Uusi grillikausi lähestyy

Grillikuumanakohta

Nyt on hyvä aikaa jakaa parhaat vinkit ensi keväälle. Kertokaas kaikki parhaat lihakeitto-ohjeenne! Teen sen mukaan ja sitten liha grilliin ja päälle herkkukastiketta! Vinkki: voit aateloida lihan laittamalla siihen grillimaustetta ennen grilliä!

10

291

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TappiPaikalleen

      Olet niin huono ihminen, että yrjöttää. Keksi jotain muuta, ei näitä juttuja jaksa kukaan täyspäinen lukea.

      • Grillimamma

        Sinäkin luit, oi nerokas. Sinulla on varmaan paljon annettavaa? Et kai ole niitä, jotka keittävät lihansa ja tarjoavat tätä herkkua ystävilleen ja ylistävät sotkujaan blogeissa? Unohdinko mainita kaasulämmittimen, mitä kutsut ”kaasugrilliksi”. Tokihan näin saa tehdä mutta voisi olla julistamatta sotkujaan parhaaksi ribseiksi ikinä. Tai siitä vaan ylistätä, mutta älä pahastu jos muut eivät ole samaa mieltä.

        Miksi huono ihminen? Onko lihan keittämisen ja ”grillaamisen” pilkkaaminen jumalan pilkkaan verrattavaa?

        Ei mutta, kerroppa jotain itsestäsi? Onko sinulla isokin kattila? Tervetuloa facen bbq ryhmään esittelemään keitto-ohjeita. Se on täynnä näitä huonoja ihmisiä.


      • Kanan.Koipi
        Grillimamma kirjoitti:

        Sinäkin luit, oi nerokas. Sinulla on varmaan paljon annettavaa? Et kai ole niitä, jotka keittävät lihansa ja tarjoavat tätä herkkua ystävilleen ja ylistävät sotkujaan blogeissa? Unohdinko mainita kaasulämmittimen, mitä kutsut ”kaasugrilliksi”. Tokihan näin saa tehdä mutta voisi olla julistamatta sotkujaan parhaaksi ribseiksi ikinä. Tai siitä vaan ylistätä, mutta älä pahastu jos muut eivät ole samaa mieltä.

        Miksi huono ihminen? Onko lihan keittämisen ja ”grillaamisen” pilkkaaminen jumalan pilkkaan verrattavaa?

        Ei mutta, kerroppa jotain itsestäsi? Onko sinulla isokin kattila? Tervetuloa facen bbq ryhmään esittelemään keitto-ohjeita. Se on täynnä näitä huonoja ihmisiä.

        OMG. Lopeta jo. Me kaikki rapakon takana naurteaan jutuillesi. Oikeassa grillauksessa tehdaan matalalla lammolla ja pitkaan. Poikkea Lousiannassa tai Texasissa jos haluat oppia grillaamaan.


      • Luestarkemmin
        Kanan.Koipi kirjoitti:

        OMG. Lopeta jo. Me kaikki rapakon takana naurteaan jutuillesi. Oikeassa grillauksessa tehdaan matalalla lammolla ja pitkaan. Poikkea Lousiannassa tai Texasissa jos haluat oppia grillaamaan.

        Onko lukutaito unohtunut meren tälle puolelle? Tuohan juuri pilkkaa lihan keittämistä ennen grillausta.


    • TolkkuaKiitos

      Hei vajakki katsoitko viimeisimmän australian masterchef 2018 jakson jossa grillaaja voitti kaikkien aikojen parhailla ripsillä? Olisi kannattanut, ripset esikypsennettiin painekeittimessä makuliemessä ennen grillausta. Eli kaikki parhaat kokit ovat väärässä ja vain vajakki on oikeassa?

      Olen itse tehnyt grillilihoja aivan samalla tavalla, makuliemi paistovuokaa, vuokaan ritilä ja lihat sen päälle, eivät ole liemessä, folio päälle ja uuniin muhimaan. Kun liha on kypsää (2-12h), liha grilliin ja maustekastikkeet niskaa. Aina yhtä järkyttävän hyvää ja helppa - mutta asiat voi aina tehdä vaikeasti jos ei muuten osaa.

      • Grillimamma

        TVssa ja painekeittimillä maailman parhaat ribsit? Oletko kuullut mitään tosi tv kässäreistä? Kerroppa yksi kuuluisa grillipaikka minne jonotetaan ja se keittää lihan ensin? Niitä ei ole. Voit laitella lihat vaikka mikrossa jos haluat mutta low and slow bbq se ei ole ja maku ihan muuta. Tuo lihan uunittamin ilman että ui nesteessä on paaaljon parempi kuin keittäminen, astian pohjalla olevan nesteen voi käyttää grillauskastikkeeseen. Myös rubia voi käyttää uunissa. Tuo on ok menetelmä mutta ei kelpaa vannoutuneelle lihakeittomiehelle vaikka lihan keittäminen irrottaa maut lihasta ja vain suolaa siirtyy lihaan keittoliemestä, tuo on fakta.


      • NäinMeilläkin

        Kyseisen ruuan arvioivat kokit joita arvostan, se siitä. Itse en liota lihoja liemessa vaan haudutan uunissa ritilän päällä, folion alla makuliemen kera - liha ei ole nesteessä vaan höyryssä. Höyrykypsytyksen jälkeen liha grillataan ja maustetaan halutulla tavalla.

        Nykyisin suosittu tapa on tehdä grillilihatkin höyryuunissa kypsiksi ja pinta grillissä - helppoa ja toimii. Sinä voit aivan rauhassa haudutella lihojasi aivan niin pitkään kuin haluat, minulla menee noin 3-4h ja lihat ovat lautasella.

        Olen tehnyt ruokaa noin vuodesta 1974, ja ihan hyvin on mennyt.


      • Grillimamma
        NäinMeilläkin kirjoitti:

        Kyseisen ruuan arvioivat kokit joita arvostan, se siitä. Itse en liota lihoja liemessa vaan haudutan uunissa ritilän päällä, folion alla makuliemen kera - liha ei ole nesteessä vaan höyryssä. Höyrykypsytyksen jälkeen liha grillataan ja maustetaan halutulla tavalla.

        Nykyisin suosittu tapa on tehdä grillilihatkin höyryuunissa kypsiksi ja pinta grillissä - helppoa ja toimii. Sinä voit aivan rauhassa haudutella lihojasi aivan niin pitkään kuin haluat, minulla menee noin 3-4h ja lihat ovat lautasella.

        Olen tehnyt ruokaa noin vuodesta 1974, ja ihan hyvin on mennyt.

        Joo, itsellä on myös tuo ritilävuoka ja keittomiesten soisi kokeilevan tuota. Käytännössä tuo on hyöryttämistä ja liha ei kuivu jos folio on tiukasti. Lopputulos keittämistä parempi. ”Tuotteena” tai ruokalajina se on ihan eri jos tekee vaikka porsaan hiiligrilissä savun kera. Maku on ihan erilainen.


    • kausi2019

      Meillä grillikausi vaihtuu syksyisin talviajan vaihtuessa. Aluksi huolletaan kalustoa. Loppusyksystä grillaustarvikkeita saa halvalla. Esimerkiksi grilliharjoja joutuu uusimaan melko usein. Ylivuotiset kuivat hiilet palavat puolestaan paremmin kuin kevään tuoreet kosteat. Ainakin juhannukselle saakka on hyvä hankkia polttoaineet jo nyt.

      Tällä grillikaudella pitää kokeilla rimpsuluita mehumaijassa grillaamalla, mutta sitä varten tarvitsee päivittää grillikalustoa vähän suurempaan. Kohta 30 vuotta palvellut Opa-grilli on hieman alimittainen maijan alle. Jostain kun saisi halvalla sellaisen puolimetrisen pallogrillin. Ehdotuksia saa laittaa.

      • TappiPaikalleen

        Aika erikoisia on hiilet ei voi muuta sanoa, minulla on yleensä palanut parhaiten hiilet jotka eivät ole ottaneet kosteutta ilmasta, mutta tapansa kullakin.

        Jos jotain ei ymmärrä tai tajua - ei kannata väittää vastaan, koska silloin on väärässä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuja ei aluevaltuustoissa näy

      Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.
      Maailman menoa
      97
      3988
    2. Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni

      Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j
      Maailman menoa
      97
      3337
    3. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      131
      2658
    4. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      232
      2115
    5. Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä

      Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m
      Ikävä
      92
      1889
    6. Varusmiehen kuolema

      Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä
      Kajaani
      100
      1833
    7. Mikä ihme teitä savolaisia tuossa

      p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.
      Tuusniemi
      21
      1819
    8. Mikä tekee naisesta

      Seksikkään ja viehättävän? Entä miehestä?
      Ikävä
      115
      1638
    9. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      1
      1321
    10. Mitä ajattelet rakkaastasi tällähetkellä?

      Itse haluaisin jo hänen viereen..
      Ikävä
      57
      1232
    Aihe