Liittyis Pelloki Rovaniemeen

Napapiiri

Olis coolimpaa saada sanoa olevansa kotoisin Rovaniemeltä kuin jostain karhunperseestä.

16

565

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eppäilekkö

      Pello ois lähiö ja niilä on hyvä maine.

    • Pölhön-kunta

      Rovaniemen ulkolaiset matkailijat pääsisivät Pellon läpi käymään myös Ruotsissa, jos oltaisiin samaa kaupunkia. Samoin kuin Jäämeren raikkaat tuulet pääsivät aikoinaan Petsamon kautta Suomeen.

      Totta puhuen Pello pääsisi nauttimaan kaupungin eduista ja ehkä Pelloakin kehitettäisiin matkailumielessä. Olisi se mahtavaa hakea rakennuslupa kaupungilta!

      • porkmestari

        Olis kaksi patsastaki, Jätkän ja Eeron. Ja pysäköintimittarit lappuliisoilla.


    • Eeronpatsas

      Kannattee liittyä,pellollekkin toisi lisää imagoa kuivuneeseen kylään ja varmaan toisi työpaikkojakin kylään ja yrittäjiä,Voisi isommat tehtaat kiinnostua satsaamaan tänne toimintaa kun ruotsikin lähellä,nyt puuttuu kansainvälinen toiminta osaaminen kunnasta,Ei sitä lohella ja ohi ajavilla turisteilla kuntaann ropoja jaella.Näkee kyläkuvastakin ettei ole mikään hauskan näköinen kylä.250metrin kylä pätkällä on pellon palvelut.Eeronpuisto on ainut mikä on ihailtava paikka.Pysäkki on ainut turisti rysä kunnassa,onneksi se on erillään kunta keskuksesta,komea jokiranta paikalla

      • Unelmoijavaan

        Pysäkiltä puuttuu maamerkki joka houkuttais pysähtymään. Sekä oikea sisäänajo-ja poistumiskaista. Torniravintola voisi olla hyvä ja alemmissa kerroksissa erilaisia palveluita, ehkä majoitustakin.


    • Itsenäisenä

      Ei missään nimessä velka Rovaniemeen. Ko maalaiskunta liitettiin kaupunkiin niin Tolosen kyläki on jääny ilman palveluja. Pello pysyköön Pellona niin kauan ko maholista.

    • Persjalka

      Joo, tervetuloa vain umpi köyhään Rovaniemeen, täällä on Suomen kolmanneksi kalleimmat asumiskulut. Vesi, kiinteistövero, sähkö, jätehuolto ym ym kallista. Meillä kun elätetään valtavaa johtajien ja päälliköiden laumaa.

    • Viisuri

      Liittykää van, tällä tarvitaan teidän kaikkien veroeurot.

    • Liisamaija

      Aloittajalle sanoisin, että on se coolia, kun äiti ja isi maksaa. Rovaniemi on kallis!!!

    • TietäjäPello

      Ei missään nimessä. Tämä olisi käytännössä Pellon tyhjentömismääräys. Pellon kylälle kävisi hyvin nopeasti, kuin mitö järvikylissä 90-luvulta eteen päin. Toki jos talvimatkailu olisi hyvin vetovoimaista, Rovaniemi voisi olla tunnetumpi nimi. Esimerkiksi Kittilälle voisi kunnan sotkujen ja matkailun tunnettavuuden vuoksi olla parempi vaihtaa nimi Leviksi; samoin Kolari Ylläkseksi.

      Paljon mielummin olisin tornionlaaksolainen Pellosta kuin Rovaniemeltä. Tornionlaakso ei ole ko in hyvin tunnettu, mutta kulttuurisesta alue on rikas ja murrekin eri verrattuna Rovaniemeen. Paljon hedelmällisempäö ja vetovoimaa lisäävää olisi tehdä mahdollsimman paljon yhteistyötä Ruotsin kuntien kanssa.

      Lääkäripöivystys näiden Suomen ja Ruotsin rajakuntien välillä pitää palauttaa. Yhden kateellisen kolarilaisen taksikuskin takia joudumme nyt kärsimään heikentyneestä palvelusta. Nykyään voi viikonloppuisin joutua vaikka jonnekin Sallaan päivystykseen, kun terveyspäivystys sattuu olemaan satunnaisia viikoin kaikissa Lapin kunnissa. Onneksi taksilupa vapautettiin.

      • TietäjäPello

        Kännykän takia paljon virheitä, mutta suosittelen lukemaan.


      • Ideoitakehiin

        Kyllähän pello on ohiajettava kylä,ei täällä ole mitään annettavaa turisteille kuin ruokaa ja bensaa että pääsevät jatkaan matkaa.Ritisvaaran satsauksetkin alkaa olheen viimeinen vuosi ennenkö nimi vaihtuu.Kyllähän lohestus olis hyvä rysä,mutta siinäkin lyhyt kausi jos yhden kuukauden kestää ja sitten hiljenee,ei kestä kovin suuria investointeja.


    • Jättiläishonka

      Ja sekös on kestävää ja halpaa että Pellon suurin työnantaja on kunta? Ei se tornionjokilaisuus katoa vaikka kunta olisi Rovaniemi. Esim. reitti Kiirunan ja Rovaniemen välillä kulkee Pellon kautta. Mutta Pellon matkailu ei vissiin kartoita mitään tällaisia isompia kokonaisuuksia. Se on aina vain net kalaveet. Mikä se Kummelisatsauskin oli sinne peräkorpeen kunnalta 80-luvulla? Sitten niitä myydään käytännössä eurolla pois, kun on kokkeilu nähty (minkä tiesi kokkeilemattaki).

    • nuorijanotkea

      Pellossa on pienyrittäjiä enemmän kuin kummassakaan naapurikunnassa, eikä kaikki ole matkailuun liittyviä. Rovaniemi velkaantuu lisää ja maksut nousee, samoin kiinteistöverot ja veroprosentti.
      Pello on hyvä paikka asua, komea jokivarsi ja järvikylät. Puhalletaan vaan yhteen hiileen niin hyvä tulee.

    • Eeeeeeeiiiii

      Aloittajan kommentti täytyy olla sarkasmia!
      Vaikka Pello on monen mielestä huvittava paikkakunnan nimi.

    • SoonTosi

      Missä ennusteessa se oli jo sanottu, että Pello tulee olemaan yksi Lapin kriisikunta, oliko se aikajakso 10 vuotta tms. ja menee konkurssiin silloin? Taitaa päättäjät ummistaa silmänsä jo ennalta tiedetyltä katastrofilta Pellossa. Jotain pitäis kai tehdä siis? Kauanko se itsepintainen omankunnan säiltysyritys voi kestää noin niin kuin järjellä - ei tunteella - ajateltuna?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2663
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      72
      1432
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1431
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1189
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1141
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1089
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1070
    Aihe