Kotimainen porkkana. Tartteeko kuoria vai riittääkö peseminen?
Porkkana??
6
406
Vastaukset
- riippuu.kasvatusmaasta
Riippuu ovatko suomalaisia. Esimerkiksi Lidlissä on joskus ollut hyllynreunassa lappu "kotimaisia porkkanoita", mutta porkkanapusseissa on ollut Tanskan lipusta taiteiltu logo.
- kuorineenpäivineen
Ei ole pakko kuoria. Pese kuitenkin kunnolla.
- välillävaintekeepahaa
Itseasiasa kaikki, joka maasta nyhdetty on pestävä vaikka olisivat ns. pestyjä ja porkkanat kuorisin ja huuhtelisin ennen ruokaan lisäämistä sen verran e-kolia, listeriaa jne... pukkaa.
Tämä on vain perus-hygieniaa eikä mitään hysteriaa - kaikki maasta nostettava on puhdistettava hyvin ja käsiteltävä muusta ruoasta erillään kuten myös liha ja tsikkeni tulee käsitellä erillään muusta ruoanvalmistuksesta ihan vain e-kolin ja salmonella-ellan takia.
Ja kuten mainitsin niin mihinkään hysteriaa ei ole aihetta vaan ihan tavallinen käsi-hygienia riittää ja tsikkenin käsittelyn jälkeen ei tule tehdä raaka-salaattia pesemättä käsiään ja välineitään huolellisesti.
Vaikkakin kun näkee esim. Sukulan tehden raaka-salaattia samoilla välineillä kuin aikaisemmin valmisti tsikkeniä tai Garammin opastaessa aamu-teeveessä miten ei saisi possua tehdä ja heti sanotun jälkeen teki juuri niin kuin oli kielletty ja toimittajat söivät annoksen että silleen.- ja.paskaa
Multaa pitää syödä, muuten tulee allergioita. Isoimmat kivet kannattaa toki heitellä pois ettei hampaat rikkuunnu.
Suomalaista tsikkeniä uskaltaa käsitellä huoletta. Suomessa kun ei nääs esiinny salmonellaa kuin luonnon eläimissä. Ravintoloissa käytettävä tuontitsikkeni on eri juttu, kuten tuontisafkat yleensäkin. - bakteerihysteriaa
Kyllä mä ainakin itse kasvatettuja syön suoraan maastakin. Vähän pyyhkäisee enimpiä multia pois ja narskuttelemaan. Ei tartte olla koko aikaa sairaana, kun ei elä jossain bakteeri-hygienia-hysteria kuplassa.
- salmonella-ella
ja.paskaa kirjoitti:
Multaa pitää syödä, muuten tulee allergioita. Isoimmat kivet kannattaa toki heitellä pois ettei hampaat rikkuunnu.
Suomalaista tsikkeniä uskaltaa käsitellä huoletta. Suomessa kun ei nääs esiinny salmonellaa kuin luonnon eläimissä. Ravintoloissa käytettävä tuontitsikkeni on eri juttu, kuten tuontisafkat yleensäkin.Suomessa tavataan salmonellaa noin 2 prosentissa siipikarjatuotteissa vuosittain eli tartunnan riski on vähäinen, mutta tulee silti ottaa huomioon tuotteita käsiteltäessä eli perushygienia kuntoon - eiköhän se riitä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 19111579
- 585489
Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html462777- 402405
Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia131871Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,441845Otavassa tapahtuu!
Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut291714Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k121636Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta421488Tulemmeko hyvin
Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s61486