Kittilän Sutkien luottamuksen menetys

IsoA1955

Kertomus siitä miten voi menettää yhteiskunnan luottamuksen. Kittilässä se homma onnistuttiin toteuttamaan. Näinhän sen menettää.

Kittilän sutkit luottamushenkilöt menettivät luottamuksensa Kittilän kunnanjohtajaan. Ryssivät kunnanjohtajan irtisanomisen täydellisesti. Ei kummoistakaan henkilöstöhallinnon osaamista olisi tarvinnut omata, kun kunnanjohtajasta olisi päässyt.

Sutkit munasivat irtisanomisen homman niin perusteelisesti että pääsivät itse poliisitutkintaan. Tutkinnassa todettiin mm. että oli käytetty virka-asemaa törkeästi väärin. Lisäksi oli syyllistytty työturvalisuusrikokseen, työsyrjintään ja virka-aseman väärinkäyttöön. Mihin kaikkeen muuhun, selviää myöhemmissä oikeudenkäynneissä koska syyteitä on tulossa lisää.

Homma meni överiksi sen verran reippaasti että syytäjä nosti syyteet. Niitä nyt käräjillä setvitään, eikä sutkien osalta kovin hyvältä näytä. Koomisen oikeudenistunnon koomisin tapahtuma oli se kun sutkien luottoasiantuntija on hävinnyt, eikä häntä löydy mistään. On siinä porukka.
Sutkit saivat aikaan myös oman lain, Lex Kittiläksi. Harvat pystyy tunaroimaan niin paljon että saavat ihan oman nimikkolain. Kittilän sutkit siihenkin pystyivät.

Mutta tähän huumori kyllä sitten päätyykin. Hallinto-oikeus ja korkein hallinto-oikeus on päätöksillään vienyt sutkeilta oikeuden osallistua yhteiskunnalliseen päätöksen tekoon. Vielä suomennettuna, sutkit menetti luottamuksensa aikoinaan kunnanjohtajaan ja nyt yhteiskunta on menettänyt luottamuksensa sutkeihin.

Miten tallainen tunarointi voi onnistua. Vaatii kyllä harvinaisen paljon osaamattomuutta jotta tämä onnistuu. Siitä huolimatta mm. Kittilä 24 teksteissä vieläkin esiinnytään niskoja nakellen. Kyllä tässä vaiheessa kannattaisi osoittaa suurta nöyryyttä ja pyytä veronmaksajilta anteeksi toimintaansa. Laulujen lunnaat ovat veronmaksajille kalliit.

Asia, josta koko tarina alkoi, on kokonaisuuteen nähden mitätön (asiana laiton irtisanominen ei tietenkään ole mitätön). Halutiin päättää luottamuksen menettäneen kunnanjohtajan työsuhde. Nyt on menetetty oma luottamus yhteiskunnan silmissä. Pahimmillaan luottamus joidenkin sutkien kohdalla koskee koko loppuelämää. Parhaimmassakin tapauksessa vähintään se kestää oikeudenkäyntien ajan.

Hiljakseen oikeuden myllyt jauhavat ja mitään sutkit eivät sille voi. Voi voi.

128

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leevileviltä

      "Sutkit saivat aikaan myös oman lain, Lex Kittiläksi. Harvat pystyy tunaroimaan niin paljon että saavat ihan oman nimikkolain. Kittilän sutkit siihenkin pystyivät. "

      Vaikka Rajala ja kumppanit kävivät lobbaamassa Helsingissä asti, jotta tätä lakia ei olisi tehty. Silloin jo oli tiedossa, että paljon löytyy kotrjattavaa Kittilässä, kun aletaan penkomaan. Hätä oli suuri jo silloin. Mitä pelättiin ? Se kyllä selviää .

    • Rakenteellinenkorruptio

      Jotainhan taustalla on. Kunta neljä vuotta kaaoksessa, vaikka Mäkelä lähtenyt jo pois. Ei ole siis hänen järjestämänsä sotku. Pikkusen tuntuu, että olisiko taustalla tuo, mihin sivistystoimenjohtajakin törmäsi.

    • Kaikkiok

      J. Palosaari on todettu syyttömäksi, Mäkelän erottamisessa muotovirhe, aloitus on taas kopiotua jaskaa.

      • mie-eppäilen

        Arvelekko"Kaikkiok",että noin lyhyellä kommentillasi saat ruoantähteitä "kp kuningattaren) pöydän alta.
        Pitäiskhän sinun edes yrittää vähän pitempää "ruskeakielipuhetta" pittää, ku jouluki tulossa?


      • IsoA1955

        Nyt "kaikkiok:n" on syytä tarkentaa. Mikä kohta aloituksessa on kopioitu jostain? Ei mikään. Mielipiteeni voi mielestäsi olla "jaskaa" mutta kun niin väität niin kerro se mikä tekstissäni on paikansa pitämätöntä. Et pysty sitäkään tekemään koska vasta-argumentteja faktoille ei ole. Mielipiteistä voi luonnollisesti olla eriäviä näkemyksiä.


        "Kaikkiok" esiintyy juuri niin kuin tekstini tässä kohdassa kerron:"Siitä huolimatta mm. Kittilä 24 teksteissä vieläkin esiinnytään niskoja nakellen. Kyllä tässä vaiheessa kannattaisi osoittaa suurta nöyryyttä ja pyytä veronmaksajilta anteeksi toimintaansa".

        Odotellen mielenkiinnolla pystytkö älylliseen mielipiteenvaihtoon vai heitteletkö vain jaskaa!!


      • KittilänLaki

        Suomessa ketään ei voi todeta syyttömäksi, joten kannattaa lopettaa tuo typerä hokemien syyttömyydestä. Me emme ole Amerikassa.


      • Eiliikaavaadittu

        Kerrot aloituksessa sutkien syyllistyneen moneen eri rikokseen, työturvallisuusrikokseen, Työsyrjintää ym. Laitatko nyt linkin missä nämä tuomiot ovat näkyvillä?


      • IsoA1955

        Älä vääristele tekstiäni. Aloituksessa lukee selvästi; "Tutkinnassa todettiin mm. että oli käytetty virka-asemaa törkeästi väärin. Lisäksi oli syyllistytty työturvalisuusrikokseen, työsyrjintään ja virka-aseman väärinkäyttöön".

        Siis tutkinassa todetiin, missä kohdassa en sanonut "sutkien syyllistyneen moneen eri rikokseen". Pystyään faktoissa eikä vääristellä tekstiäni.


      • Omaatekstiäsi

        Lisäksi oli syyllistytty....... Kuka on syyllisyyden todennut?


    • IsoA1955

      Poliisit tutkinnassaan ja syyttäjä syytäessään. Jos näin ei olisi todettu, niin eihän syytäjä syytäisin. Ei syytäjä syytä jos ei ole porsasteltu.

      Nyt haetaan oikeudesta selvyyttä siitä saadaanko syyteet näytettyä toteen ja riittääkö ne tuomioon. Ja minkälaiseen tuomioon. Ylen uutisten perusteella näyttää siltä, ettei syytetyillä juuri ole mitään, millä he itseään pystyivät puolustamaan. Lisäksi syytäjän todistajat antoivat hyvin synkän todistelun sutkien toiminnasta. Esimerkkinä Mäkinen. Ja kaiken kukkuraksi syytettyjen oikeudellinen asiantuntija, Eilavaara, ei uskaltanut tulla edes todistamaan.

      Tuomioita ei ole vielä kukaan saanut. Millaisia ne tulevat olemaan, tai tuleeko tuomioita, joudutaan odottelemaan vuosikausia.

      Sitä tosiasiaa, että Kittilän hallinto on ollut "tupella", ennen ja jälkeen Mäkelän, ei oikeudenkäynnin lopputulos muuta mihinkään. Jos ei mitään "hyvän hallintotavan vastaista" olisi löytynyt, niin poliisitutkinta ei olisi johtanut rikossyyteisiin. Syytteet oli nimikkeellä, muistaakseni törkeä joka viitaa tahalliseen ja harkittuun toimintaan.

      Edelleen suosittelen nöyryyttä ja anteeksipyyntöä veronmaksajilta jotka porsastelun lopulta maksavat.

      • Huuhaatekstiä

        Olet ihan pihalla, kuten tavallisesti. Poliisi tutkii ja nyt EPÄILEE Kittilän päättäjiä rikoksista. Syyttäjän mielestä syytekynnys on ylittynyt ja nyt syyttäjä SYYTTÄÄ Kittilän päättäjiä esille tuoduista mahdollisista rikoksista. SYYLLISYYTTÄ ei totea kukaan muu kuin oikeuslaitos. Käräjäoikeus ei ole vielä yhtään tuomiota jakanut tässä jutussa. Joten taas puhuit täyttä jaskaa. Kaikki syytetyt ovat SYYTTÖMIÄ siihen asti kunnes oikeus toisin toteaa. Muistetaan vaan miten kävi J. Palosaaren jutussa, poliisi epäili, syyttäjä syytti, oikeus piti Palosaaren syyttömänä.


      • Hovioikeus-ratkaisee

        Oikeus myönsi että kaikki ei mennyt lainmukaan, mutta jätti silti tuomitsemasta !
        Sen takia on Hovioikeus, jolta voi jo edellyttää että se on vapaa paikallisista-, ja
        muistakin kytköksistä


    • Kerratkaa
    • IsoA1955

      Tätä on jauhettu aiemminkin. Jos joku ajaa autolla 80km alueella 120km/h, niin hän on ajanut ylinopeutta vaikkei tuomiota saisikaan. Ei se että tuomiota ei saa todista syyttömyyttä. Sen se todistaa että näytöt eivät riitä tuomioon.

      Koetatte itsellenne todistella, että Kittilän toiminta ei olisi ollut "hyvän hallintotavan vastausta" on yhtä jaskaa. On siellä mukana myös rehtiä luottoja ja virkamiehiä, esimerkkinä Yritys, Mäkinen ja Mäkelä, toki monia muitakin. Hehän eivät syyteitä saaneet. Vain sutkit ja heidän aisankannattajansa joutuivat käräjille.

      Jatkamalla tuota itsepetostanne ette saa milloinkaan asioitanne kuntoon. Onneksi nyt on nippu "emäsutkeja" siirretty syrjään luottamustehtävistä. Tämän olisi luullut auttavat Kittilän puhdistumista. Mutta näyttää siltä että sutkutus jatkuu edelleen. Päätellen kaikenlaisista kiemuroista mitä tapahtuu. Lex Kittilän puhdistus on vielä pahasti kesken.

      Palosaaren case ei kuulu tähän Kittilän sutkien oikeudenkäyntiin mitenkään. Se on ihan oma oikeudenkäyntinsä. Mutta jaskaa puhut sielläkin. Juttu jatkuu hovissa ja katsotaan millainen päätös sieltä aikanaan tulee. Tuli millainen päätös tahansa, niin Yle uutisten mukaan käräjäoikeudessa todettiin näin: "Kesäkuussa annetun tuomion mukaan Palosaari toimi epäasiallisesti luovuttaessaan hissiyhtiö Leitnerin luottamuksellisia tarjoustietoja toiselle yhtiölle. Syytteet luottamusaseman väärinkäytöstä kuitenkin kaatuivat, koska mahdollinen taloudellinen vahinko kohdistui Leitneriin eikä Palosaaren johtamaan Levin hissiyhtiöön". Turha puhua että toimitusjohtaja Palosaarella olisi ollut puhtoiset jauhot pussissa.

      Yhtäkään kohtaa aloitustekstistäni ette ole pystyneet vääräksi osoittamaan. Mutta jatkakaa yrityksiänne. Ei se mitään vaikka ette onnistukaan, olette ainakin yrittäneet.

    • Hauskaaollapitää

      Helppoa se on syylliseksi leimaaminen, siihen riittää mikä vaan..... Lainvoimainen tuomio oikeudesta on sitten jo eri asia, isollaaaaalla asiat ovat sekaisin. Sinähän saat pitää kaikkia syyllisenä johonkin, se on ihan oma asiasi. Minä seuraan lainvoimaisia oikeuden päätöksiä, en mitään pirtin nurkassa tehtyjä itkuvirsiä. Yritä vielä selitellä ja kiemurrella hieman paremmin.

      • IsoA1955

        Hauskan veikon juttu on täyttä jaskaa. Lue nyt ajatuksen kansa kirjoittamani aloitus. Siellähän Sinulle ensialkuun on jo useampikin lainvoimainen päätös joita ei tarvitse odotella. Tämän sutkioikeudenkäynnin päätöstä saadaan odotella vuosikausia.


      • voikoollamahd

        Niin lapamatotouhua tuon hauskaaollapitää kaverin toilailut. Onko PP n ruoka ollut vähissä pöydän alla? Otappa ne lääkkeesi ja käy nukkumaan.


      • Nytniitänäyttöjä

        Saisiko linkin jossa Kittilän kuntapäättäjät on tuomittu oikeudessa johonkin rikokseen syylliseksi? Noin helppoa on todistaa aloituksen jaskanjauhanta todeksi.


      • IsoA1955

        Sama juttu Sinulle. Lue huolellisesti aloitus niin sieltä näet. Ei siellä todeta että rikoksista olisi joku tuomittu. Siellä todetaan että"....nyt käräjillä setvitään..." jne. Neljäs kappale, toinen lause.

        Lisäksi siellä todetaan että Mäkelän irtisanomisesta että "...ryssivät kunnanjohtajan irtisanomisen täydellisesti....". Toinen kappale toinen lause.

        Lisäksi todetaan että "....sutkit saivat aikaan myös oman lain, Lex Kittilä...". Lisäksi siellä todetaan että "....hallinto-oikeus ja korkein hallinto-oikeus on päätöksillään vienyt sutkeilta oikeuden osallistua yhteiskunnalliseen päätöksen tekoon....".

        Älkää repikö päästänne näitä ajatuksia, vaan tutustukaa mistä puhutaan. Että ei mene jatkuvasti asiat kuten Lex Kittilässä on todettu, persiileen.

        Jos ei muuta voi niin kannataa kokeilla rehelisyyttä. Kun on vellit pöksyissä ei kannata kovin paljoa enää isotella!!!!


      • Pikkuseeee

        Mukavahan tuo on lukea Kittilän syyttömistä päättäjistä, joita ei ole tuomittu mistään rikoksista. Odotellaan tuomareiden tulkintaa syytöksistä, syyttäjällähän se todistustaakka on. Aivopierujahan voi tämänkin ketjun aloituksen mukaisesti jokainen sepustaa, kyseessähän on mielipide. Faktat punnitaan oikeudessa.


      • IsoA1955
        Pikkuseeee kirjoitti:

        Mukavahan tuo on lukea Kittilän syyttömistä päättäjistä, joita ei ole tuomittu mistään rikoksista. Odotellaan tuomareiden tulkintaa syytöksistä, syyttäjällähän se todistustaakka on. Aivopierujahan voi tämänkin ketjun aloituksen mukaisesti jokainen sepustaa, kyseessähän on mielipide. Faktat punnitaan oikeudessa.

        Ei siellä minun avauksessani myöskään todeta ketään"Kittilän syyttömäksi päätäjäksi" kuten Pikkusee tekstiäni väärentelee. Kun näitä kolmea edellistä rallatelijan (Hauskaaollapitää, Nytniitänäyttöjä ja Pikkuseeee) väänöksiä lukee niin ei voi kun ihmetellä että puutuuko lukutaito vai ajatelukyky. Ilmeisesti näiltä kolmelta Kittilän sutkipäätäjiltä puutuu molemmat. Sen verran pahasti Kittilän asiat ovat sählätty sotkuun ja kirjoitamani teksti ymmäretty.

        Tässä on loistavat esimerkit siitä kun koetetaan vääntää asioita sekaisin. Mikään näistäkään väittämistä tekstissäni ei pidä paikkaansa. Näin ollen on selviö ettei ole mitenkään mahdollista ymmärtää mitä sana syytömyysolettama tarkoitaa. Niin selvää suomenkieltä kuin se onkin. Kun ajatelukyky on tässä tasolla, niin voi ihan tosisaan olla sitäkin mieltä että Kittilän poliitisen päätäjän päätökset ylitää Suomen perustuslain. Näinhän siellä on ihan avoimesti sutkit viestitelleet.


    • Levinletku

      Mielenkiintoista asiassa alkaa olla se että tuleeko häkkiä vai ei?
      Syyttömiä ovat, se on totta juridisesti. En silti laittaisi päätä pensaaseen, kerro miksi syytteet pitäisi hylätä?

      • Hommavoilevitä

        Syyttäjät ovat heikoilla lähtiessään liikkeelle raskailla syytteillä. Jos syyttäjät eivät pysty todistamaan kovia väitteitään niin hommalta putoaa pohja pois. Todistustaakka on täysin syyttäjillä. Muutamilla pienillä sakkorangaistuksilla Kittilän poliittiset päättäjät tuulettavat voittoa. Syyttäjät lähtivät soitellen sotaan, se voi käydä kohtalokkaaksi.


      • miepä-tiiän

        Pitäskhän mejän antaa pienet sakkorangaistukset syyttäjille. Net riethat ovat tainhe sekottaa tämän Kittilän hommat.
        Annanmakhat tasavallan resitentin kunniamitallit nuille Kittilän päättäjille, ei sunkhan net ole honanhe miten net hommat olis pitäny hoitaa.
        Ovat veikkoset ymmärrystä vailla olevia, eihän niitä pysty tuomittemhan kukhan misthän.


      • voikoollapöljempää
        miepä-tiiän kirjoitti:

        Pitäskhän mejän antaa pienet sakkorangaistukset syyttäjille. Net riethat ovat tainhe sekottaa tämän Kittilän hommat.
        Annanmakhat tasavallan resitentin kunniamitallit nuille Kittilän päättäjille, ei sunkhan net ole honanhe miten net hommat olis pitäny hoitaa.
        Ovat veikkoset ymmärrystä vailla olevia, eihän niitä pysty tuomittemhan kukhan misthän.

        Mielentilatutkimukseen joutavat jokainen. Ei kelpaa sen jälkeen kunnan asioista päättämään. Siinäpä oiva ratkaisu. Jospa lobataan hesasta semmoinen päätös.


      • leevileviltä

        Heille on ilmeisesti "ylempää" annettu ymmärtää, että joku voi ns. keittiön kautta vaikuttaa päätöksiin. Tänä päivänä se vaan ei toimi niin.


    • Kittilä-kittiläläisille

      Rauhoittukaa! Tuomioita ei tule. Nielkää kiukkunne.

      Mitään ette voi.

      • Torvi4

        Taitaa mieltä painaa totuus. Lobbaus osui arkaan paikkaan.


      • Einiitähuvikseenjaella

        Sakkorangaistuskin on tuomio.


      • Saapasnähdä

        Sakkorangaistus on lievä tuomio, osa saanee sellaisen. Syyttäjän hakemaan tuomioon verrattuna mahdolliset pikkusakot ovat voitto Kittilän päättäjille, samalla osa syytetyistä jää ilman tuomioita. Ennakkokohuun verrattuna tulos olisi suuri voitto Kittilän päättäjille.


      • KeskustaHöviää
        Saapasnähdä kirjoitti:

        Sakkorangaistus on lievä tuomio, osa saanee sellaisen. Syyttäjän hakemaan tuomioon verrattuna mahdolliset pikkusakot ovat voitto Kittilän päättäjille, samalla osa syytetyistä jää ilman tuomioita. Ennakkokohuun verrattuna tulos olisi suuri voitto Kittilän päättäjille.

        Pakkoliitos on suuri voitto kittiläläisille. Jos Kittilän päätökset eivät oikene, niin valtiolla ei ole muuta vaihtoehtoa.


      • voikoollapöljempää
        KeskustaHöviää kirjoitti:

        Pakkoliitos on suuri voitto kittiläläisille. Jos Kittilän päätökset eivät oikene, niin valtiolla ei ole muuta vaihtoehtoa.

        Kyllä, se on ainoa ja oikea ratkaisu. Johan näille PP n juoksupojille nauraa naurismaan aidanseipäätkin. Ja lasku vaan kasvaa kaiken aikaa. Yhden kuningattaren takia tuommoinen sutkiporukka pilaa koko kunnan asiat.


      • Navanseutu

        Juurikin näin, ja on jo pahoin piloilla kaikki asjat.


    • enväitämuttakysyn

      Palstan avauksessa IsoA1955 kirjoitti: "Asia, josta koko tarina alkoi, on kokonaisuuteen nähden mitätön (asiana laiton irtisanominen ei tietenkään ole mitätön).", mikä on aivan totta. Mäkelä olisi voitu irtisanoa aivan laillisin keinoin, eikä kukaan olisi kussut kengilleen. Ensimmäisenä tulee mieleen taustalla oleva, hissiyhtiön toimitusjohtaja J Palosaaren omapäinen, miljoonaholtiton rahankäyttö, jonka jälkiä piti lakaista piiloon. Siinä "ammuttiin tykillä", vaikka olisi riittänyt lainmukainen toiminta.

      Toisaalta kun katsoo nyt meneillään olevaa sivistystoimenjohtajan irtisanomisprosessia; kuulemista vaaditaan viranhaltijan sairausloman aikana ja Khall 04.12.2018 § 448 päätösesitystä. Ainoa johtopäätös on, että osalla khall. jäsenistä ja tulevalla hallintojohtajalla ulkonäkö pettää; he ovat vielä tyhmempiä, kuin miltä näyttävät. Eikö millään ole mitään rajaa??? Toivottavasti kvaltuusto kykenee palauttamaan laillisen päätöksenteon.

      • Eiolehäpeäkysyäneuvoa

        Tuossa sivistystoimenjohtajan irtisanomisprosessissa kannattaisi kysyä neuvoa vaikka eräästä naapurikunnasta. Siellä tehtiin kahdessakin tapauksessa niin, ettei irtisanottavaa kuultu. Toinen ainakin oli saikulla kuulemisen aikaan ja irtisanojat luulivat, että asia ok. Kumpikin irtisanominen meni mönkään. Toisen seurauksia vieläkin selvitellään, ja toinen palasi töihin.


      • IsoA1955
        Eiolehäpeäkysyäneuvoa kirjoitti:

        Tuossa sivistystoimenjohtajan irtisanomisprosessissa kannattaisi kysyä neuvoa vaikka eräästä naapurikunnasta. Siellä tehtiin kahdessakin tapauksessa niin, ettei irtisanottavaa kuultu. Toinen ainakin oli saikulla kuulemisen aikaan ja irtisanojat luulivat, että asia ok. Kumpikin irtisanominen meni mönkään. Toisen seurauksia vieläkin selvitellään, ja toinen palasi töihin.

        En ole viitsinyt tähän irtisanomiseen aiemmin kommentoida koska asia on mielestäni täysin selvä. Kuuleminen on syytä aina suorittaa. Kittilässä jos jossain asia pitäisi ainakin ymmärtää. Jos todistettavasti käy kuten sutkioikeudenkäynissä on käynyt. Eli Kittilän sutkien lainopillista neuvonantajaa ei löydetä mistään, voi kuulemisen jättää suorittamatta. Mutta vasta sen jälkeen kun on todistettavasti pari kolme kertaa yrittänyt irtisanottavaa kuulla.

        Mörhimällä tämänkin asian käy kuten naapurikunnassa. Laittomasti irtisanotulla virkamiehellä on oikeus palata vanhaan virkaansa. Kuten halutessaan esimerkiksi laittomasti pois potkittu kunnanjohtaja Mäkeläkin voi tehdä. Hänhän on edelleen Kittilän kunnanjohtaja.

        Kuten tälläkin palstalla näkyy. Kittilän sutkit eivät opi mitään. Saa nähdä opettaako tuleva vapausrangaistus, tai tässä vaiheessa sen uhka, jotain. Eipä taida, kun ei pollassa herne heilu, niin ei se heilu!!!


    • Istuu-ei-istu

      Sakkotuomio voi toisille tulla, muutama saa lopulta istuttavan tuomion. Voitto se ei ole, sakkojen päälle lastataan till oikeudennin kulut ja ehkä useammastakin asiasta korvauksia.
      Entisen kunnan kärkitrion puuhat, nyttemmin haastemiehen ulottumattomiin kadonneen miehen laskun kanssa olisi kannattanut jättää väliin. Uskomaton seikkailu, tuolla yrityksellä saa useampi vielä tuomion. Tiesivät mitä päättivät, ymmärryksestä ei tietoa. Tämä show tulossa, ja siitä ei kastumatta päättäjät selviä.

      Mäkelä puhui sosioekonomisista eroista, se on kauniisti sanottu!

      Mikä ero on tyhmällä ja koulutetulla tyhmällä? Toisia on enemmän kuin toisia, molemmat asuu Kittilässä.

      • Pakooneipääse

        Perätön rikosilmoitus J. Palosaaresta noussee esille jossain vaiheessa. Mäkelä, Rinne, Yritys ym. joutuvat vastuuseen tästäkin asiasta. Kittilän asioitten sotkeminen tulee heille kalliiksi


      • IsoA1955

        Eihän rikosilmoitus ollut perätön. Poliisi tutki ja syytäjä katsoi että kähmitty on. Kun kähmintää on tapahtunut niin syytäjän on pakko syytä. Myös käräjäoikeuden loppulausunnossa selkeästi todetiin että homma oli ollut asiatonta. Suora laina Yken uutisista: "Kesäkuussa annetun tuomion mukaan Palosaari toimi epäasiallisesti luovuttaessaan hissiyhtiö Leitnerin luottamuksellisia tarjoustietoja toiselle yhtiölle. Syytteet luottamusaseman väärinkäytöstä kuitenkin kaatuivat, koska mahdollinen taloudellinen vahinko kohdistui Leitneriin eikä Palosaaren johtamaan Levin hissiyhtiöön".

        Hovissahan juttu vielä käsitellään. Odotelaan rauhallisesti millainen päätös sieltä saadaan. Mäkelällä, Rinteellä ja Yrityksellä ei ole tässä kuviossa osaa eikä arpaa. Mäkelänhän oli virkansakkin puolesta pakko tutkintpyyntö tehdä. Kun kunnanjohtajana huomaa kunnan enemmistöomisteisessa yhtiössa hämärää ja veronmaksajien etua vaarantavaa toimintaa niin asia on tutkittava.


    • kullankaivuutatunturissa

      Kyllä se vain voipi olla että ne hissiyhtiön paisuneet urakat ja muut rahaliikenteet vielää tulevat eteen jollakin. Ei auta vaikka tili olisi ulkomailla ? Ei niitä miljoonien lisätilauksia ole vielä selvitetty. Vailla kilpailutusta vaan kultaa tunturista kaivetaan. ?

      • Jokuroti

        Eikö hissiyhtiön johtajaa ole vielä vaihdettu? Hei-haloo, ei ole fiksua pitää tuollaisella paikalla henkilöä, joka on vuotanut miljoonien eurojen tarjouskilpailussa toiselle tietoja. Se todellakin mustaa koko firman maineen. Ja vaikutukset ovat hyvin laajat. Kuntahan on suurin omistaja. Nyt omistajanohjausta peliin.


    • Yrityspeittelitekoa

      Rikosilmoitus J. Palosaarta kohtaan oli perätön, syytteet kaatuivat oikeudessa. Mäkelä ei kysynyt esimiehensä lupaa rikosilmoituksen tekoon, ei edes ilmoittanut asiasta etukäteen esimiehelleen.

      • Sutkitlinnaan

        Kuinka tyhmä olet? Rikosilmoitus ei ole perätön, jos asia menee oikeuteen. Lisäksi käräjäoikeus totesi, että Palosaaren toiminta oli epäasiallista Leitneria kohtaan.

        Sen sijaan sutkien toiminnasta tulee keväällä kovat tuomiot ja sitten nauretaan.


      • syytteet-painaa

        Pöljyys on ehtymätön luonnonvara, kun lukee näitä sutkien puolustuspuheita,
        niin ymmärtää miksi asiat ovat solmussa Kittilässä.Ei virkavelvoitteen
        täytäntöönpanossa tarvitse lupia kysellä "esimiehiltä" (varsinkin jos nämä ovat
        itsekin osallisina asiassa).


    • Istuu-ei-istu

      Tyhmä on tyhmä, asuu Kittilässä tai ei. IsoA ei pysty tyhmälle argumentoimaan ymmärrykseen asti.
      Koulutettu tyhmä osaa lukea, se ei takaa asian ymmärtämistä.

      Eriävät mielipiteet mm. Kh kokouksien aineistoissa kertovat tylyä kieltä, ne olivat kaikkien valtuutettujen luettavissa.

      Mutta ei, sitten vedotaan että lemppu kokouksessa tehdyt varoitukset olisi pitänyt saada kirjallisesti....

      Ei ei,... ei kaikki voi olla noin tyhmiä. Ehkä se on sosioekonominen eroavaisuus. Kittilä-Suomi.

      • Omapäisyyskostautui

        Mäkelän eriävä mielipide olisi pelastanut hänet "juridisesta vastuusta", jota hän on itkenyt puolustukseen, mikäli hän olisi tuonut Palosaarta koskevan tutkintapyynnön kunnanhallitukseen ja asia oli siellä haudattu. Nyt Mäkelän omapäinen toiminta kolahti omaan nilkkaan, luottamus oli syöty. Kuten Kärnä sanoo, silloin tulee kenkää, joko laillisesti tai laittomasti.


    • IsoA1955

      Sellainen pikku juttu vain tiedoksi. Jos virkamiehen potkut todetaan laittomiksi niin virkamies voi palata virkaansa. Kertokaa tälle Kärnällekkin tämä tiedoksi. Ja toki Kittilän päätäjille, koska näyttää siltä että alkavalla viikolla taasen hölmöillään.

      • Luottamustaeilöydy

        Miksihän Mäkelä teki erosopimuksen Kittilän kuntapäättäjien kanssa, eikö hän halunnutkaan jatkaa virassaan? Miksi Inkeri Yritys käynnisti päättömän valitusrumban erosopimuksesta?
        Anna Mäkeläkin vastustaa tätä päätöntä valittamista ja Yritys tuomittiin maksamaan Mäkelän kuluja.


      • IsoA1955

        Näitä asioita täytyy kysyä Näkemältä ja Yritykseltä. He halutessaan kertovat. Muiden on mahdoton sitä tietää.


      • Näkemäkuulema

        Tottakai Mäkelä tiesi lopputuloksen, laittoman eron muotovirheen jälkeen olisi tullut lailliset potkut, eli kannatti tehdä sopimus. Kun luottamus oli mennyt niin kunnanjohtajan hommiin ei ollut paluuta.


      • PapereitaHukassa
        Näkemäkuulema kirjoitti:

        Tottakai Mäkelä tiesi lopputuloksen, laittoman eron muotovirheen jälkeen olisi tullut lailliset potkut, eli kannatti tehdä sopimus. Kun luottamus oli mennyt niin kunnanjohtajan hommiin ei ollut paluuta.

        Luottamus on mennyt valtuustoon. Miten annan valtuustolle potkut?
        Heidän olisi pitänyt jäädä pois heti kun tutkinta alkoi.
        Aloitteet haudattiin pöytälaatikkoon.


    • IsoA1955

      Jaha, tuli näppäin virhe. Eli kysyttävä Mäkelältä.

    • Rauhoitutaanpa

      Mikähän näitten pienten porukoiden keskustelujen tarkoitus ja tavoite lieneekään?Viranomaiset,tuomarit eri oikeusasteissa ratkaisevat aikanaan asiat ja siihen on sitten tyytyminen.Ei näillä turpäkäräjillä varmaan niihin päätöksiin mitään vaikutusta ole!Odotellaan nyt vaan kaikessa rauhassa!

      • Luottamusmeni

        Kittilän valtuutetut erottivat Mäkelän lähes yksimielisesti. Poliitikkojen ja Mäkelän välisestä epäluottamuksesta ei jäänyt epäselvyyttä.

        https://yle.fi/uutiset/3-7632408


      • Puupäät

        Voi vitsi, yhet ne ei vaan ymmärrä, että erottaminen vaatii tietyt kuviot. Ei työsyrjintää eikä muutakaan. Niistä syytteistä näkee, mitä tuli tehtyä.


      • Helppoakuin

    • KittilänSensuuriIski

      Yksi tuomio on tullut. Se viesti poistettiin täältä. Löytyy ihan Google haulla.
      Vt.kunnanjohtaja sai sakkotuomion.

      • Hyväesimerkki

        Ihan oikein VT. Kunnanjohtajalle, ei kunnanjohtaja voi tehdä mitä haluaa. Se tuli Mäkelällekkin selväksi.


    • Niiloluottamus
      • KysymysIlmanVastausta

        Kenen joukoissa Ristamäki seisoo? Kuka maksaa lomasi?


      • Nololuottamus

        Iltiksen juttu on julkaistu 3,5 vuotta sitten, taitaapi olla uupelo referansseista
        kun ei löytynyt tuoreenpaa ?!


    • Kyläonkylä

      Heh, pikkuriikkisen korpikylän juntit vikisee kun kun Mäkelä kyykyttää, no sitä saa mitä tilaa.

    • Välistävetäjä

      Aina , toistan aina on kysymys rahasta! Niin tässäkin sotkussa!
      Totuushan on se että meitä kusetetaan!!!!

    • Kaulustyöläinen

      Se ainakin tiedetään mistä ja keneltä osa kunnanhallituksesta kyseli neuvoja juridisiin pulmiin. Häntä ei vain ole saatu haastettua kertomaan omaa tarinaansa oikeudessa. Tiesikö hän ettei päätöstä lakiapuun ole, ja kuka otti yhteyttä ja kenen pyynnöstä? Vai keksikö yhteydenottaja ykskaks että kysytäämpä häneltä. Höpöhöpö...Niin, kuka ohjasi ja miksi?

      Mäkelä on ollut kuultavana, ja laskunsa taitaa hoitaa omin neuvoin, toisin kuin nämä kunnan kärkinimet. Laskut on ollut kuumaa tavaraa kun niitä on liki piiloteltu hallinnolta, ja huipuksi kepu on hyvää hyvyyttään maksanut osan. Ilmaisia lounaita, onko niitä?

      Jokainen tyylillään, mutta nähdyllä tavalla saattaa kopin ovi sulkeutua jollei hyvää ja oikeudellisesti pätevää selitystä löydy.

      Mäkelä sitä tai tätä, häntä ei kuitenkaan ole kohdeltu asiallisesti eikä minkään lain mukaan. Lisänä perheen epäasiallinen kohtelu.
      Iljettävää käytöstä, oli kouluja käyty tai ei.

      Ja kaikki tämä yrityksestä/virkavelvollisuudesta selvittää mitä kunnan yrityksessä on tehty.

      Tästä ovat saaneet osansa hallinnossa Mäkinen, L. Kurula ja moni muu. LK ei ole tyhmä, kunnan viimeinen kallio, vanhan polven jääriä joka ei polvistu. Yritetty on, kaikin keinoin ja lopputulos on ehkä tuomiot työpaikka kiusaamisesta. Taas meni metsään, keneltä neuvot?

      Lex Kittilä, ei saisi kestää vuosia. Tuomiot heti hovin käsittelyyn ja kannet kiinni. Tarpeelliset linnatuomiot heti ja korvaukset niskaan.
      Syyttömät ulos kaulakiikusta ja rauha hallintoon.

    • Eipämuutatarvi

      Mäkelän sanoi"minulla on korkea koulutus, korkea palkka ja olen nainen". Siinähän ne ylimielisen ihmisen meriitit tulivat esille.

      https://yle.fi/uutiset/3-7710158

      • voikoollapöljempää

        Joku vetää herneen nenuun pelkän totuuden kuulemisesta. Onpa pöljää.


      • Vaiper

        No noinhan se just on, hajotkaa juntit tyhmyyteenne.


      • Ilmanlupia

        Saattaa siinä Mäkelän luottamus karista kun Kauniaisista tulee lapin perukoille muita rikkaampi, koulutetumpi ja vielä vihreä feministinainen. Eihän siinä enää tarvitse kaurahattuesimiehiltä mitään kysellä, eikä varsinkaan luottaa omiin esimiehiin. Unohtuikohan Mäkelältä kokemattomana kunnanjohtajana kuitenkin päätöksenteon marssijärjestys?


      • Pahastihöynäytettyjä

        Niin se on että itseään pöljempiä ei kannata kuunnella ja vielä vähemmän ottaa
        niiltä neuvoja, ohjeistuksesta puhumattakaan.
        Nähty on että kun valtuuston "viisaat" jäivät ominpäin temmeltämään, niin nyt ovat
        melkein kaikki syytteessä !!!


      • Ihmerekrytointi

        Tulihan se potkujen muotovirhe hieman maksamaan, mutta lopputulos oli haluttu. Kunnanjohtajaksi täysin sopimaton, yhteistyökyvytön vihreä feministi sai potkut.


      • Eivaanonnaa

        Ei tainnut Mäkelän jälkeenkään vs. kunnanjohtajavalinnat onnistua. Yksi on saanut tuomion, yksi jätti hakematta työterveyshuollon korvaukset ja kunta menetti korvauksia useita kymmeniä tuhansia, ja poliisi on tutkinut vs.:ien tekemisiä.


      • Faktattiskiin
        Ihmerekrytointi kirjoitti:

        Tulihan se potkujen muotovirhe hieman maksamaan, mutta lopputulos oli haluttu. Kunnanjohtajaksi täysin sopimaton, yhteistyökyvytön vihreä feministi sai potkut.

        Sori vaan kun pilaan fantasiasi mutta de facto Anna Mäkelä on edelleen kunnanjohtaja.


      • Sorivaan

        Sori vaan, kiitos Inkeri Yrityksen valitusrumban, Kittilän kunta ei voi valita PYSYVÄÄ uutta kunnanjohtajaa. Nyt mennään väliaikaisilla kunnanjohtajilla. Vai onko sinun mielestä Anna Mäkelä ollut hoitamassa kunnanjohtajan virkaa ja onko Mäkelälle maksettu palkkaa kunnanjohtajan virasta! Niin se tuo mututieto on joillakin pääosassa.


    • IsoA1955

      Korvauksia Kittilä Mäkelälle maksaa huonossa lykyssä satoja tonneja. Korvausten on parempi saajalle kuin palkka. Ei tarvitse maksaa eläke ym tuon luonteisia maksuja.

      Sovintosopimuksen takaraja käsittääkseni on ollut ummessa jo ajat sitten. Joten varmaakin hän neuvottelee itselleen rahakaaman sopimuksen koska Kittilän sutkit ei sille mitään voi.

      Mäkelä on nykyisin parempipalkaisessa duunissa kun kunnan johtajana oli. Harmittaako?

      • Tulitaasisoajaskaa

        Kittilä maksaa Mäkelälle hävitessään työsyrjinnästä 20 000 euroa. Kaikki muut korvaukset on sovittu Mäkelän sopimassa sovintosopimuksessa. Muita korvauksia ei tule koska Mäkelä itse on näin sopinut sovintosopimuksessaan. Joten, älä taas puhu jaskaa.

        Kerrotko lisää tuosta sovintosopimuksen takarajasta? Täysin uutta tietoa minulle, joten nyt pääset valistamaan minua. Milloin se takaraja on umpeutunut?

        Minulla on se kuva että sovintosopimus odottaa ainoastaan lainvoimaisuutta, Yrityksen ja Kankaan valitusten takia. Kerro nyt lisää tuosta sovintosopimuksen takarajan umpeutumisesta.


      • mitenonasia

        IsoAaaaa voisi myös selventää väitettään, että korvaukset ovat Mäkelälle parempi vaihtoehto kuin palkka, ei tarvitse maksaa eläke ym. tuonluonteisia maksuja.

        Verottajan mukaan (kohta 9.3) kyseessä on ihan normaali palkansaajan veronalainen tulo, josta ei makseta päivärahamaksua (1,53%) eikä työnantajan sairasvakuutusmaksua (0,86%). Vastapainoksi Mäkelä menetti vakituisen työn. Nyt odotetaan IsoAaaaan selvityksiä väitteilleen sovintosopimuksen takarajan umpeutumisesta ja korvauksen edullisuudesta palkkaan nähden kun menettää vakituisen virkansa.


      • Isooooooo

      • Sutkitkorvaa
        mitenonasia kirjoitti:

        IsoAaaaa voisi myös selventää väitettään, että korvaukset ovat Mäkelälle parempi vaihtoehto kuin palkka, ei tarvitse maksaa eläke ym. tuonluonteisia maksuja.

        Verottajan mukaan (kohta 9.3) kyseessä on ihan normaali palkansaajan veronalainen tulo, josta ei makseta päivärahamaksua (1,53%) eikä työnantajan sairasvakuutusmaksua (0,86%). Vastapainoksi Mäkelä menetti vakituisen työn. Nyt odotetaan IsoAaaaan selvityksiä väitteilleen sovintosopimuksen takarajan umpeutumisesta ja korvauksen edullisuudesta palkkaan nähden kun menettää vakituisen virkansa.

        Sen verran voin minäkin selventää, että Mäkelällä on nyt parempi palkka uudessa työssään kuin mikä hänellä oli sutkikunnan johdossa.

        Ja lisäksi hän saa hyvän korvauksen, joko sovintosopimuksen muodossa tai saamatta jääneinä palkkoina mikäli sopimus kumotaan KHO:ssa.


      • Jatkakopiointia

        Eli et osannut vastata sinulle esitettyihin kysymyksiin vaikka kysymykset koskivat omia väitteitäsi. Kannattaako mölistä netissä kun et tiedä mistään?


      • Leviläinen

        Taitaa olla kuin yhdessä viisaudessa on sanottu, "yksi tyhmä kysyy enemmän, kuin kymmenen viisasta ehtii vastata".


    • IsoA1955

      Ensiksi: elokuussa 2016 tehtyä sovinto sopimusta ei allekirjoitettu 45 vrk kuluessa joten se laukesi. Uskoisinpa, että myöhemminkin tehtyyn sopimukseen on joku takaraja laitettu. Jos ei ole, niin se on toinen asia, mutta yleensä sopimukset eivät ole voimassa ”maailman tappin” asti.

      Toiseksi: Kuten ”mitenasiaon” toteaakin niin ”verottajan mukaan kyseessä on ihan normaali palkansaajan veronalainen tulo, josta ei makseta päivärahamaksua eikä työnantajan sairasvakuutusmaksua”. Mutta jos kyseessä ei olekaan tästä vaan kohdasta kolme.

      Kolmanneksi: Teillä ei ole vielä käsissänne mitään lainvoimista erosopimusta. Haaveita vain. Jos erosopimus ei saa lainvoimaa, niin sitten siirrytään korvausvastuisiin. Vahingonkorvaus tai muu siihen verrattava korvaus on veronalaista tuloa vain, jos se on saatu veronalaisen tulon sijaan tai korvaukseksi tulojen tai elatuksen vähentymisestä. Säännös koskee kaikkea vahingonkorvausta, perustuipa korvauksen maksaminen sopimusvastuuseen, suoraan vahingonkorvauslakiin tai pakolliseen tai vapaaehtoiseen vahinkovakuutukseen. Vahingonkorvaus, joka korvaa saamatta jääneen tulon, on veronalaista ansiotuloa. Tässä tapauksessa Mäkelä on jo ajat sitten ollut muissa duuneissa, joten korvattavasta tulosta ei välttämättä ole kysymys. Voidaanhan siihenkin päätyä, että Mäkelän korvaukset ovat vain sen ajan palkka, kun hänellä ei ollut töitä. Palkan päälle lisänä vähän kipurahaa. Aikanaan tämäkin nähdään.

      Neljänneksi: ”Jatkakopiointia” nimimerkille totean, että noudata omia viisauksiasi, kun et näköjään mistään mitään ymmärrä. Harvinaisen persauksilleen mennyt aloitus ”et osannut vastata sinulle esitettyihin kysymyksiin…jne jne”.

      Kovasti näyttää joitakuita harmitavan. Ymmärrän kyllä, että harmittaa. Täysin selvässä ja hyvin yksinkertaisessa irtisanomis- kiistassa maksetaan irtisanottavalle epämääräisen kova summa korvauksia tai menetettyä palkkaa. Minimisäänkin kaikki korvaukset huomioiden luokaa 200 000 €. Ja irtisanojat näyttävät päätyvän samansuuruisiin korvausvastuisiin.
      Ja irtisanotun nykyinen palkka on melkein tuplat mitä kunnanjohtajana Kittilässä oli.

      Kyllä se tosissaan näkyy harmittavan, eikä suotta!!!!

    • IsoA1955

      Olen kokolailla varma että joulukuussa 2016 ette ole päätäneet Kittilässä mitään sovintosopimuksen suhteen. Käteen se päätäminen on mennyt, kuten kaikki muutkin päätöksenne. Varmasti joku pikku muotovirhe on päätöksen mitätöinyt.

      Mutta se ei ole tärkeää koska päätitte, vaan se että mitä on sovittu. Onko sopimus sisälöltään sellainen, että se on voimassa kahden vuoden kuluttuakin. Yleensä soppareissa on takaraja, ekassa kyhäilemässä se oli 45 vrk.

      Varmaa on myös se, että Kittilässä ei lainvoimista sopimusta tällä hetkellä ole. Jos olisi, niin siltä osin asia olisi jo taputeltu. Taidatte tässäki liihotella jossain haavemaailmassa, kuten kaikissa muissakin touhuissanne.

      Et ole katkera mutta, pahaltahan se tuntuu kun pataan tulee joka asiassa. Mutta huomoiothan sen, ette ette saa turpaan ilman syytä!!!!. Mutta hauskaa sakkia tämä sutkipuoli on. Vaikka älyn osalta puuteita onkin.

    • SamaaIsoAsontaa

      Kittilän kunnanvaltuusto on 19.12.2016 kokouksessaan päättänyt hyväksyä Anna Mäkelän irtisanoutumisen, asia oli pykälä 71. Allekirjoitukset välittömästi, Mäkelä yrittikin periä Inkeri Yritykseltä hävityn valituksen jälkeen oikeuskulujaan ja myös sovintosopimuksen allekirjoitukseen liittyviä kuluja. Hallinto-oikeus tuomitsikin Yrityksen ja Kankaan maksamaan Mäkelän kuluja osittain. Hallinto-oikeus on siis vahvistanut Mäkelän irtisanoutumisen ja siihen liittyvän sovintosopimuksen lailliseksi ja muodoiltaan pitäväksi. Yritys ja Kangas jatkavat kiusantekoaan valittamalla korkeimpaan.

      IsoAaaaa ei ymmärrä että allekirjoitettu sopimus on voimassa valitusten loppuun asti, silloin sopimus joko saa lainvoiman ja pannaan toimeen, tai korkein hallinto-oikeus kaataa sopimuksen. Ei näissä sopimuksissa ole koskaan mitään eräpäivää, eihän kukaan voi ennakkoon tietää valitusten käsittelyaikaa. Hallinto-oikeuden perustelut olivat 100-0 sopimuksen hyväksi, joten Yrityksen ja Kankaan kiusanteko oli turhaa ja Kittilälle vahingollista.

    • Eipäätäeihäntää

      IsoAaaaa ajaa höpöttää ensimmäisen sovintosopimuksen takarajasta (45vrk), vaikka sellaista ei ollut olemassakaan. Sopimus piti allekirjoittaa 45vrk:n kuluessa, muuten se raukeaa. Miksikähän ensimmäistä sopimusta ei allekirjoitettu 45vrk:n kuluessa? Siksi että että kaikkien valittajien äiti, Inkeri Yritys, valitti hallinto-oikeuteen. IsoAaaaa luulee.....

      • Sutkitmaksaa

        Ensimmäistä sopimusluonnosta ei Anna Mäkelä allekirjoittanut, koska siinä sutkit yrittivät päästä vastuusta. Mäkelä ymmärsi, ettei sellainen sopimus ole laillinen, joten ei allekirjoittanut sitä. Hän allekirjoitti version, jossa lukee vain summa. Kunta sitten perii nämä kulut laittoman irtisanomisen puolesta äänestäneiltä.


    • IsoA1955

      Turhahan tätä tässä vaiheessa on jankata kun lainvoimaista sopparia ei edes ole.

      Pahaltahan sen täytyy tuntua kun toinen käärii fyffet ja itselle jää laskut.

    • Vaudemitäjengii

      Voi hitto noita kaamoksessa rypeviä korpikylän ihmisiä, on ne vaan niin onnettomia, että yrittävät umpiniskaisella inttämisellä jauhaa pelkästää omaa pahaa oloaan pois.

    • Levinletku

      Se on varma että korvaus oli se sitten sopimus A, B, C tai oikeuden määräämä tulee maksettavaksi.
      Kuka sen maksaa?

      Kittilän kunta ensin, ja jos valtuusto niin haluaa peritään aiheuttajilta = epäselvä saatava.
      Yhteisvastuullisesti päättäjiltä, onko niin että ne maksavat jolla pätäkkää on? Muut huilaa...?

      Yllä tilanne irtisanomisesta, sitten kaikki muut työsyrjintä, kiusaaminen yms yms.
      Iso paletti, transaktioita tulee olemaan ja virta vie Kittilästä alaspäin, kuin Ounasjoki. Se ei muuta suuntaansa, joten varallisuuden siirrot ja ennakkoon suunnitellut testamentit yms yli sukupolvien ovat suosiossa.

    • Isopaaaa

      IsoAaaaa ei nyt muuhun pysty enää kuin jankkaamaan, että lainvoimaista sovintosopimusta ei ole. Nyt hän on sentään ymmärtänyt yhden asian oikein. Ammattivalittaja Yritys ja apulaisensa Kangas yrittävät estää sopimuksen voimaantulon. Yrityksen kiusanteolla on vaan jaskainen loppu, hallinto-oikeus jo tyrmäsi valituksen ja linja ei muutu KHO:ssa. Mäkelän itsensä haluama sovintosopimus astuu voimaan ja Yritys makselee Kankaan kanssa viulut tästä tahallisesta kiusanteosta.

      • Tastaonkyse

        Yritys yrittää estää sen, ettei kunta eli kuntalaiset joudu maksamaan korvauksia sutkien puolesta. Get it? Sopimus kelpaa hyvinkin muutoin.

        Mikä voisi olla sen tärkeämpää? Vai onko olemassa jokin syntymäoikeus, että kuntalaisten pitäisi maksaa valtuutettujen laskut?

        Täsmennän vielä: Valtuutetut haluavat, että kunta eli kuntalaiset maksavat laskun, oli sopimus tai mahdolliset korvaukset mitä tahansa. Tästä kannattaa nyt puhua.


      • Kiusantekoa

        Hallinto-oikeuden päätöksessä lukee selvästi että sovintosopimuksella ei vapauteta yhtään valtuutettua mistään korvausvastuusta. Ammattivalittaja Yritys yritti valituksessaan tätäkin esittää, hallinto-oikeus tyrmäsi väitteen.


      • Koalitio
        Tastaonkyse kirjoitti:

        Yritys yrittää estää sen, ettei kunta eli kuntalaiset joudu maksamaan korvauksia sutkien puolesta. Get it? Sopimus kelpaa hyvinkin muutoin.

        Mikä voisi olla sen tärkeämpää? Vai onko olemassa jokin syntymäoikeus, että kuntalaisten pitäisi maksaa valtuutettujen laskut?

        Täsmennän vielä: Valtuutetut haluavat, että kunta eli kuntalaiset maksavat laskun, oli sopimus tai mahdolliset korvaukset mitä tahansa. Tästä kannattaa nyt puhua.

        Tuossa kommentissa (tastaonkyse) elää se totuus!!
        Nuo pässit yrittää maksattaa
        kuntalaisilla koko paletin!😬


      • Hyvayritys
        Kiusantekoa kirjoitti:

        Hallinto-oikeuden päätöksessä lukee selvästi että sovintosopimuksella ei vapauteta yhtään valtuutettua mistään korvausvastuusta. Ammattivalittaja Yritys yritti valituksessaan tätäkin esittää, hallinto-oikeus tyrmäsi väitteen.

        No olipas hyvä että Yrityksen ansiosta tämä asia alkaa selvitä. Pidetään me kaikki huolta siitä, että luottamusmiehet maksavat itse mahdolliset korvaukset ja muut kulut. Jos toisin päättävät ja kuntalainen maksaa heidän viulut, kusettavat he sinua, minua ja meitä.


      • Isooooooaapeli

        Eikö mene kaaliin? Hallinto-oikeus tyrmäsi Inkeri Yrityksen valituksen ja väitteen, että sopimuksella poistettaisiin päättäjien korvausvastuu. Korvausvastuusta päätetään rikosoikeudenkäynnin jälkeen ja siitä päättää seuraava valtuusto. Tai sitten rikossyytteet kaatuvat ja kulut maksaa valtio jolloin valtuutettujen ei tarvitse enää muuta kuin lähettää Yritykselle lasku kiusanteosta.


      • helpottaa_ulosottoa

        Yleensä vastaavissa tapauksissa korvaukset on tuomittu maksettavaksi yhteis-
        vastuullisesti, jolloin ulosmittaus tapahtuu niin että varakkaat valtuutetut
        maksavat varattomienkin osuuden.


      • Varmanakkijo

        Yritys ja Kangas saanevat keskenään sopia korvauslaskunsa.


      • Hyvayritys
        Isooooooaapeli kirjoitti:

        Eikö mene kaaliin? Hallinto-oikeus tyrmäsi Inkeri Yrityksen valituksen ja väitteen, että sopimuksella poistettaisiin päättäjien korvausvastuu. Korvausvastuusta päätetään rikosoikeudenkäynnin jälkeen ja siitä päättää seuraava valtuusto. Tai sitten rikossyytteet kaatuvat ja kulut maksaa valtio jolloin valtuutettujen ei tarvitse enää muuta kuin lähettää Yritykselle lasku kiusanteosta.

        No olipas hyvä että hallinto-oikeudelta saatiin vahvistus, että sopimuksella ei poisteta päättäjien korvausvastuuta. Yrityksen ansiosta tämä asia alkaa siis selvitä, eivätkä päättäjät voi vedota sopimukseen. Pidetään me kaikki huolta siitä, että luottamusmiehet maksavat itse mahdolliset korvaukset ja muut kulut. Jos valtuusto toisin päättää ja kuntalainen maksaa viulut, kusettavat he sinua, minua ja meitä.


    • kierot.kepulit

      Näyttää siltä ettei sutkien luottamus enään palaakan, vaan ovat he menettäneet
      luottonsa ainiaaksi.

      "Falsus in uno, falsus in omnibus", ( joka valehtelee yhdessä, valehtelee kaikessa ).

    • Surkeaapeliä

      Yrityksen ansiosta ei saada muuta kuin tahallista kiusantekoa turhilla valituksilla. Sopimuksen sisältö oli kaikille muille selvä, Yritys ja Kangas, olivat tästäkin asiasta pihalla. Sopimusta oli laatimassa työoikeuden professori, joka varmasti tuntee lakipykälät paremmin kuin Yritys. Suomen Kuvalehden mannekiinit saivat nenilleen J. Palosaaren jutussa, sovintosopimuksessa.....

    • IsoA1955

      Sutkeilla on palava tarve vähätellä muita ja koettaa vääntää omia näkemyksiään "ainoiksi oikeiksi". Kuten on ollut koko vuosikymmenen. Mutta miten on käynyt. Laiton irtisanominen, 27 sutkia raskaissa syyteissä, korvausvastuut täysin levällään, lisää syyteitä tulossa, laskuissa epäselvyyttä ja mitä muuta. Huh huh.

      Nimimerkki "surkeaapeliä" osui tahtomattaan asian ytimeen. Laina kommentti: "sopimusta oli laatimassa työoikeuden professori, joka varmasti tuntee lakipykälät paremmin .....jne". Ettei vain kävisi yhtä huonosti kuin edelliselle asiantuntijalle, Eilavaaralle. Mies on kadonnut kuin maan nielemänä kun olisi sutkioikeudenkäynnissä asiantuntijaa tarvittu.

      • Hommaonselvä

        Muotovirhe Mäkelän irtisanomisessa on jo hoidettu Mäkelän omalla irtisanoutumisella. Irtisanoutumiseen liittyvä sovintosopimus on hyväksytty hallinto-oikeudessa täysin lailliseksi, niin muodoltaan, kuin asiasisällöltään. Kittilän häiriköt, Yrityksen johdolla, tekevät ainoastaan lisää laskua ja turhaa kiusaamista jatkovalituksellaan.

        J. Palosaari on jo voittanut oman juttunsa käräjäoikeudessa, yksikään kuntapoliitikko ei ole saanut mitään tuomiota, korvauksia ei ole määrätty kenenkään maksettavaksi... Turhaa vikinää kyllä riittää.


      • kukkarot..kevenevätvät

        KUKA ne kulut ja korvaukset sitten maksaa, jos eivät syytetyt itse sitä tee ???
        Tuntuu siltä että sutkit petaavat kuntalaisia rötöstelynsä maksumiehiksi ?!!!


      • Isopaaaa

        Eihän syytettyjen tarvitse mitään, heitähän vasta syytetään, tuomioita ei ole kenellekään jaettu. Jos tuomioita sitten aikanaan tulee, joissa on korvausvastuu, niin sittenhän asia on vasta ajankohtainen.


    • ICEiceBaby

      V.1995 kuntalaisissa kunnanjohtajan rooli on ollut olla voimakkaasti poliittisen ohjauksen alaisuudessa. Voidaan siis hyvin kuvata kunnanjohtajan roolia ”rengiksi” joka kuntalain hallituksen esityksen mukaan on päävastuussa asioiden valmistelusta ja täytäntöönpanosta. Sen sijaan luottamusmiehet ovat ”isännän” roolissa eli tekevät päätökset. Toteuttiko Anna Mäkelä omaa rooliaan toimiessaan Kittilän kunnanjohtajan virassa? Mukautuiko hän poliittisen ohjauksen alaisuuteen siten kuin kuntalain henki edellytti? Kittilän kuntakonserniin kuuluvassa niinkin merkittävässä yhtiössä kuin Levi Ski Resortissa toimitusjohtajana työskentelevää henkilöä koskevan tutkintapyynnön tekemisen olisi kuntalain henkeä toteuttava kj vienyt vähintään tiedoksi kunnanhallitukselle. Mitkä ovat argumentit sille ettei Mäkelä vienyt tutkintapyynnön tekemistä vähintään tiedoksi kunnanhallitukseen? Hänellä ei ole mitään juridisesti relevantteja perusteluita sille ettei tutkintapyyntöä viety tiedoksi kunnan päättävälle elimelle. Kuntakonserneja tulee tarkastella tapauskohtaisesti ja Levi Ski Resortilla oli ja on edelleen olennainen merkitys kunnan tytäryhtiönä sekä merkittävä markkina-arvo ja mainearvo paikallisesti, joten oli erittäin riskialtista tehdä tutkintapyyntö niin merkittävästä kuntakonserniin kuuluvan yhtiön toimitusjohtajasta jolla oli kuitenkin pitkäaikainen osaaminen ja kokemus ko.yhtiöstä. On selkeä peli, miksi Mäkelä menetti päättäjien luottamuksen. Hän otti sen vallan itselleen, joka v.1995 kuntalain esitöiden mukaan kuuluu luottamusmiehille. Ja sitäpaitsi, mikäli kunnanjohtajan ”pärstä” ei miellytä, myös v.1995 kuntalaki on mahdollistanut kj potkimisen pihalle tilanteessa jossa luottamusta ei enää ole. Mikä on, ettei häntä olisi Kittilän tilanteessa saatu laittaa pihalle, kun luottamus oli kuitenkin jo mennyt? Niin miksi kunnanjohtajaa ei olisi saatu potkia pihalle jos enemmistö oli sillä kannalla että kj tulee irtisanoa? Sehän on harhaa taistella siinä vaiheessa silläargumentilla että todelliset irtisanomisperusteet eivät olleet käsillä, jos luottamusmiehet kuitenkin olivat luottamuksen menettäneet kj:aan ja olivat sitä mieltä että sen perusteella irtisanottava on. Eihän siinä silloin mistään rikoksesta ole kysymys jos luottamus menetetään. Jos luottamus menee niin se menee, yksinkertaista.

      • Kittilankiusaajat

        Suomen laki. Sitä noudatetaan.

        Kittilän ongelma on, että ajatellaan että jos enemmistö päättää niin se riittää. Se ei riitä.

        Noinkin pitkä stoori kuin yllä on turhaa löpinää.

        Kuten jo viisi vuotta sitten todettiin, jos jollekin annetaan turpaan yläasteen pihalla, syyllinen ei ole turpaanvedetty vaan turpaanvetäjät. Vaikka kuinka olisi nyppinyt että turpaanvedetyllä oli väärät vaatteet, väärät ajatukset tai väärä suku. Tässäkin tapauksessa enemmistö on syyllinen.

        Kittilä on näin todettuna Suomen persereikä. Ja yllä kuvatunlaiset ihmiset Suomen pohjasakkaa.

        Kittilän enemmistö on Suomen vähemmistö. Suomen laki suojelee tavallista ihmistä, ei Kittilän kiusaajia.


    • UpHerra

      Eipä vain ole turhaa löpinää. Enemmistö ei tässä tapauksessa ole syyllinen jos s on käyttänyt sille kuntalain suomaa päätäntävaltaa Kittilän kunnan asioissa. Syyllinen on se joka on laiminlyönyt noudattaa kuntalain henkeä mukautua poliittisen ohjauksen alaisuuteen kuten kuntalaki v 1995 edellyttää. Käräjäoikeuden tuomarien tulisi vain hahmottaa tämä asetelma riittävän hyvin. Jos käyttää kuntalaissa säädettyä päätösvaltaa niin se ei ole kiusaamista, ei yhden ainoassa tapauksessa. Suomen laki suojelee myös Kittilän päätöksentekijöitä ja tämä tullaan näkemään käräjillä että tuomarien velvollisuus on perehtyä lakiin ja myös kuntalakiin. Muut viranomaiset jotka asiaa ovat tutkineet ovat kujalla kuntalaista ja tämä on olennaista sen osalta miten tutkintaa on ohjattu eli täysin ignooraten kuntalaki ja sen henki. Mitään et Kittilänkiusaajat-nimimerkki tälle voi, vaikka suollat kuinka tuota shaissea.

      • IsoA1955

        Kittilä asioita seuraillessa ei voi kuin ihmetellä sitä sairaaloista joukkoa, joka väheksyy vastakkaisia mielipiteitä ja tempoo kaikenmoisia harhaisia mielikuvia esiin. Jonkinlainen vakava sairaus, vähintäänkin narsismi, heitä vaivaa. Todennäköisesti on kyse jostain vakavammasta.

        Pari esimerkkiä vääristelystä. Anne Mäkelän KHssa todettu laiton irtisanominen. Vedotaan kaikenlaiseen kuntalain hengestä lähtien. Olisi aikanaan pitänyt noudattaa kuntalain henkeä. Todella yksinkertainen asia saatiin söhlittyä täysin solmuun. Työsuhteen pystyy, jos perusteet on, päättämään kohtuulisin pienin kustannuksin. Normaali älyllä toimien irtisanomisajan palkka pikku porkkana riittää, Irtisanomisasia sinällään on loppuun käsitelty, nyt haetaan vain maksajaa noin 150 000 € tarpeettomasti aiheutetuille kuluille. Onko maksaja sählääjät vai veronmaksaja.

        Nyt meneillään olevaa rikosoikeudenkäyntiäkin koetetaan väännellä mihin sattuu. Siellähän haetaan päätöstä siitä että syyllistyivätkö nämä 27 sutkisöhläriä työturvalisuusrikokseen, työsyrjintään ja virka-aseman väärinkäyttöön. Mitäköhän -90 luvun kuntalain henk sanoo tästä. Onko hengen mukaista esimerkiksi harrastaa työsyrjintää ja käyttää väärin virka-asemaansa?

        Viimeisenä on tässäkin ketjussa mollattu Inkeri Yritystä. Hänhän on niitä harvoja Kittilän luottoja joka ei ole syyteessä mistään. Mäkelän sovintosopimuksessakin hän oli hereillä. Haki HOta ratkaisun. Ratkaistussa todettiin, että sopimus ei vapauta Kittilän sählärisutkeja vastuistaan. Hieno asia että näin suoraselkäisiä henkilöitä löytyy. Mistä tiedän että vilppiä yritettiin. Siitä, kun yksinkertaisen sopimuksen tekemiseen tarvittiin "viisasta lainoppinutta". Näitä lainoppineistahan Kittilässä on kokemusta. Hyvin ovat sutkeja ohjeistaneet. Sovintosopimuksen tekeminen on niin yksinkertainen toimenpide että sen kyllä osaa tehdä ilman viisaita sopimuskonsulteja. Paitsi jos sopimukseen koetetaan leipoa jotain muuta. Silloin kokenutta konsulttia tarvitaan.

        Harmittaako? Jos harmittaa niin ei syyttä!!


      • Mikä-kortti-pelastaa

        Jokainen näkee asiaa omalta kannaltaan, lääkäriksi ei sentään tarvitse ryhtyä vaikka syytä miettii moni.
        Totta tosin sekin että olen itse epäillyt välillä juomavettä ja milloin mitäkin syylliseksi älyttömään touhuun.

        Parasta olisi kun istuisivat pirtissä käsiensä päällä kunnes saadaan huom. hovioikeuden ratkaisu!

        Jos käräjiltä joku silmienpyörittelijä pääsee pikku tuomiolla, ymmärtäisi olla ihan hiljaa.

        Ei tuo ihan taida narsismia olla,mutta jätetään se analyysi viisaammille.

        Hirmuista huomion hakua on varsinkin uusilla edustajilla, pätevyyttäkin oli parin perustuslakivaliokunnan verran,mitä se sitten onkin.

        Kukaan ei ole vielä vedonnut mielentilaan... Se kortti on käyttämättä ja tyhmyys taas ei pelasta.


    • KittilänSutkitVääntävät

      Huvittaa lukea luottamuksen menettämisestä. Koska rikosilmoituksen allekirjoittaminen ei riitä siihen. Kittilässä ei ollut muutakuin hallintosääntö ja tälläkin hetkellä konsernihallinto on retuperällä.
      Kukaan syytettyjen penkillä oleva asianajaja ei ole kiistänyt rikosilmotusta.
      Vanha hallintosäännön mukaan kunnanjohtaja on vastuussa.

      • Mäkelänomavalinta

        Kunnanjohtajan tekemä rikosilmoituksen allekirjoittaminen ilman minkäänlaista keskustelua esimiestensä kanssa kertoo kaiken luottamuspulasta. Jos kunnanjohtaja pelkää ilmoittaa esimiehilleen näinkin järeästä asiasta, niin silloinhan Mäkelä itsekin tiesi että luottamusta ei ole. Lain mukaan toiminen olisi tarkoittanut sitä että, Mäkelä olisi tuonut virkavastuullaan esityksen rikosilmoituksesta kaupunginhallitukseen. Mikäli kaupunginhallitus olisi
        hylännyt Mäkelän esityksen niin Mäkelälle olisi riittänyt eriävän mielipiteen ilmoittaminen pöytäkirjaan ja hän olisi ollut juridisesti selvillä vesillä. Nyt Mäkelä valitsi luottamuspulan.


      • IsoA1955

        Mäkelä ei ole ollut eikä ole syytettynä mistään. Mutta sutkit on.


      • ExKuntaKittilä
        Mäkelänomavalinta kirjoitti:

        Kunnanjohtajan tekemä rikosilmoituksen allekirjoittaminen ilman minkäänlaista keskustelua esimiestensä kanssa kertoo kaiken luottamuspulasta. Jos kunnanjohtaja pelkää ilmoittaa esimiehilleen näinkin järeästä asiasta, niin silloinhan Mäkelä itsekin tiesi että luottamusta ei ole. Lain mukaan toiminen olisi tarkoittanut sitä että, Mäkelä olisi tuonut virkavastuullaan esityksen rikosilmoituksesta kaupunginhallitukseen. Mikäli kaupunginhallitus olisi
        hylännyt Mäkelän esityksen niin Mäkelälle olisi riittänyt eriävän mielipiteen ilmoittaminen pöytäkirjaan ja hän olisi ollut juridisesti selvillä vesillä. Nyt Mäkelä valitsi luottamuspulan.

        Kunnanjohtaja ilmoitti asiasta. Toiseksi Kittilä oli kunta ei kaupunki.
        Sen lisäksi et tunne hallintosääntöä jossa kunnanjohtajalle on annettu vastuu.
        Mikään laki ei vaatinut asian käsittelyä kunnanhallituksessa.


    • Hommaonselvä

      IsoAaaaa ajaa höpöttää tuolla ylempänä lapsellisia juttuja irtisanomiskorvauksista. Nykyään tehdään kunnanjohtajilla johtajasopimus, jossa määritellään erokorvaus työnantajan sanoessa kunnanjohtajan irti luottamuspulan takia. Esimerkkinä Pyhäjoen kunta, korvaus luottamuspulan takia irtisanottaessa on 14 kk:n palkka. Mäkelällä ei vielä ollut johtajasopimusta, hänen kanssaan neuvoteltiin kuitenkin vastaava lainmukainen korvaus työnantajan tekemästä irtisanomisesta luottamuspulan takia, vaikkakin juridisesti Mäkelä irtisanoi itsensä. Mäkelän tapauksessa mukana on myös muutama tonni korvattuja oikeuskuluja.

      Kyseessä ei siis ole mikään vahingonkorvaus, joka pitäisi joltakin periä. IsoAaaaa on tapansa mukaan ihan pihalla asioista ja puhuu täyttä jaskaa. Mäkelä on halunnut ja saanut nykyisiin johtajasopimuksiin verrattavan korvauksen työnantajan kanssa tehdyllä sovintosopimuksella. Näitä johtajasopimuksiin rinnastettavia erokorvauksia jaetaan kuukausittain Suomessa ja niitä ei peritä päättäjiltä. Luottamuspula on luottamuspula ja Mäkelä vielä vahvisti asian ottamalla eropaketin.

    • KAkake123

      Nyt en ymmärrä...tähän sotkuun liittyy niin paljon muutakin, Anna Mäkelä on jo aika päivää siirtynyt sivuun. Jos hänet on haluttiin siirtää sivuun niin miksei sitä tehty siististi. Peiteltiin, painostettiin, vääristeltiin pöytäkirjoja, tuhlattiin rahaa asianajajien lausuntoihin jne. Mikään ei ole niin ällöttävää tässä sopassa kuin se että yritetään peitellä osaamattomuutta ja tyhmyyttä kuntapäättäjien osalta...
      Yhdet ja samat ihmiset, suvut, kaverit saavat huseerata miten tahtoovat. Tämä kunta on noussut vetovoimaiseksi etelän työvoimalla, osaamisella ja ideoilla. Jokunen kuntalainen ansaitsee myös kiitosta hyvästä pelisilmästä ja uskalluksesta palkata ihmisiä muualta. Ja voin sanoa ettei meillä muualta tulleilla ole ollut helppoa. Tämä onkin jo sitten toinen tarina...paikallisten kannattaisi käydä muutama vuosi muualla, isossa maailmassa työssä. Ehkä se auttaisi asenteen muutokseen muita kohtaan

      • leevileviltä

        Italiassa ihan samanlainen tilanne kuin Kittilässä. Haetaan syyllisiä ja syntipukkeja ulkopuolisista. Sielläkin on mafiaa?


    • voikoollamahd

      Pätkä tuosta:

      KAkake123

      20.12.2018 10:56

      "Mikään ei ole niin ällöttävää tässä sopassa kuin se että yritetään peitellä osaamattomuutta ja tyhmyyttä kuntapäättäjien osalta...
      Yhdet ja samat ihmiset, suvut, kaverit saavat huseerata miten tahtoovat"

      Kovin tuttua jo tuolta:
      " Kuningatar pelkää, että Lumikista kasvaa kauniimpi kuin hänestä, joten hän pakottaa tämän työskentelemään kyökkipiikana. Kuningatar kysyy taikapeililtään päivittäin ”ken on maassa kaunehin”. Jo monta vuotta peili on antanut vastaukseksi kuningattaren nimen tehden kuningattaren näin tyytyväiseksi. "....

    • IsoA1955

      "Hommaonselvä" höpöttää omiaan kuten lainaus hänen tekstistään osoittaa: "Nykyään tehdään kunnanjohtajilla johtajasopimus, jossa määritellään erokorvaus työnantajan sanoessa kunnanjohtajan irti luottamuspulan takia". Jos johtajasopimus oli, niin miksi sitä ei Kittilässä käytetty, vaan ajauduttiin raskaisiin oikeusriitoihin, jotka kestävät vuosi kausia.

      Jos johtajasopimus oli niin on vielä ääliömäisempää saada korkeimmasta hallinto-oikeudesta päätös laittomasta irtisanomisesta!!!! Eipä tainnut sopparia olla, joten kukkahan höpöttää omiaan. Tai sitten kirjoittaja vääristelee tekstejä kuten Kittilän sutkeilla tapana on.

      Näille tekstinvääristelijöille totean saman minkä olen aiemminkin todennut. Kittilä asioita seuraillessa ei voi kuin ihmetellä sitä sairaaloista joukkoa, joka väheksyy vastakkaisia mielipiteitä ja tempoo kaikenmoisia harhaisia mielikuvia esiin. Jonkinlainen vakava sairaus, vähintäänkin narsismi, heitä vaivaa. Todennäköisesti on kyse jostain vakavammasta.

      • taukkieiosaalukea

        Olisit tavannut kirjoitukseni kokonaan "nykyään tehdään...." eli Mäkelällä ei ollut johtajasopimusta senaikaisen käytännön mukaisesti. Sovintosopimus tehtiin kuitenkin nykyisten johtajasopimusten ehtojen mukaisesti, jolloin se pitää turhista valituksista huolimatta.


    • eipäätäeihäntää

      Yritys ja Kangas runoilevat korkeimmalle hallinto-oikeudelle valituksessaan:

      "F.mme ole valittamassa kiusantekomielessä viivästyttääksemme asian ratkaisemista. Päinvastoin haluamme, että Kittilän kunnan tilanne selkiytyisi mahdollisimman nopeasB. Pyydämmekin, että Korkein hallinto-oikeus käsittelee valituksemme kiireellisenä. Meitä kumpaakin syyllistetään Kittilän kunnan ja kunnanjohtaja Anna Mäkelän sopimuksen viivästyttämisestä, mutta emms ole voineet vaikuttaa Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden käsittelyaikatauluihin missään valheessa millään tavalla.".

      Seuraavasta Yrityksen kirjoituksesta valituksessaan korkeimmalle hallinto-oikeudelle huomaa kuinka pihalla Yritys on sovintosopimuksesta:

      "Mäkelän virkasuhde ei ole ollut määräaikainen eikä hänen virkasuhdettaan ole purettu. Hänet on irtisanottu, mutte irtisanominen on todettu hallinto-oikeudessa ja Korkeimmassa hallintooikeudessa laittomaksi menettelyvirheiden johdosta. joten virkasuhde ei ole päättynyt kunnan suorittamalla irtisanomisella. Kun nyt on sanott.u. että Mäkelälle maksetaan korvausta siitä, että hänen virkasuhteensa "päättyy", niin miksi se päättyy? Sovintosopimuksen kohdassa 2 "Irtisanoutuminen" on sovittu mm. siitä, että Mäkelä ilmoittaa "tämän sopilnuksen allekirjoituksella irtisanoutuvansa kunnanjohtajan virasta siten, että irtisanoutuminen tulee voimaan, kun sopimus on molempien osapuolten toimesta allekirjoitettu ja Kittilän kunnanvaltuuston tämän sopimuksen hyväksyvä päätÖs on saanut lainvoiman". On siis selvää, että Mäkelän virkasuhde päättyy nimenomaan irtisanoutumisen johdosta. Mistä hänelle maksetaan sopimuksen rnukaan korvausta, jos ei juuri siitä, että hän irtisanoutuu?"

    • Tiinallekanssa

      Tasapuolisuuden nimissä maksakaa irtisanoutumisesta korvausta myös sivistystyönjohtajalle ja muille kunnan työntekijöille.

      • Vaisaikopotkut

        Onko Tiina itse irtisanoutunut tehtävästään, tietenkin päättäjien "avustamana"?


    • Kutenmyös

      Laittomat potkut sekä sillä oikeasti Kittilän nykyisellä kunnanjohtajalla ja nyt sivistäjällä. Kannattaa toimia tasapuolisesti näiden laittomien potkujen kanssa eli antaa 140000 euroa myös Tiinalle joulurahaksi.

    • Jatkuvassapelossako

      Kalevan toimittaja kirjoitti eilisessä lehdessä Kittilästä. Sisäänpäinlämpiävä, muista piittaamaton kylä. Kertoi myös tästä kostomentaliteetistä, joka siellä vallitsee. Jos on "väärän" asian kannalla, posti jää tuomatta, lumet auraamatta tms. Olikohan lasten kohtelustako jotain. Todella sairasta!

      • leevileviltä

        Hyvä että lehdistö vihdoin herää, ja alkaa toimimaan niinkuin sen kuuluukin.


    • Levinletku

      Kovin on Pravda ollut hiljainen, yksi hyvä ja perusteellinen juttu tullut. Muut pintaa raapien, aiheita ei puutu.

      Tuulinen kylä, jos ei potkuja niin nyt on ollut turbulenssia muutenkin.
      Ja nyt ilmaantui Antti, tuliko ilman ketunhäntää? Näitä vs. hoitajia on nähty ja ei ihan ole mennyt putkeen. Kaikki päätyy käräjille? jos ne seuraa Kittilän poliittista omistajaohjausta

    • IsoA1955

      Kun katsoo tuota Hissiyhtiön hallituksen valintaprosessia, niin ei voi todeta kun muuta kuin että halua asioiden kuntoonsaamiseen Kittilässä ei kerta kaikkiaan ole.

      Mikäli halija olisi, niin Kittilän asiat pystyisi kyllä saamaan oikealle tolalle. Jatain pahaa on mitä piilotellaan edelleen veronmaksajilta. Noin vastuutomasti kuin nyt toimitaan ei muuten toimittaisi. Turha on ylistää Hissiyhtiötä jos veronmaksaja ei sieltä saa muuta kuin yrittäjäriskin. Joka tällä asioiden hoitotavalla tulee aikanaan toteutumaan.

      Mitään ette voi. Oikeus aikanaan toteutuu, tavalla tai toisella. Nyt valitulla mallilla oikeus toteutuu tavalla joka tulee tekemään kipeä.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2903
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1526
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      22
      1058
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe