Väitteen todenpitävyys

Järkisyitä

Voi helposti kuvitella, että jokainen väittämä on joko tosi tai epätosi. On kuitenkin väittämiä, jotka eivät ole kumpaakaan. Tuleeko teille mieleen tälläisiä?

8

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parapyskologi

      "Tämä väite on epätosi."

    • Valehtelija sanoo valehtelevansa.

      Siirtyminen metatasolle, jolloin tulee eri totuuskriteerit huomaamatta.

      Perusoletukset teorioissa oletetaan tosiksi vaikkei oikeasti tiedetä ovatko ne tosia. Oletukset aina, kunnes ne todistetaan. Hypoteesit.

    • P.Väyrynen

      En myönnä enkä kiellä, pikemminkin päin vastoin.

    • planeetta_ei.kirj

      Suomi24 lainattuna:

      "Linnunradan käsikirja liftareille on toimitukselliselta tasoltaan hyvin vaihteleva, ja se sisältää monia lukuja jotka näyttävät joutuneen mukaan vain senhetkisen toimittajan mielijohteesta.

      Yksi niistä (jonka Arthur oli juuri sattumalta valinnut) kertoi kuuleman mukaan eräästä Maximegalonin yliopiston hiljaisesta nuoresta opiskelijasta nimeltä Veet Voojagig.

      Hän hankki itselleen akateemista sivistystä opiskelemalla antiikin filologiaa, muodonmuutosetiikkaa ja historiallisen havainnoinnin aaltoharmonian teoriaa.

      Eräänä iltana hän kuitenkin sattui kapakassa samaan pöytään kuin Zaphod Beeblebrox joka tarjosi hänelle parit pangalaktiset kurlauspommit. Tästä illasta lähtien hän alkoi pohtia ainoastaan sitä mitä oli tapahtunut kaikille niille kuulakärkikynille jotka hän oli vuosien saatossa ostanut ja hukannut tai heittänyt menemään.

      Useiden vuosien ajan hän teki aiheesta tuskastuttavia tutkimuksia ja vieraili kaikissa Linnunradan suurimmissa kuulakärkikynien hukkaamiskeskuksissa ja lopulta hän julkaisi viehättävän pikku teorian joka sai aikaan suurta huomiota osakseen.

      Teorian mukaan maailmankaikkeudessa on ihmisten, matelijoiden, kalojen, kävelevien puiden ja yliälykkäiden, sinisten energiaolentojen asuttamien planeettojen lisäksi planeetta jota hallitsevat yksinvaltiaina kuulakärkikynän kaltaiset oliot. Juuri tälle planeetalle kadonneet ja poisheitetyt kuulakärkikynät ryömivät äänettömästi avaruuden madonreikien läpi viettääkseen omalla planeetallaan puhtaasti kuulakärkikynämäistä elämää pitkälle kuulakärkikynämäisten ärsykkeiden ympäröimänä kuulakärkikynämäisen elämänsä loppuun asti.

      Ja kuten teoriat yleensä, tämäkin hyväksyttiin ja sitä siedettiin, kunnes Veet Voojagig keksi äkkiä väittää löytäneensä kuulakärkikynien asuttaman planeetan ja kaiken lisäksi toimineensa erään päästäpainettavien, halpahintaisten kertakäyttökynien muodostaman perheen autonkuljettajana.

      Tässä vaiheessa hänet pantiin säilöön, missä hän kirjoitti aiheesta romaanin ja joutui lopulta lähtemään verorästejä pakoon. Tämä kohtalo odottaa yleensä jokaista joka on päättänyt tehdä itsestään julkisen pellen.

      Eräänä päivänä lähetettiin ihan silkasta uteliaisuudesta retkikunta tutkimaan paikkaa jonka kordinaatit Voojagig oli maininnut, mutta sieltä löytyi vain mitätön asteroidi jota asutti yksinäinen vanha mies. Hän väitti kivenkovaa että Voojagigin jutut olivat olleet pelkkää puppua, mutta myöhemmin kävi ilmi että hän oli valehdellut.

      Selvittämättä kuitenkin jäi, mistä vanhuksen pankkitilille ilmestyi vuosittain salaperäisesti 60 000 Altairin dollarin summa, ja tietenkin ne valtavat voitot joita Zaphod Beeblebrox keräsi kauppaamalla käytettyjä kuulakärkikyniä."

    • Molottajasontiainen

      Paljon parempaa kuin palstan normaali materiaali. Olen lukenut kyseisen viisiosaisen trilogian kolme kertaa.

    • Järkisyitä

      Kelpaisiko 1 1 on noin 1.5

    • Makuasiat. Kuten esim. missiehdokkaasta missimesenaatti Makunen voi ajatella, että "tämä missiehdokas on kaunis", kun taas joku toinen voi ajatella samasta missiehdokkaasta, että hän ei ole kaunis ensinkään.

    • panzer59

      Väitän että sorakasasta löytämäni kivi on arvokas. Kyseinen kivi on ainakin 4 miljardia vuotta vanha ja kivasti patinoitunut joten antiikkiarvoa ainakin pitäisi olla. Väite on tosi vasta sitten kun joku ostaa sen minulta eli joku muu on määrittänyt kiveni arvon. stalingrad hans...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      43
      8095
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4686
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      68
      3422
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2206
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1729
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1707
    7. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      17
      1656
    8. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      359
      1553
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      64
      1233
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      279
      1128
    Aihe