Näin tehdään kotitekoinen mämmi

Helppomämmiohje

Media on täynnä erilaisia hankalia ja vieläkin hankalampia mämminteko-ohjeita.

Kun imelletään nykyaikaisella tavalla imeltyminen on tehokasta ja erittäin varmaa verrattuna erilaisiin monimutkaistettuihin ohjeisiin.

Pomminvarma mämmiohje:

Perinteinen vanhan ajan mämmi saa makeutensa imeltämällä. Siihen ei lisätä siirappia eikä sokeria eikä muutakaan makeutusta.

Suola lisätään imeltämisen jälkeen.

Valmistusaineet:

450g mämmimältaita
800g ruisjauhoja
½ teelusikallista suolaa
3 litraa 65 asteiseksi kuumennettua vettä

Valmistusohje:

Kaikki mämmimaltaat ja ruisjauhot sekoitetaan kattilassa 3 litraan 65 asteista vettä notkean puuromaiseksi seokseksi. Seoskattila laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin 4-5 tunniksi. Seosta sekoitetaan muutaman kerran imeltymisen aikana ja samalla voi imeltymisen etenemistä seurata maistamalla.

Imeltynyt seos laitetaan liedelle ja kuumennetaan - pohjaan palamista varoen - niin että seos alkaa kiehumaan ja sen jälkeen laitetaan sivuun muhimaan noin 15 minuutiksi.

Annetaan seoksen hiukan jäähtyä ja seos laitetaan laakeaan vuokaan ja paistetaan 140-170 asteisessa uunissa 2-3 tuntia. Pinnalle lisätään paistamisen aikana 2-3 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä estämään kuorettumista.

0

<50

  Vastaukset

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
    Maailman menoa
    335
    6591
   2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

    Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
    Maailman menoa
    189
    3249
   3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

    Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
    Maailman menoa
    106
    1644
   4. Voi myötähäpeän määrää

    Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
    Suomussalmi
    18
    834