Uusi grillikausi lähestyy

Grillikuumanakohta

Nyt on hyvä aikaa jakaa parhaat vinkit ensi keväälle. Kertokaas kaikki parhaat lihakeitto-ohjeenne! Teen sen mukaan ja sitten liha grilliin ja päälle herkkukastiketta! Vinkki: voit aateloida lihan laittamalla siihen grillimaustetta ennen grilliä!

10

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TappiPaikalleen

      Olet niin huono ihminen, että yrjöttää. Keksi jotain muuta, ei näitä juttuja jaksa kukaan täyspäinen lukea.

      • Grillimamma

        Sinäkin luit, oi nerokas. Sinulla on varmaan paljon annettavaa? Et kai ole niitä, jotka keittävät lihansa ja tarjoavat tätä herkkua ystävilleen ja ylistävät sotkujaan blogeissa? Unohdinko mainita kaasulämmittimen, mitä kutsut ”kaasugrilliksi”. Tokihan näin saa tehdä mutta voisi olla julistamatta sotkujaan parhaaksi ribseiksi ikinä. Tai siitä vaan ylistätä, mutta älä pahastu jos muut eivät ole samaa mieltä.

        Miksi huono ihminen? Onko lihan keittämisen ja ”grillaamisen” pilkkaaminen jumalan pilkkaan verrattavaa?

        Ei mutta, kerroppa jotain itsestäsi? Onko sinulla isokin kattila? Tervetuloa facen bbq ryhmään esittelemään keitto-ohjeita. Se on täynnä näitä huonoja ihmisiä.


      • Kanan.Koipi
        Grillimamma kirjoitti:

        Sinäkin luit, oi nerokas. Sinulla on varmaan paljon annettavaa? Et kai ole niitä, jotka keittävät lihansa ja tarjoavat tätä herkkua ystävilleen ja ylistävät sotkujaan blogeissa? Unohdinko mainita kaasulämmittimen, mitä kutsut ”kaasugrilliksi”. Tokihan näin saa tehdä mutta voisi olla julistamatta sotkujaan parhaaksi ribseiksi ikinä. Tai siitä vaan ylistätä, mutta älä pahastu jos muut eivät ole samaa mieltä.

        Miksi huono ihminen? Onko lihan keittämisen ja ”grillaamisen” pilkkaaminen jumalan pilkkaan verrattavaa?

        Ei mutta, kerroppa jotain itsestäsi? Onko sinulla isokin kattila? Tervetuloa facen bbq ryhmään esittelemään keitto-ohjeita. Se on täynnä näitä huonoja ihmisiä.

        OMG. Lopeta jo. Me kaikki rapakon takana naurteaan jutuillesi. Oikeassa grillauksessa tehdaan matalalla lammolla ja pitkaan. Poikkea Lousiannassa tai Texasissa jos haluat oppia grillaamaan.


      • Luestarkemmin
        Kanan.Koipi kirjoitti:

        OMG. Lopeta jo. Me kaikki rapakon takana naurteaan jutuillesi. Oikeassa grillauksessa tehdaan matalalla lammolla ja pitkaan. Poikkea Lousiannassa tai Texasissa jos haluat oppia grillaamaan.

        Onko lukutaito unohtunut meren tälle puolelle? Tuohan juuri pilkkaa lihan keittämistä ennen grillausta.


    • TolkkuaKiitos

      Hei vajakki katsoitko viimeisimmän australian masterchef 2018 jakson jossa grillaaja voitti kaikkien aikojen parhailla ripsillä? Olisi kannattanut, ripset esikypsennettiin painekeittimessä makuliemessä ennen grillausta. Eli kaikki parhaat kokit ovat väärässä ja vain vajakki on oikeassa?

      Olen itse tehnyt grillilihoja aivan samalla tavalla, makuliemi paistovuokaa, vuokaan ritilä ja lihat sen päälle, eivät ole liemessä, folio päälle ja uuniin muhimaan. Kun liha on kypsää (2-12h), liha grilliin ja maustekastikkeet niskaa. Aina yhtä järkyttävän hyvää ja helppa - mutta asiat voi aina tehdä vaikeasti jos ei muuten osaa.

      • Grillimamma

        TVssa ja painekeittimillä maailman parhaat ribsit? Oletko kuullut mitään tosi tv kässäreistä? Kerroppa yksi kuuluisa grillipaikka minne jonotetaan ja se keittää lihan ensin? Niitä ei ole. Voit laitella lihat vaikka mikrossa jos haluat mutta low and slow bbq se ei ole ja maku ihan muuta. Tuo lihan uunittamin ilman että ui nesteessä on paaaljon parempi kuin keittäminen, astian pohjalla olevan nesteen voi käyttää grillauskastikkeeseen. Myös rubia voi käyttää uunissa. Tuo on ok menetelmä mutta ei kelpaa vannoutuneelle lihakeittomiehelle vaikka lihan keittäminen irrottaa maut lihasta ja vain suolaa siirtyy lihaan keittoliemestä, tuo on fakta.


      • NäinMeilläkin

        Kyseisen ruuan arvioivat kokit joita arvostan, se siitä. Itse en liota lihoja liemessa vaan haudutan uunissa ritilän päällä, folion alla makuliemen kera - liha ei ole nesteessä vaan höyryssä. Höyrykypsytyksen jälkeen liha grillataan ja maustetaan halutulla tavalla.

        Nykyisin suosittu tapa on tehdä grillilihatkin höyryuunissa kypsiksi ja pinta grillissä - helppoa ja toimii. Sinä voit aivan rauhassa haudutella lihojasi aivan niin pitkään kuin haluat, minulla menee noin 3-4h ja lihat ovat lautasella.

        Olen tehnyt ruokaa noin vuodesta 1974, ja ihan hyvin on mennyt.


      • Grillimamma
        NäinMeilläkin kirjoitti:

        Kyseisen ruuan arvioivat kokit joita arvostan, se siitä. Itse en liota lihoja liemessa vaan haudutan uunissa ritilän päällä, folion alla makuliemen kera - liha ei ole nesteessä vaan höyryssä. Höyrykypsytyksen jälkeen liha grillataan ja maustetaan halutulla tavalla.

        Nykyisin suosittu tapa on tehdä grillilihatkin höyryuunissa kypsiksi ja pinta grillissä - helppoa ja toimii. Sinä voit aivan rauhassa haudutella lihojasi aivan niin pitkään kuin haluat, minulla menee noin 3-4h ja lihat ovat lautasella.

        Olen tehnyt ruokaa noin vuodesta 1974, ja ihan hyvin on mennyt.

        Joo, itsellä on myös tuo ritilävuoka ja keittomiesten soisi kokeilevan tuota. Käytännössä tuo on hyöryttämistä ja liha ei kuivu jos folio on tiukasti. Lopputulos keittämistä parempi. ”Tuotteena” tai ruokalajina se on ihan eri jos tekee vaikka porsaan hiiligrilissä savun kera. Maku on ihan erilainen.


    • kausi2019

      Meillä grillikausi vaihtuu syksyisin talviajan vaihtuessa. Aluksi huolletaan kalustoa. Loppusyksystä grillaustarvikkeita saa halvalla. Esimerkiksi grilliharjoja joutuu uusimaan melko usein. Ylivuotiset kuivat hiilet palavat puolestaan paremmin kuin kevään tuoreet kosteat. Ainakin juhannukselle saakka on hyvä hankkia polttoaineet jo nyt.

      Tällä grillikaudella pitää kokeilla rimpsuluita mehumaijassa grillaamalla, mutta sitä varten tarvitsee päivittää grillikalustoa vähän suurempaan. Kohta 30 vuotta palvellut Opa-grilli on hieman alimittainen maijan alle. Jostain kun saisi halvalla sellaisen puolimetrisen pallogrillin. Ehdotuksia saa laittaa.

      • TappiPaikalleen

        Aika erikoisia on hiilet ei voi muuta sanoa, minulla on yleensä palanut parhaiten hiilet jotka eivät ole ottaneet kosteutta ilmasta, mutta tapansa kullakin.

        Jos jotain ei ymmärrä tai tajua - ei kannata väittää vastaan, koska silloin on väärässä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      73
      3364
    2. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      9
      1891
    3. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      224
      1279
    4. Olisin ottanut sinusta akan itselleni

      Mutta olitkin aika itsepäinen ja hankala luonne.
      Ikävä
      131
      1088
    5. Pitikö mennä rakastumaan

      Oi kyllä, kyllä piti. Kiitos vaan sulle mies! Todella kiitän..
      Ikävä
      100
      1023
    6. Mitä tai ketä kaivattusi

      muistuttaa?
      Ikävä
      60
      964
    7. Miksi nuori ottaa hatkat? Rajut seuraukset: seksuaalinen hyväksikäyttö, väkivalta, huumeet...

      Lastensuojelu on kriisissä ja nuorten ongelmat kasvussa Suomessa. Hatkaaminen tarkoittaa nuoren luvatta poistumista omil
      Maailman menoa
      67
      946
    8. Shokki! Suuri seikkailu -kisassa todellinen jättiyllätys - Tämä muutos järkyttää varmasti monia!

      No nyt on kyllä aikamoinen ylläri, peli todellakin kovenee…! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/shokki-suuri-seik
      Viihde ja kulttuuri
      6
      905
    9. Ei sua pysty unohtamaan

      Ei vaan yksinkertaisesti pysty
      Ikävä
      84
      889
    10. Hei, huomenta komistus

      Yllättääkö, että olet heti mielessä. Mukavaa päivää upea ❤️
      Ikävä
      34
      820
    Aihe