pienellä eläkkeellä

Mmökinukko

Ensin hulevesimaksu, ...tana ja nyt suunnitellaan 240,- biojätemaksuaparista perunankuoresta. Voiv...u! Alkaa tuleen jo tappohommat mieleen. onneksi on vielä asekätkö

42

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisäämaksuja

      Se on hyvä, että eläkeläisiltä otetaan rahat pois. Eipä jää perillisille kinasteltavaa.

    • peruskemiläinen

      Joulurauhaa vaan Mmökinukolle!

    • Teatteriout

      Enemmän joudut veroina maksamaan teatterin touhuista.

    • EPPÄILIJÄ

      Olkaamme iloisia , että saamme maksaa hule jäte ja muita maksuja . Ennen muinoin ei ollut näin hienoja palveluita . Oli vain jokaisessa mökissä tunkiot hyysikän takana . Järjetöntä on se , että kahdenkymmenen tonnin kuormaautolla ajetaan viikottain jäätynyttä perunan banaanin kuorta . Joskus on seassa kahvi ja teepussi .

    • Mökinmuijansäästövinkit

      Laitoimme 11 v sitten biojäteastian omakotitaloomme. Maksoi n 200 e ja sitten vuoden päästä vielä toisen. Vuorotellen käyttöä saamme multaa. ei ole mikään lämpökompostori. Tosin pitää huoltaa ja laittaa kuiviketta sinne. Tämän vuoksi saimme vapautuksen myös kesäajalle, että ei tarvitse kahden viikon välein tyhjentää roskia, vaan kerran kuukaudessa. Siitäkin tuli säästöä. Turhaan tuli tosin maksetuksi usean vuoden ajan tätä kahden viikon välein tyhjennystä. Nytkin kun viemme paljon muovia keräykseen niin ei ole paljon tyhjennysastiassa tavaraa. Osa palaa vielä takassakin paperista. Ehkä vielä joskus ostamme biojäteastian lämpösellaisella.

      • utelias-

        Käykö multa huonekasveillekin?


      • Mökinmuijansäästövinkit

        En ole laittanut kun nurmikoiden korjaukseen ja vähän ulos kukkapenkkeihin. Sekoitetaan "vanhaan" multaan.


    • rajaseudunnainen

      Kemi on kaikilla mittareilla mitattu Lapinalueen pahnanpohjinmainen. Työttömyys on Lapinläänin korkein.
      Verot ja asumisen hinta on järkyttävä verrattuna naapurikuntiin.

      • Papprainen

        Kuuleppa sie. Tiedätkö mikä on naapurikuntien työssä käyvien työssäkäyntikunta? Keminmaalaisista kulkee naapurikunnissa (Kemi, Tornio) töissä suurin osa. Kemin liike-elämä ja työpaikat pitää yllä naapurikuntien (Keminmaa, Simo ja Tervola) mahdollisuutta olla olemassa. ...No Tervola ehkä pärjää paremmin omillaan.
        Käyppä katsomassa sen autojonon pituutta, joka aamulla tulee Kemiin Keminmaasta päin ja huomaat miten asia on.
        Toki Kemin työttömät mielellään itse ne työpaikat ottaisivat. Tähän samaan puuskaan totean ja ihmettelen Kemin yrittäjien ja teollisuuslaitosten rekrytointi toimia.
        Son nimittäin melkonen ympäristösaastemäärä mitä nämä naapurikunnista pendelöivät tuottavat. Paljon vähemmän päästöjä syntyisi muutaman kilometrin työmatkalla ja polkupyörällä.


    • Papprainen

      Mökinmuijalle terveisiä. Meillä ollut sama systeemi jo liki kaksikymmentä vuotta toiminnassa. Nyt myös kaksi oikeaa lämpökompostoria, jotka pelaa myös talvella paremmin mitä aiemmat. Auttaa, kun lappaa lunta ympärille eristeeksi. Tosin sitä ei nyt juuri ole tarpeeksi. Multaa tulee viisi- kuusi puutarhakärryllistä vuodessa. Net on sitten levitetty istutuksille ja nurmikolle. Vähän sekottaa siihen kaupan multaa sekaan, niin ei oo niin ärtsyä. Roska-astialle riittäis kahden kuukauden tyhjennysväli ja sen taitaa jopa saada. Muoveja ei vielä olla kuskattu juurikaan minnekään. Isommat muovitonkat ym. vaan. Paperit ja kartongit (maitopurkit ym) kiertoon. Ei oo ollenkaan hankalaa ja on pientä puuhaa pihalla. Kompostori on vähän ku "kotieläin", jolle saa päivisin evästä viedä.
      Hulevesimaksu jurppii vähän, koska olen asian hoitanut, kuten kuuluu. Pidät rajaojat avoimina ja hulevedet menee putkia pitkin katolta ja salaojista sinne. - ei ole kunnan miehiä haravoimassa ja risuja raivaamassa näkynyt. Ehkä jatkossa voi sitten vaatiakin sieltä päin tekemistä tai laitan laskun omasta työstä.

      • Lumperiantti

        Hiekkaa on meillä sekotettu valmiin kompostimullan sekkaan. Ainakin ulukokukille sopii mainiosti. Ei oo ostettu kaupan multia 30 vuoteen.


    • peruskemiläinen

      Mihin ne mullat sitten laitetaan? Ja Lumperi ei tiijä kukista mittään!

      • Lumperiantti

        Mullat voipi laittaa vaikka avokompostiin puunlehtien sekkaan. Tullee uutta multaa. Kukkia ossaan kastella ja hoitaa. Se on melkeen ollu elämän työni. Muistahan sinäkin kastella kukkasia ettei ne pääse kuivahtamaan.


    • maksajosjaksat

      Kysyisi papparaiselta? Maksat siis turhasta jätemaksun, jos itse hoidat noin hyvin! Mitäs siitä, jos fyffee löytyy!

      • papprainen

        Tarkennan, mitä kompostoreihin laitan. Kaikki bio keittiöstä, mm. ruoan tähteet jne käytetyt talouspaperit, pihalta lehdet, kasvien ym jäte. Toinen kompostori on jälkikompostointia varten ja sekin multa viipyy tyhjenyksen jälkeen maassa ennen levitystä. Tarvittaessa kuiviketta mm revittyjä sanomalehden suikaleita. Aina uutta vietäessä talikolla sekotus ja toimii. Nytkin höyry nousee, kun kannen aukasee.


    • 56rt7gyhu8jio

      Kai tuo on edes vuodessa? Muutoin saattaisi pieneläkeläinen olla ongelmissa.

    • peruskemiläinen

      Mitä Lumperi sitten tekkee kun tontti on täynnä multaa? Onkimavot kylläkin syö multaa.

      • Lumperiantti

        Lieroja ja kastematoja voipi syyä. Ne maistuu mullalta ja narisevat hampaissa kun niitä pureskellee. Multaa tarvihtee naapuritkin. Menekkiä on. Kummasti se vaan multa vajjuu puskien alla. Se varmaan maatuu..


    • peruskemiläinen

      Mihinkä se naapuri sitten omat multansa vie? Seuraavaan naapuriinko?

      • Lumperiantti

        Pitääpä kysyä. Taitaapi kuskata meiän multia mökilleen. Liero taitaa olla sekin kun tarkasti aattelen. Mitä luulet kannattaako alkaa mullanviljelijäksi?


    • Kaveritaisto

      240litran kompostin täyttäminen kaupastaostetuilla ruuilla
      tuli alvin kautta maksamaan 1340 euroa,Joten komposti multa tuli hintoihinsa.
      Samoin huulevesimaksut kasteluvesi muodossa.rakenna ensin oma kaivo johon juoksutat
      huulevedet ja maksa siitä.Nyt jokainen jo maksaa Yle maksua joten sama meno jatkuu
      myös muilla .Katso ketä äänestät saat varmasti eurosi kulumaan.

    • peruskemiläinen

      Jospa äänestäisi itteään niin olisi mukava kuluttaa.

    • peruskemiläinen

      Nämä hommelit on samaa kuin sähköautot. Eipä tule päästöjä autosta mutta entäpä mistä saadaan sähkö jolla näiden autojen akut ladataan? Hiilivoimallako? Kaikki nämä maailma pelastuu rojektit näyttää hienoilta paperilla mutta käytännössä mahdoton toteuttaa. Onhan ikiliikkujakin keksitty paperilla. Liikenteen päästöjä pitäisi vähentää ja yhtä aikaa suunnitellaan nopeusrajoitusten nostamista.Näin se maapallo pelastuu ja Lumperikin voi viljellä multaa puhtain sydänmin.

      • Lumperiantti

        Jihaaaa....Mullanvilijely kunniaan!


    • Lestilentää

      Ei kannata äänestää keskustan lestoja syövät mullatkin maasta

    • poismuuttava

      kohta varmaan keksii että pitää maksaa ku asuu kemissä..muaaahmuaaah!!!

    • keskustantallustaja

      Kaikkihan tietävä kun kaupunki on investoinut uusii ajoneuvoihin niin korotuksia oli tiedossa. harvoin ne hinnat laskee kaupungissa. Vielä kun talouspäättäjät eivät hallitse ammattiaan niin korotuksia korotuksien perään tulee.

    • mailmapyöräpyörii

      Pitää huomata kuluttajana että maksaa kaikesta mahdollisesta. Ihan kaikesta.

      • Anonyymi

        minä maksa kans lasku tuli minä vie sosiaalitomistoon sieltä hoitava


    • Anonyymi

      Turhaan valitat. Nauti siitä, että sait tänä vuonna maksaa vähemmän kuin saat maksaa ensi vuonna. Ja seuraavina vuosima mailman tappiin saakka.

    • Anonyymi

      Mielestäni Kemiin vois suunnitella asukkaille lumen siirtomaksu

    • Anonyymi

      Niinhän se on, että köyhältä viedään viimeisetkin ja ahdistetaan nurkkaan.
      Jossain päin Suomea on lopetettu hulevedestä periminen. Sama se pitäisi olla
      täälläkin, sillä minkäs kukaan mahtaa sille että vettä sataa.
      Hupaisaa maksun perimisessä on se että tontilla ei ole edes sadevesijärjestelmää, sillä vesi painuu hiekkaperäiseen.
      Vastaukseksi kyselyyni kuinka sadevesijärjestelmän puuttuessakin voidaan periä hulevesimaksu, sanottiin että voihan se vesi valua kunnalliseen viemäriverkostoon maapohjastakin.
      Hoh hoijakkaa, että tuommonen selitys!

      • Anonyymi

        Sinun pitäisi periä kunnalta korvaus siitä vedestä, jonka kunta ottaa sinulta. Lain mukaan kaikki tontille satanut on tontinomistajan omaisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun pitäisi periä kunnalta korvaus siitä vedestä, jonka kunta ottaa sinulta. Lain mukaan kaikki tontille satanut on tontinomistajan omaisuutta.

        Laita muoviämpäreitä piha täyteen. Niitähän jaetaan liikkeissä ilimaseksi. Ja Tervolasta saa sinkkiämpäreitä halavalla jos muoviset ei riitä.


    • Anonyymi

      Lopetan tuon hinnannousun takia kaiken lajittelun ja kierrättämisen. Kesäaikaankin joutuu maksaamaan täyden tyhjennysmaksun tyhjästä tai vajaasta jäteastiasta. Nyt saa tyhjennysmaksulle vastinetta kun tyhjennetään täpötäydet jäteastiat. Biot, muovit, metalli ja lasit samaan laariin vaan.

      • Anonyymi

        Potku osuu itseesi. Yhä enemmän hinta sitten nousee kun sekajätettä tulee enemmän, ja se on se joka maksaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Potku osuu itseesi. Yhä enemmän hinta sitten nousee kun sekajätettä tulee enemmän, ja se on se joka maksaa.

        Heti kun tulee painoon perustuva tyhjennysmaksu, jolloin voi itse vaikuttaa tyhjennysmaksun suuruuteen
        niin palaan takaisin lajitteluun. Monta vuotta olen, (toki moni muukin), jätteet lajitellut ja kierrättänyt, ei tyhjennyshinta ole tullut senttiäkään alas, päinvastoin nyt hinta taas nousee, ja hinta on tyhjennyskerralta sama, riippumatta siitä onko astiassa vain yksi roskapussi vai täynnä. Tyhjästä ei viitsi maksaa täyttä hintaa. Roskis kieltämättä täyttyy nopeammin , mutta toimin
        näin nyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heti kun tulee painoon perustuva tyhjennysmaksu, jolloin voi itse vaikuttaa tyhjennysmaksun suuruuteen
        niin palaan takaisin lajitteluun. Monta vuotta olen, (toki moni muukin), jätteet lajitellut ja kierrättänyt, ei tyhjennyshinta ole tullut senttiäkään alas, päinvastoin nyt hinta taas nousee, ja hinta on tyhjennyskerralta sama, riippumatta siitä onko astiassa vain yksi roskapussi vai täynnä. Tyhjästä ei viitsi maksaa täyttä hintaa. Roskis kieltämättä täyttyy nopeammin , mutta toimin
        näin nyt.

        Ainakin meidän talossa kun tuli muovilajittelulaatikko, voitiin poistaa yksi sekajätelaatikko, kiitos lajittelijoitten. Ja onhan se luontokin joillekin tärkeä ja sensellaiset asiat, eikä vain raha.


    • Anonyymi

      Minun huleveet jää minun tontille. Ei ole vedetty minkään valtakunnan ojituksia. On se niin väärin. Lisää maksuja keksitään. Biojätemsksu? Ei mene oikein. Maksan roskiksen tyhjennyksestä. Lisäksi vuosimaksu kierrätettävästä tuonne Jäkälään. Tänä vuonna ei yhtään kuormaa viety kun ei ole mitä viedä. 240,-? Vuosi?

    • Anonyymi

      https://scontent-hel3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/122745101_10208093566052683_1582960291357704408_o.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=JFnyVUnFvvEAX-7rbZG&_nc_ht=scontent-hel3-1.xx&oh=c754138f873a2706ca9dd9e799bc0bdd&oe=5FC44E13

      Jaan tämän uudestaan, koska nämäkään luvut eivät riitä, vaan lisäämme kehitysapua 50 000 000€ ottamalla velkaa.
      Suomen kehitysapu on n. 33€ / sekunti, myös silloin kun nukut.
      Voisimme lähettää 2000€ joka päivä 1400:lle vähävaraiselle. Viikossa 9800 hlö ja kuukaudessa jo 42 000 henkilöä saisi 2000€, se nostaisi monta kuopasta.
      Jokainen pienen kunnan päättäjä voi miettiä, mitä tekisit yhden vrk kehitysavulla 2.8 milj. €. Isommille vko 20 milj. €
      Käyttökohteita löytyisi, yhtenä esimerkkinä kouluruoka.
      Ei olisi tarvetta laskea, syödäänkö kouluissa hieman kalliimpaa lähiruokaa. Tämä lisäisi työtä ja veroja jne.
      https://um.fi/suomen-kehitysyhteistyon-maararahat
      https://www.suomenuutiset.fi/kolme-miljoonaa-euroa-joka…/

      • Anonyymi

        Miten tämä huleveteen liittyy?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten tämä huleveteen liittyy?

        ei mitenkään


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5479
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3375
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      21
      1699
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      13
      1447
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe