Kotimainen porkkana. Tartteeko kuoria vai riittääkö peseminen?
Porkkana??
6
336
Vastaukset
- riippuu.kasvatusmaasta
Riippuu ovatko suomalaisia. Esimerkiksi Lidlissä on joskus ollut hyllynreunassa lappu "kotimaisia porkkanoita", mutta porkkanapusseissa on ollut Tanskan lipusta taiteiltu logo.
- kuorineenpäivineen
Ei ole pakko kuoria. Pese kuitenkin kunnolla.
- välillävaintekeepahaa
Itseasiasa kaikki, joka maasta nyhdetty on pestävä vaikka olisivat ns. pestyjä ja porkkanat kuorisin ja huuhtelisin ennen ruokaan lisäämistä sen verran e-kolia, listeriaa jne... pukkaa.
Tämä on vain perus-hygieniaa eikä mitään hysteriaa - kaikki maasta nostettava on puhdistettava hyvin ja käsiteltävä muusta ruoasta erillään kuten myös liha ja tsikkeni tulee käsitellä erillään muusta ruoanvalmistuksesta ihan vain e-kolin ja salmonella-ellan takia.
Ja kuten mainitsin niin mihinkään hysteriaa ei ole aihetta vaan ihan tavallinen käsi-hygienia riittää ja tsikkenin käsittelyn jälkeen ei tule tehdä raaka-salaattia pesemättä käsiään ja välineitään huolellisesti.
Vaikkakin kun näkee esim. Sukulan tehden raaka-salaattia samoilla välineillä kuin aikaisemmin valmisti tsikkeniä tai Garammin opastaessa aamu-teeveessä miten ei saisi possua tehdä ja heti sanotun jälkeen teki juuri niin kuin oli kielletty ja toimittajat söivät annoksen että silleen.- ja.paskaa
Multaa pitää syödä, muuten tulee allergioita. Isoimmat kivet kannattaa toki heitellä pois ettei hampaat rikkuunnu.
Suomalaista tsikkeniä uskaltaa käsitellä huoletta. Suomessa kun ei nääs esiinny salmonellaa kuin luonnon eläimissä. Ravintoloissa käytettävä tuontitsikkeni on eri juttu, kuten tuontisafkat yleensäkin. - bakteerihysteriaa
Kyllä mä ainakin itse kasvatettuja syön suoraan maastakin. Vähän pyyhkäisee enimpiä multia pois ja narskuttelemaan. Ei tartte olla koko aikaa sairaana, kun ei elä jossain bakteeri-hygienia-hysteria kuplassa.
- salmonella-ella
ja.paskaa kirjoitti:
Multaa pitää syödä, muuten tulee allergioita. Isoimmat kivet kannattaa toki heitellä pois ettei hampaat rikkuunnu.
Suomalaista tsikkeniä uskaltaa käsitellä huoletta. Suomessa kun ei nääs esiinny salmonellaa kuin luonnon eläimissä. Ravintoloissa käytettävä tuontitsikkeni on eri juttu, kuten tuontisafkat yleensäkin.Suomessa tavataan salmonellaa noin 2 prosentissa siipikarjatuotteissa vuosittain eli tartunnan riski on vähäinen, mutta tulee silti ottaa huomioon tuotteita käsiteltäessä eli perushygienia kuntoon - eiköhän se riitä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen2592820Nainen, tervetuloa
Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit121905- 1251676
TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun
Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.181564Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron
Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun981414Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."
Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:71240Väliämme on noin 6 km
Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä91003- 61968
Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."
Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s2963- 56948