Hyvä satula hybridiin

SatulasepäksiköAlan

Mistä löysi hyvä satula paljon ajavalle keski-ikäiselle ja hiukka tukevalle?

Tykkään polkea pyörällä, mutta tarvitsisin satulan joka kohdistaa tarkemmin paineen istuinluille.

Herkästi menee paine välilihan alueelle edessä tai jos kallistaa asentoa taaksepäin niin paine kohdistuu takapuolen reiän kohdille.

Normaaleilla touring satuloilla paine kohdistuu liikaa joka paikkaan muualle kuin istuinluille :( Prisman/Bilteman/Motonetin touring satulat ovat esimerkiksi tyypillisesti liian pehmeitä pitempään ajoon.

Mistä löytyisi melko pystyssä ajettavaan fillariin satula, joka kohdistaa paineen istuinluille? Vai helpottaako tilanne jos vaihtaa kyykkypyörään?

23

1786

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitäjos
    • ollutjoskusrekisteröityn

      Brooks on vastaus ongelmaasi. Alkuun tuntuu kovalta mutta muotoutuu juuri takapuolen mukaan. Vaatii hiukan enemmän huolehtimista kuin normi "muovisatula", ei saa antaa kastua ja varsinkin rasvaus ennen käyttöönottoa tehtävä huolella.

      Toki se kyykkyasento auttaa myös, jakaa osan paineesta käsille.

    • E.N.Viromets

      Läskille sopii fatbike. Kumit jousta ja perese ei joudu liian koville. Monet läskit ajelee Keski-Euroopassa katupyörillä kun pitää olla sporttinen. Ei kehtaa ajaa polulla fätillä.

    • haasteellista--on

      Ehkä pikkaisen suorempi satula on vastaus ongelmaasi. Itselläni ongelma ratkesi kun hankin pikkaisen suoremman satulan. Satulan leveys vaikuttaa myös.

      Tässä on kuva joka väittää että pystymmässä asennossa pitää satulassa olla enemmän kaarevuutta (minulla toimi toisin päin).
      https://www.veloshop.fi/media/catalog/product/f/a/fabric-scoop-flat-profiilit.jpg

      Pyörän mukan tuli juurinkin tuollainen kuvan alimpana oleva "radius" mallin satula ja se ei sopinut laisinkaan, vaikka aika pysty asennossa ajan. Ongelmat poistuivat siis omalta kohdaltani hivenen tasaisemmalla satulalla. Itse hankin Specialized Phenom satulan. Ei sekään vielä "täydellinen" ole mutta parempi kuin pyörän mukana tullut malli. Kenties saisi olla vieläkin astetta suorempi.

      Vaikeita hommia nämä satulan sopivuusasiat. Ei auta kuin yrittää löytää sopiva malli. Jotkut liikkeet tarjoavat testattavaksi satuloita. Jos vain on mahdollisuus testata paria eri mallia, niin kannattaa.

    • ajoasentovaikuttaa

      Ajoasento vaikuttaa tosinaa myös. Esim. väärän kokoisella (usein liian isolla) pyörällä ei asiaa saa kunnolla kuntoon vaikka vaihtaisi satulan minkälaiseen tahansa.

      Tässä on yksi video aiheesta: https://youtu.be/DKmr6Qep3gU

    • Pomppukeppi

      Yleisesti: mitä kovempi satula, sen enemmän paino kohdistuu vain istumaluille (jos satula on muuten säädetty oikeaan asentoon).
      Tietysti hieman erilaiset satulanmuodot sopivat sitten eri tavoilla eri anatomioille ja parantavat tai pahentavat tilannetta käyttäjästä riippuen.

    • vaikeasuositella

      Vähän kovempaan satulaan kestää tottua mutta se toimii yleensä loppupeleissä paremmin kuin pehmeä satula. Ylempänä mainitulla Specialized merkillä on ainakin laaja valikoima eri malleja. Toinen merkki joka tuolla ylempänä mainitaan, on Brooks. Monet ovat kehuneet myös sitä. Mitään suoraa suositusta ei pysty antamaan sillä jokaisen ahteri on yksilö.

    • velosipedi

      Vähän typerää sanoa, mutta lähes ainoa keino on kokeilla erilaisia satuloita. Joku niistä sitten vaan sopii parhaiten käyttöösi. On olemassa myös erikoissatuloita. Tuosta linkistä löytyy satulaa jos jonkinlaista (ei ole mainos)

      https://m.bikester.fi/search?q=satula


      .

      • Anonyymi

        Jep. Ainoa keino on kokeilla. Tulee tosin kalliiksi jos aina joutuu ostamaan että pääsee testaamaan. Paremmissa liikkeissä on testisatuloita joista voi lähteä liikkeelle ja joiden perusteella voi tehdä johtopäätöksiä. Hankalempi homma jos asuu pienemmällä paikkakunnalla jossa ei ole testimahdollisuutta.


    • Anonyymi

      Kannattaa käydä pyöräliikkeessä mistä saa testisatuloita ja asiantuntevan palvelun. Itse vaihdoin cyclocrossariini uuden satulan, sain liikkeestä neljä testisatulaa viikoksi lainaan kun oltiin ensin myyjän kanssa pähköilty mitkä mallit voisi sopia. Yksi niistä sitten oli sopiva. Missään nimessä ei kannata ostaa sokkona varsinkin jos ongelmia ollut.

    • Anonyymi

      Täydellistä satulaa olekaan. Liian leveällä on ikävä sotkea pitkiä lenkkejä koska sellainen pakottaa reisiä levälleen. Jalat väsyy ja polvet vääntyy. Samoin puutuu persus. Joten vaihdoinkin kapeempaan jossa on persvako. Nyt pystyy puristamaan reisillä ja persuksella ihan eri tavalla. Kun pers ei puudu ollenkaan siihen malliin kuin ennen pystyy rykäisemään huomattavasti pitempiä siivuja. Mutta kuten todettu, tämäkään täydellinen ole.

      • Anonyymi

        Jokainen on yksilö. Itselläni istuinluiden mittaaminen antaa sellaisen tuloksen, että pitäisi käyttää kapeaa penkkiä. Itselleni toimii kuitenkin vähän leveämpi satula paremmin. Mittauksen perusteella pitäisi olla 132 mutta leveämpi (tällä hetkellä 143) on parempi.


      • Anonyymi

        Ykkönen eteen. Tarkoitin 140


    • Anonyymi

      Minulla tuli pyörän mukana myös ylhäällä mainittu Fabric Scoop. Jotkut ovat kehuneet sitä muta itselläni perse tulessa 30 min jälkeen. Tämä todistaa sen, että se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.

      Tällaisen maallikon analysoinnilla ongelma taitaa olla se, että satula on liian muotoiltu. Takaa kun katsoo, niin se on aika kaareva ja sivusta kun katsoo, niin satula on vähän S-mutkan mallinen.

      Löytyykö mitään hyvää "budjettimallin" satulaa, joka voisi tulla kysymykseen? Saisi olla suorempi joka suunnasta, jos vertaa tuohon Fabric satulaan. Tällä suunnalla ei oikein ole testimahdollisuutta. 80-90 € satulasta tuntuu aika suolaiselta hinnalta.

      • Anonyymi

        Minusta olet oikeillä jäljillä tossa satula-asiassa.

        Kaareva satula kohdistaa paineen pois istuinluilta. Toki tollasessa kaarevassa istuu tukevasti, mutta se painaa ihan vääristä kohdista. Jotkut pystyy istumaan mukavasti myös tuommoisessa scoopissa, ehkä lähinnä hoikat ja kapean istuinluiden välin omaavat?

        Hanki jokin tasainen, lättänä satula. Keskihalkiostakaan ei ole haittaa.

        Mittaa istuinluut jossain pyöräliikkeessä, niin pääset valitsemaan sopivan leveyden.


      • Anonyymi

        Bontrager Arvada voisi kenties toimia. Ei ole niin kaareva eikä myöskään aaltomainen. Kanava/halkio löytyy myös. Trekin ajoasentoluokituksen mukaan ajoasennon 3 mukaiseen ajoon suunnattu (ei niin aggressiivinen asento). Comp mallin hinta ei myöskään ole paha. 54,99 € (SVH) ja näköjään useassa ulkolaisessa nettikaupassa alle 50 €.

        https://www.trekbikes.com/fi/fi_FI/pyöräilyvarusteet/polkupyörän-osat/pyörien-satulat/suorituskykyä-parantavat-satulat/bontrager-arvada-comp-bike-saddle/p/21516/?colorCode=black


    • Anonyymi

      Kiitoksia vastauksista :)

      Asiaa väännettyä ja käännettyäni ratkaisu on löytynyt. Leveä ja tasainen satula keskihalkiolla.

      Samoin ajoasento vaikuttaa. Jos ajan ilman "setback" tolppaa, niin mikään satula ei tunnu hyvälle. Kun satulan saa ja muutaman sentin liian taakse ja liian alas setback istuintolpalla niin paineen saa kohdistettua tarkemmin istuinluille.

      Samoin ajoasennossa pitää olla pieni etukeno, että myös kädet ottavat painoa vastaan.

      Satula pitää itsellä olla leveä. Istuinluut ovat leveällä.

      Tällä reseptillä saan tehtyä asennon jossa voi pyöräillä tuntikausia :)

    • Anonyymi

      Ostin Brooks B17 Satulan. Malli ollut jo markkinoilla vuodesta 1898 - siis oikeesti.
      Ei tarvitse enää vaihdella - kokeilin aiemmin 5 erilaista satulaa.
      Hyvä nahasta tehty satula.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe