Aihe

Lihapiirakka kahdella nakilla !

sinapilla

perinteinen suomalainen pikaruoka jonka maku on kohdallaan.

11

93

  Vastaukset

  • Aivan ja se on tosiaan keksitty grillikioskien aikana eivätkä kansainväliset pikaruokaketjut sitä edes tunne.

  • Ensimmäisiä "grilliruokia" tuo! Sinappi - ketsuppi ja syömään! Silloin-tällöin otettava+maito.

   • Maistuisi nytkin jos sitä käden ulottuvilla olisi.


  • Voiko ruokakaupan valmislihapiirakan kuumentaa pannulla vai tuleeko siitä jotain terveyshaittoja (jollain tietyllä rasvalla)?

   • Voit lämmittää/kuumentaa piirakan jopa ilman rasvaa (piirakan taikinassa on riittävästi rasvaa) keskilämmöllä pannulla eli pannu liedelle, valitse keskilämpö, piirakka kuivalle pannulle, anna muhia noin 5 minsaa per puoli ja nauti.


   • Kaupan piirakat on hyviä. Ne eivät lillua rasvassa. Semmoiset aiheuttaa syöpää!


  • Ja kaikilla mausteilla eli sinappia, ketsuppia, maustekurkkusilppua ja hienonnettua sipulia - joskus aikoinaan lisättiin myös keitettyä kananmunaa siivuina.

   Toinen unohdettu grilliherkku on porilainen eli sipulitee-makkaraa parilalta paahtoleipä-siivujen väliin kaikilla mausteilla.

   • Ja tuo lihapiirakka on parhaimmillaan silloin, kun sitä ei ole mikrossa lämmitetty, vaan sellaisessa höyryllä tms. toimivassa pöntössä, kuten ennevanhaan ne nakkikioskilla lämmitettiin. Samoin nakit keitettiin, eikä mikrossa niitä hehkutettu
    Voisi olla sellaisella nakkifakiirilla vielä markkinarakoa, mistä noita möttösiä perinteisellä lämmitysmetodilla kuumennettuna saisi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja tuo lihapiirakka on parhaimmillaan silloin, kun sitä ei ole mikrossa lämmitetty, vaan sellaisessa höyryllä tms. toimivassa pöntössä, kuten ennevanhaan ne nakkikioskilla lämmitettiin. Samoin nakit keitettiin, eikä mikrossa niitä hehkutettu
    Voisi olla sellaisella nakkifakiirilla vielä markkinarakoa, mistä noita möttösiä perinteisellä lämmitysmetodilla kuumennettuna saisi.

    Se oli sitä vanhaa snagari-kulttuuria, joka ei enää palaa - aikaa, kun jokaisessa taajamassa oli oma snagari. Ei taida kannattaa enää.

    Muistan toki 60/70-luvun kun märän lauantain lihikset spytattiin läheisiin puskiin tai sitten himassa toivottavasti pyttyyn - ei tainnut Evira vieraillut niillä snagareilla.

    Oi niitä aikoja ja seiskyt-luvun harmautta.


  • Voi istua puiston penkillä ja naattia mössöä. Ympärillä lämmittää mörkö helle ja paidan kostuttaa

  • Lihapiirakka 2 nakilla on saanut alkunsa heikoista lihapiirakoista. Kun nakkikopeilla aikoinaan myytiin lihapiirakoita joissa täytteitä oli vain nimeksi, niin kansalle tuli tavaksi ostaa lihapiirakkaan lisättäväksi 2 nakkia. Näin ostaja varmisti saavansa ainakin nakkitäytteen, mikäli lihapiirakka oli aivan kehno sinänsä.

   Jos ostaa vaikka Eremangon lihapiirakan, niin ei tule mieleenkään sitä pilata nakeilla, koska siinä on pulleasti lihaa täytteenä.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   331
   13724
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   267
   10575
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   105
   2635
  4. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   53
   1508