Fazerit hyllyssä?

Kun tuossa päivällä kävin prismassa ja citymarketissa konvehteja hakemassa, niin molemmissa pisti silmään se että marabout, pandat ja monet muut suklaat ja konvehtirasiat oli myyty loppuun/lähes loppuun, mutta fazerin hyllyt oli täynnä suklaita ja konvehteja.
Pysähdyin oikein hetkeksi seuraamaan ja ihmettelemään, että meneekö fazerin tuotteita vaan niin paljon enemmän kuin muita, että hyllyjä täytetään vähän väliä koska ne oli täynnä tuotteita. Mutta reilun kymmenen minuuttin katselu aikanani ei kukaan kuitenkaan ottanut ensimmäistäkään fazerin tuotetta, mutta maraboun ja varsinkin pandan tuotteita otettiin jatkuvasti.

Mistähän tämä mahtaa johtua? Aiemmin en ole asiaa huomannut, ja itseä nyt ainakin ihmetyttää miksi fazerin tuotteilla on niin paljon hyllytilaa, jos ne kuitenkin menevät huomattavasti huonommin kaupaksi kuin muut vastaavat.
2
Ilmoita


Fazer on huonontanut laatua vuodesta toiseen. Tehdään tuotteet entistä halvemmista raaka-aineista ja nostetaan hintoja samalla. Katsokaapa vaan, miten "suklaat" Fazer tekee palmuöljystä, shea-rasvasta tai muusta halvasta B-luokan rasvasta, jolla korvataan arvokkaampi kaakaovoi. Joskus muinoin Fazerin suklaat olivat oikeasti hyviä ja kaipa he laskevat sen varaan että ihmiset ostavat vanhasta muistista tuotetta, joka aikaisemmin on ollut kunnollinen mutta sittemmin muutettu kaikessa hiljaisuudessa.
2
Ilmoita
En yhtään ihmettele!
Fazerin tuotteet leivistä keksien ja suklaitten kautta karkkeihin on mennyt alaspäin jo pitemmän aikaa. Varsinkin perinteinen sininen joka vielä vuosikymmenen alussa oli hyvää - menee nyt suoraan roskiin, se maistuu nykyisin todella suolaiselle ja jälkimaku kuin korvikekahvilla. Konvehtejahan fazer ei ole koskaan osannut tehdä, että siinä ei muutosta huonompaan voi olla.
Mutta todennäköisesti tuotteet tehdään nykyisin entistä enemmän halvoilla raaka-aineilla ja korvikkeilla, ja kuitenkin pidetään asiakkaita niin tyhminä, että eivät muka huomaisi eroa maussa ja suu tuntumassa.
Mutta minä kuten moni muukin on äänestänyt jaloillaan Fazerin suuntaan. Fiman joulupakettiin meillä on jo useamman vuoden ostettu pelkästään Pandan ja Maraboun konvehteja. Myöskin fazerin leivät ja keksit on pysyvästi vaihtuneet muiden tuotteisiin meidän firman kaikkien toimipisteiden kahvipöydissä.
2
Ilmoita
Fazeri säästää 1-2 senttiä tuotteitensa laadussa ja siten saa kymmeniä tuhansia säästöä. Se on suuri summa, vaikka onkin satojen miljoonien liikevaihdossa hyvin pieni prosentti.

Jos Fazer panostaisi laatuun 2-3 senttiä tuote, maksaisin mielellään sen vaikka kymmenkertaisena.
Nyt ostan Maraboita.
Ilmoita
Mitä muuta voi odottaa! Jos kyseinen firma suorastaa halveksii asiakkaitaan muuttamalla vanhoja hyviä reseptejä, ja alkamalla yhä enenevässä määrin korvaamaan kaakaovoin ym. halvoilla raaka-aineilla, joilla ei päästä lähellekään alkuperäistä laatua/maku/suutuntumaa.
Muista tuotteista puhumattakaan.
Ilmoita
suurimmat syyt
1. kokoomusahneus, eli voittojen maksimoiminen raaka-aineiden kustannuksella
2. monikulttuuriset arvot
Ilmoita
Ei muutakun pistetään Fazeri boikottiin!
Ilmoita
boikottiboikotti
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Fazerit hyllyssä?

Kun tuossa päivällä kävin prismassa ja citymarketissa konvehteja hakemassa, niin molemmissa pisti silmään se että marabout, pandat ja monet muut suklaat ja konvehtirasiat oli myyty loppuun/lähes loppuun, mutta fazerin hyllyt oli täynnä suklaita ja konvehteja.
Pysähdyin oikein hetkeksi seuraamaan ja ihmettelemään, että meneekö fazerin tuotteita vaan niin paljon enemmän kuin muita, että hyllyjä täytetään vähän väliä koska ne oli täynnä tuotteita. Mutta reilun kymmenen minuuttin katselu aikanani ei kukaan kuitenkaan ottanut ensimmäistäkään fazerin tuotetta, mutta maraboun ja varsinkin pandan tuotteita otettiin jatkuvasti.

Mistähän tämä mahtaa johtua? Aiemmin en ole asiaa huomannut, ja itseä nyt ainakin ihmetyttää miksi fazerin tuotteilla on niin paljon hyllytilaa, jos ne kuitenkin menevät huomattavasti huonommin kaupaksi kuin muut vastaavat.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta