Viinikukkoa & Riimihärkää

Kanalaiset.
Medborgare.

Kokeilkaa uusia ruokalajeja keittiössä. Se on hauskaa, ja maistuvaa puuhaa.

Esimerkkinä esim. nyt Viinikukko.

Kanan (ei broilerin) rinnat ruskistetaan (ei paisteta) pannulla, samoin pekonit, pilkotaan vihannekset. Otetaan vasta ostettu ja hyvä **Rautapata** ja ladotaan sinne kanat, pekonit ja vihannekset ja maustetaan. Lopuksi lorautetaan runsaasti mahdollisimman voimakkaan makuista (ja kallista) punaviiniä ja pata uuniin. Haudutetaan tunti puolitoista ylimääräistä. Ohjeet löytyy netistä. Mahtavan makuista. Kyytipojaksi sitä samaa punkkua. Annekin tykkäsi.

Tai RIIMIHÄRKÄ.

500g naudan fileetä, johon hierotaan suoloo ja pippurija. Pannaan tuoreita yrtinoksia pinnalle ja lorautetaan mahd. hyvää konjakkia pintaan n. 0.5L. Loput juodaan ite.

Lihakönttä kääritään kelmuun ja kelmu folioon. Sitten jääkaappiin maustumaan. Ei haittaa, vaikka maustuu 3-4 päivää toisin kuin reseptissä. Sitten könttä äkkijä vuorokaudeksi pakkaseen ja vesikielellä odottamaan. Tämän jälkeen jäisestä köntästä leikataan ohuen ohuita jäisiä siivuja ja pannaan jäisenä vaikka ruisleivän päälle. Mahtawan makuista. Huom. Lihaa ei kypsennetä / paisteta missään välissä. Pakastettu naudan file on sellaisenaan syötävää ja herrrrkullllista. HUOM. Sianlihaa ei saa käyttää siinä piilevien trikinien, terveysriskin takia.

Samoiten kannattaa kokeilla Tar-Tar pihvejä. Naudan jauhelihasta (EI SIAN) tai revitystä naudanlihasta (Parempi !!!) tehtyjä "pihvejä", jotka herkutellaan oliivien, hillosipuleiden, kastikkeiden yms. lisukkeiden kera

Myöskin juusto- ja öljyfondyy ovat Luxusta. Juustofondyyssä padassa sulatettuun juustomassaan (mausteita & valkoviiniä) dipataan leipäpaloja. Öljyfondyyssä kuumaan öljyyn dipataan leivitettyä juustoa (vastivaa...), lihaa, leipää, nakkeja... ja syödään lisäkkeiden ja kastikkeiden kanssa.

Sähkö-Fonduepata yksinkertaisin, itselläni Tefal, helppo puhdistaa ja käyttää. Perinteisesti käytetään patoja, jossa alla Sprii-keitin. Vaatii vähän enemmän läträämistä keittimen kanssa. Meikäläisellä on molemmat.

Kansalaiset. Medborgare.

Kyllähän hyvä ruoka maistuu. Kannattaa tehdä ite, ja uhrata vähän aikaa ja vaivaa.

Vaikka hauskaahan seon.

Tässä tämän kertainen "Veskun Kokkikerho".

Seuraavaan Kertaan.

Vesa Matikka,
Kuopio.

6

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kotikokki62

      ". Lihaa ei kypsennetä " - suolaus on kypsentämistä, Eikä lihaa pidä jäädyttää (solurakenne menee rikki), riittää kun pitää pakkasessa sen verran, että saa helpolla leikattua ohuet siivut.

      Ruuanlaitto on hyvä harrastus - yleensä kotona saa parempaa ruokaa kuin ravintolassa.

    • Tietääkseni riimihärkä säilytetään pakkasessa, koska se ei muuten säily. Ja oikein, riimihärkä "kypsyy" juuri suolalla ja maustamisella. On suositeltavaa käyttää konjakkia runsaanlaisesti, loput voikin sitten juoda.

    • näimeillä

      Juu, ei säilytetä pakkasessa. Jäähdytetään riittävän kohmeiseksi suolauksen jälkeen jotta saadaan leikattua ohuita siivuja.

      • Oko todella näin...? Ihmettelin kun menee kä ja terveys lekatessajääkalikkaaleipäveitsellä... Voi olla, että oot oikeassa. Miten se siis menee? Selitystä.


    • Kokkieisavosta

      Hyvä mutta viinikukkoon kuten muihin pataruokiin KOKONAISTA nahallista ja luullista lintua. Maku tulee näistä.

    • Pannumamma

      Hyvät ihmiset! Varokaa lasten herkkiä suita. Itkuhan noista tulee, niin mausteista. Kerronpa salaisuuden. Ensin broileri (nahaton, luuton, lähes kaikille nahka ja luu on kauhistus) keitetään mausteliemessä (pippuri sipuli) meheväksi. Sitten käytetään hellästi pannulla (kesällä kaasugrillissä) ja pintaan hivenen grillimaustetta. Lasiin alkoholitonta punaviiniä tai oikeaa jos on oikein lomaviikko edessä. Ethän juo alkoholia lasten nähden! Voit korottaa lasin arvokkaasti ja jättää juomatta. Näin lapsi oppii kauniin tavan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitään järkeä?

      Että ollaan erillään? Kummankin pää on kovilla.
      Ikävä
      127
      1944
    2. Noniin rakas

      Annetaanko pikkuhiljaa jo olla, niin ehkä säilyy vienot hymyt kohdatessa. En edelleenkään halua sulle tai kenellekään mi
      Ikävä
      100
      1690
    3. Lasten hyväksikäyttö netissä - Joka 3. nuori on saanut seksuaalisen yhteydenoton pedofiililtä

      Järkyttävää! Lapsiin kohdistuva seksuaalinen hyväksikäyttö verkossa on yhä pahempi ongelma. Ulkolinja: Lasten hyväksikäy
      Maailman menoa
      56
      1306
    4. Kumpi vetoaa enemmän sinuun

      Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?
      Ikävä
      67
      1244
    5. Multa sulle

      Pyörit 24/7 mielessä, kuljet mun mukana, mielessä kyselen sun mielipiteitä, vitsailen sulle, olen sydän auki, aitona. M
      Ikävä
      31
      1008
    6. Mies, eihän sulla ole vaimoa tai naisystävää?

      Minusta tuntuu jotenkin, että olisit eronnut joskus, vaikka en edes tiedä onko se totta. Jos oletkin oikeasti edelleen s
      Ikävä
      47
      906
    7. Nainen, olen tutkinut sinua paljon

      Salaisuutesi ei ole minulle salaisuus. Ehkä teimme jonkinlaista vaihtokauppaa kun tutkisimme toisiamme. Meillä oli kumm
      Ikävä
      51
      903
    8. Onko sulla empatiakykyä?

      Etkö tajua yhtään miltä tämä tuntuu minusta? Minä ainakin yritän ymmärtää miltä sinusta voisi tuntua. En usko, että olet
      Ikävä
      44
      872
    9. Tavoitteeni onkin ärsyttää

      Sua niin turhaudut ja unohdat koko homman
      Ikävä
      107
      828
    10. Olet myös vähän ärsyttävä

      Tuntuu, että olet tahallaan nuin vaikeasti tavoiteltava. En tiedä kauanko jaksan tätä näin.
      Ikävä
      37
      820
    Aihe