Köyhän kaverit Lipponen ja demukat

indeksin.taitto

Ottaa päähän kun on pieneläkettä saava. Nyt monet suunnittelevat viikonlopun ruokanautintoja. Sisäfilettä ja kermaperunoita...Eipä tartte paljoo miettiä..kaurahiutaleita veteen ja kattilaan . Päivälliseksi sit makarooneja suolaveteen..Illalla muutama pieru ja perse kalleen. Kiitos Paavo Lipponen, sostemi vielä kerran kun taitoit meiltä eläketuloa oikein kunnolla. Voi kun tulis kevät äkkiä ja sais lakkokenraali Rinnettä äänestää. Ettei vaan kurjuus hellittäis.

32

344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seinään_menee

      Hätähuuto kepulaisilta kyllä eläkkeistä saa syyttää Sipilän hallitusta joka on jäädyttänyt eläkkeet jotka eivät ole nousseet vuosiin, eivätkä nouse. Puhut taitetusta indeksistä etkä edes tiedä mitä se tarkoittaa ja minkälaisiin eläkkeisiin se vaikuttaa.
      Jos sinulla olisi ymmärrystä mitä taitettu indeksi tarkoittaa et noin typeriä kirjoittelisi.

      Kepulaisilla on nyt hätä kun Sipilä politiikallaan on ajamassa Keskustapuolueen tuhoon katso ja avaa linkki
      https://www.iltalehti.fi/politiikka/317fcfa8-d846-48cd-8a2a-a24b0630ff44_pi.shtml

      • vakta.on.vaktoja

        Kyl taitettu indeksi on laskenut eläketuloa jo hyvin kauan. Kirjoota mitä lystäät. Totuutta ei voi muuttaa vaikka oisit kuinka vankkumaton demari hyvään. Lipponen leikkasi köyhihien eläkeläisten tuloja pysyvästi.


    • Mani_mani

      Eläkeläisiltä otetaan aina ensimmäiseksi, oli hallituksessa mikä ryhmittymä hyvänsä. Niillä ne rahat on.

    • temporemores

      65 vuota ihmisellä on aikaa varautua kansaneläkeikään. Jos siihen mennessä ei ole kertynyt vanhuuden turvaa, on se omaakin saamattomuutta.

      Varautukaa, ihmiset hyvät. Ei nyt auta yhteiskunnan varaan tykkänään nojautua.

      • jos.vielä.eletään.70v

        Taisit unohtaa että nuoremmat sukupolvet saavat eläkettä vasta 70-vuotiaana.


      • Pekkapellervo

        Sehän se niin suututtaa, kun pienestä duunarin palkasta on pihistänyt vähän sukan varteen, niin nyt pitää alkaa ne säästöt syömään ja raha hupenee niin, että pelottaa kohta kerjuulle lähtö.
        Ikänäni en ole asumis- tai mitään muita tukia hakenut/saanut/tarvinnut ja nyt pitänee alistua hakemaan, kun duunarin eläke on pieni, vaikka työtä tehnyt 44 v.

        Temporemoresille sanoisin, että pienestä palkasta on vaikeaa säästää kovin paljon, kun ihan koko ikäni on pitänyt pihtailla joka asiassa. Lapset, monta veronmaksajaa olen kasvattanut sekä kouluttanut. Itse en ole edes yhtään kertaa ollut vielä lentokoneessa -( aattele, nykyaikana), kun aina on olleet lapset etusijalla. Elän köyhyydestä huolimatta mielekästä elämää, en kaipaa lentelyä lomille ja pärjäisin hyvin muuten mutta pakostakin säästöt hupenee ja pelottaa, että entä sitten kun ne on syöty..

        Auto on vanha, työssä ollessa hankittu. Siitä pitänee luopua. Asunto pitänee vaihtaa pienempään.
        Vaatteisiin varaa vain äärimmäisessä hädässä. Laitan hyvää perus kotiruokaa ja yritän ostaa järkevästi, ei missään kohtaa pröystäillen.

        Vastaas nyt Temporemores, että minkä verran niitä rahoja pitäisi olla jemmassa vanhuuden varalle? Ensin köyhä vaikka aina työssä ja vielä köyhempi eläkkeellä. Perus suoritusportaan duunarin elämä on just sitä.


    • OmakinOnTaittunut

      Tuossa alla tietoa tuosta taitetusta indeksistä:
      Mikä on taitettu indeksi ja miten sen käyttöönotto tapahtui?
      Taitettu indeksi tarkoittaa sitä, että työeläkkeiden korotuksia laskettaessa korotuksiin vaikuttaa hintojen nousu (kuluttajahintaindeksi) 80 % ja palkkojen nousu (ansiotasoindeksi) 20 %.
      ​Taitetun indeksin käyttöön ottaminen työeläkkeiden korotuksissa
      Taitettu indeksi otettiin käyttöön kahdessa vaiheessa. Ensimmäisen kerran se otettiin käyttöön vuoden 1996 alusta voimaan tulleen työeläkeuudistuksen yhteydessä. Tällöin laskentatavan piiriin otettiin 65 vuotta täytäneet. Toisessa vaiheessa taitettu indeksi tuli koskemaan myös alle 65-vuotiaita. Tämä tapahtui vuoden 2005 alussa voimaan tulleen työeläkeuudistuksen yhteydessä.

      Ennen uudistusta työeläkekorotusten laskentaan vaikuttivat painoarvoltaan
      - hintojen muutos 50 %
      - palkkojen muutos 50 %

      Taitetun indeksin vaikutuksesta painoarvot ovat
      - hintojen muutos 80 %
      - palkkojen muutos 20 %

      Ensimmäinen vaihe
      Laskentatavan piiriin luettiin 65 vuotta täyttäneet.

      Hallituksen esitys
      Paavo Lipposen ensimmäinen hallitus oli aloittanut toimintansa 13.4.1995. Syyskuussa 1995 annettiin Hallituksen esitys eduskunnalle yksityisalojen työeläkejärjestelmän uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi HE 118/1995.
      Esitys liittyi vuoden 1996 talousarvioesitykseen ja käsiteltiin sen yhteydessä.

      Eduskuntakäsittely
      Hallituksen esitys HE 118/1995 ilmoitettiin annetuksi eduskunnalle 29.9.1995. Lähetekeskustelu 5.10.1995
      Ensimmäinen käsittely 16.11.1995
      Toinen käsittely 21.11.1995

      Asian valmisteli eduskunnassa sosiaali- ja terveysvaliokunta, jolle perustusvaliokunta antoi lausuntonsa: PeVL 13/1995

      Eduskunta hyväksyi uudistukseen sisältyneet lait osin muutettuna eli valiokunnan mietinnön mukaisena ja osin täysin hallituksen esityksen mukaisena. Hallituksen esitykseen koskien indeksin muuttamista valiokunta ei tehnyt muutosehdotusta.

      Taitetun indeksin käyttöönotto hyväksyttiin eduskunnan hyväksyessä koko eläkeuudistuksen eli uudistukseen sisältyneet lait.

      Kolmas käsittely, jossa äänestettiin lakiehdotusten hyväksymisestä tai hylkäämisestä oli 28.11.1995. (Asian käsittely alkoi pöytäkirjan Ptk 113/1995 sivulta 2918, äänestys lakiehdotusten hyväksymisestä tai hylkäämisestä on sivulla 2925, äänestys 3). Lakiehdotukset hyväksyttiin äänin Jaa 119, Ei 25, Tyhjiä 21, Poissa 34.

      Kun eduskunta hyväksyi uudistukseen sisältyneet lait, antoi se lausuman, jossa edellytettiin hallituksen seuraavan kahdesta erillisestä indeksistä mahdollisesti aiheutuvia ongelmia ja ryhtyvän tarvittaessa toimenpiteisiin ongelmien ratkaisemiseksi.

      • OmakinOnTaitettu

        Taitettu indeksi siis vaikuttaa vain eläkkkeitten korotukseen. Muutoksen vaikutus on eläkkeen saajan kannalta kohtuullisen pieni jos tarkastellaan pelkästään korotuksen vaikutusta. Hintojen muutoksen vaikutuksen painoarvo muuttui 50% ->80% ja palkkojen painoarvo muuttui 50% ->20%.
        Nykyisillä palkankorotusten tasolla on muutos käytännössä merkityksetön.

        Kun puhutaan eläkkeitten pienuudesta, täytyy aina muistaa miten eläke kertyy. Nykyisin eläkettä kertyy koko työuran ajan 1,5% vuosiansiosta. Vuosiansio taas koostuu kaikista vuodenaikaisista ansioista. Jos tekee ylitöitä, vuosiansio kasvaa joten myös eläkekertymä kasvaa. Myös kaikki muut sivutulot kasvattavat vuosiansioita.
        Kannattaa siis olla ahkera ja tehdä kovasti töitä niin ei tarvitse valittaa tyhjänpäiväisestä taitetusta indeksistä.


      • Mollituunari
        OmakinOnTaitettu kirjoitti:

        Taitettu indeksi siis vaikuttaa vain eläkkkeitten korotukseen. Muutoksen vaikutus on eläkkeen saajan kannalta kohtuullisen pieni jos tarkastellaan pelkästään korotuksen vaikutusta. Hintojen muutoksen vaikutuksen painoarvo muuttui 50% ->80% ja palkkojen painoarvo muuttui 50% ->20%.
        Nykyisillä palkankorotusten tasolla on muutos käytännössä merkityksetön.

        Kun puhutaan eläkkeitten pienuudesta, täytyy aina muistaa miten eläke kertyy. Nykyisin eläkettä kertyy koko työuran ajan 1,5% vuosiansiosta. Vuosiansio taas koostuu kaikista vuodenaikaisista ansioista. Jos tekee ylitöitä, vuosiansio kasvaa joten myös eläkekertymä kasvaa. Myös kaikki muut sivutulot kasvattavat vuosiansioita.
        Kannattaa siis olla ahkera ja tehdä kovasti töitä niin ei tarvitse valittaa tyhjänpäiväisestä taitetusta indeksistä.

        Niimpä, tuohan on helppo laskea. Eläkkeelle siirtymisen ikäraja nousee elinikäodotteen mukaisesti. Jos vaikka ajatellaan nykyisen lain mukaista eläkeikää vaikkapa 10 vuoden kuluttua, on eläkeelle siirtymisikä ehkäpä 67 vuotta.
        Otetaanpa esimerkkitapauksia kaksi, herra ja rouva B.

        Herra A hankkii vuodessa 40 000 €. Se riittää hänelle eikä hän suostu ylitöihin eikä häntä kiinnosta muutkaan lisäansio. Hän aloittaa työnsä 20 vuotiaana ja jää eläkkeelle 67 vuotiaana jolloin hänen eläkekertymänsä on 47 * 1,5% * 40 000 € =2820 €/kk.

        Rouva B hankkii myös vuodessa 40 000 €. Hän on kuitenkin virkeä ja tekee tarvittaessa ylitöitä ja vielä sen lisäksi hieman muuta työtä. Hänen vuosiansiokseen kertyy 45 000€.
        Myös rouva B eläköityy 67 vuotiaana jolloin hänen eläkekertymäkseen muodostuu 47 * 1,5% *
        45 000 €=3172,5 €.

        Kannattaa siis aktiivivuosinaan tehdä töitä jolloin se palkitaan myös eläkkeen muodossa. Taitettu tai taittamaton indeksi ei korjaa aktiivivuosina tekemätöntä työtä.


      • KuurojenHallitus

        Sipilän hallituksen toimesta nuoremmat sukupolvet raatavat työssä vielä 70-vuotiaina ilman mahdollisuutta jäädä eläkkeelle.


    • olisikoOMA_vika

      Lähdin Kemijärveltä 1973 kansakoulun, ja ammattikoulun käyneenä eteläsuomen työmarkkinoille, työtä oli tarjolla myös jatko koulutusmahdollisuuksia. Eläkkeelle jäin muutama vuosi sitten. Nyt eläkkeeni on 3150€/kk johon olen tyytyväinen.

      Ei ollut herkkua nuorena lähteä maailmalle olisi tehnyt mieli metsästellä ja kalastella ja käydä satunnaistöäissä niinkin olisin pärjäillyt olihan vanhemmat tukena.

      Varmasti nyt jotka ovat Kemijärvellekkin aikoinaan ei vakituista työtä ole ollut kaikille. Vuosiansiot ovat jääneet pieniksi jonka perusteella nyt eläkkeet maksetaan. Kyllä syy on enemmän oma kuin Lipposen. Meidän nuoruudessamme oli työtä toisin kuin nyt, silloin jotka älysivät lähteä Ruotsiin tai eteläsuomeen pärjäävät nyt hyvin eikä valittele taitetuista indekseistä.

      • katotaanpa.pörssiin

        Joo mut totuus on et pieneläkkeitä saavien eläketulo on tippunut reaalisesti Kiitos toveri Lipposen. Näin se vain on...Ei se miksikään muutu vaikka täällä kirjootellaan mitä hyvänsä.


      • oletko_ollut_työssä
        katotaanpa.pörssiin kirjoitti:

        Joo mut totuus on et pieneläkkeitä saavien eläketulo on tippunut reaalisesti Kiitos toveri Lipposen. Näin se vain on...Ei se miksikään muutu vaikka täällä kirjootellaan mitä hyvänsä.

        Kyllä suurin syy on hallituksen eläkkeiden jäädytys. Jankkaat asiasta josta et taida oikein älytä. Perehdy ylempänä oleviin selvityksiin siellä selvitetään tarkasti mitä tarkoittaa taitettu indeksi ja mitenkä se vaikuttaa.

        Taitaa sinullakin suurin syy olla heikoissa ansioissa elämäsi varrella. Olisit hakeutunut oikeisiin töihin niitä kun olisi ollut aikoinaan. Linnunlaulua kuuntelemalla eläke ei kartu.


      • sinipiikaset

        On se kumma kun joillakin tarve selittää et tehty saadaan tekemättömäksi kun toveri sen tekee.


      • Pylli-täti
        oletko_ollut_työssä kirjoitti:

        Kyllä suurin syy on hallituksen eläkkeiden jäädytys. Jankkaat asiasta josta et taida oikein älytä. Perehdy ylempänä oleviin selvityksiin siellä selvitetään tarkasti mitä tarkoittaa taitettu indeksi ja mitenkä se vaikuttaa.

        Taitaa sinullakin suurin syy olla heikoissa ansioissa elämäsi varrella. Olisit hakeutunut oikeisiin töihin niitä kun olisi ollut aikoinaan. Linnunlaulua kuuntelemalla eläke ei kartu.

        Aivan selvä tosiasia on se, että on paljon ihmisiä kenellä on hyvin pieni eläke. Lapissa varsinkin, kun sodan jälkeiselle sukupolvelle jaettiin asutustiloja, juuri ja juuri se elätti kovalla työllä isännän ja emännän sekä kymmenpäisen lapsilauman. No, nämä ison joukon veronmaksajia yhteiskuntaa hyödyttämään kasvattaneet ovat kohta viimeisetkin mullan alla.

        Näistä köyhistä oloista lähteneet jälkeläiset työllistyivät suhteellisen hyvin, osa Ruotsiin. Ei siihen aikaa ollut jokaiselle korkeakoulu opiskelupaikkoja. Tehtiin työtä mitä saatiin, muutettiin työn perässä, perustettiin perhe ja yritettiin tulla toimeen pienillä palkoilla ja turvata lapsille kouluttautumisen myötä parempi elämä.

        Kouluja on käyty jne ja korvaan kalskahtaa edellise kirjoitus: Olisit hakeutunut oikeisiin töihin....

        Pitää jokaisen maisterin, tohtorin, insinöörin, lääkärin ja koulutetun muistaa, että tässä maassa on yhä hyvin, hyvin paljon suoritusportaan matalapalkkaista perusduunia ja JONKUN NEKIN TYÖT PITÄÄ TEHDÄ. On kaupan kassaa, siivojaa, kioskimyyjää, varastomiestä, raksahemmoa, perushoitajaa, kotiavustajaa, koulunkäynnin ohjaajaa, kokkia, ruokapalvelun työntekijää tehtaan työläistä ym ym joita ilman koulutetulle ei palvelu pelaa. Näille hommille yhteistä on pieni palkka ja tulevaisuudessa huono eläke.

        Kaikille ei vieläkään riitä isopalkkaisia virkoja vaan monikin pitkästi opiskellut, jopa maisteri istuu kaupan kassalla, laskee kaljaa tuoppiin , tai tekee sitä mitä "katotaampa pörssiin" ei pidä oikeana työnä. Helppo olla ilkeä ja ivata matalapalkka-alojen työläisiä, kun itsellä on käynyt onni elämässä.


      • näin_se_menee
        Pylli-täti kirjoitti:

        Aivan selvä tosiasia on se, että on paljon ihmisiä kenellä on hyvin pieni eläke. Lapissa varsinkin, kun sodan jälkeiselle sukupolvelle jaettiin asutustiloja, juuri ja juuri se elätti kovalla työllä isännän ja emännän sekä kymmenpäisen lapsilauman. No, nämä ison joukon veronmaksajia yhteiskuntaa hyödyttämään kasvattaneet ovat kohta viimeisetkin mullan alla.

        Näistä köyhistä oloista lähteneet jälkeläiset työllistyivät suhteellisen hyvin, osa Ruotsiin. Ei siihen aikaa ollut jokaiselle korkeakoulu opiskelupaikkoja. Tehtiin työtä mitä saatiin, muutettiin työn perässä, perustettiin perhe ja yritettiin tulla toimeen pienillä palkoilla ja turvata lapsille kouluttautumisen myötä parempi elämä.

        Kouluja on käyty jne ja korvaan kalskahtaa edellise kirjoitus: Olisit hakeutunut oikeisiin töihin....

        Pitää jokaisen maisterin, tohtorin, insinöörin, lääkärin ja koulutetun muistaa, että tässä maassa on yhä hyvin, hyvin paljon suoritusportaan matalapalkkaista perusduunia ja JONKUN NEKIN TYÖT PITÄÄ TEHDÄ. On kaupan kassaa, siivojaa, kioskimyyjää, varastomiestä, raksahemmoa, perushoitajaa, kotiavustajaa, koulunkäynnin ohjaajaa, kokkia, ruokapalvelun työntekijää tehtaan työläistä ym ym joita ilman koulutetulle ei palvelu pelaa. Näille hommille yhteistä on pieni palkka ja tulevaisuudessa huono eläke.

        Kaikille ei vieläkään riitä isopalkkaisia virkoja vaan monikin pitkästi opiskellut, jopa maisteri istuu kaupan kassalla, laskee kaljaa tuoppiin , tai tekee sitä mitä "katotaampa pörssiin" ei pidä oikeana työnä. Helppo olla ilkeä ja ivata matalapalkka-alojen työläisiä, kun itsellä on käynyt onni elämässä.

        Kyse ei ole ollenkaan että olttais ilkeitä matalapalkkaisille, vaan siitä on erimielisyyttä kun pieni eläke laitetaan Lipposen syyksi. En ole Lipposen kannattaja kuitenkin yritän kateslla niinkuin asiat todellisuudessa ovat. Osa ei halua tai pysty ottamaan asioista selvää ja suhteuttamaan niitä.
        Kuten monesti on selvitetty mikä on taitettu eläkeindeksi ei se joillakin vain mene päähän. Tälläiset henkilöt ovat eri puolueille helppo saalis jotka eivät itse ota asioista selvää, elävät toisten mielipiteiden varassa. Ketjussa on joku selvittänyt puoluettomasti ja asiallisesti mitä taitettu indeksi tarkoittaa siihen kannattaa tutustua.


      • tossutti
        näin_se_menee kirjoitti:

        Kyse ei ole ollenkaan että olttais ilkeitä matalapalkkaisille, vaan siitä on erimielisyyttä kun pieni eläke laitetaan Lipposen syyksi. En ole Lipposen kannattaja kuitenkin yritän kateslla niinkuin asiat todellisuudessa ovat. Osa ei halua tai pysty ottamaan asioista selvää ja suhteuttamaan niitä.
        Kuten monesti on selvitetty mikä on taitettu eläkeindeksi ei se joillakin vain mene päähän. Tälläiset henkilöt ovat eri puolueille helppo saalis jotka eivät itse ota asioista selvää, elävät toisten mielipiteiden varassa. Ketjussa on joku selvittänyt puoluettomasti ja asiallisesti mitä taitettu indeksi tarkoittaa siihen kannattaa tutustua.

        Korkeimmin koulutetuilla naisvaltaisilla aloilla aivan surkeaa palkkaa. Miespuolisten esimiesten alaisina kaikkein kammottavin tilanne. Parin vuoden ammattikoulutuksella mies saa jo melkoista tuntipalkkaa eräillä aloilla.


    • arvatkaavaa

      onneksi on kansanedustajan eläke.tääs nyt nautiskelen tota 2 luokan konjakkia ja röyhyttelen kunnon kull--kokoon verrattua sikaaria.koht taxi noutaa ja lyön senkin entisen työnantaja piikkiii.et eikööhä tää eläkeläiselle riitä tää eläke.2kautta ja manit flakassa.

    • HassaSetä

      Eläkettä kertyy 1,5% vuosiansiosta eikä siihen auta Lipposen taitettu indeksi. Eläke kerrytetään työssäoloaikana eikä se korjaannu korotuksilla olipa sitten käytössä taitettu tai taitamaton indeksi.

      • se.vain.onpi.näin

        Jo yli 20 vuotta oomma kärsineet toveri Lipposen sdp taitetusta indeksistä. Siitähän ei pääse mihinkään vaikka sdp ;n toverit yrittää kaikin keinoin toista väittää.


    • sipilän-kuvatoimet

      Lomarahojen leikkaukset, työajan lisäykset, työttömyysturvan heikentäminen, irtisanomissuojan heikentäminen ja eläkeiän myöhentäminen heikentävät eläketurvaa. Kepu-kokoomus-siniset asialla.

    • EläkeUggeli

      Se ompi tämä Suomi köyhä maa. Köyhän maan rahnat loppuupi hyvin äkkiä jos ei taittele inteksiä. Se kannattaapi taittaa ainaski kahtehen kertaan ja sitte vielä viikata niin jo alakaapi rahnat riittämään.

      Tämä inteksin taittelu on oikeasti aivan tyhyjänpäivästä höpöttelyä. Kaikki sen oikiasti tietääkin miten eläke oikeasti kertyypi. Ei sitä eläkettä milhän korotuksila korijata jos sitä ei ole työsäoloaikana tullu kerätyksi. Eläkhen korotuksen tarkotus onpi että ukko ja akka saapi leipänsä hommattua vaikka hinnat sattus nousemhan.
      Palakat nouseepi nykyisten niin vähän ja inflaatio on niin olematon ettei ne eläkhet ennää juuri nouse.

      • aamutuimaan

        Niin ja kun se eläke ei nouse samoin kuin palkat..Tää on just se Lipposen taitto. Elikkä eläkkeiden taso tippuu koko ajan reaalisesti. Köyhyys kasvaa pieneläkeläisten piiriissä alinomaan. Näin toveri toveria lyö.


      • Googlammalla_totuutta
        aamutuimaan kirjoitti:

        Niin ja kun se eläke ei nouse samoin kuin palkat..Tää on just se Lipposen taitto. Elikkä eläkkeiden taso tippuu koko ajan reaalisesti. Köyhyys kasvaa pieneläkeläisten piiriissä alinomaan. Näin toveri toveria lyö.

        Palkathan ei liioin ole Suomessa viimevuosina nousseet, samoin kuin muualla Euroopassa.

        Kannattaa perehtyä nykyisen hallituksen toimiin eläkeläisiä kohtaan ja miettiä mitä eläkeiden jäädytys tarkoittaa.

        https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000001892202.html

        https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000001892202.html

        Olette kuitenkin niin aivopestyjä totuutta on vaikea hyväksyä kyllä sylttytehdas on lähempänä kuin luullaankaan.


      • ei.totuutta.muuteta

        Ketkähän ovat aivopestyjä ? Jos väitää et pieneläkeläisten ostovoima ei ole laskenut jo yli 20 vuotta Lipposen indeksin taiton vuoksiniin hänhän on aivopesty. Tovereiden teot yritetään kullata vaikka nois mullasta.


      • toivotonTapausOlet
        ei.totuutta.muuteta kirjoitti:

        Ketkähän ovat aivopestyjä ? Jos väitää et pieneläkeläisten ostovoima ei ole laskenut jo yli 20 vuotta Lipposen indeksin taiton vuoksiniin hänhän on aivopesty. Tovereiden teot yritetään kullata vaikka nois mullasta.

        Olet toivoton tapaus et käsitä etkä tule käsittämään ottaisit itse selvää. Pieneläkkeisiin ei taitetulla indeksillä ole merkitystä. Kysy joltakin eläkealan asiantuntijalta, joka ei ole kepulainen, mieluimmin puolueeton.


      • 739862
        ei.totuutta.muuteta kirjoitti:

        Ketkähän ovat aivopestyjä ? Jos väitää et pieneläkeläisten ostovoima ei ole laskenut jo yli 20 vuotta Lipposen indeksin taiton vuoksiniin hänhän on aivopesty. Tovereiden teot yritetään kullata vaikka nois mullasta.

        https://www.iltalehti.fi/politiikka/201712192200616614_pi.shtml

        Jos eläkkeet tuntuvat pieniltä olisiko Sipilä ollut asialla


      • muunneltu.totuus
        toivotonTapausOlet kirjoitti:

        Olet toivoton tapaus et käsitä etkä tule käsittämään ottaisit itse selvää. Pieneläkkeisiin ei taitetulla indeksillä ole merkitystä. Kysy joltakin eläkealan asiantuntijalta, joka ei ole kepulainen, mieluimmin puolueeton.

        Älä höpötä. Minäkin oon nähny 20 v. aikana kuinka mun eläke on ostovoimaltaan laskenut koko ajan. Se johtuu juuri tyosta toveri Lipposen indeksin taitosta. Se ei mihinkään muut vaikka toverit toisin yrittää todistaa. Ei tuu demkalle ääntä.


      • pessuhanOletkin
        muunneltu.totuus kirjoitti:

        Älä höpötä. Minäkin oon nähny 20 v. aikana kuinka mun eläke on ostovoimaltaan laskenut koko ajan. Se johtuu juuri tyosta toveri Lipposen indeksin taitosta. Se ei mihinkään muut vaikka toverit toisin yrittää todistaa. Ei tuu demkalle ääntä.

        Persupa taidat ollakkin, päättelen tuosta ajatuksenjuoksusta.


      • toverit.muka

        No en ainakaan koskaan enää demari. Makaroonikuuri jatkuu..


    • demarit.auttaa

      Lipponen oli köyhien pieneläkeläisten asialla kun taitto indeksin ? On ehkä ajatellut että eiväppä syö itseään lihavaksi ? Liika lihavuus on ongelma terveydelle ...Siispä kaurapuuroa !

    • LiivoPapponen9

      Pösilöt ne puhuu vaan intexin taitosta. Ei ne usko mitään, aivan turha niille on mitää edes yrittää kertoa.
      Nämä umpikepulaiset vaan puhuu taitetusta inteksistä eikä suostu uskomaan mitään muuta. Ne on päättäny että Lipposen Pate on syyllinen kaikkeen ja sillä hyvä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1130
    Aihe