Kokaiinifaaraot

zrofoh

Joitain vuosia sitten tuli tv:stä dokumentti jossa kerrottiin että egyptiläisistä muumioista oli löydetty kokaiinin jämiä, ja kokapensashan kasvaa vain E-Amerikassa. Onko tähän asiaan löytynyt selvyyttä?

18

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juumikäettei

      Kun faaraon kuivattaa ja jauhaa, siitä saa 2300 annosta hyvää pulveria, katukaupassa 1 annos maksaa 23 euroa.

      • mummy.brown

        Hassussa komentissasi on muuten pieni totuuden siemen. Aikoinaan, 1600-luvulta aina 1800-luvulle saakka, Euroopassa myytiin taiteilijoille öljyvärejä, joiden yksi ainesosa oli nimeltään "mummy brown", eli muumionruskea.

        Tätä väripigmenttiä saatiin, kun jauhettiin muumiot, sekä kissat että ihmiset, ja liuotettiin ne osaksi sidosaineita. Tämä väri muistutti umbraa ja on yksi syy sille, miksi monet tuon ajan maalaukset ovat sellaisia ruskehtavan keltaisia. Väri oli kuulemma suosiossa, koska sillä saatiin aikaiseksi hyvä ihonsävy.


    • Tiedän perulaisista muumioista löydetyn kokaiinijäämiä, jotka todistavat kokaiinin olleen käytössä mahdollisesti jo tuhansia vuosia sitten.

      Sotketkohan näihin perulaisiin muumioihin, eli muistat väärin?

      • zrofoh

        Kyse oli nimenomaan egyptiläisistä muumioista, nimenomaan tuota pitkää välimatkaa ihmeteltiin ko. ohjelmassa. Ja ei ollut mikään Ancient Aliens kyseessä joten oletan että väite ei ole aivan tuulestatemmattu.


    • kuukkeli_soi

      Parin minutin googluksella löysin tiedon, "Erythroxylaceae-kasvit kasvavat tropiikissa, erityisesti Etelä-Amerikassa". Ilmeisest kokapensaita (tai sukulaisia) kasvaa myös Afrikassa.

    • teotihuacan

      Pureskelu kokaiini ei varmasti löydy egyptiläisistä muumioista.

    • In a one-page article appearing in Naturwissenschaften, German scientist Svetla Balabanova (1992) and two of her colleagues reported findings of cocaine, hashish and nicotine in Egyptian mummies. The findings were immediately identified as improbable on the grounds that two of the substances were known to be derived only from American plants - cocaine from Erythroxylon coca, and nicotine from Nicotiana tabacum. The suggestion that such compounds could have found their way to Egypt before Columbus' discovery of America seemed patently impossible.

      Tähän se tiede, tuntuu tökkäävän. Selväjärkisyys on kadonnut luonnonvara.
      Kolumbus löysi Amerikan ja sillä selvä. Tyhjän maanosan, kuten sen tästä voi päätellä.

      Yksisivuisessa Naturwissenschaften lehden artikkelissa, saksalainen tiedenainen Svetla Balabanova (1992) ja kaksi kollegaa kertoivat kokaiinin, hasiksen ja nikotiinin löydöksistä Egyptin muumioissa. Tulokset esitettiin välittömästi epätodennäköisiksi sillä perusteella, että kahden aineen tiedettiin olevan peräisin vain amerikkalaisista kasveista - Kokaiini Erythroxylon coca ja nikotiini Nicotiana tabacum kasvista. Ehdotus, jonka mukaan tällaiset yhdisteet olisivat matkanneet Egyptiin, ennen kuin Kolumbus löysi Amerikan, näytti olevan täysin mahdotonta.

      • Olisiko joku avustajakuntaan kuulunut tai peräti rouva tohtori itse vähän pössytellyt ja vetänyt viivaa avatun muumion läheisyydessä? ; )

        Pieniä kokaiinijäämiä on löytynyt useiden suurkaupunkien jätevesistä ja huomattavan suuriakin seteleistä Yhdysvalloissa.


      • Kollimaattori kirjoitti:

        Olisiko joku avustajakuntaan kuulunut tai peräti rouva tohtori itse vähän pössytellyt ja vetänyt viivaa avatun muumion läheisyydessä? ; )

        Pieniä kokaiinijäämiä on löytynyt useiden suurkaupunkien jätevesistä ja huomattavan suuriakin seteleistä Yhdysvalloissa.

        Kokaiinin viihdekäyttö on ollut hyvin suosittua ylhäisöpiireissä jotka myös viihteellisesti järjestivät muumioiden ruumiinavauksia Englannissa 1800-l. lopulla.

        Eli jos on kyse jo n. 1800-l. lopulla 1900-l. alussa kertaalleen avatusta muumiosta, niin kokaiinin jäämillä muumiossa saattaa hyvinkin olla viihteellinen selitys.


    • Kollimaattorin valittua polun pössyttelystä, jatkamme sillä. Seuraavakin on osoitus, nykyisten tiedemiesten osaamattomuudesta.

      An examination in the 1970s of the mummy of Ramesses II revealed fragments of tobacco leaves in its abdomen.

      Ramesses II muumiotutkimuksen yhteydessä 1970-luvulla, paljastui tupakanlehtien kappaleet tämän vatsasta.

      Mahtoivat silloinkin pössytellä ja tupakoida analyysiä tehdessään?
      Voisin hyvin kuvitella, teidän pystyvän parempaan. Toistettavia ja monella tapaa varmistettaviahan, nämä testaukset ovat olleet.

    • gwrt

      On se totta. Muinaiset egyptiläiset, erityisesti yläluokka ja faaraoiden suvut perustivat Etelä-Amerikkaan siirtokuntia. Vedoissa on mainittu tupakan tuonti ja "punaiset ihmiset". Joillain suomalaisilla, etelästä kuten muinaisesta Egyptistä tulleilla on noin 1-1,5% Amazonian aboriginaalien geenejä, kuin myös itselläni. E-ja Keski-Amerikan paikannimistö on myös aika lailla finno-arjalaista, samoin aymara ja tupi. Näitä todisteita on paljon, jopa geneettisiä, muinaisten arjalaisten matkoista, mutta virallinen, luokaton apinahistoria tuntee vain Kolumbuksen.

    • Anonyymi

      Todella mielenkiintoinen juttu. Iitsekin muistan lukeneeni asiasta muutamia artikkeleja. Onhan nuo pyremiditkin melko päräyttäviä kummallakin puolella atlanttia.

      Historia on aina kirjoitettava uudestaan.

    • Tässä nyt sellainen ongelma ettei muin. Egyptillä ollut laivoja joilla olisi voinut ylittää Atlantin. Tiettävästi Amerikan intiaanitkaan ei harrastaneet valtameripurjehdusta.

      Punaisella merellä ja Afrikan itärannikolla egyptiläisten tiedetään seilanneen muttei edempänä.

      Jos taas väitetään että foinikialaiset olisi tuoneet Amerikasta tavaraa laivoilla niin tästä todisteet puuttuu kokonaan.

      Miksi ne olisi tyytyneet tuomaan vain joitain kasvinlehtiä? Älykkäinä olisivat varmaan tuoneet myös näiden kasvien siemeniä, ja vaikka perunan mukuloitakin, ja alkaneet viljellä näitä.

      Muutakin Amerikan tavaraa olisivat varmaan tuoneet.

    • Australian rajalla -dokumentti-TV-sarjassa on useaan kertaan kerrottu että jotkut shampoot yms. ihonhoitotuotteet saattavat antaa positiivisen tuloksen pikaisessa kokaiiinitestissä. Kysymys ei ole siitä, että em. tuotteissa olisi kokaiinia itseään, vaan vain jotain kemikaalia mihin huumetutkintavekottimet reagoi.

      Saattaisikohan faaraoidenkin kohdalla olla ainakin osittain tästä kysymys.

    • Anonyymi

      MOIT!
      juutuupista löytyy tämä "kokaiinia faaraoissa" dokumentti kun haeskelette. Kokaiinin jäänteitä - merkkejä on ollut myös hius ja kynsi näytteissä, joten he ovat kulkeneet Atlantin yli.
      Atlantin yli länteenpäin on varsin helppo matkata, tiettyyn aikaan vuodesta onnistuu jopa ajelehtimalla.. ; ) Kuten vast'ikään ranskalainen teki.
      Punaisen meren rannalta on löydetty "faaraoiden aikainen" valtameriä , kyntämään sopiva alus, vielä muistaakseni luolasta. Aluksista löytyy etsivälle dokkari,

    • Anonyymi

      Yksi niistä muumioista, joista vuonna 1992 väitettiin löytyneen jäämiä kokaiinista, hashiksesta ja nikotiinista, oli naispuolinen Henut Taui. Papitar ja laulajatar, joka oli laulanut paikallisessa temppelissä.

      Kaksi myöhempää tutkimusryhmää ei kuitenkaan tullut samaan tulokseen kuin v. 1992 tutkijat. Eli eivät löytäneet ko. aineiden jäämiä.

      Tutkijoiden mukaan lisäksi mahdollisen nikotiinin suhteen positiivisen tuloksen voivat antaa myös muut kasvit, jotka tunnettiin ja joita käytettiin muinaisessa Egyptissä. Näitä ovat rohtokoiso (Intian ginseng) ja selleri.

      Siten laulajatar ei näytä käyttäneen ”miestä väkevämpää”, eikä ole pistänyt tupakiksikaan temppelin nurkan takana, vaan saattoi olla ihan vihanneslinjalla, vaikka nikotiinin kaltaisia jäämiä olisi löytynyt.

      • Anonyymi

        Korjaus edelliseen: rohtokoisio, eikä ”rohtokoiso”.


      • Anonyymi

        Tuo oli uskottavin selitys asiaan . kiitos siitä.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe