Aihealueet

Listaukset

  Huiluääni?

  Huilisti

  Kuinka huiluääni tuotetaan?

  25

  <50

   Vastaukset

   • Siinä on sellainen reikä johon puhalletaan. huomenna aastudiossa puhutaan koulukiusaamisesta. minua kakattaa.

   • Etkö taaskaan ole ottanut bentsojas!

   • Syödään purkki hernesoppaa ja sitten tökätään nokkahuilu takapuoleen. Varmasti syntyy huiluääniä

   • Näsäviisastelija!

   • MOI!

    ...Iiron musiikkiluokka / kitara Yle arreena, siinä jossain välissä Erja Lyytinen mainitsee huiluäänet kitaralla, ote hällä oli ylempänä otelaudalla on vielä areenassa,

   • Rakas Wiki kertoo näin: "Kielisoittimilla huiluääni saadaan aikaan painamalla soivaa kieltä kevyesti yhdestä harmonisten yläsävelten värähtelyaaltojen solmukohdista."

    Ne kohdat ovat kitaralla tietenkin 5., 7. ja 12. nauha.

    • Elä nyt paljasta salaisuutta maailman amatööreille. Nokkahuilulla ne kitaristit "oikesti" tekee.


   • Mikä se on painaa kieltä "kevyesti"?

    • Sormi kielen päälle esim 12 nauhan kohdalle mutta et paina juuri ollenkaan. Sitten näppäät ja koitat mikä on sopiva kosketus että alkaa huiluääni soimaan..


    • Anonyymi kirjoitti:

     Sormi kielen päälle esim 12 nauhan kohdalle mutta et paina juuri ollenkaan. Sitten näppäät ja koitat mikä on sopiva kosketus että alkaa huiluääni soimaan..

     Olen kokeillut myös niin että kieltä painetaan hyvin kevyesti nauhalle ja samalla kun kieltä näppään niin juuri samalla hetkellä päästän kielen vapaaksi.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Olen kokeillut myös niin että kieltä painetaan hyvin kevyesti nauhalle ja samalla kun kieltä näppään niin juuri samalla hetkellä päästän kielen vapaaksi.

     Mitä niillä huiluäänillä tehdään?    • Ei kai se niin vaikeaa ole kokeilla milloin ja miten se alkaakin soimaan eri tavalla kuin vapaana?

     12. nauha soi, koska se on täsmälleen kielen puolessavälissä.

     5. ja 7. nauha ovat taas hyviä tarkkaan viritykseen (olettaen että kitaran hienovire ja nauhat on kohdallaan):
     otat huilun E-kielen viidenneltä nauhalta, jätä soimaan ja päälle A:n 7. nauhalta. Huomaat pienenkin epävireen. Sama lähes muilla kielillä. Poikkeus tulee G:n ja H;n välillä.

     Ylä- ja ala-E kuuluu tietenkin olla täsmälleen samassa. Huiluäänillä huomaa kuurokin jollei ole. (Kuuro sen vuoksi, että sitä värähtelyeroa ei voi olla huomaamatta. Sen tuntee.)    • Anonyymi kirjoitti:

     Ei kai se niin vaikeaa ole kokeilla milloin ja miten se alkaakin soimaan eri tavalla kuin vapaana?

     12. nauha soi, koska se on täsmälleen kielen puolessavälissä.

     5. ja 7. nauha ovat taas hyviä tarkkaan viritykseen (olettaen että kitaran hienovire ja nauhat on kohdallaan):
     otat huilun E-kielen viidenneltä nauhalta, jätä soimaan ja päälle A:n 7. nauhalta. Huomaat pienenkin epävireen. Sama lähes muilla kielillä. Poikkeus tulee G:n ja H;n välillä.

     Ylä- ja ala-E kuuluu tietenkin olla täsmälleen samassa. Huiluäänillä huomaa kuurokin jollei ole. (Kuuro sen vuoksi, että sitä värähtelyeroa ei voi olla huomaamatta. Sen tuntee.)

     Joskus kokeillut tuota viritystapaa, mutta en tajunnut, mistä värähtelyerosta on kyse. Pakko virittää mittarilla ja soitella tuttuja melodianpätkiä.


   • Onko oikein jos alan säätämään kitaraa näin:

    Kytken kitaran antennivirittimeen ja tarkistan kielien vireen ja säädön tarvittaessa ja sitten tarkistan myös kielien vireen 12 nauhalta, jos 12. nauhalta esimerkiksi paksumman kielen vireys on hieman alle E3 niin siirrän tallaa hieman kohti kaulaa ja tämän jälkeen viritys uudelleen ja taas sama tarkistus 12. nauhalta jne .
    Toiminko oikein?

    • Eikö kukaan osaa vastata?


    • Kertokaa nyt joku joka tietää että teenkö oikein jos noin toimin!!!!????


    • Anonyymi kirjoitti:

     Kertokaa nyt joku joka tietää että teenkö oikein jos noin toimin!!!!????

     Tein väärin, nyt tajuan.
     Kielien viritys on eri juttu kuin intonaation säätö.
     Korva on aika hyvä, tosin kauan kun yrittää kuunnella kumpi noista nuoteista on korkeampi niin menee sekaisin, hetken kun pitää taukoa ja kokeilee uudelleen niin hoksaa että kumpi ääni on esim. korkeampi, huomaa sitten helposti kun nuotit alkaa olla samat.


    • Ihan paska!


   • Kun tuon huiluäänen näppää soimaan 12 nauhan päältä niin pitääkö painaa kieltä nauhalle hyvin kevyesti ja PITÄÄKÖ samalla kun näppää, vapauttaa kieli vai pitääkö sormen edelleen levätä kielen päällä painaen kieltä kevyesti nauhalle?

    • Täällä tuntuu olevan niin "itun ammattilaisia kaikki mutta kukaan ei osaa selittää miten huiluääni oikein tuotetaan jos säätää kitaran intonaatiota.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Täällä tuntuu olevan niin "itun ammattilaisia kaikki mutta kukaan ei osaa selittää miten huiluääni oikein tuotetaan jos säätää kitaran intonaatiota.

     YouTubesta löytyy ohjeita, Kotiteollisuuden rokkari neuvoo!
     Netistä löytää ohjeet kaikkeen, intonaatio säätöön, mikkien korkeuden säätöön yms mutta kannattaa ottaa huomioon kitaran merkki, soittotapa yms.
     Minulla oma kitara muuttuu koko ajan, hän säätöjä ja taitaa olla ##rseellään kaikki säädöt mutta soitan silti!
     Nyt kumminkin kelluva talla tehty kiinteäksi, kielien korkeus säädetty, ehkä tuo intonaatiokin suurinpiirtein ok.
     Mikkien korkeutta haeskelen, parempi sointi kumminkin kuin mitä oli kun ostin käytetyn kitaran.
     Ekana vaihdoin kielet ja silloin huomasin että virittimet oli kaikki reilusti löysällä lavasta ja kaula liikaa kuopalla, nyt liki suora kaula, aavistuksen kuopalla, suoraksikin menisi mutta en aivan poikki suoraksi kiristänyt.


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    97
    2880
   2. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    110
    2739
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    137
    2310
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1523