Granaattiomena

Ostin elämäni ensimmäisen granaattiomenan viime viikolla. Kuinka tällainen oikein syödään?

Halkaisin sen, ja hämmästyin suuresti kun sen sisältä turskahti kuin veri, saman voimakkaan värinen punaisuus, ja pieniä palleroita, joissa suuria siemeniä.

Kuinka tuo syödään oikeoppisesti? Onko siemenetkin tarkoitettu syötäviksi? Jos ei, niin eihän tuossa juurimitään syötävää.

Taisi jäädä samalla viimeiseksi kerraksi kun menin tuollaisen ostamaan.
Ilmoita

Vain siemenet syödään...
Ilmoita
Näin minä teen:
Rullat ensin sen omenan kämmenen alla tiukaasti pöydällä, jotta siemennät löystyvät. Leikkat molemmista päistä hatun pois sen verran , että sisus näkyy. Nyt leikaat kuoren "navasta" napaan sen verran syvällä että arvelet sen menevän kovan pinnan ja vähän valkoisenkin läpi , esim 8 viiltoa ympärilleen. Nyt otat tiukan oteen omenasta ja repäiset sen auki ja pilkoot kaiken palasiksi. Nyt voit reipaalla otteella kaivaa siemenet ulos.

Varaat riittävän ison vatin ja laitat siemennet siiheen. Nyt reilusti vettä päälle ja hierrot siemennet kämmenien välissä. Näin irroitatat roskat melkein kaikki, jotka uivat siten pinnalla. Nyt onkit roskat pois ja kaadat pikkusen vettä roskineen pois. Siten kaadat koko satsin karkeaan sihtiin ja huuhdellat vedellä. Vähäiset roskat jotka olivat jyvissä kiinni voit poistaa vielä käsin. Anna valua.

Siinä kaikki, prosessi ei kestää montakaan minuuttia ja on helpompi kuin mikä muu.
Ilmoita
Tai sitten leikkaat neljään osaan ja käännät palat nurin. Suuri osa siemenistä irtoaa jo tässä vaiheessa. Loput kerää käsin, älä liottele sieminiä vedessä, ei paranna makua millään tavalla. Ei homma oikeasti ole vaikea tai aikaavievää.
1 VASTAUS:
Jos näin leikkaat, leikkaat siemeniäkin ja sotku lisääntyy. Ei se "liottaminen" vedessä makua haittaa kun siementen ulkopinta säilyy ehjäänä, valuta vain veden pois jonkun ajan. Mutta juju on siinä, että vedessä pienetkin roskat nousevat pintaa ja on helppo poistaa.
+Lisää kommentti
Juuri se "veri" ja siemenet ovat syötäviä eli halkaise granaatti-omena ja kopsauta kuoreen saadaksesi siemenet ulos. Tee tämä esim. siivilän yllä, johon siemenet jäävät ja hedelmän mehu valuu alla olevaan astiaan.

Siivilässä voit erotella syötävät siemenet vaaleammasta töyhnästä erilleen eli sekä mehu että siement ovat syötäviä.

Tee vaikka haloumi-salaatti, jonka koristelet puhtailla siemenillä ja hedelmän mehulla ja nauti.

Onnea sinulle, joka kypsän granaatti-omenan osasit valita marketin hyllystä.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Granaattiomena

Ostin elämäni ensimmäisen granaattiomenan viime viikolla. Kuinka tällainen oikein syödään?

Halkaisin sen, ja hämmästyin suuresti kun sen sisältä turskahti kuin veri, saman voimakkaan värinen punaisuus, ja pieniä palleroita, joissa suuria siemeniä.

Kuinka tuo syödään oikeoppisesti? Onko siemenetkin tarkoitettu syötäviksi? Jos ei, niin eihän tuossa juurimitään syötävää.

Taisi jäädä samalla viimeiseksi kerraksi kun menin tuollaisen ostamaan.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta