sorsa keitto

hävinneet sorsalintu ruoka ohjeet?
Ilmoita

Riistaruokaa http://www.jytky.net/recipes/riistaruoat/
tipusista https://kotiliesi.fi/ruoka/riistaruokaa-sorsasta-metsosta-ja-teeresta/
Ihka kuin kunnon mamman kana. Ensin tehtiin viillokki ja sitten roippeista luita keittelemällä soppa.
Riistalle suositan painekattilaa
Ainekset ja 5-litran kattila
1-2 lintua,
vettä,
maustepippuria
3 porkkanaa
suolaa tai
kasvisliemikuutioita sopiva määrä keittoveteen, josta tulee lintukeiton pohja.
perunoita, pilkottuna
2 dl sarvimakaronia
sipulia, pilkottuna
kunnon nokare voita

Valmistus:
Linnut/lintu keitetään suolatussa ja pippuroidussa vedessä, ½cm paloiksi pätkittyjen porkkanoiden kanssa, n.1½ tuntia. Irrota linnunlihat luista ja pilko lihaa keittoliemeen.Lisää pilkottua perunaa, makaronia ja sipulia keitinliemeen. Keitä 20 min ja lisää vaikka hieman kermaa tai voita. Anna hautua 4 min. Tätä helpoimmaksi ei ruuanteko mene! Helppo tehdä vaikka mökillä.

Porkkanoiden perunien ja linnunlihan ja liemen määrän määrittelet sitten itse; kuten sen kattilankin sopivimman koon. Mä itse teen lintukeiton yleensä niistä tähde osista; jotka varsinaisesta lintupaistista on jäänyt jäljelle... tai ainakin kypsät koivet säästän myöhäisempään käyttöön. Riippuu tietenkin monelleko sitä keittoa pitää lautaselle annostella ja montako lintua on käytettävissä.

Tuolta löydät riistareseptejä lisää... sieltä minäkin alkuperäisen reseptini olen kaapannut.
http://www.luonnossa.org/Metsastys/Riistareseptit/riistareseptit.html
Ilmoita
(6 annosta) Sckotti-.keitto
Liemi:
1 sorsa tai pieni teeri
2–3 l vettä
3 laakerinlehteä
10 maustepippuria
10 katajanmarjaa
1 porkkana
1 pieni palsternakka
1 sipuli

Keitto:
2 l lintulientä
12 perunaa
5 porkkanaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa tarkista jos lisäät juuston
150 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
nippu persiljaa
nippu ruohosipulia
kypsän linnun lihat
Keitä riistalintu oheisen ohjeen mukaan. Laita kiehuvaan liemeen mausteet sekä puhtaaksi raaputettu porkkana, kuorittu palsternakka ja kuorittu sipuli. Lisää tarvittaessa vettä kypsennyksen aikana. Kun lintu on kypsä, siivilöi liemi toiseen kattilaan.

Kuori ja paloittele perunat. Raaputa porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
Lisää kasvikset lintuliemeen ja keitä kypsiksi (noin 15–20 minuuttia). Lisää suola sekä sulatejuusto nokareina, anna juuston sulaa. Silppua persilja ja ruohosipuli. Lisää keittoon lintupalat sekä vihersilppu, tarkista maku. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Ilmoita
Viskejä on paritettu monenlaisille ruoille, skotlantilainen perinneruoka haggis yhtenä esimerkkinä. Grillatuista, paahdetuista tai savuisista ruoista on ehkä helpoin löytää paria. Uskoisimme kuitenkin, että jälkiruokien kanssa viski on eniten kotonaan, vaikkapa tumman suklaan kanssa.'siispä pluiru viskiä keittoon lopuksi , kiehaututa ja tarjoile
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

sorsa keitto

hävinneet sorsalintu ruoka ohjeet?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta