Kanalaiset.
Medborgare.
Kokeilkaa uusia ruokalajeja keittiössä. Se on hauskaa, ja maistuvaa puuhaa.
Esimerkkinä esim. nyt Viinikukko.
Kanan (ei broilerin) rinnat ruskistetaan (ei paisteta) pannulla, samoin pekonit, pilkotaan vihannekset. Otetaan vasta ostettu ja hyvä **Rautapata** ja ladotaan sinne kanat, pekonit ja vihannekset ja maustetaan. Lopuksi lorautetaan runsaasti mahdollisimman voimakkaan makuista (ja kallista) punaviiniä ja pata uuniin. Haudutetaan tunti puolitoista ylimääräistä. Ohjeet löytyy netistä. Mahtavan makuista. Kyytipojaksi sitä samaa punkkua. Annekin tykkäsi.
Tai RIIMIHÄRKÄ.
500g naudan fileetä, johon hierotaan suoloo ja pippurija. Pannaan tuoreita yrtinoksia pinnalle ja lorautetaan mahd. hyvää konjakkia pintaan n. 0.5L. Loput juodaan ite.
Lihakönttä kääritään kelmuun ja kelmu folioon. Sitten jääkaappiin maustumaan. Ei haittaa, vaikka maustuu 3-4 päivää toisin kuin reseptissä. Sitten könttä äkkijä vuorokaudeksi pakkaseen ja vesikielellä odottamaan. Tämän jälkeen jäisestä köntästä leikataan ohuen ohuita jäisiä siivuja ja pannaan jäisenä vaikka ruisleivän päälle. Mahtawan makuista. Huom. Lihaa ei kypsennetä / paisteta missään välissä. Pakastettu naudan file on sellaisenaan syötävää ja herrrrkullllista. HUOM. Sianlihaa ei saa käyttää siinä piilevien trikinien, terveysriskin takia.
Samoiten kannattaa kokeilla Tar-Tar pihvejä. Naudan jauhelihasta (EI SIAN) tai revitystä naudanlihasta (Parempi !!!) tehtyjä "pihvejä", jotka herkutellaan oliivien, hillosipuleiden, kastikkeiden yms. lisukkeiden kera
Myöskin juusto- ja öljyfondyy ovat Luxusta. Juustofondyyssä padassa sulatettuun juustomassaan (mausteita & valkoviiniä) dipataan leipäpaloja. Öljyfondyyssä kuumaan öljyyn dipataan leivitettyä juustoa (vastivaa...), lihaa, leipää, nakkeja... ja syödään lisäkkeiden ja kastikkeiden kanssa.
Sähkö-Fonduepata yksinkertaisin, itselläni Tefal, helppo puhdistaa ja käyttää. Perinteisesti käytetään patoja, jossa alla Sprii-keitin. Vaatii vähän enemmän läträämistä keittimen kanssa. Meikäläisellä on molemmat.
Kansalaiset. Medborgare.
Kyllähän hyvä ruoka maistuu. Kannattaa tehdä ite, ja uhrata vähän aikaa ja vaivaa.
Vaikka hauskaahan seon.
Tässä tämän kertainen "Veskun Kokkikerho".
Seuraavaan Kertaan.
Vesa Matikka,
Kuopio.
Viinikukkoa & Riimihärkää
6
96
Vastaukset
- Kotikokki62
". Lihaa ei kypsennetä " - suolaus on kypsentämistä, Eikä lihaa pidä jäädyttää (solurakenne menee rikki), riittää kun pitää pakkasessa sen verran, että saa helpolla leikattua ohuet siivut.
Ruuanlaitto on hyvä harrastus - yleensä kotona saa parempaa ruokaa kuin ravintolassa. Tietääkseni riimihärkä säilytetään pakkasessa, koska se ei muuten säily. Ja oikein, riimihärkä "kypsyy" juuri suolalla ja maustamisella. On suositeltavaa käyttää konjakkia runsaanlaisesti, loput voikin sitten juoda.
- näimeillä
Juu, ei säilytetä pakkasessa. Jäähdytetään riittävän kohmeiseksi suolauksen jälkeen jotta saadaan leikattua ohuita siivuja.
Oko todella näin...? Ihmettelin kun menee kä ja terveys lekatessajääkalikkaaleipäveitsellä... Voi olla, että oot oikeassa. Miten se siis menee? Selitystä.
- Kokkieisavosta
Hyvä mutta viinikukkoon kuten muihin pataruokiin KOKONAISTA nahallista ja luullista lintua. Maku tulee näistä.
- Pannumamma
Hyvät ihmiset! Varokaa lasten herkkiä suita. Itkuhan noista tulee, niin mausteista. Kerronpa salaisuuden. Ensin broileri (nahaton, luuton, lähes kaikille nahka ja luu on kauhistus) keitetään mausteliemessä (pippuri sipuli) meheväksi. Sitten käytetään hellästi pannulla (kesällä kaasugrillissä) ja pintaan hivenen grillimaustetta. Lasiin alkoholitonta punaviiniä tai oikeaa jos on oikein lomaviikko edessä. Ethän juo alkoholia lasten nähden! Voit korottaa lasin arvokkaasti ja jättää juomatta. Näin lapsi oppii kauniin tavan.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Elämä valuu ohi ilman merkitystä
Olen 5-kymppinen korkeasti koulutettu hyvässä ja vaativassa työssä oleva mies. Erosin pitkästä parisuhteesta pari vuotta3235940Martina julkaisi romanttisia kuvia kihlajaisista
Ihana pari. Paljon onnea ja rakkautta heille 💞2761633Ilo, joka nousee silmiisi saakka
kun katseemme kohtaavat. Olet energinen, aito, ihana. Välillä tuijotat suoraan silmiini - enkä hämmenny, katson takaisin661526eerikäinen novassa sanoi ei kukaan enää aja manuaalivaihteilla
meillä on 3 autoa talissa ja kaikissa manuaalilaatikot, on meillä vielä tämmöiset vaikka toisin puhutaan.1371493Gekkosessa hyvä juttu Sofian Dubai "töistä"
"Vielä tammikuussa Belórf lupaili aloittavansa jälleen verkkovalmennukset, mutta tämä projekti näyttää kuihtuneen kaikes1101426- 941345
En oikeasti
Tiennyt että sinulla on ollut vaikeuksia ja huonoja aikoja. Olen oikeasti pahoillani, ja olisin myös toiminut eritavoin1311242Jokaisella on omat syntinsä
Minä olisin niin mielelläni sinun. Ehkä joskus viittasitkin siihen. Olet nainen ajatuksissani jatkuvasti ja taidat tietä611194- 421025
- 172948