Lihapiirakka kahdella nakilla !

perinteinen suomalainen pikaruoka jonka maku on kohdallaan.
Ilmoita


11 Vastausta

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.


Aivan ja se on tosiaan keksitty grillikioskien aikana eivätkä kansainväliset pikaruokaketjut sitä edes tunne.
Ilmoita
Ensimmäisiä "grilliruokia" tuo! Sinappi - ketsuppi ja syömään! Silloin-tällöin otettava+maito.
1 VASTAUS:
Maistuisi nytkin jos sitä käden ulottuvilla olisi.
+Lisää kommentti
Voiko ruokakaupan valmislihapiirakan kuumentaa pannulla vai tuleeko siitä jotain terveyshaittoja (jollain tietyllä rasvalla)?
2 VASTAUSTA:
Voit lämmittää/kuumentaa piirakan jopa ilman rasvaa (piirakan taikinassa on riittävästi rasvaa) keskilämmöllä pannulla eli pannu liedelle, valitse keskilämpö, piirakka kuivalle pannulle, anna muhia noin 5 minsaa per puoli ja nauti.
Kaupan piirakat on hyviä. Ne eivät lillua rasvassa. Semmoiset aiheuttaa syöpää!
+Lisää kommentti
Ja kaikilla mausteilla eli sinappia, ketsuppia, maustekurkkusilppua ja hienonnettua sipulia - joskus aikoinaan lisättiin myös keitettyä kananmunaa siivuina.

Toinen unohdettu grilliherkku on porilainen eli sipulitee-makkaraa parilalta paahtoleipä-siivujen väliin kaikilla mausteilla.
2 VASTAUSTA:
Ja tuo lihapiirakka on parhaimmillaan silloin, kun sitä ei ole mikrossa lämmitetty, vaan sellaisessa höyryllä tms. toimivassa pöntössä, kuten ennevanhaan ne nakkikioskilla lämmitettiin. Samoin nakit keitettiin, eikä mikrossa niitä hehkutettu
Voisi olla sellaisella nakkifakiirilla vielä markkinarakoa, mistä noita möttösiä perinteisellä lämmitysmetodilla kuumennettuna saisi.
Anonyymi kirjoitti:
Ja tuo lihapiirakka on parhaimmillaan silloin, kun sitä ei ole mikrossa lämmitetty, vaan sellaisessa höyryllä tms. toimivassa pöntössä, kuten ennevanhaan ne nakkikioskilla lämmitettiin. Samoin nakit keitettiin, eikä mikrossa niitä hehkutettu
Voisi olla sellaisella nakkifakiirilla vielä markkinarakoa, mistä noita möttösiä perinteisellä lämmitysmetodilla kuumennettuna saisi.
Se oli sitä vanhaa snagari-kulttuuria, joka ei enää palaa - aikaa, kun jokaisessa taajamassa oli oma snagari. Ei taida kannattaa enää.

Muistan toki 60/70-luvun kun märän lauantain lihikset spytattiin läheisiin puskiin tai sitten himassa toivottavasti pyttyyn - ei tainnut Evira vieraillut niillä snagareilla.

Oi niitä aikoja ja seiskyt-luvun harmautta.
+Lisää kommentti
Voi istua puiston penkillä ja naattia mössöä. Ympärillä lämmittää mörkö helle ja paidan kostuttaa
Ilmoita
Lihapiirakka 2 nakilla on saanut alkunsa heikoista lihapiirakoista. Kun nakkikopeilla aikoinaan myytiin lihapiirakoita joissa täytteitä oli vain nimeksi, niin kansalle tuli tavaksi ostaa lihapiirakkaan lisättäväksi 2 nakkia. Näin ostaja varmisti saavansa ainakin nakkitäytteen, mikäli lihapiirakka oli aivan kehno sinänsä.

Jos ostaa vaikka Eremangon lihapiirakan, niin ei tule mieleenkään sitä pilata nakeilla, koska siinä on pulleasti lihaa täytteenä.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Lihapiirakka kahdella nakilla !

perinteinen suomalainen pikaruoka jonka maku on kohdallaan.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta