Kanalaiset.
Medborgare.
Kokeilkaa uusia ruokalajeja keittiössä. Se on hauskaa, ja maistuvaa puuhaa.
Esimerkkinä esim. nyt Viinikukko.
Kanan (ei broilerin) rinnat ruskistetaan (ei paisteta) pannulla, samoin pekonit, pilkotaan vihannekset. Otetaan vasta ostettu ja hyvä **Rautapata** ja ladotaan sinne kanat, pekonit ja vihannekset ja maustetaan. Lopuksi lorautetaan runsaasti mahdollisimman voimakkaan makuista (ja kallista) punaviiniä ja pata uuniin. Haudutetaan tunti puolitoista ylimääräistä. Ohjeet löytyy netistä. Mahtavan makuista. Kyytipojaksi sitä samaa punkkua. Annekin tykkäsi.
Tai RIIMIHÄRKÄ.
500g naudan fileetä, johon hierotaan suoloo ja pippurija. Pannaan tuoreita yrtinoksia pinnalle ja lorautetaan mahd. hyvää konjakkia pintaan n. 0.5L. Loput juodaan ite.
Lihakönttä kääritään kelmuun ja kelmu folioon. Sitten jääkaappiin maustumaan. Ei haittaa, vaikka maustuu 3-4 päivää toisin kuin reseptissä. Sitten könttä äkkijä vuorokaudeksi pakkaseen ja vesikielellä odottamaan. Tämän jälkeen jäisestä köntästä leikataan ohuen ohuita jäisiä siivuja ja pannaan jäisenä vaikka ruisleivän päälle. Mahtawan makuista. Huom. Lihaa ei kypsennetä / paisteta missään välissä. Pakastettu naudan file on sellaisenaan syötävää ja herrrrkullllista. HUOM. Sianlihaa ei saa käyttää siinä piilevien trikinien, terveysriskin takia.
Samoiten kannattaa kokeilla Tar-Tar pihvejä. Naudan jauhelihasta (EI SIAN) tai revitystä naudanlihasta (Parempi !!!) tehtyjä "pihvejä", jotka herkutellaan oliivien, hillosipuleiden, kastikkeiden yms. lisukkeiden kera
Myöskin juusto- ja öljyfondyy ovat Luxusta. Juustofondyyssä padassa sulatettuun juustomassaan (mausteita & valkoviiniä) dipataan leipäpaloja. Öljyfondyyssä kuumaan öljyyn dipataan leivitettyä juustoa (vastivaa...), lihaa, leipää, nakkeja... ja syödään lisäkkeiden ja kastikkeiden kanssa.
Sähkö-Fonduepata yksinkertaisin, itselläni Tefal, helppo puhdistaa ja käyttää. Perinteisesti käytetään patoja, jossa alla Sprii-keitin. Vaatii vähän enemmän läträämistä keittimen kanssa. Meikäläisellä on molemmat.
Kansalaiset. Medborgare.
Kyllähän hyvä ruoka maistuu. Kannattaa tehdä ite, ja uhrata vähän aikaa ja vaivaa.
Vaikka hauskaahan seon.
Tässä tämän kertainen "Veskun Kokkikerho".
Seuraavaan Kertaan.
Vesa Matikka,
Kuopio.
Viinikukkoa & Riimihärkää
6
122
Vastaukset
- Kotikokki62
". Lihaa ei kypsennetä " - suolaus on kypsentämistä, Eikä lihaa pidä jäädyttää (solurakenne menee rikki), riittää kun pitää pakkasessa sen verran, että saa helpolla leikattua ohuet siivut.
Ruuanlaitto on hyvä harrastus - yleensä kotona saa parempaa ruokaa kuin ravintolassa. Tietääkseni riimihärkä säilytetään pakkasessa, koska se ei muuten säily. Ja oikein, riimihärkä "kypsyy" juuri suolalla ja maustamisella. On suositeltavaa käyttää konjakkia runsaanlaisesti, loput voikin sitten juoda.
- näimeillä
Juu, ei säilytetä pakkasessa. Jäähdytetään riittävän kohmeiseksi suolauksen jälkeen jotta saadaan leikattua ohuita siivuja.
Oko todella näin...? Ihmettelin kun menee kä ja terveys lekatessajääkalikkaaleipäveitsellä... Voi olla, että oot oikeassa. Miten se siis menee? Selitystä.
- Kokkieisavosta
Hyvä mutta viinikukkoon kuten muihin pataruokiin KOKONAISTA nahallista ja luullista lintua. Maku tulee näistä.
- Pannumamma
Hyvät ihmiset! Varokaa lasten herkkiä suita. Itkuhan noista tulee, niin mausteista. Kerronpa salaisuuden. Ensin broileri (nahaton, luuton, lähes kaikille nahka ja luu on kauhistus) keitetään mausteliemessä (pippuri sipuli) meheväksi. Sitten käytetään hellästi pannulla (kesällä kaasugrillissä) ja pintaan hivenen grillimaustetta. Lasiin alkoholitonta punaviiniä tai oikeaa jos on oikein lomaviikko edessä. Ethän juo alkoholia lasten nähden! Voit korottaa lasin arvokkaasti ja jättää juomatta. Näin lapsi oppii kauniin tavan.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?
Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot5914091Muuttaisiko viesti mitään
Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j483428Valpuri Nykänen elokapina
Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.662979- 382911
Oon vähän ihastunut suhun nainen
Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)192244- 322181
Se että tavattiin
Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni122107- 291945
Oot pala mun sielua
Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my171940Hei T........
Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu471889