Ammattiyhdistysliike

Suffragetti

Ammattiyhdistyspomot, lähinnä SAK demareiden sponsori ja apupuolue on panemassa Sipilän hallitusta kontalleen. Lakolla uhkailua perustellaan hallituksen pyrkimyksellä muuttaa työehtosopimuslakia niin, että irtisanomiset helpottuvat pienemmissä yrityksissä. Nyt on demokratian kannalta milenkiintoista nähdä mikä taho maan asioista päättää. Onko se vaaleilla valittu maan hallitus vai ammattiliitot. Demokratia vastaan korporatismi. Ruotsin puolella tämä asia on viisaasti ratkaistu maan hallituksen hyväksi. Toivoa sopii, että meilläkin demokratia voittaa.

27

776

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hahhaaa

      Lakkoon vaan ettei pipilän rosvoustouhu jatku yhtään enempää.

      • pelastetaantalous

        Ei Sipilän hallitus ole rosvoillut, vaan se joutuu pakon edessä pelastamaan demarien, muun vasemmiston ja kepun punamultahallitusten kymmeniä vuosia kestäneen mullesulle-rahanjaon. Pienemmissä kepun tai munamullan johtoisissa kunnissa tuo politiikka näkyy jatkuvan vieläkin.

        Jos kansa on viisasta ja ajattelee Suomen ja suomalaisten etua, se ei anna demari-SAK-johtoiselle korporaatiolle valtaa, vaan on hallituksen takana.


      • ulkopuolinen.trolli

        Lakkoilu oli kuin painajaisunta. Eduskunta ja hallitus luotsasivat taitavasti riitelijät paitsioon, rauhoittumaan. Keskustelut ovat jatkuneet, suurimmat törmäilyt tukahdutettiin julkistetuilla verotustiedoilla.


      • JäädäänVeronmaksulakkoon

        On ne kovatuloisia herroja ja rouvia nuo ay-pamput. Kalliit ovat pienituloisilla edunvalvojat. Monta jäsenmaksua saa kerätä, että niille on palkat maksettu. Niin ja me muut veronmaksajat tuemme näitä suuria palkkoja, kun ammattiyhdistys saa ne verovapaudet monella eri tavalla.


      • veronmaksajajamaksatkans
        JäädäänVeronmaksulakkoon kirjoitti:

        On ne kovatuloisia herroja ja rouvia nuo ay-pamput. Kalliit ovat pienituloisilla edunvalvojat. Monta jäsenmaksua saa kerätä, että niille on palkat maksettu. Niin ja me muut veronmaksajat tuemme näitä suuria palkkoja, kun ammattiyhdistys saa ne verovapaudet monella eri tavalla.

        On se todella törkeää toimintaa näillä kovatuloisilla demaritaustaisilla Ay- pomoilla. Demareiden käsikassarana masinoidaan poliittisia lakkoja hallitusta ja eduskuntaa vastaan. Voimantunnossa on kävelty yli hallituksen ja eduskunnan ja demokratia poljettu maanrakoon. Maan kannalta on varmasti parempi, että lait säätää eduskunta, eikä Eloranta kumppaneineen. Mikä ihmeellisintä valtio tukee tätä tomintaa vuosittain yli 500 miljoonalla AY-liikkeille myönnetyin verovapauksin. Keltähän nämäkin puutuvat miljoonat kerätään ????????.


      • DemaritJaAy

        Jos äänestäjät olisivat tarpeeksi viisaita, äänestäisivät sellaisia puolueita eduskuntaan, että lähtisi ay-liikkeeltä nämä meidän kaikkien maksamat edut.

        On niin epätasa-arvoista kuin olla voi, maksaa tuollaista tukea ja noin paljon. Olisi edes jotakin hyötyä, mutta toiminta on poliittisten lakkojen kautta demokraattisesti valittuja eduskuntaa ja hallitusta vastaan. Millähän nimellä sitä muualla kutsuttaisiin tuota toimintaa?

        Suomi on hyvä maa, mutta olisi vielä parempi, jos ei olisi tuota ay-porukkaa, joka on todellista työllistämistä vastaan. Olisi kunnon työläisten etuja ajava ay-liike, mutta ei, on tekemässä tietyn puolueen politiikkaa.

        Työtä me tarvitsemme eikä poliittista lakkoilua!


    • kyllästynyt

      Älkää höpöttäkö.Ette osaa oman kunnan asioita hoitaa niin höpötättä valtion asioihin neuvoja ja lapsellisia kommentteja.Menkää Tuomaanpaloon ja viekää koirankakkamylly pumppaamolta Lapecoon ja sitte Kuksan planetaarion kautta hyvinvointikeskukseen ym.ym.ostakaa tonttia kunnalta kirkonkylän jänkästä.Talotehtaalta talo vain pystyyn.SAK,Sipilä jne. jutut jättäkää poijes.Esimerkkiä löytyy lissää.

      • näinlinnunpesässä

        Voit huoleti pysyä juttuinesi oman kunnan sisällä.

        Tuo esimerkki "SAK, Sipilä jne. jutut jättäkää poijes" on kyllä omiaan niille, jotka eivät halua tai pysty ottamaan kantaa kovin laajoihin, tavan kansalaisia koskeviin valtakunnan asioihin.


    • Hyviäesimefkkiä

      Olipas tyhjentävä vastaus. Tällaisia asiallisia niin kyll se siitä.

    • Ujsk

      Oli kyllä selvä vastaus.

    • Tottottt

      Hallituksella ei ole mitään asiaa työsopimus politiikkaan, siitä pitävät huolen palkansaaja järjestöt ja työnantajat.
      Jos hallitus rupeaa tunkemaan vääriin pöytiin niin AY liikkeen pitää se voimatoimin estää.

      • itsenäisestiajatteleva

        Eduskunta säätää hallituksen esityksestä myös työlait. Työmarkkinajärjestöt, SAK ja EK mukaanlukien, sitten työlakien puitteissa sopivat asioista tarkemmin.

        Tuliko selväksi, mikä on hallitusvallan ja ay-liikkeen välinen työnjako.

        Turha mulle on yrittää syöttää poliittista pajunköyttä.


    • antiay

      ay liikkeellä ei ole yhtään komppanjaa eikä yhtään piiskatykkiä. hallituksella on

    • kannatustyöllisyydelle

      Nykyinen ay ei aja työläisen etua, vaan ay-pomojen ja politrukkidemarien etua.

      Kaikki yritykset lisätä työllisyyttä ja työläisten hyvinvointia torpetoidaan demarien taholta. Se on selvä, jos työläisillä menee hyvin, se vaikuttaa huonontavasti demaripomojen kannatukseen.

    • ayporvari

      Muoniossa ay-liike ei päätä mistään eikä porvarit,demarit ym.
      on tarkotuksella harhautettu pohtiin valtakunnan politiikkaa.
      Ay herrat ja suurpääomakapitalistit nauravat yhteisissä ryyppyseminaareissa kansalle ja vievät valtion ja kuntien rahat.
      Ei kannata ruohonjuuritason kuntalaiset miettiin valtion korkeimmalla johdolla olevia epäkohtia.
      Ajatella,että tulis täystyöllisyys: ay-liikettä ei työttömät pönkittäis ja porvarit ei sais enää halpaa työvoimaa kun olis työvoimapula.
      Siksi ne tuovat ulkomailta työvoimaa,ettei palkkoja tarvi nostaa.
      Ja työläiset kannattaa ay-liikettä ja niillä valta pyssyy. Tätä on ollu jo kymmenet vuet. Kansalaiset on vaalikarjaa,aivan sama mitä puoluetta äänestämä,valta on samoila.

      • dem-okratia

        Kyllä näin on, että lainsäädäntävalta kuuluu vaalien kautta demokraattisesti valitulle hallitukselle ja eduskunnalle. Suomessa näyttää vain olevan, että demareiden apupuoleue SAK yrittää kaikin keinoin vastustaa hallituksen pyrkimyksiä työllisyystilanteen parantamiseksi.


    • veronmaksajajamaksatkans

      Nyt sitten demareiden apupolue ja käsikassara SAK on järjestänyt häiriöitä työpaikolle ja lisää on tulossa ensi viikolla. Vallanhimoset ay-pomot unohtavat jälleen kerran, että laikien säätäminen on hallituksen ja eduskunnan toimivaltaan kuuluva asia. Asiasta toiseen. Ammattiliitot nauttivat sijoitustensa verovapaude,. vaikka verotuksen tulisi kohdella kaikkia tasapuolisesti. Tämä on ilmeisesti sitä AY-demokratiaa.

      • Punamultajoo

        Se on myös sitä sos.dem-demokratiaa.

        Käydään sitten vaan muiden taskuilla ja haalitaan valtionlaitosten virat omille jäsenkirjalaisille. Näinhän se on ollut Kelassa ja työkkärissä, liekö vieläkin. Tosin näitä virkoja olivat jakamassa myös kepulaiset puna-multaperiaatteen mukaan ja konseksuksen hengessä.

        Sellaista on suomalainen, "oikeudenmukainen" ay-ja sosdemdemokratia.


    • Nautieduista

      Tarvis joskus muistaa kun jää esm.työttömäksi ja saa työttömyys päivärahaa tai jos työssä sattuu esm.tapaturma .ym.muut avustukset niin mitkä puolueet ovat ne järjestäneet,ei taida kokoomuksen kädenjälki näkyä,nyt sitten saavutetut edut ovat kepulaisten silmätikkuna ja sinipiikojen säestyksellä alas ajettu,sitähän nämä aktiivimallit ja kiky sopimukset ovat ,ei niistä rikkaat nauti vaan kyllä ne on työläiset ja luulen,että muonionkunnassa moni nauttii edellämainituista eduista

      • Ahkeratpalkittakoon

        Etuuksissa kyllä näkyy kaikkien kädenjälki. Demarien ja vasemmiston on turha omia kaikkia hyvinvoinnintuloksia. Ne demarien luomat hyvinvoinnin hedelmät ovat vain niin kalliita ja tavallisen ihmisen verorasitusta lisäävät. Demarit ja yleensä vasemmisto on juuri kansalaisten taskulla käyvä ryhmittymä.

        On osuvasti sanottu, että demarit = SAK.

        Nyt tämä porukka lisättynä joillakin hyvätuloisilla porukoilla ovat järjestäneet hallituksen ja parlamentaarisen päätöksenteon, siis demokratian vastaisia työtaistelutoimenpiteitä.

        Demarit, SAK ja yleensä ay-liike eivät halua työllisyyttä, vaan valtaa tavallisen kansan kustannuksella.

        Työnteolla tämä maa pidetään pystössä eikä kalliilla, tarpeettomilla sosiaalituilla. Todelliseen hätään on vastattava sosiaalituilla, mutta ei laiskotteluun.


    • Äläteemitään

      Osuit naulankantaan!
      Muoniossa niin paljon tyhjäntoimittajia jotka elävät siivellä.
      Eivät haluakkaan tehdä töitä. Natisevat ja valittavat asioista kyllä eniten.

    • Suffragetti

      Kylläpä taas ay-pomoilla mopo karkas käsistä pahasti tv-uutisissa näytetyssä ns. mainoskampanjassa. Mutta eipä tämä ollut ensimmäinen kerta eikä varmaan viimeinenkään.

      • aikaajanutohi

        Vaikuttaa siltä, että ay-pomot elävät 1900-luvun eikä 2000-luvun alkua.


    • Vihulainen

      Onhan se hyvä,että kylässä on näitä reppuselkä porvareita, jotka eivät edes työttömäksi jäädessään tarvitse yteiskunnan ja vieläpä jonkin liiton avustuksia,ja tuo hiki se on kapitalistin viholainen

    • Holliveisu

      Jos Suomessa ei olisi ay.liittoja niin moniko nauttisi esm.kesälomista,lomarahoissta,40.tuntisen tai työviikosta,ym.muista eduista,työttömyysturvakin on liittojen aikaansaama,liittoihinhan ei tarvi kuulua,ei myöskään voi vaatia liiton ajamia etuuksia vaan tyytyä siihen mitä työnantajat vaativat,ei muuta kun pitkää päivää ilman korvauksia, lomia,työttömyyskorvzukxiz.

      • turhaaveisasit

        Nuo edut ovat työnantajien maksamia ja näin ollen pienentää todellisia palkkoja ja ovat lisäämässä työnantajien sivukuluja, joka vaikuttaa vähentävästi työllisyyteen.

        Työttömyysturvan saa ilman ammattiliittoakin kuulumalla Loimaan kassaan. Työntekijät maksavat itse hyvin pienen osan työttömyysturvasta. Suuren osan maksavat työnantajat ja vielä suuremman osan muut veronmaksajat eli yhteiskunta. Turha puhua ay:n ansioista siinä.

        Loppupeleissä ei ole kenenkään etu. Paikallisesti sopimalla saisi paremmat edut ja paremmat palkat, jotka ne todella ansaitsevat. Lusmuilijat eivät tarvitse niitä, mutta saavat nyt ahkerien työntekijöiden kustannuksella.

        Mitä tulee tuohon "liittoihinhan ei tarvi kuulua" ei pidä paikkaansa. Näin on paperilla, mutta jos ei kuulu eikä mene liiton määräämiin lakkoon on kaikenlaiset lakkovahdit tehtaan porteilla estämässä töihin menon ja latelevat kaikenlaisia törkeyksiä työhön haluaaville. Se siittä "vapaudesta" olla kuulumatta liittoihin.


    • Hyyyi

      Näin varmasti on, nyt tuetaan niitä laiskoja, vähätöisiä. Kuka niiden työn tekee muu kuin hiljainen ja tunnollinen! Meilläkin on liuta näitä työtä pelkääviä ja vapaa-aikaa rakastavia. Vievät työpaikan nuorelta ja liitot pönkittää. Jotain tarttis tehdä muuten kaikki on ni8n kallista, että! Poliittisia suojatyöpaikkoja!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe