Väitteen todenpitävyys

Järkisyitä

Voi helposti kuvitella, että jokainen väittämä on joko tosi tai epätosi. On kuitenkin väittämiä, jotka eivät ole kumpaakaan. Tuleeko teille mieleen tälläisiä?

8

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parapyskologi

      "Tämä väite on epätosi."

    • Valehtelija sanoo valehtelevansa.

      Siirtyminen metatasolle, jolloin tulee eri totuuskriteerit huomaamatta.

      Perusoletukset teorioissa oletetaan tosiksi vaikkei oikeasti tiedetä ovatko ne tosia. Oletukset aina, kunnes ne todistetaan. Hypoteesit.

    • P.Väyrynen

      En myönnä enkä kiellä, pikemminkin päin vastoin.

    • planeetta_ei.kirj

      Suomi24 lainattuna:

      "Linnunradan käsikirja liftareille on toimitukselliselta tasoltaan hyvin vaihteleva, ja se sisältää monia lukuja jotka näyttävät joutuneen mukaan vain senhetkisen toimittajan mielijohteesta.

      Yksi niistä (jonka Arthur oli juuri sattumalta valinnut) kertoi kuuleman mukaan eräästä Maximegalonin yliopiston hiljaisesta nuoresta opiskelijasta nimeltä Veet Voojagig.

      Hän hankki itselleen akateemista sivistystä opiskelemalla antiikin filologiaa, muodonmuutosetiikkaa ja historiallisen havainnoinnin aaltoharmonian teoriaa.

      Eräänä iltana hän kuitenkin sattui kapakassa samaan pöytään kuin Zaphod Beeblebrox joka tarjosi hänelle parit pangalaktiset kurlauspommit. Tästä illasta lähtien hän alkoi pohtia ainoastaan sitä mitä oli tapahtunut kaikille niille kuulakärkikynille jotka hän oli vuosien saatossa ostanut ja hukannut tai heittänyt menemään.

      Useiden vuosien ajan hän teki aiheesta tuskastuttavia tutkimuksia ja vieraili kaikissa Linnunradan suurimmissa kuulakärkikynien hukkaamiskeskuksissa ja lopulta hän julkaisi viehättävän pikku teorian joka sai aikaan suurta huomiota osakseen.

      Teorian mukaan maailmankaikkeudessa on ihmisten, matelijoiden, kalojen, kävelevien puiden ja yliälykkäiden, sinisten energiaolentojen asuttamien planeettojen lisäksi planeetta jota hallitsevat yksinvaltiaina kuulakärkikynän kaltaiset oliot. Juuri tälle planeetalle kadonneet ja poisheitetyt kuulakärkikynät ryömivät äänettömästi avaruuden madonreikien läpi viettääkseen omalla planeetallaan puhtaasti kuulakärkikynämäistä elämää pitkälle kuulakärkikynämäisten ärsykkeiden ympäröimänä kuulakärkikynämäisen elämänsä loppuun asti.

      Ja kuten teoriat yleensä, tämäkin hyväksyttiin ja sitä siedettiin, kunnes Veet Voojagig keksi äkkiä väittää löytäneensä kuulakärkikynien asuttaman planeetan ja kaiken lisäksi toimineensa erään päästäpainettavien, halpahintaisten kertakäyttökynien muodostaman perheen autonkuljettajana.

      Tässä vaiheessa hänet pantiin säilöön, missä hän kirjoitti aiheesta romaanin ja joutui lopulta lähtemään verorästejä pakoon. Tämä kohtalo odottaa yleensä jokaista joka on päättänyt tehdä itsestään julkisen pellen.

      Eräänä päivänä lähetettiin ihan silkasta uteliaisuudesta retkikunta tutkimaan paikkaa jonka kordinaatit Voojagig oli maininnut, mutta sieltä löytyi vain mitätön asteroidi jota asutti yksinäinen vanha mies. Hän väitti kivenkovaa että Voojagigin jutut olivat olleet pelkkää puppua, mutta myöhemmin kävi ilmi että hän oli valehdellut.

      Selvittämättä kuitenkin jäi, mistä vanhuksen pankkitilille ilmestyi vuosittain salaperäisesti 60 000 Altairin dollarin summa, ja tietenkin ne valtavat voitot joita Zaphod Beeblebrox keräsi kauppaamalla käytettyjä kuulakärkikyniä."

    • Molottajasontiainen

      Paljon parempaa kuin palstan normaali materiaali. Olen lukenut kyseisen viisiosaisen trilogian kolme kertaa.

    • Järkisyitä

      Kelpaisiko 1 1 on noin 1.5

    • Makuasiat. Kuten esim. missiehdokkaasta missimesenaatti Makunen voi ajatella, että "tämä missiehdokas on kaunis", kun taas joku toinen voi ajatella samasta missiehdokkaasta, että hän ei ole kaunis ensinkään.

    • panzer59

      Väitän että sorakasasta löytämäni kivi on arvokas. Kyseinen kivi on ainakin 4 miljardia vuotta vanha ja kivasti patinoitunut joten antiikkiarvoa ainakin pitäisi olla. Väite on tosi vasta sitten kun joku ostaa sen minulta eli joku muu on määrittänyt kiveni arvon. stalingrad hans...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe