Löytyykö netistä listaa kuinka kauan eri viljoja keitetään? (Ruis, vehnä,ohra, kaura)
Löytyy jotain tietoa että jotkut keittää kokonaisia vehnänjyviä 1,5 - 2 tuntia, mutta kukaan ei tunnu tietävän onko noin pitkä keittoaika tarpeellista. Entä muut viljanjyvät 1,5-2h keittoaika niillekin?
Vai onko viljojen kanssa niin, että keitetään suu tuntumalla kypsäksi?
Kokonaisten Viljanjyvien keittoajoista
täysjyväviljaa
2
623
Vastaukset
- kokkaaja
Kokeilemalla oppii. Ennen vanhaan viljaa paahdettiin kokonaisena ennen keittoa ja näyttää tekevän jonkun sortin paluun tämäkin. Paahtamisen jälkeen jyvät joko litistettiin hiutaleiksi tai jauhettiin ennen jatkokäyttöä (talkkuna on yksi valmiste).
Esim http://www.laihianmallas.fi/tuotteet/kotitaloudet/laihian-250g-makukaura - täysjyväviljaa
Kiitos "Kokkaaja" vastauksesta.
Keittelen sitten tuntumalla valmiiksi. :)
Mitä vähemmän prosessoitu, niin sen parempi, joten paistamiset jääkööt väliin.
Liotus, idätus ja vähän keittää niin eikohän se riitä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kalajoen hukkuneet pojat olivat tummaihoisia
Jälleen kerran, hukkuneet tai heikon uimataidon vuoksi vaaraan joutuneet olivat muita kuin suomalaisia. Turha viisastell2074566- 1862551
- 671502
Minkä asian haluaisit muuttaa kaivatussasi?
Mikä kaivattusi luonteessa tai ulkonäössä ärsyttää sua?961210- 1251109
Jos kaivattusi on perääntynyt lähestyessäsi
jossain tilanteessa, ymmärrätkö miksi hän saattoi tehdä sen?1041106- 711061
Kohta katson sun kuvaasi
ja päästän ajatukseni liitämään. Jo kuvasi näkeminen rauhoittaa, ja pistää hyrräämään vähän muutakin. Ihanan kaunista sa91012Ahneus iski Fazeriin, suklaalevy kutistuu 180 grammaan
Kun mikään ei riitä. Shrinkflaatio. Mitä isot (Marabou) edellä, sitä pienet (Fazer) perässä. Pienikin voi siis olla a1311007- 107967