Mämmiä uunissa imeltämällä

HelppoMämmi

Helppo mämmi sähköuunissa imeltämällä.

Mämmi on yleistynyt ympäri vuoden ruoaksi. Yhä useammat ovet kiinnostuneet myös mämmin valmistamisesta kotikonstein. Mämmi tekee tuloaan myös joulupöytään.
Mämmin valmistaminen helpottuu huomattavasti kun imeltämisen tekee sähkölieden uunissa. Uunissa imellettäessä monivaiheisen raaka-aineiden lisäyksen voi jättää pois ja koko erä laitetaan kerralla imeltymään sähköuuniin.

Tarvitaan:
3 litraa 70 asteista vettä.
750g karkeita ruisjauhoja
500g mämmimaltaita
½ teelusikallista suolaa

Ohje:
1. Sekoitetaan huolellisesti jauhot ja maltaat 3 litraan 70 asteista vettä niin että seoksesta tulee puuromaista. EI SUOLAA TÄSSÄ VAIHEESSA.

2. Laitetaan seos imeltymään 70 asteiseen uuniin ja annetaan imeltyä 5-6 tuntia. Seosta sekoitetaan imeltymisen aikana muutaman kerran. Imeltymisen loppuvaiheessa uunin lämmön voi nostaa 80 asteeseen.

3. Seos kuumennetaan liedellä, hyvin sekoittaen, niin että se alkaa poreilemaan ja siirretään sivuun "muhimaan" noin 15 minuutiksi.

4. Seos laitetaan laakeaan vuokaan ja paistetaan 120-140 asteisessa uunissa 2-4 tuntia. Pinnalle lisätään kuortumisen estämiseksi sokeri tai siirappivettä kostukkeeksi.

0

131

  Vastaukset

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Sohvi takaisin Eirassa

    Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
    Kotimaiset julkkisjuorut
    182
    3642