Kotimainen porkkana. Tartteeko kuoria vai riittääkö peseminen?
Porkkana??
6
344
Vastaukset
- riippuu.kasvatusmaasta
Riippuu ovatko suomalaisia. Esimerkiksi Lidlissä on joskus ollut hyllynreunassa lappu "kotimaisia porkkanoita", mutta porkkanapusseissa on ollut Tanskan lipusta taiteiltu logo.
- kuorineenpäivineen
Ei ole pakko kuoria. Pese kuitenkin kunnolla.
- välillävaintekeepahaa
Itseasiasa kaikki, joka maasta nyhdetty on pestävä vaikka olisivat ns. pestyjä ja porkkanat kuorisin ja huuhtelisin ennen ruokaan lisäämistä sen verran e-kolia, listeriaa jne... pukkaa.
Tämä on vain perus-hygieniaa eikä mitään hysteriaa - kaikki maasta nostettava on puhdistettava hyvin ja käsiteltävä muusta ruoasta erillään kuten myös liha ja tsikkeni tulee käsitellä erillään muusta ruoanvalmistuksesta ihan vain e-kolin ja salmonella-ellan takia.
Ja kuten mainitsin niin mihinkään hysteriaa ei ole aihetta vaan ihan tavallinen käsi-hygienia riittää ja tsikkenin käsittelyn jälkeen ei tule tehdä raaka-salaattia pesemättä käsiään ja välineitään huolellisesti.
Vaikkakin kun näkee esim. Sukulan tehden raaka-salaattia samoilla välineillä kuin aikaisemmin valmisti tsikkeniä tai Garammin opastaessa aamu-teeveessä miten ei saisi possua tehdä ja heti sanotun jälkeen teki juuri niin kuin oli kielletty ja toimittajat söivät annoksen että silleen.- ja.paskaa
Multaa pitää syödä, muuten tulee allergioita. Isoimmat kivet kannattaa toki heitellä pois ettei hampaat rikkuunnu.
Suomalaista tsikkeniä uskaltaa käsitellä huoletta. Suomessa kun ei nääs esiinny salmonellaa kuin luonnon eläimissä. Ravintoloissa käytettävä tuontitsikkeni on eri juttu, kuten tuontisafkat yleensäkin. - bakteerihysteriaa
Kyllä mä ainakin itse kasvatettuja syön suoraan maastakin. Vähän pyyhkäisee enimpiä multia pois ja narskuttelemaan. Ei tartte olla koko aikaa sairaana, kun ei elä jossain bakteeri-hygienia-hysteria kuplassa.
- salmonella-ella
ja.paskaa kirjoitti:
Multaa pitää syödä, muuten tulee allergioita. Isoimmat kivet kannattaa toki heitellä pois ettei hampaat rikkuunnu.
Suomalaista tsikkeniä uskaltaa käsitellä huoletta. Suomessa kun ei nääs esiinny salmonellaa kuin luonnon eläimissä. Ravintoloissa käytettävä tuontitsikkeni on eri juttu, kuten tuontisafkat yleensäkin.Suomessa tavataan salmonellaa noin 2 prosentissa siipikarjatuotteissa vuosittain eli tartunnan riski on vähäinen, mutta tulee silti ottaa huomioon tuotteita käsiteltäessä eli perushygienia kuntoon - eiköhän se riitä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1032626Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302355Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen192188Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663991747- 1131580
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1631307Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2721119- 711014
- 79966
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920