Lihapiirakka kahdella nakilla !

sinapilla

perinteinen suomalainen pikaruoka jonka maku on kohdallaan.

11

<50

  Vastaukset

  • Aivan ja se on tosiaan keksitty grillikioskien aikana eivätkä kansainväliset pikaruokaketjut sitä edes tunne.

  • Ensimmäisiä "grilliruokia" tuo! Sinappi - ketsuppi ja syömään! Silloin-tällöin otettava+maito.

   • Maistuisi nytkin jos sitä käden ulottuvilla olisi.


  • Voiko ruokakaupan valmislihapiirakan kuumentaa pannulla vai tuleeko siitä jotain terveyshaittoja (jollain tietyllä rasvalla)?

   • Voit lämmittää/kuumentaa piirakan jopa ilman rasvaa (piirakan taikinassa on riittävästi rasvaa) keskilämmöllä pannulla eli pannu liedelle, valitse keskilämpö, piirakka kuivalle pannulle, anna muhia noin 5 minsaa per puoli ja nauti.


   • Kaupan piirakat on hyviä. Ne eivät lillua rasvassa. Semmoiset aiheuttaa syöpää!


  • Ja kaikilla mausteilla eli sinappia, ketsuppia, maustekurkkusilppua ja hienonnettua sipulia - joskus aikoinaan lisättiin myös keitettyä kananmunaa siivuina.

   Toinen unohdettu grilliherkku on porilainen eli sipulitee-makkaraa parilalta paahtoleipä-siivujen väliin kaikilla mausteilla.

   • Ja tuo lihapiirakka on parhaimmillaan silloin, kun sitä ei ole mikrossa lämmitetty, vaan sellaisessa höyryllä tms. toimivassa pöntössä, kuten ennevanhaan ne nakkikioskilla lämmitettiin. Samoin nakit keitettiin, eikä mikrossa niitä hehkutettu
    Voisi olla sellaisella nakkifakiirilla vielä markkinarakoa, mistä noita möttösiä perinteisellä lämmitysmetodilla kuumennettuna saisi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja tuo lihapiirakka on parhaimmillaan silloin, kun sitä ei ole mikrossa lämmitetty, vaan sellaisessa höyryllä tms. toimivassa pöntössä, kuten ennevanhaan ne nakkikioskilla lämmitettiin. Samoin nakit keitettiin, eikä mikrossa niitä hehkutettu
    Voisi olla sellaisella nakkifakiirilla vielä markkinarakoa, mistä noita möttösiä perinteisellä lämmitysmetodilla kuumennettuna saisi.

    Se oli sitä vanhaa snagari-kulttuuria, joka ei enää palaa - aikaa, kun jokaisessa taajamassa oli oma snagari. Ei taida kannattaa enää.

    Muistan toki 60/70-luvun kun märän lauantain lihikset spytattiin läheisiin puskiin tai sitten himassa toivottavasti pyttyyn - ei tainnut Evira vieraillut niillä snagareilla.

    Oi niitä aikoja ja seiskyt-luvun harmautta.


  • Voi istua puiston penkillä ja naattia mössöä. Ympärillä lämmittää mörkö helle ja paidan kostuttaa

  • Lihapiirakka 2 nakilla on saanut alkunsa heikoista lihapiirakoista. Kun nakkikopeilla aikoinaan myytiin lihapiirakoita joissa täytteitä oli vain nimeksi, niin kansalle tuli tavaksi ostaa lihapiirakkaan lisättäväksi 2 nakkia. Näin ostaja varmisti saavansa ainakin nakkitäytteen, mikäli lihapiirakka oli aivan kehno sinänsä.

   Jos ostaa vaikka Eremangon lihapiirakan, niin ei tule mieleenkään sitä pilata nakeilla, koska siinä on pulleasti lihaa täytteenä.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   11616
  2. Sofia Belorf kuljetti setelipinoja matkalaukussaan, kertoo tullivirkailija 28.5.20

   Tullivirkailija todisti Katiska-oikeudenkäynnissä ja kertoi Sofian jääneen kiinni paksujen (50 euron) setelinippujen kuljetuksesta matkalaukussaan. Ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   4032
  3. KALJAA PÄÄSEE OSTAMAAN VIROSTA 1.6 !!!

   MIKÄ ONNEN PÄIVÄ! Viro avaa rajat suomalaisille kaljanostajille kesäkuun alusta. Suomalaiset pääsevät Viroon ilman, että heidän tarvitsee jäädä maahan
   Maailman menoa
   86
   2385
  4. Kuka on ollut tekemisissä Martinan kanssa

   Oikeassa elämässä? Kommenttia? Millainen on?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   1649
  5. Mihin landelle?

   Martina on nyt menossa? Hankoon? Missä on kyyhkyläiset kun ei ole taas näkynyt, ei suinkaan ole tullut ryppy rakkauteen vai jatkuuko Stefun veneily ed
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1395