivät tekemään sopimuksen, mikäli se aikomus toteutuu.

        MG ei tee ikinä mitään aiesopimuksia, koska se tekee tehtaita, ei tarvitse ihmetellä mistä rahoitus, koska MG saa rahoituksen itse järjestymään.


    • AAHeikki

      Googlaa tuo sana, investointitavoitesopimus. Uutisoitu maaliskuun lopulla. Eli bioref on ottanut tuolloin suuren harppauksen kohti tehtaan rakentamista, kun AIE sana on tippunut sopimuksista. Tiettävästi muualla Suomessa ei ole vastaavaa saatu aikaan biojaloste alalla. Suomalaiset selluilijat ovat vastaantulijoita KemijärveläisKiinalaisiin bioasiantuntijoihin verrattuna.
      HeikkiHuuhaa on perehtynyt alaan siinä määrin, että jopa MG sieppasi hänen konseptinsa röyhkeästi Äänekoskelle. Ja tahkoavat siellä nyt miljoonia,,joka päivä. Tuskinpa Huuhaa antaa saman tapahtua Kemissä. Saatte nähdä, että kyllä pitkäaikainen kokemus alalta tuo lopulta voiton Kiinalaisrahoitteisena.

      • eisiismitäänvalmista

        Niin aie versus tavoite, mikä niissä mahtaa lopulta olla ero ? Aikoo vai tavoitellaan, se tavoittelu kuulostaa jopa hatarammalta kuin aie.


      • ANTI-NEGA-17

        Kyllä tavoitteita elämässä pitää olla ja saakin olla! Ei siinä ole mitään pahaa, sillä ensin tavoite ja sitten se toteutetaan. Luontoystävällinen BIO-hanke päätökseen ja työpaikkoja Kemijärvelle! Tämä palsta on niin NEGAA täynnä. Ei kaivattaisi ollenkaan mitään sellaisia NEGA kommentteja (negatiivisia). Olen sen takia lopettanut tänne palstalle kirjoittamisen, mutta nyt halusin sanoa, että ei vastusteta tehdasta. Huh huh, kun työtä tarvittaisiin, niin ei saa olla vastaan, sillä verotuloja tulee. Kemijärvellä on muuten tosi ihanaa olla, palvelut ovat hyviä ja ihmiset onnellisia. Vain NEGAN jauhaminen on paha.


    • realisti

      Varmaa on se että ympäristölupa tulee jos hakemus on osaavasti tehty. Se jos aloittaa rakentamisen ei tätä lupaa edes tarvitse vaan rakennusluvan.
      Homman pyörittämiseen vain tarvitaan tuota ympäristölupaa.
      Toisin sanoen rakentamistyöt olisivat jo täydessä vauhdissa jos siihen olisi rahat olemassa ja tämä on FAKTA.

    • Bioeko

      Heikki bisnesmiehenä tietää, että rakennusten urakkahinnat laskevat talven päälle ja on tietoisesti ajoittanut tehtaan rakentamistöiden aloittamisen tulevalle sydäntalvelle. Kiinalaisilla ei ole kiire. Ovat kuulemma nyökkineet hyväksyvästi HöpöHeikin laatimalle aikataululle. Rahoitus on tarkoitus hoitaa aluksi pikavipillä, kun Kiinasta sekin raha tulee.

    • kiinanpelko

      Jaahas....että metsä-groupissa on sitten painettu paniikkinappulaa! Hinnat karkaavat joten
      Puffi-juttua on ostettu mtv3 ja ylelle....kuulemma puuta ei nyt riitäkään ja valtion ei pidä tukea "kilpailijoita", vääristää mukamas "kilpailua"!
      Paljonko valtio käytti varallisuutta Äänekoskella? Tietääkseni mitään ei suomessa rakenneta ilman valtion myötävaikutusta.
      Ehkä siellä kemijärvellä voi paikallisiin tällainen manipulointi mennäkin läpi, mutta muualla suomessa ja varsinkin alan asiantuntijoiden puolella tiedetään ettei yli miljardin maksavaa tehdasta polkaista pystyyn sellun hetkellisen markkinahinnan nousun takia kuten Hämälä nyt väittää!
      Kemiin ei ole aikomustakaan rakentaa uutta tehdasta, se on täyttä utopiaa, eikä uusia vanhaa, ehkä korkeintaan pintaremonttia vuosihuollon yhteydessä.

      • Realisti

        Miljardin maksava, yli 2 kertaa pienempi, kilpailukyvytön tehdas sitten polkaistaan Kemppaan tuosta vain? Lääkkeet.


      • näin-on

        Kemijärven hanke on erittäin kilpailukykyinen!!!
        Siksipä se metsä-groupin Hämälää kismittääkin, Kemijärven tuleva tehdas sijaitsee raaka-aineiden keskellä jolloin raaka-aineen kuljetuskustannukset ovat olemattomat VS Äänekoski, Kemi.
        Tästä hyötyvät metsänomistajat, kuljetusketju, sekä tuotantolaitos.
        Hämälän puheet ja logiikka ovat pahasti ristiriidassa sekä ajoitus jo kertoo todellisen syyn ulos tuloon!
        Täytyy muistaa että metsä-groupin ilmoitukset koskevat vasta esiselvityksiä, ei investointipäätöksiä.


      • tässäerot
        näin-on kirjoitti:

        Kemijärven hanke on erittäin kilpailukykyinen!!!
        Siksipä se metsä-groupin Hämälää kismittääkin, Kemijärven tuleva tehdas sijaitsee raaka-aineiden keskellä jolloin raaka-aineen kuljetuskustannukset ovat olemattomat VS Äänekoski, Kemi.
        Tästä hyötyvät metsänomistajat, kuljetusketju, sekä tuotantolaitos.
        Hämälän puheet ja logiikka ovat pahasti ristiriidassa sekä ajoitus jo kertoo todellisen syyn ulos tuloon!
        Täytyy muistaa että metsä-groupin ilmoitukset koskevat vasta esiselvityksiä, ei investointipäätöksiä.

        Kemijärven tehtaalla ei ole sitäkään, tyhjää höpötystä vain. Mutta erohan on selvä, Kemijärven hankkeelle ei ole löytynyt halukkaita investoijia, vain sellaisia jotka tekisi, jos löytyisi rahaa.
        MG taas voi tehdä päätöksen ja tehtaan koska haluaa, kun heiltä löytyy taloudelliset resurssit toteuttaa hanke halutessaan.


      • ohikulkija.ihmeissään
        tässäerot kirjoitti:

        Kemijärven tehtaalla ei ole sitäkään, tyhjää höpötystä vain. Mutta erohan on selvä, Kemijärven hankkeelle ei ole löytynyt halukkaita investoijia, vain sellaisia jotka tekisi, jos löytyisi rahaa.
        MG taas voi tehdä päätöksen ja tehtaan koska haluaa, kun heiltä löytyy taloudelliset resurssit toteuttaa hanke halutessaan.

        Patovaaran laidoilla on taas kuhinaa...jokhan ne tehasta tekkee ?


      • Realisti
        näin-on kirjoitti:

        Kemijärven hanke on erittäin kilpailukykyinen!!!
        Siksipä se metsä-groupin Hämälää kismittääkin, Kemijärven tuleva tehdas sijaitsee raaka-aineiden keskellä jolloin raaka-aineen kuljetuskustannukset ovat olemattomat VS Äänekoski, Kemi.
        Tästä hyötyvät metsänomistajat, kuljetusketju, sekä tuotantolaitos.
        Hämälän puheet ja logiikka ovat pahasti ristiriidassa sekä ajoitus jo kertoo todellisen syyn ulos tuloon!
        Täytyy muistaa että metsä-groupin ilmoitukset koskevat vasta esiselvityksiä, ei investointipäätöksiä.

        Kuljetuskustannus Patokankaalta Kemiin tekee 2,8 miljoonalle kiintokuutiolle korkeintaan reilu 15me. Eihän sillä maksa puoleksikaan edes korkoja Kemijärven 500kt:n tehtaan miljardi-investoinnista. MG tekee reilulla miljardilla kapasiteetiltaan 2,5-kertaisen myllyn ja säästää vielä lopputuotteen kuljetuskustannuksissa, kun käyttää ison osan sellustaan tuottavaan pakkauskartonkiin samalla tontilla. Siis: BB voi kyllä olla laskennallisesti kannattava, mutta ei kilpailukykyinen. Siksi siihen ei kukaan sijoita varsinkaan, kun puuta ei molempiin tehtaisiin ole.


      • kanto
        tässäerot kirjoitti:

        Kemijärven tehtaalla ei ole sitäkään, tyhjää höpötystä vain. Mutta erohan on selvä, Kemijärven hankkeelle ei ole löytynyt halukkaita investoijia, vain sellaisia jotka tekisi, jos löytyisi rahaa.
        MG taas voi tehdä päätöksen ja tehtaan koska haluaa, kun heiltä löytyy taloudelliset resurssit toteuttaa hanke halutessaan.

        Ei näköjään M G ole resursseja siivota jälkiään Kemijärvellä,jäteallas 10 v odottanut että yhtiö hoitaa velvoitteensa..


      • Hoho
        kanto kirjoitti:

        Ei näköjään M G ole resursseja siivota jälkiään Kemijärvellä,jäteallas 10 v odottanut että yhtiö hoitaa velvoitteensa..

        Meinaakko että MG alkaa siivoamaan kilpailevan firman jätteitä? :) :) :)


    • SoppeSippi

      Täsmätoteamus. SUOMESSA EI RAKENNETA ILMAN VALTION TUKEA. Kiinalaiset rakentajat eivät saa valtion tukea. Se ei ole valtakunnan edun mukaista. Määräysvalta säilyy Suomessa ja Eeuussa. Sen vuoksi HöpöHeikki on eniten jopa oman puolueensakin ulkpåuolella. Eikä ääniä kuulu.

      • parasPaikkaKemppa

        Empä uskoisi MG alkavan Kemiinkään investoimaan onhan Kemissä vain laiskoja kommunisteja jotka pistävät perseitä kenttään pienistäkin asioista.
        Kemijärvellä taas työntekijät kuuluvat omistavaan luokkaan ja edustavat pääasiassa Keskustaa ja Kokoomusta. Meillä ymmäretään hyvin työnantajan vaikeuksia eikä olla hankaloittamassa tehtaan toimintaa. Myöskään AY liikettä ei meillä tarvittaisi työnantaja saisi vapaat kädet palkanmaksulle .


      • eioorahoitusta
        parasPaikkaKemppa kirjoitti:

        Empä uskoisi MG alkavan Kemiinkään investoimaan onhan Kemissä vain laiskoja kommunisteja jotka pistävät perseitä kenttään pienistäkin asioista.
        Kemijärvellä taas työntekijät kuuluvat omistavaan luokkaan ja edustavat pääasiassa Keskustaa ja Kokoomusta. Meillä ymmäretään hyvin työnantajan vaikeuksia eikä olla hankaloittamassa tehtaan toimintaa. Myöskään AY liikettä ei meillä tarvittaisi työnantaja saisi vapaat kädet palkanmaksulle .

        Vaalituloksia katsomalla ei löydy kokoomukselle kannattajia Kemijärveltä, sossuille kyllä löytyy kohtuullinen kannatus.

        Härmälä nyt sanoi Kemin vaihtoehdoiksi, joko uusi tehdas, tai vanhan ehostusta, eli eivät ole Kemistä mihinkään lähdössä.


        Kemijärven tehdashankkeelle ei taas ole löytynyt vakavasti otettavaa tahoa, vaikka 10 vuotta on siitä täällä mesottu. Se onkin lähinnä vain Kemijärveläisten unelma, muualla ei kyseiseen hankkeeseen löydy uskojia. Rahoitusta haettu Kiinaa myöten, eikä ole vielä kukaan lyönyt lompsaa pöytään, että tästä lähtee.


      • sisäpiiriläinen
        parasPaikkaKemppa kirjoitti:

        Empä uskoisi MG alkavan Kemiinkään investoimaan onhan Kemissä vain laiskoja kommunisteja jotka pistävät perseitä kenttään pienistäkin asioista.
        Kemijärvellä taas työntekijät kuuluvat omistavaan luokkaan ja edustavat pääasiassa Keskustaa ja Kokoomusta. Meillä ymmäretään hyvin työnantajan vaikeuksia eikä olla hankaloittamassa tehtaan toimintaa. Myöskään AY liikettä ei meillä tarvittaisi työnantaja saisi vapaat kädet palkanmaksulle .

        Eiks ne täälläki komukat olleet jatkuvasti lyömässä persettä kenttään entisen tehtaan aikana ? Joka pienestäkin asiasta housunpersaus hiojoutui ?


      • niinon-hyvä-ko-menee

        Harvemmin ne kokoomuslaiset tehtaissa niskalimassa töitä painavat, konttorissa
        kylläkin. Nyt ko tehasta ei tulekaan niin paperipuuki riittää mukavasti vielä Kemiinki.


    • HäntäHeikki

      Sulaa hulluutta olisi rakentaa Kemijärvelle vielä erillinen sellutehdas kun Kemissä on niitä jo 2 kpl. Sellun jalostaminen kartongiksi tai miksi tahansa biotuotteeksi paperin rinnalla on vielä,helppo juttu, kun Tuotantoa muutetaan jo oleviin laitoksiin ja lisätään kapasiteettia kysynnän/ tehokkuuden mukaan. Näin on Stora ja MG visioineet jo vuosia sitten. Lopputuote menee, kuten nytkin, jokseenkin suoraan laivaan tuotantolinjalta. Ympäristö kysymys meren rannalla on selkeän eri kuin kaukana sisämaassa, pikku vesillä. 200 km junanvaunukyytiä ei ole suurikaan lisä koko puutavaran hankintalogistiikassa. Onhan Suomen paras puutavaraterminaali juuri Kemijärvellä. Raakapuun ja valmiin tuotteen rahtaamisen erotus on sen verran pieni, ettei sentään miljardia kannata tuon säästöön sijoittaa. Siis tuotanto Kemiin ja myrkyt mereen.

    • Kohtaduuniin

      Kattokeehan vaan mitä marras-joulukuussa tapahtuu. Ympäristöluvan käsittely etenee ja vastauksia on saatu annettuihin kysymyksiin.

      Vielä pitää malttaa muutama kuukausi....

      • Biohistory

        Ympäristöluvan on tähän mennessä saaneet kaikki, jotka sitä ovat riittävän asiallisesti hakeneet. Viimeksi Kupion Finpulp. Kemijärvikin tulee aikain päästä saamaan lainvoimaisen ympäristöluvan. Se kyllä tiedetään. Lupa ei ole yhtä kuin että tehdas tulee. Siitä onkin useita esimerkkejä.


      • metsänomistaja

        Tehdas kyllä tulee, ei ole epäilystäkään.
        Hanke on jo pitkällä, ostettuja leimikoita myöten.
        Metsänomistajat saavat kohtuu hyvän hinnan rääseiköistä, joita ei metsä-group ole huolinut edes ilmaiseksi. (ne kuljetuskustannukset nääs).
        Alkaa Kemijärvellä uusi elämä.


      • metsäpatruuna

        Pääsikö leimikonostoaietavoitepuitesopimuksen allekirjoituksen myötä kättelemään itse Heikkiä? Otettiinko kuviakin? Valitettavasti tuolla paperilla ei ole edes wc-paperin arvoa. Oikeaa rahaahan ei ole BB:n hankkeissa liikkunut eikä tule liikkumaan.


    • haavekuinhaave

      Olin tilaisuudessa, jossa aiottiin ruveta tehdasta rakentamaan. Vuonna 2021 pitäisi kaiken olla valmista. Ts. tuotantotoiminta ei silloin enää olisi aietavoitepuite-tasolla vaan operatiivista toimintaa, jossa miehet duunailevat, autot pörräävät, metsää kaatuu ja mikä parasta: Kemijärvi on kukoistuksessaan.

      Älkää vielä hätäilkö. Oodttakaamme ainakin kaksi vuotta, jotta asuntojen myynti alkaa tavoitella nousukaarta. Palvelut palautetaan ja tyhjät näyteikkunat täytetään. Sitten menevät kalut ja kengät kaupaksi. Tokmannit ja halpahallit vyöryvät.

      Suljetut koulut avataan. Ihmistä pukkaa ovista ja joku saranapuoleltakin. Koillliskunnan yläkerrassa pääsemme tansimaan kuin silloin ennen: yön syliin sateiseen kaupunkiin...

      Ainainen tabletteihin ja mobiileihin tuijottaminen on tullut tiensä päähän. Haluamme liki ihmistä, ei koneita.

      • 46ff

        Jäikö tabut ottamatta? Somessa sinäkin notkut. Ja uusi tehdas perustuu uuteen teknologiaan. Ei sitä liukosellua nuotiolla keitetä.


    • MiekiKempasta

      Mettäroupin piäjohatja Ilikka Hämppy on sanonunnna jotta Kemijärviläisille ei jätetä puuta jalostettavaksi vuan se jalostettaan Kemissä.

      No mittäähän tämä tarkottaapi suomeksi?
      No perketi tietennii että Kemiläiset vettääpi taas pitemmän korren tässähi kisassa ja nappauvat rahatnii pois. Met Kemppalaiset perketi jäämme taas lehellä soittelemhan ja Kemiläiset korijaavat potin.

      Se vähän meinaapi vituttaaki tämä tämmönen homma. Varsinki ko osa oman paikkakunnan asukkaista haluaapi viiä puut Kemhiin ja lopettaa koko Kempan. Se vain oikiasti vituttaapi!

    • raakatotuus

      Tänne kun ei löydy rahaa sijoitettavaksi, mieluimmin laittavat Kemiin, onhan se järkevämpi ratkaisuna kaikin puolin.
      Syrjälä on tulevaisuudessa vielä enempi syrjälä ja kaikki keskittyy sinne missä ihmiset pysyy paremmin asumassa.

      • NäinOn

        Tänne rahat ovat jo löytyneet. On aivan järjetöntä ja oikeastaan edesvastuutonta lisätä ympäristöpäästöjä kuljettamalla kuusinkertainen määrä puuta selluun verrattuna.
        Se on umpitollo ajatus ja turmelee ympäristön.


      • eioorahhoo
        NäinOn kirjoitti:

        Tänne rahat ovat jo löytyneet. On aivan järjetöntä ja oikeastaan edesvastuutonta lisätä ympäristöpäästöjä kuljettamalla kuusinkertainen määrä puuta selluun verrattuna.
        Se on umpitollo ajatus ja turmelee ympäristön.

        Ei ole rahoja löytynyt, jos olisi niin tehdasta jo rakennettaisiin, ainakin olisi tehty sopimus asiasta, eikä mitään ehkä sitten jos sopimuksia.


    • Klo-12tänään-suprmark

      Rahaa on,kyskää vaikka Orpolta!
      100 000 tuhatta matua odottavat Sipilän kanssa suomeen elätettäväksi!

      Asuntolainojen koroista leikataan ja eläkeindekseistä!
      Hallaaho ainoa isänmaalinen politikko!

    • NImmerkkivietty

      Sen tietää itse ANTI-NEGA-17:kin, että TEHDAS TULEE KOHTA JA SE V-TTAA P-KOJA!

      Ihana onnen tehdas <3 Se on ihana rahan sampo, kuin Kalaevalassa ja me tahdomme nyt työtä ja rahaa veroeuroja Kemijärvelle, ei suljeta kouluja vaan uusi tehdas tulee ! Sitä vastustaa ei kukaa tahdao! Huh mitä porukkaa jos vastustaa sanon heille haluan sanoa vain että voi nenä. Ei kaivat a sellaisata. Anti Negakin juhlii ny tuUTTA UOTTA, KEMIJÄREVN BIO TEHTAAN TEHDAS VUOSI½!

      • keisarinuud

        Kyllä on mahtavaa tehashan pyörii jo täyttä häkää ja rahaa taotaan. Uusi teknologia on aivan mahtavan huomaamatonta ja näkymätöntä eikä häiritse ketään.


    • Surkutätäkylää

      Vaikka tehdas tulisikin niin ei se mitään paratiisia tänne tuo. Maalaillaan kuvia että sitten kaikki olisi hyvin, oletta te lapsellisia.
      Virkamiesjohtokin on ihan ulalla samoin luottamusmiesjärjestelmä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe