Tervetuloa Suomi24 Keskustelujen blogiin!

Kerromme täällä säännöllisesti, miten sivustoa käyttäjien toiveiden mukaan kehitetään ja millaiset periaatteet kehitystä ohjaavat.

Teitä Suomi24-yhteisössä kirjoittavia on paljon: lähes joka toinen suomalainen vierailee palvelussa kuukausittain. Syksyn mittaan tiivistämme yhteistyötä kanssanne. Olette ehkä jo huomanneet, että sivustolla on entistä enemmän Suomi24:n käyttöön liittyviä kyselyjä ja kokeiluja. Niiden tarkoitus on löytää ne tavat, joilla palvelusta tehdään teille entistä toimivampi.

Hahmottelemme parhaillaan keskusteluille uusia periaatteita, joista kysymme myös teidän mielipidettämme. Uudistuksen tavoitteena on entisestään parantaa Suomi24:n keskustelukulttuuria ja vahvistaa teidän roolianne palvelussa. Tulevaisuudessa turvaamme mahdollisuuden anonyymiin kirjoitteluun, mutta odotamme kirjoittajilta rekisteröitymistä palveluun. Rekisteröitymisestä tehdään helpompaa, jotta se ei vaikeuta keskusteluun osallistumista.

Samalla pyrimme entistä parempaan läpinäkyvyyteen omassa työssämme. Avaamme tulevissa kirjoituksissa moderointikäytäntöjä, keskustelujen periaatteita ja käyttäjäpalautteen pohjalta suunniteltuja uusia vaikuttamistapoja.

Moni teistä on väsynyt pahantahtoiseen trollaukseen, kiusaamiseen ja keskustelujen häiriköintiin; Tulevaisuudessa pyrimme yhä paremmin nostamaan esiin hyviä, laadukkaita kirjoituksia, ja antamaan teille välineitä suitsia palstoilla rehottavaa, ilkeämielistä kommentointia. Emme kuitenkaan halua menettää Suomi24:n henkeä, jonka osaltaan muodostavat myös hyväntahtoiset trollit ja vitsailu. Suomi24 ei ole koskaan ollut tylsä, emmekä siitä sellaista halua!

Mitä sitten on laadukas sisältö Suomi24 Keskusteluissa? Meidän mielestämme se on monipuolista, moniarvoista ja hyvin perusteltua keskustelua. Se ei tarkoita sitä, että kaikkien pitäisi olla sisäsiististi samaa mieltä – toivomme kuitenkin, että tulevaisuudessa Suomi24 Keskusteluissa riitelevät enimmäkseen asiat ja mielipiteet, eivät ihmiset. Tavoitteemme ei ole rajoittaa vapaata mielipiteiden ilmaisua, vaan tukea keskustelua, jossa jokaisella on ääni, jos sanottavaa on. Moni teistä on täällä tukeakseen ja auttaakseen muita. Meidän tehtävämme on tarjota teille siihen toimiva alusta ja työkalut.

Ensimmäiseksi jatkamme Suomi24 Keskustelujen uusien periaatteiden luomista teidän avullanne. Kiitos, että olette jo aloittaneet vilkkaan keskustelun niistä tässä palvelussa! Joukossa on loistavia huomioita ja ideoita, jotka otamme huomioon kehitystyössä:

https://keskustelu.suomi24.fi/t/15399581/uudet-saannot-lopettanevat-multinikkirayhaamisen
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15399041/tulossa-on---rekkautumispakko
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15398946/parannusta-keskusteluun-
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15398922/suomi24seen-rekisteroidyttava-kirjoittajaksi!!

Mitä juuri sinä toivoisit meiltä? Mistä haluat kuulla lisää? Millaista keskustelua itse pidät laadukkaana ja sinulle arvokkaana? Jatketaan keskustelua!

96

3088

Vastaukset

 • Itseäni ärsyttää aivan tautisesti jatkuvat provoiluviestit ja trollaus. Nämä sotkevat keskustelun todella pahasti. Tätä tapahtuu paljon varsinkin Tietotekniikka palstoilla. Tuntuukin siltä, että jokaisesta palstasta on tullut sotatanner. Kukaan ei enää viitsi kirjoittaa sinne mitään järkevää, kun vastaukset ovat puhdasta vittuilua ja jatkuvaa jankkaamista. Näille palstoille ehdottaisin, että ainoastaan lukeminen ilman rekisteröintiä olisi mahdollista, mutta uuden ketjun aloittaminen, tai olemassa olevaan vastaaminen vaatisi rekisteröidyn nimimerkin käyttöä. Näitä palstoja voisi siivota bannaammalla toistuvasti trollaavia ja jankkaavia käyttäjiä. Toistuvasta jankkaamisesta syntyy lähes aina riita, ja ketju venyy pelkäksi suun soitoksi. Alkuperäinen asia ei enää siinä vaiheessa ole missään roolissa, koska ketju on muutaman keskinäistä pullistelua ja besserwisseröintiä. Tunnuksia pitäisi bannata tarvittaessa esim. viikoksi kerrallaan, ja riittävän monista banneista tunnuksien poisto. Tietotekniikka palstoilla on paljon ikivanhoja viestejä, joilla ei enää ole mitään painoarvoa nykyhetken kanssa, nämä viestit voisi poistaa kokonaan. Tämä siksi, kun jotkut nostavat lähes kiusallaan jopa 10 vuotta vanhoja viestejä listan kärkeen. Vaihtoehtoisesti ainoastaan viestien lukeminen sallittaisiin.

  • Oletko todella niin naiivi, että luulet rekisteröintipakossa olevan kyseen mistään muusta kuin poliittisen sananvapauden rajoittamisesta!?


  • "Itseäni ärsyttää aivan tautisesti jatkuvat provoiluviestit ja trollaus. Nämä sotkevat keskustelun todella pahasti. Tätä tapahtuu paljon varsinkin Tietotekniikka palstoilla."

   "Kukaan ei enää viitsi kirjoittaa sinne mitään järkevää, kun vastaukset ovat puhdasta vittuilua ja jatkuvaa jankkaamista."

   Juurikin tuota mainitsemaasi mentaliteettiä ko. palstoilla on vuosia ja erittäin aktiivisesti harjoittanut mm. muuan kirjautunutkin nimimerkki. Toisinaan vulgaarein ja hyvin agressiivisin termein ja toisinaan sama jatkuva ilkeily ja toisten dissailu, mutta vain hieman eri muodossa toteutettuna.

   Hän sotahenkisessä fanaattisuudessaan uskoo omaavansa ns. ainoan oikean absoluuttisen totuuden ja lähestymistavan ko. olevasta aihepiiristä ja jatkaa aivan loputonta fanaattista veriin saakka menevää kiistelyään, päällekäyvyyttään, riidanhaastoaan, pilkkujen viilaustaan, toisten dissailua, halventavaa nimittelyäkin ja aivan loputonta inttämistään, uuvuttaen suunnilleen kaikki asiallisesti ja normaalilla maltilla aihepiiriin suhtautuvat.

   Hän suorastaan raiskaa suunnilleen joka ainoan ketjun johon tunkeutuu tuota politiikkaansa harjoittamaan, eli lopputulema on juurikin kuvaamasi kaltainen. Nyttemmin hän vielä intoutui perusteettomiin asiattomiksi ilmoituksien poistopyynteihin. Hän kertoi lähteneensä sotaan kaikkia niitä vastaan, joita subjektiivisesti ainoan oikean totuuden megalomaniassaan syyttää valheesta. Informatiikka on hänelle kuin extremistinen fundamantali-uskonto. Eräänkin itsessään aivan asiallisen avauksen pyysi toistamiseen poistoon ja sitten kun ilmestyi uudestaan, niin varsin ilkein sanakääntein virhesyytti foldauksesta. Tuota hyvin aktiivista, toisinaan 24/7-tyyliin ja täysin epätervettä menoaan on jatkunut ilmeisesti kymmenisen vuotta.

   Vastaavia kirjautuneina toimivia palstojen piinoja on toisaallakin, eikä ylläpidon resurssit riitä edes noiden nyt kirjautuneiden valvontaan, sillä onhan s24 viestimäärineen todella suuri kokonaisuus.

   On täysin epärealistista kuvitella kirjautumispakon toimivan kuin taikasauva ja puhdistavan palstat. Kirjautumispakko ei muuta itsekritiikittömien ja palstoja kiusaavien ei-rakentavasti orientoituneiden ihmisten psyko-henkistä profiilia.

   Sunnilleen nykymenoa vastaava meno tulee vain jatkumaan, mutta sittemmin rekattujen nikkien takaa. Kaikkein pahinta tulvaa, jäävuoren huippuja se saattaa jonkin verran leikata, mutta aivan sama perustoiminta / mentaliteetti tulee jatkumaan, niin hyvässä kuin pahassakin.

   Tosin mahdollinen / ilmeinen (?) rekisteröintipakko riskeeraa karkoittaa melkoisen joukon asiallisia kirjoittajia ja laajemminkin se saataa näivettää palstoja ja suorastaan tappaa kaikki arkaluontoisemmat aihepiirit.

   Onko lopputulema todella yksityisyytensä menettämisen avoista?


  • HalooPahvi kirjoitti:

   Oletko todella niin naiivi, että luulet rekisteröintipakossa olevan kyseen mistään muusta kuin poliittisen sananvapauden rajoittamisesta!?

   Itsekin uskon asian olevan kuten sinä ajattelet.
   S24 keskusteluihin ei voi enää osallistua lainkaan, jos ei hyväksy mamutusta, poliittista korrektiutta tai ei hyväksy muita nykyajan sairaita juttuja, kuten sekopäisen sukupuolien luokittelun. Pakollinen vahva tunnistautuminen takaa sen, että jos ei hyväksy nykyaikaa ja poliitikkojen toimia, on poliisin helppo jäljittää kirjoittaja. Aika vähästä voi joutua Suomessa oikeuteen.
   Ranskassa Marie Le Pen oli näyttänyt samoja Isisin kaulankatkomisfilmejä kuin valtamediat paljon aiemmin. Nyt häntä vaaditaan mielentilatutkimuksiin. Enpä ihmettelisi, vaikka nyt Ransakan vaalienkin lähestyessä hänet yritettäisiin vetää oikeuteen ja tuomita kertomastani syystä.
   Vanhanajan mielipiteillä ei enää olisi forumia, tämähän olisi kuin NL:ssa aikoinaan.


 • tämähän on jo suomi versio "face bookista"!
  vain eri aihealueet!
  voisi vain poistaa "omat" kommentit niinkuin muissakin keskusteluissa?

  • siis jos rekstöinti nimimerkillä ?
   niin pitää myös saada poistaa kommenttinsa..!


 • Ihan hyvältä kuulostaa.

  Mielestäni rekisteröityminen on ihan ok.

  Voisiko sitä kuitenkin toteuttaa sillä tavalla, että jokaisella siis olisi oma käyttäjätili, mutta sitten olisi tilin alaisena erillinen keskustelunimimerkki, jota myös voisi vaihdella silloin, kun haluaa?

  Tai ihan jopa, että keskustelu/viestikohtaisesti saisi vaihdella nimimerkkiä, kuitenkin siis siten, että viestit aina tallettuvat sinne oman tilin logiin?

  Ja vielä käyttäjät yksilöivät tunnisteet piilotettaisiin muilta käyttäjiltä, mutta moderaattorit näkisivät ne.

  Tällä tavalla moderaattorit voisivat edelleen valvoa väärinkäytöksiä tilikohtaisesti, ja käyttäjille tulisi vähemmän halua/tarvetta luoda monia eri tilejä.

  Tähän päälle vielä se mahdollisuus piilottaa nimimerkki, joka ihan hyvä lisä, jos olisi vakionimimerkki.

  Ja vielä, jos viestit tallentuvat jonkinlaisen yleisen käyttäjäprofiilin historiaan, niin sen piilotusmahdollisuus tavallisilta käyttäjiltä.

  • Ei hyvä, ellet halua syytettä ja oikeuteen kutsua vääristä mielipiteistä. Sinua ei ilmeisesti huoleta todella tärkeät aiheet kuten pakolaisuus ja maahanmuutto, sekä niihin liittyvä rikollisuus, koulujen ja päiväkotien aivopesu, siis opastus oikeaan totuuteen, mainoksiin ja elokuviinkin pesiytynyt monikulttuurisuus ja sekarotuisuutta puoltava propaganda? Selvää vakavaa trollausta on esim. hivpoint.fi seksuaaliopas kouluille. Tästä suomalaisesta tekeleestä ärsyyntyivät myös brittikonservatiivit. Asian nosti esille IS tai IL.


  • no.name kirjoitti:

   Ei hyvä, ellet halua syytettä ja oikeuteen kutsua vääristä mielipiteistä. Sinua ei ilmeisesti huoleta todella tärkeät aiheet kuten pakolaisuus ja maahanmuutto, sekä niihin liittyvä rikollisuus, koulujen ja päiväkotien aivopesu, siis opastus oikeaan totuuteen, mainoksiin ja elokuviinkin pesiytynyt monikulttuurisuus ja sekarotuisuutta puoltava propaganda? Selvää vakavaa trollausta on esim. hivpoint.fi seksuaaliopas kouluille. Tästä suomalaisesta tekeleestä ärsyyntyivät myös brittikonservatiivit. Asian nosti esille IS tai IL.

   Onhan teille seminatseille MV-lehtenne ja muut vastaavat. Käyttäkää niitä.


 • Vai ei muka ole Suomi24 rajoittanut sananvapautta!? Olen täysin eri mieltä.

  Aikoinaan oli suosittu Kielipolitiikka-palsta, jonka keskustelu oli muita palstoja asiallisempaa. Se poistettiin RKP:n käskystä. Sitten kielikeskustelu siirtyi luonnollisesti RKP-palstalle. Sitten se palsta sensuroitiin täysin. RKP-palsta on AINOA palsta, jossa on kirjoitusten ennakkotarkastus.

  Tämä oli ja pitäisi yhä olla suomenkielinen keskustelufoorumi. Mutta RKP:n vaatimuksesta myös ruotsin kieli otettiin mukaan. Vaikka ruotsinkielisillä keskustelufoorumeille ei saa kirjoittaa suomeksi.

  Vuoisen aikana on monia kielikeskustelijoita bannattu eli estetty heidän kirjoittamisensa foorumille. Vaikka he kirjoittavat asiallisesti ja monet rekisteröityneinä jopa omalla nimellään ja kuvallaan. Samaan aikaan häiriköt ja trollit saavat riehua rauhassa.

  RKP:n nettitoimijat sensuroivat ensin oman palstansa ja sitten he siirtyivät muille yhteiskunta-palstoille palstoille sensuroimaan ja trollailemaan. Varsinkin Perussuomalaisten ja Sinisen Tulevaisuuden palstat ovat noiden tyyppien kohteena.

  Suomi24 on valtamediaan kuuluvan Aller Median omistuksessa. Valtamediamme on yhtä kuin svekomedia eli ruotsinmielinen ja suomalaisvastainen. Sitä on aina häirinnyt vapaa kielikeskustelu ja pyrkinyt estämään sen kokonaan. Siksi myös tällä foorumilla.

  Ja tämä kirjoitukseni koski vain kielikeskustelua. Myös muissa politiikan palstoilla on rajua puolueellisuutta moderoinnissa. Tietyt palstat jätetään tarkoituksella häiriköiden armoille. Roskaviestejä ei poisteta vaikka niistä monta kertaa ilmoitetaan.

 • Mielestäni sinipohjainen nikkari on lähtökohta ja vielä varmistetaan, ettei sama henkilö tekaise kahta kolmea eri nikkaria eri postiosoitteilla.
  Lähtökohtana voisi olla pakollinen suomi24 sähköposti ja muita ei sitten hyväksytä.
  Mielestäni pitäisi rajoittaa kommentit pelkän rekatun nikkarin taakse, ei siis vaihtoehtoisia 'alanikkareita', niillä harhautetaan ja kiusanteko jatkuu.
  Sitten olisi hyvä, jos olisi viestin korjailumahdollisuus, aina ei tule ajatelleeksi kaikkia sanomisia ja kirjoitusvirheitä tulee, kuten varmaan tässäkin viestissä.

  • Viestin editoimisen mahdollisuus olisi kyllä hyvä olla, niin kuin foorumeilla yleensäkin on mahdollista. Täällä siitä tulee lisäsekavuutta, kun viestinlähettäjä kirjoittanut jotain virheellisesti, ja korjaa sitten luomalla joko aivan uuden keskustelun, tai lähettämällä viestin ketjuun, jossa selittää aiemman viestin erheen, pahinta se on, jos avausviesti on virheellinen.


 • Omaa hautaannepahan kaivatte, jos pakollinen rekisteröinti tulee. Vaikka kuinka tahtoisitte seurata ja jäljittää kirjoittajia, niin se tulee typistämään osallistujia huomattavasti. Asialliset nimettömät kirjoittajat eivät ole se ongelma, ja se ongelma kyllä tulee eri muodossa, vaikka laitattekin pakollisen rekisteröinnin. Ei nimettömät tahdo tulla seuratuksi, jos kaikki kirjoitukset on jossakin näkyvillä. Niistä voi pahantahtoinen yhdistää asioita ilman asiayhteyttä, ja saada lyömäaseen keskusteluihin. Jos joku on esim. jotain puoluetta kannattamassa, niin hänen muut tekstit kaikilla palstoilla vedetään esiin sen puoluekannan mukaan.

  Tämä on samanlainen asia, kuin mainostamisessakin. Tehdään henkilöstä tietty kuva, ja sitä sitten repostellaan hänen kaikista mielipiteistä. Siksi juuri moni haluaa olla nimettömänä, koska ei halua tulla määritellyksi tietynlaiseksi, kaikkien keskustelujen osalta. Yhdessä keskustelussa siinä e ole haittaa, mutta kukapa aina seuraa vain yhtä palstaa, ja kirjoittelee siihen.

  • Näinkin voi asian nähdä, mutta yleinen käytäntö eri keskustelupalstoilla on ehdoton rekisteröitymispakko ja sille on perusteet, häiriköinnin eliminoiminen.


  • omaltakantilta kirjoitti:

   Näinkin voi asian nähdä, mutta yleinen käytäntö eri keskustelupalstoilla on ehdoton rekisteröitymispakko ja sille on perusteet, häiriköinnin eliminoiminen.

   Tuo toimii kaikkialla muualla, ja se ei näytä olevan mikään ongelma palstoille kirjoittaville henkilöille. He tietävät, että säännöt ovat nämä, ja kun niitä noudattaa, niin homma on ok. Jos perseilet, niin banhammer laulaa, ja jopa tunnukset saatetaan poistaa. Ihmettelisin aika paljon, jos ei toimisi täällä, kyse on enemmänkin tahtotilasta. Ne joille tämä järjestely ei sovi voivat poistua kirjoittelemasta. Ehkä jäljelle jäisi hieman järkevämpää porukaa?


  • Ei toimi, häiriköinti on jatkuvaa ja ylläpidolta puuttuu joko tahto taikka halu puuttua koko asiaan.
   Jos ei näe ongelmaa, on siinä mukana, hyvin todennäköisesti.


  • jalaa1x kirjoitti:

   Tuo toimii kaikkialla muualla, ja se ei näytä olevan mikään ongelma palstoille kirjoittaville henkilöille. He tietävät, että säännöt ovat nämä, ja kun niitä noudattaa, niin homma on ok. Jos perseilet, niin banhammer laulaa, ja jopa tunnukset saatetaan poistaa. Ihmettelisin aika paljon, jos ei toimisi täällä, kyse on enemmänkin tahtotilasta. Ne joille tämä järjestely ei sovi voivat poistua kirjoittelemasta. Ehkä jäljelle jäisi hieman järkevämpää porukaa?

   Kyllä, mutta siellä 'kaikkialla muualla' ei ole koottuna koko elämää taivaan ja maan väliltä, intiimiteettiä ja seksuaalisuutta myöten "samoihin kansiin" yhdelle taholle keskitettynä.

   Kirjautuminen sopii paremmin ns. yhden teeman itsenäisille foorumeille kuten informattiika tyyliin "Muropaketti", itsenäiset automerkien palstat tyyliin "peugeot-foorumi.com", rakentaminen ja arkkitehtuuri, pörssi jne. , eli yksittäisille itsenäisille palstoille joilla ei ole muuta kuin tuon yhden teeman funktio.

   Toisessa tämän ketjun kommentissa kirjoitin aiheestä seuraavaa:

   1) Anonyymeys saattaa näkyä foorumeilla ulospäin, mutta sitä se ei ole ylläpitoon nähden, vaan täysin päinvastoin, jossa kaupallinen taho saa suunnilleen kaiken mahdollisen, kommentoidut hyvin intiimitkin asiat haltuunsa henkilöt yksilöiden. Kaikesta tästä muodostuu FB:tä ja Googlea vastaavaa suunnaton yksilöity tietokanta.

   2) Sitten täysin realistisesti toteutettavissa olevan s24:n tietokantojen hakkeroinnin seurauksena rikollisilla ymv. tahoilla on koko paletti saatavilla kuin tarjottimmella.


 • Pahimmat ja ilkeimmät trollaajat ja kiusaajat on näillä palstoilla nykyisin niitä jotka ovat rekisteröineet nimimerkin.

  Rekisteröity nimimerkki ei siten todellakaan ole tae hyvästä keskustelijasta.

  • Ei tietenkään ole, mutta jatkuva häiriköinti rekatulla nikkarilla hieman hillitsee, sehän edellyttäisi myös muiden nikkarien käyttömahdollisuuden poistoa.


  • Kyllä tuonkin saa aisoihin, jos on halua. Esim. häiriköinnistä tunnus viikon mittaiseen banniin, ja jos saa kolmet bannit, niin tunnuksien automaattinen poisto. Kirjoittaminen ainoastaan rekisteröidyn nimimerkin kautta, joita voi olla vain yksi. Lukea voi ilman kirjautumista/rekisteröintiä.


  • Ei pidä paikkansa! Enimmäkseen ovat rekkaaamattomia, jotka keksivät joka veetuilulle eri nimimerkin.

   Tuo rekisteröintipakko muutes vähentäis näitä itselleen sadoilla eri nimimerkeillä vastaajia. Niitä riittää.. :/


  • Rekisteröimättömillä nimimerkeillä ne pahimmat sekoilut ja itselleen kirjoittelut tehdään. Tietty täällä on "jokunen" valopää, mitkä terrorisoivat palstoja rekisteröidyillä nimimerkeilläkin. Tietyt nimerkit voisi luetella ihan suoraan, joita ei ihan hirveästi kaipaisi keskusteluiden sotkijaksi jatkossa.


  • Yksi, millä näitä multinick ääliöitä voisi harventaa, niin olisi alkaa bannaamaan heidän käyttämiä IP-osoitteitaan, ja mikäli häiriköintiä jatkettaisiin, niin viime kädessä yhteydenotto operaattoriin. Sieltä voidaan tarvittaessa vaikka sulkea koko liittymä sillä perusteella, että sitä käytetään häiriköintiin/vääriin tarkoituksiin. Tietyt IP-blockit kuuluvat jollekkin operaattorille, ja sitä ei ole kovinkaan vaikea selvittää. Ongelma tässä tietty on se, että osoitteet jaetaan DHCP:n kautta, ja bannattu osoite saattaisi jossain vaiheessa päätyä käyttäjälle, jolla ei ole osaa eikä arpaa häiriköintiin. Keinoja on olemassa, ensin ne pehmeät ja sit lopulta kovemmat. Tietty tämä sama sääntö pitäisi ylettää myös toistuvasti perseileviin rekisteröityihin nimimerkkeihin. Eli tarvittaessa paskaa niskaan kaikille tasapuolisesti.


  • Niinpä, mielestäni tämä rekisteröintipakko ja mahdollisuuksien rajoissa varmentaa ettei samalla henkilöllä ole useita siniphjaisia nikkareita.
   Toinen juttu olisi tuo 'alanikkareiden' käytön poistaminen kokonaan, silloin tulos olisi se, että perseilijä olisi kaikkien tiedossa ilman epäilyjä.
   Nythän se menee niin, että kaikki epäilevät kaikkia, surkuhupaisaa mutta totta, tahallista kiusantekoa esiintyy jatkuvalla syötöllä.


  • jalaa1x kirjoitti:

   Yksi, millä näitä multinick ääliöitä voisi harventaa, niin olisi alkaa bannaamaan heidän käyttämiä IP-osoitteitaan, ja mikäli häiriköintiä jatkettaisiin, niin viime kädessä yhteydenotto operaattoriin. Sieltä voidaan tarvittaessa vaikka sulkea koko liittymä sillä perusteella, että sitä käytetään häiriköintiin/vääriin tarkoituksiin. Tietyt IP-blockit kuuluvat jollekkin operaattorille, ja sitä ei ole kovinkaan vaikea selvittää. Ongelma tässä tietty on se, että osoitteet jaetaan DHCP:n kautta, ja bannattu osoite saattaisi jossain vaiheessa päätyä käyttäjälle, jolla ei ole osaa eikä arpaa häiriköintiin. Keinoja on olemassa, ensin ne pehmeät ja sit lopulta kovemmat. Tietty tämä sama sääntö pitäisi ylettää myös toistuvasti perseileviin rekisteröityihin nimimerkkeihin. Eli tarvittaessa paskaa niskaan kaikille tasapuolisesti.

   Tulisit nyt jo sinäkin alas sieltä puusta ... ;D

   Vai että bannataan IP-osotteita??
   Sinä siis kannatat kollektiivisia rangaistuksia? Että kun joku häiriköi, niin rangaistaan samalla koko sitä muuta yhteisöä, jotka ovat syyttömiä siihen. Ota huomioon, että moni kirjoittelee tänne yleisiltä koneilta; työpaikoilta, kouluista, kirjastoista, yms.. - ei vain se häirikkö. Sehän on hänelle turvallisintakin siten.

   Toisaalta, palstahäiriköinti ei ole laitonta vaikka sitä ei pidetä Suomi24n palvelussa suotavana. Mikään operaattori ei sulje kenenkään häiriköijän / trollaajan IP-osoitetta sen takia, että hän sattuisi trollailemaan Suomi24ssä keskustelupalstoilla. Eli sen ongelman ratkaiseminen jää ihan Suomi24n omaksi tehtäväksi. Joko sitä sietää tai sitten sitten sitä koettaa hillitä.


  • Kattiakans kirjoitti:

   Tulisit nyt jo sinäkin alas sieltä puusta ... ;D

   Vai että bannataan IP-osotteita??
   Sinä siis kannatat kollektiivisia rangaistuksia? Että kun joku häiriköi, niin rangaistaan samalla koko sitä muuta yhteisöä, jotka ovat syyttömiä siihen. Ota huomioon, että moni kirjoittelee tänne yleisiltä koneilta; työpaikoilta, kouluista, kirjastoista, yms.. - ei vain se häirikkö. Sehän on hänelle turvallisintakin siten.

   Toisaalta, palstahäiriköinti ei ole laitonta vaikka sitä ei pidetä Suomi24n palvelussa suotavana. Mikään operaattori ei sulje kenenkään häiriköijän / trollaajan IP-osoitetta sen takia, että hän sattuisi trollailemaan Suomi24ssä keskustelupalstoilla. Eli sen ongelman ratkaiseminen jää ihan Suomi24n omaksi tehtäväksi. Joko sitä sietää tai sitten sitten sitä koettaa hillitä.

   "Vai että bannataan IP-osotteita??
   Sinä siis kannatat kollektiivisia rangaistuksia? Että kun joku häiriköi, niin rangaistaan samalla koko sitä muuta yhteisöä, jotka ovat syyttömiä siihen. Ota huomioon, että moni kirjoittelee tänne yleisiltä koneilta; työpaikoilta, kouluista, kirjastoista, yms.. - ei vain se häirikkö."

   Eiköhän suurimmalla osaa kansasta ole ihan omat laitteet, PC, puhelin tai tabletti, eli tuo ongelma olisi suheellisen rajallinen. Lisäksi monet yritykset rajaavat tarkoin mitä yrityksen koneella saa tehdä.

   *

   Osa-ratkaisu nopeasti saatavilla ensialkuun?

   Mutta eikö nykytekniikka mahdollistaisi ohjelmoida foorumit siten, ettei saman IP:n takaa voi ei-reakattunakaan kirjoittaa useammalla nikillä samaan ketjuun.

   Ensietappina voisi katsoa kuinka paljon jo yksistään tuo rauhoittaisi joidenkin harjoitettamia asiattomuuksia multinikkien takaa. Oletan, että korjaisi jo kohtuullisesti rönsyilyä ja samalla ketjujen luettavuus kohenisi.

   *

   Ps. Mitä tuohon kollektiivisen rangaistuksen osioon tulee, niin juuri nythän sellainen on suunnitteilla (jo päätettykin?) kirjautumispakon ja siten yksityisyytensä menettämisen muodossa koskemaan myös kaikkia asiallisia kirjoittajia.


  • Nykymoodi_s24n_valttina kirjoitti:

   "Vai että bannataan IP-osotteita??
   Sinä siis kannatat kollektiivisia rangaistuksia? Että kun joku häiriköi, niin rangaistaan samalla koko sitä muuta yhteisöä, jotka ovat syyttömiä siihen. Ota huomioon, että moni kirjoittelee tänne yleisiltä koneilta; työpaikoilta, kouluista, kirjastoista, yms.. - ei vain se häirikkö."

   Eiköhän suurimmalla osaa kansasta ole ihan omat laitteet, PC, puhelin tai tabletti, eli tuo ongelma olisi suheellisen rajallinen. Lisäksi monet yritykset rajaavat tarkoin mitä yrityksen koneella saa tehdä.

   *

   Osa-ratkaisu nopeasti saatavilla ensialkuun?

   Mutta eikö nykytekniikka mahdollistaisi ohjelmoida foorumit siten, ettei saman IP:n takaa voi ei-reakattunakaan kirjoittaa useammalla nikillä samaan ketjuun.

   Ensietappina voisi katsoa kuinka paljon jo yksistään tuo rauhoittaisi joidenkin harjoitettamia asiattomuuksia multinikkien takaa. Oletan, että korjaisi jo kohtuullisesti rönsyilyä ja samalla ketjujen luettavuus kohenisi.

   *

   Ps. Mitä tuohon kollektiivisen rangaistuksen osioon tulee, niin juuri nythän sellainen on suunnitteilla (jo päätettykin?) kirjautumispakon ja siten yksityisyytensä menettämisen muodossa koskemaan myös kaikkia asiallisia kirjoittajia.

   "Eiköhän suurimmalla osaa kansasta ole ihan omat laitteet, PC, puhelin tai tabletti"
   Haha. Niin on, mutta täytyy olla kyllä täysi tollo, jos käyttää omia laitteitaan päiväaikaan suoritettuun trollaamiseen tai häiriköintiin. Edes minä en usko heidän olevan niin tyhmiä.

   "Lisäksi monet yritykset rajaavat tarkoin mitä yrityksen koneella saa tehdä."
   Monet ja monet - höpöhöpö. Niistä monista yrityksistä löytyy aina niitä koneita, joilla työntekijät saavat hoitaa asioitaan. Vaikka nyt muutaman viestin laittoon Suomi24ään.


  • Kattiakans kirjoitti:

   "Eiköhän suurimmalla osaa kansasta ole ihan omat laitteet, PC, puhelin tai tabletti"
   Haha. Niin on, mutta täytyy olla kyllä täysi tollo, jos käyttää omia laitteitaan päiväaikaan suoritettuun trollaamiseen tai häiriköintiin. Edes minä en usko heidän olevan niin tyhmiä.

   "Lisäksi monet yritykset rajaavat tarkoin mitä yrityksen koneella saa tehdä."
   Monet ja monet - höpöhöpö. Niistä monista yrityksistä löytyy aina niitä koneita, joilla työntekijät saavat hoitaa asioitaan. Vaikka nyt muutaman viestin laittoon Suomi24ään.

   Kaiken lisäksi ainakin aiemmin mokkulat vaihtoivat ip-osoitetta jatkuvasti, joten ..
   Joillain on varmasti myöls proxy päällä, joten sekin voipi olla ongelma.


  • Kattiakans kirjoitti:

   "Eiköhän suurimmalla osaa kansasta ole ihan omat laitteet, PC, puhelin tai tabletti"
   Haha. Niin on, mutta täytyy olla kyllä täysi tollo, jos käyttää omia laitteitaan päiväaikaan suoritettuun trollaamiseen tai häiriköintiin. Edes minä en usko heidän olevan niin tyhmiä.

   "Lisäksi monet yritykset rajaavat tarkoin mitä yrityksen koneella saa tehdä."
   Monet ja monet - höpöhöpö. Niistä monista yrityksistä löytyy aina niitä koneita, joilla työntekijät saavat hoitaa asioitaan. Vaikka nyt muutaman viestin laittoon Suomi24ään.

   "Haha. Niin on, mutta täytyy olla kyllä täysi tollo, jos käyttää omia laitteitaan päiväaikaan suoritettuun trollaamiseen tai häiriköintiin. Edes minä en usko heidän olevan niin tyhmiä. "

   Mutta juuri tuohon ja lisäksi kolmansien osapuolien koneilla toteutettuun väärinkäytökseenhän IP:n blokkaaminen on hyödyllistä. Sen seurauksena mainitsemasi tahot alkavat tarkemmin valvoa ja selvittää ketkä ovat syyllisiä tilanteeseen ja asettavat tarvittaessa rajoituksia laitteistonsa käytölle.

   Ps. Mitä tuohon mainitsemaasi kollektiivisen rangaistuksen osioon tulee, niin juuri nythän sellainen on suunnitteilla (jo päätettykin?) kirjautumispakon ja siten yksityisyytensä menettämisen muodossa koskemaan myös kaikkia asiallisia kirjoittajia.


  • Nykymoodi_s24n_valttina kirjoitti:

   "Haha. Niin on, mutta täytyy olla kyllä täysi tollo, jos käyttää omia laitteitaan päiväaikaan suoritettuun trollaamiseen tai häiriköintiin. Edes minä en usko heidän olevan niin tyhmiä. "

   Mutta juuri tuohon ja lisäksi kolmansien osapuolien koneilla toteutettuun väärinkäytökseenhän IP:n blokkaaminen on hyödyllistä. Sen seurauksena mainitsemasi tahot alkavat tarkemmin valvoa ja selvittää ketkä ovat syyllisiä tilanteeseen ja asettavat tarvittaessa rajoituksia laitteistonsa käytölle.

   Ps. Mitä tuohon mainitsemaasi kollektiivisen rangaistuksen osioon tulee, niin juuri nythän sellainen on suunnitteilla (jo päätettykin?) kirjautumispakon ja siten yksityisyytensä menettämisen muodossa koskemaan myös kaikkia asiallisia kirjoittajia.

   Ilmeisesti sinä asut jossain komerossa? Sinulla ei sitten taida olla yhtään luotto- tai muutakaan korttia? Jos on, niin onko mieleesi tullut, että sinusta tehdään jokaisen ostotapahtuman tai käyttötapahtuman mukaan profiilia sen mukaan missä käyt mihinkin aikaan ja mitä ostat.

   Ja nyt sinulle yksi rekisteröityminen käyttäjäksi on niin kamala asia. :D


  • Kattiakans kirjoitti:

   Ilmeisesti sinä asut jossain komerossa? Sinulla ei sitten taida olla yhtään luotto- tai muutakaan korttia? Jos on, niin onko mieleesi tullut, että sinusta tehdään jokaisen ostotapahtuman tai käyttötapahtuman mukaan profiilia sen mukaan missä käyt mihinkin aikaan ja mitä ostat.

   Ja nyt sinulle yksi rekisteröityminen käyttäjäksi on niin kamala asia. :D

   "Ja nyt sinulle yksi rekisteröityminen käyttäjäksi on niin kamala asia. :D "

   Mikäli vain tuolta toistuvalta aiheen ja asian oleellisen pointin ohiluennalta, sekä tuon rekatun nikin takaa toistuvan provosoivalta kommentoinnilta riittää tahtoa, niin asiaa enempi valaisevat kannaottoni linkkeineen ovat tässä ja tuossa rinnakkaisessa ketjussa luettavissa.


  • Nykymoodi_s24n_valttina kirjoitti:

   "Ja nyt sinulle yksi rekisteröityminen käyttäjäksi on niin kamala asia. :D "

   Mikäli vain tuolta toistuvalta aiheen ja asian oleellisen pointin ohiluennalta, sekä tuon rekatun nikin takaa toistuvan provosoivalta kommentoinnilta riittää tahtoa, niin asiaa enempi valaisevat kannaottoni linkkeineen ovat tässä ja tuossa rinnakkaisessa ketjussa luettavissa.

   Seli-seli. Etköhän sinä kirjoitellut niitä sepustuksiasi Suomi24ää varten? Minä tuon oman mielipiteeni asioihin, enkä kaipaa niihin sinun kommentointiasi. Sinä kun et kuitenkaan pysty tekemään rekisteröimisasialle mitään muuta kuin jankuttaa teesejäsi.


  • Kattiakans kirjoitti:

   Seli-seli. Etköhän sinä kirjoitellut niitä sepustuksiasi Suomi24ää varten? Minä tuon oman mielipiteeni asioihin, enkä kaipaa niihin sinun kommentointiasi. Sinä kun et kuitenkaan pysty tekemään rekisteröimisasialle mitään muuta kuin jankuttaa teesejäsi.

   Kiitos tuosta ketjuun tuomasta toistamiseen varsin riidanhaasteellisesta ja agressiivis-provosoivasta annista, joka vain vahvistaa sen miten rekkautumispakko ei todellakaan tule nostamaan keskustelujen tasoa asiallisemmiksi.

   Nykymeno tulee jatkumaan ennallaan rekattujen nikkien takaa. Rekkaus ei muuta epäterveiden epätervettä mentaliteettiä toiseksi.

   Ylläpidollla ei ole resursseja valvoa edes nyt rekkautuneiden toimintaa ja jatkossa tilanne ei tule muuttumaan paremmaksi.


  • Nykymoodi_s24n_valttina kirjoitti:

   Kiitos tuosta ketjuun tuomasta toistamiseen varsin riidanhaasteellisesta ja agressiivis-provosoivasta annista, joka vain vahvistaa sen miten rekkautumispakko ei todellakaan tule nostamaan keskustelujen tasoa asiallisemmiksi.

   Nykymeno tulee jatkumaan ennallaan rekattujen nikkien takaa. Rekkaus ei muuta epäterveiden epätervettä mentaliteettiä toiseksi.

   Ylläpidollla ei ole resursseja valvoa edes nyt rekkautuneiden toimintaa ja jatkossa tilanne ei tule muuttumaan paremmaksi.

   Ota jo ne laput pois silmiltä - rekkauspakko tulee - oletko valmis? ;D

   Kuten avauksessa luki (vai ohititko sen lukematta) "... jonka osaltaan muodostavat myös hyväntahtoiset trollit ja vitsailu."

   Joko lasket päiviä, milloin lopetat Suomi24n käyttämisen, kun sinä et halua rekkautua?

   Montako päivää on jouluun? :D


  • Minä aikanin käännän kelkkani ja luovun rekatusta nikkaristani, näillä säännöillä sillä ei ole mitään merkitystä.
   Yksin tuo, että sama henkilö voi leikkiä esim. kahdella rekatulla nikkarilla, tekee jutusta epäoleellisen kun kysymys olisi häiriköinnin eliminoimisesta.


  • Kattiakans kirjoitti:

   "Eiköhän suurimmalla osaa kansasta ole ihan omat laitteet, PC, puhelin tai tabletti"
   Haha. Niin on, mutta täytyy olla kyllä täysi tollo, jos käyttää omia laitteitaan päiväaikaan suoritettuun trollaamiseen tai häiriköintiin. Edes minä en usko heidän olevan niin tyhmiä.

   "Lisäksi monet yritykset rajaavat tarkoin mitä yrityksen koneella saa tehdä."
   Monet ja monet - höpöhöpö. Niistä monista yrityksistä löytyy aina niitä koneita, joilla työntekijät saavat hoitaa asioitaan. Vaikka nyt muutaman viestin laittoon Suomi24ään.

   Varmaan on omat laitteet mutta silti voi olla sama IP-osoite. IP-bannaus ei hyvä.


 • Täytyisi ehdottomasti saada kirjoittaa asioista niinkuin ne ovat,,eikä mitään salakieltä!
  Esimerkkinä olkoon vaikka NEEKERI,jonka korvaajia joudutaan joidenkin ihmisten pikku-sieluisuuden takia käyttämään!

 • Aller Median tähtäimessä on tilanne, jossa vain punaviherkelta-aatteiset kansalaiset keskustelevat keskenään "täysin vapaasti." Niin tämä foorumi siirrettään osaksi valtamediaa.

  Kysymys kuuluukin: Miksi valtamedian pitää yleensä omistaa ja hallita kansalaisten keskustelufoorumia? Kuuluuko median ydintehtävään valvoa vapaata kansalaiskeskustelua itse median ulkopuolellakin? Miettikääpä tarkoin sitä, niin ehkä tajuattekin jotain...

  • Natsilla peppukipua. Hauskaa.


 • "Tulevaisuudessa turvaamme mahdollisuuden anonyymiin kirjoitteluun, mutta odotamme kirjoittajilta rekisteröitymistä palveluun."

  Tuo ajatus on lievästikin ilmaisten erityisen ristiriitainen.

  1) Anonyymeys saattaa näkyä foorumeilla ulospäin, mutta sitä se ei ole ylläpitoon nähden, vaan täysin päinvastoin, jossa kaupallinen taho saa suunnilleen kaiken mahdollisen, kommentoidut hyvin intiimitkin asiat haltuunsa henkilöt yksilöiden. Kaikesta tästä muodostuu FB:tä ja Googlea vastaavaa suunnaton yksilöity tietokanta.

  2) Sitten täysin realistisesti toteutettavissa olevan s24:n tietokantojen hakkeroinnin seurauksena rikollisilla ymv. tahoilla on koko paletti saatavilla kuin tarjottimmella.

  3) Rekisteröitymispakko ei suinkaan ole ratkaisu asiattomiin kirjoittajiin, sillä se ei tule muuttamaan ihmsiten moraaliarvoja ja toimintamalleja, josta jo nyt on todisteena monien / joidenkin rekkautuneina kirjoittavien tapoihinsa kuuluva toimintamalli.

  Asiattomien kirjoitajien selektiiviseen seulontaa ja heille asetettaviin rajoituksiin ja banneihon on jo nyt olemassa välinet.

  4) Rekisteröintipakon seuraamuksena palstat riskeeravat hiipua ja kuihtua ja sen mukana myös mainostulot.

  5) Kirjautumattomuus ja sen mukanaan tuoma tiettyyn asteeseen ulottuva anonyymeys on nimenomaan ollut s24:n keskeinen valtti ja sen suosion itse perustus.

  Otin aiheesenn kantaa tuossa toisessa avauksessa:

  - https://keskustelu.suomi24.fi/t/15410779/rekisterointipakko

  Ps. En lukenut ketjuun tehtyjä kommentteja, eli samoja ajatuksia on jo saattanut tulla esille.

  Ps2. Tässä ylläpidon avauksessa en havaitse mielipiteiden tiedustelua rekisteröimispakon suhteen, vaan siinä yskisuuntaisesti ollaan ilmoittamassa sellaisen käyttöönotosta.

  • Hei Nykymoodi_s24n_valttina, kiitos hyvistä kommenteista. Tietoturvakysymykset osuvat naulan kantaan, ja niistä meidän pitää huolehtia erityisen hyvin. Kerromme tulevissa kirjoituksissa enemmän myös palvelun ja rekisteröintitietojen tietoturvasta ja siitä, miten huolehdimme käyttäjien yksityisyydestä.

   Rekisteröitymispakko perustuu käyttäjien toiveisiin: haastattelimme kesällä useita aktiivisia Suomi24-kirjoittajia, ja valtaosa heistä esitti tärkeimpänä toiveenaan, että palveluun pitäisi rekisteröityä. Aiheesta on tehty tällä sivustolla myös määrällinen käyttäjäkysely, jossa 80 % vastanneista oli rekisteröitymispakon kannalla. Myös niistä 20 %:sta, jotka suhtautuivat rekisteröitymiseen epäröiden, suuri osa mietti eniten rekisteröitymisen toteuttamista, ei niinkään ollut rekisteröitymistä vastaan.

   Rekisteröitymisen voi toteuttaa monin tavoin, pankkitunnuksilla rekisteröitymisestä vain sähköpostilla tai puhelimella tehtävään yksinkertaiseen kirjautumiseen, jossa ei kysytä käyttäjän henkilötietoja. Etsimme tähän yhdessä palvelun teknisten kehittäjien ja käyttäjien kanssa parhaan ja turvallisimman mahdollisen vaihtoehdon.

   Monissa tähän blogiin tulleissa vastauksissa tulee esiin tärkein syy Suomi24 Keskustelujen rekisteröitymispakon suunnitteluun: hyvät, monipuoliset keskustelut menevät pilalle, kun yksittäiset kirjoittajat häiriköivät niitä. Tämä taas karkoittaa kirjoittajia. Teemme kehitystä käyttäjien kanssa kokeillen ja otamme kaiken palautteen ja tässäkin ketjussa tulleet hyvät ideat suunnittelupöydälle.

   Tulevissa kirjoituksissa avaamme enemmän ainakin anonyymiyteen liittyviä asioita, oman profiilin mahdollisia ja toivottuja ominaisuuksia ja tietoturvaa. Kertokaa edelleen ideoitanne ja toiveitanne siitä, mistä haluaisitte kuulla lisää.

   Kiitos kaikille ideoista, hyvä keskustelu jatkukoon!


  • Voisin heti lisätä jatkoksi jo monesti esille tulleen seikan, rekatulla nikkarin takaa pitää myös kommentoida, eli käyttää sitä.
   Tuo, että nyt on mahdollisuus sepustella ihan millä nikkarilla haluaa, ei poista häiriköintiä, eli mahdollisuus muille nikkareille olisi poistettava kokonaan. Se pistää miettimään, mitä sepustelee palstalle.


  • Suomi24-kehitystiimi kirjoitti:

   Hei Nykymoodi_s24n_valttina, kiitos hyvistä kommenteista. Tietoturvakysymykset osuvat naulan kantaan, ja niistä meidän pitää huolehtia erityisen hyvin. Kerromme tulevissa kirjoituksissa enemmän myös palvelun ja rekisteröintitietojen tietoturvasta ja siitä, miten huolehdimme käyttäjien yksityisyydestä.

   Rekisteröitymispakko perustuu käyttäjien toiveisiin: haastattelimme kesällä useita aktiivisia Suomi24-kirjoittajia, ja valtaosa heistä esitti tärkeimpänä toiveenaan, että palveluun pitäisi rekisteröityä. Aiheesta on tehty tällä sivustolla myös määrällinen käyttäjäkysely, jossa 80 % vastanneista oli rekisteröitymispakon kannalla. Myös niistä 20 %:sta, jotka suhtautuivat rekisteröitymiseen epäröiden, suuri osa mietti eniten rekisteröitymisen toteuttamista, ei niinkään ollut rekisteröitymistä vastaan.

   Rekisteröitymisen voi toteuttaa monin tavoin, pankkitunnuksilla rekisteröitymisestä vain sähköpostilla tai puhelimella tehtävään yksinkertaiseen kirjautumiseen, jossa ei kysytä käyttäjän henkilötietoja. Etsimme tähän yhdessä palvelun teknisten kehittäjien ja käyttäjien kanssa parhaan ja turvallisimman mahdollisen vaihtoehdon.

   Monissa tähän blogiin tulleissa vastauksissa tulee esiin tärkein syy Suomi24 Keskustelujen rekisteröitymispakon suunnitteluun: hyvät, monipuoliset keskustelut menevät pilalle, kun yksittäiset kirjoittajat häiriköivät niitä. Tämä taas karkoittaa kirjoittajia. Teemme kehitystä käyttäjien kanssa kokeillen ja otamme kaiken palautteen ja tässäkin ketjussa tulleet hyvät ideat suunnittelupöydälle.

   Tulevissa kirjoituksissa avaamme enemmän ainakin anonyymiyteen liittyviä asioita, oman profiilin mahdollisia ja toivottuja ominaisuuksia ja tietoturvaa. Kertokaa edelleen ideoitanne ja toiveitanne siitä, mistä haluaisitte kuulla lisää.

   Kiitos kaikille ideoista, hyvä keskustelu jatkukoon!

   "Kerromme tulevissa kirjoituksissa enemmän myös palvelun ja rekisteröintitietojen tietoturvasta ja siitä, miten huolehdimme käyttäjien yksityisyydestä."

   Oleellinen ongelma pakkokirjautumisen tilanteessa yksityisyyden suhteen on s24-palstojen formaatti, jossa käsitellään aivan kaikkea taivaan ja maan väliltä, tekniikasta, talouden, politiikan ja vakaumuksien kautta terveyteen ja intimiteettiin-seksuaalisuuteen saakka.

   On aivan mahdoton asetelma, että kaikki tämä valtaisa privaatti informaatio olisi sitten kaupallisen tahon datassa suoraan kirjoittajien henkilöllisyyteen yksilöitävissä, eli vielä kestämättömämpi tilanne kuin FB, joka jo itsessään on kaiken yksityisyyden anti-formaatti.

   Lisäksi kaikki tahot ovat hakkeroitavissa, Pentaginkin aikoinaan ja s24-tapauksessa tietokannan hakkerointi olisi valtaisan luokan kansallinen katastrofin henkilöiden yksityisyydelle ja intimiteetille.

   *

   "Facebook paljasti, mitä tietää nuorukaisesta: 1200 sivua dataa!"

   - https://www.is.fi/digitoday/art-2000000459071.html

   *

   "Näin verkkosivut voivat seurata jokaista liikettäsi – jopa lähettämättä jäänyt tekstisi voidaan kaapata"

   - https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005460060.html

   *

   "Aiheesta on tehty tällä sivustolla myös määrällinen käyttäjäkysely, jossa 80 % vastanneista oli rekisteröitymispakon kannalla. Myös niistä 20 %:sta, jotka suhtautuivat rekisteröitymiseen epäröiden, suuri osa mietti eniten rekisteröitymisen toteuttamista, ei niinkään ollut rekisteröitymistä vastaan."

   Itse en ole ollut tietoinen ko. kselystä ja olen hyvin yllätnyt kerrotuista luvuista. Jää mielkuvaksi kaksi keskeistä ongelmaa.

   1) Vastaajat näkevät palstoilla olevan ongelma-osuuden (palstat eivät ole vain ko. ongelmaa) ja sitten epärealistisesti olettavat kirjautumisen olevan siihen ratkaisu, joka ei vastaa realiteettiä.

   2) Lisäksi he ovat kokonaan hahmottamatta edellä ja tässä ketjussa maalaamaani isoa kuvaa yksityisyyden todella vakavasta ongelmasta, joka on väistämätön pakkokirjautumisen seuraamus.

   Onko nettiaikakauden nykyihmisiltä kadonnut kokonaan käsitys yksityisyydensuojastaan vain siksi, että se ei ole fyysisesti kynnyksellään?

   *

   "Rekisteröitymisen voi toteuttaa monin tavoin, pankkitunnuksilla rekisteröitymisestä vain sähköpostilla tai puhelimella tehtävään yksinkertaiseen kirjautumiseen, jossa ei kysytä käyttäjän henkilötietoja."

   Pankkitunnukset tulee jo turvallisuussyistä varata vain ja ainoastaan viranomaisasiointiin ja en ole tietoinen olisiko niiden käyttö edes teoriassa mahdollista toisaalla.

   Henkilötietojen kysymättömyys on yksi tärkeä ja keskeinen elementti, muuta puhelinnumeron väärrinkäsiin päätyminen on merkittävä ongelma sekin.

   *

   "Monissa tähän blogiin tulleissa vastauksissa tulee esiin tärkein syy Suomi24 Keskustelujen rekisteröitymispakon suunnitteluun: hyvät, monipuoliset keskustelut menevät pilalle, kun yksittäiset kirjoittajat häiriköivät niitä. Tämä taas karkoittaa kirjoittajia."

   Ongelmana on se, ett'ei pakkokirjautuminen ole rakaisu noihin huonosti käyttäytyviin, sillä jo tällä hetkellä eri palstoilla on rekattuja "24/7" aktiivikirjoittajia, joista osa toimii aivan todellisina ongelma-aineistoina ja suorastaan aktiivisesti sabotoivat keskuteluita toiminnalaan, kuka minkin pakkomielteen seuraamuksena.

   Pakkokirjautumisen seurauksena voisi olla jopa nykyistä pahempi lopputulema, jossa kirjoittajat voisivat joutua ajojahdin kohteiksi vain eri aihealueilla ilmaisemiensa mielipiteiden vuoksi.

   Yksi osaratkaisu?

   En tunne teknologiaa, mutta eikö jo nyt tai varsin lähitulevaisuudessa algoritmit ja keinoäly mahdollista formaattia, jossa yhteen ketjuun voi kirjoittaa vain yhdellä nikillä saman IP:n takaa, riippumatta onko se rekattu tai ei. Vaikka tämä ei toki ole aukoton, niin jo se siivoaisi paljon asiattomassa tarkoituksessa harrastettua multinikkien käyttöä per ketju.

   *

   S24 on nykyformaatissaan kerrassaan aivan manio ja uniikki alusta oikein käytettynä.

   Valitettavasti kaikki eivät osaa arvosta sitä sille kuuluvaan arvoon ja tämä sekä rekattuja että rekkaamattomia koskien.

   On harmi, mikäli asiatomien osuuden vuoksi kaikki asiallisesti toimivat joutuvat siitä maksamaan hinnan yksityisyytensä menettämisellä.

   Moni rekautumattomista asiallista kirjoittajista riskeeraa lopattaa kirjoitamisenja sen myötä lukemisenkin, joka sekään ei tule nostamaan asiallisuuden keksiarvoa foorumeilla.


  • Suomi24-kehitystiimi kirjoitti:

   Hei Nykymoodi_s24n_valttina, kiitos hyvistä kommenteista. Tietoturvakysymykset osuvat naulan kantaan, ja niistä meidän pitää huolehtia erityisen hyvin. Kerromme tulevissa kirjoituksissa enemmän myös palvelun ja rekisteröintitietojen tietoturvasta ja siitä, miten huolehdimme käyttäjien yksityisyydestä.

   Rekisteröitymispakko perustuu käyttäjien toiveisiin: haastattelimme kesällä useita aktiivisia Suomi24-kirjoittajia, ja valtaosa heistä esitti tärkeimpänä toiveenaan, että palveluun pitäisi rekisteröityä. Aiheesta on tehty tällä sivustolla myös määrällinen käyttäjäkysely, jossa 80 % vastanneista oli rekisteröitymispakon kannalla. Myös niistä 20 %:sta, jotka suhtautuivat rekisteröitymiseen epäröiden, suuri osa mietti eniten rekisteröitymisen toteuttamista, ei niinkään ollut rekisteröitymistä vastaan.

   Rekisteröitymisen voi toteuttaa monin tavoin, pankkitunnuksilla rekisteröitymisestä vain sähköpostilla tai puhelimella tehtävään yksinkertaiseen kirjautumiseen, jossa ei kysytä käyttäjän henkilötietoja. Etsimme tähän yhdessä palvelun teknisten kehittäjien ja käyttäjien kanssa parhaan ja turvallisimman mahdollisen vaihtoehdon.

   Monissa tähän blogiin tulleissa vastauksissa tulee esiin tärkein syy Suomi24 Keskustelujen rekisteröitymispakon suunnitteluun: hyvät, monipuoliset keskustelut menevät pilalle, kun yksittäiset kirjoittajat häiriköivät niitä. Tämä taas karkoittaa kirjoittajia. Teemme kehitystä käyttäjien kanssa kokeillen ja otamme kaiken palautteen ja tässäkin ketjussa tulleet hyvät ideat suunnittelupöydälle.

   Tulevissa kirjoituksissa avaamme enemmän ainakin anonyymiyteen liittyviä asioita, oman profiilin mahdollisia ja toivottuja ominaisuuksia ja tietoturvaa. Kertokaa edelleen ideoitanne ja toiveitanne siitä, mistä haluaisitte kuulla lisää.

   Kiitos kaikille ideoista, hyvä keskustelu jatkukoon!

   Ette sattuneet kertomaan kuinka suuri osuus käyttäjistä vastasi kyselyynne? Veikkaan korkeintaan 10%. Vastaamatta jättävät 90% eivät kannata rekisteröintiä. Koska juuri sitä kannattavat vastaavat tuollaisin kyselyihin.

   Älkääkä hemmetti KEHDATKO puhua mitään "monipuolisista ja asiallisista" keskusteluista, kun moderointinne tahallaan sabotoi asiakeskustelua!!!

   Olen niin monta kertaa joutunut ilmiantamaan samoja törkyavauksia moderointinne niistä piittaamatta. Ja samaan aikaan häipyy täysin asiallisia avauksia hetkessä!?


  • Minä kannatan rekkautumista.

   Tuo pankkitunnusjuttu oli kyllä pelottava. Nykyaikana saa muutenkin olla varovainen.


  • Entykkäisi kirjoitti:

   Minä kannatan rekkautumista.

   Tuo pankkitunnusjuttu oli kyllä pelottava. Nykyaikana saa muutenkin olla varovainen.

   MItä ihmeellistä pankkitunnuksilla tunnistautumisessa muka on? Tuo yleinen käytäntö monissa yhteyksissä.


  • Nykymoodi_s24n_valttina kirjoitti:

   "Kerromme tulevissa kirjoituksissa enemmän myös palvelun ja rekisteröintitietojen tietoturvasta ja siitä, miten huolehdimme käyttäjien yksityisyydestä."

   Oleellinen ongelma pakkokirjautumisen tilanteessa yksityisyyden suhteen on s24-palstojen formaatti, jossa käsitellään aivan kaikkea taivaan ja maan väliltä, tekniikasta, talouden, politiikan ja vakaumuksien kautta terveyteen ja intimiteettiin-seksuaalisuuteen saakka.

   On aivan mahdoton asetelma, että kaikki tämä valtaisa privaatti informaatio olisi sitten kaupallisen tahon datassa suoraan kirjoittajien henkilöllisyyteen yksilöitävissä, eli vielä kestämättömämpi tilanne kuin FB, joka jo itsessään on kaiken yksityisyyden anti-formaatti.

   Lisäksi kaikki tahot ovat hakkeroitavissa, Pentaginkin aikoinaan ja s24-tapauksessa tietokannan hakkerointi olisi valtaisan luokan kansallinen katastrofin henkilöiden yksityisyydelle ja intimiteetille.

   *

   "Facebook paljasti, mitä tietää nuorukaisesta: 1200 sivua dataa!"

   - https://www.is.fi/digitoday/art-2000000459071.html

   *

   "Näin verkkosivut voivat seurata jokaista liikettäsi – jopa lähettämättä jäänyt tekstisi voidaan kaapata"

   - https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005460060.html

   *

   "Aiheesta on tehty tällä sivustolla myös määrällinen käyttäjäkysely, jossa 80 % vastanneista oli rekisteröitymispakon kannalla. Myös niistä 20 %:sta, jotka suhtautuivat rekisteröitymiseen epäröiden, suuri osa mietti eniten rekisteröitymisen toteuttamista, ei niinkään ollut rekisteröitymistä vastaan."

   Itse en ole ollut tietoinen ko. kselystä ja olen hyvin yllätnyt kerrotuista luvuista. Jää mielkuvaksi kaksi keskeistä ongelmaa.

   1) Vastaajat näkevät palstoilla olevan ongelma-osuuden (palstat eivät ole vain ko. ongelmaa) ja sitten epärealistisesti olettavat kirjautumisen olevan siihen ratkaisu, joka ei vastaa realiteettiä.

   2) Lisäksi he ovat kokonaan hahmottamatta edellä ja tässä ketjussa maalaamaani isoa kuvaa yksityisyyden todella vakavasta ongelmasta, joka on väistämätön pakkokirjautumisen seuraamus.

   Onko nettiaikakauden nykyihmisiltä kadonnut kokonaan käsitys yksityisyydensuojastaan vain siksi, että se ei ole fyysisesti kynnyksellään?

   *

   "Rekisteröitymisen voi toteuttaa monin tavoin, pankkitunnuksilla rekisteröitymisestä vain sähköpostilla tai puhelimella tehtävään yksinkertaiseen kirjautumiseen, jossa ei kysytä käyttäjän henkilötietoja."

   Pankkitunnukset tulee jo turvallisuussyistä varata vain ja ainoastaan viranomaisasiointiin ja en ole tietoinen olisiko niiden käyttö edes teoriassa mahdollista toisaalla.

   Henkilötietojen kysymättömyys on yksi tärkeä ja keskeinen elementti, muuta puhelinnumeron väärrinkäsiin päätyminen on merkittävä ongelma sekin.

   *

   "Monissa tähän blogiin tulleissa vastauksissa tulee esiin tärkein syy Suomi24 Keskustelujen rekisteröitymispakon suunnitteluun: hyvät, monipuoliset keskustelut menevät pilalle, kun yksittäiset kirjoittajat häiriköivät niitä. Tämä taas karkoittaa kirjoittajia."

   Ongelmana on se, ett'ei pakkokirjautuminen ole rakaisu noihin huonosti käyttäytyviin, sillä jo tällä hetkellä eri palstoilla on rekattuja "24/7" aktiivikirjoittajia, joista osa toimii aivan todellisina ongelma-aineistoina ja suorastaan aktiivisesti sabotoivat keskuteluita toiminnalaan, kuka minkin pakkomielteen seuraamuksena.

   Pakkokirjautumisen seurauksena voisi olla jopa nykyistä pahempi lopputulema, jossa kirjoittajat voisivat joutua ajojahdin kohteiksi vain eri aihealueilla ilmaisemiensa mielipiteiden vuoksi.

   Yksi osaratkaisu?

   En tunne teknologiaa, mutta eikö jo nyt tai varsin lähitulevaisuudessa algoritmit ja keinoäly mahdollista formaattia, jossa yhteen ketjuun voi kirjoittaa vain yhdellä nikillä saman IP:n takaa, riippumatta onko se rekattu tai ei. Vaikka tämä ei toki ole aukoton, niin jo se siivoaisi paljon asiattomassa tarkoituksessa harrastettua multinikkien käyttöä per ketju.

   *

   S24 on nykyformaatissaan kerrassaan aivan manio ja uniikki alusta oikein käytettynä.

   Valitettavasti kaikki eivät osaa arvosta sitä sille kuuluvaan arvoon ja tämä sekä rekattuja että rekkaamattomia koskien.

   On harmi, mikäli asiatomien osuuden vuoksi kaikki asiallisesti toimivat joutuvat siitä maksamaan hinnan yksityisyytensä menettämisellä.

   Moni rekautumattomista asiallista kirjoittajista riskeeraa lopattaa kirjoitamisenja sen myötä lukemisenkin, joka sekään ei tule nostamaan asiallisuuden keksiarvoa foorumeilla.

   Hyvä, paljon asiaa jota ei todellakaan tule ajatelleeksi. Ensimmäisenä sitä huomioi palstoilla näkyvän häiriköinnin, joka on todella rasittavaa.


  • jalaa1x kirjoitti:

   MItä ihmeellistä pankkitunnuksilla tunnistautumisessa muka on? Tuo yleinen käytäntö monissa yhteyksissä.

   No minä en kyllä halua tänne pankkitunnuksia ja ei varmasti moni muukaan.

   Useinkin tulee tehtyä päivän aikana useampia käyntejä ja olisi kyllä rasittavaa kaivaa pankkitunnuksia koko ajan esiin. Epäilen, että suurimmalla osalla vähentyisi täällä käynnit. Nyt täällä on helppo käväistä pikaisesti ja kirjautuminen on nopsaa.

   Pankkitunnukset on muutenkin useimmiten vain noihin virallisiin virastoihin ja saavat pysyä vain niissä.


  • montamonessa kirjoitti:

   Hyvä, paljon asiaa jota ei todellakaan tule ajatelleeksi. Ensimmäisenä sitä huomioi palstoilla näkyvän häiriköinnin, joka on todella rasittavaa.

   "Ensimmäisenä sitä huomioi palstoilla näkyvän häiriköinnin, joka on todella rasittavaa."

   Totta, tuosta olen samaa mieltä. Tosin sekin aaltoilee ollen toisinana pahepaa ja toisinaan rauhallisempaa.

   Ongelmana on se, että pakkokirjautuminen ei tule poistamaan todellista ongelmaa, vaikka voikin siitä pahimpia jäävuoren huippuja leikata pois. Vastaavan kaltainen kielteisen osuuden meno tulee jatkumaan kirjautuneiden nikkien takaa (niitä on jo nytkin), sillä valitettavasti ihmisten perusmentaliteetti ei muutu.

   Tullut mielikuva, että varsin moni ei ole tietoinen verkossa ja eri palveluissa olevasta konkreettisesta uhkasta yksityisyydelleen ja tietoturvalleen. Myös identiteetivarkaudet ovat huomatavsti lisääntyneet jopa Suomessakin.

   Mikäli s24:n todellakin tullaan vaatimaan kirjautumista, niin sen seurauksena tulee esille monia eettisiä ongelmia, varsinkin palstojen luonteen huomioiden tai sitten hekilön tulisi olla hyvin kapea-alaisesti kiinnostunut vain muutamasta hyvin neutraalista aihepiiristä.

   Laitan aihetta sivuten muutaman likin lisää.

   *

   "Tietoturva-asiantuntijat: Näitä asioita ei kannata laittaa nettiin"

   - https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000001880376.html

   *

   "Älä koskaan täytä verkkolomakkeita automaattisesti! Suomalaishakkeri varoittaa ovelista kalasteluyrityksistä"

   - https://www.mtv.fi/lifestyle/digi/artikkeli/ala-koskaan-tayta-verkkolomakkeita-automaattisesti-suomalaishakkeri-varoittaa-ovelista-kalasteluyrityksista/6260990

   *

   "Google rakentaa netin käyttäjistä tarkkoja profiileja, kertoo F-Securen päätutkija Mikko Hyppönen. Profiilien avulla ohjataan esimerkiksi mainontaa."

   - https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000250248.html

   *

   Mahdollisen / ilmeisen (?) kirjautumispakon myötä suunnilleen kaikki ketjuun laittamani yskityisyyttä koskevat ongelmat tulevat koskemaan myös s24:n kirjautuneita.


 • "Mitä juuri sinä toivoisit meiltä? Mistä haluat kuulla lisää? Millaista keskustelua itse pidät laadukkaana ja sinulle arvokkaana? Jatketaan keskustelua!"

  5) Kirjautumattomuus ja sen mukanaan tuoma tiettyyn asteeseen ulottuva anonyymeys on nimenomaan ollut s24:n keskeinen valtti ja sen suosion itse perustus.

  Tuon edellä mainistemani kohdan nro viisi edellen toteuttamista, mutta asiattomien kirjoittajien seleketiiviseen tunnistamiseen panostamista ja rajoitteita tai estoja sellaisille IP:lle. Olen vakuuttunut nykyteknologian sen mahdollistavan ja se keinoälykin kehittyy kaiken aikaa paremmaksi ja tarkemmaksi.

  Asialliset kirjoitajat rekkautuneina tai ilman pysyvät sellaina.

  Kirjautumispakko ja sen surauksena FB:stä eroten kaikki elämänalueet, hyvin intiimitkin kokoava uusi "kansallinen s24 - FB" riskeeraa karkooittaa kaikki vähänkin yksityisyydestään huolissaan olevat.

  • #Asialliset kirjoitajat rekkautuneina tai ilman pysyvät sellaina. #
   Kyllä, mutta iso joukko myös 'näyttelee' asiallista rekatulla nikkarilla, mutta sävy muuttuu kun samainen persoona ottaa käyttöönsä 'vapaan nikkarin', tämä ilmiö on huomattu.


 • - "riitaisimmille" keskusteluaiheille VAIN pakollinen rekkautuminen (kokeiluna)?
  - mitä mieltä palata palstojen seriffien näkyvyyteen, koska ylläpidossahan on heitä jotka ovat aktiivikirjoittajia useilla palstoilla

  Rekisteröitynyt saa liikaa valtaa, jos hänellä on mahdollisuus kirjoittaa myös vaihtuvilla nimmareilla. Kuinka valvotaan yhden rekatun nikin käyttöä yhdeltä kirjoittajalta nykyaikana. No ei mitenkään.

  - pankkitunnusten käyttö rekkautumisessa on riskialtista ja onko siihen tällä formaatilla edes käyttöoikeuksiakaan!

  • #- mitä mieltä palata palstojen seriffien näkyvyyteen, koska ylläpidossahan on heitä jotka ovat aktiivikirjoittajia useilla palstoilla#
   Tarkoitatko että ylläpidosta osallistutaan keskusteluihin?


  • luvallistako kirjoitti:

   #- mitä mieltä palata palstojen seriffien näkyvyyteen, koska ylläpidossahan on heitä jotka ovat aktiivikirjoittajia useilla palstoilla#
   Tarkoitatko että ylläpidosta osallistutaan keskusteluihin?

   Kyllä.

   Aika selkeästi joillakin palstoilla huomaa sekä keskustelun suunnasta, että myös poistoista, milloin on työvuoro alkanut. Erityisen vastenmielisesti tämä näkyy julkkispalstalla, jossa löytyy sitä kunnianloukkausmateriaalia muutaman oikeussalillisen verran.


 • PUHELINNUMERO JUTUN VAHVITUS KESTAA LIIAN KAUAN SE ÄRSYTTÄÄ

 • Aller Media on valmiina lopettamaan koko Suomi24-sivuston, joka ei varmasti ole mikään kultakaivos. Valtaeliitti ja sen valtamedia ovat kiinnostuneet VAIN kansalaisten keskustelun valvomisesta ja sensuroinnista. Sekä tietysti RKP, jonka vaikutus foorumilla on valtaisa(varma tieto!).

  Siksi Aller Media ei pelkää rekisteröintipakon tuomaa käyttäjien määrän romahtamista. Kunhan nyt vaan kyselee esittääkseen kiinnostusta. Uskokaa pois.

  • Teille salaliittoteoriahörhöille nyt on omatkin palstanne.


 • Onko mahdollista, että ylläpidossa olis aktiiveja keskusteluun osallistujia, joskus saa sellaisen vaikutelman?

  • Hei montamonessa, Suomi24 Keskusteluissa on ammattimoderointi, jota tekee useampi ammattilainen tekoälyn tukemana.


  • Suomi24-kehitystiimi kirjoitti:

   Hei montamonessa, Suomi24 Keskusteluissa on ammattimoderointi, jota tekee useampi ammattilainen tekoälyn tukemana.

   Tarkoittaako "ammattimoderointi" sitä että ko. moderaattorit eivät saa osallistua samaan aikaan anonyymeina nimimerkkeinä keskusteluihin?


 • Menohan foorumilla on aika paljon alapalstasta riippuvaista. Toisinaan toki etusivun keskustelunäyteikkunan kautta ilmestyy satunnaiskommentoijia alapalstoille.

  Kuten jo alkuviesteissä mainittiin, mm tietotekniikkapalstat ovat melkoinen trollikaaos. Maailman Menoa on sitten omanlaisensa trollihautomo. Jollain alapalstalla joku kunnostautui pitkänlinjan eriteviestien yms. jakelijana. Sitten esim paikkakuntapalstoilla Ähtäri-palstalla näyttäisi olevan joku kovin kiinnostunut eräistä pehmeistä eläimistä yms. Sitten taas Sinkku-palsta on kohtuullisen rentopaikka Suomi24 mittakaavassa. Samoin jotkut ikäryhmäpalstat, tai vähemmän suositut Ajanvietepalstat. Trollaavia kuitenkin esiintyy varmaan läpi koko foorumin, yhtenä syynä tuo etusivun näyteikkuna, joka toimii hyvässä, että pahassa.

  Toisinaan sitä ihan yllättyy, että saa kysymykseensä monta asiallista vastausta, ilman selkeää trollaamista tai naljailua, mutta sekin vaikuttaa olevan aika paljon alapalstasta riippuvaista.

  Kuitenkin, pitkässä juoksussa vaikuttaisi, että viime aikoina meno on ollut siedettävämpää. Tiedä sitten mistä johtuvaa. Osa varmaan siirtynyt sinne eräällä äitiyspalstalle trollaamaan.

  Kuitenkin tuo rekisteröinti. Mietityttää miten tärkeänä enemmistö kokee itsellensä Suomi24:n keskustelut, että rekisteröinti oikeasti innostaisi (vaikka 80% kyselyyn osallistuneista äänestikin puolesta). Itselleni nämä keskustelut ovat vain kevyttä ajanvietettä, aina välillä jotain lukaista ja ehkä jotain kommentoida, ja joskus jopa kysyä jotain apua. Tähän nähden rekisteröinnin ja kirjautumisen koen siinä rajalla olevaksi, että kai sen voisi tehdäkin, varsinkin, jos se on anonyymiä, mutta olisi ihan mukavaa, jos olisi jotain aikaisemmin mainitsemieni kaltaisia ominaisuuksia nimimerkin käytössä.

  Tunnistautuminen menee taas sen verran vakavaksi, että en koe sitä omaksi jutukseni, tai edes puhelinnumeron jakamista rekisteröintiin. Foorumin tärkeys ei itselleni niin suuri ole. Eri asia olisi, jos tämä olisi jonkinlainen virallinen Suomen foorumi. Mielestäni tunnistautuminen kuuluu enemmän virallisiin asioihin.

  Mietityttää moniko tälläinen kevytkäyttäjä/satunnaiskäyttäjä alkaisi vaikka pankin kautta tunnistautumaan.

  (Nykymoodilta oli ansiokasta mietintää tietoturvasta yms.)

  Ja vielä vähän ehkä aiheen vierestä, mutta mielestäni Keskustelujen ulkoasua voisi hieman säätää pehmeämmäksi. En osaa määritellä nyt minkä koen ongelmaksi, mutta ehkä liian suuri valkoisen/vaalean määrän osuus ruudulla (pc ruudulla). Jos käyn siellä toisaalla "äitiyspalstalla", niin silmissä heti helpottava tunne verrattuna Suomi24 Keskustelujen ulkoasuun. Liekö se on jokin kontrasti-juttu?

 • Nykyinen mahdollisuus kirjoittaa rekisteröitynä, mutta ei aina samalla nimimerkillä olisi hyvä ottaa vakioksi. Anonymiteetti ulospäin säilyisi, mutta viestit olisivat silti tarvittaessa jäljitettävissä. Miten paljon sitten on kirjoittelijoita, joilla ei ole tilä?

  Joskus on käynyt ulkomailla ollessa niin, että viestin lähettäminen ei onnistu, koska ko. IP-osoite on blokattu. Onko mahdollista, että blokkauksen voisi ohittaa edes kirjautuneena?

  Hakutoimintoa tulisi parantaa. Monilla palstoilla olisi paljon käyttökelpoista tietoa, mutta sen haku on nykyisellään toivotonta. Joskus aiemmin hakuun sai laitettua useampia kriteereitä. Voisiko lisätä ainakin hakusanojen JA ja TAI operaattorit, rajaus tiettyyn keskustelualueeseen ja nimimerkkiin?

  Editointi jälkeenpäin olisi hyvä. Viestin poisto kokonaankin, mutta vain jos siihen ei ole vielä vastattu.

  Viestien poistatus on ajoittainen vaiva. Ilmoitusten asiallisuuden tarkistaminen lienee työlästä, mutta jotenkin turhia poistoja pitäisi saada karsittua. Ehdotan, että kaikkien mielensäpahoittajien tulisi olla kirjautuneita ja poistamiseen vaadittaisiin useampi kuin yksi ilmoittaja. Turhasta poistattamisesta pitäisi seurata sanktioita.

 • Olisi kiva, kun esim. nuo ohjelmapalstat voitaisiin laittaa nykyaikaan. Siellä on sellaisia ohjelmia jotka ovat olleet jo kauan sitten kuopattuja. Riittäisi varmasti nykyohjelmille keskustelijoita, kun sinne ne saataisiin. Nuo telkkarisivut ovat jääneet menneisyyteen, eikä houkuttele kävijöitä.

  • Jos itse saisin hieman myllertää palstoja, niin poistelisin paljon alapalstojen alapalstoja. Esim. TV-sarjat ei tarvisi alapalstoja ollenkaan, samoin tietotekniikka-alueella alapalstojen alapalstat voisi poistaa, jättää vain Apua aloittelijalle, Käyttöjärjestelmät jne.

   Mielestäni nykyinen on turhan hienosyinen, karsii/jaottelee keskustelijoita. Osa palstoista vain unohtuu, kun keskustelijat mieltyvät johonkin palstaan, kuten tietotekniikassa suosiossa on Apua aloittelijalle, oli sitten aloittelija tai ei.

   Tälläisellä muutoksella palstat olisivat paljon aktiivisempia, ja ei olisi myös "vanhentuneita" palstoja. Vaikka alapalstoja poistelisi, niin silti Suomi24 olisi monipuolisin suomalainen foorumi.


  • wserxdtfyguhijok kirjoitti:

   Jos itse saisin hieman myllertää palstoja, niin poistelisin paljon alapalstojen alapalstoja. Esim. TV-sarjat ei tarvisi alapalstoja ollenkaan, samoin tietotekniikka-alueella alapalstojen alapalstat voisi poistaa, jättää vain Apua aloittelijalle, Käyttöjärjestelmät jne.

   Mielestäni nykyinen on turhan hienosyinen, karsii/jaottelee keskustelijoita. Osa palstoista vain unohtuu, kun keskustelijat mieltyvät johonkin palstaan, kuten tietotekniikassa suosiossa on Apua aloittelijalle, oli sitten aloittelija tai ei.

   Tälläisellä muutoksella palstat olisivat paljon aktiivisempia, ja ei olisi myös "vanhentuneita" palstoja. Vaikka alapalstoja poistelisi, niin silti Suomi24 olisi monipuolisin suomalainen foorumi.

   Oikeassa olet. Jäisi myös turhat monimutkaiset klikkailut vähemmälle.


 • Voihan rekisteröitymispakko poistaa palstalta kirjoittelijoita myös sieltä ns. paremmasta päästä, koska jotkut esim. julkisuudenhenkilöt eivät ehkä halua nimeään minnekään suomi24:n moderoijillekaan paljastaa.
  Itsekin mietin nimeni harvinaisuuden takia, että haluanko sitä ollenkaan toisiaan edes sinne rekisteröitymisen taustoillekaan, tai puhelinnumeroa, jonka kautta löytyisin helposti.
  Kyse ei tosiaankaan mistään vaikeuksian pelosta, vaan vain liiallisen uteliaisuudenpelosta ennemminkin.

  Jäljelle voivat jäädä periaatteessa juuri sellaiset ääriainekset, joita ei mikään kasvojenkuluminen säikytä ja jotka muutenkin ovat itsensä laittaneet yotubeen vaikka vain makkaraa syömään ja toheltamaan jotain epämääräistä...

  Meitä kun on niin moneksi.
  Kannatan kuitenkin nyt tätä uudistusta kaikista sen varjopuolista huolimatta, koska keinot ovat kait vähissä...

  Mitä tulee poliittiseen kaitsemiseen, niin tietyt ylipoliittiset henkilöt tunkevat mielipiteineen jopa palstoille, joilla ei mitään tekemistä politiikan kanssa.

  Voisihan olla vaikka erikseen palsta poliittisille räyhäreille, keskustelu omalla vastuulla😉

 • Voisitte tehdä jotain tuolle "ilmianna" ongelmalle. Täysin järjetöntä että kuka vain,ilman syytä voi kuolettaa koko viestiketjun ilmiantamalla viestejä joissa ei ollut mitään negatiivista. Suoraan sanottuna täysin p*rseestä koko systeemi,kuka sen keksi? Muualla yleensä viestin poistoon tarvitsee muutamia ilmiantoja(ellei ollut suora herjaus) Ihan vaan vinkkinä jos suomi24 haluaa säilyttää keskustelu flown, tehkää jotain noille poistelija-sekopäille.

  • Kiitos palautteesta - myös ilmianto-toiminnallisuus on suunnittelupöydällä. Luvassa on lähiaikoina blogikirjoitus tai useampi siitä, miten moderointia meillä tehdään, jää kuulolle!


 • Moi! Milloin vika, joka aiheuttaa evästeilmoituksen pomppaamisen jokaiselle sivulle, korjataan? Se on ilmoitettu teille jo toukokuussa, ja olette väittäneet sen olevan korjattu, mutta yhä edelleen viesti pomppii ruudulle.

 • Lahden osastosta poistettiin kun kiitin Vanhan hautausmaan jouluaaton hautausmaahartauksista.Mitähän sääntöjen vastaista siinäkin oli.Nyt ei mikään osasto toimi kun "en ole robotti lokero puuttuu.

  • Täällä näkyi en ole robotti lokero vielä olevan.


  • Lahden osastosta se robottilokero puuttuu edelleen.Jouduinko banniin kun kiitin hautausmaahartauksista? Tämä alkaa olla naurettavaa. Kohtahan tämä muutenkin loppuu.En aio kirjautua enkä rekisteröityä.


 • Suomi24 ylläpito on lakannut reagoimasta heille annettuun palautteeseen. Kiusantekotarkoituksessa poistatettuja asiallisia viestejä ei enää palauteta keskusteluihin toisin kuin tapahtui vielä joulukuussa 2018. Asiattomat viestit jäävät roikkumaan palstalle, jos robomoderointi ei ihmisen lukematta niitä osaa poistaa.

  Tämäkö siis oli uudistuksenne? Jos olette tekemässä jotakin jollakin aikataululla niin kertokaa toki. Ymmärrän hyvin sen, että esimerkiksi palstan muuttaminen rekisteröintipakolliseksi siirtyy molempien kevään vaalien ylitse mutta asiasta olisi hyvä mainita. Nyt näyttää siltä että rukkaset naulaan ja se oli siinä.

 • Ylläpito on alkanut pottuilemaan kirjoittajille. Captcha-tunnistukseen tulee uusia kysymysikkunoita jopa viiteen tai kuuteen kertaan, kuvat vaihtuvat e-r-i-t-t-ä-i-n hitaasti, ja jopa OIKEIN vastattuihin kysymyksiin tulee "Yritä uudelleen". Lisäksi jotkut kuvat on tahallaan tehty rakeisiksi ja epäselviksi, niin että kännykällä vastaaminen on mennyt arvailuksi. Onko näillä toimenpiteillä tarkoitus karkoittaa kirjoittajat pois?

  • Äsken kysyttiin "valitse kaikki kuvat joissa on suojateitä". Satavarmalla klikkasin kaikki kuvat joissa suojateitä, ja silti tuli ilmoitus YRITÄ UUDELLEEN. Mitä fiddua ylläpito oikein tarkoittaa tällaisella pelleilyllä?


  • kirjoitan.asiasta kirjoitti:

   Äsken kysyttiin "valitse kaikki kuvat joissa on suojateitä". Satavarmalla klikkasin kaikki kuvat joissa suojateitä, ja silti tuli ilmoitus YRITÄ UUDELLEEN. Mitä fiddua ylläpito oikein tarkoittaa tällaisella pelleilyllä?

   "please try again" ja "ei yhtään keskustelua"
   Tämä toimii yhtä hyvin, kuin pendolino-juna.


 • Pari toivetta uusiksi ominaisuuksiksi rekisteröidyille käyttäjille, mitkä suomi24:sta puuttuvat:
  1) Mahdollisuus merkata viesti luetuksi, jolloin se minimoitaisiin.
  (Pitkien keskustelujen seuraaminen menee mahdottomaksi, kun kaikki jo kuetutkin viestit ladataan.)
  2) Mahdollisuus blokata haluamien nimimerkkien viestit pois. (Trollit sotkevat monet keskustelut ja osa palstoista on sontaa täynnä, kun yksi ja sama nimerkki postaa sontaa tuutin täydeltä.)

 • Kaksi toivetta:

  1) Lopettaisitte asiallisten viestien poistamisen keskusteluista automaattimoderointiin luottaen.
  2) Aloittaisitte asiattomien viestien poistamisen keskusteluista.

  Moderointi kuntoon siis, vaikka turhaan sitä pyydän kun ei ole onnistunut tähänkään asti.

  Asialliset viestit poistuvat keskusteluista viikonpäivään ja kellonaikaan katsomatta kunhan joku vaan lähettää tarpeeksi monen koneen voimalla eri ip-osoitteista ja selaimista tulevilta näyttäviä ilmiantoja. Monet palstat ovat täynnä tälläistä poistatustrollausta ja siksi niissä ei enää kirjoitella mitään asiallista. Kun ne asialliset viestit kuitenkin poistatetaan.

  Sisällöltään asiattomat viestit eivät poistu ennenkuin niistä on annettu kolmeen kertaan ilmianto, kahteen kertaan palautetta palautesivulle ja lopulta avattu keskustelu tässä ryhmässä. Niin ja se lopullinen viikon verran odotettu asiattoman viestin poisto tapahtuu vasta arkipäivänä työaikaan.

  Foorumi on aivan tuuliajolla ja kärsii uskottavuuspulasta, kun olette jättäneet moderoinnin robotin ja lukijoidenne ilmiantojen varaan. Jossakin vaiheessa mainostajanne tajuavat millaisen keskustelun yhteydessä heidän mainoksensa tulevat esille.

 • Palstalla on edelleen ?page=0 virhe. Sitä ei ole viikonlopun jälkeenkään korjattu kun nykyään ylläpitoa ei voisi vähempää kiinnostaa eli EVVK.

 • Heittäkää se Sihteeriopiston huorafoorumin tyyppi sieltä pois säheltämästä.

  • Siis heittäkää se Sihteeriopiston huorafoorumin tyyppi sieltä teidän YLLÄPIDOSTA pois säheltämästä ja tekemästä myyräntyötänsä.


 • Keskustele vapaasti aiheesta kuin aiheesta Miksi tämä on yhä otsikkona eihän se ole ollut totta pitkään aikaan

 • Miksi SUOMI24 sivustolla lukee jatkuvasti EI KESKUSTELUJA?

 • Nyt s-tana. Saan jännetuppitulehduksen ja hermovaurion, kun yritän vastata recapthca-kysymyksiin. Kuvaikkunoita tulee kymmeniä peräkkäin, ennenkuin vastaus hyväksytään, ja vaikka olen vastannut oikein valintoihin, niin vittuillakseen tulee teksti "yritä uudelleen". Onko tämän pakko olla niin per-ceestä? Onko se tahallista? Mihin ylläpito tällä pyrkii?

  • Sama kokemus! Ärsyttää klikkailla reCAPTHCA-juttuja minuutin verran, jos on kirjoittanut minuutin mittaisen viestin. Joskus muutama viikko sitten tämä asia oli jo tilapäisesti kunnossa, mutta hommaa on muutettu taas huonommin toimivaksi. Nyt meni 40 sekuntia.


 • Voisiko ton reCAPTCHA-tunnistuksen hoitaa kuntoon? Esimerkiksi nämä asiat ovat turhauttavia:

  1. Tunnistusjärjestelmä ei hyväksy sitä, että heti ensimmäisellä kerralla valitsee oikeat kuvat, vaan tarjoaa oikean vastauksen jälkeen 4-7 uutta kuvaa tunnistettavaksi valinnalla "seuraava".

  2. Jossain vaiheessa uusissa kuvissa oikein valittujen ruutujen jälkeen uudet kuvat tulevat monen sekunnin päästä oikean ruudun klikkaamisesta. Siten yhden ainoan "seuraava"-valinnan käsittelyyn voi mennä aikaa 15 sekuntia, ja näitä 15-sekuntisia voi olla useampi peräkkäin.

  3. Liikennevalojen suhteen reCAPTCHA-tiimin pitäisi tehdä tarkempaa työtä. Ei voi olla niin, että valitsee itse oikeat ruudut, mutta joku huononäköinen reCAPTCHA-työntekijä ei ole huomannut sitä liikennevaloa, jonka itse olet nähnyt, ja sen vuoksi joudut tekemään minuutin verran turhaa työtä. Kenties minuutin mittaisen viestin julkaisemiseksi.

  Nyt meni oikeiden vastausten kanssa 48 sekuntia!

  KIITOS KEHITYSTYÖSTÄ!

  • On kyllä välillä tosi vaikeaa miettiä, että painaako tuota ruutua, jossa näkyy vielä auton kattoa vai onko se laskettu ei-autoa-ruuduksi.

   Kaikkista eniten minua kyllä ärsyttää kun kuvissa ei ole ainoatakaan etsittävää asiaa tai pitää etsiä jotain amerikkalaista crosswalkkia. Ja kun pitäisi etsiä kuvasta ''hill'' on erityisen vaikeaa päätellä mikä kuhmu lasketaan kukkulaksi ja mikä ei.


 • Voisiko ton reCAPTCHA-tunnistuksen hoitaa kuntoon? Esimerkiksi nämä asiat ovat turhauttavia:

  1. Tunnistusjärjestelmä ei hyväksy sitä, että heti ensimmäisellä kerralla valitsee oikeat kuvat, vaan tarjoaa oikean vastauksen jälkeen 4-7 uutta kuvaa tunnistettavaksi valinnalla "seuraava".

  2. Jossain vaiheessa uusissa kuvissa oikein valittujen ruutujen jälkeen uudet kuvat tulevat monen sekunnin päästä oikean ruudun klikkaamisesta. Siten yhden ainoan "seuraava"-valinnan käsittelyyn voi mennä aikaa 15 sekuntia, ja näitä 15-sekuntisia voi olla useampi peräkkäin.

  3. Liikennevalojen suhteen reCAPTCHA-tiimin pitäisi tehdä tarkempaa työtä. Ei voi olla niin, että valitsee itse oikeat ruudut, mutta joku huononäköinen reCAPTCHA-työntekijä ei ole huomannut sitä liikennevaloa, jonka itse olet nähnyt, ja sen vuoksi joudut tekemään minuutin verran turhaa työtä. Kenties minuutin mittaisen viestin julkaisemiseksi.

  KIITOS KEHITYSTYÖSTÄ!

 • NO KERTOKAA SITTEN, että miksi Kielipolitiikka-palstalle ei saa tehdä uusia avauksia, kaikki poistetaan?

  Uskomatonta touhua.

 • Miksi tuo kuva-arvoitus toimii aivan järjettömästi?
  Merkkaa bussit, välillä tarkoittaa myös vanit eli pakettiautot ja matkailuautot.
  Merkkaa portaat, niin pitää merkitä sillankaiteita ja vinoja varjoviivoja jostain.
  Merkkaa suojatie, oikeasti pitää merkitä kaikki viivan pätkät esim. pysäköintialueen viivoitukset.
  Merkkaa kaupat, oikeasti pitää merkitä kaikki kyltit ja vaikka kuorma-autossa olevat isot tekstit.
  Merkkaa palopostit, oikeasti pitää merkitä kaikki punainen.
  Ei mene sittenkään oikein kun miettii mitä kysymys on amerikan termeillä ja mitä se siellä tarkoittaa.
  Googlen tekoäly on varmaan nämä arponut, pitäisikö olla tekoälystä huolissaan.

 • Miksi matkailupalstoilta häviää kaikki linkit?
  Netissä on valmiina nykyään runsaasti valmiita videoita ym. joista asia selviää hienosti kysyjälle, ei ole mitään järkeä kertoa samoja asioita vuodesta toiseen sanallisesti, kun on olemassa valmis vastaus, mikä ei loukkaa ketään eikä missään.

 • Kysykää poliisilta, kiitos tästä.

 • Aika pirteän pitkä juttu, mutta Aller voi olla aika iloinnen kun tulee keskustelijoita aika paljonkin erilaisista asioista... samassa tulee mainoksia tietystikin joita jotkut sanoivat.

  Erittäin hyvä kun alller jaksaa pitää palstoja yllä :)

 • Löytyisikö Suomi.fi:n postin ylläpidosta tehokkaampia keinoja valtaisan roskapostimäärän torjumiseksi. Postisuodatisäännöstä löytyvä mahdollisuus on auttamattoman hidas!

 • Minulla on missio. Kun aloin kirjoitella Suomikakkosnelosessa ja lueskelin viestejä ja keskusteluketjuja niin totesin, että se missio tulee olemaan tosi rankkaa työtä. Se on kuin kivisen pellon kyntämistä eikä tuloksista ole mitään takeita. Suota, kivikkoa ja karua kangasmaata, ei juurikaan hedelmällistä maaperää. Pitäisikö kaataa metsä ja polttaa kaski? Kannattaako edes yrittää raivata peltoa ja kylvää siementä. Ei täällä mikään kasva. Eivät ajatukset idä, karu maa torjuu ja tukahduttaa ne. Päätin nyt kuitenkin yrittää. Mitäpä tässä meikäläinen muutakaan. Ehkä jotain kuitenkin syntyy. Jotain pientä edes. Yksin on hyvin vaikea saada aikaan yhtään mitään. Jos muita tulisi mukaan niin jotain ehkä syntyisi. Niin sitä maailmaa on ennenkin muutettu.

 • Niinpä niin, ylevää ja kaunista puhetta suvustojen ylläpitäjältä, mutta todellisuus on törkyisen ruma. Provokaattoreita, kiusantekijöitä ja sabotöörejä niinkuin tämä koiran kanssa masturboija. Ei näytä olevan helppoa ylläpitää keskustelusivustojen tasoa. Harvat asialliset kannanotot hukkuvat törkyyn.

Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  164
  6742
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  173
  3228
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  69
  2086
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  153
  1394
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  31
  570