Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hietaniemen "Hirsihotelli"?

Massiivi

Onko tietoa, missä vaiheessa projekti on?

89

2239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rikas.kaupunki

      No siinä vaiheessa et konsultti rahasti hyvän palkkion. Siinäpä ne tärkeimmät.

    • TukiPena

      Kunnalla on pitkät perinteet hirsirakentamisen pönkittämisestä. On luotu erityinen tukihirsijärjestelmä. Siitä on synkkiä muistoja saman järven rantamilta. Kunnan kassaa on kuritettu sadoilla tuhansilla. Perinteitä noudattaen näyttää hirsihommat Kemijärvellä jatkuvan.

    • Kehitystä

      Kemijärvellä olisi hotellille tarvetta, mutta sitä ei kannattaisi mielestäni suunnitella/tehdä Hietaniemeen. Matkailun kehittämisen kannalta paras paikka on Suomutunturi.

    • TUKIHIRSI

      Hirsihotellista saatavat tulot on jo laskutettu ja maksettu kunnan kassasta konsultille ja piirtäjälle. Siihen se kassavirta sitten jääkin.

      • Anonyymi

        Haiskahtaa kepulaisten suhmuroinnille. Kestääkö asia tarkempaa tutkiskelua?


    • merkantilismi

      Liittykää Rovaniemen seurakuntaa!
      Siellä ei kauan nokka tuhise kun pannaan hotelli pestyyn.
      Fornom rak 69 huoneiston huoneistohotellin ydinkeskustaan.
      Uusia liikketä avataan viikottain.
      Lisää liikekeskuksia tulossa useampia.
      Ei kumma että täältä väki häippäsee ja liikkeitä suljetaa.

      • dodfod

        mikä ihmeen fornom??


      • Forenom

        Pitäisi olla Forenom oy.
        Goolaa interwebistä ja tiedät lisää.


    • haavekuinhaave

      Räystäät siitä luonnoksesta puuttuivat kokonaan, mikä ei käy päinsä näillä leveyksillä: räystäät pitää olla joka suuntaan ja pitkät pitääkin.

      Mutta samahan se luonnokselle, jos siihen jää. Epärealistelta tuntuu toteutus ja jäytää kunnan kassassa joassakin vaiheessa.

      Mistä ne turistit tänne saataisiin - räystäillä tai ilman?

      • Anonyymi

        Olen edelleen samaa mieltä, etenkinnäin sateella.


    • rojektinvetäjä

      Rojekti jatkuu, varattu vielä joku kymppitonni että saahaan räystäät piirreetyä, sittenhän se rojekti onkin paketissa.

      • konsultti.hesasta

        Konsultit hioo jo kynsiään...kohta iskemme junttien kimppuun.


    • Anonyymi

      Taisi tämäkin projekti siirtyä tulevaisuuteen?

    • Anonyymi

      Melkein samassa vaiheessa kun sellutehdaskin, paljon puhetta tyhjästä.

      • Anonyymi

        Tehtaan rakentajat asunevat upouudessa Hietaniemen hirsihotellissa ? Siitä se nousu kempassa alkaa ? Jos konsultit vielä vähän avittaisivat...


    • Anonyymi

      Nyt olisi sopiva aika alkaa viemään tätä "projektia" maaliin. Paikka hotellille on erittäin hieno ja sijainti hyvä. Matkailussa on Kemijärven tulevaisuus, joten tämä etusijalle!

    • Anonyymi

      Kyllä se hirsihotelli pitää tehdä Suomulle, että saadaan riittävästi majoituspaikkoja sinne kauniiseen maisemaan, tulevien keskusten asiakkaille! Miettikää ystävät, mitä se on? Jos sinne tulisi tämän nykyisen ravintola hotelli laskettelukeskuksen lisäksi se toimintakeskus "Suomun keskus" ja lisäksi erillinen hiljaisuuden keskus. Mahdollisuudet ovat täysin rajattomat! Koko maailman konferenssikeskus, uusi YK:n päämajan kaltainen! RAUHAN MAJA! Ennen laulu oli Suomulle maja rauhaisa... Nyt siis oikeasti RAUHAN MAJA, joka on Kemijärven Suomulla. Sinne koko maailman huippu politiikka, tiede, talous, kulttuuri kokoontumiset.

      • Anonyymi

        Ei tule tehdasta eikä myöskään hotellia. Molemmat hankkeet siinä mielessä samanlaisia ja myöskin siksi, että kaupunkiin rahoja kääritty omiin taskuihin palkkioina.


    • Anonyymi

      Hotellihanke on oikein hyvässä mallissa! Hirret kasvavat edelleen ylöspäin ja mitä hotelliin tulee, saavat ne kasvaa rauhassa vielä ja kauan!

      Hanke ei tule koskaan tähän sippikylään nousemaan, ei koskaan, kuten ei Bio-tehdaskaan!!

      Corona muutti maailman ja teki tästä kylästä tulevan , täydellisen takapajulan! Kaupunki ei ole ottanut tosissaan niitä vaadittavia toimia, joilla sen talous korjattaisiin. Siellä ei yksinkertaisesti ole sellaista ymmärrystä, tekijöistä puhumattakaan!!

      Edessä ovat kurjuuden markkinat!

      • Anonyymi

        Hirsihotelli on pitkässä kuusessa, mutta kuusi ei ole vielä riittävän pitkä. Tosin todennäköistä ettei niin pitkäksi kasvakkaan. Arkkitehtikonsultti kääri rahat omaan pussiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hirsihotelli on pitkässä kuusessa, mutta kuusi ei ole vielä riittävän pitkä. Tosin todennäköistä ettei niin pitkäksi kasvakkaan. Arkkitehtikonsultti kääri rahat omaan pussiin.

        Keput ketkut vetävät höplästä veronmaksajia. Tyhmät äänestäjät saavat sitä mitä tilaavat.


    • Anonyymi

      Lukekaa päivän Lapin Kansa, neuvottelut käynnissä kahden toimijan kanssa.

      • Anonyymi

        Lapin kansan sivuilta on viime aikoina saanut lukea Kemijärven kaupungin toilailuja enemmänkin. Siitä kiitos paikalliselle lehtitoimittajalle.
        Neuvottelujen käynti jopa mantereiden välillä ei vielä suinkaan takaa Kemijärven puuhotellin
        rakentamisen aloittamista. Vaikka olisi kuinka monta liikeneuvottelu kumppania. Ei edes se, että kuvioissa kunnan puolelta olisi liuta entisiä Tukihirsimiehiä.


    • Anonyymi

      Tuo hirsi-ja puurakentaminen on ollut jo vuosikymmeniä täyttä totta muualla Suomessa. Tuotakin ollaan nyt esittelemässä paikallisena kuntavetoisena ideana. Eräs hirsimestari ja tukihirsimies ovat nyt keulilla kerskumassa hirsiosaamistaan. No huonot ovat näytöt heillä, kun vertaa alan todellisiin pitkäaikaisiin ammattilaisiin, jotka ovat vieläkin pystyssä ilman yhteiskunnan kieroontunutta tukea.

      Samoin sellumaailma. Paikallisesti tuntuu, että HuuHaaHeikki on keksinyt erinomaisen, maailmanlaajuisen liikeidean jota pitää salamyhkäisesti kunnan rahoittaa.
      Suomi on täynnä selluntuottajia ja lisää on tulossa mm..lähellemme Kemiin. Se työllistää.

      Matkailu on nostanut taas olemustaan otsikoissa Kemijärvelläkin. Tuo liikeidea on kaluttu moneen kertaan. No tasoa, Taivaantulien kiertoajelua taas luvassa.

      • Anonyymi

        Niin kauan kuin kemijärven kehitys-yhtiö pyörii näijen kahen hankkeen, sellutehas ja hirsihotelli ympärillä niin se on tae sille että konkka kolkuttelee kaupunkin porstuassa.


    • Anonyymi

      Onnen tunne ilman järviristeilyjä...?

    • Anonyymi

      Matkailussa on kemijärven tulevaisuus!

    • Anonyymi

      Mitään räystäätömiä hirsihotelleja ei tarvita. Kaupunki voisi nostaa Lohen Lomakeskuksen, rempata ja maalata kuluneet kohdat. Siinä on keskusta järven rannalla.

      Turisteja emme saa tänäkään vuonna liioin yön yli, joten asialla ei ole vakituista kiirettä.

      Mutta niitä mökkejä ja muita rakennuksia voisi päivittää.

    • Anonyymi

      Hyvä ajatus ja rakentava.Nyt kun turisteja ei tule,olisi hyvä löytää maalareita töihin ja kaupungin elinkeinotoimihan voisi pönkätä vanhempien mökkien remppaa kun on tää koronarahanjako ja sitten kun taas alkaa elpyminen matkailun osalta,niin kaikki ois valmista ja kunnossa.Ei tänne hirsihotellia tarvita,campingalue saa olla kauniilla paikalla ja vastaanottaa myös asiakkaansa.

    • Anonyymi

      Kemijärven kannattaisi panostaa nyt viimeistään matkailuun. Hotelli suomu ja ns. englantilaisten hotelli suomulla, Lohelan mökit ja tämä mahdollinen hietaniemen hotelli, ympäristö on hienoa.

      Matkailusta raha tulee tulevaisuudessa, mutta siihen pitää panostaa!

    • Anonyymi

      Mistähän löytyy terasseille asiakkaita?Nykyiset terassit ovat aika lailla tyhjiä.Ei ole Kempassa niinkuin stadissa,et kaikki paikat ja tuolit täynnä....?Juopottelevatkohan kotonaan vai eikö ole sit totuttu terassikulttuuriin....?

      • Anonyymi

        Ei juopottelua, vaan Suomun henkinen kurssi, mielen rauha tyyni hiljaisuus.


    • Anonyymi

      Nyt kannattaa panostaa Hietaniemen hirshotelliin. Osaamista löytyy paikkakunnalta ja nyt olisi rakentamis kustannukset edulliset. Matkailussa on Kemijärven tulevaisuus, uskokaa jo!
      Järjestää perustettavan yhtiöön osakeanti, kaikilla mahdollissuus osallistua..

      • Anonyymi

        Joten hirsi-pena vetämään hommaa ja tietysti kaupunkin rahoilla ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joten hirsi-pena vetämään hommaa ja tietysti kaupunkin rahoilla ?

        Tunnetut Kemijärven konkurssin tehneet hirsikokarit tietenkin ja jälleen kerran kunnan rahoilla. Kemijärven KÖYHYTYS Oy.n hengessä.
        Helppo käsittää miksi kunnanjohtajakin on pyrkinyt viime aikoina muualle töihin.


    • Anonyymi

      Kemijärveläisellä hirsirakennustuotannolla on synkkä menneisyys. Tuoreimpana esimerkkinä onneton yritys, Tuki.hirsitehdas entisellä lääketehtaalla. Ei ihme, että lyhyen kokeilun jälkeen samoissa tiloissa Tervolan hirsirakentaja kaikkosi vähin äänin Kemijärveltä.
      Hirsihotelli toisi kaiken epäonnistumisen ja ammattitaidottomuuden Kemijärvellä ihmisten muistoihin ja mieliin. Siis EI HIRRESTÄ varsinkaan hotellia.
      Jos rakennetaan uusi hotelli, niin suositeltavaa olisi täystiilirakennus punatiilestä, josta ei rappaukset rapise. Esimerkkinä Hillan koulu, joka on ollut pystyssä jo 63 vuotta, eikä loppua näy.

    • Anonyymi

      Paikkakunnan omasta puusta tehtävä. Ei liimahirttä, vaan kunnon veistettyä hirttä. Paikka on hieno hotelille.

    • Anonyymi

      Samassa pisteessä ollaan kuin alussakin. Ei siis mitään näkyvää.

    • Anonyymi

      Tämä on sen verran iso hotellihanke, ettei sitä hetkessä laiteta liikkeelle. Ideana hyvä, hieno paikka hotellille..

      • Anonyymi

        Suomulle se hirsihotelli pitää tehdä ja uusi kotaravintola palaneen tilalle.
        SUOMU CONCERGERIE CENTER! Siellä maailman johtajatkin tapaavat, eivät ole enää vihollisia, kaikki ovat "suomulaisia!"

        Mä vaan Suomun rinteillä juoksen ja huudan kieli ulkona, että SUOMULLE VAAN! Toiset sanoo, että olen p-pää, mutta mä en välitä!


    • Anonyymi

      Luhtitalot, hirsihotelli, ketolan lentokenttä ja biotehdas. Kaikki tulevat 100% varmuudella.

      • Anonyymi

        Eipä tule mitään näistä näkyville, mutta nauttikaamme niistä virtuaalitoteutuksina.

        Luhtitaloille ei ole kysyntää, maksukykyisiä asiakkaita.
        Hirsihotellille ei ole turisteja.
        Biotehtaalle ei ole rahaa.
        Ketolan kentälle ei ulkopoliittista lupaa.

        Muuten kyllä.


    • Anonyymi

      Ja hyppyrimäki suomulle!

      • Anonyymi

        Kotaravintola Suomulle takasin!!!!!!!
        Rakentakaa maamerkki tämä on käsky!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kotaravintola Suomulle takasin!!!!!!!
        Rakentakaa maamerkki tämä on käsky!!!!

        Tehkää Suomun päälle näkötorni!!!
        Siellä oli ennen ja uusi piti tulla hyppyrin vauhdinottotorniin. Ei oo hyppyriä vieläkään.
        Joten torni pitää tehdä erikseen!!!!!!! Sellainen joka on männynlatvojen yläpuolella.
        Se " taideteos" mikä on 5 -tien risteyksessä Suomulla, olisi hieman jalostettuna toiminut Suomun päällä hyvänä tornina.

        Keitele tekee liimapuupalkkia Kemijärvellä. Siitä tulee hyvää torninrakennusmateriaalia. Lahjoittakoon Suomun päälle tornin rakennustarviketta!!!


      • Anonyymi

        Ei ole tarvetta sillekään. Ahoselle riittää Lahti. Piirikunnallisen tason muille hyppäjille sama juttu.


    • Anonyymi

      Hirsihotelli taitaa olla löysässä hirressä ja alullepanijatkin vetävät hirsiä. Kepu on kaiken turmellut! Pettää AINA!

    • Anonyymi

      Ei tainnut tämäkään hotelli valmistua?

      • Anonyymi

        Se kuuluu yksityisten tehdä ei kaupungin. Tollojen hommaa panna verovaroja asiaan kun pitäisi luoda kiinnostavuutta esim: tehdä uimahallista kylpylä. Se lisäksi parantaisi kaupunkilaisten viihtyvyyttä.


      • Anonyymi

        Tuliko tähän joitakin esteitä? Entä muu hirsirakentaminen, mihin kaatui?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuliko tähän joitakin esteitä? Entä muu hirsirakentaminen, mihin kaatui?

        Kemijärveläinen hirsirakentaminen kaatui ammattitaidon puutteeseen.
        Kuusamossa, Pellossa, Pudasjärvellä jne pohjoisessa hirsirakentaminen hoituu mallikkaastisti, kun näiden hirsitehtaiden johdossa on ollut aina oikeita ammattilaisia.
        Kemijärvellä ei alalla ole toiminut muuta kuin itse nimitettyjä "hirsimestareita", kunnallispolitiikasta enempikin tunnettuja, kuten myöskin TUKIHIRSI tehtaan onneton kantapääjohtaja.
        Näillä keposilla henkilöillä ei ole hirsirakentaminen noussut Kemijärvellä, vaan hirsiyrittely on kopsahtanut konkurssiin viimeistä kolikkoa myöten ja kunta on jäänyt vielä saamaan jopa vuokratkin.
        Siitä se piiskapetäjäkin muistuttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärveläinen hirsirakentaminen kaatui ammattitaidon puutteeseen.
        Kuusamossa, Pellossa, Pudasjärvellä jne pohjoisessa hirsirakentaminen hoituu mallikkaastisti, kun näiden hirsitehtaiden johdossa on ollut aina oikeita ammattilaisia.
        Kemijärvellä ei alalla ole toiminut muuta kuin itse nimitettyjä "hirsimestareita", kunnallispolitiikasta enempikin tunnettuja, kuten myöskin TUKIHIRSI tehtaan onneton kantapääjohtaja.
        Näillä keposilla henkilöillä ei ole hirsirakentaminen noussut Kemijärvellä, vaan hirsiyrittely on kopsahtanut konkurssiin viimeistä kolikkoa myöten ja kunta on jäänyt vielä saamaan jopa vuokratkin.
        Siitä se piiskapetäjäkin muistuttaa.

        Siinä vaiheessa ollaan että ensimmäiset männyntaimet on istutettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä vaiheessa ollaan että ensimmäiset männyntaimet on istutettu.

        Minne istutettu?
        Patokangas vaaraan varmaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minne istutettu?
        Patokangas vaaraan varmaan.

        Onhan Biorefiäkin tuettu, niin miksei Suomua?Suomun kehittäminen alkoholinkäyttö ja tanssi paikkana on turhaa. Koronan jälkeen tarvitaan rauhoittamista ja Suomun hiljaisuutta. Keskustoiminta on nyt IN maailmalla. Hoidoista voi periä rahaa ja kaupunki saa verotuloja. Kun kaupungin Sote hommat siirtyy nyt sinne sotealueelle, niin kaupungilla olisi aikaa tehdä ja voimia nyt Suomulle.


    • Anonyymi

      Matkailussa on Kemijärven tulevaisuus. Kuusamon ja Rovaniemen lentokentät vieressä. Nyt alkaa panostamaan kunnolla matkailualan yrityksiin.

    • Anonyymi

      Jos matkailua halutaan lisää, niin kyllä se hirsihotelli pitää rakentaa. Kukahan sen tekisi?

      • Anonyymi

        Kun ei ole matkailijoitakaan niin kuka tarvitsee hotellia? Ja kun ei ole hotellia, niin ei tule matkailijoita. Kumpi ensin: muna vai kana? Totuus on se, ettei kukaan tule Kemijärvelle vain sen vuoksi, että saisi asua siellä hotellissa. Tarvitaan ensin aktiviteetteja, jotka kiinnostavat matkailijoita. Tuntureilta, varsinkin Pyhältä niitä löytyy, siellä myös majoitustiloille on käyttöä. Kemijärven kaupunkikeskusta ei houkuttele viettämään siellä aikaa. Ensin pitää panostaa siihen, majoituksen kysyntä tulee sen jälkeen. Ja kun majoitukselle on kysyntää, löytyy toimijoita, joilla on halu ja kyky investoida hotelleihin.


    • Anonyymi

      Millainen pösilö turisti tulee katsomaan Kemijärveä? Eihän täällä ole yhtään mitään ja hauki paskakaloja löytyy muualtakin.

    • Anonyymi

      Ei kait tänne ketään tule, jos ei ole mihin tulla? Tämä hotellihanke on pikku juttu verrattuna tähän suomen kuuluisampaan selluprojektiin!

    • Anonyymi

      Molemmat tulee 110% varmuudella.

      • Anonyymi

        Hahahaa, Kemijärvelle oikein uusi hotelli? HohohohoOoOoo 🤣 oijoijoihuhhuu


    • Anonyymi

      Kemijärveläinen hirsimaailma:

      -IKI-hirsi (konkka)
      -Isokylän hirsiveistämö( kunta pelasti ostamalla sippifirman)
      -Itsensä nimittäminen Hirsimestariksi (poliittinen nimitys peiliin katsomalla)
      -Joutsijärven homepilkkuinen, vanha, hirsirakenteinen ent. Kunnalliskoti.(purkukuntoinen, kunnan pitäisi silti ostaa)
      -Hirsihotelli Hietaniemeen(farssi jo syntyessään)

      • Anonyymi

        Miksette tee hotellia Joutsijärven vanhaan Herra Huu taloon? Samalla vanha rötiskö saadaan kunnostettua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksette tee hotellia Joutsijärven vanhaan Herra Huu taloon? Samalla vanha rötiskö saadaan kunnostettua.

        Sillä talolla on syvän synkkä menneisyys vuodelta -44. Saksalainen lääketiede oli "niin"pitkälle kehittynyt, ettei evakkojunaan noussut syyskuulla samaa vuotta enää
        yhtään vammaista tai vaivaista. Tieto lisää tuskaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sillä talolla on syvän synkkä menneisyys vuodelta -44. Saksalainen lääketiede oli "niin"pitkälle kehittynyt, ettei evakkojunaan noussut syyskuulla samaa vuotta enää
        yhtään vammaista tai vaivaista. Tieto lisää tuskaa.

        Pitäähän rakennuksilla olla historiaa. Sehän lisää niiden mielenkiintoa.


    • Anonyymi

      Valtuutettujen pitää alkaa ajamaan hotelli hanketta, tämä tukisi samalla Suomutunturin matkailua.

    • Anonyymi

      Kun tuosta sellutehtaasta ei taida tulla valmista?
      Kaupungin pitää perustaa projekti työryhmä, joka alkaa suunnittelemaan hotellia!

      • Anonyymi

        Se hotellihan on jo suunniteltu kaupungin kustannuksella. Nyt pitää löytyä tarve sen rakentamiseen, eli matkailijoita, joilla on halu tulla yöpymään Kemijärvelle. Haaste on siinä, että matkailjoilla pitää olla kiinnostavaa tekemistä jotta he viihtyisivät ja viestittäisivät eteenpäin Kemijärven oivallisuudesta. Tätä ei ole vielä hoksattu; nyt matkailuihmiset vauhtia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se hotellihan on jo suunniteltu kaupungin kustannuksella. Nyt pitää löytyä tarve sen rakentamiseen, eli matkailijoita, joilla on halu tulla yöpymään Kemijärvelle. Haaste on siinä, että matkailjoilla pitää olla kiinnostavaa tekemistä jotta he viihtyisivät ja viestittäisivät eteenpäin Kemijärven oivallisuudesta. Tätä ei ole vielä hoksattu; nyt matkailuihmiset vauhtia.

        Eikös kemijärvelläkin ole ihan kehitysyhtiö näitä asioita pohtimaan. Miten lie on tullut tuloksia kunnan ja matkailun kehtittymisen suhteen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös kemijärvelläkin ole ihan kehitysyhtiö näitä asioita pohtimaan. Miten lie on tullut tuloksia kunnan ja matkailun kehtittymisen suhteen?

        Tainneet kehitysyhtiön resurssit kuluneen sellun pilaamiseen.


    • Anonyymi

      Ajatelkaa jos hotelli rakennettaisiin hirttopuista ja häpeäpaaluista. Kuinka hyvin se kuvaisikaan Kemijärven synkkyyttä.

    • Anonyymi

      Nyt tätä hanketta valmistelemaan...

    • Anonyymi

      Rakennetaan ensin hotelli. Valitaan sitten parlamentaarinen työryhmä, jossa on kirkkovaltuutettuja ja kaupunginkin valtuutettuja, jotka valtuuttavat matkailijoita yöpymään.

      Sesonkiaikana pitää olla viikko. Kun ei sesonkia näytä tulevan, riittää 2 yötä. Molemmat yöt ovat maksullisia.

      Kerrotaan matkailijoille, että Kemijärvi on talvikaupunki, jonka latuverkostoa kaupunki saattaa jossain määrin tukea. kevättalvella.

      Onnentunteesta tuskin tarttee mainitakaan. Matkailija tuntee sen syömmessään.

      Keskystalaiset ja Jumalaan turvaavat saavat 10 prosentin alennuksen listahinnasta.

    • Anonyymi

      Nämä oli viimevaltuustokauden kohokohtia kepulien vetämänä.
      Tulee hirsihotelli tulee luhtitalo tulee biotehas. Nää tuotti sitä onnentunnetta ihan mahottomasti!

      • Anonyymi

        Saatiin sentään lentomäki vaimitensoli?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saatiin sentään lentomäki vaimitensoli?

        Se lentomäkihanke oli ensteks pöljin suunnitelma, jota Polvi veti vuositolkulla palkattuna virkamiehenä.

        Miettikääpä, että se olisi saatu maaliin. Kuka siellä koronan aikaan tai sen jälkeenkään hyppäisi.

        Suomen miehet ovat piirikuntatasoa. Ylläpitomenot olisivat huikeat. Turistitko oli tarkoitus kiskoa mäen avulla ja tehdä joku kieputuspuisto ympärille? Näin se joskus selitettiin. Se olisi ollut meidän Eiffeltorni.

        Voi hyvää päivää! Vältyimme paljolta. Tosipuheessa ei se hanke ollut koskaan toteutuslistoilla oikeiden päättäjien agendalla. Kunhan pääsivät käymään keväthangilla mäen varjolla.


    • Anonyymi

      Rakennetaan Suomulle luontohotelli, jossa ihmiset voivat levätä ja tuntea itsensä nuoreksi.

    • Anonyymi

      Kyllä Hietaniemen ja Pöyliövaaran hyppyrimäet riittää Kemijärvellä!
      Hotelli pitää saada paikkakunnalle ja puusta pitää tehdä, koska Kemijärveltä löytyy osaamista!

      • Anonyymi

        Joo, se Hietaniemen kesähyppyrimäki on ollut rokulissa viime vuodet. Se oli toiseks pöljin rakennelma ja tarpeeton joka tapauksessa.

        Emme tarvitse hirsihotellia, emme mäkiä emmekä tuulentupaan rakennettavaa sellutehdasta.

        Tarvitsemme monimuotoista elinkeinorakennetta ja innovaattoreita, joilla on edes toinen jalka realismin ruudulla.

        Tarvitsemme vanhusten monimuotoisempia palvelutaloja, joissa palvelut ovat saatavilla vanhuksille jotka suureksi osaksi huolehtivat itsestään, mutta eivät täysin.

        Vanhuksia meillä on, joten nuoremmat saisivat löytää paikkakunnan parhaat puolet työn ohella. Sitä kautta uusiudumme ja pääsemme eteenpäin.


    • Anonyymi

      Rakentaminen alkaa kun routa sulaa

    • Anonyymi

      Hirsihotelli nousee yhdessä biotehtaan kanssa.

    • Anonyymi

      Niin tekee. Saadaan majoituskapasiteettia Kemijärvelle

    • Anonyymi

      Suomulle maja rauhaisa, toivon näin joulun alla.

    • Anonyymi

      MIKÄ ON SYY KUN UUDET ALOITTEET EIVÄT TOIMI? Loppuuko 24 Kemijärvi?

      Puskaradio

      • Anonyymi

        kiero umpihullu asialla


    • Anonyymi

      Olisiko järkevää muuttaa hirsihotelli hirsi-igluiksi?

      Sillä saataisiin turisteja Kemijärvelle.

    • Anonyymi

      Keskustalainen hotellirakennustoimikunta vahvistettuna loikkausosaston juristilla ja matkailuyrittäjällä, ovat viime viikolla käyneet mittailemassa vielä kasvussa olevia mäntyjä! Ja todenneet, että tyvipaksuus ei ole vielä riittävä ja latvapaksuutta ei päästy mittaamaan, kun toloppakenkiä ei ollut sattunut mukaan!

      Kyllä se hotellin tulo nyt näyttää vielä siirtyvän kolmella-neljällä kasvukaudella, arveltiin keskustajohtoisesta ryhmästä sen puheenhoitajan toimesta!!

      Tulevalla sulavesikaudella höyryää mahoton laiva pitkin jokea ja järveä. Tästä tiedottaa varustaja O Nassis tällä viikolla!

    • Anonyymi

      Nyt kun biotehtaan rakentaminen viimein alkaa, toteutuu myös hirsihotellin rakentaminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe