Kesä-/talviajan vaikutus iltarasteihin

Wannabe_Lundanes

Jos Suomi päättää siirtyä pysyvästi talviaikaan, iltarastikausi ainakin arki-iltojen osalta lyhenee huomattavasti (useimpia iltarastikävijöitä ei kiinnosta yösuunnistus). Tietysti sama koskee kaikkia muitakin ulkoharrastuksia, joten asialla on suuri kansanterveydellinen merkitys.

Toivottavasti suunnistusihmiset käyvät innokkaasti otakantaa.fi -palvelussa äänestämässä pysyvän kesäajan puolesta, että voidaan jatkossakin käydä iltarasteilla vielä näin syyskuun loppupuolella.

Saa toki vapaassa maassa eri mieltäkin olla.

5

243

  Vastaukset

  • Ehdottomasti normaaliaika. Talviaikaa ei ole olemassakaan, mikä se on? +Pääsee yösuunnnistusta enemmän. Nytkin klo 6 herätys. Luonnonaika silloin täällä 4.40. Väsyttää...

  • Iltarastikausi on venytetty liian pitkälle jo nyt. Tätä mieltä olen sekä iltarastien paikallisena järjestäjänä että osallistujana. Mielummin pidempi talvirastikausi viikonloppuisin, jolloin on joka tapauksessa paremmin aikaa ja virtaa harrastaa ja voi juosta kunnon radan sen sijaan, että joutuu tyytymään lyhyeen ja liian helppoon just ennen pimeää kun ei muutakaan ehdi. Se on vähän yhtä tyhjän kanssa.

   Kannatan normaaliaikaa.

  • Etelä-Ruotsissa rastit pyörivät läpi talven. Tämä näkyy sitten arvokisojen yöosuuksilla. Kyllä ihmisiä pitää kannustaa yösuunnistukseenkin, koska se tuo kivaa vaihtelua päivätouhuihin.

   Nyt ongelmana on se, että alkusyksystä pimeää pitää odottaa myöhäiseen iltaan. Normaaliajan käyttäminen helpottaisi tätä ongelmaa.

  • Vaan kun kaikki eivät halua koko pitkää talvea pelkästään yösuunnistaa, niin kesäaika pitäisi iltarastit mahdollisina kuten nykyäänkin syksyyn asti.
   Kyllä sitä yösuunnistustakin ehtii harrastamaan, jos vain halua riittä.

  • Suomalaisilla on paljon petrattavaa yösuunnistustaidoissa ja siksi aikaisemmin pimenevät illat ovat plussaa! :)

   Ja normaaliaika on se luonnollinen, oikea aika.

  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   210
   3808