Kirjailijattaren muistelmat

Kirjainten kuolema



Pimeyteen kadonnut huvila kumisi ja natisi myrskyssä. Ympäröivä metsä taipui puuskaisessa tuulessa itseään vasten, ja meren aaltojen pauhu soinnutti tätä, paiskautuessaan vasten aikaa uhmaavia kiviä.
Huvilan katolle satoi oksia ja käpyjä pitäen ennustamatonta meteliä. Pauketta säesti jossain peltikattoa laahaava pienpuu. Oli kuin katolla olisi astellut laiska pikimusta siivooja luutansa kanssa. Kuin parsinneulalla oltaisiin tökitty arkaa ihoa, joka tätä kaikkea katseli, ja sitä näkemättä, ajatteli. Jokainen pimeän käpy, sillä oli ääni. Edes kuu ei näyttänyt kasvojaan pimennysverhon takaa, vaan loisti ainoastaan ajatuksissa, kuten tähdet elämän kaukaisuudessa. Poissa.

Huvila oli nähnyt pahempaakin, mutta kirjailijattarelle tämä kaikki oli uutta. Poissa olivat kaupungin valot ja äänet, ihmiset. Tilalla synkkä pimeys, joka oli läpitunkematon, kuin musta muuri, johon saattoi kävellä sisään, jos uskaltautui.
Vaikka näin oli, niin kirjailijatar ei tuntennut sisällään katumusta pyytäessään lainaksi huvilan avaimia. Hän oli lähteissään ollut varma, että pärjäisi hyvin yksinkin, sillä mikään pimeys ei voinut voittaa kannettavan hohtoa ympäristössä. Se oli ylivertainen valo kaikkialla mukana. Avasit läppärin kannen, ja pimeys oli tiessään, ja valo tilalla.
Näin hän teki, ja näin myös kävi. Esiin putkahti laguunissa kelluva, kirjailijattaren ikäluokkaa oleva nainen turkooseissa bikineissä. Kuva oli otettu dromella. Korkealta. Siten, että palmut rajasivat hevosenkengäksi kirkkaan veden ihmisen uida. Tai vain olla. Värit hehkuivat.

Kirjailijattarella oli kylmä. Hän päätti sytyttää takan. Takka sijaitsi suoraan hänen takanaan muutaman askeleen päässä. Ohjeet sen sytyttämiseen olivat printattuina hänen kädessään. Ne eivät olleet monimutkaiset eivätkä järin laajamittaiset. Listassa oli vain kaksi kohtaa: toisessa ohjeistettiin avaamaan pelti, ja toisessa sytyttämään tuli.

Oli sytytettävä lisää valoja, sillä hämärä uhmasi niellä kaiken, jopa tulitikut. Peltiä ohjaava vipu oli takan kyljessä suhteellisen korkealla. Hän käänsi sen auki. Samassa huoneeseen ilmestyi jokin näkymätön olento, joka oli imaista itseensä kaiken huoneessa olevan. Ensimmäiseksi katosi piippuun pesään unohtuneet tuhkat, ja sitten kauempana oleva puusilppu alkoi ryömiä kohti pimeyden kitaa. Ääni oli kammottava. Se ujelsi ja valitti, suorastaan huusi. Ja se oli jossain näkymättömissä. Jossain pimeydessä.
Puolen tunnin yrittämisen jälkeen tuli syttyi. Ja kuinka se paloikaan. Se suorastaan roihusi, kyltymättömänä kiskoi itseensä aina vain lisää ja lisää. Mitä tahansa palavaa. Kirjailijatar tuijotti tuleen lumoutuneena.

Saavuttuaan päivemmällä huvilan pihaan, hän ei muistanut sen olevan niin suuri. Rakennus oli kaksikerroksinen merenrantahuvila, jossa hän oli ollut syntymäpäiväkutsuilla toissavuoden kesäkuussa. Muistikuvat noista ajoista eivät osuneet syksyiseen näkymään, joka oli kuin kesien hautausmaa. Ilman kiviä. Ilman kommentteja. Päivämääriä.
Kivet makasivat meressä pitkällään ja uivat karkuun aaltoja. Poissa oli kilinä, nauru ja valo, ja tilalla ei kukaan eikä mikään.

Pimeys iski kiinni kuin musta koura taivaalta, ja syöksi hämärän haamut maankoloon piiloon kuin rotat ne säikäyttänyt ajovalo. Piha oli vetinen, limainen ja musta, kuisti täynnä roskaa, jota kaikki puut ympärilleen sirottelivat. Loputtomasti. Saunarakennukselle hän ei ajatellut edes mennä, niin luotaantyöntävältä se näytti. Musta möhkäle, neliömäinen. Kuin laatikko, jota kiersi polku, ja josta pääsi laiturille, joka varmaan oli vedetty jo maalle talven tieltä.
Saunaan mahtui kahdeksan naista ja kolmekymmentä ääntä. Vesi tuntui olevan aina kylmää, syvää ja toisenlaista, sameaa. Oksennus kuivassa kanervikossa haisi kammottavalta, ja auringon sietämätön polte selässä suorastaan kidutukselta. Hän oli nukkunut naisen vieressä, jota ei tuntenut. Tämä oli tuoksunut eukalyptukselle. Luultavasti pastilli oli ollut kirjailijattaren oma.


(Hihitystä)

11

299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Trollipeikko

      Näin jo mielessäni, millaisten tapahtumien seurauksena pastilli oli siirtynyt kirjailijattaren suusta vieressä nukkuneen naisen suuhun.

      Kunnes ymmärsin, että se olisi voinut siirtyä sinne myös kirjailijattaren pastillirasiasta, vieressä nukkuneen naisen omien sormien avustuksella.

      Pastillin omistajan vaihtuminen ei missään vaiheessa edellytä sen siirtämistä rasiasta suuhun.


      • Trollipeikko
        donnadonatello kirjoitti:

        Joo ei

        Ei todellakaan.

        (Naurua)


        https://www.youtube.com/watch?v=vmiBmH1FS4k

        Huh. Tuossa musiikissa oli aika isoja BPM-lukemia näin illalla kuunneltavaksi. Peikon aivot ovat vieläkin kiihtyneessä tilassa ja haaveilevat heittäytymisestä Ibizan tanssilattioiden rytmeihin. Siitä huolimatta tämä mix kannattaa kotona kuunnella kuulokkeilla eikä kaiuttimista, koska kuulokkeilla kuulee yksityiskohdat paremmin.

        Vocal trance on hankala laji. Siitä tulee niin helposti keskinkertaista. Ja yleensäkin musiikki menee vähän rikki, kun siihen lisätään vokaalit. Mutta menköön nyt tällä kertaa.

        Tuossa miksauksessa on kaksi kappaletta, joista pidän:

        1) kohdassa 6:44 alkava Aurosonic & Frainbreeze and Katty Heathin "All I Need", jossa on maailman tarttuvin kertosäe. Ja sellainen, joka sopii juuri täällä Sinkut-palstalla käytettäväksi:

        All I need is you
        I'll remind you
        When I find you

        Niin. Vocal trance tapaa sanoa suuria asioita lyhyesti.

        2) Kohdassa 33:16 alkava Stoneface & Terminal and Cathy Burtonin "Go The Distance", jossa on kauniit sanat ja erikoinen konekiväärimäinen kliimaksivaihe 36 minuutin kohdalla.

        Kiitos Donnalle.

        Minä ajoin tänään pimeässä ja sateisessa säässä autoa, kun radiosta yhtäkkiä tuli Jacuzzi. Minä väänsin nupit kaakkoon ja nautin ja ajattelin Donnaa bikineissä uima-altaan reunalla. Ja yhtäkkiä autossani paistoi aurinko.


    • neissun

      Viimeinen kappale oli kumman irtonainen. Ja Drone kirjoitetaan DRONE ei DROME ! Muuten kyllä erittäin asiallista tekstiä!

      • vähänlevisi

        Viimeisessä kappaleessa ajatus karkasi.


      • Lukeeko siinä todellakin drome?

        No perkele kyllä lukee!

        Itse katselin kiihkoissani dronea Jätkäsaaressa, Verkkokauppa.comissa. Hinta oli vain tollaset 4500€, joten kiihkoni siitä hieman laantui.

        (Hirn)


      • donnadonatello kirjoitti:

        Lukeeko siinä todellakin drome?

        No perkele kyllä lukee!

        Itse katselin kiihkoissani dronea Jätkäsaaressa, Verkkokauppa.comissa. Hinta oli vain tollaset 4500€, joten kiihkoni siitä hieman laantui.

        (Hirn)

        P.S.

        Yleensä kiihkoni ei laannu. Tämä oli varmaan se erikoistapaus.

        (Hihitystä)


      • vähänlevisi kirjoitti:

        Viimeisessä kappaleessa ajatus karkasi.

        Mjoo

        Ajatuksen karkailu on hyvin yleinen ongelma. Itse katselin tuota hieman kauempaa ja näin sen yhteiskuntakriittisenä miniesseenä, eräänlaisena poliittisena paflettina.

        (Reps)


      • donnadonatello kirjoitti:

        Mjoo

        Ajatuksen karkailu on hyvin yleinen ongelma. Itse katselin tuota hieman kauempaa ja näin sen yhteiskuntakriittisenä miniesseenä, eräänlaisena poliittisena paflettina.

        (Reps)

        Siis peflettinä.

        Ei kun pamflettina.

        (Hihitystä)


      • donnadonatello kirjoitti:

        Siis peflettinä.

        Ei kun pamflettina.

        (Hihitystä)

        Korjaan panoffeena.


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Korjaan panoffeena.

        Kyllä mun mielestä Maarit Poussa.

        Mä olen juossut päin luoteja, pitänyt käsin kasassa kappaleiksi hajonneita ihmisiä, joten mulla on varaa olla jostain jotain mieltä.

        (Hirn)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1448
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      992
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      705
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      660
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      634
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe