Oliivi- vai rypsiöljy?

Kumpi on terveellisempää?
Ilmoita


Kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy on parempaa. Rypsiöljy on yhtäkuin moottoriöljy eli ei kelpaa ravinnoksi.
1 VASTAUS:
Neitsytoliiviöljyä ei tarvitse puristaa, jos se on aitoa... Se on öljyä, joka valuu oliiveista ilman puristamista...

Neitsytoliiviöljyn väärennöksiä on paljon myynnissä...
+Lisää kommentti
Ja höpöhöpö - uskomatonta skeidaa.

Kumpikin öljy on ihan terveellistä nautittavaksi, mutta kumpaakaan neitsytöljyä en käyttäisi paistamiseen voimakkaan maun takia vaan ruoanlaittoon käyttäisin miedompia öljyjä kuten tavallista rypsiöljyä.
2 VASTAUSTA:
Joo. Olen jostain lukenut, että kylmäpuristettu rypsiöljy on jopa parempi vaihtoehto, kuin oliiviöljy.
Kylmäpuristettu rypsiöly on ihan samaa moottoriöljyä. Sopii käytettäväksi vain ulkoisesti.
+Lisää kommentti
Oliviöljy ei kestä paistamista vaan antaa nopeasti karsinogeenejä, jos tykkäät oliviöljyn mausta voit lutrata sitä esim saltin kaveeriksi.

Mitikää miltä maistuisi vaikka pulla tai majoneesi oliviöljyllä rasvotettu, Hyi olkoon!

Rypsiöljy sopii kaikkeen ominaisuuksien ja makunsa mietouden vuoksi hyvin tänne, olivi öljyn terveys on vain välimeren propakandaa saada ylijäämä öljy markkinoille ja urpot ostaa ajatuksen tuosta vaan.

Olivit oliveina ja öljy rypsinä, rapsina tai auringonkukkasta.
1 VASTAUS:
Ja Australian Ykä käyttää oliiviöljyä myös jälkiruokiin kuten suklaavaahtoon.

Kumpikin yhtä terveellistä kunhan ei liikaa käytä, sillä rasvojahan nekin ovat.
+Lisää kommentti
Kuumentamaton oliiviöljy on nykytietämyksen ja tutkimuksen mukaan ainoa oikeasti sydänystävällinen öljy. Muilla ei ole samanlaisia terveysvaikutuksia. Elikä oliiviöljy. Ei kai nuo muutkaan huonoja ole.
1 VASTAUS:
En kuumentaisi mitään rasvaa tai öljyä. Terveellisiä nuo öljyt ja muut ihmisen tekemät rasvat eivät ole.
+Lisää kommentti
Olviöljy. Sopivasti jäähdytettynä. Nautitaan sellaisenaan. Ei sovellu paistamiseen. Voidaan lorauttaa hieman esimerkiksi poronkäristyksen sekaan. Myydään myös Sandels- ja A.Le Coq -tuotemerkeillä.
Ilmoita
Paistamiseen kirkastettu voi ja salaattiin kylmäpuristettu oliiviöljy. Unohtakaa nuo moottoriöljyt.
1 VASTAUS:
Näinhän se taitaakin olla. Gheetä peliin.
+Lisää kommentti
Italialaiset osasivat aikoinaan markkinoida oliiviöljynsä taerveystuotteena EU:n sisällä, siksi sillä on sellainen maine...

Rypsiöljy on tervellisempää ja kotimaista...
3 VASTAUSTA:
Kyllä rypsi/rapsi ovat myrkkykasveja joilla kummallakaan ei ole todettu mitään terveysvaikutuksia kokonaisuudessaan. Muutaman pykälän matalampi kolesteroli ei ole terveysvaikutus. Niissä on järkyttävä määrä täysin turhia kaloreita eikä mitään ravintoaineita. Tietysti, jos haluaa täyttää osan päivän kaloreista pahan makuisella paskalla ja kuvitella säästyvänsä sydäntaudeilta, niin siitä vaan lusikkaa suuhun. Yksikään alkuperäiskansa, joilla ei juuri sydänsairauksia eikä syöpää esiinny ei näitä pehmeitä kasviöljyjä syö. Heillä näiden pehmeiden rasvojen osuus ravinnosta on alle 2.5% kaloreista ja ne tulevat eläin tai kovien luontaisten kasvirasvojen mukana. Yleensä heillä on suhteellisen korkea kolesteroli, mutta ei sydänsairauksia.

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Rypsionjätettä kirjoitti:
Kyllä rypsi/rapsi ovat myrkkykasveja joilla kummallakaan ei ole todettu mitään terveysvaikutuksia kokonaisuudessaan. Muutaman pykälän matalampi kolesteroli ei ole terveysvaikutus. Niissä on järkyttävä määrä täysin turhia kaloreita eikä mitään ravintoaineita. Tietysti, jos haluaa täyttää osan päivän kaloreista pahan makuisella paskalla ja kuvitella säästyvänsä sydäntaudeilta, niin siitä vaan lusikkaa suuhun. Yksikään alkuperäiskansa, joilla ei juuri sydänsairauksia eikä syöpää esiinny ei näitä pehmeitä kasviöljyjä syö. Heillä näiden pehmeiden rasvojen osuus ravinnosta on alle 2.5% kaloreista ja ne tulevat eläin tai kovien luontaisten kasvirasvojen mukana. Yleensä heillä on suhteellisen korkea kolesteroli, mutta ei sydänsairauksia.
Totta siksi mitään ihmisten tekemiä rasvoja ei pidä käyttää. Kyllä. Voi on myös ihmisen tekemää.
Eläimistä kannattaa valita se kaikkista vähärasvaisin. Älä usko lihapakettien "vähärasvainen" merkintöihin. Tai että kana tai kala on terveellistä, koska sisältävät hyvää rasvaa.

Vähemmän epäterveellinen ei tarkoita terveellistä.
eilisättyäöljyä kirjoitti:
Totta siksi mitään ihmisten tekemiä rasvoja ei pidä käyttää. Kyllä. Voi on myös ihmisen tekemää.
Eläimistä kannattaa valita se kaikkista vähärasvaisin. Älä usko lihapakettien "vähärasvainen" merkintöihin. Tai että kana tai kala on terveellistä, koska sisältävät hyvää rasvaa.

Vähemmän epäterveellinen ei tarkoita terveellistä.
En tiedä tiesitkö sitä, että omega3- js omega6-rasvahapot ovat ihmiselle välttämättömiä ravintoaineita. Niistä keho syntetisoi kaikki tarvitsemansa rasvat. Keho käyttää rasvoja mm. solukalvoihin ja hermoja suojaaviin myeliinikalvoihin. Aivot muodostuvat pääasiassa rasvoista ja 25 % kehon tuottamasta kolesterolista päätyy aivoihin, jossa se toimii välittäjäaineena ja yhtenä rakennusaineena hermoratoja suojaavissa vaipoissa.

1980-luvulla Jenkeissä heräsi valtava rasvakammo. Se oli aikaa jolloin rasvattomat tuotteet alkoivat yleistyä. Yksi ravintohifistelijöiden porukka luopui kaikista rasvoista. Osa kuoli kun terveys petti, osa tuli hulluiksi ja tappoi itsensä. Aivot, keskushermosto ja solut tarvitsevat välttämättä rasvaa ravinnosta. Tämä ei ole vitsi.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Oliivi- vai rypsiöljy?

Kumpi on terveellisempää?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta