River Helsinki: Uuskarimaattisuuden Ehtyvä Puro

Rauhan tervehdys.

Uuskarismaattisuudessa puhutaan yleisesti voimaevankelioinnista, jolla tarkoitetaan täysin toisenlaista lähestysmistä tapaa, kuin mitä on tunnustuksellinen evankeliointi. Eräs vahva vaikuttaja tässä uuskarismaattisessa voimaevankelioinnin saralla on River Helsinki, josta myös allekirjoittaneella on omakohtaista kokemusta. Niin ikään hiljattain Ristin Voitto teki ihailevan kirjoituksen kyseisestä levittäytyvästä liikkeestä.

Jotta voimme ymmärtää mitä voimaevankeliointi on, mistä se on tullut ja mihin se vie, on välttämätöntä tutkia juuria, jotka menevät erään ekumenis-karismaatisen vaikuttajan ilmestystietoon vuonna 1948, sieltä hippiliikkeeseen ja sieltä jälleen viinitarhaliikkeeseen sekä Pirkko Jalovaaran, jonka kautta taas löytyy polku River Helsinkiin.

"Sillä houkka puhuu houkan lailla, ja hänen sydämensä hankkii turmiota, ja niin hän harjoittaa riettautta ja puhuu eksyttäväisesti Herrasta, jättää tyhjäksi nälkäisen sielun ja janoavaisen juomaa vaille." - Jesaja 32:6

Tässä opetuksessa avataan tätä aihetta ja kuinka uuskarismaattisuus ei tuo tyydytystä janoon vaan päinvastoin luo tyhjiön ja ontouden.
https://www.youtube.com/watch?v=j4ajBnqUUAY

Siunauksin, MM.

41

1144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käsittelin myös tapaus Pirkko Jalovaaraa videolla. Hänestä ja hänen voimastaan kirjoitti jo aikanaan Olavi Peltola seuraavasti.

      "Pirkko Jalovaara kertoo omasta elämästään Wimberin kokouksesta Englannissa 1986: "Vapisin VOIMAN kosketuksesta. Kuuma VOIMAVIRTA kävi lävitseni päästä jalkoihin. Luulin halkeavani. Koin kirjaimellisesti pullistuvani suuren VOIMAN täyttäessä jokaisen soluni" (119). "Aina kun hän (PJ) itsekseen hiljentyi rukoukseen, sama kokemus VOIMASTA palasi" (120). Kun PJ kohtasi SJ:n, juuri VOIMA oli tuntomerkkinä: "Näin, että sama VOIMA, johon olin tutustunut Birminghamissa toimii myös luterilaisessa kirkossa" (121). SJ kuuli PJ puhuvan ensimmäistä kertaa Hämeenlinnassa Yrjö Niemen johtamilla Ylistyspäivillä (122).

      Jos kerta kyseessä on tällainen voima, niin kuka uskaltaa sitä vastustaa? Vastustaminen vaatii melkoista siviilirohkeutta, sillä ilman muutahan kirjan tulkinnan valossa silloin vastustan Jumalan voimaa.

      VOIMA on siitä erikoinen, että sitä ei vain koe SJ ja hänen työtoverinsa Pirkko Jalovaara, vaan "Pirkon rukoillessa miehen lävitse oli kulkenut voimakas lämmin virta ja kaikki kivut olivat välittömästi kadonneet" (33). Rukousjonoon tulleiden kokemukset, kun heidän puolestaan SJ tai PJ rukoili, ovat vastaansanomattomia: "Pirkko aloittaa rukouksen, miehen tytär vaipuu VOIMAN KOSKETTAMANA maahan. Pirkko tuntee lämpöä käsissään" (33)."
      http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/teemat/teemat1c.htm

    • Luterilainen

      Hedelmistään puu tunnetaan.

    • Ytrwwa

      Leonard Ravenhill on saarnannut yhdessä John Wimberin kanssa herätyskokouksessa, vineyardissa. Leonard on antanut myös hyvän todistuksen Bonkkesta.

      • Jännästi etsitään ihmisistä usein tukea. Patrick Tiainenkaan ei koskaan hymyillyt niin leveästi, kuin silloin kun pääsi samaan kuvaan Päivi Räsäsen kanssa. Ja Olavi Syväntöä kosiskeltiin aikanaan nauruherätyksen puhemieheksi. Tämän tapainen vakuuttaminen ja todistelu itsessään herättää epäilykset.

        Minun puolestani saa vaikka Luther nousta haudasta todistamaan Wimberin puolesta, mutta tosiasiassa viinitarhaliike synnytti torontolaisuuden ja Wimberin voitelun takana on homomies. Juuri ja hedelmä ovat huonot.

        "Rakkaani, älä seuraa pahaa, vaan hyvää. Joka hyvin tekee, se on Jumalasta; joka pahoin tekee, se ei ole Jumalaa nähnyt." - 3. Johannes 1:11

        Siunauksin, MM.


      • OTTAKAA.VAKAVASTI.AJOISS

        Mauno, mainitsit Olavi Syvännön. Tiedoksi: hän oli ensimmäinen, joka VAROITTI minua nauru/torontoilmiöistä! Sen hän teki -Israelissa, istuessani hänen kyydissään (olimme tulossa Nazaretin sairaalasta katsomasta isäänsä Kaarloa)
        Olavi kertoi silloin, kuinka tuo ilmiö oli jo hajottanut messiaanisia seurakuntia Israelissa! Tämä vuonna 1995.


    • totuusvapauttaa

      Raamatun ilmoitus ja Jeesuksen sanat eivät raukea tyhjiin. Loppua kohden tulee erittäin vaikeita aikoja, mutta Raamatun ilmoittamaan Jeesukseen Kristukseen uskomalla pelastumme.

      33/38 Raamatun käännös

      Luukas 18

      7. Eikö sitten Jumala toimittaisi oikeutta valituillensa, jotka häntä yötä päivää avuksi huutavat, ja viivyttäisikö hän heiltä apuansa?
      8. Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?"

      Matteus 24

      11. Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.
      12. Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.
      13. Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
      14. Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.

      Pysykäämme siis järkähtämättä toivon tunnustuksessa.

      Hebrealaisille 10

      19. Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
      20. jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta,
      21. ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija",
      22. niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä;
      23. pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen;
      24. ja valvokaamme toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin;
      25. älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niinkuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.
      26. Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä,
      27. vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat.
      28. Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:
      29. kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!
      30. Sillä me tunnemme hänet, joka on sanonut: "Minun on kosto, minä olen maksava"; ja vielä: "Herra on tuomitseva kansansa".
      31. Hirmuista on langeta elävän Jumalan käsiin.
      32. Mutta muistakaa entisiä päiviä, jolloin te, valistetuiksi tultuanne, kestitte monet kärsimysten kilvoitukset,
      33. kun te toisaalta olitte häväistysten ja ahdistusten alaisina, kaikkien katseltavina, toisaalta taas tulitte niiden osaveljiksi, joiden kävi samalla tavalla.
      34. Sillä vankien kanssa te olette kärsineet ja ilolla pitäneet hyvänänne omaisuutenne ryöstön, tietäen, että teillä on parempi tavara, joka pysyy.
      35. Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri.
      36. Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on.
      37. Sillä "vähän, aivan vähän aikaa vielä, niin tulee hän, joka tuleva on, eikä viivyttele;
      38. mutta minun vanhurskaani on elävä uskosta, ja jos hän vetäytyy pois, ei minun sieluni mielisty häneen".
      39. Mutta me emme ole niitä, jotka vetäytyvät pois omaksi kadotuksekseen, vaan niitä, jotka uskovat sielunsa pelastukseksi.

      2 Timoteus 2

      19. Kuitenkin Jumalan vahva perustus pysyy lujana, ja siinä on tämä sinetti: "Herra tuntee omansa", ja: "Luopukoon vääryydestä jokainen, joka Herran nimeä mainitsee".



      Miika 6

      8. Hän on ilmoittanut sinulle, ihminen, mikä hyvä on; ja mitä muuta Herra sinulta vaatii, kuin että teet sitä, mikä oikein on, rakastat laupeutta ja vaellat nöyrästi Jumalasi edessä?

      1 Joh 1

      1. Mikä on alusta ollut, minkä olemme kuulleet, minkä omin silmin nähneet, mitä katselimme ja käsin kosketimme, siitä me puhumme: elämän Sanasta -
      2. ja elämä ilmestyi, ja me olemme nähneet sen ja todistamme siitä ja julistamme teille sen iankaikkisen elämän, joka oli Isän tykönä ja ilmestyi meille -
      3. minkä olemme nähneet ja kuulleet, sen me myös teille julistamme, että teilläkin olisi yhteys meidän kanssamme; ja meillä on yhteys Isän ja hänen Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, kanssa.
      4. Ja tämän me kirjoitamme, että meidän ilomme olisi täydellinen.
      5. Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä.
      6. Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta.
      7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
      8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
      9. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

    • Kirjakääröt

      1Kor.15:45 Biblia (1776) Niinkuin myös kirjoitettu on: ensimäinen ihminen Adan on tehty eläväksi sieluksi, ja viimeinen Adam eläväksi hengeksi. Kirjoitetaan: ensimmäinen. Wikipedia: Adam, joka merkitsee ihmisolentoa.

    • RaamattuPuhuu

      Riveristä voi olla montaa mieltä. Mutta että "voimaevankeliointia" aletaan vastustaa piirtelemällä erilaisia järkeiltyjä viivoja eri henkilöiden välille, niin...

      Loppujen lopuksi apostolitkin harjoittivat "voimaevankeliointia": esimerkiksi Pietari ja Johannes Kauniinportin luona paransivat ensin ramman, ja sitten tämä rampa sai kuulla evankeliumin. Ja Jeesuskin saattoi aloittaa sairaan parantamisella, ja vasta sitten parantunut sai kuulla lisää Jumalan Valtakunnasta. Esimerkiksi Betesdan lammikolla ollut mies.

      Joten jos haluaa vastustaa "voimaevankeliointia", niin ei kannata antaa järkensä jumittaa johonkin termiin, vaan kannattaa ensin katsoa, mitä Raamatussa on kerrottu vastaavan tyylisistä asioista.

      • niiinpä_

        Se on kuitenkin päivän selvä asia, että River on suuri eksyttäjä Helsingin seudulla. On näyttöä siitä, että eräät Riverissä tapahtuneet ihmeet eivät olleet Herrasta. Erään naisen käsi murtui, kun hän lensi rukousrivissä selälleen. Kuulin myös, että kerran eräältä naiselta tippui vauva käsistä, kun kaatui rukousjonossa.

        On syntiä olla Riverin jäsen ja rahoittaja. Sieltä tulee lähteä heti pois.


      • TotuudenHenki

        riverin juuret on floridassa, rodneyhoeard brownin opeissa. Ja NYT JUURI siellä on nousussa MYRSKY, joka nimetty HIRVIÖKSI! Ihmisiä on sadoittain evakuoitu..
        JUMALA repikööt jokaisen istutuksen, joka EI OLE HÄNEN ISTUTTAMANSA!!!
        HIRVIÖMYRSKY lähestyy Floridan Tampaa...


      • HerätkääJoVIIMEIN

        Niin. siis riverin pastorska ja pastori ovat valmistuneet floridassa, rodney howardin raamatuopistosta -eksyttäjiksi tänne Suomeen!
        Muuten, otetaankohan riverissä Herran muistoateriaa; Pyhää ehtoollista???
        Se on nimittäin kuoleman vaarallista ottaa KELVOTTOMASTI (eli pysyen synneissään, katumatta)!


      • Anonyymi
        niiinpä_ kirjoitti:

        Se on kuitenkin päivän selvä asia, että River on suuri eksyttäjä Helsingin seudulla. On näyttöä siitä, että eräät Riverissä tapahtuneet ihmeet eivät olleet Herrasta. Erään naisen käsi murtui, kun hän lensi rukousrivissä selälleen. Kuulin myös, että kerran eräältä naiselta tippui vauva käsistä, kun kaatui rukousjonossa.

        On syntiä olla Riverin jäsen ja rahoittaja. Sieltä tulee lähteä heti pois.

        "God has the last laugh."


      • Anonyymi
        TotuudenHenki kirjoitti:

        riverin juuret on floridassa, rodneyhoeard brownin opeissa. Ja NYT JUURI siellä on nousussa MYRSKY, joka nimetty HIRVIÖKSI! Ihmisiä on sadoittain evakuoitu..
        JUMALA repikööt jokaisen istutuksen, joka EI OLE HÄNEN ISTUTTAMANSA!!!
        HIRVIÖMYRSKY lähestyy Floridan Tampaa...

        Tällä myrskyllä ei ole mitään tekemistä Jumalan kanssa. Eikä Jumala ole niin pieni, että kaipaisi sinua puolustajakseen. Mutta sinä sen sijaan toivot pahaa vihamiehillesi vaikka Jeesus opettaa heidän rakastamistaan!! Häpeäisit!


      • Anonyymi
        HerätkääJoVIIMEIN kirjoitti:

        Niin. siis riverin pastorska ja pastori ovat valmistuneet floridassa, rodney howardin raamatuopistosta -eksyttäjiksi tänne Suomeen!
        Muuten, otetaankohan riverissä Herran muistoateriaa; Pyhää ehtoollista???
        Se on nimittäin kuoleman vaarallista ottaa KELVOTTOMASTI (eli pysyen synneissään, katumatta)!

        "Se on nimittäin kuoleman vaarallista ottaa KELVOTTOMASTI (eli pysyen synneissään, katumatta)!"

        Mistähän tämäkin huhu on lähtenyt liikkeelle?!


    • totuusvapauttaa

      Tietoinen synnintekeminen on ongelma ja pidättää siunaukset.Ottakaamme siis tarkoin vaari mitä Jumala sanoo sanassaan ja totelkaamme ja pyytäkäämme Jumalalta voimaa tehdä Hänen tahtonsa elämämme kaikilla alueilla.

      Psalmi 50

      14. Uhraa Jumalalle kiitos ja täytä lupauksesi Korkeimmalle.
      15. Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua."
      16. Mutta jumalattomalle Jumala sanoo: "Mikä sinä olet puhumaan minun käskyistäni ja ottamaan minun liittoni suuhusi?
      17. Sinä, joka vihaat kuritusta ja heität minun sanani selkäsi taakse!
      18. Jos sinä näet varkaan, niin sinä mielistyt häneen, ja sinä pidät yhtä avionrikkojain kanssa.
      19. Sinä päästät suusi puhumaan pahaa, ja sinun kielesi punoo petosta.
      20. Sinä istut ja puhut veljeäsi vastaan, sinä panettelet äitisi poikaa.
      21. Näitä sinä teet, ja minäkö olisin vaiti? Luuletko, että minä olen sinun kaltaisesi? Minä nuhtelen sinua ja asetan nämä sinun silmäisi eteen.
      22. Ymmärtäkää tämä te, jotka Jumalan unhotatte, etten minä raatelisi, eikä olisi pelastajaa.
      23. Joka kiitosta uhraa, se kunnioittaa minua; joka ottaa tiestänsä vaarin, sen minä annan nähdä Jumalan autuuden."

    • Kirjakääröt

      Room.5:14 Biblia (1776) Vaan kuolema vallitsi Adamista Mosekseen asti niitäkin, jotka ei syntiä tehneet........1Kor.15:22

    • täytyyollaraitista

      Niin ja sen lonkerot leviävät ympäri Suomen. Mikä eksytys! Rauhattomuus kokouksessa, johon jouduin oli todellista. Ei ollut Pyhän Hengen tuomaa rauhaa, vaan levotonta melskaamista. Sitä voitelua on nyt levitetty ja jäljet näkyvät pian.

      • Tämä valitettavasti saa paljon sijaa nyt ja rohkaisen rukoilemaan tähän eksyneiden puolesta, että Herra avaisi silmät. Kiitos Jumalalle, tiedänkin muutamia jotka Herra on pelastanut tuon liikkeen syövereistä. On mahdollista tehdä parannus.

        Siunauksin, MM.


      • AutetaanEksyneitäTielle

        Rukoilkaamme eksyneiden Hengellisen Turvan puolesta! Useilta harhaanastuneilta, perkeleen petoksen nielleiltä on hajoamassa koko elämä!!!


      • Tämä on totta ja kaikki pitää lähteä tästä rakkaudesta käsin lähimmäistä kohtaan, mutta puhe suvaitsevaisuudesta on vääristänyt rakkauden irstaudeksi ja vääryyden hyväksynnäksi. Vaikka nyt maailma on täynnä puhetta rakkaudesta, on monien rakkaus kylmentynyt.

        "Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, niin mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme." - 1. Johannes 4:11

        Ihmettelenkin sitä, että kun puhuu näitä eksyttäjien harhoja vastaan, niin eräänlaista Tukholma syndromasta kärsivät ja pauloihin joutuvat alkavat puolustamaan eksyttäjää, usein vieläpä vetomalla rakkauteen ja eksyttäjän tuntoihin. Eräskin mies sanoi minulle, että kun olin vastustamassa erästä eksyttäjää, että enkö mieti laisinkaan tuon eksyttäjän mielenterveyttä ja kuinka hänelle käy, jos hänet torjuu?

        Rehellisesti sanottuna minä en mieti kovinkaan paljon eksyttäjän tuntoja, vaan niiden jotka ovat uhreja ja joiden mielenterveys, perhe ja uskokin on saattanut mennä matkalla. Eikö raadeltuja lampaita pidä sääliä raatelevien susien sijaan?

        "Heräjä valvomaan ja vahvista jäljellejääneitä, niitä, jotka ovat olleet kuolemaisillaan." - Ilmestyskirja 3:2

        Monet ovat kuolemaisillaan. Monet kerran uskoontulleet ovat eksyneet näihin paikkoihin eivät tiedä "mikä heitä puri" ja mistä kaikki ristiriidat elämässä johtuu. Minua on lohduttanut kovasti ne lukuisat palautteet, joissa kerrotaan omasta haavoittuneesta menneisyydestä ja kuinka olen voinut auttaa jollakin tavalla heidän parantumisprosessiaan, niiden jotka ovat olleet kuolemaisillaan.

        Siunauksin,
        -Mauno M.


    • yksilaumasta

      Olen joutunut seuraamaan muutamien perheiden/ vanhempien eksymistä riverin lonkeroihin ja ikävä kyllä jälki on kamalaa.
      Voimaevankeliointi ei ole evankeliointia lainkaan. Evankeliointi tähtää uskottomien pelastumiseen ja Jumalan voiman (eli ristin) esiintuomiseen. Evankelioiva toimii tienviittana ristin luo ja Pyhä Henki tekee minkä/miten hyväksi näkee, Hän vetää ihmistä,avaa hänen silmänsä ja parhaassa tapauksessa uudestisynnyttää ilosanoman vastaanottajan.

      Voimaevankelioinnissa näytetään tavalla tai toisella voimaa, jonka jumala on "evankelioijalle" antanut. Pyritään vakuuttamaan ihminen voimallisesta jumalasta joka haluaa ihmisen tulevan luokseen ja vakuuttumaan jumalasta ihmeiden tai merkkien kautta, joita nämä tienviitat pyrkivät tekemään.

      Jotta ihminen voi pelastua, on hänen ensin oltava syntinen. Ihmiselle on nöyryyttävää tulla ristin eteen hänen ymmärrettyään, että Kristuksen lävistäneet naulat ovat hänen naulaamiaan,vasara olisi yhtä hyvin voinut olla hänen kädessään kuin roomalaisen sotilaan. Kristus tuli synniksi ja me olemme Hänet synniksi tehneet. Väitän ettei ole mitään suurempaa tässä maailmassa kuin puhtaasta armosta saada Pyhän Hengen vakuutus siitä, että tuo ristinmies ei syytä syntistä vaan tuli omasta halustaan synniksi,omasta tahdostaan joi meidän maljamme ja teki sen kaiken koska rakastaa luomaansa ja pyytää,että saisi pestä synnit,kantaa ne kokonaan kaikkein pimeimmätkin teot,tekettömyydet,sanat ja aikomukset. Ja ottaa tämän syntisen lapsekseen, antaa uuden sydämen ja ikuisen tarkoituksen, olla maailmankaikkeuden alun,kaiken olevaisen luojan ja koossa pitävän Jumalan rakkauden kohde ja oikeuden kutsua Häntä Isäkseen.

      Parhaimmillaan evankeliumi tavoittaa ja muuttaa ihmisen ja hänen ymmärryksensä täydellisesti. Ihminen joka on vakuuttunut olevansa loputtoman maailmankaikkeuden eräällä planeetalla jonkinlaisen lajienvälisen muodonmuutoksen ja sattuman oikkuna ilman tarkoitusta tai päämäärää saa Hengen armosta ymmärryksen,joka on juuri päinvastainen kuin hänen aiempi oletuksensa.

      Mutta tätä muutosta ei voi saada aikaan kukaan muu kuin Jumalamme. Hän teki itse ihmeitä ja Hänen opetuslapsensa tekivät ihmeitä,mutta aina kaiken päämäärä oli evankeliumi, sen "vahvistaminen" ihmein ja osoittaminen, etteivät evankeliumin levittäjät puhuneet omiaan vaan Jumalan salaisuutta Pyhässä Hengessä.
      Voimaevankelioinnissa mennään voima(vaikutukset) edellä ja evankeliumi (ehkä) perässä. Voiman esiintuova ihminen kohoaa "suurena jumalan miehenä" ja evankeliumi on tie jolla päästään käsiksi tähän voimaan ja päästään kasvamaan ja kehittymään "parhaiksi mahdollisiksi itsekseimme". Ei tarvita synnintuntoa ja täydellisesti avuttomuutta lain vaatimuksien edessä, eikä tunneta Jumalan pelkoa ja sielua raastavaa tietoisuutta tulisesta järvestä ja vielä pahempana ajatusta ikuisesta erosta Jumalasta,kaiken hyvän lähteestä ja Rakkaudesta,jonka on äidinfskkauden, vaimon ja miehen rakkauden ja lapsien pyyteettömän rakkauden lähde ja esikuva.

      Ja kun voimakkaiksi on tultu niin sanaakin tulkitaan voimakkaan jumalan soturin silmin. Tehdään Jeesuksesta se maallinen vapauttaja jota Häneen pettyneet juutalaisetkin odottivat. Pelastajaa joka pelastaa kurjuudesta ja köyhyydestä. Nostaa lapsensa loistoon ja menestykseen. Saarnataan voimaa olla jumalan lapsi ja eihän jumalan lapsen tarvitse vuokralla asua,ladalla ajaa tai hakea toimeentulotukea. Köyhyydestä näkyy uskonpuute ja sairaudesta vääränlaisen opin omaksunut. Kuninkaan lapsi on aina terve,menestyvä ja hyvinvoiva. Ja jossei ole, niin syy on ihnisessä. Ei olla tehty voimanantajan edustajalle tarpeeksi hyvää. Ei olla uhrattu kaikkea vapaaaikaa erisisissä riverin tehtävissä. Annettu kaikkea itsestään seurakunnalleen bolle on ikuisesti velassa,koska se opettaa oikeat opit ja osoittaa missä kulkee täydellisten tie.

      Kaukana on maallisen yltäkylläisyyden, täydellisen terveyden ja ihmiselle voimaa tuova opetus siitä oikeasta evankeliumin lähteestä, joka syntyi lehmien haisevaan juottokaukaloon. Vaelsi viimeset vuotensa kodittomana ja köyhänä. Rakasti syntiä ja sairaita ja viihtyi heidän parissaan. Alasti Hän riippui ristillä, ja otti vastaan pilkkamme ja päälleen sylkemisen. Jesaja 53 on kuva Jumalastamme ja Hän sanoi, sellaisiksi kuin minä olen tekin tulette. Jokainen joka tahtoo seurata minua ottakoon ristinsä ja astukoon tielle josta ei puutu kipua ja kärsimystä. Ei halveksintaa ja ylenkatsomista.

      Sitä mitä saatana tarjosi Jeesukselle vuorella (ikäänkuin se olisi ollut hänen antaa) tarjoaa hän myös meille. Rikkautta ja menestystä.

      • RaamattuPuhuu

        Sinänsä ihan puhdasta ajattelua ja oppia. Mutta kun katsoo Apostolien tekojen uskoontulleita, niin eivät he pelastumisen hetkellä välttämättä tajunneet kaikkea tuota, mitä "edellytit" ihmisen pelastumisen hetkellä tajuavan ja kokevan. Jotkut uskoivat ehkä nimenomaan niiden ihmeiden vuoksi ja siksi kääntyivät Jumalan puoleen. Ja ihmeiden yhteydessä kuulivat puhuttavan Jeesuksesta Jumalan Pojasta.

        Tuo mitä kuvasit, saattaa joskus edellyttää sitä, että ihminen on vähän pidempäänkin kristillisen julistuksen piirissä. Mutta uudestisyntyminen saattaa tapahtua, kun ihminen kuulee evankeliumin ensimmäistä kertaa.

        "Jos pidätte minua Herraan uskovana, niin..."

        Voi jopa olla niin, että ihminen kääntyy tosissaan Jumalan puoleen ja uudestisyntyy, mutta käsitys ihmisen syntisyydestä herää kunnolla vasta jälkeenpäin. Olen sellaisistakin tapauksista kuullut. Eikä se tarkoita, ettei uudestisyntymistä olisi tapahtunut, vaikka jotain olennaista olisi siinä hetkessä jäänyt vielä ymmärtämättä.

        Ja jos ajatellaan Pietarin puhetta helluntaina. Pietari kyllä puhui Jeesuksen ristiinnaulitsemisesta ja ylösnousemuksesta. Mutta ei Pietari osannut siinä hetkessä edes vielä kiteyttää sitä ajatusta, että Jeesus naulittiin ristille meidän syntiemme vuoksi.

        Mutta joo, kun parannetaan ihmisiä kaduilla, niin toivottavasti siinä hetkessä osataan myös julistaa evankeliumi niin selvästi, että ihmisille tulee mahdollisuus ottaa se vastaan!


      • JeesusMaailmanValkeus

        Ja huomio: Pyhä Henki tai tullessaan näyttää ENSIN todeksi SYNNIN! Sitten tapahtuu, että NÖYRTYVÄ saa ARMON JEESUKSELTA!!!
        Uudestisyntymässä kaikki entinen on mennyt, UUSI on sijaan tullut...


    • yksilaumasta

      Miten ihminen kääntyy Jumalan puoleen muuten kuin syntisenä?
      Mikä erottaa meidät Pyhästä Jumalasta, meidän syntimme ja muuta tietä Isän luo ei ole kuin ristin kautta ja se on syyllisen/syntisen tie.

      Kyllä ihmisiä tulee myös uteliaisuudesta, jonkin saamisen toivosta, pelosta jne.. Mutta jos ei ole katumusta ei ole pelastusta, jos ei syntien tunnustamista ei niitä anteeksi saa. Ja jos ei saa anteeksi ei voi uudestisyntyä.
      Kaiken tämän voi Herra näyttää hetkessä, poistaa peitteen silmiltä, avata korvat kuulemaan ja sydän vastaanottamaan.

      Kun Pietari saarnasi tunsivat juutalaiset syyllisyyden piston sydämmessään ja antoivat (osa ainakin) johtaa sen pelastukseen.

      Pahoittelen, että ohjasin threadin sivuraiteelle. Palatkaamme takaisin riveriin ja sen virtojen vaikutuksiin/lähteisiin.
      Kyseessä on kuitenkin yksi selkeimmistä väärän evankeliumin levittäjistä ja vaikka he sivuillaan suoraan kertovat, että heidän mukaansa pelastukseen sisältyy terveys ja maallinen vauraus, niin silti river leviää. Ja mikä ikävintä kukaan ei oikein näytä nousevan vastustamaan, tästä Maunolle selkään taputus ;)
      Monet tuntuvat ajattelevan, että "riverissa opetetaan vain vähän eri tyylillä" tai että heidän oppinsa poikkeavat samalla tavalla kuin luterilaisten hellarien opista ja näin ollen avataan tie omaan seurakuntaan ja annetaan omille seurakuntalaisille "väärä todistus" riveristä.
      Riverin virrassa on kuitenkin voimaa, koska se kasvaa ja eksyttää ihmisiä esittelemällä toisenlaisen evankeliumin ja toisenlaisen jeesuksen, joka vaatii oikeanlaista uskoa, oikeanlaisen opetuksen "vastaanottamista", raatamista seurakunnassa, evankeliointia kaduilla/työpaikoilla jne. Suurin huoli on riveriläisten lapset. Heille opetaan täysin väärä kuva Jeesuksesta ja Hänen tiestään/tahdostaan.

      • PelastakaaLapset

        Olet täysin oikeassa! Erityisesti lasten suhteen! ja henki, joka siellä toimii, on kuolettavan myrkyllinen, kammottava eksytys. Eivät itse sitä ymmärrä lainkaan, silmänsä ovat sammuneet Totuudelta. Tämä kuuluisi jo lastensuojelun piikkiin, lasten koulunkäynti ja yöunet häiriintyy tuntuvasti. ja opetuskin siellä taitaa olla englanninkielellä (tiedän tapauksia läheltä)!


      • Anonyymi
        PelastakaaLapset kirjoitti:

        Olet täysin oikeassa! Erityisesti lasten suhteen! ja henki, joka siellä toimii, on kuolettavan myrkyllinen, kammottava eksytys. Eivät itse sitä ymmärrä lainkaan, silmänsä ovat sammuneet Totuudelta. Tämä kuuluisi jo lastensuojelun piikkiin, lasten koulunkäynti ja yöunet häiriintyy tuntuvasti. ja opetuskin siellä taitaa olla englanninkielellä (tiedän tapauksia läheltä)!

        "God has the last laugh."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "God has the last laugh."

        se "kielletty hedelmä" houkuttaa myös tänä päivänä ihmisiä, ja se todella "houkuttaa . ..
        - onhan se niin makee !
        sopii myös näihin kaikkiin uskonnon lahkoihin.

        eipä evankeliumissa turhaan Jeesus sanoo: "eksyttävät JOPA valitutkin"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "God has the last laugh."

        Jeesus Kristus rakastaa kaikkia, jotka evankelioivat. Milloin viimeksi evankelioit? Milloin viimeksi kirkkosi otti sinuun yhteyttä? Ai ei ole koskaan ottanut yhteyksiä? Täällä kuitenkin SINÄ kritisoit ja parjaat muita. Katso itse eteesi.
        Jos ärsyynnyt tästä tekstistä, mene nyt heti polvillesi, rukoile ja pyydä, että Jeesus Kristus sinut puhdistaisi ja pelastaisi nuivasta ja ilkeilevästä asenteestasi.


    • Anonyymi

      Hei,

      mikäs on teidän näkemys tällä hetkellä River Helsingistä? 2 vuotta sitten oli enemmän asiasta kirjoittelua, mutta miten mahtaa olla sellaisten kokemukset, jotka ovat käyneet paikan päällä? Onko kaikki paremmin vai eri lailla vai kuten aiemmin?

      Uskovat sentään kolminaisuuteen ja Jeesukseen Kristukseen, eikö?

      Jumalan armoa ja rauhaa meille kaikille.

      • Anonyymi

        Vaikuttaa kahjolta.


    • Anonyymi

      Sekin ihmetyttää että miksi sinä Mauno pyörit tässä foorumissa julkaisten juttujasi porukalle, jotka ovat täysin pihalla noista liikkeistä. Tässä foorumissa on suurin osa ateisteja, luopioita ja vain muutama uskossa oleva. Miksi paasata porukalle joita nuo eksytykset eivät koske koska eivät ole edes uskossa. Itsetänikin monesti tuntuu että evankeliointi täällä on suorannaista helmien heittämistä sikojen eteen. Itse seuraa siinä mielessä että jos vaikka joku uskosta kiinnostunut sattuu poikkeamaan tänne. Sinusta on mielenkiintoista heittää sakkasi tähän yhteiseen sikolättiin! Ei täällä uskovaiset liiku kuin vain joku ehkä evankeliointimielessä. Salopuu

      • Anonyymi

        Jeesus Kristus, Jumalan Poika, vapahtaja, vapauttaja.
        Ihmeellinen neuvonantaja. Tehkää parannus katkeruudesta ja kateudesta. Nyt! Rukoillaa, että Herra Jeesus auttaa ja armahtaa.


      • Rauhan tervehdys.

        Jos tämä on ajatus, etei täällä ole kuin luopioita ja ateisteja, niin etkö tuomitse siinä itsesi myös..?

        Toiseksi, moni luopunut kristitty tai etsijä kompastuu siihen kiveen "Lasaruksen haudalla", että he ovat nähneet kristittyjen hyväksyvän vääryydet: pedofiilipapit, ahneet menestyssaarnaajat ja villitsevät äärikarismaatikot, mutta kun he näkee ettei kaikki ole tuolla linjalla, niin kivi voi pyörähtää pois haudan edestä.

        Ja kolmanneksi, Paavali ja alkuseurakunta varoitti julkisesti harhaliikkeistä, aivan kuten uskonpuhdistajat, niin että esimerkiksi Martti Luther naulasi kaikkien luettavaksi teesinsä kirkon oveen.

        "Huuda täyttä kurkkua, älä säästä, korota äänesi niinkuin pasuna, ilmoita minun kansalleni heidän rikoksensa ja Jaakobin huoneelle heidän syntinsä." - Jesajan kirja 58:1

        Siunauksin, MM.


      • Anonyymi
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Rauhan tervehdys.

        Jos tämä on ajatus, etei täällä ole kuin luopioita ja ateisteja, niin etkö tuomitse siinä itsesi myös..?

        Toiseksi, moni luopunut kristitty tai etsijä kompastuu siihen kiveen "Lasaruksen haudalla", että he ovat nähneet kristittyjen hyväksyvän vääryydet: pedofiilipapit, ahneet menestyssaarnaajat ja villitsevät äärikarismaatikot, mutta kun he näkee ettei kaikki ole tuolla linjalla, niin kivi voi pyörähtää pois haudan edestä.

        Ja kolmanneksi, Paavali ja alkuseurakunta varoitti julkisesti harhaliikkeistä, aivan kuten uskonpuhdistajat, niin että esimerkiksi Martti Luther naulasi kaikkien luettavaksi teesinsä kirkon oveen.

        "Huuda täyttä kurkkua, älä säästä, korota äänesi niinkuin pasuna, ilmoita minun kansalleni heidän rikoksensa ja Jaakobin huoneelle heidän syntinsä." - Jesajan kirja 58:1

        Siunauksin, MM.

        River Helsinki on Saatanasta-


    • Anonyymi

      Kuinka jotkut jaksavat istua kuuntelemassa monta tuntia pelkkää lässytystä,pastorin vaimo kun päästetään esiintymään,niin se minä,minä,katsokaa miten ihana minä olen,sekoilua ja kikatusta,sielullista kielillä puhumista ym.Pastorin puhe on kuivaa ja uuvuttavaa.Olen joskus hetken katsonut netistä,saa sulkea,kun ei enää jaksa.Samoja tyhjiä kokouksia pitävät muutkin seurakunnat.Rakennusrahastoon kerjätään rahaa,miksi??

      • Anonyymi

        Joo, olen tavannut ko ihmiset pari kertaa vuosia sitten. Ihmettelin kovin naisen "kikatusta" en kokenut sitä aidoksi. Mies oli ehkä silloin "rauhallisempi". En ole katsonut heidän ohjelmiaan, koska en ole kokenut heitä raittiiksi. Oppi on levinnyt. Joitakin olen varoittanut.


    • Anonyymi

      Kiitos lukuisista evankeliumin esillä pitämisvideoista Maunolle!

      • Anonyymi

        Nälkä on . Kohta ruoka on valmis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nälkä on . Kohta ruoka on valmis.

        eikös nää lähes kaikki "uus"-karismaattiset ole helluntailaisista poikinut uusia, ja taas uusia, lahkoja, jne.


    • Anonyymi

      Kyllä, tämä poppoo on pahasti hengellisessä harhassa. Kerran olen käynyt ja lähdin kesken kaiken pois siinä vaiheessa kun näin ihmisen, joka rivistä oli kutsuttu eteen, lentävän tatamiin selvän henkivoiman, ei työntämisen, vaikutuksesta, voimalla ja kaaressa. Minulla on uskoakseni lahja erottaa henkiä ja kaikki mitä näin sätkimisineen ja manipuloivine vetäjineen sai inhoa aikaan.
      Homma muuttui yhtäkkiä puheiden jälkeen tämän 'hengen' showksi eikä kyllä ihan varmasti ole meidän uskovien rakas puolustaja, Pyhä Henki tuon aikaansaaja. Huh mitä puuhaa.
      Opetusta en ole analysoinut, siinä on parempia muut, mutta tuskin on raikasta tai syvää näkemäni perusteella. Sellainen opetus ei tuosta hengestä nouse.
      Luulisin tämän valhehengen olevan nimeltään Kundalini.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4964
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3257
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1395
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1235
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      71
      929
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe