Stalin oli typerä raakalainen

78oi676

Venäläiset ihailee Stalinia vaikka tämä murhasi ja orjuutti heitä miljoonittain ja oli vähällä aiheuttaa koko maan tuhoutumisen. Itse asiassa Neuvostoliiton romahdus ja hajoaminen olikin Stalinin syy. Neuvostoliitto oli Stalinin luomus ja romahti juuri siksi.

Jos Stalin olisi määrännyt Neuvostoliiton joukot puolustusryhmitykseen ja linnoittamaan länsirajan Hitler ei olisi hyökännyt ollenkaan.

Stalinin puheen 5.5.1941 allaoleva kohta on selvä osoitus että hän ei halunnut niin tehdä. Hän aikoi hyökätä mutta Hitler ehti ensin. Suomen kannalta niin oli parempi. Neuvostoliiton hyökkäys olisi suuntautunut Suomeenkin jos olisi menestynyt Puolan kohdalla.

”Rauhan politiikka on taannut maamme rauhan. Rauhan politiikka on hyvä asia. Olemme tähän saakka jatkaneet puolustuksen linjalla – kunnes emme enää ole uudelleen aseistamassa armeijaamme, emme hankkimassa armeijallemme ajanmukaisia taisteluvälineitä.

Mutta nyt, kun olemme uudistaneet armeijamme, saaneet nykyaikaiseen sotaan tarvittavan asetekniikan, kun meistä on tullut voimakkaita – nyt on siirryttävä puolustuksesta hyökkäykseen.

Edistäessämme maamme puolustusta luovuimme hyökkäyksellisyydestä. Puolustuksesta siirrytään nyt hyökkäävän toiminnan sotapolitiikkaan. Meidän on välttämätöntä uudistaa kasvatustyömme, propagandamme, agitaatiomme, painotuotteemme hyökkäyksellisessä hengessä. Puna-armeija on nykyaikainen armeija, mutta on muistettava, että nykyaikainen armeija – on hyökkäysarmeija

21

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 67775

      Stalin ei puheessaan 5.5.1941 voinut tarkoittaa puolustautumista vastahyökkäyksellä. Saksan hyökätessä Neuvostoliiton joukoilla ei näkynyt mitään vastahyökkäyssuunnitelmaa.

      Eivätkä neuvostojoukot olleet ryhmittyneenä ja linnottautuneena puolustussotaan.

      Ainoa vaihtoehto on, että Stalinkin aikoi hyökätä. mutta Hitler onneksi ehti ensin. Suomen kannalta onneksi.

      Saksa piti Neuvostoliittoa 4 vuotta ahtaalla ja Suomi saattoi sinä aikana käydä suhteellisen rauhallista asemasotaa Itä-Karjalassa.

      Kesällä 1944 Saksa vielä auttoi Suomea torjmaan Neuvostoliion hyökkäykset Ihantalassa ja muualla.

    • Köyrimys

      Suurin onnettomuus oli, että Hitler ja Stalin syntyivät. Syyttävä sormi osoittaa näiden hirmujen siittäjiin!

      • Varokaa_maahanmuuttajia

        Maahanmuuttajia olivat kumpikin. Hitler oli itävaltalainen, josta tuli Saksan kansalainen vasta 30-luvulla. Stalin oli georgialainen - se oli sentään Venäjän keisarikuntaa, mutta ei varsinaista Venäjää.


    • aika.ihmeellistä

      Stalin oli vain yksi ihminen, joka edusti ajattelutapaansa, jolla oli laajempi kannatus ylimmän johdon piirissä. Stalinin kannatus oli taitavan propagandan vuoksi vielä suurempi ns. tavallisen väestön tasolla.

      Ennaltaehkäisevä isku ja sodan vieminen vastustajan alueelle oli Puna-armeijan virallinen doktriini tietääkseni jo ennen Stalinia ja hän vain noudatti sitä 1941, joskin laski kehityskulun täysin väärin. Kuinka paljon häntä hämättiin tekemään niin, tuskin selviää enää koskaan.

      On vaikea ymmärtää miksi tätä yhtä ja samaa jauhetaan täällä päivästä toiseen. Suomi ei ole ollut koskaan neuvostomiehityksen alla elänyt valtio, meidän kirjastoissamme nämä kaikki asiat ovat olleet luettavissa koko sodan jälkeisen ajan ja ovat edelleen. Ylivoimaisesti suurimmalle osalle kansaa mikään täällä päivittäin jauhettu ei ole millään tavalla uutta tietoa.

      Mikä ihmeen tarkoitus on floodata päivittäin palsta täyteen Stalinia, punaisia, stallareita ja jopa ryssiä?

      • 67ui65rry

        Ennaltaehkäisevä isku ja sodan vieminen vastustajan alueelle oli Puna-armeijan virallinen doktriini tietääkseni jo ennen Stalinia ja hän vain noudatti sitä 1941, joskin laski kehityskulun täysin väärin

        Ei kyse ollut pelkästä iskusta vaan maailman "vapauttamisesta" kapitalismista.

        GRU:n päälliköksi nimitettiin heinäkuussa 1940 kenraaliluutnantti Filip Ivanonvits Golikov. GRU oli puna-armeijan pääesikunnan tiedusteluelin, joka hoiti samoja tehtäviä kuin pääesikunnan neljäs osasto ennen sotaa.

        Keskusteltuaan joulukuussa 1940 pitkään Stalinin kanssa Golikov kutsui kaikki osastopäälliköt koolle. Golikov kuvasi Saksan ja Neuvostoliiton MR-sopimusta vain väliaikaiseksi sitoumukseksi, joka oli ”toveri Stalinin dialektisen nerouden tuote”. Puheita Saksan hyökkäyksestä ei tarvinnut ottaa todesta. Ranskan jälkeen myös Englanti kukistuisi pian, ja sitten Ison-Britannian imperiumi jaettaisiin Saksan ja Japanin kesken. ”Klassisen kapitalismin pesäpaikka” Yhdysvallat yrittäisi pelastaa brittiläisen imperiumin täydeltä romahdukselta ja julistaisi sen takia sodan Saksalle. ”Neuvostoliitto odottaa rauhallisesti, kunnes aika on kypsä. Kapitalistien vuodatettua verensä ja taisteltuaan itsensä näännyksiin me tulemme ja vapautamme maailman.”

        Lähdekirja: https://www.juvekim.fi/tuotekuvat/isot/1950194.jpg


    • aika.ihmeellistä

      Se, että Neuvostoliitto aikoi hyökätä Saksaan, ei edelleenkään tee jatkosodasta yhtään sen järkevämpää, eikä tee sitä myöskään Hitlerin hyökkäyksestä Neuvostoliittoon.

      Jos Hitler olisi keskittynyt torjumaan Neuvostoliiton hyökkäyksen, hän saattaisi nyt olla jopa jonkinlainen sankari, sillä itäinen Eurooppa ei silloin luultavasti olisi joutunut kommunistien valtaan.

      Yritys valloittaa NL oli tyhmyyksien tyhmyys eikä siitä viisammaksi muutu sillä, että Suomikin siihen osallistui. Nimenomaan juuri se johti Puna-armeijan saapumiseen Itä-Eurooppaan, joka ei muussa tapauksessa olisi ollut kovinkaan helppoa, poliittisestikaan.

      Perinteisesti vain saksalaisilla on ollut tarve selittää sotaana tuolla tavoin, nyt palstalla on mielisairaan pakkomielteiseltä vaikuttava jankuttaja, joka keskittyy jatkosodan hyökkäysvaiheeseen.

      MIKSI?

      • 788888886

        Suomea ei voi syyttää siitä mitä Hitler ja Stalin tekivät. Eivät he Suomelta siihen lupia kyselleet.

        Suomi toteutti talvisodan jälkeen reaalipolitiikkaa ja onnistui siinä varsin hyvin. Saksaa myötäilemällä syksyllä 1940 vältettiin Suomen sovjetisointi mihin Molotov haki marraskuussa 1940 Berliinistä Hitlerin suostumusta.

        Hitler vastasi ettei Suomea vastaan saa tulla sotaa. Molotov totesi että tämä Hitlerin vastaus tuo uuden momentin elokuun 1939 sopimukseen.

        Saksa halusi hyökätä Neuvostoliittoon ja Suomen oli järkevää liittyä sotaan omilla ehdoillaan.

        Niin vältettiin koko maan joutuminen Saksan ja Neuvostoliiton taistelukentäksi.

        Jatkosodan tuhot Suomelle oli pieniä jos niitä verrataan tuhoihin mitä sovjetisointi tai Saksan ja Neuvostoliiton taistelukentäksi joutuminen olisi Suomelle aiheuttanut.

        Täytyy muistaa että Suomen sovjetisointi vältettiin tekemällä Saksan kanssa kauttakulkusopimus syksyllä 1940 ja sen jälkeen sotaan liittyminen Saksan rinnalla oli paras vaihtoehto.


    • Urukkisoturit

      Puhdistusten jälkeen ei ollut kuin Berija ja stavkan tulevat marsalkat. Stalin saattoi vaikka keskittyä juopotteluun, mutta joutui skarppaamaan vasta Moskovan piirityksen uhalla, liittoutui lännen kanssa ja voitti.

      • aika.outoa

        No miksei Berija sitten laittanut Stalinia leireille ja alkanut itse johtajaksi? Tai joku muu siinä lähellä? Stalinhan oli vain yksi ihminen. Monta miljoonaa katseli tumput suorina kun heitä tapettiin?

        Totuus on, että Stalinia kannatettiin. Miksi kannattajia ei tuomita, vaan vain Stalin? Eivätkö he olleetkaan vastuussa tekemisistään?


    • et-sinä-tajuu

      Raakalainen se oli mutta tyhmä ei. Suutarin poika ei helposti nouse maailmanluokan johtajaksi missään, älyä tarvitaan ja sitä hänellä oli enemmän kuin plutoonalla lahtareita yhteensäkään. Stalinin ansiota on natsin tuho sodassa, loi armeijan joka riitti voittoon alun tuhoista huolimatta.

    • koetat-vaan-keksiä

      -----Venäläiset ihailee Stalinia vaikka tämä murhasi ja orjuutti heitä miljoonittain----

      Ehkä siinä lännen propagandassa on reilu lapinlisä, ei tainnut olla niin pahaa kuin kuvaillaan.

      ----- ja oli vähällä aiheuttaa koko maan tuhoutumisen.----

      Pelasti maan natsihirviöltä joka oli luvannut tuhota maan ja sen kansan kokonaan. Siis totuus taas päinvastoin mitä sinä provoilija uliset.

      Ihan hyviä toisaalta nämä sinun provot niin saa näin tilaisuuden kertoa totuudenkin tuonne kaiken valepaskan sekaan.

      • Ihanko-päinvastoin

        "Pelasti maan natsihirviöltä joka oli luvannut tuhota maan ja sen kansan kokonaan. Siis totuus taas päinvastoin mitä sinä provoilija uliset."

        Oliko liitto natsihirviön kanssa 23.8. 39 myös osa pelastusta?

        Entä mitä Stalin pelasti hyökätessään sopimuksen perusteella kuuteen naapurimaahan 1939-40 ja liitettyään ne kokonaan tai osittain NL:on?
        MIkä näiden maiden tilanne mahtaa olla nykyisin?


      • mitä.haluat.tietää
        Ihanko-päinvastoin kirjoitti:

        "Pelasti maan natsihirviöltä joka oli luvannut tuhota maan ja sen kansan kokonaan. Siis totuus taas päinvastoin mitä sinä provoilija uliset."

        Oliko liitto natsihirviön kanssa 23.8. 39 myös osa pelastusta?

        Entä mitä Stalin pelasti hyökätessään sopimuksen perusteella kuuteen naapurimaahan 1939-40 ja liitettyään ne kokonaan tai osittain NL:on?
        MIkä näiden maiden tilanne mahtaa olla nykyisin?

        "Entä mitä Stalin pelasti hyökätessään sopimuksen perusteella kuuteen naapurimaahan 1939-40 ja liitettyään ne kokonaan tai osittain NL:on?"

        Ainakin kolme noista maista päästi neuvostojoukot itse alueelleen. Se saattoi tuoda ratkaisevan aikavoiton niin, ettei Moskovaa menetetty 1941.

        "MIkä näiden maiden tilanne mahtaa olla nykyisin?"

        Mikään niistä ei ole osa Saksaa, kuten olisi saattanut olla, mikäli Saksa olisi voittanut.

        Muuta kysyttävää?


      • Ihanko-päinvastoin kirjoitti:

        "Pelasti maan natsihirviöltä joka oli luvannut tuhota maan ja sen kansan kokonaan. Siis totuus taas päinvastoin mitä sinä provoilija uliset."

        Oliko liitto natsihirviön kanssa 23.8. 39 myös osa pelastusta?

        Entä mitä Stalin pelasti hyökätessään sopimuksen perusteella kuuteen naapurimaahan 1939-40 ja liitettyään ne kokonaan tai osittain NL:on?
        MIkä näiden maiden tilanne mahtaa olla nykyisin?

        -----Oliko liitto natsihirviön kanssa 23.8. 39 myös osa pelastusta?-----

        Oli välillisesti kun sai etumaastoa minkä turvin pysäyttää ajoissa natsitunkion vyöry.

        -----Entä mitä Stalin pelasti hyökätessään sopimuksen perusteella kuuteen naapurimaahan 1939-40 ja liitettyään ne kokonaan tai osittain NL:on?-----

        Välttyvät joutumisen natsiirviön kynsiin ja tulemisen tapetuiksi ali-ihmisinä. Eikö tämä riitä.


      • Annisefuntsii
        Valcosoturi kirjoitti:

        -----Oliko liitto natsihirviön kanssa 23.8. 39 myös osa pelastusta?-----

        Oli välillisesti kun sai etumaastoa minkä turvin pysäyttää ajoissa natsitunkion vyöry.

        -----Entä mitä Stalin pelasti hyökätessään sopimuksen perusteella kuuteen naapurimaahan 1939-40 ja liitettyään ne kokonaan tai osittain NL:on?-----

        Välttyvät joutumisen natsiirviön kynsiin ja tulemisen tapetuiksi ali-ihmisinä. Eikö tämä riitä.

        Siinä taas Anni Ketaleen historian tietotaitoa. Uskomattoman hyvin hän on pystynyt väistämään kaiken tiedon ja ymmärryksen :)
        Mutta ei stallariksi ala kukaan, kellä enemmän kuin 4 aivosolua, joten kai se selittänee....


    • IdästäTuleePimeys

      Putin on fiksu raakalainen.

    • 777o786

      Neuvostoliitto ei 1941 valmistautunut puolustussotaan eikä puolustautumaan vastahyökkäyksellä.

      Puna-armeijan sotilaita Puolan alueella v. 1939-1941 aikana oli kielletty kaivamasta juoksuhautoja; miinakenttiä ei ollut tehty; etenemisesteitä (esim. panssariesteitä tai ansoja) ei ollut rakennettu; maaston kulkua ei ollut vaikeutettu, vaan päinvastoin, sitä oli helpotettu.

      Mutta oliko puna-armeijan hyökkäysvarustelussa kyseessä tosiaan pelkkä puolustustaktiikka? Olivatko Stalinin Neuvostoliiton ulkopoliittiset tavoitteet tosiaan vain vastahyökkäystaktiikoilla pysäyttää hyökkäävä vihollinen?

      Mutta mitä kävikään kun NL joutui Saksan hyökkäyksen kohteeksi? Sillä ei ollut mitään suunnitelmia, vaan se joutui improvisoimaan! Herää siis kysymys, että mitä ihmettä puna-armeija sitten oikein suunnitteli ellei puolustusta tai vastahyökkäyksiä.

      Puna-armeija ei suunnitellut mitään puolustus- tai vastahyökkäyssotaakaan, se suunnitteli vain ja ainoastaan hyökkäyssotaa Eurooppaan. Puna-armeijan kaikki suunnitteluaika käytettiin yllätyshyökkäyksen suunnitteluun, minkä takia sillä ei ollut mitään suunnitelmia saksalaisten hyökkäyksen varalle, vaan se joutui improvisoimaan4

    • Markkinatalouspelleilyä

      Paljon parjattu Stalin oli melko nerokas ja osaava. Mutta esim Hitler, Halonen, Lipponen Niinistö on tuollaisia naivismin juoksupoika...

    • ikt7yt

      Mauno Koivistokin ihmettelee kirjassaan Stalinin touhuja.

      "Tiedustelutietoja odotettavissa olevasta Saksan hyökkäyksestä ei ainostaan pidetty perättöminä vaan niitä lähettäneitä Neuvostoliiton tiedusteluviranomaisia jopa rangaistiin. Sotajoukkoja kyllä oli sijoitettu länsirajan tuntumaan mutta niitä ei oltu komennettu valmiustilaan eivätkä ne olleet puolustuksellisesti ryhmitettyjä. Lentokentät olivat vailla ilmatorjuntaa. Miten olisi käynyt jos Stalin olisi ottanut vakavasti saamansa runsaat tiedot Saksan hyökkäyssuunnitelmista ja ryhmittänyt joukkonsa puolustuksellisesti vuonna 1941 ?"

    • 768i56

      Mauno Koivisto ei huomannut, ettei Stalin voinut ryhmittää joukkojaan puolustuksellisesti, koska hänen suuri suunnitelmansa oli saada Saksa ja länsivallat sotimaan voimansa loppuun ja "vapauttaa" sitten maailma.

    • Goristaollaanrahaaeväänä

      Niin,toveri Stalin oli diktaattoriksi harvinaisen suuren yleis-sivistyksen omaava.
      Hän luki vapaa-ajallaan jatkuvasti uusimpia tieteen ja kulttuurin alaan liittyviä julkaisuja.
      Kuollessaan hänellä oli levylautasella joku Mozartin konsertto.
      Muunmuassa tämän seikan (ja varsinkin patologisen epäluuloisuutensa)johdosta hän oli aina askelen edellä kilpailijoitaan.
      Kunnes sitten 1953 kolmannen maailmansodan valmistelu ja siihen liittyvät ilmiselvästi tulossa olevat puhdistukset puolueorganisaatiossa saivat viimeinkin aikaan sen salaliiton,joka jäi häneltä huomaamatta.
      Jo kuilun partaalle tungettu Molotov,säälimätön pervo Berija ja muutama muu tajusivat viimeinkin,että vain Stalinin kuolema pelastaisi heidät niskalaukaukselta.
      Berija ilmeisesti kykeni järjestämään verenpainelääkityksen vaihdon verenpainetta voimakkaasti nostavaksi.
      Konsti tehosi,mutta uudeksi johtajaksi pyrkinyt Berija koki Karman lain kaikessa ankaruudessn,kun kesken kokouksen Zukov pidätti hänet pistoolilla pakottaen.Ulkona oli armeijan yksikköjä varmistamassa,etteivät NKVDn joukot yritä vapauttaa johtajaansa aseilla.
      Psykopaattisille julmureille tyypillisesti Berija ei kyennyt menemään kuolemaansa henkisesti lujana.
      Teloittajat kertoivat hänen rukoilleen ja pyytäneen päästä polibyroon eteen "osoittamaan syyttömyytensä".
      Puhetulvan katkaisemiseksi hänelle laitettiin suukapula ja viimeisellä hetkellä hänen siteen alta näkynyt toinen silmänsä oli "pyörinyt villisti".
      Niin se on,vallankumous syö omat lapsensa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3248
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1851
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe