Nakki on pienikokoinen ruokamakkara. Sitä syödään usein pikaruokana, keitettynä, paistettuna tai höyrytettynä, sellaisenaan tai esimerkiksi perunasoseen kanssa. Nakeista voi tehdä esimerkiksi keittoa, kastiketta ja nakkisämpylöitä. Nakki on ollut vuosikymmeniä suosittu myyntiartikkeli, ja tyypillistä pikaruoan myyntipistettä onkin perinteisesti kutsuttu nakkikioskiksi.
Nakki, kuten Suomessa syötävät makkarat enimmäkseen, on saksalaista alkuperää. 1800-luvun lopulla suomalaiset makkaramestarit toivat nakkien tekotaidon Saksasta esikuvanaan wienerwurst, joka tunnetaan myös frankfurterin nimellä.[1] Nakkien valmistus oli pitkään käsityötä, ja se olikin lähempänä juhla- kuin arkiruokaa 1900-luvun alkuvuosikymmeninä.
Nakkien suosio kasvoi teollisen tuotannon myötä ja hinnan halvennuttua, eritoten kuorettomien nakkien tultua markkinoille 1960-luvulla. 2000-luvulla kuorettomia nakkeja myydään jo enemmän kuin kuorellisia.
Nakki on hyvää.
5
182
Vastaukset
- eisittensuolaa
Nakki on perusruokaa vaikka siitäkin saa tehdyksi monipuolista ruokaa.
Nakkikastiketta tehdessä kannattaa antaa kastikkeen hautua reilu puolisen tuntia lisäämättä suolaa missään vaiheessa, sillä nakeissa on jo itsellään runsaasti suolaa ja haudutettaessa tämä suola liukenee kastikkeeseen maustaen sen riittävästi ja mitään lisäsuolaa kastike ei todellakaan kaipaa. - omsotasukanatansoritu
herkkujjewn herkkiua om !!!!!!!!
pernasalattia ja kakkeja , 575 - soldsnag
Riippuu naksita. Intissä jaeltiin välillä paska nakkeja. Ne ei niin hyviö.
- Nakkimamma
Täällähän puhutaan asiaa! Hellä höyrytys nakeille, iso pullo meiran ketsuppia niin juhlat voi alkaa. Maistuu myös lapsille. Aikuisille alkoholitonta viiniä, ethän ole yhtään humalassa lasten nähden! Nakit taipuvat moneen, olen saanut hurjan paljon kiitosta nakkikarjalan paistista. Ethän laita sipulia ja pilaa herkkusuiden päivää.
- snageiruuaks
Nakkejakin on niin monenlaisia, joten ei yksiselitteisesti voi sanoa nakin olevan joko huonoa tai hyvää.
Myös muut lihatuotteet jauhelihasta alkaen voivat laadukkaita tai sitten vähemmän laadukasta ja toinen asia on mihin sitä tuotetta käyttää ja varsinkin käyttää - halvastakin lihakimpaleesta voi tehdä maittavaa ruokaa kuin myös toisinpäin.
Yksi asia mikä tulisi kaikkien huomioida on, että älkää lisätkö ylimääräistä suolaa nakkikastikkeeseen - se ei sitä tarvitse vaan vain puolen tunnin haudutuksen, sillä nakeissa kuin myös muissa makkaroissa on suolaa itsessään ihan riittävästi ja tämä suola liukenee haudutuksen aikana kastikkeeseen.
Näin ruokanne on terveellisempää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991