MUKAVA MIELI JÄI ! !

Lapistamekin

Kävimme viime viikonloppuna ajelulla ja poikkesimme myös Pelkosenniemelle. Kaupassa mukavan tuntuisia ihmisiä ja kylänraitti siisti. Rohkenimme sitten syömään paikalliselle Seolle. Miten saimmekaan hyvän palvelun ja huippuruuat eteemme ! Kyllä meille jäi paikasta mukava mieli kotimatkalle. Tulemme toistenkin kylään :D

21

731

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitoskunkävitte

      Kiitokset palautteesta, on mukava lukea tällaista! Meitäkin on monta, jotka olemme tyytyväisä kotikuntaamme ja toivoisimme tietysti, että useampi huomaisi sen, mitä meillä täällä on! Kuntamme on pieni ja asukasluku ei ole suuri, mutta meillä on "suuri sydän" ja palvelu ensiluokkaista, niinkuin olitte huomanneet, kaupassa on mukava käydä, Seolla myös! Onneksi ette tarvinneet apteekki ja TK:n palveluja, saitte terveenä olla, mutta jos olisitte joutuneet näitä palveluja käyttämään, uskoisin, että kiitokset myös näistä olisi tullut! Tervetuloa vaan uudelleenkin tänne meille!

    • Silimätpöreenä

      Joo Pelkosenniemeläiset ovat niin onnellisia omasta pikku kylästään, kun eivät missään muualla pääse käymään... Minä en ole yhtään niin rupuisen pientä kylää nähnyt kuin niemi on... Mutta saavat ollakin ihan vapaasti siellä missä tykkäävät, mutta tosiasiassa kunta on kuin nariseva lato, jonka sortumista odotellaan, sillä kukaan ei tiedä miten latoja korjataan,,, Ei tulisi mieleenikään maailmaa nähneenä poiketa Seolle syömään...

      • Narinaeiladostakuulu

        Tämä on onneksi sinun mielipiteesi! Oletko ihan varma, että pelkosenniemiläiset eivät ole muualla käyneet? Katsos, se voi olla niinkin, että ovat käyneet ja asuneetkin muualla, siellä huomanneet sen mitä sinun sanoja käyttäen täällä "pienessä rupusessa kylässä" on! Voisimme arvostaa ja kunnioittaa toisiamme! Yleisestikin nykyään näyttää olevan sellainen meno, että pitää aina kaivaa toisen hyvästä asiasta ja teosta se negatiivisyys, miksiköhän? Voisimme edes joskus antaa kiitostakin! Se on hyvä, että sinä voit syödä ja elää siellä maailmalla, etkä voi ymmärtää heitä, jotka voivat Seollakin syödä ja asua ja elää onnellisena Pelkosenniemellä! Saaneet sitä sydämen sivistystä, joko täältä tai sieltä maailmalta, ovat ihminen ihmiselle! Kaikkea hyvää sinulle sinne "maailmalle"!


    • SuomiOnHienoMaa

      Suomi on oikeasti hyvä maa ja hyvät ihmiset.
      Itse olen lopettanut kaikki ulkomaan matkat ja vuokraan kotimaan mökkejä ja rahoitan kotimaisia yrityksiä työntekijöitä.
      Pizzerioissakin suosin kotimaisia.

    • Yhdessäolemmeenemmän

      Oman kylän asukkaanakin on jäänyt hyvä mieli lähiaikoina, on ollut niin mukavia kohtaamisia! Olemme saaneet seurakuntaankin papin, häntä on helppo lähestyä ja on osallistunut näihin kylien tapahtumiinkin, hyvä että hän on siellä, missä on kyläläiset, kynnys kirkkoon menosta "alittuu"! Tutuiksi tullaan! Myös kylätapahtumat kirkonkylällä "Iloa syksyyn - valonpilkkuja", Kairalassa "Sykettä syksyyn", "Syksyn satoa ja sapuskaa" ja Pyhällä Naavan tapahtumat konsertit ja elokuvat, sekä Revontulikappelin monet konsertit! Tanssejakin on ollut Kairalassa ja Astellissa! On tosi mukava, että meillä on kaikille jotakin, kuin vain haluamme osallistua! Ei pitäisi enää kovin kuulua, että "täällä ei ole mitään", vain mitä mieltä olette? Nyt kaikki kylien asukkaat herätkää, yhdessä olemme enemmän, arvostetaan toisiamme, hymyillään kun tavataan!

    • lapistamekin

      Yöksi oltais jääty, mutta se matkustajakoti oli sulkenut ovensa. Kummallista kun ei sitä enää ollut, se oli ainoa valituksen aihe.

    • Kyläpoliisi

      SEO.n touhut nykyään ihmetyttää muutenkin. Lopetettiin autojen ja pienkoneiden huoltotoiminta. Matkustajakotikaan ei ole toiminnassa. Kylän ainoa huoltamo on kiinni sunnuntaisin talvella, viinapiste ja posti korvaavat kaiken entisen.

    • Hankehanke

      Oliko paikkakunnan naurista poroa ja lammasta Syksyn sapiskaa tapahtumassa tarjolla?? Hmm..

      • eimatkakotiaenää

        Ei voi tietää kun matkakoti suljettu


    • Lapistamekin

      Jatkan vielä tätä. On pyöritty turuilla ja toreilla,laajempaakin näkökantaa on saatu,kun karavaanareita ollaan. Tämä jonkun nimittämä rupinen kyläpahanen antoi kyllä meille ihan toisenlaisen kuvan. Kuvan kylästä,jossa asuu mukavia ihmisiä ja jossa vieraskin otetaan hyvin vastaan. Ei sitä kaikkea ostoskeskuksia tarvi aina olla,jatkuvaa kiirettä ja hulinaa. Pelkosenniemeläiset,olkaa rohkeasti ylpeitä kylästänne !

      • eiooyösijaamatkamiehelle

        Soon se matkakoti sulettu, kylä on melkein jo menetetty sen myötä.


      • Hulinatjapulinatpois

        Sepä se, ihminen pärjää vähemmälläkin! Ihan kaiken tarpeellisen saa tältäkin kylältä ja kauppaan voi esittää, jos on jokin asia, mitä ei löydy, se on kyllä yritetty sitten kauppaan hommata! Parasta on kiireettömyys, on aikaa tervehtiä kyläläisiä, täällä vielä autetaan lähimmäisiä, naapuriapukin toimii!Niinhän se on, että on mentävä kauas, ennenkuin huomaa mitä hyvää on ollut lähellä! Kaikesta huolimatta, olen sitä mieltä, että koulu kuuluu kirkolle, keskelle pitäjää, ei lapset tarvitse sitä matkailukeskuksen hulinaa ympärilleen, elämä nykyään muutenkin on niin levotonta! Sinnehän pääsee sitten jokainen vapaa-ajallaan, jos on tarvetta! Koulumatkatkin pysyvät kaikille inhimillisinä!


      • Älykunniaan

        Kerro minulle miten ne pysyvät inhimillisenä? Suurimmallaosalla niemen oppilaistahan se matka lyhenee jos koulu siirtyisi pyhälle... Jos kerran pyhäläiset ja vuostimolaiset ovat aina kulkeneet niemeen kouluun eikä ole ollut epäinhimmillistä niin miksei se toimisi myös toisinkin päin?


      • Aapiskukkko

        Vuostimon koululaiset eivät ole Pelkosenniemiläisiä heidän koulunkäynnin varaan ei voida laskea yhtään mitään.
        Pyhällä ja vuostimossa on koululaisia n.10% kaikista Pelkosenniemen koululaisista joten siinä laskussa koulumatka kirkolle on kaikille inhimillinen kun se suurin koululaisten määrä tulee kirkolta ja muilta sivukylillä. Näinhän se oli siinä koululaisista tehdyssä selvityksessä.


      • miksitännemuutinkaan

        Mistä tämä selvitys löytyy? Äkkiseltään laskien tuntemiani lapsia tulee Vuostimosta ja Pyhältä 20 ja kolme Vuostimolaista lasta käy Kemijärvellä koulussa (tulisivat pyhän kouluun?). Saukkoaavaltakin viisi lasta. Saunavaarasta kolme. Saukkoaavalta ja
        Vuostimosta on sama matka Pyhälle kuin Pelkosenniemeen. Siinähän on jo melkein puolet Pelkosenniemen koululaisista. Kuulin juuri että, päiväkoti-ikäisiä on Pyhätunturilla 15, joista kahdeksan sai paikan Pyhältä.


      • Kassalaskentaa

        Saunavaarasta taitaa tulla tasan yksi koululainen.


    • seurannut.asiaa

      Pelkosenniemi on kiva kylä. Älkää pilatko mainettanne riitelemällä joka ketjussa tuosta samasta asiasta. Eikös sille ole oma ketju.

      • Mielensäpahoitushäätö

        Tämän ketjun otsakehan oli "Mukava mieli jäi"!Edelliseen mielipiteeseen voin liittyä, eikö tässä pitäisi olla siihen aiheeseen liityviä asioita, laittakaa oma "purnausketju" niille negatiivisille asioille! Kunnioitetaan niitä, jotka ovat tämän kylän rakentaneet, kyllä täällä on paljon kivoja asioita! Huomaa, että ei kaikki ole ohi ajaneet täällä kulkiessaankaan, vaan pysähtyneet ja huomanneet ne valopilkut! Koskaanhan ei voi olla kaikki hyvin, mutta inhimillisyys ja toisista välittäminen on kaiken a ja o! Ei kaikki asiat vaadi niitä euroja, tällä kylällä tehdään paljon hyvää, joka ei maksa mitään! Ei ihmisten tarvitse riidellä, vaikka asiat riitelisikin! Rehellisyydellä ja avoimuudella asiat selviää! Luonto ympärillämme valostuu lumen myötä, ei anneta tulevan kaamoksen masentaa, katsotaan yhdessä valoa päin!


    • Pula-Aho

      Ehkä tulevat vuostimosta,kiemunkivaarasta 2,saunavaarasta 1.Tasan ei käy onnenlahjan toisilla matka lyhenee toisilla pitenee.Tero saa rakentaa vaikka yksityiskoulun jos haluaa.

      • Villesi

        Pelkosenniemen kirous on Kiemunlkivaara-Kairala-akseli.


    • gööran

      Tänne muuttaa outoa porukkaa,vain sen takia,että ei vain varmasti joutuis töihin ja pääsee hyvän sossun huomaan!!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe