Yerba Mate

Mistä saa?

Mistähän esim. Helsingissä löytäisi Yerba Matea? Yksi kauppa Sörnäisissä myi aiemmin, mutta eivät ole hankkineet lisää - eivätkä aikoneet, kun tiedustelin. Kun etsii googlella, löytää vain erilaisia terveystuotteisiin ja kuntoiluun liittyviä sivuja, joilla mainostetaan pillereitä, joissa on Mate-uutetta. Mutta sehän on vähän sama kuin korvaisi kahvin kofeiinitableteilla.

12

2993

  Vastaukset

  • Ruohonjuuresta löytyy. Muistaakseni olen ostanut viime kesänä Yerba Matea juuri sieltä...

  • Muistakseni Kluuvin Robert's Coffeesta saa mate:ta

  • Forsmanilta on tullut näköjään uusi "Brasilia Mate-hauduke Kuuma Tanssi" (lisänä mango-ananas, papaya, kvitteni ja kukkien terälehtiä). Ostin sitä tänään Stockan ruokaosastolta, mutten ole vielä ehtinyt maistaa. Helsingissä Matéta saa edellä jo mainittujen paikkojen lisäksi ainakin Hakaniemen hallissa olevasta Parhialasta sekä joistain luontaistuotekaupoista.

  • Pääskylänrinteellä (Sörnäisissä) on "itämainen" liike, josta aikaisemmin sai hyvää mateeta edullisesti. Valitettavasti ei enää. Roberts Coffeen mate on neljä kertaa kalliimpaa, eikä mielestäni yhtä hyvää.

   • Mate saa olla mielestäni aika karkeaa, niin että samoista puruista irtoaa makua useampia kertoja. Parhaimmin se toimiikin "bombillan" (siivilällä varustettu pilli) kanssa. Paljon puruja, ja vesi ei saa olla liian kuumaa.


   • Mistä saa...? kirjoitti:

    Mate saa olla mielestäni aika karkeaa, niin että samoista puruista irtoaa makua useampia kertoja. Parhaimmin se toimiikin "bombillan" (siivilällä varustettu pilli) kanssa. Paljon puruja, ja vesi ei saa olla liian kuumaa.

    Hakaniemen Hallissa Parhiala myy useampaa erilaista laatua matéta.


   • sorkkis kirjoitti:

    Hakaniemen Hallissa Parhiala myy useampaa erilaista laatua matéta.

    No nythän löytyi! Parhialalla oli tosiaankin useampaa laatua, ja kysymällä löytyi myös juuri etsimääni laatua, argentiinalaista karkeaa matea, joka on aika erilaista kuin brasilialainen "hienompi" laatu. Hinta oli 26 € kilo (brasilialainen taisi olla kalliimpaa).
    Kiitos vinkistä!


  • Aitoa Yerba matea löytyy osoitteesta http://www.bello.fi
   Ruokakaupan mate (silloin kun sitä sieltä löytyy) on yleensä pilalle maustettua tai jotenkin kummallisesti valmistettua. Ehkä sitä on yritetty muokata suomalaiseen makuun. Tuo Pajarito on ainakin aitoa matea.

   • Yerba matea saa nykyään monista paikoista Suomessa, mutta aika kovalla hinnalla. Olin Argentiinassa vuoden ja sain maistaa monia paikallisia merkkejä, Amanda, Nobleza Gaucha, Cruz de Malta, Taragui...ne on kaikki hyviä. Toi Pajarito on aika tuntematon merkki ainakin Argentiinassa, eikä mielestäni oo mitenkään erikoinen, silti täällä maksaa vähintään 14 eur kilo... nyt sain vinkin kaverilta ja pistin tilauksen http://www.ombu.fi - kaupasta tulemaan ja hinnat näyttäis olevan ihan kohtuullisia ja merkkejäkin on ihan kivasti.
    Ja musta oli kiva yllätys, että sieltä löytyy muitakin tuotteita, joihin tuli tutustuttua Etelä-Amerikassa.


   • Gaucha kirjoitti:

    Yerba matea saa nykyään monista paikoista Suomessa, mutta aika kovalla hinnalla. Olin Argentiinassa vuoden ja sain maistaa monia paikallisia merkkejä, Amanda, Nobleza Gaucha, Cruz de Malta, Taragui...ne on kaikki hyviä. Toi Pajarito on aika tuntematon merkki ainakin Argentiinassa, eikä mielestäni oo mitenkään erikoinen, silti täällä maksaa vähintään 14 eur kilo... nyt sain vinkin kaverilta ja pistin tilauksen http://www.ombu.fi - kaupasta tulemaan ja hinnat näyttäis olevan ihan kohtuullisia ja merkkejäkin on ihan kivasti.
    Ja musta oli kiva yllätys, että sieltä löytyy muitakin tuotteita, joihin tuli tutustuttua Etelä-Amerikassa.

    löytyi kivoja reseptejä mm kvitteni-piirakka.
    http://www.ombu.fi/blog/category/reseptit
    ja http://www.hakaniemenkauppahalli.fi/kauppiaat/parhiala.htm


  • Mateahan saa Helsingistä muutamastakin paikasta, mutta valitettavasti hinnat voivat tosiaan olla aika kovat ja vaihtoehdot kovin suppeat.

   Itäkeskuksen ja Puhoksen etnisistä ruokakaupoista saa noita perusmerkkejä melko edullisin hinnoin. Näemmä Matea juodaan lähi-idässäkin, joten se selittää saatavuuden.

   Kampin K-marketissa oli Matelaiturin eri makuisia myös, mutta nyt siellä on aikalailla hyllyt tyhjinä ko. tavarasta. Ruohonjuuri myy myös samoja Matelaiturin tuotteita, mutta vielä paljon kalliimmalla kuin K-market.

   Vaikka tunnetuimmilla Maten valmistajilla on todella laajasti eri makuja saatavilla kansainvälisesti, niin eipä täällä ole juuri muuta kuin tuota ihan tavallista matea saatavilla. Herttoniemenrannassa Hiltusen pyöräkaupassa on myös pieni Mate-osio, mutta sekin myy lähinnä niitä maustamattomia tavallisia Mateja tarvikkeineen.

   Nettikauppana Matelaituri on ihan hyvä paikka kanssa, mutta tulee muistaa että siellä on aika kovat postikulut vaikka Mate sinällään onkin melko edullista siellä.

   Hienoa olisi kyllä jos saataisiin parempaa valikoimaa Yerba Matesta ihan oikeastaan ympäri suomen. Muutama hyvän valikoiman omannut kauppa on valitettavasti tainnut lopettaa jossa eri makuja oli paljon..

   • nuupahtanut olo ja yerba mate nostaa pintaan yli kaamosajan
    https://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/matesta-voimaa-virkeytta/


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   313
   6767
  2. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   91
   4365
  3. Miksi vihreät ja myös pääministeri vähättelee korona virusta..

   ..verrataan flunssaan ja "kuoleehan siihen se turha sakki muutenkin "-tyyliin. Koronavirus voi olla kohtalokas epidemia myös tuhansille suomalaisille.
   Maailman menoa
   167
   2128
  4. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   76
   1369
  5. "Kuule kundi, jos kondis on noin huono, tilaisit taksin"

   Vanhempien ihmisten kunnioittaminen on sivistynyt piirre. Hiljattain Kaarina Suonperä kertoo seuranneensa raitiovaunussa tilannetta, jossa sotaveteraa
   Maailman menoa
   124
   1239