Mikä Muonion nuorisossa on vikana?

huolestunut

Aivan järkyttävää, kylällä rälläävät mopeteilla ja ryyppäävät joka viikonloppu jossain. Jatkuvia murtoja ja ilkivallan tekoja. Aivan pohjasakan lapsiako nämä on? Polttaa tupakkia ko laahustaa kauphan ja kiroaa.

32

2436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Missäonpoliisi

      Nuoret tekkee ilkivaltaa ja on holtittomia liikenteessä. Kiilaa eteen ja aiheuttaa vaaratilanteita. Milloin poliisi puuttuu mopojen viritykseen?

    • Semmostason

      Sammaa hommaa son joka paikassa ja pahempaaki. Mopot kulkevat hurjia lukujq jokasella asu se sitten mikkelissä tai hetassa muoniossa sama homma. En ole nähnyt tilanteita jossa vaarantaisivat liikennettä ,keuliminen asia eri, mutta kyllä kiitö hitaita mopoiliota autoiliakki ihan hullun holtittomasti ohittelevat. Siinäkös kläpit polttavat asia minulle kuulu. Murtautumalla haluavat tulla huomatuksi ja samassahan nuo naperot meille näyttävät että ei ole tarpeeksi hyvät turvatoimet. (Aika inhottavaa myös nimeltä jokin mainita jos oma lapses hänestä mqllia ottaa niin sillon son sinun lapsessas se muuttamisen tarve vaikka tämä välttämättä ole esimerkki ainesta niin herranjumala sano se lapselles tai lapsenlapselles tai tutulles, ei täällä se asiaa auta. Kyllä son seki varmaan jolttain muulta ne hommat oppinu) joo kyllä se nuoriso on aika pellejä mutta minua ei henkilökohtaisesti niitten hommaamiset kiinnosta.

      • Kysynvaan

        Kyllä on tosiasia että nuoriso häiritsee iltaisin mopoillaan asukkaita.Ajellaan yö myöhäseen talojen piha alueilla.Mitenkäs koulussa kuri on pysynyt,onko törkeätä kiusaamista edelleen ????


      • Rehtorintehtävä

        Jospa uusi rehtori on saanut järjestyksen taloon.


    • Kukkahattutät1

      Jaa onkaan sekään aivan. Oikein että mopoilijoita huijottaan hiihtosauvvoilla

      • Minunmielipide

        Ei tietenkään. Meillä on melua vähän ja nuoret käyttäytyvät hyvin. Moni nuori on paljon sivistyneempi kuin aikuinen työssäkäyvä.


    • M4rj4l33n4

      Muinion nuoriso on paljopsrempi käytökseltää ko kaupunkilaiset..

      • Lakkaahuutelemastaköpö

        Ossaa ne ainaski oikeinkirjoituksen.


      • Hox

        Eipä siltä vaikuta


    • Merensinisyydestä

      Muonio ei ole juuri poikkeava muihin kuntakeskuksiin ja nyt vertailen yhtä paikkakuntaa. Viikon loput ovat nuorisolla hyvinkin vilkasta. Ilmajoki paikka keskustana. Nuoret noin 12-16 vuotiaat tulevat keskustaan traktoreilla ja hyvin kookkailla, sekä usein löydetty tyttö kyytiin, niitä menee peräkanaan useita ja toistuen kokoontuvat ABC piha- alueelle. Samanaikaisesti mopoautot, mopot moottoripyörät. Melkoiset äänet, koska moottoriajoneuvoista todennäkäisesti äänenvaimentien sisustukset on poistettu ison äänen saamiseksi. Melkoinen häirintä kyläkeskustassa edestakaisin ajamisilla, mutta liikenteessä eivät enemmälti toimi liikenteen vastaisesti.. Tämän olen todennut, että nuoret ei enimmäismäärinä ole alkoholia kyttäneinä esiintynyt. Eräät haluavat lähes lapsellisesti esiintyä, kun tyhjentävät tölkki kaljaansa, sekä esiintyvä juopuneena ja epäilen usein vahvistettua näyttelyä.
      Nuorilla on kuitenkin hyvät tavat, koska yleensäkin kello 23,00 aikoihin, moottoriajoneuvojen kanssa häirinnät päättyvät. Samalla nuorten ääni häirinnät hiljastuvat.

      • Peräpohojalaanen

        Ne on nuo pohojalaaset niin rauhallisia! Minun suku on tuolta kotoosin
        perkelees’ ollahan rauhassa tai minuun täytyy riemastua!


      • JUkkaDuudsoni

        tääääääl ei ristus pohjaaaalaisille vittuilla ähähähähähähäh


      • Jarappi
        JUkkaDuudsoni kirjoitti:

        tääääääl ei ristus pohjaaaalaisille vittuilla ähähähähähähäh

        Em Kommendoi


    • 12345654321

      Nuoriso-ongelma on ikivanha. Faaraon haudasta, jostakin pyramidista on löytynyt kirjoitus jonka hieroglyfien tutkijat ovat todenneet olevan moite nuorison holtittomuudesta. Noin 5000 vuotta sitten todettu ongelmaksi, vaikka mopojen ääni ei häirinnytkään kirjoittajaa.

    • Revontultenaika

      Mitä tuosta yksi poikanen vähän kaasuttele ja kuulema hurjastelee. Olisihan poliisilla töitä, aikuiset ajaa jalkakäytävällä pyörällä, liikunnalliset paksupeput ajaa liikuntahallin eteen, vaikka hätätiet pitää olla autoista vapaat. Pyörätelllä pakettiautot rulllaa. Onhan näitä vaaratilanteitä. Muttä missä lainvalvojat???

      • Melkko

        Onhan hyvä että jotain potkua Muonion nuorišsa on vielä...ja vanhaan malliin!


    • Hommiariitäismuoniossa

      Niin missähän ne Muonion poolisit on

    • Opollari

      Ei mithään vikkaa vikkaa vikkaa niissä ole. Tulevia veronmaksajia, kunnon poikia ja tyttöjä. Päristely kuuluukin nuorison touhuihin. Tiethyyn rajhaan niitä voi jopa sietääkin.

      • Eläväkylä

        Mukava, että on pärinää ja pörinää. Sehän on elon merkki.


      • Opollari

        Entisaikojen nuoriso, muutama vuosikymmen sitten hakkasi toisiaan seipäillä kylätappeluissa leveälahkeiset housut lepattaen.


      • Meluunkyllästynyt

        Ennen oli ennen ja nyt on nyt.Häiriköt vaan kuriin ja poliisit liikenteeseen.


    • aikusekki.kurhiin

      kukas son joka sillä valkealla autilla ajelee? monta vuotta jo pako putki ollu rikki, luulis jo että iskä vois korjata ko on se mahoton räminä autissa. kova ääni ja mithään ei kuitenkaan taoahu autille etheenpäin menemiseksi

      • asukas

        Koska olet päässy koulusta,ei meinaa saada selvää mitä kirjoittelet.Unohda koko juttu jos et selvää Suomenkieltä osaa kirjoittaa.


    • Voivoivoi

      En tiiä eikä minua kiinnosta kenen penikka se on, joka tykkää pimeän tullen ajella kylillä mopolla ILMAN VALOJA. Alkaa olla jo iltasin sen verran pimeää, että on oikeasti aika saakelin vaarallista touhua ja ärsyttää kattoa tuommosta toimintaa. En tiä auttaako se mittään, mutta mopoilijoiden vanhemmat vois kotona mainita asiasta ennen ko jollekki jotaki sattuu.

      Muuten mulla ei ole kyllä mittään pahaa sanottavaa Muonion nuorisosta, ihan tavallisia nuoria ko muuallaki.

    • Sininen.hammas

      Vieläkö Muonion tunturiveikkojen talo on pystyssä? Siellä oli usein tupa täynnä nuoria jos saatiin joku tanssiorkesteri etelämpää esiintymään. Ja olihan nurkkatanssejakin. Silloin oli suurten ikäluokkien rynnistystä maailmaa valloittamaan, 60-70-luvuilla. Suurin osa niistä nuorista taisi jättää syntymäsijansa.
      Aika vähän autoja tai mopoja, käveleminen ja talvella hiihtäminen oli aidosti suosittu liikkumistapa. Eikä nuorilla ollut makkaroita vyötäröllä tai muuallakaan.

      • hyvinkasvatettuja

        ja turpaan lätkittiin heikompia sekä muutenkin käyttäydyttiin väkivaltaisesti..tämän päivän nuoret ovat paljon fiksumpia ku silloin ennen..ei kuulu viikonlopun jälkeen ketä nyt on hakattu..toisin oli ennen..joka viikonloppu joku oli hakattu


    • Merensinisyydestä

      Suomessa on poliisi valmiusjoukkoja. Olen yhden päivän esiintynyt Ilmajoella poliisin virkapuvussa "Poliisina", entinen Muoniolainen. Minä olin hyvin yhtäläisenä kaikkia kohtaan. Kävelin keskustaa ristiin rastiin , kukaan ei erottanut ikäisynäisyyttäni ja siihen puuttumiseen. Poliisille esitettiin yhäksi, että on kylä kekustassa kävelevä virkapukuinen poliisi ja tuo rauhallisuutta. Kysymys yleisöstä, miksei ei näitä ole?. Nuorten kanssa myös keskustelin, kun he aina päristelivät ABC, tilavalla kääntöalueella ja päräyttelivät melkosia ääniä mopoillaan, mönkijöillä ja traktoreillaan ym. Harvoin pääsee poliisin kanssa keskusteluun. Selitin keskusteluun päästyäni ja olisi järkevä'ä, että' hiljaisuus tulisi pakoputkien yliäänillä kello 23.00 jälkeen ja kiitos tuli hiljaisuus. Muoniossa keskutellaan usein, että vahinkoa ja mutautumisia tehdään. Tämä ei ole Muonion nuorten linjaan kuuluva, eli tapahtumat ja yksi "yllyttävä'poikkeava sattuu vain mukaan. Mutta nuorilla on varmasti alkuoholi opiskelu alkoholin käyttöön, oli lapset luterilaisia tai lestaadiolaisen perheeseen kuuluvat, ei juuri poikkeavaa, sekä jopa pilkkaamalla saa yllyttämällä mukaan. Ilmoitan, että jos eläkkeellä oleva poliisi esiinty virkapuvussa yleillä alueella ja jopa toimii. Siihen tulee olla laillinen oikeus, tai määrätty tehtävään. Samoin täytyy olla ehdoton tausta, ettei ole syyllistynyt eläkleoiän jälkeen mihinkään rikokseen, joka estäsi toimimimisen.

    • viissataakilsaa

      Mitäpä Muonion kunta on tehnyt nuorten eteen? Onko harrastusmahdollisuuksia? Älkää valittajat huoliko. Kyllä me nuoret Muoniosta ennen pitkää pois muutetaan ja te jäätte tänne yksin.

      • Niinkerta

        Samaa mieltä, vaikken enää mikään teinikään ole. Aina se on Muoniossa näin ollu, nuoria moitithaan alati, mutta mithään sille ei koiteta tehä esim harrastuksien kautta. Pois vain muualla, se elämä on ja tänne pääsee takasin.
        Yks toive vain, laittakaa valot kuntoon niistä mopoista ettei satu vahinkoa. 🤔👌


    • Nuoriasentään

      Ymmärtää että kokeilevat kaikenlaista mutta on nuita aikusia lapsia jotka rälläävät ko pahasetki kakarat. Myötähäpeä

    • Kaane

      Muonion nuorilla on järkyttävän huonosti tekemistä siksihän ne siellä rälläävät mopoilla ku on tylsää. Oikea ongelma on nuo tyhmät aikuiset jotka käyttäytyy lapsiaankin huonommin. Kylä kuihtuu pian kyllä kasaan niin saatte sitten raihassa nauttia hiljaisuudestanne kun ovat viimeisetkin nuoret pois muuttaneet.

    • Nbxgubfdhuk

      On se nyt kumma ko muoniossa ei sais ees mopolla ajjaa. Pitäsköhän valittajien itte muutta pois kyliltä jos kerta normaali liikenne häirittee... Onha täällä vielä tyhjää tillaa että pääsee kauas tiestöstä.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe