Trollit vallanneet ryhmän

Kaasunsalat

Nyt saa riittää. Asiallinen keskustelu on aivan mahdotonta. Olisi kiva jos olisi oikeasti paikka missä keskustella grillauksen nikseistä. Toki seuraan tiiviisti mitä suomalaiset huippukokit kirjoittavat mutta kanssaihmisten vinkit ovat tärkeitä. Grillaamisessa on monta vaihetta missä vaaditaan tarkkuutta. Toki voi oikaista valitsemalla valmiiksi marinoidut herkut. Muuten joutuu miettimään keitinliemen mausteet, keittoajan, grillauskastikkeen merkki ja vielä kaasugrillin niksit. Mutta ei, täällä tästä keskustelu ei nyt vaan onnistu!

19

143

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suunta.oikea

      Oletko ihan tärähtänyt. Grilimamma ja kaasuaahterista ovat selvästi alan ihmisiä ja tuntevat homman.

    • Vesi.kielellä

      Kyllä vain. Täällä on grillauksen järeitä kommentaattoreita. Oma suosikki on maut.talteen. Hän tietää mitää tekee ja vielä taitaen. Haluaisin tietää voiko keittää lihaa kesäkeittiössä sateella ilman kantta? Suosikkikattilasta puuttuu kansi.

    • Tarkka.grillaajaa

      Marinoidut lihat ovat käteviä. Lähes aidon oloisia saat myös valmiiksikypsennetyistä ribseistä. Tarkka kokki mehevöittää ne vielä kevyesti keittämällä, nehän teollisessa tuotannossa höyrykypsennetään.

    • Kaasunsalat

      Vihdoinkin tulee hyviä vinkkejä. Pitääpä keitellä ensin lidlin valmiita ribsejä. Ovatkin olleet kuivakoita. En kuitenkaan rohkene laittamaan mausteita pussiin lihan kanssa, voi tulla liian mausteista. Sitä paitsi lihan keittäminen on niinkuin seksi. Parasta ilman muovisia pussukoita. Hyviä grillihetkiä, kyllä me suomalaiset osataan.

    • Perä.Kaasut

      Ryhmän taso on noussut selvästi. Laitan tästä linkin facen bbq ryhmään. Nekun pitää savukuivasta lihasta ja eivät ymmärrä miten vesi mehevöittää lihan ja makua voi säätää mausteliemellä. Voiko viiden litran kattilaan laittaa kaksi laakerinlehteä vai tuleeko liian mausteista?

    • Kaasunsalat

      No niin! Missä olette olleet? Ei sillä väliä, tulitte paikalle kuin ratsuväki kattilat kolisten. Tämä on yhtä juhlaa, hyviä vinkkejä tulee tuutista.

      Muista lukeneeni jostain blogista että colasta keitetystä ribseistä olisi tullut maailman parhaita. Osaako joku tunnistaa mikä blogi oli kyseessä?

    • Kaasunsalat

      Pakko laittaa tämä vielä. Myös google tunnistaa että täällä puhutaan herkkusuiden ruuista. Nyt se mainostaa ”pisaron sadevesien asiantuntijaa” eikä mitään hiiligrilliä. Pitää kokeilla keittää lihat sadevedessä!

    • Herkku.hetket
      • Kaasunsalat

        Oivoi ja onomnom!


      • XLKATTILA

        Tuon linkin takaa paljastuu oikein grillauksen ammattilaiset. Sieltä löytyy kokkeja joilla on 10 litran kattilat lihakei siis ribsien valmistukseen! Vesi herahtaa kielelle!


      • Lihan.lämmittimet

        Herkullinen ohje. Varokaa tosiaan ettette keittämisen jälkeen grillaa liikaa, ribsiä vain käytetään vain grillissä kuten jutussa todetaan. Huojentava tieto ettei ilmeisesti ole väliä onko kaasu vai hiiligrilli, koska siitä ei ole mainintaa. Maailman parasta pukkaa, minkäs teet!


    • Herkku.liemet

      VAJAKIT, SUUT K......l!!

    • TappiPaikalleen

      Grillaamisen syvempi olemus vaatii ymmärryksen joka monelta tuntuu puuttuvan kokonaan.
      Ensinnäkin grillauksen taito on periytyvä, vaali perintöäsi kunnialla. Tämä on myös ensimmäinen sääntö.
      Toinen sääntö, grillausta ei voi tehdä kuin avotulella jossa käytetään valikoitua puuta tai hiiliä, muita ei hyväksytä.
      Kolmas sääntö, grillaa lihaa, mielellään sikaa tai nautaa.
      Neljäs sääntö, älä mausta lihaa etukäteen, äläkä missään tapauksessa esikypsennä lihaa millään tavalla.
      Viiden sääntö, älä käytä valmiita grillikastikkeita, jokainen tehkööt kastikkeet ihan itse.
      Kuudes sääntö, grillauksen tulee kestää vähintään 12h, muussa tapauksessa voidaan puhua korkeintaan pikaruuasta, ei aidosta grilliruuasta.
      Seitsemäs sääntö, syötä kuivaa julmetun vahvoilla mausteilla olevaa lihaa koko perheelle ja se on sitten syötävä kun sen eteen on nähty näin paljon vaivaa.
      Kahdeksas sääntö, naapurit eivät ole oikeita henkilöitä arvostelemaan grillistä tulevaa käryä, se heidän tulee vain kestää koska siihen ei mene kuin 12h tai vähän enemmän kerralla. Eikä viikon jokainen päivä ole grillipäivä.
      Yhdeksäs sääntö on tärkein – sinä olet aina oikeassa ja muut aina väärässä. Grillilihan ei ole tarkoitus olla maukasta ja mehevää ruokaa joka valmistuu kohtuullisella vaivalla ja ajalla - vaan sen eteen on ponnisteltava. Ja makkaraa ei grilliin laiteta.

      Se joka edellisen vastaisesti toimii on huono ihminen joka joutuu kadotukseen.

      • VeitVedetSuustani

        Ihana ohje. Lisäisin siihen kohdan 10. Mehevöitä liha ihanassa kevyesti kiehuvassa mausteliemessä (pippuri, porkkana).


      • VeditSaapaatSuustasi

        Eli et joko lukenut ohjetta tai sitten et vain ymmärrä lukemaasi.

        Kohta "Neljäs sääntö, älä mausta lihaa etukäteen, äläkä missään tapauksessa esikypsennä lihaa millään tavalla."

        Ei grilliliha saa olla mehevää eikä sitä saa esikypsentää, olet huono ihminen ja joudut kadotukseen.


      • Herkkuliemet

        Ymmärsin kyllä. Kohdassa 9 liha oli jo pielessä. Keittäminen pelastaa tilanteen ja voi jatkaa herkuttelua.


      • Hyihyihyi

        Eli olet huono ihminen ja luultavasti vain väärin grillattu liha kelpaa.


      • GrilliVainViimeistelee
        Hyihyihyi kirjoitti:

        Eli olet huono ihminen ja luultavasti vain väärin grillattu liha kelpaa.

        Olen varsinainen herkkusuu ja minulle grillaus on tapahtuma mikä alkaa kattilan pesusta ja päätyy nopeaan käväisyyn grillissä kuten edellä viitattu blogisti korostaa. Grillihän on itse paholaisen laite ja sen oikea rooli viimeistellä ihanan mehevä ja vedet suuhun herauttava liha.


    • Kaasuapalmu

      Olipa todellla hyvä keskustelu, sain paljon vinkkejä. Huomasin facen grillausryhmästä että suomessa järjestetään bbq grillauskursseja ja olin hetken innoissaan kunnes huomasin että siellä savustetaan eikä keitetä. Voi niitä poloisia kun pilaavat ja kuivattavat lihan kamalalla hiilellä. Aina kun jaan tuossa bbq ryhmässä ribsiohjeita missä lihat ensin keitellään, saan ivaa osakseni. Kummaa porukkaa! Nyt olisi tarve oikein muuripadalle ribsien keittämiseen. Taloyhtiön juhlat lähestyvät. Viime vuonna kaikki oikein ähkivät tyytyväisinä!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      42
      2442
    2. Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia

      Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-20172942
      Maailman menoa
      301
      2014
    3. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      22
      1816
    4. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      24
      1595
    5. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      24
      1445
    6. Sokea "ystävälle"

      Oletko oikeasti noin sokea?
      Ikävä
      100
      1329
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      43
      1328
    8. En ymmärrä käytöstäsi

      Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek
      Ikävä
      139
      1275
    9. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      37
      1171
    10. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      36
      1046
    Aihe