Hesen hygienia retuperällä

Kuvottavaa

Turkulaisen nakkikioskiketjun Hesburgerin hygieniassa olisi parantamisen varaa sillä osa paikoista on suorastaan kuvottavassa kunnossa.

Erityisesti ihmetyttää se että rahoja pideltyään myyjän koskevat pihveihin tms. samoin likaisin käsin.

54

8525

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hampurilaismies.

      Jos väitteesi on totta niin on oltava samaa mieltä. Mutta onko nyt ihan näin? Mikä lienee todellinen syy kirjoitukseesi...
      -asiakkaatkin valvovat mitä saavat, minä ainakin...
      -hesenkään johto ei varmaan halua huonoa mainetta, sisäinen ohjeistus ja valvonta ketjun johdon puolesta on varmaankin kattava...
      -isoissa kaupungeissa on toimiva hygieniavalvonta viranomaisten puolelta, toimenpiteitä kohdistetaan varmaankin erityisesti pikaruokapaikkoja ja etnisiä ravintoloita kohtaan...
      -yleensä kassalla työskentelevä ei osallistu ruoantekoon keittiön puolella...
      -keittiön puolella työskentelevillä on joko muovikäsineet päällä taikka käyttävät ottimia koskiessaan ruokatarvikkeisiin...

      • Rahalla saa

        "keittiön puolella työskentelevillä on joko muovikäsineet päällä taikka käyttävät ottimia koskiessaan ruokatarvikkeisiin"

        Tietenkin. Vain tollot käsittelevät pilaantunutta lihaa paljain käsin.

        Nippelitietona mainittakoon että noin 0.5% Hesburgerin liikevoitosta menee terveystarkastajien kestitsemiseen (=lahjomiseen). Senpä vuoksi ratsiat Heseburgerin syöttölöihin ovat varsin harvinaisia ja silloinkaan epäkohtiin ei puututa. Tämän vuoksi Hesburgerin ei tarvitse haaskata rahaa lattioiden siivoukseen ja roskakorien tyhjentämiseen vaan voivat keskittyä olennaiseen, eli maailman tyhmimmän kansan, suomalaisten, erottamiseen rahoistaan.


      • Hesen asiakas
        Rahalla saa kirjoitti:

        "keittiön puolella työskentelevillä on joko muovikäsineet päällä taikka käyttävät ottimia koskiessaan ruokatarvikkeisiin"

        Tietenkin. Vain tollot käsittelevät pilaantunutta lihaa paljain käsin.

        Nippelitietona mainittakoon että noin 0.5% Hesburgerin liikevoitosta menee terveystarkastajien kestitsemiseen (=lahjomiseen). Senpä vuoksi ratsiat Heseburgerin syöttölöihin ovat varsin harvinaisia ja silloinkaan epäkohtiin ei puututa. Tämän vuoksi Hesburgerin ei tarvitse haaskata rahaa lattioiden siivoukseen ja roskakorien tyhjentämiseen vaan voivat keskittyä olennaiseen, eli maailman tyhmimmän kansan, suomalaisten, erottamiseen rahoistaan.

        Syytökset ovat aika rajuja ja vailla todellisuutta mutta ne Heset missä minä käyn (useita) kaikissa siisteys ja henkilökunta 1 luokkaa. Kenellä ne pilaantuneet ruuat ovat siitä kertoi juuri Turunsanomat.


      • Turkulainen
        Rahalla saa kirjoitti:

        "keittiön puolella työskentelevillä on joko muovikäsineet päällä taikka käyttävät ottimia koskiessaan ruokatarvikkeisiin"

        Tietenkin. Vain tollot käsittelevät pilaantunutta lihaa paljain käsin.

        Nippelitietona mainittakoon että noin 0.5% Hesburgerin liikevoitosta menee terveystarkastajien kestitsemiseen (=lahjomiseen). Senpä vuoksi ratsiat Heseburgerin syöttölöihin ovat varsin harvinaisia ja silloinkaan epäkohtiin ei puututa. Tämän vuoksi Hesburgerin ei tarvitse haaskata rahaa lattioiden siivoukseen ja roskakorien tyhjentämiseen vaan voivat keskittyä olennaiseen, eli maailman tyhmimmän kansan, suomalaisten, erottamiseen rahoistaan.

        Kauppatorin grillissä parhaimmat hesesafkat.Kurjenmäessä rupisimmat,koska kolutuskeskus ja liikaa turisteja töissä.


      • hesen vuoropäällikkö
        Hesen asiakas kirjoitti:

        Syytökset ovat aika rajuja ja vailla todellisuutta mutta ne Heset missä minä käyn (useita) kaikissa siisteys ja henkilökunta 1 luokkaa. Kenellä ne pilaantuneet ruuat ovat siitä kertoi juuri Turunsanomat.

        Moi!
        Kiitos hesen asiakas viisaista sanoistasi!
        Teki aika pahaa lukea tuota edellistä viestiä, varsinkin kun itse olen hesellä töissä ja teen joka päivä kovasti töitä sen eteen että meillä olisi paras ravintola näillä tienoin..Laadun valvonta on TODELLA tarkkaa, kaikki liha on suomalaista, hyvin pitkälle myös kurkut, tomaatit yms, sitruunoita ja sen semmosia ei tosin suomessa valmisteta joten tämä annettakoon anteeksi..Joka päivä tehdään tarkat valvonnat esim. pihvien lämpötiloista yms. Tuotteilla on tietyt säilytysajat jotka on tarkkaan tutkittu ja kaikki vanhaksi menneet laitetaan tietyllä kellonlyömällä roskiin ettei tule sitä vaaraa että joku saisi ruokamyrkytyksen. Ja keittiöön mennään kassalta aina saippuallisen käsienpesun kautta, ja kaikki lattialla käynyt menee suoraan roskikseen oli se sitten 1 tai 200 pihviä. Ja sille tyypille joka puhui niistä terveystarkastajien lahjonnasta: ei ne kuule oo lahjottavissa, ne tekee kaikkensa löytääkseen vähänki jotain sanomista..
        Ja terveystarkastarkastajan lisäksi meillä käy säännöllisin väliajoin vielä hesen oma tarkastaja. Jos tarpeeksi monta kertaa tulee huomautettavaa, paikka laitetaan kiinni!


      • neito

        Kirjoituksesasi väitit hesen työntekijöiden käyttävän hanskoja keittiösä työskennellesään. Voin kertoa että näin ei ole, pöyristyneenä olen katsellut kuinka työntekijät tekevät hampurilaisia paljain käsin ja välillä pyyhkivät käsiä housuihinsa, ja jatkavat taas.

        Olen lähttänyt Hesell palautetta asian tiioilta, ja yllätys,yllätys, palautteeseeni ei ikinä vastattu! Muissa ketjuissa,esim. Subway,Kotipizza yms. on ehdoton edellytys että työntekijä elintarvikkeita käsitellessään käyttää hanskoja. Laiminlyönti voi jopa johtaa potkuihin!

        Luulisi tosiaan terveysviranomaisten puttuvan tähän, mielestäni paljain käsin ruokaan koskeminen on vakava terveysriski,ihan uskomatonta että nykyaikana johtava suomalainen hampurilaisketju voi toimia näin!!!


      • Hesessä
        neito kirjoitti:

        Kirjoituksesasi väitit hesen työntekijöiden käyttävän hanskoja keittiösä työskennellesään. Voin kertoa että näin ei ole, pöyristyneenä olen katsellut kuinka työntekijät tekevät hampurilaisia paljain käsin ja välillä pyyhkivät käsiä housuihinsa, ja jatkavat taas.

        Olen lähttänyt Hesell palautetta asian tiioilta, ja yllätys,yllätys, palautteeseeni ei ikinä vastattu! Muissa ketjuissa,esim. Subway,Kotipizza yms. on ehdoton edellytys että työntekijä elintarvikkeita käsitellessään käyttää hanskoja. Laiminlyönti voi jopa johtaa potkuihin!

        Luulisi tosiaan terveysviranomaisten puttuvan tähän, mielestäni paljain käsin ruokaan koskeminen on vakava terveysriski,ihan uskomatonta että nykyaikana johtava suomalainen hampurilaisketju voi toimia näin!!!

        Huvittavaa väittää että käyttäisivät Hesessä hanskoja, jokainen on varmasti itse nähnyt miten useasti kassalla oleva myyjä rahastaa ja sen jälkeen samoin paskaisin käsin tarttuu kiinni pihveihin tms.

        Itse olen useampaan otteeseen tehnyt ilmoituksen kuntani terveystarkastajalle mutta tuloksetta.


      • hjördis
        Rahalla saa kirjoitti:

        "keittiön puolella työskentelevillä on joko muovikäsineet päällä taikka käyttävät ottimia koskiessaan ruokatarvikkeisiin"

        Tietenkin. Vain tollot käsittelevät pilaantunutta lihaa paljain käsin.

        Nippelitietona mainittakoon että noin 0.5% Hesburgerin liikevoitosta menee terveystarkastajien kestitsemiseen (=lahjomiseen). Senpä vuoksi ratsiat Heseburgerin syöttölöihin ovat varsin harvinaisia ja silloinkaan epäkohtiin ei puututa. Tämän vuoksi Hesburgerin ei tarvitse haaskata rahaa lattioiden siivoukseen ja roskakorien tyhjentämiseen vaan voivat keskittyä olennaiseen, eli maailman tyhmimmän kansan, suomalaisten, erottamiseen rahoistaan.

        koska se on Turkulainen yritys.Se takaa laadun oi hesan savolaistollot.


      • häh?
        neito kirjoitti:

        Kirjoituksesasi väitit hesen työntekijöiden käyttävän hanskoja keittiösä työskennellesään. Voin kertoa että näin ei ole, pöyristyneenä olen katsellut kuinka työntekijät tekevät hampurilaisia paljain käsin ja välillä pyyhkivät käsiä housuihinsa, ja jatkavat taas.

        Olen lähttänyt Hesell palautetta asian tiioilta, ja yllätys,yllätys, palautteeseeni ei ikinä vastattu! Muissa ketjuissa,esim. Subway,Kotipizza yms. on ehdoton edellytys että työntekijä elintarvikkeita käsitellessään käyttää hanskoja. Laiminlyönti voi jopa johtaa potkuihin!

        Luulisi tosiaan terveysviranomaisten puttuvan tähän, mielestäni paljain käsin ruokaan koskeminen on vakava terveysriski,ihan uskomatonta että nykyaikana johtava suomalainen hampurilaisketju voi toimia näin!!!

        hmm...siis käytetäänkö muka "oikeissakin" ravintoloissa koko ajan hanskoja?


      • Hanskuli
        häh? kirjoitti:

        hmm...siis käytetäänkö muka "oikeissakin" ravintoloissa koko ajan hanskoja?

        Käytätkö itse hanskoja kotona tehdessäsi safkaa?


      • häh?
        Hanskuli kirjoitti:

        Käytätkö itse hanskoja kotona tehdessäsi safkaa?

        oikea ravintola on ei-pikaruokaravintola, eli sellainen, missä sulle tuodaan ruuat pöytään ja missä on pöytäliinat pöydillä.

        tässä ei ollut kyse kotiruoasta...seuraisit keskustelua.


      • Carrolssissa
        Hesessä kirjoitti:

        Huvittavaa väittää että käyttäisivät Hesessä hanskoja, jokainen on varmasti itse nähnyt miten useasti kassalla oleva myyjä rahastaa ja sen jälkeen samoin paskaisin käsin tarttuu kiinni pihveihin tms.

        Itse olen useampaan otteeseen tehnyt ilmoituksen kuntani terveystarkastajalle mutta tuloksetta.

        Meillä käytetään AINA ja poikkeuksetta keittiössä hanskoja, ja uskokaa tai älkää myös hanskat pestään saippualla/ vaihdetaan monesti päivässä.


      • Allibertti1
        hesen vuoropäällikkö kirjoitti:

        Moi!
        Kiitos hesen asiakas viisaista sanoistasi!
        Teki aika pahaa lukea tuota edellistä viestiä, varsinkin kun itse olen hesellä töissä ja teen joka päivä kovasti töitä sen eteen että meillä olisi paras ravintola näillä tienoin..Laadun valvonta on TODELLA tarkkaa, kaikki liha on suomalaista, hyvin pitkälle myös kurkut, tomaatit yms, sitruunoita ja sen semmosia ei tosin suomessa valmisteta joten tämä annettakoon anteeksi..Joka päivä tehdään tarkat valvonnat esim. pihvien lämpötiloista yms. Tuotteilla on tietyt säilytysajat jotka on tarkkaan tutkittu ja kaikki vanhaksi menneet laitetaan tietyllä kellonlyömällä roskiin ettei tule sitä vaaraa että joku saisi ruokamyrkytyksen. Ja keittiöön mennään kassalta aina saippuallisen käsienpesun kautta, ja kaikki lattialla käynyt menee suoraan roskikseen oli se sitten 1 tai 200 pihviä. Ja sille tyypille joka puhui niistä terveystarkastajien lahjonnasta: ei ne kuule oo lahjottavissa, ne tekee kaikkensa löytääkseen vähänki jotain sanomista..
        Ja terveystarkastarkastajan lisäksi meillä käy säännöllisin väliajoin vielä hesen oma tarkastaja. Jos tarpeeksi monta kertaa tulee huomautettavaa, paikka laitetaan kiinni!

        Hesen pihviliha ei suinkaan ole suomalaista.
        Olen tämän asian kysynyt suoraan teidän johtajiltanne.
        Vastaus oli että yritämme käyttää kotimaista, mutta emme pysty saamaan sitä, joten käytämme ulkomaista lihaa...
        Hese ei ole sen kotimaisempi kuin Mäkkikään.


    • Peksa

      Oon kuskannu hesen sämpylöitä terminaalilta erääseen suurehkon kaupungin heseen... Ei oikeestaan enää tee mieli sinne syömään...

      • Salla

        Se on loppupeleis ihan sama missä ravintolas syö. Samanlainen työmoraali kaikilla on, oli sitte kyse mäkistä, heseistä, pizzerioista tai kalliimistaki ruokapaikoista.


      • Nainen Lännestä
        Salla kirjoitti:

        Se on loppupeleis ihan sama missä ravintolas syö. Samanlainen työmoraali kaikilla on, oli sitte kyse mäkistä, heseistä, pizzerioista tai kalliimistaki ruokapaikoista.

        joten kysykääpä vaikka minulta. Työskentelen kassalla ja voin vakuuttaa,että sekä kassahenkilöt että paistajat huolehtivat TODELLA TARKASTI hygieniasta. Jokaiseen heseen tehdään "pistokokeita" ja jos on moitittavaa,asia KORJATAAN välittömästi.

        Keittiön ja kassan puolella on kamerat,joilla taataan tuotteiden tasalaatuisuus ja valmistusprosessien hygienia.

        Hesburgerin toimintaperiaatteissin kuuluu nk.FIFO-järjestelmä,eli First IN, First Out,jota JOKAINEN työntekijä noudattaa. Tuotteet EIVÄT pääse vanhentumaan ja kylmäketjun katkeamattomuudesta pidetään tarkka huoli.

        Jokainen työntekijä toimittaa säännöllisin väliajoin salmonella-näytteet(ja etenkin lomailtuaan ulkomailla),jokainen lisäksi huolehtii omasta henkilökohtaisesta hygieniastaan.

        Paistajat EIVÄT ole paistovuoronsa aikana tekemisissä rahojen kanssa.Paistajilla on pihdit,jotka pestään useasti päivän aikana.

        Monessa hesessä on avokeittiö,joten asiakkaat näkevät suoraan keittiöön.

        Jokaisella ON VASTUU omasta työstään,ja kuvitteletteko,että kukaan haluaisi tahallaan aiheuttaa jotain kansallista ruokamyrkytystä ym.???


      • Uskokoon ken tahtoo
        Nainen Lännestä kirjoitti:

        joten kysykääpä vaikka minulta. Työskentelen kassalla ja voin vakuuttaa,että sekä kassahenkilöt että paistajat huolehtivat TODELLA TARKASTI hygieniasta. Jokaiseen heseen tehdään "pistokokeita" ja jos on moitittavaa,asia KORJATAAN välittömästi.

        Keittiön ja kassan puolella on kamerat,joilla taataan tuotteiden tasalaatuisuus ja valmistusprosessien hygienia.

        Hesburgerin toimintaperiaatteissin kuuluu nk.FIFO-järjestelmä,eli First IN, First Out,jota JOKAINEN työntekijä noudattaa. Tuotteet EIVÄT pääse vanhentumaan ja kylmäketjun katkeamattomuudesta pidetään tarkka huoli.

        Jokainen työntekijä toimittaa säännöllisin väliajoin salmonella-näytteet(ja etenkin lomailtuaan ulkomailla),jokainen lisäksi huolehtii omasta henkilökohtaisesta hygieniastaan.

        Paistajat EIVÄT ole paistovuoronsa aikana tekemisissä rahojen kanssa.Paistajilla on pihdit,jotka pestään useasti päivän aikana.

        Monessa hesessä on avokeittiö,joten asiakkaat näkevät suoraan keittiöön.

        Jokaisella ON VASTUU omasta työstään,ja kuvitteletteko,että kukaan haluaisi tahallaan aiheuttaa jotain kansallista ruokamyrkytystä ym.???

        "Jokaiseen heseen tehdään "pistokokeita" ja jos on moitittavaa,asia KORJATAAN välittömästi."

        KUKA NÄITÄ PISTOKOKEITA TEKEE?

        Keittiön ja kassan puolella on kamerat,joilla taataan tuotteiden tasalaatuisuus ja valmistusprosessien hygienia.

        JA KUKAHAN NÄITÄ SATOJA KAMEROITA TARKKAILEE?

        Hesburgerin toimintaperiaatteissin kuuluu nk.FIFO-järjestelmä,eli First IN, First Out,jota JOKAINEN työntekijä noudattaa. Tuotteet EIVÄT pääse vanhentumaan ja kylmäketjun katkeamattomuudesta pidetään tarkka huoli.

        PERIAATTEESSA EHKÄ, KÄYTÄNNÖSSÄ EHKÄ EI...

        Jokainen työntekijä toimittaa säännöllisin väliajoin salmonella-näytteet(ja etenkin lomailtuaan ulkomailla),jokainen lisäksi huolehtii omasta henkilökohtaisesta hygieniastaan.

        TÄHÄHÄN ON ITSESTÄÄNSELVÄÄ

        Paistajat EIVÄT ole paistovuoronsa aikana tekemisissä rahojen kanssa.Paistajilla on pihdit,jotka pestään useasti päivän aikana.

        EI PIDÄ PAIKKAANSA, MONESSA HESEN LUUKUSSA SAMA MYYJÄ RAHASTAA JA PAISTAA PURILAISET

        Monessa hesessä on avokeittiö,joten asiakkaat näkevät suoraan keittiöön.

        VALITETTAVASTI!

        Jokaisella ON VASTUU omasta työstään,ja kuvitteletteko,että kukaan haluaisi tahallaan aiheuttaa jotain kansallista ruokamyrkytystä ym.???

        VASTUU NÄKYY VARMASTI MYÖS PALKKAPUSSISSA?


      • tieto
        Uskokoon ken tahtoo kirjoitti:

        "Jokaiseen heseen tehdään "pistokokeita" ja jos on moitittavaa,asia KORJATAAN välittömästi."

        KUKA NÄITÄ PISTOKOKEITA TEKEE?

        Keittiön ja kassan puolella on kamerat,joilla taataan tuotteiden tasalaatuisuus ja valmistusprosessien hygienia.

        JA KUKAHAN NÄITÄ SATOJA KAMEROITA TARKKAILEE?

        Hesburgerin toimintaperiaatteissin kuuluu nk.FIFO-järjestelmä,eli First IN, First Out,jota JOKAINEN työntekijä noudattaa. Tuotteet EIVÄT pääse vanhentumaan ja kylmäketjun katkeamattomuudesta pidetään tarkka huoli.

        PERIAATTEESSA EHKÄ, KÄYTÄNNÖSSÄ EHKÄ EI...

        Jokainen työntekijä toimittaa säännöllisin väliajoin salmonella-näytteet(ja etenkin lomailtuaan ulkomailla),jokainen lisäksi huolehtii omasta henkilökohtaisesta hygieniastaan.

        TÄHÄHÄN ON ITSESTÄÄNSELVÄÄ

        Paistajat EIVÄT ole paistovuoronsa aikana tekemisissä rahojen kanssa.Paistajilla on pihdit,jotka pestään useasti päivän aikana.

        EI PIDÄ PAIKKAANSA, MONESSA HESEN LUUKUSSA SAMA MYYJÄ RAHASTAA JA PAISTAA PURILAISET

        Monessa hesessä on avokeittiö,joten asiakkaat näkevät suoraan keittiöön.

        VALITETTAVASTI!

        Jokaisella ON VASTUU omasta työstään,ja kuvitteletteko,että kukaan haluaisi tahallaan aiheuttaa jotain kansallista ruokamyrkytystä ym.???

        VASTUU NÄKYY VARMASTI MYÖS PALKKAPUSSISSA?

        Jos sulla ei ole muuta tietoa kuin subjektiivinen mututuntuma, niin ehkä kannattaisi pitää vähän pienempää ääntä.

        Mäkissä on aivan samat käytännöt, mitä äsköisessä viestissä lueteltiin. Käytössä ja toiminnassa todellakin FIFO ja tätä noudatetaan myös käytännössä erittäin tarkasti. FIFO:a käytännössä tarkkaillaan ns. FIFO tarroilla, joihin merkitään käyttöönottopäivä kellonaikoineen ja vanhentumispäivä. Lisäksi jääkaappihuoneessa sekä pakastinhuoneessa tavara laitetaan tiettyyn järjestykseen, jotta FIFO toimisi oikein. Tämän lisäksi ainakin mäkissä (uskoakseni myös hesessä) on käytössa omavalvontaohjelma, jossa 3-4 kertaa päivässä merkitään ylös kylmälaitteiden lämpötilat, lihojen sisälämmöt, grillin pintojen lämmöt, tuotteiden viimeiset käyttöpäivät ja paljon muuta. Tällä tavoin valvotaan, että kaikki tavara pysyy tuoreena, eikä asiakkaalle mene "viallisia" tuotteita, kuten raakoja hampurilaispihvejä. Kaikki vanhentuneet tuotteet menevät roskiin.

        Ja noista pistokokeista. Niitä todellakin järjestetään. Mäkissä 3 kertaa kuukaudessa käy ns. mystery shopper, joka arvioi tuotteiden laadun, palvelun ja siisteyden. Näitä käyntejä järjestää ulkopuolinen yhtiö. Näiden lisäksi tehdään suurempia pistokokeita, joissa toimintaa valvotaan paikan päällä kokonaisen päivän ajan. Lisäksi paikkakuntien pomot käyvät silloin tällöin tekemässä pienempiä valvontatestejä.

        En voi nyt puhua suoraan hesen puolesta, mutta uskoisin että siellä on käytössä aivan samat systeemit ja periaatteet.


      • Tomaatin laittaja
        Nainen Lännestä kirjoitti:

        joten kysykääpä vaikka minulta. Työskentelen kassalla ja voin vakuuttaa,että sekä kassahenkilöt että paistajat huolehtivat TODELLA TARKASTI hygieniasta. Jokaiseen heseen tehdään "pistokokeita" ja jos on moitittavaa,asia KORJATAAN välittömästi.

        Keittiön ja kassan puolella on kamerat,joilla taataan tuotteiden tasalaatuisuus ja valmistusprosessien hygienia.

        Hesburgerin toimintaperiaatteissin kuuluu nk.FIFO-järjestelmä,eli First IN, First Out,jota JOKAINEN työntekijä noudattaa. Tuotteet EIVÄT pääse vanhentumaan ja kylmäketjun katkeamattomuudesta pidetään tarkka huoli.

        Jokainen työntekijä toimittaa säännöllisin väliajoin salmonella-näytteet(ja etenkin lomailtuaan ulkomailla),jokainen lisäksi huolehtii omasta henkilökohtaisesta hygieniastaan.

        Paistajat EIVÄT ole paistovuoronsa aikana tekemisissä rahojen kanssa.Paistajilla on pihdit,jotka pestään useasti päivän aikana.

        Monessa hesessä on avokeittiö,joten asiakkaat näkevät suoraan keittiöön.

        Jokaisella ON VASTUU omasta työstään,ja kuvitteletteko,että kukaan haluaisi tahallaan aiheuttaa jotain kansallista ruokamyrkytystä ym.???

        Jos fifo huolehtii tuotteen turvallisuudesta niin
        miksi lämmin ruoka laskee alle 70 asteen hampurilaisravintloissa. Hamppa on usein kylmä kun sen saa eteensä :((((yök!!
        Tämä on lämpötila jonka elintarvikelaki määrää
        lämpimälle ruoalle tarjoiltaessa.
        Herääkin kysymys onko hesellä työskentelevillä
        mahdollisesti hygieniapassia??


      • Hanki hygieniapassi!
        Tomaatin laittaja kirjoitti:

        Jos fifo huolehtii tuotteen turvallisuudesta niin
        miksi lämmin ruoka laskee alle 70 asteen hampurilaisravintloissa. Hamppa on usein kylmä kun sen saa eteensä :((((yök!!
        Tämä on lämpötila jonka elintarvikelaki määrää
        lämpimälle ruoalle tarjoiltaessa.
        Herääkin kysymys onko hesellä työskentelevillä
        mahdollisesti hygieniapassia??

        Jokaisella hesen työntekijällä on hygieniapassi.

        Hesessä käy nk."mystery shopper",kukaan 5työntekijä,vuoropäällikkö tai ravintolapäällikkö EI TIEDÄ,kuka henkilö on,joten se mielessä ja hommat hanskassa ;)

        Oletko IKINÄ NÄHNYT,kun hampurilainen valmistetaan? Jos tutustuisit maustojörjestykseen,kas kummaa,AINOAT KUUMAT ovat:sämpylät ja pihvit,ketsuppi,sinappi,salaatti,majoneesi,tomaatti,kurkku ovat KYLMIÄ!!

        Jos olet saanut "kylmän" hampparin,se on todennäköisesti juuri tehty.Muuten se ehtisi lämmetä lämpötiskillä.

        Hesellä ona käytössä järjestelmä(tietokone-sellainen) josta keittiö näkee,milloim tuote on tehty ja kone näyttää,koska "ei-myyty" hamppari,salaatti ym.heitetään ROSKIIN.

        Ranskis-kone piippaa kymmenen minuutin jälkeen,jolloin keitetään uusia,ja vanhat heitetään pois.

        Sinä et tiedä elintarvikehygieniasta paskaakaan,joten lopeta päättömien juttujen kertominen.


      • ollut hesen vuoropäällikkönä
        tieto kirjoitti:

        Jos sulla ei ole muuta tietoa kuin subjektiivinen mututuntuma, niin ehkä kannattaisi pitää vähän pienempää ääntä.

        Mäkissä on aivan samat käytännöt, mitä äsköisessä viestissä lueteltiin. Käytössä ja toiminnassa todellakin FIFO ja tätä noudatetaan myös käytännössä erittäin tarkasti. FIFO:a käytännössä tarkkaillaan ns. FIFO tarroilla, joihin merkitään käyttöönottopäivä kellonaikoineen ja vanhentumispäivä. Lisäksi jääkaappihuoneessa sekä pakastinhuoneessa tavara laitetaan tiettyyn järjestykseen, jotta FIFO toimisi oikein. Tämän lisäksi ainakin mäkissä (uskoakseni myös hesessä) on käytössa omavalvontaohjelma, jossa 3-4 kertaa päivässä merkitään ylös kylmälaitteiden lämpötilat, lihojen sisälämmöt, grillin pintojen lämmöt, tuotteiden viimeiset käyttöpäivät ja paljon muuta. Tällä tavoin valvotaan, että kaikki tavara pysyy tuoreena, eikä asiakkaalle mene "viallisia" tuotteita, kuten raakoja hampurilaispihvejä. Kaikki vanhentuneet tuotteet menevät roskiin.

        Ja noista pistokokeista. Niitä todellakin järjestetään. Mäkissä 3 kertaa kuukaudessa käy ns. mystery shopper, joka arvioi tuotteiden laadun, palvelun ja siisteyden. Näitä käyntejä järjestää ulkopuolinen yhtiö. Näiden lisäksi tehdään suurempia pistokokeita, joissa toimintaa valvotaan paikan päällä kokonaisen päivän ajan. Lisäksi paikkakuntien pomot käyvät silloin tällöin tekemässä pienempiä valvontatestejä.

        En voi nyt puhua suoraan hesen puolesta, mutta uskoisin että siellä on käytössä aivan samat systeemit ja periaatteet.

        Aivan samat menetelmät meilläkin, päivämäärät/kellonajat on tarkoin ylhäällä.
        FIFO toimii ja kenttäpäällikön tekemien pistotarkastuksien lisäksi on tosiaan vielä niitä ns. mystery shoppereita..

        Ja sinä joka arvostelit erään kyseisellä alalla olleen työntekijän kirjoitusta: kannattaisikohan ensin ottaa selvää asioista ennenkuin alkaa laukomaan..? onko ne pizzapaikatkaan sen hygieenisempiä, yksityisyrittäjillä ei esim. ole minkään sortin laadunvalvontaa, jos ei kuulu johonkin ketjuun, terveystarkastaja tosin käy kaikissa ravintoloissa mutta eikö se nyt ole suurta plussaa että hesellä on paljon tarkempi valvontasysteemi??
        Ja jos jollekkin tuottaa noin ongelmia hesen tai mäkin olemassa olo niin ehkä on sitten parempi nauttia ihan kotiruuasta..


      • hesessä vuoropäällikkönä ollut
        Tomaatin laittaja kirjoitti:

        Jos fifo huolehtii tuotteen turvallisuudesta niin
        miksi lämmin ruoka laskee alle 70 asteen hampurilaisravintloissa. Hamppa on usein kylmä kun sen saa eteensä :((((yök!!
        Tämä on lämpötila jonka elintarvikelaki määrää
        lämpimälle ruoalle tarjoiltaessa.
        Herääkin kysymys onko hesellä työskentelevillä
        mahdollisesti hygieniapassia??

        Kyllä hygieniapassi vaaditaan jokaiselta, uusimmilla työntekijöillä ei sitä vielä ehkä ole mutta he voivat kysyä neuvoa vanhemmilta ja "viisaammilta".Se tulee kuitenkin suorittaa, en nyt muista minkä ajan sisällä mutta ei siinä kauaa odotella.
        Huom! salmonellatoditus on kuitenkin vaadittu kaikilta ennen töiden alkamista. Esimiehen tehtävä on ohjata alaistaan tekemään ruokien keräilyn tarjottimelle niin että ensin kerätään kylmät ja sitten kuumat ruuat.=)
        Ja kun oikein järjellä aattelee niin ois tosi hyvä että juuri valmistettua hampparia voisi pitää esim 2min siinä pinnissä lämpöisessä, ennenkuin se viedään asiakkaalle koska maustopöydällä tuote kerkiää ehkä hitusen verran jäähtyä, ei paljoa mutta joillekkin ehkä juuri sen ratkaisevan määrän. Tosin se ei taas sitten olisi nopeaa (eikä monen mielestä hyvääkään palvelua) kun hampurilainen olisi sen 2min siinä lämpöisessä. ja toisaalta jos mietitään voisiko hampurilasen valmistaa jotenkin muuten niin on se aika mahdotonta: esim. kenen kädet kestävät 70-100 asteista uunia? Jos hampulainen maustettaisiinkin jollain ihmeen tavalla sielä..?=/


      • halloo
        Tomaatin laittaja kirjoitti:

        Jos fifo huolehtii tuotteen turvallisuudesta niin
        miksi lämmin ruoka laskee alle 70 asteen hampurilaisravintloissa. Hamppa on usein kylmä kun sen saa eteensä :((((yök!!
        Tämä on lämpötila jonka elintarvikelaki määrää
        lämpimälle ruoalle tarjoiltaessa.
        Herääkin kysymys onko hesellä työskentelevillä
        mahdollisesti hygieniapassia??

        eli siis FIFOhan ei liity millään tavalla ruuan lämpötilaan..

        pihvin lämpötila on se yli 70 astetta..miten sä ikinä saisit esim. salaatin lämpötilaksi 70 astetta?? mieti nyt vähän mitä kirjoitat! ja sitä paitsi, jos sun ruoka todella olisi sen 70astetta, ethän sä sitä pystyisi syömään! tajuatko sä kuinka kuuma se on?

        vähän pakkohan se on olla hygieniapassi, kun laki niin määrää...ihan turha edes tommosia miettiä..


      • se sama
        halloo kirjoitti:

        eli siis FIFOhan ei liity millään tavalla ruuan lämpötilaan..

        pihvin lämpötila on se yli 70 astetta..miten sä ikinä saisit esim. salaatin lämpötilaksi 70 astetta?? mieti nyt vähän mitä kirjoitat! ja sitä paitsi, jos sun ruoka todella olisi sen 70astetta, ethän sä sitä pystyisi syömään! tajuatko sä kuinka kuuma se on?

        vähän pakkohan se on olla hygieniapassi, kun laki niin määrää...ihan turha edes tommosia miettiä..

        kukaan tossa edellisessä viestissä puhunu fifosta!!
        vaikka se olikin fifo-keskustelun alla niin kai sitä voi muitakin aiheita kommentoida..ei kannata aukoa päätään jos ei ymmärrä mitään!! Ja kukaan oo sitä salaattia 70 asteiseksi lämmittämäs..korjauta pääs!!


      • hygieniapassi löytyy kyllä...
        Tomaatin laittaja kirjoitti:

        Jos fifo huolehtii tuotteen turvallisuudesta niin
        miksi lämmin ruoka laskee alle 70 asteen hampurilaisravintloissa. Hamppa on usein kylmä kun sen saa eteensä :((((yök!!
        Tämä on lämpötila jonka elintarvikelaki määrää
        lämpimälle ruoalle tarjoiltaessa.
        Herääkin kysymys onko hesellä työskentelevillä
        mahdollisesti hygieniapassia??

        Jos saat kylmän hampurilaisen, se johtuu siitä että se on aivan TUORE ja se ei ole ehtinyt lämpeämään lämpötiskissä. Raakat aineet ovat suurelta osin KYLMIÄ. Ja kyllä meillä vaaditaan elintarvikeviraston hygieniaosaamiskortti. Että näin.
        Turha tulla tänne provoilemaan ja mustamaalaamaan jos ei ole faktaa väitteilleen.


    • hesen hygieniasta

      ottakaa huomioon,että joissain pienimmissä grilliheseissä ollaan YKSIN töissä,paitsi viikonloppuöisin.Ei ole erikseen paistajaa ja myyjää,vaan se YKSI JA SAMA henkilö hoitaa molemmat!Silloinkin pihvejä käsitellään pihdein(tai ainakin kuuluisi!),eikä hampurilaiseen kosketa käsin.Kädet pestään mahdollisimman usein.Ainut mihin on melkeimpä pakko koskea on sämpylä, kun se laitetaan parilaan paistumaan.(ja parila on todella kuuma,ja tappaa nekin mahdolliset bakteerit)Hampurilaiseen ei saisi koskea muuten,ei pihveihin eikä mihinkään käsin.Olen itse eräässä pienemmässä hesessä töissä,ja todellakin toimin kuten äsken selostin!Kaikkialla ei kylläkään valitettavasti toimita niin.

      • zebra

        ,meni nimimerkki ja otsikko väärinpäin:)


      • Hesen asiakas

        Suoranaista panettelua, miten on lakisääteisten
        taukojen ja työsuojelun ym, asioden hoitaminen mahdollista, laitatko paikan kiinni kun pidät
        25min ruokiksen, heheh.
        En usko että hese jättää tauottamatta tai on maksamatta ylityökorvauksia 8h jälkeen tai
        laimin lyö työsuojeluasiota.
        Kaikkea sitä lukeekin täällä :)
        Teetkös kenties kahden ihmisen työt yhden palkalla vai? :DD


      • Juuba
        Hesen asiakas kirjoitti:

        Suoranaista panettelua, miten on lakisääteisten
        taukojen ja työsuojelun ym, asioden hoitaminen mahdollista, laitatko paikan kiinni kun pidät
        25min ruokiksen, heheh.
        En usko että hese jättää tauottamatta tai on maksamatta ylityökorvauksia 8h jälkeen tai
        laimin lyö työsuojeluasiota.
        Kaikkea sitä lukeekin täällä :)
        Teetkös kenties kahden ihmisen työt yhden palkalla vai? :DD

        Et ole vissiin juur käyny ulkona viime aikoina, esim. kaupassa? Vaikkapa Siwassa? Siellä on aina vain yksi myyjä töissä, paitsi vuoron vaihdon aikaan.

        Etkä vissiin ole ikinä käyny pienemmillä snagareillakaan. Ei niissä koskaan ole kahta ihmistä töissä.


      • zebra
        Hesen asiakas kirjoitti:

        Suoranaista panettelua, miten on lakisääteisten
        taukojen ja työsuojelun ym, asioden hoitaminen mahdollista, laitatko paikan kiinni kun pidät
        25min ruokiksen, heheh.
        En usko että hese jättää tauottamatta tai on maksamatta ylityökorvauksia 8h jälkeen tai
        laimin lyö työsuojeluasiota.
        Kaikkea sitä lukeekin täällä :)
        Teetkös kenties kahden ihmisen työt yhden palkalla vai? :DD

        ..ei ole ruokataukoja,kun ollan yksin.Homma on niin,että syöt jos kerkeät,viimeistään sitten kun oma vuorosi on loppu.


      • Hessu
        zebra kirjoitti:

        ..ei ole ruokataukoja,kun ollan yksin.Homma on niin,että syöt jos kerkeät,viimeistään sitten kun oma vuorosi on loppu.

        Miten pitkiä vuoro oikein teette ilman taukoa ?
        Kuollaanko sielä nälkään kerrosateria kädessä? :)


      • heseläinen
        Hessu kirjoitti:

        Miten pitkiä vuoro oikein teette ilman taukoa ?
        Kuollaanko sielä nälkään kerrosateria kädessä? :)

        Siis meillähän ei taoista makseta ollenkaan palkkaa, vaan taolla oltu aika vähennetään palkasta. Käsittääkseni tämä riippuu hesestä, meillä näin. Olen todella kiireisellä hesellä töissä ja vaikka kaikilla kassoilla on myyjä koko päivän ja keittiö tekee hampurilaisia jatkuvalla syötöllä, jonot ei vain lyhene. Jokaista työntekijää tarvitaan koko ajan, ei siinä taukoja ehdi pitää. Alle kuuden tunnin päiviin ei taukoa kuulu ollenkaan, yli kuuden tunnin päivinä on 15-20 min tauko. Eikä taon ajankohtaa saa päättää itse, vaan vuoropäällikkö tulee jossain välissä kysymään haluaako taolle ja jos ei silloin mene, ei todennäköisesti toista mahdollisuutta tule. Ainiin, ja lisäksi vuoropäällikkö saattaa käskeä pitämään lyhyen taon (n.10 min) jos on hyvin hyvin kiire, vaikka työvuoro olisi yli seitsämän tuntia.
        Hesburgerilla hygienia on todella korkeatasoista, KAIKILLA keittiötyöntekijöillä on käsineet, eikä siitä luisteta. Pihveihin eikä mihikkään muuhukkaan kosketa paljain käsin ja kädet täytyy keittiössä pestä 20 minuutin välein vaikka käsineet ovatkin kädessä. Kaikki keittiön tasot ja ovenkahvat pestään ja desinfoidaan joka päivä, grilli ja pihvipakkanen kuurataan päivän lopuksi. Jopa ranskalaispussien teline pestään päivittäin! Ruokaa menee hirvittävän paljon roskiin, juuri eilen meni monta pussia salaattia ja yli 30 maitoa roskiin koska parasta ennen päivä oli tänään. Lisäksi roskiin lensi 3 täyttä biojätejäkki hampurilaisten sämpylöitä, koska ne oli otettu pakkasesta sulamaan mutta niitä ei myytykkään sinä päivänä.


    • M&J

      Miks tässä nyt puhutaan hesen ruokien hygienista? Jos siitä olisi valittamista niin mitä luultavammin lööpit siitä hehkuttavaisivat!
      Henkilökohtainen mielipiteeni mc donaldsista on tiivistettynä: täysin perseestä! Syitä on monia. Esim: ruoka on tylsän ja mauttoman makuista, hinnat ovat korkeat aterioiden suuruuteen nähden, hampurilaisten välissä olevat salaatit ovat ihan kulahtaneita... Syitä on paljon enemmänkin... Eikä tuo maailmanlaajuinen nakkikioski-ketju ansaitse paskan vertaa lisää rahaa, eikä todellakaan kehuja mm. ylläolevien syiden takia. Nyt tuli kiitos siitä etten ole käynyt mc donaldsista syömässä, yksi syy vähemmän pelätä saavansa syöpää. Ei sen enempää tällä kertaa! Hesestä sen vertaa vielä että sen parempaa ruoka ketjua ei löydy... Ei tarvitse perusteluita.

      • hrt

        Ja hesen annoksetko sitten on niin helvetin isoja ja halpoja. Ja jos puhutaan kulahtaneista salaateista niin tiesitkö että hesen lämpötasosta saamasi hamppari voi olla esim. tunnin vanha. Mäkissä hampurilaiset heitetään pois 10min jälkeen ja ranskalaiset 5min jälkeen.


      • Mäkki on skeidaa
        hrt kirjoitti:

        Ja hesen annoksetko sitten on niin helvetin isoja ja halpoja. Ja jos puhutaan kulahtaneista salaateista niin tiesitkö että hesen lämpötasosta saamasi hamppari voi olla esim. tunnin vanha. Mäkissä hampurilaiset heitetään pois 10min jälkeen ja ranskalaiset 5min jälkeen.

        Hesburgerissa on aivan samat tuoreusajat. Ei siellä niitä hamppareita pidetä tiskissä kymmentä minuuttia kauempaa.
        Joten vedä Ronaldin kanssa kännit ja muuta Afrikkaan.


      • Salla
        hrt kirjoitti:

        Ja hesen annoksetko sitten on niin helvetin isoja ja halpoja. Ja jos puhutaan kulahtaneista salaateista niin tiesitkö että hesen lämpötasosta saamasi hamppari voi olla esim. tunnin vanha. Mäkissä hampurilaiset heitetään pois 10min jälkeen ja ranskalaiset 5min jälkeen.

        Ja ranskisten keitin öljy vaihdetaan sekä mäkkäreis että grilleillä kerran viikos...


    • Bakteeri

      Montako työntekijää on tavallisella snagarilla?
      Yleensä vain yksi joka paistaa ja rahastaa.
      Valittaako joku siitä? EI
      No miksi ei? No kun ei ketään kiinnosta.

      Miten tämä esim. kaupan kassalla kassaneiti niistää nenää ja sen jälkeen jatkaa tuotteiden skannaamista.
      Tulee paprikaa, banaania, omenaa ja ILMAN pussia. Sitten rahastetaan täysin huoletta eikä edes ajatella missä ko. raha on voinutkaan olla. Ja taas tulee niitä hedelmiä ilman pusseja. Joten näinkin ne pöpöt leviävät.

      JOTEN MITÄ TE TÄÄLLÄ VALITATTE? Jos sairastutte niin oletettavasti se johtuu aivan jostain muusta kuin hampurilaisesta jonka söitte Hesellä tai Mäkissä.
      Kotia kun on moni kuollu.

    • Juuba

      Kenen käsillä niihin pihteihin pitäisi koskea?

      Tajuatko ääliö että sitä varten ne pihdit on, ettei tarvi paljain käsin koskea siihen ruokaan? Vai luuleksä että pöpöt juoksee pihdinvartta pitkin pihviin?

      Montako kertaa olet muuten ite käsitellyt rahaa hanskat kädessä? Kuinka usein kaivat nenää?

      Kas kun et vaadi niille vielä hengityssuojaimia..

      • Entinen asiakas

        Ainakin useimmissa Hesburgerin Helsingin keskustan ravintoloissa ravintolatilat ovat ala-arvoisessa kunnossa, lattiat ja pöydät likaiset, roskikset tyhjentämättä jne. Täyttä soopaa on myös se, että rahastaja ei paistaisi hampurilaisia. Niin tapahtuu koko ajan. Kyllähän sen itsekin näkee. Hanskoja ei myöskään aina käytetä jne. Eli paljon on Hesburgerilla vielä opettelemista paikaruoan teossa ja varsinkin ravintoloiden siisteydessä. Sama tosin koskee myös MacDonaldsia.

        Useilla USA:n matkoillani ei voi kuin ihmetellä miksi siellä pikaruokaravintoloita siivotaan koko ajan. Suomessa ilmeisesti ei ole varaa palkata tarpeeksi henkilökuntaa pitämään paikka siistinä.

        Suosittelen lisäksi kaikille "Supersize me" -elokuvan katsomista. Sen dokumentin jälkeen lopetatte tekin käymisen näissä Heseissä ja Mäkkäreissä ainakin hetkeksi.


      • mikä se on?
        Entinen asiakas kirjoitti:

        Ainakin useimmissa Hesburgerin Helsingin keskustan ravintoloissa ravintolatilat ovat ala-arvoisessa kunnossa, lattiat ja pöydät likaiset, roskikset tyhjentämättä jne. Täyttä soopaa on myös se, että rahastaja ei paistaisi hampurilaisia. Niin tapahtuu koko ajan. Kyllähän sen itsekin näkee. Hanskoja ei myöskään aina käytetä jne. Eli paljon on Hesburgerilla vielä opettelemista paikaruoan teossa ja varsinkin ravintoloiden siisteydessä. Sama tosin koskee myös MacDonaldsia.

        Useilla USA:n matkoillani ei voi kuin ihmetellä miksi siellä pikaruokaravintoloita siivotaan koko ajan. Suomessa ilmeisesti ei ole varaa palkata tarpeeksi henkilökuntaa pitämään paikka siistinä.

        Suosittelen lisäksi kaikille "Supersize me" -elokuvan katsomista. Sen dokumentin jälkeen lopetatte tekin käymisen näissä Heseissä ja Mäkkäreissä ainakin hetkeksi.

        Turkulainen nakkikioskiketju kutsuu itseään seuraavin sanoin:

        "Hesburger on suomalainen menestystarina ja pikaruoka-alan edelläkävijä."

        Mitä mahtaa edelläkävijä tässä yhteydessä tarkoittaa? Itseäni aikakin ihmetyttää Hesekojujen juuri aiemmin mainittu epäsiisteys. Ja tottahan se on että sama ihminen rahastaa ja tekee ruoan ainakin pienemmissä Hesen kojuissa (eikä todellakaan käytä pihtejä/hanskoja).

        Jokainen taablaa tyylillään - itse en ole asioinut Hesen paikoissa enää vuosiin, syynä ei ole hygienia vaan yksinkertaisesti se että tuotteet ovat mielestäni huonolaatuisia.


    • hehhehha

      kyllä sai taas hyvät naurut. mistä te näitä juttuja revitte :)

    • eweew

      Hesburger on sun persees saattaanaa!!!!

      • hehhehha

        tais osuta ja uppoa :)


    • minä

      hohoh.....onpahan keskustelu....

      Ihan totta jos lähdetään sille linjalle että mitä mikäkin ruokapaikka tai tavarantoimittaja tai muu vastaava tekee, ja miten niin eipä kohta voisi syödä yhtään mitään.

      Vai luuletteko yleensä että kaikki ruokatavara mitä kaupoista löytää on käsitelty silkkihansikkain ja desinfioidaan ainakin kymmeneen kertaan.

      Jos on niin pöpökammoinen niin kannattaa kasvattaa itse oma ruokansa. Tosin siihen luomuporkkanan multaan on saattanut vaikka myyrä käydä kusemassa......

      Toki olisihan se kiva jos meille myytävä ruoka olisi edes säädyllistä mutta aina ei ole niin. Pikkujutuista ei kannata hätääntyä. Ei se nyt niin ole että suuressa mittakaavassa tahallaan koitetaan myrkyttää ruokatavarat.

      Jokaisen oma valinta mitä suuhunsa pistää. Ja sitä valintaa kannattaa ehkä jokaisen harjoittaa.....

    • LUKEKAA KIRJOITUS

      MISSÄ ON TOI OTSIKKO.
      NIIN HYVIN PITÄÄ PAIKKAANSA EIKÄ KO.ASIOITA KUKAAN KYSEENALAISTA VAIKKA OLISI EHKÄ SYYTÄ...

      • Moppi & sanko

        Parhaiten se muodostuu astumalla sisään kyseiseen paikkaan.


    • doris

      sanonpahan nyt sen verran et jos on jotain valittamista, nii älä sit käy hesellä. ja seuraavan kerran kun teet ruokaa jollekkin toiselle, niin muistappa pestä kätesi.. eihän sitä koskaan tiedä kuinka paljon sun oven kahvoissa, vessan nupissa tai jopa kännykässä on pöpöjä!!

    • SEN JÄLKEEN MUN HAMPPARISSA

      Kävipä näin että eräässä tamperelaisessa hesessä myyjä kävi tyhjentämässä täpötäyttä roskista ja hänen kätensä osuivat jätteisiin...no neiti tuli käsiään pesemättä tiskille ja koski ruokaannoksiin.Huomautin asiasta ja poistuin.Myöhemmin kirjoitin asiasta asiakaspalautteeseen jolloin he lähettivät minulle bonuskortin!!!!!!!Tajutonta.

      • hesekoira

        Olet lähettänyt asiakaspalautteen, että myyjän kädet olivat roskiksessa ja sitten hän tuli palvemaan tiskille...Voinpa kertoa sinulle, että asiakaspalaute on tullut perille ja siitä ollaan käyty keskustelua ja asia on tullut tarkistetuksi, että myyjä ei ole roskiin koskenut vaan työntänyt tarjottimella roskia alaspäin.Joten ainoa kosketus oli tarjottimeen. Kassalla, emme koske hampurilaisiin, koska ne ovat kääreisiin pakattuna ja me otamme ne lämpötunnelista aina paperilla, ranskalaisia laittaessa pussiin käytämme kauhaa, joten emme koske edes sinun ranskalaisiisi tai ees juomaasi. Miten olemme koskeneet ruokaasi käsin?


      • "neiti"

        ei sitä kato aina siinä kiireessä tajua..tai ehdi


      • neito
        hesekoira kirjoitti:

        Olet lähettänyt asiakaspalautteen, että myyjän kädet olivat roskiksessa ja sitten hän tuli palvemaan tiskille...Voinpa kertoa sinulle, että asiakaspalaute on tullut perille ja siitä ollaan käyty keskustelua ja asia on tullut tarkistetuksi, että myyjä ei ole roskiin koskenut vaan työntänyt tarjottimella roskia alaspäin.Joten ainoa kosketus oli tarjottimeen. Kassalla, emme koske hampurilaisiin, koska ne ovat kääreisiin pakattuna ja me otamme ne lämpötunnelista aina paperilla, ranskalaisia laittaessa pussiin käytämme kauhaa, joten emme koske edes sinun ranskalaisiisi tai ees juomaasi. Miten olemme koskeneet ruokaasi käsin?

        Ehkä kassalla työskentelevä henkilö ei koske ruokaan käsin,mutta niinkuin jo aiemmin kirjoitin,niin keittiössä työkentelevät lätkivät esim. hampurilaisten väliin tavaraa paljain käsin,ilman minkäänlaisia hanskoja tai pihtejä.Kuvottavan näköistä katsella miten salaatit yms. ovat pitkin pöytiä ja siitä ne sitten vaan laitetaan purilaisen välinn...Että hyvää ruokahalua!


      • näin on
        neito kirjoitti:

        Ehkä kassalla työskentelevä henkilö ei koske ruokaan käsin,mutta niinkuin jo aiemmin kirjoitin,niin keittiössä työkentelevät lätkivät esim. hampurilaisten väliin tavaraa paljain käsin,ilman minkäänlaisia hanskoja tai pihtejä.Kuvottavan näköistä katsella miten salaatit yms. ovat pitkin pöytiä ja siitä ne sitten vaan laitetaan purilaisen välinn...Että hyvää ruokahalua!

        kuule ei sielä mäkissä sen kummosemmin asioita tehdä..ja mikä ihme siinä nii vaikeeta on ymmärtää että kautta aikojen on tehty ruuat käsin, ihme hössötystä tuo kumihanskojen (mukamas) käyttöpakko!!
        kyllä ne taudit ennemmin tulee kuule jostain muualta!


    • asdsa

      Myös pk.seudulla oon huomannu samaa.. esim. pihvit heitetää grilliin paljain käsin ( hanskat kuuluis olla AINA tällöin kädessä) ja sieltä tulevat suoraan kassalle ym..

    • Tryben

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      110
      2850
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2334
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      107
      1947
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1630
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1345
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      286
      1176
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1034
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      244
      991
    Aihe