Leveälestiset kengät

Lättäjalka

Heippa,

tietääkö kukaan löytyisikö Suomesta kauppaketjua, joka toisi maahan leveälestisiä miesten juoksukenkiä?

Ehdot:

- ei pronaatiotukea
- 2E tai vastaava leveys (ainakin Asicsilla ja Nikellä on tämä merkintä "suuressa maailmassa"). "Wide" olisi ok myös.
- koko 44 tai 45

Sanotaan, että monilla suomalaisilla on leveä lesti, mutta isojen ketjujen ostajista yksikään ei tunnu tietävän tätä. Melko erikoista, mitähän ne sitten tietävät. Kengännumerot? Niistäkin tosi usein oma kokoni lopussa. Ei ihme ettei kauppa käy.

Olen käyttänyt koko illan etsiäkseni kauppaa, johon tilattaisiin edes yhtä mallia näillä ehdoin. En ole löytänyt. Kai se on tilattava netistä joltain ulkomaiselta toimittajalta, mutta mieluusti kävisin hakemassa kengät jo huomenna koto-suomesta. Sanokaa että olen väärässä, että on jossain kauppa johon tilataan leveälestisiä kenkiä. Tallinnassa kuulemma on useampikin!

43

1076

  Vastaukset

  • Minulla juoksujalkineina altra. Ostin tampereen xxl kaupasta. Ovat sellaiset leveät malliltaan. Mukavat kun on omakin jalka leveä.

   • Altrat mullakin on nyt ja XXL:stä ostettuna. Ne ovat muuten mainiot, mutta pohja on kova. Juoksen asfaltilla pääosin. Jos saisi altrat pehmeämmällä pohjalla, niin olisi napakymppi.


  • Sellaisia tarvitsisin minäkin, naisten mallia ja koko 35. Jalkani on lyhyt mutta leveä ja crocsit ovat ainoat mukavat jalkineet.
   Olen kuin Peppi Pitkätossu, kuljen liian suurissa kengissä.

   • Joo, samahan koskee myös tavallisiakin kenkiä. Ei leveälestisille mitään tarjolla. Kyllähän tämä näyttää siltä, että meiltä kuolevat kaikki vaate- ja urheiluliikkeet tätä menoa pois.

    Ovatko tilaajat teinejä, jotka eivät voi tajuta että on muunkinlaisia ihmisiä kuin he itse?

    Alkavatkohan virolaiset matkustamaan tänne sukkahousujen ja lenkkareiden kanssa. Siinä sitä onkin naureskelemista, kun osat ovat kääntyneet näin päin.

    No onneksi on ulkomaalaisia verkkokauppoja eikä kaupankäyntiä ole vielä estetty. Jos löydän hyvät juoksukengät, tilaan samantien useamman parin, maksoi mitä maksoi. Ekan parin löytäminen on se ongelma, pitää odotella ennen kuin pääsee sovittamaan.


  • Muakin kiinnostaa tämä. Laitoin muutamaan firmaan kyselyn. Omat kengät menevät aina puhki pikkuvarpaiden kohdalta ja varpaat ovat mustana.

   Tuntuu kuin valmistajat olisivat viime vuosina kaventaneet lestiä, mutta voihan toki jalkanikin olla levinnyt.

  • Löytyy Zalando verkkokauppa(suomen kielellä) ja ilmainen toimitus olen tilannut sieltä Acics 2 E leveä lesti ja kaksi mallia Acics GEl Foundation 2 E ja Gel Fortitude E, ovat hyvä kenkiä päkiässä ja kannassa Gel vaimennus ja on oikeasti leveä lesti.

  • Zalando on tosiaan Acics 2 E leveä lesti ja on huippukenkä ja leveä, tilaamalla saa viikossa, New Balancella on malli Wazee prism 2 E, mutta ei tahdo löytyä liikkeistä, soitin kerran maahantuojalle Sulftrade ja sanoi että heillä on varastossa(viime vuonna) ja käski mennä liikkeeseen ja liikkeen pitää tilata malli heiltä en kuitenkaan ruvennut hommaan vaan tilasin Zalandolta ja vaihdoin NB:N ACiCseen ja olen tyytyväinen ennen oli kaupassakin New balancen leveää lestiä saatavilla.

  • Katso olisko Pomarilla. Ainakin kävely- ja talvikengät sain erinomaiset erikoiskengistä.

  • Pk seudulla pienemmän liikkeen olisi hyvä erikoistua myymällä tavallisen rinnalla 2E. sana levii, ostajia tulee lisää.

   • Nuo merkinnät 2E ja 4E ja 6E ovat USA:n systeemiä, esim. New Balance merkillä saattaa olla monilla kengillään (kaikki lenkkareita) noi kuutta eri kenkäleveyttä. Niitä ei kai yleensä myydä Euroopassa edes New Balancen Englannin verkkokaupassa.
    https://www.newbalance.co.uk/

    Tilasin kerran USA:sta, virallinen myyjä New Jerseyssä:

    https://www.aperfectdealer.com/

    Tulee postikulut ja 24% ALV, lisäksi varvastilan korkeutta saisi olla enemmän. Nykyään myynnissä on kai vain lenkkarityyppisiä kenkiä, myös juoksuun.


  • Pomarin nettikauppa lähetti seuraavaksi päiväksi kengät.

   • Hyvä hyvä nyt löytyi akics tossut leveä jalkaiselle.


   • Aki supinoi. Käy kapea lapikas 45,5 tai 46.


  • Kaupoista mm xxl löytää Mizunon tossuja niissä on vähän leveäpi lesti ei kuitenkaan 2 E lestiä vastaava mutta pikkuisen leveämpi kuin moni muu merkki , esim Adidaksen tossut ovat kapeat ovat puristaneet minun jalkani niin monesti etten osta enään.
   Käytän Acicin 2 E tossua on huippuhyvä, olen myös käyttänyt tavallista Acicia kun numeroa liian iso oltava samoin NB tossua ja numeroa liian ison ostanut sen kun kiristää nauhoilla kireäksi niin passaa.

   • Hokan verkkokaupasta löytyy 2E tossuja ainaskin Cliftonii. Sillä varauksella, että pystyy juoksemaan pohjasta täysin tasaiseksi veistetyillä tossuilla. Kaikilta se ei onnistu, pohkeet kramppaa ja nilkat menee lukkoon.


  • Miksi lättäjalat sitten harrastaa juoksua?

  • Mitenkäs se jalan malli juoksua estää? Jokaisen ihmisen pitää liikkua ja tuntea liikunnan riemu, toisilla on pienet neidin jalat ja toisilla isot jalat ei se miestä huononna ja itsellä on isot jalat mutta ei lättäjalat kylläkään mutta ei se lättäjalka juoksemista haittaa kun jumppaa jalkoja ym.

  • No enhän minä liikunnan iloa ole keneltäkään kieltämässä. Ihmettelen vain sitä, että ihmiset, joilla on esim. jalkojen kanssa ongelmia välttämättä haluavat valita lajiksi juoksun. Työporukassakin on juuri yleinen keskustelu siitä, millainen tuki ja millainen merkki olisi sopiva kun on leveä ja ylipronatoiva lättäjalka. Ja sitten on nilkat ja polvet paskana. Ei sitä viitsi (varsinkaan pomolle…) suoraan sanoa, että jos on noin tykyt lättäjalat kuin sulla, etsi muu laji. Uinti tai pyöräily vaikka.

   Eikä se jalkojen koko nyt juoksemiseen liity. Itsellä on nauhakengät kokoa 46/47 ja juoksu sujuu. [Kapeat ja holvikkaat, mutta vähemmälläkin tultaisiin toimeen kun pituutta on vain 175…]

   • No höpö höpö. Itselläkin on lättäjalat ja olen juossut ongelmitta 25 vuotta ainakin. Enemmän noilla kapeajalkaisilla tuntuu ongelmia olevan, ja tarvitaan ties mitä pronaatiotukea.

    Leveälestinen kenkä riittää lättäjalalle aivan hyvin, jos ei huipputasolla harrasta. Siitä en osaa sanoa. Kengät tilataan ulkomailta, koska kotimaassa niitä ei ole myynnissä.

    Juoksu siksi, että harrastukseen tarvittava rata alkaa kotiovelta. Halpa, ei kelloon sidottu, hieno ja kiva laji, saa olla ulkona. Mielestäni lättäjalkainen on tähän yhtä oikeutettu kuin kuka tahansa muukin.

    Se on sitten toinen juttu, miksi lättäjalkaisille ei ole kotimaassa tarjontaa, mutta eihän täällä ole mitään muutakaan. Suurin osa myytävistä vaatteista on tiukkoja makkarankuoria, joten mukavammat vaatteet ostetaan tietysti netistä ulkomailta nekin.


   • Kuten jo sanoin, en minä liikuntaa keltään kiellä. Jos juoksu lättäjaloilla kulkee, niin hyvä. Kuitenkin tässä omassa lähiympäristössä olen törmännyt miehiin, jotka ikin sokin haluavat harrastaa juoksu, vaikka lättäjalkaisuuden takia homma tyssää tava takaa johinkin rasitusvammaan. Ja sitten on hyvät neuvot kalliit siitä, mistä saataisiin kunnon tukipohjalliset ja pronaatio tuetut lenkkarit.

    Sinä ilmeisesti sitten tulet toimeen ilman tukipohjallisia?


   • Ovatko lättäjalat fättiksiä kun vaatteet makkarankuoria?


  • Minulla on kotimaiset Feet juoksutossut: https://feet.fi/ , joissa on aika leveä lesti. Minä ostin omani Myllyn Intersportista, ehkä niitä on muissakin Intersporteissa myynnissä? Näissä on lisäksi loistavat juoksuominaisuudet, suosittelen!

  • "Se on sitten toinen juttu, miksi lättäjalkaisille ei ole kotimaassa tarjontaa, mutta eihän täällä ole mitään muutakaan. Suurin osa myytävistä vaatteista on tiukkoja makkarankuoria, joten mukavammat vaatteet ostetaan tietysti netistä ulkomailta nekin."

   Kyllä näin on. Menee tällainen tavallinen mies, jolla on leveät ja vähän isot lättäjalat ostamaan lenkareita, niin siinä vain urheiluliikkeen nuori juippi vähän vaivoin halveksuntaansa peitelleen sopertaa, että kun ei noin leveitä malleja meillä... Joo ei ole ei ole, mutta maailmalla tiettävästi leveitä lättäjalkoja on muitakin, kun verkosta löytyy.

   • Se mikä on erikoista, on että raha ei tunnu kelpaavan. Nuorille osaajille on turhaa sanoa, että minulla olisi rahaa ja ostohaluja, jos teillä vain olisi myytävää.

    Tilanne on sama eräässä ennen niin uljaassa ja arvostetussa tavaratalossa, joka on nyt talousvaikeuksissa. Ei kokoja, ei mallistoa, eikä mitään inputtia. Käsketään menemään toisen merkin osastolle.

    Mutta kun kaikilta merkeiltä on koot lopussa tai ei edes ole malleja ja asiakas hukkaa aikaansa harhailemalla ympäri kauppaa.


  • Hei, Acicin 2 E leveää lestiä saa Zalandon verkkokaupasta on suomenkileiset sivut ja ilmainen toimitus ja saa myös laskulle maksun. Acicin 2 E kenkä on kunnon leveä lestinen, olen tykännyt, en kyllä myöskään ymmärrä miksi Suomen kaupoista ei kenkiä löydä ennen oli NB 2 E kenkiä kaupassa olivat pronaatiotuella, tämä Acicin malli on ilman pronaatiotukea ja on hyvä jalkaan.

   • Etkö osaa kirjoittaa merkkiä? Joka kerta mänöö viärin. Osta hokat, helpompi sana siule


   • Juu mäntsälä mielessäin.


  • Asics nimbus 20 myynnissä xxl leveällä lestillä 2E

   • Saako tuota Acics leveää lestiä suomen kaupoista?


   • haluan_ostaa kirjoitti:

    Saako tuota Acics leveää lestiä suomen kaupoista?

    ITse olen ainakin löytänyt EE-lestisiä kenkiä monen vuoden ajan ihan tavallisista urheiluliikkeistä.


  • Ei kyllä löydy 2 e lestiä, New balancea oli ennen ja olivat pronaatiotuella, neutraalia ei löytynyt ja nyt ei löydy mitään kaikki kapealla lestillä eli joutuu ostamaan numeroa isomman että mahtuu jalkaan.
   Acics 2 E löytyy verkkokauppa Zalando mutta kaupasta hakemalla ei löydä.

  • Aki tulee mielellään höyläämään rälläkällä turhat topit päkiän sivuista pois

  • XXL verkkokaupassa näyttää olevan Acics Gel Nimbus 2 E leveä lesti hinta oli 179, Zalandolla on myös Acics 2 E mallia tilattavissa hieman halvemmalla Gel Fortitude ja Gel Foundation, en tiedä tuleeko uutta mallia kun noissa hajakokoja jäljellä, hyviä leveitä tossuja ovat.
   Kaupasta ei tiada paljon löytää kuin kapeita malleja.

  • Haltin kengät ovat leveälestiset ja mukavat jalassa.

  • Ensinnäkään Haltilla ei ole juoksukenkiä ja toisekseen ne Haltin samoilukengät ei ole todellakaan leveitä. Maailmalla tunnetaan myös 4E leveys. Sellaiset kun saisi joskus sovitettavakseen, niin tietäisi voiko olla mahdollista juosta edes lähes sopivilla jalkineilla. Jukolan viestissä oli urheilukaupassa pieni erä 2E mallia, mutten muista mistä kengästä, kun ei ollut kokoja juuri jäljellä.

  • Intersportissa on nyt NB 880 V 10 wide leveä lesti on uudella fres foam vaimennuksella ja leveä leti, hyvä knekä, huippu

  • Altroja löytyy ja voin suositella

   • Altra hyvä knekä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Altra hyvä knekä

    Mikä se Altra on? Onko paljasjalkakenkä, onko vaimennusta?
    NB 880 wide on oikein hyvä ja hyvä vaimennus, sitten on semmoinen merkki kun Hoka one ja wide lestillä saa, itsellä ei Hokasta kokemusta, onko hyvä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikä se Altra on? Onko paljasjalkakenkä, onko vaimennusta?
    NB 880 wide on oikein hyvä ja hyvä vaimennus, sitten on semmoinen merkki kun Hoka one ja wide lestillä saa, itsellä ei Hokasta kokemusta, onko hyvä?

    zero roppi knekä altra.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikä se Altra on? Onko paljasjalkakenkä, onko vaimennusta?
    NB 880 wide on oikein hyvä ja hyvä vaimennus, sitten on semmoinen merkki kun Hoka one ja wide lestillä saa, itsellä ei Hokasta kokemusta, onko hyvä?

    Altra on hyvin vaimennettu, zero drop, hurjasti tilaa tarjoava kenkä. Leveällä jalalla varustettuna olen viime vuode Hokilla ja Altroilla juossut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Altra on hyvin vaimennettu, zero drop, hurjasti tilaa tarjoava kenkä. Leveällä jalalla varustettuna olen viime vuode Hokilla ja Altroilla juossut.

    Hessuhopokengät, joka on Suomi24 botin mielestä paha sana, kuten myös nylkkyapinakengät.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut