Nyt lähtövuoroon sivistystyön johtaja!

Levinletku

79

5730

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Levinletku

      Korjaus! Sivistystoimenjohtaja!

      • voikoollamahd

        Onko porukka niin sivistymätöntä, että se on aiheuttanut tämän kriisin. Tuskinpa vaan. Täytyyhän niitä syntipukkeja olla. Kyllä ne syyt ovat syvemmällä. Peiliin katsominen monasti auttaa. Siellä se syyllinen luuraa.


    • KittiläHäviääTaas

      Erään tulevan kunnanjohtajan esimies?
      Liittyykö tämä annettuun varoitukseen eräälle alaiselle?

    • kunnotonkunto

      Pedataanko tässä virkapaikkoja joillekkin ? Onkohan sillä koeteltua kansalaiskuntoa enää valintahetkellä. ?

    • Päkmanni

      Taisi olla vuoden. Eikö kumartanut tarpeeksi syvään ? Ei kai tämä Könkäälle kuulu?

      • kujanjuoksu

        Kyllähän tämä on Suomen oikeusjärjestelmän aikaansaannosta. Nyt pelataan kaikki vastustajat pois. Oikeusjärjestelmämmehän antaa yllinkyllin aikaa tämmösten toteuttamiseen. Varjohallitus toimii, tyhymät ottaa vastuun. Viis-kuusvuotta menee edes eka asian saamisessa maaliin. Demokratiahan ny vissiin toimii,i vai toimiiko?


      • RekrytKuntoon

        Tässä esimerkki siitä kun tumpelot rekrytoivat. Huolellinen rekryprosessi olisi tämän alunperinkin estänyt. Tässähän historia vain toistaa itseään, jäljet Oulun kupeessa olivat pitkälle näkyviä. Siis ei yllätys, mutta surkeaa, että tiistain listan toinen rekrypykälä osoittaa, että kyky oppia virheistä puuttuu Kittilän päättjiltä ihan kokonaan.


      • KittilänVika
        RekrytKuntoon kirjoitti:

        Tässä esimerkki siitä kun tumpelot rekrytoivat. Huolellinen rekryprosessi olisi tämän alunperinkin estänyt. Tässähän historia vain toistaa itseään, jäljet Oulun kupeessa olivat pitkälle näkyviä. Siis ei yllätys, mutta surkeaa, että tiistain listan toinen rekrypykälä osoittaa, että kyky oppia virheistä puuttuu Kittilän päättjiltä ihan kokonaan.

        Kuka tervejärkinen ja osaava ei hae Kittilään töihin. Kunnasta lähtee enemmän työntekijöitä kuin uusia osaavia saadaan rekrytoitua. Hyvä esimerkki oli hallintojohtajan paikka, yhtään oikeasti ja oikein työtä tehnyttä hakijaa ei ollut.
        Rahalla saa vähäksi aikaa henkilökuntaa mutta se ei ole pysyvää.


      • leevileviltä

        Ilmeisesti sutkit ovat keksineet tästä ns. opinnäyte-erottamisen. Yrittävät kepulikonstilla vakuuttaa tutkijat ym. ja kuvittelevat pääsevänsä kuin koira veräjästä.


      • Canbei

        Siitä vain taas ylimääräistä perustaan !
        Loppupeleissä Kittilä putoaa kiinalaisten töpeksimis- ja temmellyskentäksi.


    • 40tiuj4iotgj

      OLETTE TODELLA SYVÄLTÄ. Vielä se teille kopsahtaa. Luuletteko että tuollaiseen persemestaan kukaan hakeutuu, kun etelää myöten tiedetään miten mädännäisiä olette?!!!!!!!

    • Kepulipaskat

      Kepuhan on maailman suurin RIKOLLISJÄRJESTÖ,ja Shittilän Cosa Nostra näyttää mallia.
      Jo aikoinaan keskustan kansanedustaja poliisikomisario Sulo Aittoniemi totesi ettei maan päällä ole mitään niin rikollista ja kieroa kuin keskustapuolue,ja erosi puolueesta.

      • houhouhoudiin

        Valtioneuvos Virolainen hyllytti Aittoniemen ns. Noppa-jutussa. Astui liian suurille varpaille.


    • sitäjuuritarvittais

      Onko siellä ollut semmoinenki, eipä uskois !

    • Levinletku

      Ei löydy oikeita perusteita, viran purku ei ole helppoa! Se sitten nähdään, mitä tästä seuraa. Nostaa varmasti työmoraalia kunnantalolla, sen kanssa on tekemistä jo muutenkin aiempien tapausten ja valintojen tiimoilta. Valmistelu on tilattu vakitoimistoilta ja nyt riitelemään koska kaikki menee pieleen vanhaan malliin.
      Aina kun lakia väännetään, seuraa sitä jonkinmoinen oikeustoimi. Ja rahat kassasta!

    • VirkamiesVA

      Mikä on asetelma, jos vs. kunnanjohtaja ja sivistystoimenjohtaja ovat tehneet toisistaan rikosilmoituksen, ja vs. kunnanjohtajan estyneenä ollessa hänen sijaisensa vs. hallintojohtaja, joka on myös vs. kunnanjohtajan alainen, valmistelee sivistystoimenjohtajan irtisanomismenettelyn aloittamisen. Perusteina menettelyn aloittamiselle kerrotaan: "Sivistystoimenjohtajan viranhoidossa on ilmennyt puutteita, joiden vuoksi johtavan viranhaltijan ja työnantajan välillä on vakava luottamuksen puute. Yrityksistään huolimatta työnantaja ei ole saanut parannusta tilanteeseen ja sen vastuulla on tehdä ratkaisuja, jotka helpottavat kokonaistilannetta." Ja sitä ennen mainitaan "Johtavan viranhaltijan viranhoitoon liittyy merkittävä julkisen vallan käyttö, mikä asettaa suuren vaatimuksen viranhaltijan toiminnan laillisuudelle, tasapuolisuudelle ja julkisen toiminnan luotettavuudelle."

      Mieleen tulee, onko tuota laillisuuden, tasapuolisuuden ja julkisen toiminnan luotettavuutta vaadittu kaikilta johtavilta viranhaltijoilta. Viime keväänä esitettiin vs. kunnanjohtajan Sanna Ylinamman virkasuhteen purkamista koeaikana, perusteluina oli "vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampa ei ole osoittanut omaavansa niitä tietoja ja taitoja ja sitä osaamista, mitä Kittilän kunnan hallinnon hoitaminen edellyttää". Eikö myös sivistystoimenjohtajalla ole esimiestään kohtaan vakava luottamuksen puute, kun rikosilmoitus onte tehty puolin ja toisin. Mahtaakohan kukaan tässä asetelmassa olla jäävitön tekemään valmistelua? Vs. kunnanjohtaja on kaikkien virkamiesten esimies, ja vakavasta asiasta on kysymys.

      Sivistystoimenjohtaja on aloittanut kutakuinkin vuosi sitten. Koeaika on ollut puoli vuotta. Sinäkö aikana ei ollut epäilyjä puutteista viranhoidossa? Luulisin, että vuosi sitten valittaessa ketä tahansa johtavaa viranhaltijaa, on etukäteen varmisteltu, että valitun ajatusmaailma vastaa Kittilässä vallalla olevan hallinnon ja sen edustajien ajatusmaailmaa. Eikö niin käynytkään? Huomattiinko se vasta puolen vuoden jälkeen? Valitessaan tämän viranhaltijan Kittilän kunnassa tiedettiin, ettei hänellä ollut kokemusta sivistystoimenjohtajan tehtävistä, joten tietoisesti riski otettiin. Oliko muilla tekijöillä suurempi merkitys valinnassa kuin juuri tämän tehtävän työkokemuksessa? Ja siksi perehdytys on erittäin tärkeää. Sivistystoimenjohtajalla on varmaan muistiinpanot esim. perehdyttämisen toteuttamisesta. Sivistystoimenjohtaja tuli virkaan aikaan, jolloin kunta oli myllerryksessä, syytteethän on muistaakseni julkistettu juuri vuosi sitten. Ja kunnan hallinto oli sekaisin silloin, sitä ennen 3 -4 vuotta ja sen jälkeen aina tähän päivään asti ja ties kuinka kauan tulevaisuuteen. Perehdytettiinkö sivistystoimenjohtaja tehtäviinsä? Timo Kurula kertoo 8.6.2018 kirjoittamassaa vastineessa työterveyshuollon korvausasiassa, ettei häntä oltu perehdytetty kunnanjohtajan tehtävään.

      Entäpä tuo kuuleminen. Kunnanhallituksen esityslistassa kerrotaan, että kuulemiseen tulee 18 henkilöä sivistystoimenjohtajan ja hänen mahdollisen avustajansa lisäksi. Enpä ole koskaan kuullut, että tällainen määrä olisi kuulemisessa. Kunnanjohtajaa erotettaessakin on pienempi väkimäärä, ellei tilapäinen valiokunta satu olemaan 16-jäseninen. Kuntaliiton 9.3.201 ohjeistuksen mukaan työntekijästä tai viranhaltijasta johtuvana asiallisena ja painavana irtisanomisperusteena voidaan pitää palvelussuhteeseen olennaisesti vaikuttavien velvoitteiden vakavaa rikkomista tai laiminlyöntiä. Irtisanomiseen oikeuttava peruste voi olla myös muussa laissa säädettyjen velvoitteiden vakava rikkominen tai laiminlyönti. Tavallisin velvollisuuksien vastainen menettely on tehtävien laiminlyönti, joka voi ilmetä muun muassa tehtävien puutteellisena hoitona, luvattomina poissaoloina työstä tai jatkuvana tai usein toistuvana myöhästelynä. Irtisanomisperuste voi olla myös työntekijän ja viranhaltijan ilmeinen huolimattomuus työssä, työnantajan direktio-oikeuden tai muun toimivallan rajoissa antamien määräysten noudattamatta jättäminen ja epäasianmukainen käyttäytyminen. Myös perusteeton työstä kieltäytyminen sekä epärehellisyys ja siitä aiheutuva luottamuspula voivat olla irtisanomisen perusteita. Perusteissa ei näy sitä, että huono perehdytys tai työnantajaorganisaation hallinon sotkut voisivat olla irtisanomisen syynä.

      • Teatteria

        Kysymys on siitä, että kuulemiseen saapuvat sitoutetaan/pakotetaan valitsemaan puolensa. Jos olet mukana, olet mukana, jos et, saat lähteä. Hieman sellainen klaani- tai mafiatyylinen teatteri, jossa kivääri otsalla käsketään heivaamaan jälleen yksi ulkopuolinen.


      • leevileviltä
        Teatteria kirjoitti:

        Kysymys on siitä, että kuulemiseen saapuvat sitoutetaan/pakotetaan valitsemaan puolensa. Jos olet mukana, olet mukana, jos et, saat lähteä. Hieman sellainen klaani- tai mafiatyylinen teatteri, jossa kivääri otsalla käsketään heivaamaan jälleen yksi ulkopuolinen.

        Kittilä17.10.2018 klo 05:55
        Perttu Ruokangas

        Kittilä aloittaa sivistysjohtajan irtisanomismenettelyn

        Kaksi päättäjää vastusti ja jätti eriävän mielipiteen päätöksestä.

        https://yle.fi/uutiset/3-10460589

        "Kittilän kunta aloittaa sivistysjohtajan irtisanomismenettelyn. Kittilän kunnanhallitus päätti asiasta tiistaina äänin 5-2.

        Kaksi päättäjää vastusti viranhaltijan irtisanomisprosessin aloittamista tässä vaiheessa. Äänestyksen hävinneet Oikeudenmukainen Kittilä-listan päättäjät Tuula Mertaniemi ja Yrjö Vaara jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen.

        Kunnan mukaan sivistystoimenjohtaja viranhoidossa on ilmennyt puutteita, joiden takia viranhaltijan ja työnantajan välillä on vakava luottamuspula.

        Kunta kuulee irtisanomisuhan alla olevaa sivistystoimenjohtajaa 29. päivä lokakuuta. Kuulemistilaisuuteen kutsutaan kunnanhallituksen jäsenten ja varajäsenten lisäksi Vihreiden, Kokoomuksen ja Kuntalaislistan valtuustoryhmien edustajat. Lisäksi tilaisuuteen kutsutaan henkilöstöpäällikkö, joka kirjaa kuulumistilaisuuden muistion."


      • Lähtöedessä

        Mitäs tämä nyt on, eikö äänestystulos ole yleensä 7-2. Onko kaksi livennyt joukosta? Missä olivat, kun eivät olleet kokouksessa? Ja yksikö vielä lähti ennen hallintojohtajaäänestystä; eikös se päättynyt 4-2. Alkaa rivit todellakin rakoilla. Onneksi valtuusto voi vielä asian päättää toisin ja valita hallintojohtajaksi henkilön, joka ei ole vielä ryvettynyt näissä sotkuissa eikä toivon mukaan ryvetykään eli on rehellinen, oikeudenmukainen, tasapuolinen ja kuntalaisten etua ajava virkamies.


    • VirkamiesVA

      Jatkoa vielä:

      On tottakai paikallaan, että jos viranhaltijan laiminlyönnit viranhoidossa ovat em. Kuntaliiton ohjeistuksen mukaisia, pitää toimia. Mutta eikö Kittilässä pitäisi olla tasapuolinen ja oikeudenmukainen joka tilanteessa? Vs. kunnanjohtajasta on tehty rikosilmoitus. Ja uutisissa 21.12.2017 kerrottiin, että Yle Rovaniemi on saanut useasta lähteestä tiedon, jonka mukaan ainakin Kittilän vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampa on yksi niistä, joita poliisi epäilee näistä uusista virkarikoksista. Ylinampa kieltäytyi kommentoimasta asiaa Ylelle Kittilän kunnanvaltuuston kokouksen yhteydessä 13.12.2017. Vs. kunnanjohtaja on siis jo ainakin kahdessa asiassa poliisin tutkinnassa, eikö? Ja viime kevään esitys oli: ""vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampa ei ole osoittanut omaavansa niitä tietoja ja taitoja ja sitä osaamista, mitä Kittilän kunnan hallinnon hoitaminen edellyttää". Nämä asiat on hyvä muistaa, kun valitaan hallintojohtajaa. Voiko olla edes mahdollista, että Ylinampa valitaan näillä meriiteillä?

    • Kuinkasittenkävikään

      Elokuun alussa sivistystoimenjohtaja oli kertonut puheessaan Kittilän Ihmiset -juhlassa: "Minulta on kuluneen vuoden aikana useammin kuin kerran kysytty sitä miten olet uskaltanut lähteä Kittilään asumaan, elämään ja työskentelemään. Vastaus on ollut helppo; olen tullut tänne ihmisten vuoksi. Työhaastattelu oli sovittu Kittilän kunnantalolle kello 13.00. Saavuttuani paikalle kunnanhallituksen kokoushuoneen ovelle, minulle ilmoitettiin, että asioihin oli tullut muutama muuttuja, haastattelu olisikin vasta klo 16.00. Tiesin heti, että olin tullut kotiin. Ihastuin kittiläläisiin ihmisiin tavatessani Teitä ensimmäisen kerran vuosi sitten elokuussa."

    • kiltti

      Kittilässä asuu maailman kilteimmät ja rehellisimmät ihmiset. Kunnan nimen voi muuttaa Kilttiläksi.

      • voikoollamahd

        Finskotlandia ilman kilttiä.


    • täysin.turhaa.touhua

      Sivistystyön johtajalla tuntuu olleen tavallista kivisempi sarka kynnettevänään.

    • JaTaasSamaRumba

      Irtisanomista varten olisi viisainta perustaa ylimääräinen valiokunta. Asiantuntijat
      Junnola ja Kurula antanevat hyviä neuvoja varavaltuutetuille ,( että oppivat ).

    • Hoidetaankunnolla

      Ehdotan, että Kittilän kunta perustaa irtisanomista varten erityisen toimielimen, valiokunnat tai lautakunnan. Siihen voitaisiin palkata ulkopuolinen sihteeri. Joitakin henkilöitökin tulee jo mieleen keitä sinne kannattaisi ehdottomasti nimetä.

      • kittilä.kittiläläislle

        Olen samaa mieltä"Hoidetaankunnolla" kanssa. Ainakin Palosaaren sisarukset, Timppe, Junnola, Shamaani, takkiTarmo, suojatyöAki,pukkiTorsti ja päällepäsmäriksi Vs.kj. Ylinampa.
        Onhan se ihme ettei lähe sivistystoimenjohtaja kävelemään.


      • pienempitorvi
        kittilä.kittiläläislle kirjoitti:

        Olen samaa mieltä"Hoidetaankunnolla" kanssa. Ainakin Palosaaren sisarukset, Timppe, Junnola, Shamaani, takkiTarmo, suojatyöAki,pukkiTorsti ja päällepäsmäriksi Vs.kj. Ylinampa.
        Onhan se ihme ettei lähe sivistystoimenjohtaja kävelemään.

        Taas on vähemmistö päässyt ääneen.


      • oikeuskunniaan

        Onko tuomareillakin ns. riippuvuutta johonkin suuntaan. Aittoniemen tapaus aikoinaan oli tarpeeksi vakava varoitus, että näitä ei voi sallia. Määtättyjen puolueiden kellokkaat muistakaa tuo. Rehellinen peli on tänä pvnä ainoa tie.


      • palkalla

        Onpa todella erinomainen sivistystoimenjohtaja Kittilässä. Kaikki muut syyllisiä paitsi itse. Ja vieläkin haukkuu edellisen kuntansakin nykyisiä valintoja. Kuulemisethan vasta edessä, nyt Kittilän kunta maksaa palkkaa työn teosta, ei kunnan muiden virkamiesten ja luottamusmiesten mollaamisesta mediassa.


      • LiminkalaisetTietää

        Sen verran voin tuosta Limingan tapauksesta kertoa että opisto toiminta on mennyt huonompaan suuntaan. Toiminta on pienentynyt huomattavasti. Sen lisäksi uskonveljet ja keskusta ovat olleet toisena osapuolena.


      • NykyinenLiminkalainen
        LiminkalaisetTietää kirjoitti:

        Sen verran voin tuosta Limingan tapauksesta kertoa että opisto toiminta on mennyt huonompaan suuntaan. Toiminta on pienentynyt huomattavasti. Sen lisäksi uskonveljet ja keskusta ovat olleet toisena osapuolena.

        Kylläpä tämä liminkalainen ei tiedä asiasta mitään. Nykyinen opistotoiminta on kasvanut, näkyvyys on todellakin parantunut ja tekeminen on innostunutta!


    • onkojärkeevaiei

      Kyllähän tämä shittilä on melkoinen pesä. Siinä riittää siivoamista. On se hyvä että näitä vahvoja naisia on siellä, jotka tohtivat sanoa miten se asian laita on. Johan tälle touhulle nauraa naurismaan aidatkin.

      • houhouhoudiin

        Kittilä muistuttaa Orville scifi-komediasarjaa. Yritetään pitää ulkopuoliset ja heidän tietonsa kuntalaisista kaukana. Levitetään vain määrätyn porukan "totuutta" ja luotetaan siihen "ylimpään", joka yrittää kaikin voimin kahmia valtaa itselleen.


    • Torvi4

      Kun näitä onnettomia potkuja tulee kuin liukuhihnalta, ei sellaiseen kuntaan kukaan tule lomailemaan. Kyllä toiminnan täytyy kestää päivänvaloakin. Ne ns. mädät omenat kun saatte heivattua yli laidan niin toiminta tervehtyy.

      • SemmostahanSeOn

        Miten tämä lomalaisiin liittyy? Ryyppääminen Levillä vähenee vai? Luuletko että turistia kiinnostaa?


      • Jaloillaäänestetään

        Ryyppääminen Levillä varmaan jatkuu. Ryyppääjät eivät tarvitse oheispalveluja. Silti tällä menolla matkailijat tulevat hiipumaan. Perheet ja perheiden äidit ovat avainasemassa lomakohdetta valittaessa. Nyt tehdään eettisiä valintoja, kierrätetään, pienennetään hiilijalanjälkeä, ei syödä punaista lihaa, syödään Reilun kaupan banaaneja, kompataan #metoo'ta, ollaan tarkkoja kaikkien asioiden kohdalla. Luulen, että Levi ei kohta kuulu niihin kohteisiin, joita valistuneet äidit valitsevat. Levi ja Kittilä eivät ole reilun toiminnan paikkoja. Yrittäjät eivät näköjään välitä siitä, mikä maine koko kunnalle tulee, kun ylläpidetään hallinnon rappiota.


      • leevileviltä
        Jaloillaäänestetään kirjoitti:

        Ryyppääminen Levillä varmaan jatkuu. Ryyppääjät eivät tarvitse oheispalveluja. Silti tällä menolla matkailijat tulevat hiipumaan. Perheet ja perheiden äidit ovat avainasemassa lomakohdetta valittaessa. Nyt tehdään eettisiä valintoja, kierrätetään, pienennetään hiilijalanjälkeä, ei syödä punaista lihaa, syödään Reilun kaupan banaaneja, kompataan #metoo'ta, ollaan tarkkoja kaikkien asioiden kohdalla. Luulen, että Levi ei kohta kuulu niihin kohteisiin, joita valistuneet äidit valitsevat. Levi ja Kittilä eivät ole reilun toiminnan paikkoja. Yrittäjät eivät näköjään välitä siitä, mikä maine koko kunnalle tulee, kun ylläpidetään hallinnon rappiota.

        Yrittäjät ja ennenkaikkea joidenkin miehet?


      • lulkkuja.ja.julkimoita

        jooja mahtavatko kiina-, ja venäläiset olla edes tietoisia koko asiasta? Vaikka Kittilän
        "viisaista" on tullut julkkiksia niin ei silti näytä olevan kovinkaan lysti örveltäessä !


    • Keräysvaihe

      Kaikesta päättäen uusi joukko-oikeudenkäynti on tuloillaan. Siihen aikanaan osallistuvat näyttävät aktiivisesti keräävän syytekohtia.

    • Mieköseolin

      Kylläpä oli melkoisen sepustuksen arvoisa sivistystoimenjohtaja saanut aikaan. Suuresti vain ihmetyttää, että vain muista löytyy vikoja...Luulisi KHO:n päätöksen olevan lopullisen...

    • KAkake123

      Ottamatta kantaa hänen aikaisempaan työhönsä,tuo kittilä perodi kuulostaa todenmukaiselta.Minkähän takia lie valittu kun nyt jo eroon pitää päästä.

      • KAkake123

        ...siis periodi


    • Sakutee

      Toisinaan on toellaki niin että irtisanominen johtuu siitä että työntekijä hoitaa työnsä huonosti tai jättää hoitamatta eikä taustalla ole mitään salaliittoja ja kummallisuuksia. Tiiättekö .. nyt taitaa olla näin. .

      • Näinkötäämenee

        Sannasta hallintojohtaja koska puoliso pyrkii rehtorin paikalta sivistystoimenjohtajaksi? Kunnanjohtajana ei voisi olla puolisonsa esimies? Tai ehkä Kittilässä kumminkin voisi 😂


    • korkeasivistys

      Mitäpä täysin sivistynyt kunta sivistysjohtajalla teettää. Teot sen kertoo.

    • Hyväksikoettutapako

      Luin sivistystoimenjohtaja Tiina Nikander-Koivukankaan blogin, josta on linkki tämän ketjun aiemmassa viestissä. En tunne hänen työtään Kittilän sivistystoimenjohtajana tai Limingan musiikkiopiston rehtorina, mutta blogista tunnistaa yhden toimintatavan. Hän kertoo, että nykytyössään "Enemmän olisin saanut aikaiseksi, ellei härintäni ja kiusamiseni olisi ollut viikoittaista viime vuoden vaihteesta lähtien. Kuvioon on kuulut virkatehtävien estäminen, hankaloittaminen, huhujen levittäminen, eristäminen, ilman kunnollista kuulemista annettu varoitus, jatkuvat ennen työstäpalautumista annettavat ylimääräiset uhkailut ja kirjalliset itsestään selvyyksien todistelu ja mustan muuttaminen toistuvasti valkeaksi, liian lyhyellä varoituksella annetut suuret tehtävät...". Tutun kuuloista toimintaa, eikö entinen kunnanjohtajakin kertonut vastaavanlaisista kokemuksista. Mahtaako edessä olla jossain vaiheessa toisinto nyt menossa olevasta oikeudenkäynnistä?

      • Jopassattui

        Kyllä blogin kirjoittajaa on nyt kohdeltu todella "väärin", hänessä itsessähän ei selvästikään ole mitään vikaa... täydellinen 24/7 johtaja... Jos Limingan irtisanominen on käsitelty kaikissa mahdollisissa oikeusasteissa ja jokaisen niistä on valittaja hävinnyt, niin luulisi jo opin menneen perille. Olisikohan Kittilän rekrytoinneissa parantamisen varaa...


      • voikoollamahd

        Jos joku henkilö kunnassa ei nauti kukkulan luottamusta, silloin käynnistyy ns. ajojahti niinkuin olemme monasti jo nähneet. Laki ei häntä tunnu kiinnostavan. Diktatuuri kylläkin.


    • Malttiamalttia

      Asioilla on aina kaksi puolta ja hän kertoo nyt omansa blogivuodatuksilla. Eihän tuo hyvältä kuulosta, että irtisanottu myös edellisestä työstä... Pitäisi toimittajien haastatella nyt kunnantalon väkeä

      • Torvi4

        Kuka enää uskaltaa sanoa tosiasioita, jos ne eivät miellytä sitä ns. "demokraattista enemmistöä". Potkuthan siitä seuraa.


      • MielenkiintoistaLuettava

        Oli edellisessä työssä pitkään. Jos blogia lukee taakse päin, niin sieltä löytyy syyt.
        Irtisanottiin YT-neuvotteluilla.


      • Niittymaisema

        Limingassahan kävi niin, että päätettiin yhdistää musiikkiopiston rehtorin ja lukion rehtoruus, joten päästiin yt:hin ja saatiin musiikkiopiston rehtori ulos. Ei kai yhdistelmävirkaan edes sitten saatu pätevää henkilöä.


      • PerusasiatHaltuun

        Limingassa kokeneet kunta-ammattilaiset osasivat asiansa. Eivät yrittäneet yksilöperusteista irtisanomista, vaan veivät homman läpi viran lakkauttamisen kautta. Virkamiehen irtisanominen yksilöperusteella kun ei käytännössä ole helppo homma. Nyt Kittilän kokemusta vailla olevat hallinnosta vastaavat lähtevät tielle, joka ei tule onnistumaan ja maksaa kuntalaisille isot rahat.


      • Kirkkainsaavutus
        PerusasiatHaltuun kirjoitti:

        Limingassa kokeneet kunta-ammattilaiset osasivat asiansa. Eivät yrittäneet yksilöperusteista irtisanomista, vaan veivät homman läpi viran lakkauttamisen kautta. Virkamiehen irtisanominen yksilöperusteella kun ei käytännössä ole helppo homma. Nyt Kittilän kokemusta vailla olevat hallinnosta vastaavat lähtevät tielle, joka ei tule onnistumaan ja maksaa kuntalaisille isot rahat.

        Onhan se tosissaan hienoa, että Kittilän päättäjien ylin tavoite on irtisanomisosaamisen kasvattaminen. Sitten kun kaikki kynellekykevät kaatavat työkseen kaljaa junttikuppilassa kuningattaren leivissä maksamatta veroja on tavoite saavutettu. Fiksuimmat pääsevät ihan revontuliopistoon opiskelemaan jotain arktista käsityötä ja kotiseutuoppia.


      • Mieköseolin
        Niittymaisema kirjoitti:

        Limingassahan kävi niin, että päätettiin yhdistää musiikkiopiston rehtorin ja lukion rehtoruus, joten päästiin yt:hin ja saatiin musiikkiopiston rehtori ulos. Ei kai yhdistelmävirkaan edes sitten saatu pätevää henkilöä.

        Nyt kun näitä valitusasioita voi lukea netistä ihan vapaasti, niin olisiko lukion rehtoriksi pitänyt valita musiikkiopiston entinen rehtori, jolla ei ole lukionopettajan pätevyyttä. Suuresti ihmetyttää myös se, että Kittilän sivistystoimenjohtajaksi on valittu musiikin maisteri. Antaako Sibelius-Akatemiasta valmistuminen tai tohtorikoulutuksessa oleminen pätevyyden hoitaa kaikkea hallintoa sivistyspuolella...?


      • Vaatimukset
        Mieköseolin kirjoitti:

        Nyt kun näitä valitusasioita voi lukea netistä ihan vapaasti, niin olisiko lukion rehtoriksi pitänyt valita musiikkiopiston entinen rehtori, jolla ei ole lukionopettajan pätevyyttä. Suuresti ihmetyttää myös se, että Kittilän sivistystoimenjohtajaksi on valittu musiikin maisteri. Antaako Sibelius-Akatemiasta valmistuminen tai tohtorikoulutuksessa oleminen pätevyyden hoitaa kaikkea hallintoa sivistyspuolella...?

        Ainakin työkokemus on parempi kuin hallintojohtajaksi hakeneilla.

        Kittilä ei ole enää luotettu työnantaja kunnanjohtajaan laittoman irtisanomisen jälkeen. Kun vrt. kunnanjohtajana haussa sivuutettiin täysin monen vuoden kokemuksen osaavat, niin se vahvisti käsitystä surkeana työpaikkana.


      • Suurialuepienisivistys
        Mieköseolin kirjoitti:

        Nyt kun näitä valitusasioita voi lukea netistä ihan vapaasti, niin olisiko lukion rehtoriksi pitänyt valita musiikkiopiston entinen rehtori, jolla ei ole lukionopettajan pätevyyttä. Suuresti ihmetyttää myös se, että Kittilän sivistystoimenjohtajaksi on valittu musiikin maisteri. Antaako Sibelius-Akatemiasta valmistuminen tai tohtorikoulutuksessa oleminen pätevyyden hoitaa kaikkea hallintoa sivistyspuolella...?

        Varmaan aika paljon kovemman pätevyyden kuin vaikkapa maantiedon opettajalla olisi.


    • Hemppamies

      Pystyykö tuota Kittilän vuosia kestänyttä ja yhä vain jatkuvaa kriisiä kiteyttämään muutamaan lauseeseen? Onko tässä sivistyneestä maailmasta vieraantunut
      despoottipoliitikko /paikallismafia taustalla? Kiinnostaa tietää juurisyy, vaikkakin erittäin surullista seurata maineen nopeaa rapautumista. Kohta hienosta kunnasta tehdään aikaa kestäviä pilkkameemejä

      • Kittilä-kittiläläisille

        Mitään ette voi.


        Kittilässä tehdään niin kuin kittiläläiset haluavat. Kittilässä ei tehdä niin kuin muut haluavat.


    • Mattiz4u

      Enpä ole nähäny enkä kuullu koko sivistäjjää ei ole ressiä vaikka ei sivistäkhään ennää

    • hommaariittää

      Taisi haastattelussa ilmoittaa että lakimies tulee taas Kittilää sivistämään. Tulikohan se irtisanominen hoidettua kaikkien sääntöjen mukaisesti? Kas siinähän sitä on ensi vuodeksi taas oikeudenkäyntihommia Kittilällä. Sinnehän täytyy oikein istuntopaikka perustaa ja siirtää työvoimaa muualta käräjiä pitämään pariksi kolmeksi vuodeksi.

    • Uusivirkamies

      Kittilän kunnan nettisivujen yhteystiedoista löytyy yllätys. Siellä on jo uusi vs. sivistystoimenjohtaja merkittynä, vaikka edellinen sai potkut just. Eläkeläinen Aarne Mäkelä. Onko tietoa milloin paikka on laitettu auki ja miten Mäkelä valittu? Kunnan pöytäkirjat ei anna vastausta.

      • Miksinäin

        Tieto löytyy 8.1 kunnanhallituksen pöytäkirjasta. Eli vt. kunnanjohtajan paikkaa hakenut on nyt uusi vt.sivistystoimenjohtaja.

        Tiedoksiannettavat/ajankohtaiset asiat
        Khall
        Vs. kunnanjohtaja tiedottaa seuraavista asioista:
        1. Vt toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari esittelee Levin Matkailu Oy:n ajankohtaisia asioita.
        2. Sivistystoimenjohtajan sijaisuusjärjestelyt
        3. Katsaus asuntotilanteeseen Kittilän kirkonkylällä/Levillä. Paikalla Kittilän Vuokratalot Oy:n toimitusjohtaja Timo Sattanen.
        4. Vs. kunnanjohtaja: Merkitään tiedoksi


      • KukaMitaKenen
        Miksinäin kirjoitti:

        Tieto löytyy 8.1 kunnanhallituksen pöytäkirjasta. Eli vt. kunnanjohtajan paikkaa hakenut on nyt uusi vt.sivistystoimenjohtaja.

        Tiedoksiannettavat/ajankohtaiset asiat
        Khall
        Vs. kunnanjohtaja tiedottaa seuraavista asioista:
        1. Vt toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari esittelee Levin Matkailu Oy:n ajankohtaisia asioita.
        2. Sivistystoimenjohtajan sijaisuusjärjestelyt
        3. Katsaus asuntotilanteeseen Kittilän kirkonkylällä/Levillä. Paikalla Kittilän Vuokratalot Oy:n toimitusjohtaja Timo Sattanen.
        4. Vs. kunnanjohtaja: Merkitään tiedoksi

        Lisää Tiedoksiannettavat/ajankohtaiset asiat

        35/01.01.03/2018

        Khall 18.12.2018 § 464

        Vs. kunnanjohtaja antaa tiedoksiannon Lapin poliisille tehdystä tutkintapyynnöstä liittyen salassa pidettävien asiakirjojen oikeudettomaan luovutukseen.

        Vs. kunnanjohtaja:
        Merkitään tiedoksi.


      • ulkopuolelta

        Eihän tämä ole mahdollista kun Kittilässä. Kunnanjohtaja antaa salaiseksi luokiteltuja päätöksiä ulos, muttei anna julkiseksi luokiteltuja pääksiä ulos ei sitten millään.??? Pitäisköhän jopa perustuslakia muuttaa.


    • sairaskylä

      Kyllä tet kittiläläiset ootta sairasta porukkaa. Pirukhan sinne asetu.

    • Mitä_luovutti

      Ei kukkaan satu tietämään mikä on ollut niin salaista että pitää rikosta tutkia
      Jos riepu on löytänyt kunnanhallituksen hukassa olevia papereita. Tuntuu olevan paikka jonne helposti häviää salkku jos toinenkin.

    • tämäonavoin

      No ku sattuu olehmaan Kittilässä niin, että SALAISET paperit onki avoimia ja Avoimet paperit onki salaisia. Se häätyy sinun tietää.

    • että...silleen

      Taitaa näistä potkuista tulla potkun antajille kallis lasku. Sairaslomalla sanotaan irti 🤣 laiton irtisanominen selvästi. Onhan siitä Sanna-mammasta toinenkin kunnantyöntekijä tehnyt tutkinta pyynnön. Sen lisäksi hän on hankkinut itelensä muitakin syytteitä.

      • Taastyperiäväitteitä

        Kerrotko lisää väitteestäsi, että sairaslomalla olevan henkilön irtisanominen olisi laitonta? Kyseessähän ei ole sairauden takia tehty irtisanominen(senkin voi tehdä).


      • Julkishallinnosta

        Irtisanomisen tehnee laittomaksi se, että sairauslomalla olevaa ei voi velvoittaa osallistumaan irtisanomiseen liittyviin kuulemisiin tai antamaan omaa vastinettaan.
        Otetaanpa esimerkki: henkilö makaa vakavasti sairaana sairaalassa ja hänet irtisanotaan sillä aikaa. Onko silloin annettu irtisanotulle/-sanottavalle mahdollisuus antaa vastineensa tai kiistää irtisanomisperusteet? Maalaisjärjellä ajateltuna työnantaja syyllistyy silloin laittomaan irtisanomiseen.


      • IsoA1955
        Julkishallinnosta kirjoitti:

        Irtisanomisen tehnee laittomaksi se, että sairauslomalla olevaa ei voi velvoittaa osallistumaan irtisanomiseen liittyviin kuulemisiin tai antamaan omaa vastinettaan.
        Otetaanpa esimerkki: henkilö makaa vakavasti sairaana sairaalassa ja hänet irtisanotaan sillä aikaa. Onko silloin annettu irtisanotulle/-sanottavalle mahdollisuus antaa vastineensa tai kiistää irtisanomisperusteet? Maalaisjärjellä ajateltuna työnantaja syyllistyy silloin laittomaan irtisanomiseen.

        Nimimerkki "julkishallinnosta" on harvinaisen oikeassa. Kuuleminen on suoritettava "vaikka sairaalan vuoteen vieressä". Kuuleminen on suoritettava myös melko nopeasti heti sen jälkeen kun syy irtisanomiseen on ilmennyt.

        Siltä näyttää että tässäkin on tehty "Mäkelät". Mahtaako varoitus löytyä. Mikäli todistettavasti annettua ja dokumentoitus varoitusta ei löydy niin kunta häviää tämänkin casen.

        Kittilässähän ei laista ja sivistyneestä toiminnasta ole menneinä vuosinakaan välitetty. Miksi nytkään välitettäisiin. Paskakuskeja ovat sutkit, sanon minä!


    • AjatuksiaKaiTulevaisuude

      Miksi Sodankylästä lähti porukkaa?
      Miksi sivistystyön johtajat eivät pysy Lapin kunnissa?
      Sodankylän tapahtuman pistävät miettimään uutta rekryä.
      Olikohan valinta viisas?

      • Otetaanselvää

        Lapin Kansa elokuussa 2018: "Sodankylän kunnanjohtaja Viljo Pesosesta ja sivistystoimenjohtaja Risto Variksesta on tehty tutkintapyyntö. Tutkintapyynnön teki virkavapaalla oleva Sodankylän talous- ja hallintojohtaja Päivi Vauhkonen." Tarkoititko tätä juttua? Eihän näistä ole rekrytoitu ketään Kittilään?


    • Avoin-hallinto

      Katsotaan selvittääkö Hynynen mitä nämä nyt haluavat tutkia? Onko tutkintapyynnön tarkoitus luoda ilmapiiri jonka turvin irtisanominen voidaan tehdä?
      Jos on luovutettu salaista tietoa, niin mitä se on? Mitä se voisi olla, Kittilässä ei ainakaan liikesalaisuuksia kunnioiteta.

    • mie-eppäilen

      Suattaa olla, että on tietoa, jotta suuri johtaja on lepso. Jos sen tievon on lipsauttanu jollekulle, niin ei se muuta tarvikhan.
      Uskonlahkolainenhan ei voi olla muutako semmonen, että jos on naisimmeinen niin miehistä häätyy tykätä miespuolheinen taas ei voi tykätä ko naaraspuolisesta "uskonveljesthän", ainakhan julkisesti.

      • tuttuvihannes

        Nooh...onhan niitä muitakin samasta sukupuolesta tykkääviä Kittilässä ja ihan korkeassa poliittisessa ja liike-elämän asemassa. Näin ollen pitää antaa kaikkien kukkien kukkia eikä se voi olla syy katsoa ketään "vinoon".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6489
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4193
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2597
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1538
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe