Säästö ehdotus

Aitoasia

Jos kouluruoka on paskaa niin pal välii, annetaan ruokailussa oikeaa paskaa, ei kukaan huomaa eroa ja oppilaat olis kerranki oikees!

3

301

Vastaukset

 • Olisi parempi että koko ilmainen kouluruokailu lakkautettaisiin. Köyhät saakin kuolla nälkään ja varakkaammat voivat syödä oikeaa ruokaa

  • Pekkuu! Sähän olit se kaveri, joka pistää grilliin pensat jotka eivät pidä sinun grillimausteella aateloidusta ribsistä.


 • Olette aivan oikeassa. Koulujen ala-arvoiset keittiöt voitaisiin aivan hyvin vuokrata esim grilliketjuille Mc Donalds tms. Eihän missään sivistysvaltiossa tarjota ILMAISTA kallista ruokaa. peruskouluikäisille(eikä muillekaan paitsi köyhien ruokajakelussa). Mikä säästö siitä kunnille tulisi, jos keittolat vuokrattaisi (tuloa kunnalle) järkevään tuottavaan käyttöön. Oppilaiden toiveita voitaisi kuunnella paljon paremmin. Sitä paitsi tämä ikivanha järjestelmä on perustettu joskus -40 luvulla. Kyllä nykyisin OPPILAAT tietävät mikä on heille hyväksi. Ne valistuneet vanhemmat, jotka ajattelevat oman lapsensa parasta liittyköön yhteen yhteiskunnan määräämää pakkoruokailua vastaan. Seuraavien vaalien yksi teema saattaisi hyvinkin olla "pakkoruotsin" lisäksi "pakkosyöttö".Oma oppiminen tehostuisi, jos esim. oppilas tekisi itse kouluun välipalansa ja oppisi talouselämän lainalaisuuksia. Niille köyhille voisi tietenkin järjestää jonkinlaisen tarveharkintajärjestelmän. Esim erillisen "korttiruokailun". Kotona tehdyt eväät on tietenkin yksi hyvä ja tehokas vaihtehto. Muutoksen tuulet puhaltavat kaikki voittaisivat. Koulusta poistuisi turha keittiöhenkilökunta, kunta saisi keittiö- ja ruokalatiloista selvää tuloa ja verotulot ja talouselämä paikkakunnalla kasvaisivat, menot pienenisivät. Työmarkkinoilta poistuisi lakkoilevat kunnan "keittäjät". Välipalaongelma, jos sellaista nyt oli, on helppo hoitaa "snac bar" automaatilla., kolikko koneeseen ja välipala on kädessä.
  Monet välipalayhtiöt voisivat jopa maksaa vuokraa koululle tekemästään pyyteettömästä ravintotyöstä.
  KAIKKI VOITTAVAT WIN WIN

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  331
  2996