Suomen 107,3 miljardin euron valtionvelka

YhäYlösYrittää

47

754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ettäs.silleen

      Taas näkyy ketkä ovat Suomen valtiovelan kasvattaneet.
      Huomioksi muuten että Matti Vanhasen keskustajohtoista hallitusta ennen oli sdp-johtoinen Paavo Lipposen hallitus, joka viimeksi LASKI Suomen valtionvelkaa, ja kunnolla laskikin. Ja Lipposen vasemmistojohtoinen hallitus laski edellisen porvarijohtoisen kepun Esko Ahon järkysti nostamaa valtionvelkaa, nykyrahaksi muutettuna muuten noin 50 miljardia euroa. Vain kokoomusjohtoinen Jyrki Kataisen hallitus on nostanut enemmän valtionvelkaa 50 miljardia euroa.

      • otsalaastari

        Taas tämä papukaija täällä hokemassa myyttiä Lipposen "velanlyhennyksistä" - todellisuudessa ylimieli-Paavolla ei ollut ansioita asiassa, kun se oikein ymmärretään.


      • Anonyymi
        otsalaastari kirjoitti:

        Taas tämä papukaija täällä hokemassa myyttiä Lipposen "velanlyhennyksistä" - todellisuudessa ylimieli-Paavolla ei ollut ansioita asiassa, kun se oikein ymmärretään.

        Sipilän persuhallitus pisti 40 miljardia suurfirmoille yritystukia....

        hyvästi Suomi---

        kokoomus jakoi ulkomaille valtiomme varannot ja rikkaudet...


      • Anonyymi

        Ihmekös kun velka vaan kasvaa kun ministeritkin on tosi suuren velan alla. Ottavat velkaa pilvin pimein niin omassa taloudessa kuin myös suomen velka kasvaa. Aivan holtittomia tämä hallitus. Tttötrion on aika ottaa järki käteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmekös kun velka vaan kasvaa kun ministeritkin on tosi suuren velan alla. Ottavat velkaa pilvin pimein niin omassa taloudessa kuin myös suomen velka kasvaa. Aivan holtittomia tämä hallitus. Tttötrion on aika ottaa järki käteen.

        Tuo hallituksen hokeminen, on pörssirikollisten höpinää. YKSIPUOLUEJÄRJESTELMÄ eduskunnassa, erittäin syvässä korruptiossa ja pörssirikollisuudessa, joka tuota ei näe, ei näe paljon muutakaan.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17515592/1-500ekk-minimielakkeet-ovat-talousosaamista-aidoissa-demokratioissa


      • Anonyymi

        Kyllä marinin hallitus teki kaikkien aikojen suurimman velan ei taida sometähti ymmärtää. Nyt on tärkeää esitellä itseään. Bikini kuva mikä kuva seuraavaksi hihhh hehhh


    • velkavauhti_puoleen

      Vuonna 2018 velka aleni 0,9 miljardia.
      Osittain satunnaistekijöiden vuoksi mutta kuitenkin. Aikaisempi vauhti alla:

      sixpack:
      2011=4.5mrd, 2012=4.2mrd. 2013=5.8mrd, 2014=5.4mrd -- yht 19.9 mrd,

      nykyhallitus
      2015=4.7mrd, 2016=2.5mrd, 2017=3.4mrd, 2018=-0.9mrd -- yht 9.7 mrd,

    • heittovaihto

      SDP:n Erkki Liikanen oli valtiovarainministerinä, kun lamapommia viriteltiin seuraajien silmille vuosina 1987-1991, loppukauden rahaministerinä vaikutti myös toinen SDP:n mies, varatuomari Matti Louekoski.
      Se aika tuli suomalaisille kalliiksi.

      • Anonyymi

        Kun Erkki Liikanen aloitti vvm:nä Holkerin hallituksessa, oli Suomen valtionvelka minimaalinen nykyiseen verrattuna. Liikanen sanoi ensimmäisessä budjettipuheessaan, että verotusta uudistetaan, otetaan valtionvelkaa ja erityisesti suurituloisten verotusta kevennetään. Tuosta alkoi valtionvelan kasvu.

        Ongelma on myös julkisen sektorin paisuminen. Erilaiset asiantuntijat etsivät ongelmia, joihin sitten kehitetään aina palvelu. Kun joka asiaan on jokin palvelu, eivät kansalaiset halua ottaa enää vastuuta omasta elämästään.


    • VerotusKuntoon

      Velka johtuu siitä että vaalien alla on aina annettu verohelpotuksia yrityksille ja yksityisille jolloin verokertymä jää liian pieneksi ja budjetti on siten alijäämäinen. Tämä tapa on kokoomukselaisilla valtionvarainministereillä olevan vakio ehkä tietoisesti yhteiskunnan heikentämiseksi ja verojen palauttaminen voi olla kelle tahansa tekemätön paikka.

    • Anonyymi

      aina kun valtio velkaantuu on kyseessä elitin nousukausi koska tiettyjen fir.ojen ahneimmat bossit kasvattavat joko heti tai myöhemmin myynneistä saatuja miljoonia , valtion velka siirtyy siis taskuihin.
      velkojen lyhennys taas on varma taantuman merkki jossa pieni palkansaaja nakertaa yhteistä himmeliä joka siirretään myehemmin pilkkahintaan yrityksille , joka pilkkoo ja myy tämän ( esim partek taannoin)
      ( tielaitos / destia ym )
      maat joilla on eniten velkaa ovat suurimpia huijareita , maat joiden velka on liki mitätön ovat juuri niitä reppanoita joilta on ryöstetty raaka aineet ja ihmiset on hyväksikäytettäviä pelto eemeleitä ja yleisesti maata johtaa vuosikymmeniä juurikin näiden rosvovaltioiden organisoima johto.

      valtiovelka on pelkkää paperia , mutta se työ jota tällä paperilla saa on oikeata hikeä , velkaa ei koskaan makseta pois , se lisääntyy loppuun asti vuonna 1980 valtion velka oli muutema miljardi euroissa. köyhät oli silloin samoja köyhiä kuin nytkin mutta elitin kerma on kasvanut rikkaasta , superrikkaaksi , eli hekään eivät ole saavuttaneet mitään mitä aiemmin uupui , omalle tilille vain on siirtynyt valtion velkaa joka on muutettu velasta vapaaksi.
      ihmeellistä miten pelkät numerot pc näytössä vaikuttavat ihmisen mieleen.

    • Anonyymi

      Velkaa tuleville sukupolville on myös valtion omaisuuden ja sen tulevien vuosien tuoton myyminen sijoittajille

      • Anonyymi

        Ei niin. Valtion omaisuutta voidaan myös kasvattaa tulevaa myyntiä varten.
        Valtion yhtiö jalostetaan myyntiä ajatellen hyvään kuntoon ja myydään oikealla hetkellä hyvään hintaan. Se on aivan normaalia sijoitustoimintaa.
        Valitettavasti on nähty myös halpamyyntiä. Esimerkiksi Kemiran lannoitetuotanto myytiin liian halvalla.
        Yksityinen yritystoiminta ei kannata valtion mukanaoloa sellaisilla aloilla, jotka eivät ole välttämättömiä valtion etujen turvaamiseksi.


    • Anonyymi

      Tämä on "liian vaikea" asia jotta sitä täällä palstalla voisi käsitellä, tosin kyllähän jokainen nyt sen ymmärtää että aloittajan mainitsema analogia ei kerro totuutta!

      Velanoton pääasiallinen syyhän on se että missä kunnossa valtion talous on uutta budjettia tehtäessä. Jos nyt ajatellaan uutta hallitusta niin eihän sillä ole ollut osuutta eikä arpaa siihen minkälaisen aseman eteen se on joutunut (jos siis vanha hallitus ei jatka) vaan se on perinyt tilanteen edelliseltä hallitukselta.

      Lisäksi tähän vaikuttaa vahvasti myös globaalit suhdanteet sekä se että onko hallituksen tarkoitus "panostaa" erityisesti johonkin asiaan (mm. koulutus).

      Jos nyt tätä velkakelloa tuijotetaan niin sieltä on tosiaan nähtävissä se tosiasia pidemmällä välillä että oikeiston ollessa hallituksessa valtio on velkaantunut enemmän kuin vasemmiston hallitessa.

      MUTTA tämä tosiaan johtuu siitä että oikeistohan on perinyt maan taloudellisen tilanteen vasemmistolta, eli talous on ollut kuralla (jaettu verovaroista enemmän kuin olisi ollut varaa) ja jotta se on saatu kuntoon niin on tarvittu hetkellinen lisävelanotto!

      Vasemmiston tullessa valtaan tilannehan on peritty oikeistolta jolloin talous on yleensä ollut kunnossa (niin kuin nytkin Sipilän jäljiltä velka aleni jo viimeisenä vuotena) ja vasemmistolla on varaa jaella sitä "avokätisesti" kansalle! Tosin tällä kertaa ei olisi ollut varaa sillä talous oltiin juuri saamassa tasapainoon. No nyt vasemmisto ottaa velkaa jotta saa edes osan lupauksistaan toteutettua!

      • Anonyymi

        Täyttä paskaa. Kato mitä peri Vanhanen II adjutanttinaan käteinen. EU:n mallimaan. Ja peri tälläisen vain sentakia ettei kokkareet olleet pilaamassa perittävää. No perintöhän meni sensiliän tien vuotta myöhemmin alkaen.


    • Anonyymi

      Antin puolueenhan piti alkaa maksaa velkaa pois ettei jää jälkipolville? Niin ne lupaukset unohdetaan.

      • Anonyymi

        Julkiset työpaikat on kalliita ylläpitää ja miten paljon otetaan velkaa vain suursijoittajia varten sitä ei hallituksen teksti kerro.
        Mutta vähän kyllä pistää ihmetyttämään koska veroja kiristetään,palkka ja yritys että liikenne yms. ja velkaa otetaan miljardisodalla mutta saama puolella on vain kaikkein köyhimmät eläkeläiset ja heidän saamapottinsa on vain muutamia satoja miljoonia,ei miljardeja,mihin todella menee ne loput "uudet miljardit",tuleehan valtiolle nytkin yli 55 miljardia erilaisia verotuloja vuodessa kuten ennenkin?
        60 000 uuden työntekijän työllistäminen ottaa ehkä miljardin lisää jos valtiolle tulee. Mutta mihin meneevielä n.1 miljardi ylimääräistä rahaa?
        Vai onko siihen laskettu että ehkä taantuma tulee viemään yksityisen sektorin työpaikkoja 1 miljardin verran työttömyyskorvauksina? Ehkä. Eli 60 000 uutta työpaikkaa tulee mutta samalla 60 000 menetetään uuden taantuman takia.
        En tiedä saako mikään muu taho valtiolta enempää kuin ennenkään.
        Ja yhdessä kaikki tuo ylimääräinen velka kiristyneet verot pitäisi ehkäistä nuivettumiskierteet,vois kuulostaa loogiselta.

        Oikeistohallitus jos olisi jatkanut entiseen malliin nyt olisi jo nuivettumiskierre alkamassa jos taantuma nyt tulee ja kukaan ei saa enää mitään ja kaikki joudutaan ajamaan ulos työpaikoiltaan ,se olisi loputon suo ja tuhoaisi valtion hetkessä laikkien jäädessä vain ns. omilleen.

        Että hyvä näin mutta jos tämäkään ei riitä,pelivaraa elvyttää ei paljoa enää ole ja valtio silti tuhoutuu ensin taantumaan ja sitten siitä alkavaan lamaan.
        Tuohonkin on vielä yksi lääke mitä USA harrastaa koko ajan että he painaa rahaa koko ajan lisää tai ottaa lisää velkaa tai suurrahan omistajat kekuspankkien takana antaa velkoja anteeksi kuten Kreikan kohdallakin oli,mutta siinäkin voi tulla seinä vastaan jos maailmassa merkkinen raha ehtyy velkarahaa pienemmäksi,edessähän pitäisi olla tuolloin kaiken järjen mukaan kaikkien rahatalouksien shakkimatti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Julkiset työpaikat on kalliita ylläpitää ja miten paljon otetaan velkaa vain suursijoittajia varten sitä ei hallituksen teksti kerro.
        Mutta vähän kyllä pistää ihmetyttämään koska veroja kiristetään,palkka ja yritys että liikenne yms. ja velkaa otetaan miljardisodalla mutta saama puolella on vain kaikkein köyhimmät eläkeläiset ja heidän saamapottinsa on vain muutamia satoja miljoonia,ei miljardeja,mihin todella menee ne loput "uudet miljardit",tuleehan valtiolle nytkin yli 55 miljardia erilaisia verotuloja vuodessa kuten ennenkin?
        60 000 uuden työntekijän työllistäminen ottaa ehkä miljardin lisää jos valtiolle tulee. Mutta mihin meneevielä n.1 miljardi ylimääräistä rahaa?
        Vai onko siihen laskettu että ehkä taantuma tulee viemään yksityisen sektorin työpaikkoja 1 miljardin verran työttömyyskorvauksina? Ehkä. Eli 60 000 uutta työpaikkaa tulee mutta samalla 60 000 menetetään uuden taantuman takia.
        En tiedä saako mikään muu taho valtiolta enempää kuin ennenkään.
        Ja yhdessä kaikki tuo ylimääräinen velka kiristyneet verot pitäisi ehkäistä nuivettumiskierteet,vois kuulostaa loogiselta.

        Oikeistohallitus jos olisi jatkanut entiseen malliin nyt olisi jo nuivettumiskierre alkamassa jos taantuma nyt tulee ja kukaan ei saa enää mitään ja kaikki joudutaan ajamaan ulos työpaikoiltaan ,se olisi loputon suo ja tuhoaisi valtion hetkessä laikkien jäädessä vain ns. omilleen.

        Että hyvä näin mutta jos tämäkään ei riitä,pelivaraa elvyttää ei paljoa enää ole ja valtio silti tuhoutuu ensin taantumaan ja sitten siitä alkavaan lamaan.
        Tuohonkin on vielä yksi lääke mitä USA harrastaa koko ajan että he painaa rahaa koko ajan lisää tai ottaa lisää velkaa tai suurrahan omistajat kekuspankkien takana antaa velkoja anteeksi kuten Kreikan kohdallakin oli,mutta siinäkin voi tulla seinä vastaan jos maailmassa merkkinen raha ehtyy velkarahaa pienemmäksi,edessähän pitäisi olla tuolloin kaiken järjen mukaan kaikkien rahatalouksien shakkimatti.

        10 000 perskekon tänne rahtaamien vielä elättämiseen. EI ollu porvareilla munaa heittää niitä pellolle, vaan jätti sossujen riesaksi.


    • Velan ottaminen ei ole yksiselitteisen huono (eikä hyvä) asia, vaan se riippuu suhdanteista. Valtion velkaantuminen on käytännössä talouden elvytystä. Valtio pumppaa rahaa talouteen enemmän kuin mitä sieltä kerää. Vastaavasti valtionvelan maksaminen on talouden hillitsemistä.

      Ihanne olisi, että nousukauden aikana (jollainen oli esimerkiksi 2016-2018) lainaa pitäisi maksaa pois ja jarruttaa ylikuumenemista ja varautua tulevaan laskukauteen. Suhdannevaihteluiden välissä (kuten tänä vuonna) valtion ei pitäisi elvyttää eikä jarruttaa ja taantuman aikana valtion velanotto on taas perusteltua ja elvyttävää.

      • Anonyymi

        Mun mielestä olis pitäny satsata ehkä vieläkin kovemmin vaikka velkarahalla perkekon koulutuksen alasajon paikkaamiseen. Ei kokkareet saa yksityistettyä(vain rikkaille) meidän koulutusta vaikka kuinka kovin yrittää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mun mielestä olis pitäny satsata ehkä vieläkin kovemmin vaikka velkarahalla perkekon koulutuksen alasajon paikkaamiseen. Ei kokkareet saa yksityistettyä(vain rikkaille) meidän koulutusta vaikka kuinka kovin yrittää.

        Ristiriitaisen velkaantumisesta juuri nyt tekee se, että velkaa saa jopa miinuskorolla eli joku maksaa siitä, että Suomen valtio ottaa heidän rahansa säilöön. Valtiolle lainassa ongelma ei ole itse velkapääoma vaan lainanhoitokulut. Nyt lainanhoitokulut ovat yhtä alhaiset kun silloin kun velkaa oli puolta vähemmän ja kaiken lisäksi laskusuunnassa vaikka velkapääoma nousee.

        Tulevaisuudesta ei tietenkään koskaan tiedä, mutta lähivuosien aikana Suomen maksamat korot pysynevät hyvin lähellä nollaa tai jopa sen alapuolella.


      • Anonyymi

        "Valtion velkaantuminen on käytännössä talouden elvytystä"

        Jos otetaan syömävelkaa, niin se ei ole elvyttävää.

        Se on kuin kylmän tullessa pissaisi housuihinsa.
        Hetken se lämmittää ja sitten on kylmempi.

        Nyt on otettu paljon syömävelkaa.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Ristiriitaisen velkaantumisesta juuri nyt tekee se, että velkaa saa jopa miinuskorolla eli joku maksaa siitä, että Suomen valtio ottaa heidän rahansa säilöön. Valtiolle lainassa ongelma ei ole itse velkapääoma vaan lainanhoitokulut. Nyt lainanhoitokulut ovat yhtä alhaiset kun silloin kun velkaa oli puolta vähemmän ja kaiken lisäksi laskusuunnassa vaikka velkapääoma nousee.

        Tulevaisuudesta ei tietenkään koskaan tiedä, mutta lähivuosien aikana Suomen maksamat korot pysynevät hyvin lähellä nollaa tai jopa sen alapuolella.

        "Ristiriitaisen velkaantumisesta juuri nyt tekee se, että velkaa saa jopa miinuskorolla eli joku maksaa siitä, että Suomen valtio ottaa heidän rahansa säilöön."

        Se nollakorko oli katala juoni. Kun lainaa ei ole maksettu, siitä maksetaan pian yli 2 % korkoa.
        Aivan samanlainen tapaus, kun Saksa lopetti ydinvoimalan, venäjä iski ja tiesi kuinka haavoittuva saksa on. Ja saksan mukana koko eurooppa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Työministeri harakan yksi työllisyyden nostokeino on että kunnat ja valtio ottavat lisää vastuuta ihmisten työllistymisestä.

      MUTTA jos kunta tai valtio on palkanmaksajana niin sehän tarkoittaa käytännössä sitä että nämä kustannetaan veronmaksajan piikkiin sillä rahahan näihin tulee kunnan yksityisellä sektorilla työssä käyviltä ihmisiltä verorahoina kunnan kassaan.

      Eihän tällainen työllistäminen ole millään tavalla tuottavaa! Ikävä kyllä kuntasektorilla ei voida työllistää jos kunta ei saa riittävästi verotuloja tai valtion avustuksia jotka sitten taas ovat verorahoja ja poissa jostain muualta!

      Voihan valtio ottaa velkaa "vaikka kuinka" ja antaa kunnille työllistämistukea mutta kun työpaikat eivät ole tuottavia niin ne eivät tule koskaan "pysymään pystyssä" ilman tukea ja taas joudutaan ottamaan lisää velkaa seuraavana vuotena jne.

    • No valtion velka oli 2008 vielä 54,4 miljardia, nyt se on tuo 107,3 miljardia.
      Että silleen.

      • Anonyymi

        Me tienataan tällä - Katainen ja kokoomus


      • No ne kertoivat uutissa, että valtionvelalla on miinuskorko - 0,.. jotakin. Siihen se perustuu tienaaminen velalla uskokaa pois. Että silleen.


      • Anonyymi
        Että_silleen kirjoitti:

        No ne kertoivat uutissa, että valtionvelalla on miinuskorko - 0,.. jotakin. Siihen se perustuu tienaaminen velalla uskokaa pois. Että silleen.

        Orpohan pelotteli äänestäjät puolkuoliaaks korkojen nousulla ja velalla. Jätkä on nyt hiljaa kuin kusi sukassa asiasta, mistäköhän johtuu? Pari kertaa rinnekkin jo väläyttäny kokkareitten "rakkaudesta" velkaan.


      • Että_silleen
        Anonyymi kirjoitti:

        Orpohan pelotteli äänestäjät puolkuoliaaks korkojen nousulla ja velalla. Jätkä on nyt hiljaa kuin kusi sukassa asiasta, mistäköhän johtuu? Pari kertaa rinnekkin jo väläyttäny kokkareitten "rakkaudesta" velkaan.

        No politiikojen on helppo ottaa valtionvelkaa, kun sitä ei niiden tarvitse maksaa.
        Kansa vain määrätään maksamaan niiden velanottamiset. Että silleen.


    • Anonyymi

      eliitti kerma istuu linnassa ja tarvitsee pihalle palvelijoita , palvelijat haluavat rahaa , eliitin kerma nauraa ja painaa linnassa seteleitä , palvelijat touhuavat nälkäpalkalla ja tallettavat palkan aina eliittikerhon ystäville , eivät he noilla pennosilla mitään tee , hehän määräävät toisilleen palkkoja ja palkkioita , painavat rahaa niin paljon kun haluavat , palvelija tulee ulos linnasta vuosien päästä , toinen oli menettänyt puolet rahoista , sijoituksilla, eräs oli kuluttanut linnan kalliissa elämässä kaiken , eräs sai ihan kaiken mukaan ja jopa 0.5% koron vuosittain , vaan linnan ympäristön maat olivat nyt linnanherrojen omistuksessa , noilla rahoilla ei siis enään tee mitään , samaan aikaan eräs palvelija oli palvellut vain itseään kaiken aikaa ja touhusi omilla maillaan.
      opetus, kun palvelet toista 100% jätät vahtimatta oman edun 100%. lopputulos on väsynyt ja köyhä.

    • Anonyymi

      Ei haittaa, en minä sitä maksa

    • Anonyymi

      Valtion velkaa on aika paljon vähemmän, minkä tuloeliitti ja sijoittajat ovat kiertäneet veroja. Verottaja voisi lähettää mätkyn.

      • Anonyymi

        Voi tulla ehkä uutisena, mutta tavalliset sijoittajat maksavat veroa ja paljon. He maksavat veroa pääomatulosta, jota kukaan ei korvaa "katovuosina" tai "työttömyysjaksoina", eikä niistä myöskään kerry "eläketurvaa". Päinvastoin, yksityisten sijoittajien maksamilla veroilla kustannetaan muille katokorvauksia, työttömyysturvaa ja vanhuudenturvaa.

        On kokonaan eri asia, että valtio näillä tavallisten sijoittajien maksamilla veroilla tukee myös monenlaista yritystoimintaa ja näin vääristää markkinataloutta. On myös kokonaan eri asia, että on myös sellaisia sijoittajia, jotka eivät maksa veroa pääoman tuotosta yhtä paljon kuin suomalaiset yksityishenkilöt. Sijoitustoimintaa harjoittavat yritykset eivät maksa yhtä paljon veroa kuin tavalliset sijoittavat yksityishenkilöt, kokonaan verovapaista yhteisöistä puhumattakaan.

        Yksityiset sijoittajat maksavat pääomatuloistaan veroa.


    • Anonyymi

      Velkaa,vaan ei säästöjä hallinnosta 500.000tuhatta joitilasta elätettävää Ei TV.väkikään puhu on itse samaa

    • Anonyymi

      Yksistään J.Käteinen otti 47 miljardia. Mutta kenelle hän jakoi ne?

    • Anonyymi

      velkaongelma ratkaistaan bailaamalla jauhojengin kanssa.

    • Anonyymi

      suomessa otettu mallia kreikasta

    • Anonyymi

      136,5 miljardia .
      Nyky hallituksen aikana on jokaiselle tullut 4000-5000 e lisävelkaa
      ja
      jokaisella on nyt valtion velkaa yli 24 500 euroo.

      tuntuu mielenkiintoiselta,

    • Anonyymi

      Poliitikot ryypänneet Suomen rahat velaksi jo .

      Mutta niin... kun sähkökatkoja, olisiko kepille käyttöä kepu-tyyliin, aina kun sähkökatko niin palkat pois sähkömiehiltä siksi aikaa joulurahojen nollausta.

    • Anonyymi

      Muiden velkaannuttamista paheksutaan, mutta Marinin hallituksen velkaannuttamista kaunistellaan ja puolustellaan. Kummallista menoa kaksinaamaisessa Suomessa.

    • Anonyymi

      Mutta Sanna ei maksa minulle 39 senttiä työttömyyskorvausta, jotta saisin makaronipussin syödäkseni. Jauhojengille kuitenkin sata tonnia per lärvi ja itselle 850 euron aamiaiset.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16142552/elakeyhtioiden-jattiomaisuuksia-sotateollisuuden-veroparatiisisijoituksissa#comment-99923203

      Velkaa korruptiopoliitikko-pörssirikolliset YKSIPUOLUEJÄRJESTELMÄSSÄÄN, ovat ottaneet isoimpien talousrikollisten, äärioikeiston uusfasisti-pörssirikollisten, voittojen maksimointiin pörssikeitaissa, Suomen kansan ihmishenkien kustannuksella.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16911639/petosperskok-suunnittelevat-massiivista-maahanmuuton-lisaamista-ulkomaista-halpatyovoimaa

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe